Het Dagboek

Zaterdag 1 februari 2014

Bewolkt en vooral 's morgens regenachtig.
Vandaag laat in de middag kwamen er een heleboel rijmensen, maar ze hadden gewone nietrijkleren aan. Ze gingen dus niet rijden dit keer, maar wat dan wel ?"Ze gaan samen kletsen en eten. Ze noemen het altijd jaarvergadering van de recreantenclub. Volgens mij zijn ze dan 20 minuten bezig met vergaderen en verder zijn ze de hele avond zoet met lekker eten en spelletjes en zo."zei Zazou."Wij worden er in ieder geval niet moe van."Zazou kan het weten, want het schijnt al jaren zo te gaan. Nou ja, als ze maar lol hebben.
Recreantenclub kantine 

Vrijdag 31 januari 2014

's Nachts stevige vorst en overdag weer boven nul, maar de grond is de hele dag hard gebleven. Pas tegen de avond werd het weer warmer en dat was dat.Einde winter ????

Donderdag 30 januari 2014

Het is inderdaad vannacht knap koud geweest. Maar omdat de paddocks op tijd zijn glad gemaakt kunnen we er gewoon in , al zijn ze nu kneiterhard.Dat is fijn, want je went toch aan je dagelijkse vrije tijd.

Woensdag 29 januari 2014

's Nachts wonder boven wonder een beetje vorst. Overdag bewolkt en droog en weer ruim boven nul.
Onze mensen hadden er kennelijk niet op gerekend, dat de grond in onze paddocks zo snel zo hard zou worden, maar we konden er echt niet lopen zonder kans te hebben onze benen te breken.Het was een en al harde bobbel . Ze stonden er wel wat beteuterd bij te kijken. Maar geen nood. Het buurmens met het grote schuifding heeft kans gezien om de boel weer los te maken en glad te trekken. Toen konden we er gelukkig weer in en snapten we meteen waarom ze gisteren die takken hadden afgesnoeid. Dat was natuurlijk , omdat het buurmens al had gewaarschuwd, dat zijn schuifding niet onder die takken door zou kunnen als het nodig zou zijn. Omdat het overdag niet meer vroor was de bodem aan het eind van de dag weer helemaal ongelijk en is het buurmens zo aardig geweest om 's avonds laat in het donker opnieuw alles glad te trekken. Ik hoorde, dat het 's nachts echt flink zou gaan vriezen. Vandaar.
Egaliseren paddacks 

Dinsdag 28 januari 2014

Zonnig, zeker 6 graden boven nul en veel wind.
Ik stond in een van de paddocks en toen zag ik plotseling,dat vader Gerrit bezig was om in een boom daar te klimmen. Dacht toch, dat hij de leeftijd daarvoor wel te boven was.Maar toen ik goed keek zag ik, dat hij begon takken weg te halen.Snoeien terwijl het hartje winter is is toch niet normaal ? Of zouden dat de nieuwste inzichten zijn ? 
Takken snoeien Takken snoeien 

Maandag 27 januari 2014

Bewolkt en smber regenachtig weer.
Hallo, hallo, ik ben Jorik en ik heb voor de eerste keer de pen. Ik woon hier namelijk nog niet zo lang. Eind vorig jaar ben ik hiernaartoe verhuisd en ik sta sindsdien helemaal achteraan in de nieuwe stal, naast Zazou en tegenover DP en Ferron.
Mijn vorige mens was te groot gegroeid en daarom hebben ze mij tenslotte toch verkocht.Dat vond ik aan de ene kant heel jammer,want ik had het daar goed naar mijn zin. Maar ik moet eerlijk zeggen, dat het mij hier ook prima bevalt. Mijn nieuwe mens is gelukkig een stuk kleiner en ik hoop, dat dat nog lang zo zal blijven.Ze komt bijna iedere dag om mij te poetsen en met mij te rijden en dat gaat steeds beter. Je moet natuurlijk altijd aan elkaar wennen, maar ik mag zelfs al meedoen met de carousselgroep en dat gaat super !Lachen joh als de boel weer eens in de knoop raakt en niemand even meer weet welke kant hij op moet. Maar we komen er altijd weer uit hoor en dan ziet het er soms al best professioneel uit volgens de mensen aan de kant.

Zondag 26 januari 2014

Bewolkt en nog steeds geen vorst en geen sneeuw. Ik hoorde vertellen, dat niet ver bij ons vandaan allerlei rolhokken op weg naar wedstrijden met paarden en al zijn uitgegleden en zelfs omgevallen door alle sneeuw en ijzel. Moeilijk te geloven, maar de foto's liegen niet.Dus opnieuw mazzel bij het tweede deel van onze dressuurwedstrijd. Het was weer vanouds gezellig. De jury was tevreden over wat ze gezien had en we hebben allemaal een leuke dag gehad.
De weeki is weer om en ik geef de pen aan Jorik
Dressuur wedstrijd 

Zaterdag 25 januari 2014

Hier bewolkt en zacht voor de tijd van het jaar. 7 graden boven nul. Op hetzelfde moment nog geen 60 kilometer van ons af sneeuw en 6 graden onder nul.Iedereen hier natuurlijk blij, dat het niet andersom is. Wij hebben dus bij de wedstrijd gewoon buiten kunnen in- en uitstappen, zonder dat er eerst sneeuw moest worden geruimd.
Ik ben trouwens best trots op mezelf ( en natuurlijk mijn rijkind ) , want we hebben lekker een eerste prijs gewonnen !!!

Vrijdag 24 januari 2014

Wisselend bewolkt en 's nachts jammer genoeg weer veel regen
Morgen is de eerste wedstrijd van de wintercompetitie. Leuk ! De rijmensen mogen dan 3 keer een dressuurproef rijden op 3 verschillende paarden /pony's .Iedereen,die los is van de longe kan meedoen. Iedere keer komt er wel een uitslag, maar tijdens de 4e wedstrijd (springen en balkjes op de grond voor de beginners) is de prijsuitreiking van de totale dressuurcompetitie. Daarbij tellen alleen de resultaten van de twee beste keer, dus het slechtste resultaat mag worden weggestreept. Deze competitie wordt al voor het 39e jaar gehouden.Best lang wel !

Donderdag 23 januari 2014

Rustig en somber weer. Je kunt al wel merken, dat het 'savonds langer licht is.
Theo heeft inmiddels in de werkplaats een nieuwe picknictafel gemaakt en vandaag is het ding buiten gezet, wachtend op de tijd, dat het weer leuk zal zijn om buiten te zitten. Maar klaar is klaar. Op naar de volgende klus. Ik hoorde, dat nu de toegangshekken van het terrein en de springwei aan de beurt komen.Die moeten nodig opgeknapt en opnieuw geschilderd worden.

Pagina: «  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement