Het Dagboek

Donderdag 4 oktober 2012

Hele dag regen en niet te zuinig !  Het moest verboden worden. Het is nota bene dierendag en nu kunnen we niet eens in de wei. Hoewel ik wel denk, dat dat in de stromende regen ook niet echt erg leuk is. Nou ja, pech gehad. We hopen op betere tijden.

 

Woensdag 3 oktober 2012

Af en toe een beetje regen. Meestal droog. 15 graden.
Overbuurvrouw Zazou was aan het klagen, dat ze haar mens Sanneke al een hele poos niet had gezien. Ze had wel gehoord , dat ze met vakantie was, maar zo lang...Dat was nog nooit gebeurd."Ach ja, tijden veranderen,"zei Nicky wijs,  "en mensen ook."Sanneke heeft in ieder geval de smaak van het reizen helemaal te pakken. Ze schijnt nu zelfs naar een land, dat Amerika heet, te zijn en dat is een beetje uit de buurt, heb ik vernomen. Nou ja, als ze maar plezier heeft...En dit was nog niet gezegd of daar kwam Sanneke binnenlopen, terug van weggeweest en Zazou was helemaal blij.

Dinsdag 2 oktober 2012

Bewolkt, droog, beetje winderig. Dat zijn we niet meer gewend.
Toen ik vanmorgen uit mijn bovenluik keek zag ik tot mijn verbazing, dat Famke in ons gangpad stond en rustig toeliet, dat een vreemd mens lange dunne naalden in haar hals stak en daar stekkertjes aan vast maakte.Het aparte was, dat Famke het kennelijk prima vond. Ze zei tegen mij, dat ze er niets van voelde en heerlijk ontspannen werd.Toen het naaldeninsteekmens aan onze mensen uitlegde wat ze aan het doen was had ik natuurlijk ook mijn oren gespitst. Het schijnt iets te zijn van dat door die stekkertjes en die naalden een heeeeel klein beetje stroom wordt gestuurd precies naar knoopjes in de spieren,die een beetje verkrampt zijn. Daardoor kunnen de afvalstoffen uit die spieren beter worden afgevoerd en worden de spieren weer lekker soepel. Zoiets...Wie er het fijne van wil weten moet maar eens kijken op dat toverding, dat de meeste mensen tegenwoordig schijnen te hebben en dat computer heet.Het heet "dry- needling"en je kunt er vast wel wat over vinden.Famke was er in ieder geval erg over te spreken, want ze voelde zich meteen al een stuk prettiger en dat is toch super.
Stal de Eik

Maandag 1 oktober 2012

Eerst zonnig, later bewolkt en 's nachts regen.
Ik heet Tico en ze hebben mij de pen gegeven. Vooruit dan maar weer.Ik woon tijdelijk in de nieuwe stal naast Sydney in verband met de logeergasten, die in onze silostallen staan.
Vanmiddag kwam er alweer een vreemd rolhok aanrijden en daar kwam een bekende merrie uit stappen. Het was Indy, die ieder jaar 1 of 2 keer een week bij ons op vakantie komt met haar mens.Ze maken dan iedere dag een bosrit, omdat ze daar waar ze woont geen bos hebben. Ze logeert nu in de sterstal naast Melli.

Zondag 30 september 2012

Stralend weer en wel 17 graden.
Er was inderdaad  's morgens een wedstrijd voor mensen,die F5 en hoger geklasseerd zijn.Altijd gezellig, vooral met dit prachtige weer.
We hebben vandaag Leonardo, Milena en Yette uitgezwaaid. Leo en Milena waren allebei rond de 10 jaar toen ze hier kwamen en hebben precies 9 jaar bij ons gewoond. Maar ja, in die tijd zijn ze natuurlijk ook 9 jaar ouder geworden en zo langzamerhand zijn ze er aan toe om het wat kalmer aan te doen.Hun mensen hebben ergens een plekje gevonden, waar ze winter en zomer de hele dag in de wei mogen lopen, wat voor weer het ook is.Daar gaan ze nu naartoe. Yette is nog niet zo oud, maar zij gaat natuurlijk met haar maatjes mee. We zagen ze vrolijk vertrekken naar het, zowel letterlijk als daardoor ook  figuurlijk, Beloofde Land en wensen ze daar nog een heel prettige tijd toe.
We verwelkomden vandaag ook een nieuwkoomster. Een zekere Ulika. Ze gaat voorlopig wonen in de nieuwe stal in de oude box van DP.
DP is inmiddels verhuisd naar de stal, waar Leo in heeft gestaan. Ik hoorde van Igor, haar overbuurman, dat ze had verteld, dat ze de eerste tijd niets anders mocht doen dan iedere dag 5 minuten stappen. Verder moest een van haar voorbenen iedere dag 20 minuten gekoeld worden. Zielig hoor.Igor vroeg wat er dan aan de hand was en ze vertelde, dat ze zich had verstapt of vergleden in de wei, waar ze ,op het adres waar ze woonde, samen met haar vriendin Myra altijd liep.Als paard zijnde wil je toch af en toe een sprintje trekken en als je er dan even niet aan denkt dat het glad kan zijn als het nat is kun je zomaar in de problemen raken.Opeens deed haar been heel erg pijn en er kwam een bult daar waar geen bult hoort te zitten. Heel jammer, maar gebeurd is gebeurd. Haar mensen hebben haar meegenomen naar een dierenarts en die heeft geconstateerd, dat haar pees voor een groot deel verscheurd is. Dus nu moet ze zeker 8 weken boxrust houden.Nou ja, we zullen ons best doen om haar een beetje op te vrolijken. Ook 8 weken gaan tenslotte voorbij en daarna zal het hopelijk weer beter gaan.

 

Zaterdag 29 september 2012

Wisselend bewolkt, meestal droog.
Ik wil wedden, dat er morgen weer een wedstrijd is.Hoe ik dat weet ? Nou ,heel gewoon. Zodra de dag van tevoren rijkinderen aan komen zetten met zakjes elastiekjes en zo, weet ik wel hoe laat het is. Wij moeten weer ingevlochten worden. Olleke had een beetje leedvermaak, want die hoeft nooit. Een fjord heeft nu een keer manen, waar geen eer aan is te behalen. De haren staan rechtop en dat is dat.

Vrijdag 28 september 2012

Droog. 17 graden. Veel wolken, weinig wind.
Het vanggewas op het land achter ons, waar we met de cross overheen mogen, is keihard gegroeid. Het schijnt mosterdkruid te heten en wordt later gewoon weer ondergeploegd. Feit is, dat dit jaar dat gedeelte van onze cross heel anders zal ogen . Best leuk. Weer eens wat anders.
Stal de Eik

Donderdag 27 september 2012

's Morgens regenachtig. later droog.
Laatst is er weer eens mest opgehaald. Toen alles weg was bleek, dat de achtermuur van de mestplaat er niet beter op was geworden, maar niemand wist hoe lang dat al zo was. Is ook niet meer belangrijk,"zei buurvrouw Olleke wijs. "Het gaat er nu om om het weer in orde te krijgen en daar verzinnen ze vast wel weer iets op."En zo is het maar net.
Stal de Eik

Woensdag 26 september 2012

Nog steeds behoorlijk wat regen. Het droogt nog niet zo erg op overal.
Ik heb gehoord, dat onze vader Gerrit studeert voor slangenmens. Hij is al aardig ver gevorderd want vanmorgen heeft hij kans gezien om zich in onze (bijna lege) brokkensilo te wringen. Nu zou je zeggen, wat heeft hij daar dan in te zoeken...? Nou,dat is gauw verteld...muizen ! We hebben echt bijna nooit last van die beestjes, maar om de een of andere reden heeft een hele familie besloten om hun intrek te nemen in de volgens onze mensen honderd procent muisdichte silo. Niet dus. Maar het was en is nog steeds een groot raadsel hoe ze kans hebben gezien om er in te komen. In ieder geval heeft vader Gerrit er nog maar eens een paar extra planken in gespijkerd en nu is het dus afwachten of dat geholpen heeft. Ik heb er een hard hoofd in, maar als het niet geholpen heeft zullen ze wel weer iets anders bedenken.
Stal de Eik Stal de Eik

Dinsdag 25 september 2012

Veel regen en redelijk koud.Niets aan.Het beroerdste is, dat we al vanaf maandag niet meer in de wei mogen. Het is daar spekglad en de mensen zijn bang, dat we gaan rennen en gemene blessures op zullen lopen. Bovendien wordt de wei daar ook niet beter van en we willen toch wel graag een wei houden, waarin iets te eten valt in plaats van een modderige vlakte. Nou ja,dan maar even alleen in de zandpaddocks,die nooit nat en glibberig zijn en hopen op drogere tijden. Dat kan nog best voordat het winter wordt.

Pagina: «  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement