Het Dagboek

Zaterdag 30 juli 2016

Zwaar bewolkt. 16 graden.
Zo langzamerhand zijn er veel vaste rijmensen van de zaterdag foetsjie en hun plaats wordt tijdelijk ingenomen door rijmensen, die normaal op andere dagen rijden, wat nu niet kan door de ponykampen en door toeristmensen uit het hele land, die ook wel eens ergens anders willen rijden dan thuis.

Vrijdag 29 juli 2016

Bewolkt, droog, 18 graden.
Het was alweer de laatste dag van dit ponykamp.De bagage wordt dan alvast uit de tent gehaald en buiten neergelegd in de hoop , dat er minder wordt vergeten.
's Middags, toen de ophaalmensen waren aangekomen hebben Okki en ik met een aantal rijkinderen gevoltigeerd en verder was er een demonstratie springles en een paar potjes voetbal met de grote bal Voor de kinderen en voor ons leuk om te doen. Er zijn dan ook een heleboel foto's en filmpjes gemaakt.

Bagage

Donderdag 28 juli 2016

Af en toe een buitje, meestal droog.
En vandaag was een van de kampleidingmensen jarig en dat moest natuurlijk met taart gevierd worden.

Juulke

Woensdag 27 juli 2016

Wisselend bewolkt, beetje wind. 22 graden
We hebben deze week ook weer eens twee nieuwe logeerpaarden. En dit keer logeren voor de afwisseling niet alleen de paarden, maar ook hun mensen, hier.De paarden, Darwin en Jamai, staan in de paddockstallen en hun mensen wonen gewoon in het reuzenrolhok, waar ook de twee paarden en hun marathonwagen in vervoerd worden. We stonden in de wei en wisten eerst niet wat we zagen toen opeens dat grote gevaarte de wei in reed.Wat zeg ik...binnenreed ? Je kunt beter zeggen , met kunst en vliegwerk, maar heel vakkundig tussen het manegegebouw en de buitenbak door werd geprutst en toen ook nog probleemloos de hoek om kwam op weg naar een plek vlak achter de binnenbak. En daar vieren ze nu gezellig met zijn allen vakantie. Darwin en Jamai mogen namelijk overdag gewoon in die wei lopen op voorwaarde, dat ze de stoelen en zo netjes laten staan. Goed geregeld toch...

Logeerpaarden

Dinsdag 26 juli 2016

Wisselend bewolkt en 21 graden.
Vanmiddag zagen we Sandra met Monique met spoed vertrekken. We keken ze na en vroegen ons af wat er aan de hand was. Obiku zei meteen. "Wedden, dat ze weer een leuk lijkende pony hebben ontdekt, die anders voor de zoveelste keer verkocht is, voordat ze de kans hebben gehad om ernaartoe te rijden om te kijken." Het lijkt echt onmogelijk om ergens een gezonde , vriendelijke, stevige Epony te vinden, die normaal wil stappen, draven en aangaloperen zonder meteen in de verte te verdwijnen. Ze zoeken hier tenminste al meer dan een half jaar en hebben in die tijd al alle hoeken van het land gezien. Wordt vervolgd.

Maandag 25 juli 2016

Meestal bewolkt, droog, weinig wind. 25 graden.
Ik ben Calimero en woon in de Nieuwe Stal helemaal achteraan rechts ,naast Zazou en tegenover Obiku.
Vanmorgen is er weer een heel stel nieuwe ponykampkinderen aangekomen.Het is het tweede jaar, dat ik deze kamptijd meemaak en ik vind het opnieuw hartstikke gezellig.Daar komt nog bij, dat ik tegenwoordig soms mee mag op buitenrit met gevorderde kampkinderen. Zoveel heb ik in een jaar dus wel bijgeleerd. Vorig jaar was dit namelijk echt niet aan de orde.
Een van de  kampkinderen werd gebracht door haar moeder plus een heleboel zussen. En het merkwaardige was, dat die zussen er allemaal precies hetzelfde uitzagen. Ik heb me laten vertellen, dat ze dat een vierling noemen. Leuk hoor. Ben benieuwd of ze over een paar jaar ook allemaal tegelijk komen om te leren paardrijden. Zou ook leuk zijn.

Vierling

Zondag 24 juli 2016

Eerst zwaar bewolkt en later toch veel zon en warm.
Vandaag niet veel te doen. Alleen een buitenrit met toeristmensen. Voor de rest relaxen in paddock en wei.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 23 juli 2016

Bewolkt en eerst veel frisser, later toch weer warm.
De buitenbak was inmiddels een binnenzee geworden door de twee wolkbreuken vlak achter elkaar en het voermens heeft er heel veel uurtjes in gestoken om geulen te graven en die open te houden, zodat al dat water in de sloot kon lopen. Maar het begint er op te lijken. Als er niets meer bij komt kan er morgen weer in gereden worden.

Vrijdag 22 juli 2016

Eerst even droog, daarna een paar uur heel veel regen en 's middags weer droog. gelukkig maar, want er was een vaardigheidswedstrijd als afsluiting van het kamp. Het is voor de ophalers ook gezelliger als je gewoon buiten kunt lopen en alles bekijken.

regenachtig

Donderdag 21 juli 2016

Benauwd warm en 's middags regen.
Vanmorgen, toen het nog niet zo heel warm was zijn er buitenritten gemaakt en 's middags wilde iedereen toch liever naar het zwembad.Maar dat was een kort genoegen. Ze lagen nog maar net in het water,toen er opeens uit het niets een zwarte lucht verscheen, waaruit ongelofelijk veel water kwam.En ze hadden nog zo secuur gekeken op het toverding naar buienradar. Daar was niets op te zien geweest. Later bleek, dat plotseling een grote rode vlek was veschenen precies boven Holten, die daar zeker een kwartier heeft rondgetold. Er zaten ook nog wat bliksenflitsen bij, dus de kinderen zijn met spoed weer opgehaald. Jammer hoor...Dus ook geen kampvuur vanavond. Dat doen ze altijd in de buitenbak, maar die stond natuurlijk weer onder water.

Pagina: «  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement