Het Dagboek

Maandag 20 juni 2016

De hele dag regen. Eerst uren lang zachtjes en daarna uren lang  hard tot heeeel hard.
Ik ben Bill en woon in de grote stal naast Igor.
Gisteren zijn de rijmensen/kinderen,die naar de regiofinale mochten enthousiast weer terug gekomen. Jammer genoeg was er dit keer niemand door naar de kwartfinale, maar ze hadden een leuke dag gehad en hadden weer nieuwe ervaringen opgedaan.Ik hoorde, dat sommigen niet zo comfortabele rijdieren hadden getroffen. Dat maakt natuurlijk wel, dat wij weer een beetje meer worden gewaardeerd. Niets mis mee !!!

Zitcompetitie

Zondag 19 juni 2016

Eerst zwaar bewolkt, later vaak zon en zowaar geen spatje regen.14 graden
Vanmorgen kwamen de zitcompetitiedeelnemers al vroeg het plein op, samen met hun supporters.  Scott, onze mascotte werd uit de kantine gehaald, want die mag altijd mee als er wat te beleven valt, en ze vertrokken vrolijk met zijn allen . Op naar manege Zwolle in...Zwolle.Hopelijk treffen ze het een beetje met de dieren, waar ze op moeten, want ik denk niet, dat ze allemaal net zo lekker zitten als wij. Maar daar komen ze dan nog wel achter. Ik wens ze in ieder geval succes en vooral een leuke dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 18 juni 2016

Af en toe een bui, ook wel zon.
Echt jammer, dat er steeds zo veel regen valt. We zouden graag gaan oefenen in de springwei, nu er ook echt hindernissen staan. Maar dan moet het wel eerst droger worden. Zoals het nu is is het echt te glad om te springen.Je ligt ondersteboven voordat je het weet en dat is niet de bedoeling.

Vrijdag 17 juni 2016

Wisselend bewolkt en buien, waaronder hele stevige.
Hans en het mens van Tristan en Famke waren uren lang iets onduidelijks aan het doen in de springwei. Ik keek er met alle verstand naar ,maar kon er geen chocola van maken.Maar BB wist weer eens raad.Ze had gehoord, dat inderdaad Tris en Famke binnenkort komen logeren voor een paar weken, maar dat Famke door een peesblessure niet in de wei mag. Het risico, dat ze dan gaat rennen en alles wat herstellende is weer kapot maakt is te groot. Omdat alleen maar op stal staan niet fijn is, zijn ze nu bezig om een piepklein stukje springwei af te rasteren. Dan kan ze daar wel recreeeren, maar niet rennen al zou ze dat willen.Ze moeten natuurlijk wel goed stroom op de omheining zetten anders kun je er op wachten, dat ze toch uitbreekt naar de echte springwei, waar haar maatje Tristan wel in mag. Maar ze schijnen het thuis ook op deze manier opgelost te hebben.Dus het is niet onmogelijk dat dat hier ook goed gaat.

Springwei aanpassing Springwei aanpassing

Donderdag 16 juni 2016

Zwaar bewolkt, windstil , 16 graden en soms zware buien.
We zitten deze week een beetje in het overwerk. Er moet namelijk extra geoefend worden door degenen, die naar de regiofinale van de zitcompetitie mogen. Ze moeten daar met zijn vieren of vijfen tegelijk een soort proef rijden, waarbij alleen maar gekeken wordt hoe mooi ze er op zitten. Daar krijgen ze dan dus cijfers voor.Nou, volgens mij zitten ze er allemaal altijd goed op, want ik heb tenminste nooit last van getrek in mijn mond of geschop tegen mijn lijf.Maar ik ben helaas geen jury.

Woensdag 15 juni 2016

Af en toe droog, maar tussendoor behoorlijk nat
Ik hoorde, dat het plan om het lange gras in onze weiden met een weidebloter af te maaien weer is afgeblazen. Onze mensen zijn toch bang, dat de rest van het gras dan te kort zou worden. Bovendien zeggen ze ,dat ze niet weten hoe ze zoveel los gras in korte tijd moeten op voeren. Er is dus besloten, dat we het zelf maar moeten oplossen. Ze denken, dat we het lange spul vanzelf wel gaan eten als het kortere op is. En misschien hebben ze gelijk. We lopen er tenslotte tot ver in de herfst en het gras blijft natuurlijk niet al die tijd zo hard groeien.De tijd zal het leren.

Dinsdag 14 juni 2016

Wisselend bewolkt, meestal droog, hooguit 17 graden.
Het lijkt deze week niet zo zomers te worden als vorige week, maar dat kan de mais op ons crossterrein niets schelen Het groeit tenminste stug door. En dat is mooi. Dan gaat het er ook op tijd af.

Mais groei

Maandag 13 juni 2016

Licht bewolkt en droog, weinig wind, 22 graden.
Hallo Sunshine hier. Ik woon op het ogenblijk in de nieuwe stal tussen Lola en Obiku. maar dat zal wel weer niet zo lang duren. Volgens mij zijn er weer logeerpaarden in aantocht en dat betekent voor mij vrijwel zeker , dat ik moet verkassen. Niet erg, want door af en toe op andere plekken te wonen leer je iedereen beter kennen en dat vind ik leuk.
Vanmorgen zag ik dat er abnormaal veel mensen aan de koffie met gebak zaten. En een van de vrijwilligershulpmensen stond op een stoel met een raar hoedje op. Toen gingen ze nog allemaal zingen ook...Wel hard, maar eerlijk gezegd niet zo mooi.De oren deden er ons zeer van ! Maar ja, ze is 50 jaar geworden en dan schijnt het de gewoonte te zijn om gekke dingen te doen. Gisterenavond waren ze tenminste ook allemaal in de weer om een grote pop aan te kleden en samen met een groot spandoek naar haar huis te slepen. En een lol, dat ze hadden...Het zag er ook best heel apart uit. ik hoorde trouwens vandaag ook, dat deze pop later ook nog gezelschap van 3 andere poppen had gekregen, compleet met spandoeken. Dus niemand uit die buurt hoefde er nog aan te twijfelen, dat er iemand bejaard, o sorry,50 jaar is geworden.

verjaardag Karin verjaardag Karin

Zondag 12 juni 2016

De hele dag hetzelfde weer als gisteren, maar aan het eind van de middag opeens een grote plens water. Dus goed tegen het stof.
Vanmorgen was er een buitenrit van rijkinderen ergens uit het westen, die in een van onze ponykampen komen. Hun rijmoeders waren ook mee. Leuk om ze alvast te leren kennen.
En Wilma, een van onze vrijwilligershulpmensen, die een tijdje geleden 50 jaar was geworden , je weet nog wel ,waar onze mensen stiekum een grote pop voor de deur hadden gezet ,kreeg vandaag haar verjaardagscadeau in de vorm van een mentochtje over de berg.Okkie en Calimero waren wel lichtelijk chagerijnig, dat niet een van hen dit mocht doen en dat er een vreemdeling voor was geregeld.´Ach ja `zei Calimero wijs,`Ik snap het wel.Ze durft gewoon niet met een van ons.`En toen namen ze allebei een lekkere hap hooi en keken het rijtuig spijtig na. Het leven kan hard zijn.

Wilma

Zaterdag 11 juni 2016

Soms wolken, soms zon. 18 graden.
Toet, Bill en Amber hielden  vandaag tijdens de introductieles een wedstrijdje wie het snelste een zigzag baan om pionnen heen kon lopen. Natuurlijk om te beginnen in stap en met begeleiding. Over een poosje draaien die aspirantrijkinderen van nu hun hand niet meer om om dat in draf te doen, maar ze moeten nog wel een tijdje goed oefenen.

Introductieles Introductieles

Pagina: «  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement