Het Dagboek

Maandag 23 december 2013

Lente !
Ik ben Nicky en woon langzamerhand al heel wat jaartjes in de nieuwe stal, ex varkensstal.Vroeger heette het hier namelijk varkensstal. Dat komt ,omdat er heel lang geleden ook echt varkens in hadden gewoond.Maar sinds 1974 was er al geen varken meer in te bekennen, omdat de voormalige varkensboer toen had besloten om voorgoed naar ergens heeeel ver weg te gaan (ik geloof, dat ze dat emigreren noemen) en de tegenwoordige eigenaren, onze mensen dus,alleen maar van de paarden waren. Maar de naam is toch tot zo'n 3 jaar geleden altijd "varkensstal"gebleven. Toen uiteindelijk deze varkensstal steeds schever zakte, wat niet zo raar is voor een gebouw, dat ongeveer 200 jaar geleden was gebouwd,hebben ze het ding omver getrokken en maar meteen een hele nieuwe neergezet.En daarom heet het nu dus de nieuwe stal, hoewel mensen,die hier al lang komen zich nog geregeld vergissen. Als je wilt weten hoe de oude varkensschuur er uit heeft gezien en hoe hij kapot is gemaakt moet je maar eens kijken bij fotoalbum op www.eik.nl. Daar kun je meteen ook de bouw van de nieuwe stal zien. Wij zijn in ieder geval heel blij met ons nieuwe onderkomen. Veel licht,lucht en ruimte. Hoewel ik eerlijk moet zeggen, dat de oude stal ook wel heel gezellig was.

Zondag 22 december 2013

Wisselend bewolkt, paar buien en de wind is weer vertrokken.Toch fijn weertje voor een buitenrit en dat hebben we dan ook gedaan. Lekker een frisse neus halen in het bos vinden wij echt geen straf.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky

Zaterdag 21 december 2013

Wisselend bewolkt en heel veel wind, op het stormachtige af.Dus toch...We hadden het goed aangevoeld.
's Avonds zagen we Sandra, Remco, Bartje en Ingrid langskomen en allemaal in de auto stappen.Ze zijn haast nooit allemaal tegelijk weg, dus we vroegen ons af waar ze nu weer zo nodig naar toe moesten. BB had haar oor te luisteren gelegd  en wist te vertellen, dat een paar dorpen verderop een soort feestavond voor friese paarden was, waar ook een zekere Brandus gehuldigd zou worden."O ja," zeiden Orlando en Jasmijn tegelijk. Die kennen we heel goed.Het is een beeldschone en heel aardige friese dekhengst,die hier lang geleden een tijd heeft gewoond. Sandra trainde hem namelijk voor zijn eigenaar en ze moest hem uitbrengen op concoursen totdat hij Z dressuur zou zijn met winstpunten.Hij zou dan het sportpredicaat krijgen en dat schijnt heel belangrijk te zijn voor een dekhengst Op het moment, dat hij hier kwam was hij al wel verrichtingskampioen met het hoogst aantal punten ooit ( en al zo beroemd, dat er 1 miljoen gulden voor hem was geboden en dat is geen grapje...)maar onder het zadel was hij nog grasgroen.Er was dus voor Sandra werk genoeg aan de winkel. Maar het is allemaal prima gelukt en ze is, na vanaf de L alle klassen vlot doorlopen te hebben keurig op tijd geeindigd met de begeerde winstpunten in de Z dressuur. Helaas was het toen tijd voor afscheid, want Brandus moest zijn carriere voortzetten als koetspaard voor de sjees. En ja hoor..Ook daar maakte hij de blitz. Toen hij uiteindelijk Nederlands kampioen was geworden is hij volledig de dekdienst in gegaan. Het leuke is nu, dat hij vandaag gehuldigd is,omdat hij preferent is verklaard.  "En wat mag dat dan wel wezen ?"vroegPjotr nieuwsgierig. Als ik het goed begrepen heb is dat een zeldzame onderscheiding, die dekhengsten krijgen als ze uitzonderlijk veel nakomelingen hebben geleverd,die zelf ook super goed hebben gepresteerd in de sport en de fokkerij.Het bijzondere is ook nog, dat de meeste hengsten,die die onderscheiding krijgen op dat moment allang in de paardenhemel zijn. En onze Brandus stond er op zijn 21e jaar in hoogst eigen persoon nuchter bij te kijken. Toch heel leuk. Of niet soms ??
Brandus 

Vrijdag 20 december 2013

Zwaar bewolkt en inderdaad steeds meer wind.
De bomen om onze weilanden zijn inmiddels allemaal kaal. Het is net of er ieder jaar meer bladeren af komen.Er ligt nu een dik pak en dat zal toch weg moeten.Waar zoveel blad ligt gaat ons gras dood en dat kan nooit de bedoeling zijn.Onze mensen waren dan ook blij, toen een van de rijmensen spontaan met een bladblaasding verscheen en vol goede moed een begin maakte met het opruimen van de troep.Een goed begin is het halve werk, maar de rest moet ook nog. Dus als iemand zich geroepen voelt om daarbij een handje te helpen,zouden wij dat heel fijn vinden. Er gaat tenslotte niets boven lekker sappig meigras, maar dat moet er dan wel zijn in mei.
Bladeren ruimen 

Donderdag 19 december 2013

Zwaar bewolkt en heel rustig weer.
Om de een of andere reden hebben wij de laatste dagen allemaal een beetje zin om keet te schoppen en ik weet niet waarom.We komen gewoon iedere dag naar buiten in de paddocks, dus daar kan het niet aan liggen.Zelfs Orlando heeft het vandaag gepresteerd om door een jolige bok zijn rijmens kennis met moeder aarde te laten maken. Hij was blij, dat ze zich geen zeer had gedaan, want het was echt niet zijn bedoeling geweest, dat ze een noodlanding zou maken.Hij had alleen maar even zin om uit zijn dak te gaan en was vergeten, dat rijmensen geen bisonkit aan de billen hebben. Zou er misschien storm op komst zijn ???

Woensdag 18 december 2013

Bewolkt windstil herfsweer.
Er zijn zelfs nog planten in de bloembakken,die kennelijk in de veronderstelling verkeren, dat het nog zomer is. Ze bloeien namelijk gewoon domweg door. Ben benieuwd hoe lang ze dat nog volhouden !
Bloembakken 

Dinsdag 17 december 2013

Bewolkt, windstil, meer dan 10 graden.
Toen ik in de binnenbak aan het werk was zag ik vanuit een ooghoek, dat er in een van de boxen daar, een onbekende pony stond.Van Lizzy hoorde ik later, dat het dier hier op proef was om te kijken of ze geschikt zou zijn om Twingo te vervangen. Het schijnt nog niet mee te vallen om zo iemand te vinden. Er zijn een heleboel pony's te koop, maar de goed geschoolde vriendelijke pony,die altijd vlot doorloopt,maar net niet te vlot,die de gegeven opdracht meteen uitvoert als de hulp goed gegeven wordt en niet reageert als de boodschap niet duidelijk is, maar daar toch niet chagerijnig op reageert, is bijna niet te vinden. Deze pony schijnt uit een andere specialisatie te komen. Het is een zg. quarter, waar meestal western mee wordt gereden.Het is dus even afwachten hoe dit zal uitpakken. Een ding staat vast. Hij is braaf genoeg.

Maandag 16 december 2013

Veel zon en ver boven nul. Koning Winter is nog heel ver weg.
Ik, Vosje, woon de laatste tijd in de grote stal naast Kleo en Nushky. Nushky en ik zijn dikke vriendinnen. Alleen 's nachts zijn onze bovenluiken dicht, maar overdag kunnen we gezellig met de hoofden bij elkaar staan te beppen.
Tot onze verrassing kwam er vandaag een ex-spoedcursusmens met zijn vrouw een dagje op herhaling. Ze hebben allebei apart een uur priveles gehad en later op de dag nog een uur samen. Nu hebben ze weer huiswerk genoeg om daar waar ze tegenwoordig iedere week rijden, op te oefenen. BB zei tevreden ,dat zijn spoedcursusmens goed was vooruitgegaan.

Zondag 15 december 2013

Wisselend bewolkt. Niet koud.
Vanmorgen kwam er een hele club onbekende kwekkende dames door de stal met Sandra aan het hoofd,die kennelijk iets van een rondleiding deed.We werden allemaal bekeken en toen vertrok het stel weer.DP,Okkie,Bill en Olleke waren later twee aan twee aan de longe aan de beurt om de dames te leren hoe het voelt om op de rug van een paard te zitten. En dat viel hen nog niet zo mee hoorde ik. Okkie vertelde later, dat toen hij voor de eerste keer in draf ging , zijn rijmens zo hard had gegild, dat de mensen een ogenblik dachten, dat er een sirene af ging. Maar ook zij heeft het overleefd en achteraf vonden ze het allemaal een heel leuk deel van hun vriendinnenuitje. Want dat was het.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje..
Vriendinnen 

Zaterdag 14 december 2013

Vannacht helaas weer veel regen en ook veel warmer.
Maar in de binnenbak kunnen we gelukkig gewoon ons werk doen.Ik had zelfs de laatste tijd een leuk spelletje bedacht. Als een rijkind met mij naar binnen stapte deed ik eerst alsof ik braaf meeliep en als we dan in de deuropening stonden sprong ik zo onverwacht en snel naar voren, dat het rijkind mij los moest laten. Dan kon ik lekker even alleen rondrennen. Jammer,dat ik de enige was,die dit leuk vond.Ze zorgen er nu jammer genoeg voor, dat er altijd iemand meeloopt bij wie ik dit grapje niet kan uithalen. Spijtig...Maar ik verzin wel weer iets anders. Let maar eens OP !

Pagina: «  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement