Het Dagboek

Dinsdag 27 augustus 2013

Wisselend bewolkt. Rond de 22 graden en in de zon veel warmer.
Ik zag vandaag Nushky langs komen en hij zag er niet uit. Zijn ene oog zat helemaal dicht en traande. Hoe is dat nou gekomen vroeg Match meteen en Nus zei, dat hij dat ook niet wist, maar dat onze mensen dachten, dat er het een of andere insect in zijn ooglid had gestoken. Ze hadden het dierenartsmens gebeld, omdat ze het niet vertrouwden. Ben benieuwd of dat wat uithaalt. Het ziet er best beroerd uit.
Oog Nushky 

Maandag 26 augustus 2013

Wisselend bewolkt. Rond de 24 graden en geen wind.
Ik ben weer eens aan de beurt en heet Venice. Tegenwoordig sta ik in een silostal naast Match.Eerst woonde ik een paar jaar in de grote stal en daar was niets mis mee. Maar op de een of andere manier vind ik het hier nog veel prettiger. Smaken verschillen. Dat begreep ik pas goed toen ik het er met Kleo over had.Kleo heeft hier namelijk ook een blauwe maandag gewoond, maar dat was al snel verleden tijd. Ze had namelijk net zolang tegen muren en deur gemept tot de boodschap bij onze mensen was overgekomen, dat ze die stal ( de mijne dus...) drie keer niks vond. En ik ben er juist super blij mee. Lekker altijd je hoofd uit het luik, mooi uitzicht op het plein en maar 1 buurvrouw, dus veel privacy. Helemaal top.

Zondag 25 augustus 2013

's Morgens regen. Overdag wisselend bewolkt en op het warme af als de zon scheen.
Het is indertijd van Olleke een goede beslissing geweest om van een onbenullige rouwdouwer, die alleen maar hard kon en nog niet eens fatsoenlijk een bocht door kon lopen te veranderen in een van de braafste en knapste manegepony's ,die hier wonen. Het leverde haar vandaag weer eens een leuk werkje op. Ze mocht namelijk op pad met een blind mens, die vroeger toen ze nog wel kon zien veel had gereden en graag wilde weten of ze het nog kon. En ja hoor, ze was het nog niet verleerd.Het geheel werd gefilmd door een filmploeg van de Boedistische Omroep, wat dat dan ook moge zijn.

Boedhistische omroep item paardrijden Boedhistische omroep item paardrijden

Als ik het goed begrepen heb van Olleke maakten ze een portret van dat rijmens, waar het optreden van Olleke ook in voor zou komen. Waarschijnlijk maar een paar minuten, terwijl ze er uren mee bezig zijn geweest.Maar toch...Wie van ons is er ooit op de televisie geweest. Niemand toch ?Het schijnt op 15 september te worden uitgezonden op nederland 2.
Bartje had ook een mega leuke middag, want hij heeft filmles gehad van een van die filmmensen. Hij was apetrots.

Camerales Bart Camerales Bart 

Zaterdag 24 augustus 2013

Somber, maar droog en niet te warm.
De recreantenclub had weer eens iets leuks bedacht.Jammer genoeg mochten we dit keer niet meedoen. Flauw hoor...Ze deden allemaal rare spelletjes, zoals een spijker in een blok hout slaan, hoefijzers ergens naartoe gooien, elkaar geblindoekt in een kruiwagen door een hindernisbaan loodsen en nog touwtrekken ook.
(filmpje_1)
(filmpje_2)
(filmpje_3)
Recreantenclub spelletjesmiddag Recreantenclub spelletjesmiddag

Recreantenclub spelletjesmiddag Recreantenclub spelletjesmiddag
Toen ze daar genoeg van hadden werd de mega koekepan weer tevoorschijn gehaald en hebben ze, terwijl de voorspelde regenbuien net langs trokken, buiten nog lang zitten eten en kletsen.

Recerantenclub BBQ Recreantenclub BBQ

Vrijdag 23 augustus 2013

Wisselend bewolkt en droog.
Er zijn nog steeds zwaluwnesten met piepkleine om voer schreeuwende jongen er in.Ze zijn laat. Ik hoorde het stel, dat vlak boven mij woonterover praten. Ze vroegen zich af of het wel zo slim was geweest om nog aan een derde leg te beginnen. Als je weet, dat die kleine vogeltjes over een paar weken al 10.000 kilometer zouden moeten kunnen vliegen naar hun winterverblijfplaats ergens ten zuiden van de Sahara vraag je je toch af hoe ze zich dat voorstellen. Hier blijven is ook geen optie, want later in de tijd zijn hier geen vliegende insecten meer en dus geen eten voor ze. De tijd zal het leren.

Donderdag 22 augustus 2013

Bewolkt en windstil. Nog steeds zo rond de 20 graden.
Vandaag is de grote tent afgebroken en opgeruimd. Dat ging wel een heel stuk vlotter dan het opzetten, maar al met al was het toch een hele klus.Ik geloof niet, dat de heren het na afloop koud hadden.
Afbreken ponykamp tent 

Woensdag 21 augustus 2013

Bewolkt. Weinig wind. 23 graden.
Ik lag vanmorgen rustig in de paddock naast de binnenbak een dutje te doen toen ik opeens wakker schrok van een vreemd geluid. Het bleek , dat onze mensen,die buiten zaten te pauzeren waren uitgebarsten in een lied. Zoiets van "lang zal hij leven....Al gauw begrepen we, dat dit keer Theo werd toegezongen. Hij was 83 jaar geworden en daar moest natuurlijk ook wel een gebakje op gegeten worden.

Dinsdag 20 augustus 2013

Wisselend bewolkt. Droog. 22 graden.
Toen ik vanmorgen uit mijn raam keek zag ik een bestelrolhok het erf op rijden. Uit de achterkant werd een hele lading grote pakken gehaald. Ik wist eerst niet zo goed wat dat waren, maar Nushky, die net iets dichterbij staat had het wel gezien.Het waren al onze winterdekens, die gewassen en gerepareerd terug kwamen.Ik moet er niet aan denken, dat we die dingen weer op moeten. Niet, dat ze slecht zitten , maar dan wordt het weer winter en we houden allemaal toch echt veel meer van de zomer.

Maandag 19 augustus 2013

Af en toe een stevige bui en ertussendoor prima weer.
Pjotr is de naam. Ik woon de laatste 15 jaar al in dezelfde box in de grote stal. Eerste links als je van buiten komt. Voordeel is daar, dat je 4 kanten uit kunt kijken. Bovendien is de baal hooi, die altijd in de hoek klaar staat om gevoerd te worden, soms, als de mensen niet goed opletten,binnen mondbereik.Eten is mijn allerliefste bezigheid, dus dat komt heel goed uit.

Zondag 18 augustus 2013

Eerst regen. Later werd dat minder, zodat een buitenrit met een paar toeristen en wat eigen mensen toch van start is gegaan. En ze hadden gelijk, want het werd al gauw droog. Okkie zei, dat ze een fijne rit hadden gemaakt.
Morgen beginnen hier de scholen weer en gaan onze lessen ook weer beginnen op de normale tijden.Maar het zal wel weer een tijdje duren voordat voor iedereen die niet meer op die oude tijden kan rijden een geschikte plaats is gevonden.Dit is ieder jaar weer een heel gepuzzel, maar ze komen er ook ieder jaar wel weer uit.Dus ook nu zal het wel weer goed komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Pagina: «  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement