Het Dagboek

Maandag 23 februari 2015

Wisselend bewolkt en tussendoor zware regenbuien.
Ik ben Okkie en woon samen met Vosje in de nieuwe stal in de duobox. Heel gezellig en goed uitzicht.
Ik ben hier al sinds mijn derde jaar medewerker en dat is best lang.Onze mensen hebben mij destijds gekocht bij een paardenmelkerij. De merries daar krijgen steeds veulens, omdat ze anders geen melk maken.want ze zijn natuurlijk niet gek.Als zo'n veulen dan een merrie was mocht ze blijven en hengstjes werden meteen verkocht.Nu was ik duidelijk geen merrie, maar ik mocht toch blijven totdat ik 3 was. Ik weet nog niet waarom, maar ik heb me er best vermaakt. Ze zijn  zelfs een keer met mij naar een keuring geweest en daar kreeg ik een 1e premie, wat dat ook moge zijn.Maar toen moest ik toch een keer vertrekken en toen ben ik hier terecht gekomen. En zo is het gekomen.

Zondag 22 februari 2015

's Morgens was alles een beetje wit en geen wind.Later jammer genoeg weer bewolkt,maar als bij toverslag was het plein weer bijna net zo droog als donderdag.
Venice en Monique zijn weer eens ,na een hele tijd, naar concours geweest. En ja hoor, ze kwamen met een winstpunt thuis.Ze waren er heel blij mee. Een goed begin is het halve werk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 21 februari 2015

Veel buien, dus veel plassen en als klap op de vuurpijl ook nog een graadje vorst.
Vera en Gitty zijn vandaag weer vertrokken en zeiden, dat dat ze van de zomer nog weer een weekje zouden komen. Gezellig. Ik ben dus nu weer terug in mijn eigen box in de Grote stal en op dit moment staa Kleo naast mij. Kleo's stal is namelijk nu aan de beurt voor renovatie. De toplaag daar is zelfs helemaal verdwenen,dus Hans heeft er een hele klus aan om dit gat te vullen. Al met al houdt het hem mooi van de straat.Toch...!

Nieuwe vloer

Vrijdag 20 februari 2015

Helaas, helaas. het heeft onverwacht de hele nacht geregend en al het werk van gisteren om het plein blitz te maken is naar de maan.Er staan nu vooral weer heel veel plassen.Maar ook die zullen wel weer opdrogen,intrekken of weggebezemd worden. En zo blijft het werk in de wereld.

Donderdag 19 februari 2015

Droog,windstil en kouder. 4 graden hooguit.
Omdat je op het plein geen zwemvliezen meer nodig had om ergens te komen hebben onze mensen met man en macht het hele oppervlak aangeharkt en het zag er beeldschoon uit.

Plein

Woensdag 18 februari 2015

Droog en rustig weer.Hetzelfde als gisteren.
Doordat het de laatste dagen helemaal niet heeft geregend is zowaar de buitenbak weer drooggevallen. Met de tractor is alles weer mooi gelijk gemaakt en je kunt er weer alles in doen.Zou leuk zijn als dat nu eens zo zou blijven !!!

Dinsdag 17 februari 2015

Droog en rustig weer. Hetzelfde als gisteren.
Ik heb samen met Jasmijn , Sil en Pjotr, lekker een week vakantie.En dan weet je wel hoe laat het is. Onze osteopathe Marielle heeft zich weer eens uitgesloofd.Jasmijn en Pjotr waren gewoon aan de beurt voor de jaarlijkse checkup. Sil en ik werden onderhanden genomen,omdat onze mensen vonden, dat we te chagerijnig aan het worden waren. Als wij lelijk gaan doen tegen andere medewerkers en niet meer gewoon voorwaarts gaan als dat vriendelijk wordt gevraagd, denken ze hier gelukkig meteen, dat we wel ergens last van zullen hebben. En dat is natuurlijk ook zo.Op de een of andere manier moeten we ze toch aan het verstand brengen, dat er iets mis is.Omdat ze al heel wat jaartjes ervaring hebben valt het kwartje meestal snel en wordt er iets aan gedaan.Ik voel me nu in ieder geval weer een stuk beter.

Osteopathe Marielle

Maandag 16 februari 2015

Droog en heel rustig weer. Overdag zo'n 8 graden boven nul en 's nachts een piepklein beetje vorst.
Ik ben Bill en ik woon nu weer even in de Sterstal. Vera, de ene gastpony, logeert namelijk deze week in mijn box in de grote stal.
We zagen vandaag Hans weer aankomen met zijn spullen om bladeren te verwijderen. Vooral dat grote blaasding werkt heel super. Hij heeft de enorme massa bladeren in de springwei met dat ding verplaatst naar de bosrand. Daar kan het geen kwaad en het verstikt ons lekkere gras niet meer. Prima oplossing.

Bladeren springwei

Zondag 15 februari 2015

Meestal onbewolkt en windstil.
We hebben een paar vakantiegastpony's gekregen. Ze heten Vera en Gitty en zijn van een rijmens, die hier in de buurt een weekje op stage gaat.Vera en Gitty mochten mee en tot mijn verbazing wist hun rijmens hier meteen goed de weg.Hoe dat nu weer kan ?Nou, heel gewoon...Jaren geleden is ze drie keer hier op ponykamp geweest. Vandaar. Vera was haar eerste pony en die heeft nu een beetje pensioen. Gitty is de hoop van de toekomst. Momenteel is ze Z1 en ze is vast van plan om nog veeeel knapper te worden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 14 februari 2015

Hele dag zon, geen wind en ver boven nul.
De bloemetjes beginnen overal enthousiast boven te komen en zelfs te bloeien. Leuk.
Vanmiddag was er weer introductieles.Een hele club beginnertjes, die voordat ze kunnen beginnen met ponyrijles, eerst moeten leren hoe ze met ons om moeten gaan, ging met Lizzy en mij oefenen .Ze leerden hoe ze met ons moesten lopen Er werd een wedstrijdje van gemaakt wie het eerste tussen alle pilonen door was gemanoevreerd.Dat lijkt gemakkelijk en is ook heus geen heksentoer, maar je moet wel weten hoe je dat moet doen.Een hoef bovenop een voet voelt namelijk niet fijn ( voor de onderste) en moet dus als het even kan voorkomen worden.

Introductieles

Pagina: «  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement