Het Dagboek

Vrijdag 17 oktober 2014

Wisselend bewolkt en veel wind.
Het was de hele week al drukker dan normaal en vooral veel ongeregelder. Het is hier namelijk herfstvakantie. En toen vanmorgen het plein volstroomde met enthousiaste rijkinderen wisten we het meteen...kampdag !!! Leuk hoor.Ik ben dan best een beetje jaloers op mijn overburen Sunshine en Dp. Die worden dan door vele handjes gepoetst en gaan behalve gewoon lopen in de les ook allerlei andere leuke dingen doen. Ponyvoetbal, stoelendans enz.

Kampdag

Donderdag 16 oktober 2014

Zwaar bewolkt, maar tenminste meestal droog.
Toen ik vanmorgen uit mijn buitenluik keek zag ik tot mijn verbazing, dat Byou een poot werd uitgetrokken. Dat was tenminste mijn eerste gedachte. Maar dat klopte natuurlijk niet.Ik keek nog eens goed en zag toen, dat het vrijwilligershulpmens, dat paardenmassage en zo heeft gestudeerd bezig was om Byou uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Niet echt natuurlijk, maar wel zoiets,. Byou vond het trouwens helemaal prima en zei later, dat ze ervan was opgeknapt.

Pardenmassage

Woensdag 15 oktober 2014

Meer regen. De weiden zijn inmiddels doorweekt hoorde ik de mensen met lange gezichten zeggen. We kunnen dus fluiten naar ons dagelijkse hapje gras. Jammer.
Wat wel heel leuk is, is dat we nu hier ook allemaal zo'n zg. slowfeeder hebben gekregen. Ik had in de paddock al horen vertellen door de paarden, die in de grote stal wonen dat ze daar tegenwoordig dag en nacht ruwvoer kunnen eten wanneer ze willen. Dat leek mij ook wel leuk en kijk....ook wij zijn nu voorzien. Ben benieuwd hoe dat bevalt !

Dinsdag 14 oktober 2014

Veel regen.Dat hebben we lang niet gehad en onze mensen zijn niet blij. Voor de cross, die in aantocht is, is veel regen het laatste waar ze op zitten te wachten. Nou ja, het duurt nog 14 dagen,dus het is nog niet echt erg.

Maandag 13 oktober 2014

Wolken en zon. Droog.
Mijn naam is Zazou.Dat is natuurlijk weer niet mijn echte naam.Dat is iets moeilijks, Ubrunhilde of zoiets. Zeg nou zelf. Daar kun je toch niet mee door de wereld.Gelukkig heeft mijn eerste mens dat begrepen. Blijft de vraag waarom ze me dan toch officieel zo'n rare naam hebben gegeven. Nou, dat is heel eenvoudig. Dat moest. Alle paarden,die bij het KWPNstamboek horen (en dat zijn de meesten) en in hetzelfde jaar geboren zijn moeten een naam krijgen,die begint met dezelfde letter. En ieder jaar verandert die letter volgens het alfabet.Dat is ook wel handig, want als je weet met welke letter de veulens van dit jaar zijn opgezadeld kun je gemakkelijk uitrekenen hoe oud ieder paard is.Op zich heeft het dus wel wat.Probleem is wel , dat je soms hele rare namen krijgt, waardoor de mensen er voor gewoon gebruik heel iets anders van maken ( zoals bij mij ) en dan weet je dus weer niets...

Zondag 12 oktober 2014

Bewolkt, later zon.
Vanmiddag was er weer een springles, dit keer georganiseerd door de recreantenclub. Ik mocht uiteraard weer meedoen en het was heel leuk en leerzaam.
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou.

Springles

Zaterdag 11 oktober 2014

De hele dag prachtig weer totdat tegen 4 uur plotseling de hemel openging en alles weer eens blank stond.Gelukkig waren toen de mensen, die de hele dag druk waren geweest met het bouwen van de cross net zo'n beetje klaar. Niet, dat ze niet nat zijn geworden, maar het had erger gekund.

Crossbouw

Vrijdag 10 oktober 2014

Hele dag bewolkt, maar prachtige veelkleurige zonsondergang.
Hans heeft de smaak van het renoveren van de omheiningen goed te pakken. En hij heeft eer van zijn werk. Wat af is kan er weer voor jaren tegen.

Omheining

Donderdag 9 oktober 2014

Paar flinke hoosbuien.
Gisterenavond is er een extra spring/crossles gegeven. Ik mocht ook meedoen en het was hartstikke leuk.

Springles

Het is weer eens iets anders om over de heksenbezems heen te moeten springen in plaats van dat ze worden gebruikt om de stal aan te vegen.
Vandaag is tot ieders vreugde de mais er af gegaan. mooi op tijd voor de cross.

Mais Mais

Woensdag 8 oktober 2014

Bewolkt en regenachtig. Eerst fris en later opeens zoel.
Onze helpmensen worden steeds enthousiaster over het nieuwe ruwvoersysteem in onze stal.Het hooi gaat niet meer op kruiwagens  naar de stallen, maar onze netten worden bij de ruwvoeropslag gevuld. Dat is met de uitvinding van Theo in een mum gebeurd.Het net wordt in het netophangding gehangen en ze hoeven de plakken niet meer uit elkaar te trekken . Die kunnen er in zijn geheel in .Je kunt het gemakkelijk alleen af. Plakken erin, dichtknopen, even wegen, op de kruiwagen naar de stallen en klik klik weer vast op de plek. Verder hebben ze er de komende 24 uur geen omkijken meer naar. Er hoeft nu veel minder vaak geveegd te worden en het is veel gemakkelijker uitmesten, omdat er geen vertrapt hooi meer ligt. Ik denk, dat, als de netten zich goed houden, het niet meer lang zal duren of iedereen hier heeft zo'n lekker net.

Vullen netten

Pagina: «  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement