Het Dagboek

Dinsdag 9 augustus 2016

Overdag wisselend bewolkt, maar 's nachts jammer genoeg weer eens heeeeel veel regen en maar 16 graden.
Herinneren jullie je, dat een poosje geleden Sandra en Monique haastig in de verte verdwenen en pas veel later terugkwamen? Nou, ze zijn toen inderdaad naar de zoveelste Epony ergens ver weg, gaan kijken. En het is bijna niet te geloven...eindelijk geslaagd !!! Ze vonden allebei het dier al op het eerste gezicht leuk en lief. Ze bleek bij het proefrijden heel fijn te zitten en gedroeg zich ook nog super. Zelfs toen er een heel eng groot landbouwding vlak langs scheurde verblikte of verbloosde ze niet. Onze mensen waren echt onder de indruk.Maar er waren nog wel een aantal hobbeltjes te nemen. Ze bleek uit Ierland te komen en was ,waarschijnlijk onderweg, verkouden geworden.  En je koopt geen paard met een snotneus. Maar nu was dat helemaal over en vanmorgen heeft een dierenartsmens van daar haar helemaal onderzocht.Ze noemen dat een aankoopkeuring heb ik me laten vertellen.Volgens mij heb ik dat ook gehad voordat ik hier mocht komen werken.Onze mensen stonden er natuurlijk met de neuzen bovenop en hadden heel optimistisch het rolhok alvast meegenomen onder het motto "het zal toch wel ooit een keertje lukken." En ja hoor. Het licht ging op groen en de nieuweling mocht instappen. Ik hoorde, dat ze haar Murphy hebben genoemd. Logisch toch als er op je geboortebewijs Brandon Bell staat. Dit soort gedachtenkronkels zal ik wel nooit begrijpen, maar ik ben ook maar een pony.
De mensen hier hadden inmiddels gehoord, dat het rolhok dit keer niet leeg zou terug komen en hadden haar stal versierd."Ziet er leuk uit"zei ze goedkeurend en stapte rustig naar binnen.Het lijkt inderdaad zo op het eerste gezicht een leuke aanwinst voor het medewerkersteam.

Murphy Murphy

Maandag 8 augustus 2016

Wisselend bewolkt en meestal droog. 18 graden.
Ik ben Toet en woon in de sterstal samen met Melli,Guusje en DP.Mijn hobby is eten en uiteraard het liefste in de wei.Gelukkig is het nu zomer, al zou je dat soms niet zeggen, en kan ik iedere dag mijn hart ophalen met al dat lekkere gras.
We zijn vandaag weer begonnen met een nieuw ponykamp en ik heb dus weer een nieuw verzorgkind. Altijd leuk al die extra aandacht.

Zondag 7 augustus 2016

's Morgens zon, 20 graden en veel wind,'s middags zwaar bewolkt.
Ik was blij met het mooie weer, want ik mocht mee op buitenrit met een stelletje toeristmensen van overal en nergens.Door de wind hadden we bijna geen last van dazen en dat soort gespuis en de temperatuur was ook net goed. Niet te warm en niet te koud.
Na dat uitje was het goed toeven in de wei. Niemand hoort mij dus klagen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 6 augustus 2016

Wisselend bewolkt, soms een bui, later op de dag beter.
We hadden vandaag allemaal een makkie.Normaal weten we op zaterdag best wat we moeten doen, maar nu was het super rustig. En dat vond niemand erg na een drukke week.

Vrijdag 5 augustus 2016

Af en toe zon. 18 graden.
En alweer is er een ponykamp afgelopen.Na de eindshow is er altijd nog een ander showtje. De bagage , die de kinderen onderdak hebben klaargezet bij het hooi ,is in de loop van de middag door de ouders weggeborgen. Maar net zoals altijd zijn er door onze mensen toch nog twee zakken met spullen gevonden, die volgens de kinderen van niemand waren.En ,o wonder, toen deze dingen in de kantine stuk voor stukk omhoog werden gehouden, herkenden toch veel ouders jassen, schoenen enz enz. van hun kroost. Gelukkig maar. Het is toch niet grappig om met maar 1 schoen thuis te komen, terwijl de andere nog gewoon hier is.

Kampleiding

ponykamp ponykamp

Donderdag 4 augustus

Bewolkt, maar wel droog.
Ik ben lekker op buitenrit geweest met ponykampkinderen. Altijd leuk om te doen. Ik vind het alleen een beetje minder, dat er altijd zo moeilijk wordt gedaan als we af en toe wat mest laten vallen.Dat wil zeggen. Als we dat in het bos doen hoor je niemand, maar zodra er een hoopje op de straat naar het bos, waar aan een kant huizen staan, terecht komt, is Leiden in last.Dan wordt meteen gebeld naar het thuisfront en dan rukt er iemand uit met een bezem en emmer om het op te ruimen. We moeten daarom altijd zo veel mogelijk aan de kant van de weg lopen, zodat de poep niet wordt plat gereden voordat het verwijderd is."Ik snap niet waar ze zich druk om maken,"zei Toby. Maar ja,sommige van de mensen,die daar wonen hebben een garage onder hun huis. Als ze dan door de poep heen rijden, gaat dat in het profiel van de banden zitten en dat ruikt niet zo lekker in je huis. Toch ? Vandaar , dat onze mensen onze poep altijd opruimen onder het motto "niemand hoeft last van ons te hebben."En zo is het maar net.

Woensdag 3 augustus 2016

De hele dag druilerig. Soms wat meer regen, soms helemaal droog, maar helaas geen zon te bekennen.Dat was jammer, want er was weer eens iets aparts te doen.Eerst snapte ik niet goed, wat het te betekenen had, dat er op het plein, vlak onder mijn raam, een soort tent werd opgezet, maar al gauw werd duidelijk, dat het,wat de mensen noemen, een ijskraam was.Kleo vroeg zich af aan wie ze dan dat ijs zouden willen verkopen, maar daar kwamen we gauw achter.Het duurde namelijk niet lang of er kwamen steeds meer vreemde mensen aanlopen en die kregen een rondleiding van onze mensen.Er werd verteld wie we waren en wat we zoal doen. Ondertussen ging iedereen gewoon door met het werk. Die bezoekers konden dus zien hoe we in en uit paddocks en weilanden werden gehaald, hoe onze stallen werden uitgemest en hoe we in de binnenbak aan het werk waren met verschillende lessen.
Het geheel bleek "De boer op" te heten. Mensen konden bij 4 verschillende bedrijven achter de schermen kijken wat er zoal uitgevoerd werd. De meesten maakten er een fietstocht van met tussenstops bij die 4 bedrijven en hadden zo een leuke en leerzame dag.

De boer op De boer op

Dinsdag 2 augustus 2016

Zwaar bewolkt, maar meestal droog. Veel wind.
Gisteren is er weer een nieuw ponykamp begonnen. Twan gaf zoals gewoonlijk eerst een rondleiding om iedereen van alles te vertellen over ons en over de regels, die er zijn. De meeste deelnemers komen namelijk ergens anders vandaan, dus dat is geen overbodige luxe.

Rondleiding ponykamp

Maandag 1 augustus 2016

Wisselend bewolkt. 16 graden.
Hallo. Ik ben Orlando en ik woon in de Grote Stal tussen Kleo en de zadelkamer.Kleo is mijn beste vriend en van de zadelkamer heb ik geen last. Een prima plek dus.Trouwens...in de 23 jaar, dat ik hier ben heb ik eigenlijk nog nooit in een andere box gestaan. Ik  heb uiteraard wel heel veel andere buren gehad tot en met een goedgekeurde friese dekhengst aan toe. Was trouwens een prima buurman, dat dier.Het was een gastpaard, dat hier was om door Sandra getraind te worden en hij is daarna verkocht naar ergens ver weg.Amerika heet het daar geloof ik. En dat vond ik heel jammer.

Zondag 31 juli 2016

's Morgens droog, later veel regen. Het leek net of de hemel ook huilde, want wij waren allemaal verdrietig. Onze Igor is namelijk vandaag vertrokken naar de paardenhemel. Wij hadden hem nog zo graag hier willen houden, maar hij was al meer dan een jaar geblesseerd . Ondanks alle behandelingen en medicijnen werd het de laatste tijd alleen maar slechter in plaats van beter. Dus toen 's avonds Fury, de kuddeleidster van ons paardenfiliaal in de paardenhemel de stal in stapte en en aan Igor vroeg of hij met haar mee wilde gaan, zei hij meteen "ja,graag". We hebben hem uitgezwaaid en het beste gewenst,maar we zullen hem heel erg missen. Hij is 22 jaar geworden, waarvan hij de laatste 9 jaar bij ons is geweest.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Pagina: «  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement