Het Dagboek

Donderdag 28 november 2013

Zwaar bewolkt, droog, nog steeds helemaal geen wind.
Vanmorgen hebben we gelachen ! Het was een wisseltijd en Pjotr zou weer terug worden gezet in zijn stal. Maar wie werd stomverbaasd in de box van Pjotr geparkeerd... ? Onze Olleke !.Nou ja, het zijn allebei Fjorden, maar verder lijken ze voor geen meter op elkaar en Margriet weet normaal echt het verschil wel."Oeps, even Apeldoorn bellen"zei ze dan ook toen ze haar vergissing merkte door het gelach van iedereen. Dat zal haar wel niet gauw weer gebeuren.

Woensdag 27 november 2013

Prachtige zonsopgang ! Jammer genoeg later weer bewolkt. 10 graden.
Vader Gerrit is inmiddels gewikkeld in zijn jaarlijkse strijd tegen de gevallen bladeren van onze pleinbomen. Iedere dag is alles netjes opgeruimd, maar als hij de volgende dag weer komt ziet het er uit alsof er nooit is geharkt en geveegd.Maar hij heeft 1 troost. Iedere blad, dat weg is komt nooit weer terug."Dat hoop je dan toch,"zei Kleo bijdehand. " Als dat spul ergens in de bosrand ligt en er komt een storm net van die kant, moet je eens opletten wat er allemaal wel terug komt.En het komt dan niet alleen , maar in het gezelschap van alle bladeren van alle buurbomen." Nou ja, we zullen wel zien waar het schip strandt. Voorlopig ziet het er aan het eind van de dag keurig uit.

Dinsdag 26 november 2013

Af en toe zon, windstil. 9 graden.
We hebben er deze week een paar handjes bij. Een van onze spoedcursusmensen van een paar jaar geleden is na een tijd van wat vervelende kwaaltjes en dus niet kunnen paardrijden, gelukkig helemaal gerepareerd, weer opgedoken. Ze gaat nu met Olleke proberen om de draad weer op te pakken en dat zal vast wel lukken ! Ondertussen is ze meteen begonnen met helpen paddocks te wisselen, uitmesten enz. enz. net alsof ze niet is weggeweest.Altijd fijn als mensen weten hoe hier de dagelijkse gang van zaken is.

Maandag 25 november 2013

Somber, wel droog en weinig wind.
Hallo, hallo. Orlando hier vanuit de vierde box rechts in de grote stal. Ik woon hier al een tijdje met mijn grote vriend Kleo aan de ene kant en de zadelkamer aan de andere kant.Op deze manier heb ik altijd dezelfde ( prima ) buurman. Ik ben namelijk een beetje eenkennig wat andere paarden betreft . Maar dat weten de mensen hier wel en daar houden ze gelukkig ook rekening mee.

Zondag 24 november 2013

Heel rustig en bewolkt weer. Niet meer zo koud.Een graad of 10.
De recreantenclub had weer eens iets nieuws bedacht.Ze hadden een dressuurwedstrijd uitgeschreven, waar iedere recreatieruiter,die er zin in had , aan kon meedoen. Recreatieruiters, die dus nergens lid van hoeven te zijn en toch wel eens een B en/of een L proefje willen  rijden.En het werd heel leuk gevonden door de deelnemers,die van heinde en verre waren gekomen om nu eens lekker ontspannen een proef te rijden zonder verder verplichtingen.Ikzelf mocht lekker ook meedoen met een van onze eigen rijmensen. Ze had ingeschreven in de L1 en ja hoor...we kregen een winstpunt. We waren er allebei heel blij mee.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

recreanten wedstrijd Recreanten wedstrijd uitslag

Zaterdag 23 november 2013

Zaterdags zijn er altijd veel leskinderen en we worden dan dus veel gepoetst en geknuffeld. Dat vind ik persoonlijk altijd hartstikke leuk. Ben trouwens benieuwd of ze me dit jaar wel of niet gaan scheren. Tot nu toe is mijn vacht nog niet ze heel dik, dus misschien beslissen ze wel , dat het niet nodig is. De tijd zal het leren.

Vrijdag 22 november 2013

Geen wind en wisselend bewolkt. Het kon beroerder.
Vandaag was alweer de laatste dag van het stagemens. Wij vonden dat niet leuk en zij ook niet, want ze zei,dat ze liever hier wilde blijven dan weer naar school te gaan. Maar we weten allemaal, dat stagemensen altijd weer terug naar school moeten. Dat gaat dus niet door.

Donderdag 21 november 2013

Windstil, somber en droog.
Vergeleken met andere jaren zitten er nog heel veel bladeren  aan de bomen en liggen er overal veel meer eikels rond dan we ooit hebben gezien.Jammer, dat de mensen ze opruimen daar waar wij lopen, want de meesten van ons vinden ze best lekker als tussendoortje. En dat schijnt nu juist niet te mogen,omdat er in die dingen een stofje zit, waar we heel ziek van kunnen worden. Goed om te weten. Toch ??

Woensdag 20 november 2013

Eerst prachtig zonnig weer, later jammer genoeg weer bewolkt en maar 5 graden.
Vanmiddag hadden kinderen,die normaal in een les rijden gevraagd of ze ook eens een keer daarvoor in de plaats mochten voltigeren. Nou, dat kon dus. Okkie was aan de beurt en het maakt hem nooit wat uit of er nu 1 of 3 kinderen tegelijk op zijn rug zitten
Okkie op de rug 

Dinsdag 19 november 2013

Eerst een beetje regenachtig, later droog. 8 graden.
We waren helemaal vergeten wie deze week de pen heeft.Dat ben ik, Toet, dus.Ik woon tegenwoordig al een poosje in de sterstal samen met Melli, Bill en Byou rondom een soort pleintje.Heel gezellig.
Inmiddels zijn Lizzy en Pjotr ook geschoren. En weten jullie wat het merkwaardigste is ?Ik hoorde zeggen, dat al die pony's zijn geschoren met dezelfde messen, die alsmaar niet bot werden. Waarom dat vreemd is ???Wel, onze mensen hebben een tijdje geleden een nieuw scheerapparaat aangeschafd en sinds dat in gebruik is genomen mopperden ze aan een stuk door.Er kon met moeite en pijn hooguit 1 paard of pony mee geschoren worden en dan ging het niet meer. De messen zijn wel op 3 verschillende adressen weer geslepen en iedere keer hetzelfde verhaal. Ten einde raad wilden ze dat ding dan maar weggooien en een andere aanschaffen. Maar er moest dringend geschoren worden en er was nog geen ander apparaat. Dus toen er nog weer een andere scherpslijper door iemand genoemd werd is Ingrid zuchtend in de auto gestapt met de botte messen en heeft een behoorlijk eind moeten rijden om er te komen.De slijper bleek iemand te zijn in een gewoon huis met in een schuurtje een soort werkplaatsje en het voermens zonk de moed in de schoenen. Ze kon erop wachten en het slijpmens was in 5 minuten klaar voor ongeveer de helft van de prijs van de andere slijpers.Hij zei, dat er nu met die messen wel 5 of 6 paarden geschoren konden worden en het voermens geloofde daar dus helemaal niets van. Maar wat dacht je wat ...Het slijpmens had gelijk en ze zijn hier erg blij, dat ze het scheerapparaat nog niet hadden weggedaan. Er blijkt namelijk helemaal niets mis mee te zijn.

Pagina: «  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement