Het Dagboek

Dinsdag 19 augustus 2014

Vandaag was het volgens de weermensen de koudste 19 augustus sinds 1924.Overdag niet meer dan 13 graden en veel regen. Wel apart, dat het dus 90 jaar geleden ook al eens op een gekke tijd van het jaar extreem weer was. En toch was er toen nog geen verstoring van het klimaat door opwarming van de aarde,wat dan de schuld van de mensen zou zijn.Er waren toen wel veel minder mensen dan nu,minder vliegtuigen, veel minder auto's en minder gevaarlijke koeien ( die schijnen ook allerlei super gevaarlijke gassen te produceren). Maar wel meer paarden,"zei buurvrouw Melli. Nou daar zal het dan toen toch wel niet van gekomen zijn.
In ieder geval was het vandaag zo'n slecht weer, dat we alleen in de paddocks en niet in de wei mochten. En dat komt 's zomers niet vaak voor.

Maandag 18 augustus 2014

Winderig, fris, veel regen.
De grote en de kleine tent staan er een beetje troosteloos bij. Zo helemaal leeg en nat. Geen nieuw kampkind te bekennen.
Ik, Byou, die deze week de pen heeft, sta altijd in het weitje vlak achter de tenten en die rust is echt even wennen. Onze mensen willen eigenlijk heel graag de boel nu afbreken en opbergen, maar voorlopig zal dat wel niet gaan. Een tent schijnt kurkdroog opgeborgen te moeten worden en dat is even niet aan de orde.Nou ja, voordat het gaat sneeuwen zal het toch wel gelukt zijn. Toch !

Ponykamp tent

Zondag 17 augustus 2014

Herfstweer. 15 graden en veel wind. Zou de zomer echt nu al voorbij zijn  .
De week is weer om en ik geef de pen aan Byou.

Zaterdag 16 augustus 2014

Wisselend bewolkt, droog, 17 graden.
Vandaag lekker gewerkt. Ik ben wel niet de jongste, maar ik ben heel blij, dat ik nog mag en kan meedoen.De meeste rijkinderen  zijn terug en alles begint weer een beetje normaal te worden. Dat wil zeggen met de lessen. Wat helemaal niet normaal was was het gedrag van de mensen van de recreantenclub. Die hadden kennelijk een feestje met eerst eten uit de grote koekenpan en daarna allerlei domme spelletjes. We hebben onze ogen uitgekeken. In plaats van dat er hooi of mest in de grote kruiwagens lag zaten er nu gillende mensen in, die door andere mensen werden voortgeduwd tussen allerlei obstakels door. Wat niet echt hielp was, dat de duwmensen niet konden zien waar ze heen duwden, omdat ze een lap voor hun ogen hadden. De mensen, die in de kruiwagens zaten moesten hen dus steeds vertellen waar ze heen moesten. je moet er maar lol in hebben.Zij hadden dat in ieder geval absoluut wel en het is ze gegund. En laten we het maar helemaal niet hebben over dat merkwaardige gedoe met al die stoelen in de binnenbak.Daar snapten we helemaal niets van. Maar ja, wij zijn daar waarschijnlijk te dom voor. Het zij zo.

recreantenclub kruiwagen racerecreantenclub

Vrijdag 15 augustus 2014

Bewolkt en niet meer dan 18 graden. Lekker werkweer.
Het laatste ponykamp is vandaag afgelopen. Er werd weer afgesloten met de prijsuitreiking van de gehouden springwedstrijd.
Volgende week moeten de meeste kinderen weer naar school. De drie gastpony's zijn uiteraard ook weer naar huis. Als je nu denkt, dat het hier dus nu een stuk rustiger is geworden vergis je je. Er zijn er vandaag wel 3 weggegaan, maar er zijn ook weer 3 aangekomen. Famke en Tristan hebben hun logeerresidenties betrokken voor een weekje en de stal van Caramel is ingenomen door een opvolgpony,die een nieuw baasje zoekt. En weet je wat...Dat dier lijkt sprekend op onze Byou.Je zou ze zo door elkaar halen. Zelfde kleur, vos met witte manen, zelfde maat, zelfde hoofd en zelfs dezelfde dressuurklasse ( Z1 plus wp.) Het is toevallig ook nog de moeder van Gympie, maar ik geloof niet, dat ze elkaar herkend hebben. Ze heeft natuurlijk ook weer een moeilijke naam en daarom noemen ze haar om de een of andere duistere reden Minie.

einde ponykamp Einde ponykamp

Donderdag 14 augustus 2014

Wat het weer betreft niets nieuws. Code oranje, maar hier niks aan de hand.
De zwaluwen boven buurvrouw Vosje zijn inmiddels gelukkig allemaal uitgevlogen. Ze heeft dus geen poepprobleem meer en daar is ze blij mee.

Woensdag 13 augustus 2014

Weerbericht opnieuw slecht, weer opnieuw prima.
We hebben vandaag Caramel uitgezwaaid. Hij was hier gekomen, omdat er een nieuw mens voor hem gezocht moest worden. Een leuk nieuw mens natuurlijk.En dat is nu gelukt. We hopen, dat het hem goed zal gaan en hij heeft beloofd, dat hij nog iets van zich zal laten horen.

Dinsdag 12 augustus 2014

Het weerbericht was dit keer niet slecht, maar super slecht.Code oranje voor de hele provincie, wat dat dan ook moge betekenen. Maar het weer was hier prima. Op een paar druppen na geen wateroverlast te bekennen.
We zagen Hans met zijn kruk weer aan komen huppelen. Onze mensen hadden een klein probleempje gemeld met de lampjes op zonneenergie bij de oprit. Eentje was kapot en er moesten twee nieuwe bevestigd worden. Ze doen het nu allemaal en dat geeft toch net wat meer licht in de duisternis.

Maandag 11 augustus 2014

's Morgenes en 's middags droog, 's avonds onweer.
Hallo, Misty speaking.Ik woon nog steeds in een binnenbakstal, maar ben opgeschoven naar de ex stal van Sunny.Ik ben net klein genoeg om niet over het lagere onderdeurtje te komen, dus ik kan hier prima wonen. Vosje staat naast mij en verder zijn er Nushky, Amber en Jorik.
Er is weer een stel kampkinderen gearriveerd en dit stel kwam niet alleen. Er zijn namelijk 3 pony's meegekomen.Eentje staat nu in de stal van Vosje ( grote stal ) en de andere twee wonen deze week in de reservestallen bij de paddock. Onze Okkie is nu even boventallig en zwerft overdag tussen stallen, waar even niemand thuis is. 's Nachts slaapt hij in de paddock met de andere twee schuilstallen. Hij heeft niets te klagen zegt hij, want hij houdt wel van een beetje variatie.

Zondag 10 augustus 2014

Droog, weinig wind en bewolkt.
Vandaag rustdag. Ook wel eens lekker.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Pagina: «  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement