Het Dagboek

Woensdag 9 januari 2013

Hele ochtend regen.Toen het eindelijk droog werd stond het plein weer eens ouderwets onder water. Normaal wordt dat binnen niet al te lange tijd vanzelf weer droog zonder dat er iets aan gedaan wordt. Daarom waren we verbaasd, dat de mensen dit keer meteen begonnen om gootjes te graven en plassen leeg te scheppen. BB had gehoord, dat dat waarschijnlijk was, omdat ze dachten, dat het zou gaan vriezen, maar precies wist hij het ook niet. We zullen het wel zien en beleven.

Dinsdag 8 januari 2013

Somber, maar nog steeds droog.
Toen ik mij aan het verpozen was in een van de paddocks achter de buitenbak, zag ik vader Gerrit langs komen met een grote kruiwagen richting weiland. Ik vroeg me eerst af wat hij daar nu te zoeken had hartje winter. Maar ik zag al gauw wat hij ging doen. 
Stal de Eik Stal de Eik

Rondom onze weilanden staan veel bomen, vooral eikebomen,en die hebben s 'zomers heel veel bladeren. Dat is dan fijn,want we hebben dan veel schaduw om in te staan. Het is minder leuk, dat ze al dat spul laten vallen in de herft. je wilt niet weten wat er dan voor dikke laag ons gras ligt te verstikken. Er is dus niet veel keus. Onze mensen moeten al die troep opruimen. En ik kan je vertellen, dat dat ieder jaar weer bereveel werk is.Maar het beste is natuurlijk om er toch maar gewoon aan te beginnen en dat doet vader Gerrit dan dus maar.

Stal de Eik

Maandag 7 januari 2013

Somber weer. Ver boven nul en droog.
Heb ik waarachtig alweer de pen ! Wat vliegt de tijd. De vorige keer, dat ik aan de beurt was was het hoogzomer en dat lijkt toch nog maar kort geleden.Nou ja, het is niet anders. Ik ben dus Nushky en ik woon nog steeds in de grote stal naast Kleo en ik heb het daar prima naar mijn zin.Genoeg te zien in de stal en op het plein en genoeg te beppen met stalgenoten en voorbijgangers.
De vakantie is weer voorbij en hier vindt iedereen dat wel weer fijn.Het is best gemakkelijk als je van tevoren weet wie er wanneer komt. Er schijnen wel veel zieken te zijn.Ik wens ze hierbij beterschap.

Zondag 6 januari 2013

Bewolkt en opnieuw droog/nat.
Mijn mens is tegenwoordig druk met de recreantenclub. Voor vandaag hebben ze een soort studiebijeenkomst georganiseerd over het rijden van dressuurproeven. Eerst 1 keer een proef rijden, dan commentaar krijgen. Vervolgens nog een keer dezelfde proef rijden en kijken of het dan dank zij de op- en aanmerkingen van het jurymens beter is gegaan.Alles werd ook nog gefilmd, zodat iedereen vanuit het standpunt van de jury kon zien hoe het er uitzag.Bovendien hebben alle deelnemers ook zelf punten gegeven voor de proeven van de anderen en wie het dichtste bij de cijfers van het echte jurymens zat kreeg een prijsje. Mensen en paarden hadden eenh leerzame en leuke dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.
Stal de Eik Stal de Eik

Zaterdag 5 januari 2013

Zwaar bewolkt en droog/nat. Weten jullie niet wat droog/nat is ?Nou, dat is zo, dat de straat wel nat is en nat blijft, maar dat die regen zo weinig is, dat de ramen in de nieuwe stal gewoon open blijven staan. Normaal gaan die ramen als het ook maar een beetje regent meteen van zelf dicht en nu dus niet. Dit hebben we nog niet meegemaakt. Alweer wat geleerd.

Vrijdag 4 januari 2013

Bewolkt, droog en somber weer.
Er was alweer een kampdag. Het was hartstikke gezellig en ik hoorde van Okkie, dat het groepje, dat hem mooi moest maken ( een wedstrijdje )  het gewonnen had. Het kriebelde wel een beetje, al die kleine handjes , zei hij.Gelukkig kan hij goed tegen kietelen.
Stal de Eik 

Donderdag 3 januari 2013

Regenachtig kliederig weer. Nog steeds niet koud.
Theo is hele dagen druk in de werkplaats en daar is het prima weer voor. Er is alweer een nieuw deurtje klaar voor bij de binnenbak. het is iedere keer duimen, dat het past, maar tot nu toe gaat dat goed heb ik gehoord.
Stal de Eik Stal de Eik 

Woensdag 2 januari 2013

Meestal droog. Af en toe een buitje.
Zo geleidelijk aan komt alles weer op gang, maar er zijn nog wel veel rijmensen niet. Ze zijn met vakantie of ze zijn ziek.Er schijnen veel rijkinderen een soort griep te hebben. Best zielig net in de vakantie.

Dinsdag 1 januari 2013

Nog steeds veel regen en zacht voor de tijd van het jaar.
Gisterenavond was het weer een keer bal. Midden in de nacht begon het opeens vreselijk te knallen en lichten te flitsen. Toevallig waren we allemaal tegen half 12 onverwacht verrast met een flinke portie hooi . Pas toen dat gedonder begon hadden we door waar dat nu weer goed voor was. Onze mensen dachten natuurlijk, dat we ons niet zo zouden opwinden over al dat spektakel als we onze aandacht bij het eten zouden hebben. En gelijk hadden ze. We hadden het nu veel te druk met smikkelen om ons iets aan te trekken van de klereherrie.
Later kwamen er ook nog hele hordes mensen aanwandelen, die in de kantine verdwenen. Ze riepen allemaal iets van "gelukkig nieuwjaar "of zoiets tegen elkaar en ze zijn heel lang gebleven. Het waren allemaal mensen, die hier in de buurt wonen, heb ik gehoord,en dit was een nieuwjaarsreceptie op een tijd, dat die mensen normaal in hun bed liggen. Nou ja ,ze zoeken het maar uit.

Vandaag is er trouwens bijna niets te doen. Dat heb je ervan als je 's nachts niet naar bed gaat. Dan moet je overdag slapen. Voor de meesten van ons was dit een vrije dag.

Maandag 31 december 2012

Bewolkt, veel wind en helemaal niet koud.'s Nachts regen.
Hallo, Pjotr hier. Ik ben de supermooie fjord, die al erg lang in de grote stal woont. Eerste links. Naast Jasmijn en tegenover Nushky en Kleo.. Ik zeg supermooie fjord, maar dat heb ik niet zelf bedacht hoor.Ik ben laatst met mijn mens naar een dressuurwedstrijd geweest en de jury kwam met deze tekst. Zeg nou zelf...dat is toch leuk ! Mijn mens was tenminste beretrots en ik eigenlijk ook wel een beetje.

Pagina: «  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement