Het Dagboek

Vrijdag 13 februari 2015

's Nachts waarachtig een piepklein beetje vorst, maar overdag stralende zon, geen wind en ver boven nul.
Onze hulpmensen zijn blij, dat er nieuwe heksenbezems gekomen zijn.Met die dingen schijn je heel snel en met weinig krachtsinspanning alle troep in de gangpaden te kunnen opvegen. Ze hebben ze nog even extra goed vastgezet aan de stelen met ducktape en hebben ze toen verstopt in het kantoor.Ik hoorde zeggen, dat alleen degenen met een "veegdiploma" ze mochten gebruiken. Het schijnt namelijk zo te zijn, dat als je te hard drukt ze binnen 14 dagen zijn veranderd in een ongemakkelijk hard bosje hout. Zo zie je, zelfs vegen is een vak apart.

Heksenbezems Heksenbezems2

Donderdag 12 februari 2015

Af en toe zon, meestal bewolkt. Maar tegen de avond steeds helderder.
Ik zag Dikkie Dik langs lopen. Hij vertelde, dat hij zin had om naar zijn kussen in de lekker warme kamer te gaan, maar dat hij eerst moest wachten totdat er iemand naar binnen zou gaan. Hij kan namelijk wel de deur van de kamer open maken als hij binnen is en naar buiten wil, omdat er daar een kastje naast staat.Hij springt dan van dat kastje op de deurkruk en die gaat dan open.Maar omgekeerd lukt (nog) niet.Heel vervelend...Nushky zei, dat hij dan beter vlak voor de grote stal kon gaan zitten, omdat hij daar natuurlijk de beste kans had om zich met iemand mee naar binnen te smokkelen. En dat heeft hij toen maar gedaan. En als er niemand gekomen is zit hij daar nu nog !!!

Dikkie Dik

Woensdag 11 februari 2015

Wisselend bewolkt en nog steeds droog.
Iedere woensdagavond is er in de binnenbak een soort werkbijeenkomst. Voor de afwisseling niet van paarden, maar van honden. Die marcheren dan met hun mensen door de bak, en leren om te gaan zitten, liggen en rennen wanneer hun mensen dat willen. Vooral de hele kleintjes zijn leuk om te zien. Die willen eigenlijk alleen maar lekker rennen en spelen met elkaar. Maar als ze hun best hebben gedaan op "school", mogen ze dat ook altijd aan het eind van de bijeenkomst.

Hondenschool

Dinsdag 10 februari 2015

Zwaar bewolkt en meestal droog.
Vandaag hebben we een nieuwe buurman gekregen. Nushky uit de Grote stal. Hij vertelde, dat Kleo nu tijdelijk in zijn box staat en Orlando in de stal van Kleo. De stal van Orlando is leeg, want er was iets niet goed met de bodem. Het bleek, dat het beton is aangetast onder de rubber mat.Die bodem moet nu eerst goed drogen en dan gaat Hans er een nieuwe toplaag op maken. Nou , ik vind Nushky een leuke buurman en hijzelf staat hier heel graag zei hij. Er komen namelijk veel mensen langs en als hij er vriendelijk om vraagt kan er meestal ook wel een knuffel af. En dat is nu precies wat hij hartstikke leuk vindt.

Stalvloer

Maandag 9 februari 2015

Bewolt.Meestal droog, windstil en ongeveer 4 graden boven nul.
Mijn naam is Misty en ik woon hier al heeeel erg lang.Eerst overal en nergens en zeker de laatste 10 jaar in een box bij de binnenbak.Ze weten hier niet precies hoe oud ik ben en eerlijk gezegd ben ik zelf ook een beetje de tel kwijt geraakt, maar mijn schatting is zo tegen de 30 jaar.Ik ben gelukkig nog heel goed te pas. Alleen mijn gebit is niet meer wat het geweest is en daarom kan ik geen hooi meer eten. Als ik het probeer kom ik niet verder dan het maken van proppen en omdat ik die niet kan doorslikken , spuig ik ze maar uit. Dat schiet dus niet op, want ruwvoer is ons hoofdvoedsel. Maar als je naar mij kijkt zie je toch echt geen gratenpakhuis.Het voermens zei laatst zelfs, dat ik niet dikker mag worden en dat was geen grapje. En hoe dat dan kan ?Nou, ik heb een heel aangepast dieet. In plaats van hooi krijg ik 4 keer per dag 2 scheppen van een heel lekker spul, dat ze Luzernemix noemen. Dat is speciaal soort hooi, dat gehakseld is. Daar zit dan 1 keer per dag een half bakje zemelen (wat we trouwens allemaal iedere dag krijgen) bij en 1 keer per dag een half bakje maismeel plus 3 keer per dag een halve bak brokken. Ze gooien er ook nog een scheut geel spul, ze noemen het zonnebloemolie, bij  en ik kan jullie vertellen, dat ik dit allemaal tot de laatse kruimel naar binnen werk. Ik heb dus echt geen honger.
Veel werken doe ik niet meer, maar helemaal niets doen zou ik vreselijk vinden. Daarom wordt ik nog wel ingezet bij longeerlesjes voor beginnertjes en ik ben heel graag knuffel- en wandelpony.

Misty

Zondag 8 februari 2015

Wisselend bewolkt en de hele dag boven nul.
Vandaag was een rustige dag voor iedereen. Gisterenavond daarentegen werd het opeens heel druk in de kantine. Ik hoorde, dat het de jaarvergadering van de recreantenclub was. Wij konden het van hieruit natuurlijk niet zien, maar Misty vertelde, dat ze zoals gewoonlijk 10 minuten hebben vergaderd en de rest van de avond hebben doorgebracht met een hapje, een drankje en een beetje bingo.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 7 februari 2015

Druilerig en de vorst is weer voorbij.
Je houd het niet voor mogelijk (ik ook niet), maar het is echt waar ...Aniek en ik zijn sinds gisteren Overijssels kampioen dressuur klasse Z1. En dat betekent, dat onze 4e wedstrijd ooit ,meteen maar deelname aan het Nederlands indoorkampioenschap zal zijn. Dat is over een paar weken in een plaats,die Ermelo heet. Daar schijnt het centrum van de paardensportbond te staan en daar worden alle Nederlandse kampioenschappen gehouden. Leuk, kunnen we daar ook eens gaan kijken. Ik heb tot nu toe niet veel wedstrijdervaring, maar het leert snel aan op deze manier. Zo langzamerhand kijk ik nergens meer van op.Ik had gisteren ook helemaal geen probleem met de voor mij vreemde inrijbak en de mooi versierde wedstrijdbaan en daar was iedereen best verbaasd over. Maar het is natuurlijk zo, dat ik mijn werk ken en dat ik er alle vertrouwen in heb, dat Aniek weet wat ze doet.Samen zijn we sterk. Ermelo , we komen er aan...!!! Voorlopig gaan we ons eerst maar eens bezig houden met het zetten van de puntjes op de i.

Aniek Overijssels kampioen Prijsuitreiking Overijssels kampioen

Vrijdag 6 februari 2015

De hele dag onder nul.Wel droog en veel zon met een koude wind. En dat was dan weer jammer.
Vandaag gaan Aniek en ik dus voor de derde keer op wedstrijd. We zullen heel erg ons best doen, maar zelfs als we als allerlaatste eindigen kan mijn dag niet meer kapot . De concurrentie is sterk en het is al apart, dat we zo gauw mee mogen doen  aan zo'n kampioenschap. Morgen vertel ik wel hoe het is afgelopen.

Donderdag 5 februari 2015

Winters.'s Nachts beetje sneeuw, hele dag onder nul, weinig wind en soms een beetje zon.
Nu ik geregeld naar wedstrijden ga hebben de mensen bedacht, dat ik er dan ook zo knap mogelijk uit moet zien. Alle beetjes helpen. Toch ?Eerst waren ze van plan om mijn hele lijf te scheren, maar dat vond ik echt helemaal geen goed plan en dat heb ik ze ook helder en duidelijk laten weten toen ze met dat enge trilding aan kwamen zetten. Toen hebben ze het maar gelaten bij het opscheren van mijn benen. Dat vond ik ook niet geweldig, maar het was te doen.Wie mooi wil zijn moet pijn lijden zeggen ze wel eens,Nou wil ik niet zeggen, dat dat gescheer pijn deed, maar om in de winter je sokken kwijt te raken is toch wel even wennen. Enfin. Het doel heiligt de middelen.

Woensdag 4 februari 2015

's Nachts vorst, overdag een paar graden boven nul.
Het vervelende van dit soort weer is, dat de paddocks overdag zacht worden en dus door ons op de kop worden gezet. Dan moeten ze ,hoe dan ook, 's avonds, als we er uit zijn, weer gelijk worden gemaakt, omdat ze anders door de vorst keihard worden.Als het dan overdag te koud blijft om weer te ontdooien zouden we niet naar buiten kunnen en dat is iets wat hooguit drie keer in een jaar voorkomt.Alleen als het echt de hele dag ijskoud is en het aan een stuk door stormt en regent. Harken is nou niet echt de lievelingshobby van onze mensen. Dus toen de buurman uit zichzelf langs kwam met zijn schuifding , was hij erg welkom.Alles is nu weer glad, dus laat de vorst maar komen.

Pagina: «  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement