Het Dagboek

Maandag 29 augustus 2016

Zwaar bewolkt, 22 graden.
Ik ben Aris en heb nu eindelijk ook eens de pen.Ik woon hier inmiddels al meer dan een jaar, maar ik stond kennelijk tot nu toe nog niet in het lijstje van het voermens aan wie iedereen van ons altijd zijn/haar bijdrage aan het dagboek dicteert. Want jullie snappen natuurlijk best, dat wij zelf niet kunnen schrijven.Onze hoeven lenen zich echt niet voor het gebruik van een pen, maar we zijn heel goed in staat om te vertellen wat er hier gebeurt.Zodoende.
Ik ben een fries en een gastpaard. Mijn mens komt heel vaak om te rijden, maar ik ben ook betuigd, zoals ze dat noemen. Mijn mens heeft dus zelf een rijtuig en ik vind het hartstikke leuk als ze mij daarvoor zetten en dan lekker het prachtige bos- en heidegebied hier vlak achter in trekken.

Zondag 28 augustus 2016

Wisselend bewolkt, meestal droog. Warm.
Gezellig samen met Nicky een buitenrit gemaakt en verder was er niet veel te doen.Volgende week beginnen alle scholen weer, dus dan zal de normale weekindeling zo langzamerhand wel weer terugkomen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Zaterdag 27 augustus 2016

Droog, zonnig en een lekker windje.
BB vertelde, dat er een leuk kaartje was gekomen, waarin de geboorte van een zekere Jinthe werd aangekondigd. En toen bleek, dat onze Janet,die we al een hele tijd niet hadden gezien, die tijd had gebruikt om een toekomstig rijkind te produceren . Het meisje is een paar dagen geleden geboren . Heel hartelijk gefeliciteerd door ons allen. Even voor de goede orde .De eerste ponyrijles van Jinthe staat gepland over ongeveer 6 jaar vanaf nu of misschien ietsje eerder als ze echt niet meer kan wachten. Vergeet niet om dit alvast in de agenda te zetten.

Janet
Sil is vanmiddag meegeweest op buitenrit met 4 vreemde pony's, die hier twee nachtjes logeerden, om de weg te wijzen op onze Holterberg.De mensen, die bij die pony's horen vormen een heel kleine ponyclub en ze wonen ergens bij de duitse grens.Ze hadden zin in een miniponykamp en omdat ons laatste ponykamp was afgelopen konden ze mooi logeren in de grote tent voordat die weer wordt afgebroken. 's Avonds hadden ze een barbecue. Dat zag er heel gezellig uit.

Ponyclub
Het was trouwens druk, want toevallig had de recreantenclub ook een leuke avond gepland.Die recreantenmensen liepen voor gek en onwijs allerlei maffe dingen te doen. Het was een soort olympiade als ik het goed begrepen heb, waarin ze in groepjes allerlei opdrachten moesten uitvoeren. En zeg nu zelf. Een opgezadeld mens met een ander mens er bovenop ziet er toch niet uit. Ik zou zeggen "Schoenmaker, hou je bij je leest."Wij zijn nu een keer veel beter geschikt voor dat werk.Maar de mensen hadden dikke lol en daar ging het tenslotte om.

Opdracht
Na afloop hielden ook zij een soort barbecue.Er werden allerlei dingen gebakken in een megagrote pan en zo te zien liet iedereen het zich goed smaken.

Recreanten BBQ Recreanten BBQ

Vrijdag 26 augustus 2016

Droog, zonnig, 30 graden.
En dan is het nu toch echt alweer  de laatste dag van het laatste ponykamp van dit jaar aangebroken. Jammer hoor.De tijd is omgevlogen.We sluiten ons allemaal aan bij de tekst op de laatste bladzijde van het laatste herinneringsboekje. Allemaal tot volgend jaar.

Ponykamp afsluiting Ponykamp afsluiting

Donderdag 25 augustus 2016

Droog, zonnig en 's middags meer dan 34 graden.
Vanmorgen zijn de kampkinderen op buitenrit geweest. Vanmiddag was het echt te warm om iets te doen, dus het hele stel is vertrokken naar de enige plek, waar het nu goed toeven is....het zwembad dus.

Buitenrit

Woensdag 24 augustus 2016

Droog, zonnig, 30 graden.
Vandaag best wel warm. maar je went aan alles.Er staat gelukkig wel een stevige wind en die komt door mijn buitenluik recht mijn box in. In de wei en de paddocks is ook overal schaduw te vinden.
Onze Dikkie Dik houdt het binnen ook voor gezien en doet zijn middagslaapje ,plus al zijn andere slaapjes,voor de afwisseling maar eens buiten.

Dikkie Dik

Dinsdag 23 augustus 2016

Droog, zonnig, 27 graden.Hoezo...herfst in aantocht.
Inmiddels is het laatste ponykamp van dit jaar van start gegaan. En je raadt het nooit. Ik ben deze week nu ook eens verzorg"pony". Leuk, leuk.

Maandag 22 augustus 2016

Eerste helft van de dag regen/motregen. Tweede helft droog en steeds meer zon.
Ik ben Tico en woon in de Nieuwe stal tussen Nicky en Pride.Nicky is mijn weidemaatje en we kunnen het heel goed samen vinden.Dat komt goed uit, want voor mijn mens en het mens van Nicky geldt hetzelfde. Die wonen ook in hetzelfde huis. Mooi meegenomen toch ! Ik heb gehoord, dat mijn mens, toen ze hier pas kwam, met het mens van Nicky mee, paarden helemaal niets aan vond.Groot, onoverzichtelijk en , getuige haar werk in een ziekenhuisspul, veroorzakers van allerlei narigheid.Maar toen ze hier vaker kwam en zag hoe het hier allemaal ging, kreeg ze toch zin om ook eens op zo'n "gevaarlijk "dier te gaan zitten. En ja hoor, ze was verkocht.Toen ze een poos les had gehad wilde ze zelfs een eigen paard en na een zoektocht van vele maanden kwam ik in beeld. En daar ben ik dus, nu ook al een paar jaar en we hebben met elkaar nog steeds veel plezier.
Er is ook weer een nieuwe groep ponykampkinderen gearriveerd voor het laatste ponykamp van dit jaar en ze begonnen uiteraard eerst met een rondleiding.

Tico

Zondag 21 augustus 2016

Regenachtig en fris. 14 graden.
Het is toch niet te hopen, dat de herfst er nu al aan komt. Maar de tijd zal het leren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 20 augustus 2016

Zon,wind,zomer.
Sunshine had vandaag mazzel. Ze stond in de kleine paddock naast de binnenbak toen er een vrachtje hooi, zo van het land, langs kwam op weg naar de berging. Die kar reed heel langzaam, omdat het geheel maar net door de deur paste dus Sunshine had ruim de tijd om de lading te  keuren. Ze vertelde, dat het hartstikke lekker smaakte. Nou, over een week of zes zullen we het ook wel proeven. Zo oud moet het zijn, voordat we het kunnen eten zonder kans op koliek. Het schijnt iets te maken te hebben met de broei, die er eerst uit moet zijn.

Hooi

Pagina: «  214  |  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement