Het Dagboek

Donderdag 6 november 2014

Bewolkt, windstil en een stuk frisser.
Ik had een paar dagen geleden al verteld, dat onze mensen op zoek waren naar een nieuwe medewerker.Ze zijn vanmorgen naar een pony gaan kijken. Kennelijk zagen ze dat dier wel zitten, want vanmiddag werd ze al gebracht.Ze stapte uit en wij zagen een stevige fries staan, maar dan klein uitgevallen. Ze zei bedaard, "hallo, ik kom hier een maand op proef om te kijken of ik het hier leuk vindt en natuurlijk ook een beetje of de mensen hier vinden, dat ik het goed doe." Ik vroeg haar of ze nu wel of niet een fries is en ze zei, dat haar moeder een fries paard is, maar haar vader een Welsch pony.Vandaar. En weet je hoe ze heet ? Echt officieel op haar papier ? Calimero. Was dat niet dat diertje, dat altijd zei, "ik is klein en jij is groot en dat is gemeen ?" Wel een beetje toepasselijk.
Ze kan ook in het tuig lopen.Ik hoorde tenminste vertellen, dat Monique, die ook mee was kijken vanmorgen ,door de mensen daar , voor ze het wist ,op de bok van een sulky was gezet en met het hele spul het bos werd ingestuurd. Ze verdwenen snel uit het zicht, maar tot opluchting van onze andere mensen, die mee waren kwamen ze na een poosje weer probleemloos te voorschijn om een andere hoek. Nou, het lijkt mij wel een leuke pony. Ben benieuwd hoe ze het gaat doen.

Woensdag 5 november 2014

Somber, droog , een beetje fris.
Sanneke had vandaag tijd om een wens van buurman Bill te verwezelijken.Die arme pony had per ongeluk al een volledige wintervacht gemaakt en daar was hij achteraf niet zo blij mee. Toen Sanneke dan ook met de scheermachine zijn kant op kwam sprong hij een gat in de lucht.Hij is nu verlost van al dat haar en vindt het weer veel leuker om aan het werk te gaan.

Bill geschoren Bill geschoren plein

Dinsdag 4 november 2014

Zwaar bewolkt, wel droog en 10 graden.
Ik liep in de binnenbak, keek door het raam van de kantine en zag daar Monique zitten. Ze tuurde door een kijkding naar iets op een glaasje. Dat iets op een glaasje bleek mest van onze Bill te zijn. En hoe ze ook studeerde, ze schijnt geen wormeieren gevonden te hebben. Dat is dus dan alvast de eerste, die niet dringend ontwormd  hoeft te worden.Ze loeren nu op drollen van ons,die net geproduceerd zijn om die aan Monique te geven voor haar testerij.Ik denk trouwens niet, dat ze veel ongerechtigs bij ons zullen vinden, omdat er nooit drollen ouder dan een dag in onze weilanden, paddocks en boxen liggen. Het is veel werk voor de mensen, maar dan heb je ook wat.

Monique

Maandag 3 november 2014

Hele dag droog en bewolkt.
Ik heet Melli en woon in de sterstal, met fraai uitzicht op alles wat er op het plein gebeurt. Gisteren zagen wij, dat Iepie en Ayla weer naar huis vertrokken. Ze waren hier gekomen om te helpen bij de ponykampen en zijn nog een paar maanden blijven hangen. Iepie heeft het hier prima naar haar zin gehad zei ze, maar ze vond het ook wel weer leuk om naar huis te gaan.Ze zei wel, dat ze misschien later nog eens weer zouden willen komen om te helpen. We hebben ze uitgezwaaid en onze mensen zijn nu op zoek naar een vervanger van Olleke.Liefst een stevig type van zo'n 1.50-1.52 m. niet ouder dan 10 jaar , vriendelijk van aard en goed ingereden. Als iemand zo'n paard weet houden we ons aanbevolen, want we willen er graag een collega bij.

Iepie Ayla

Zondag 2 november 2014

Niet zo warm als gistern, maar wel 18 graden met veel zon en een lekker windje.Helemaal prima voor een buitenritje en dat is er ook geweest.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Buitenrit

Zaterdag 1 november 2014

Hele dag zon, beetje wind en 22 graden.Nog nooit schijnt het op deze datum zo warm te zijn geweest. Sil en ik hebben lekker in de springwei gelopen en mijn deken lag ongebruikt bij de stal.

Vrijdag 31 oktober 2014

Wisselend bewolkt, maar ook best een beetje zon.
Gisteren is Gympy weg gegaan. Zij is klaar met haar training hier en gaat nu naar een nieuw mens. Wij wensen haar veel succes in haar verdere leven.

Donderdag 30 oktober 2014

Af en toe een buitje.
Ik zei toch al, dat Match en ik geregeld moesten verkassen in verband met de komst van tijdelijke gastpaarden.En ja hoor,vandaag kwamen Tristan en Famke weer voor een weekendje logeren. Hun mensen gingen uit en dan kunnen je je paarden natuurlijk niet alleen thuis laten. Wij fungeren dan als paardenasiel en dat is best leuk.

Woensdag 29 oktober 2014

Regenachtig, maar niet koud.
De laatste slowfeeders zijn inmiddels geinstaleerd en ik krijg wel gelijk van de anderen, dat het hartstikke fijn is om altijd te kunnen eten als je trek hebt.De mensen zijn nu alleen nog aan het bedenken hoe ze de bovenkant van die netten makkelijk dicht kunnen maken. Een aantal van ons begint namelijk het liefste van bovenuit te eten. Dat schiet natuurlijk beter op, maar dat schijnt nu net niet de bedoeling te zijn.

Slowfeeders

Dinsdag 28 oktober 2014

Zonnig, windstil, 18 graden.
Mijn mens Monique had ik zaterdag bijna niet gezien en nu heb ik gehoord waarom niet. Ze was ergens ver weg om een cursus te volgen.Ze heeft geleerd om te ontdekken of wij wormeieren in onze mest hebben zitten."Gattebah..."zei Match meteen. heeft ze daar dan in poep zitten roeren ? "Soort van denk ik. Maar ze zal dan toch wel handschoenen aan hebben gehad ? Nou ja, we zullen later nog wel horen hoe of wat.

Monique1 Monique2

Pagina: «  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement