Het Dagboek

Dinsdag 6 september 2016

Veel zon. 24 graden.
Soms gaat het vreemd in het leven.Gisteren heeft een van ons voorgoed ons erf verlaten en vandaag heeft een nieuweling het plein betreden. Het is geen medewerker, maar een gastpaard en zijn mens is Hans. Onze Hans dus, die zich hier als vrijwilligershulpmens bezig houdt met het repareren van alles wat er hier kapot gaat en die , opmerkelijk genoeg, tot voor kort er niet over piekerde om een paard aan te schaffen. Ik heb gehoord, dat hij, toen hij bedacht had, dat een eigen paard toch wel leuk zou zijn, op de internettoverdoos een soort paardenwinkel heeft opgezocht. Hij heeft daar een foto gezien van een paard, dat hem wel leuk leek. Hij is er gaan kijken en ja..het paard was leuk. Hij heeft hem gekocht. O wonder, de keuring was goed en ziedaar. Daar is Tommy.Toen had Tommy dus een zadel nodig. Hans belt een zadelwinkel. Het zadelverkoopmens had 10 zadels bij zich, pakt het eerste exemplaar en zie... het past voortreffelijk. Hoeveel mazzel kun je hebben !!!
Onze mensen hebben meer dan een half jaar naar een goede nieuwe medewerker moeten zoeken voordat ze Murphy vonden en Hans ging gewoon even gauw een paard kopen...En zo te zien is het ook nog een heel leuk paard ook ! Hij woont nu naast Sil in een silostal en zegt, dat het hem hier wel een goed plekje lijkt om oud te worden.En gelijk heeft hij.

Zadel Zadel passen

Maandag 5 september 2016

Wisselend bewolkt. 20 graden.
Mijn naam is Match en ik woon in een silostal naast Aris en het voerhok. Normaal heb ik het hier heel goed naar mijn zin, maar vandaag was niemand van ons vrolijk. Wij niet en onze mensen ook niet.We zagen namelijk tegen de avond Furie,de leidster van onze kudde vrienden in de paardenhemel alweer aan komen lopen. Furie is een toffe merrie, die inmiddels ongeveer 57 jaar geweest zou zijn als ze niet als 30 jarige naar de paardenhemel was gegaan. Sindsdien komt ze zo af en toe, als iemand van ons al lang last van zijn/haar lichaam heeft, waaraan onze mensen zonder resultaat alles aan hebben gedaan om dit beter te maken,vragen of hij/zij er al aan toe is om dit ondermaanse te verwisselen voor de grazige weiden in de paardenhemel, waar niemand meer last heeft van pijn en ongemak. En ook onze Vosje,op wie iedereen hier dol is, omdat ze altijd vriendelijk is voor mens en dier, was nu kennelijk op dit punt gekomen. Ze zei tenminste  meteen ja,nam afscheid van iedereen en is met Furie vertrokken voor haar laatste reis. We missen haar nu al.Ze is 22 jaar geworden en is 10 jaar bij ons geweest.

Zondag 4 september 2016

Veel wind, paar buitjes, 18 graden.
Inmiddels is de inschrijflijst voor de herfstdressuurwedstrijd op het prikbord gehangen. Het is gepland op twee zondagochtenden, zodat de mensen, die op een van de data niet kunnen misschien op de andere wel de mogelijkheid hebben. Je kunt dus kiezen.Als er mensen zijn, die graag op allebei de dagen willen starten (zoals mijn mens.joepieeee...) kan dat ook. Ik hoorde, dat de mensen hier heel graag willen, dat iedereen, die mee wil gaan doen zich ook een beetje snel inschrijft. Ze weten dan op tijd hoeveel juryleden er gevraagd moeten worden. Alvast bedankt.
De week is weer om en ik geef de pen aan buurvrouw Match

Herfst dressuur wedstrijd

Zaterdag 3 september 2016

Soms wolken, soms zon, beetje wind, 22 graden.
Jantine is weer eens een weekje geweest vanuit het verre westen. Altijd gezellig. Ook Bill was er blij mee, want hij heeft lekker met haar en Obiku een paar hartstikke leuke buitenritten gemaakt. Omdat nu toch ook de steekbeesten definitief lijken te zijn verdwenen is dat echt geen straf. Ik vind het zelf trouwens ook superleuk om naar buiten te gaan. Hoe vaker hoe liever...!!! Gelukkig is mijn mens het daar mee eens.

Vrijdag 2 september 2016

Wisselend bewolkt. Ook vaak zon.
Op het plein staat een klein boompje.Ze noemen het geloof ik een conifeer. Dat ding schijnt er al zo lang te staan, dat de mensen , toen de nieuwe stal werd gebouwd en ook de verharding werd vernieuwd, die nieuwe straat eromheen hebben gemaakt. Het boompje fungeert ook ieder jaar als kerstboom en dat zal er ook wel iets mee te maken hebben. Maar de laatste tijd was het een beetje dun geworden, een beetje doorzichtig.Tenminste...dat was zo.Toen ik er vanmorgen langs kwam zag ik opeens, dat het er weer veel groener uit zag. Maar toen ik even goed keek zag ik, dat het gezelschap had gekregen en dat zeker de helft van het groen bij een ander boompje hoort, dat, zonder dat iemand er ook maar iets van in de gaten had gehad, er stiekum naast was gegroeid. Ik wist niet, dat boompjes tegenwoordig ook al aan daten doen, maar het staat best wel leuk, die twee samen.

Boom date

Donderdag 1 september 2016

Eerst mist, later de hele dag stralende zon met uitzondering van de 15 minuten toen uit de plotseling pikzwart geworden hemel  een stortvloed van water en hagel kwam vallen.Het hele plein stond in tien tellen blank. Onze mensen haalden spoorslags de paarden, die buiten stonden naar binnen, want regen is tot daar aan toe, maar van hagelstenen worden de meesten van ons toch wel knap zenuwachtig.  En als wij zenuwachtig worden willen we maar 1 ding : naar stal . Als er dan een paar dichte omheiningen tussen die stal en ons zitten hebben die omheiningen pech gehad en zullen weer gerepareerd moeten worden. Vandaar dat de mensen zo snel benen maakten.  Ze kwamen er wel uit te zien als een stel verzopen katten....maar de omheiningen zijn nog puntgaaf.
En weten jullie wat het gekke was ? Het zat in de planning, dat 's avonds de grote tent zou worden afgebroken en opgeruimd. Een natte tent kun je niet opruimen. Je zou dus denken,dat het afbreken niet door zou kunnen gaan. Maar door het gewoon voortgezette stralende weer was de boel op tijd nog droog ook. Mazzel... De boel is dus nu weer netjes opgeslagen tot volgend jaar en de paddock ziet er weer uit alsof er nooit een tent heeft gestaan.

Inladen vloer Tent weg

Woensdag 31 augustus 2016

Veel zon. 26 graden. Het lijkt wel zomer.
Murphy begint aardig in te burgeren.Eerst ging ze alleen, met een draadje ertussen ,vlak naast anderen van ons in de wei,zodat iedereen aan elkaar kon wennen . Wij paarden hebben nu een keer altijd wat moeite met een vreemde eend in de bijt. Kwestie van rangorde en eventuele bedreiging van die rangorde. Dat is allemaal goed gegaan en sinds kort loopt zij samen met DP en Okkie. Het was  even afwachten of ze zou accepteren, dat DP de baas is en ja hoor. Geen centje pijn. DP heeft nu dus twee  " onderdanen " en is daar best trots op.Alweer geregeld

Murphy

Dinsdag 30 augustus 2016

Droog, veel zon,24 graden. Het kan niet beter !!!
Dit jaar groeit ons gras super goed. Dat komt, omdat het toch wel vaak regent denk ik, In de springwei gaat het zelfs zo hard, dat er geen eten aan is en Hans er geregeld bij moet om met een lawaaimaaiding de boel wat in te korten.

Gras maaien

Maandag 29 augustus 2016

Zwaar bewolkt, 22 graden.
Ik ben Aris en heb nu eindelijk ook eens de pen.Ik woon hier inmiddels al meer dan een jaar, maar ik stond kennelijk tot nu toe nog niet in het lijstje van het voermens aan wie iedereen van ons altijd zijn/haar bijdrage aan het dagboek dicteert. Want jullie snappen natuurlijk best, dat wij zelf niet kunnen schrijven.Onze hoeven lenen zich echt niet voor het gebruik van een pen, maar we zijn heel goed in staat om te vertellen wat er hier gebeurt.Zodoende.
Ik ben een fries en een gastpaard. Mijn mens komt heel vaak om te rijden, maar ik ben ook betuigd, zoals ze dat noemen. Mijn mens heeft dus zelf een rijtuig en ik vind het hartstikke leuk als ze mij daarvoor zetten en dan lekker het prachtige bos- en heidegebied hier vlak achter in trekken.

Zondag 28 augustus 2016

Wisselend bewolkt, meestal droog. Warm.
Gezellig samen met Nicky een buitenrit gemaakt en verder was er niet veel te doen.Volgende week beginnen alle scholen weer, dus dan zal de normale weekindeling zo langzamerhand wel weer terugkomen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Pagina: «  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement