Het Dagboek

Zaterdag 24 november 2012

Rustig weer.Bewolkt en droog. Niet al te koud, zo'n 10 graden.
Er zitten nog steeds veel bladeren aan de bomen,die langs onze weilanden staan.Het is dus niet handig om nu al te beginnen daar blad te ruimen. Hier op het plein heeft vader Gerrit de strijd bijna gewonnen.De bomen zijn kaal en hun afgedankte bladeren lichting 2012 zijn verplaatst naar de bosrand. Bereveel werk, maar het knapt er wel van op !

Vrijdag 23 november 2012

Mistig en bewolkt.
Okkie en Olleke wonen tegenwoordig definitief samen in de duostal in de nieuwe stal.Ze hebben er al vaker tijdelijk gestaan en hebben het dan zo duidelijk naar hun zin, dat onze mensen hebben besloten, dat ze daar dan maar moeten blijven.En dat vinden die pony's een van de betere ideeen van de laatste tijd !

Donderdag 22 november 2012

Bewolkt en regenachtig.
Ik kwam Ulika tegen op het plein en die vertelde, dat ze weer naar de dierenarts was geweest om te laten kijken hoe het nu, na 8 weken,  met haar peesblessure stond. Als je pees voor 80 procent kapot is is dat niet niks, dus de dierenarts had niet veel hoop, dat het echt helemaal goed zou komen.Maar tot zijn stomme verbazing bleek uit de scan, dat het hele kapotte stuk toch nu al weer helemaal gevuld is met gezond weefsel.Dan heeft al dat stappen om de boom en al die dagen koelen op de spuitplaats toch geholpen. Maar het nieuwe weefsel is nog heel zwak en moet nu verder worden versterkt door...stappen. stappen stappen, maar nu ook onder het zadel. En dan eens een klein drafje rechtuit enz. enz. Ze zijn dus nog wel een paar maanden zoet, maar zoals het nu lijkt komt het dan wel weer helemaal goed. En dat is toch super goed nieuws !!!

Woensdag 21 november 2012

Bewolkt en droog.
Vanavond had de recreantenclub iets aparts bedacht.Er is een mens gekomen met een soort electrische stoel. Een stoel, waarop een rijmens moet gaan zitten en doen alsof het een paard is.Ze noemen het een flexchair.Je kunt dan op een scherm zien wat dat paard voelt als dat rijmens beweegt.En het gekke en ook leerzame is, dat dat soms totaal iets anders is dan dat dat rijmens denkt. Iedereen, die een poosje op die stoel gezeten had kreeg daarna les op een van ons om het nieuwe gevoel in de praktijk te brengen.Leuk hoor. Het was zo'n succes, dat ze het gauw weer willen gaan organiseren.

Stal de Eik

Dinsdag 20 november 2012

Zwaar bewolkt en harde wind. Echt herfsweer.
Gisteren zijn Tristan en Famke vertrokken en inmiddels heeft zich alweer een nieuweling aangediend, die hier komt wonen. Hoewel...nieuweling ? Zeg maar gerust nieuwelingetje. Zo'n kleintje'hebben we hier lang niet gehad. Het is namelijk een hartstikke leuke Shetlander. Hij liep op het plein en kwam de hond van Mariska tegen. "Hallo" zei de hond, ik ben Bailey" ."Hallo","zei de pony, " ik ben Bailey." Laat ze nou allebei gelijk hebben !Dat wordt dus Bailey H en Bailey P. We zullen er wel aan wennen.
Stal de Eik

Maandag 19 november 2012

Mistig, later laaghangende bewolking.
Ik ben Venice en woon in de grote stal naast Orlando en de zadelkamer.De knikker in mijn baarmoeder zit er nog steeds en dat bekomt mij heel goed.Ik ben weer lekker aan het werk en heb geen last meer van voortdurende hengstigheid. Erg prettig hoor. Ik kan dat missen als kiespijn.
Igor en Lizzy zijn vandaag geschoren. Ze waren er heel gelukkig mee en zien er ook weer blitz uit.
Stal de Eik

Zondag 18 november 2012

Hele ochtend regen, later in de middag droog en zonnig !
Om precies te zijn hield de regen op toen Okkie en ik na een buitenrit het erf weer opstapten. Wij zijn dus klets klieder nat geworden, maar om de een of andere reden heb je daar tijdens een buitenrit helemaal geen last van.We hebben een prima rit gehad. Orlando en Kleo waren met andere rijmensen weg en die hebben kans gezien om nog te verdwalen ook, terwijl ze al jaaaaren hier buiten rijden. Toch leuk, dat dat nog kan gebeuren in zo'n dichtbevolkt land.
Onze Pjotr is vandaag weer eens naar een recreantenconcours geweest. Dat doet hij minstens 1 keer per jaar. Je moet ook niet overdrijven. Toch ! Maar als hij gaat loopt dat meestal ook goed af. Ook vandaag heeft hij hoge punten gehaald. Helaas net niet hoog genoeg voor een prijs,maar zijn rijmens en hijzelf waren heel tevreden. En daar gaat het toch om.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.
Stal de Eik

Zaterdag 17 november 2012

's Morgens zon, 's middags veel wolken en veel wind.
Ik kwam Floran tegen in de paddock en tot mijn verbazing droeg hij geen deken, terwijl hij die al weken geleden had opgekregen. Toen ik vroeg waar dat nu weer goed voor was,vertelde hij, dat de mensen nu weer wilden, dat hij een dikke vacht zou krijgen... En weten jullie waarom ? Omdat hij heel binnenkort met pensioen zal gaan naar een plek ver weg. Ze noemen het Drenthe. Hij gaat daar naar een heeeeel groot weiland samen met andere bejaarde paarden. Hij zei, ïk wordt 26 jaar en heb de laatste tijd niet veel zin meer in werken. Niet dat ik kreupel ben of zo, maar het lijf wordt behoorlijk stram en het duurt een hele poos eer ik lekker op gang ben. Nee, voor mij hoeft het niet meer zo.Ik ben heel blij, dat ik van mijn mens op non actief mag, maar ik ben ook een beetje verdrietig, want ik zal jullie best missen.
Ik mag nu iedere dag zonder deken in de springwei lopen om weer te wennen aan gras en aan het winterweer zonder jas. Iedere dag wat langer en dan ga ik vertrekken. Ik verheug me er wel op en ben heel benieuwd hoe de paarden daar zullen zijn.

Vrijdag 16 november 2012

Bewolkt en windstil.
De meesten van ons hebben nu winterdekens op, maar ik nog niet.Ik heb zo'n lange vacht, dat ik eerst geschoren wordt en dan pas een deken op krijg.Ondertussen zie ik er niet uit met een vieze vacht vol met zand, want ik ga natuurlijk wel een paar keer per dag lekker rollen in de paddock. Of de rijmensen dat nu leuk vinden of niet. Ze hebben er natuurlijk wel een hele klus aan om mij daarna weer zo schoon te poetsen, dat ik gezadeld kan worden.

Donderdag 15 november 2012

Zwaar bewolkt, geen wind, maar4 hooguit 6 graden.
Ik zag, dat DP weer werd geinstaleerd in een van de paddockstallen en was benieuwd wie er nu weer zouden komen logeren. En ja hoor, daar kwam het rolhok van Tristan en Famke . Ze stapten uit, zeiden "hallo, daar zijn we weer,"en zetten rechtstreeks koers naar de vrijgemaakte stallen van Sjonie en Floran, waar ze altijd wonen als ze hier zijn.De stal van Sjonie is namelijk in het verleden "Tristanproof"gemaakt. Alles waar hij met zijn lange hals bij zou kunnen en zou kunnen vernielen is afgeschermd, dus daar kan hij geen kattekwaad meer uithalen.

Pagina: «  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement