Het Dagboek

Dinsdag 3 februari 2015

Droog, zonnig en een eindje boven nul. Wat wil je nog meer deze tijd van het jaar..
Toen ik mijn hoofd uit mijn buitenluik stak zag ik onze Jantine weer aan komen lopen alsof ze helemaal niet weg was geweest. Leuk om haar zo vaak te zien. Ze woont eigenlijk best ver weg, maar is bijna om de 4 wekwn een weekje hier. En weten jullie wat dan nog extra leuk is ?Ze brengt altijd mooi weer mee net zoals vandaag.

Maandag 2 februari 2015

Wisselend bewolkt. geen wind.
Hallo, hallo. Daar ben ik weer aan de beurt. Byou is de naam en dat is tussen twee haakjes de enige naam waar ik naar luister.Prima naam toch ?Dat ik op wedstrijden plotseling Legally Blonde heet is niet iets wat ik zelf bedacht heb, Maar een ding is zeker : ik ben het wel. Of ik het nu leuk vind of niet.
Ik woon al jaren in de Sterstal, samen met Melli, Toet en Lizzy.Sandra werkt bijna iedere dag met mij en naarmate ik beter snap wat de bedoeling is heb ik er steeds meer plezier in gekregen. Het is echt leuk om steeds soepeler en sterker te worden door al deze gymnastiek.Het is de bedoeling, dat ik dit jaar dan toch echt verkocht zal worden aan een gevorderd kind, dat verder wil in de dressuursport. Z1 met een winstpunt bij de paarden ben ik al langer en nu rijdt sinds een week of 4 een ponyrijkind, Aniek heet ze, geregeld op mij en doen we mee aan dressuurwedstrijden. Ik ben tenslotte een pony en geen paard. Tot nu toe mogen we niet mopperen. We zijn naar twee wedstrijden geweest. Bij de eerste hadden we een dikke winstpunt en bij de tweede werden we meteen maar  Z1 kringkampioen.Blij blij...En nu mogen we dus binnenkort meedoen aan het Overijssels kampioenschap. Wordt vervolgd.

Zondag 1 februari 2015

's Nachts een beetje vorst, overdag boven nul.
's Morgens was het tweede deel van de dressuurwedstrijd en dus hoefde ik me niet te vervelen. De kantine zat natuurlijk weer vol met papa's, mama's, opa's en oma's .Iedereen zette weer zijn beste beentje voor en er was zelfs een broer,die een spandoek had gemaakt om zijn zusje aan te moedigen.De jury was zo tevreden, dat alle deelnemers een verdiend prestatiepunt haalden.

Wintercompetitie
Toen iedereen weer weg was doken tegen het eind van de middag de eventuele koopmensen van Mini weer op. Het rijkind en haar instructrice, die dit keer ook meegekomen was, hebben nog eens uitgebreid gereden en toen waren ze er snel uit.Mini was lief, Mini was leuk, Mini was knap en Mini was heel welkom in Liempde ergens hier een eind vandaan. Nou, dat is dan dus eind goed al goed. Al waren die andere Belgische koopmensen het daar , als enigen, niet mee eens.Ik kan me dat wel voorstellen, Maar je kunt een pony nu een keer niet in tweeen snijden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Byou.

Zaterdag 31 januari 2015

Klein laagje sneeuw. Dus weer ruimen geblazen.Vanmiddag en vanavond is de eerste wedstrijd van de wintercompetitie en dan moet het plein minstens begaanbaar zijn.
De wedstrijd was trouwens heel gezellig en ik had met mijn rijkinderen in twee rubrieken de eerste prijs.We mogen dus niet mopperen.
DP zag er dit keer wel heel fraai uit. Dat heeft best veel tijd gekost,maar het was de moeite waard.

DuoPenotti

Vrijdag 30 januari 2015

Vannacht weer eens sneeuw. Gelukkig maar een klein laagje, dat snel wegsmolt.
BB wist te vertellen , dat ze vanuit de huiskamer had vernomen, dat onze mensen het plan hebben om de daken van de binnenbak,de Sterstal en de Silostal er af te gaan halen.Wat een belachelijk idee...Dan worden er plotseling een heleboel van ons letterlijk dakloos en dat zullen ze vast niet leuk vinden .En al helemaal niet in deze tijd van het jaar.Maar later vertelde ze, dat het niet nu zou gebeuren maar in april of nog later en dat er dan noodstallen komen te staan. Nou, het lijkt me al met al een hele toestand.BB had ook nog opgevangen , dat er dan allemaal mensen met maanpakken zouden komen en dat er dan verder niemand in de buurt mag zijn.Wat ben ik blij, dat er boven mijn hoofd gewoon pannen zitten en geen asbest. Want daar schijnt het allemaal om te gaan. Nou ja, we zullen wel zien waar het schip strandt.

Donderdag 29 januari 2015

Het begint weer iets meer winter te worden met s 'nachts iets onder nul.
Er is inmiddels zoveel regen gevallen, dat ze het hebben opgegeven om de buitenbak droog te leggen.Het is dweilen met de kraan open.Als twee paddocks kan het nog wel fungeren, want de ene kant is nog redelijk droog. We krijgen daar in ieder geval geen last van te droge hoeven en dat heeft ook wel wat."En er zijn ook geen dazen,"deed Dp een duit in het zakje en daar heeft ze helemaal gelijk in. Zo heeft iedere nadeel ook een voordeel.

Woensdag 28 januari 2015

Nog steeds herfstweer.
Er komen duidelijk weer wedstrijden aan. Er wordt tenminste vlijtig geoefend op allerlei dressuurproeven.Ik hoorde, dat zowat de helft van de deelnemers mij als eerste keus op de inschrijflijst had gezet en stiekum vind ik dat best erg leuk.Iedereen wil toch graag gewaardeerd worden! Omdat er drie wedstrijden zijn komen ze allemaal wel een keer aan de beurt, want ze worden natuurlijk wel netjes verdeeld.Iedereen mag 3 keuzepony's/paarden opgeven en twee daarvan krijgen ze ook.De derde kan wel eens een andere zijn. Maar de beste twee tellen voor de einduitslag van de wintercompetitie, dus dat is niet erg.Het grappige is trouwens wel, dat rijmensen- en kinderen met hun niet zelf uitgekozen rijdier heel vaak juist veel punten halen.Vraag me niet hoe dat komt, want ik weet het niet.

Dinsdag 27 januari 2015

Wisselend bewolkt en regenachtig.
We hadden nog helemaal niet verteld, dat we tegenwoordig een nieuw hulpmens hebben. Hij heet Twan en is zo lang, dat hij heel gemakkelijk onze hooinetten kan ophangen.Ik geloof trouwens niet, dat ze hem daarom hebben aangenomen, maar het is een prettige bijkomstigheid toch ? Ook hem kenden we al langer. hij heeft vorig jaar hier stage gelopen en heeft ook geholpen als leiding van de ponykampen. En zo is het gekomen.

Maandag 26 januari 2015

Vandaag weer eens regen. Jammer, alles was net weer zo mooi aangedroogd.
Ik ben Sunshine en woon al een tijdje in de nieuwe stal naast Sil en DP en tegenover Calimero, Zazou en Nicky. kletsvolk genoeg dus.Inmiddels ben ik hier helemaal ingeburgerd. Het was een goed idee van mijn vorige mens om, toen ze zelf te groot werd om op mij te rijden, hierheen te bellen om te vragen of ze mij konden gebruiken. Wij wisten namelijk al wel hoe het hier was, omdat mijn vorige mens en ik al een paar keer hier op ponykamp waren geweest.

Zondag 25 januari 2015

Gelukkig geen nieuwe sneeuw. Alles is weer zo'n beetje begaanbaar.
Vanmorgen waren er weer andere kijkmensen plus rijkind. Dat rijkind vond het heel leuk om op mij te rijden.Ik had er alweer een goed gevoel bij en die mensen ook. Maar ze moesten er nog wel even over nadenken. Logisch. Het kopen van een pony is iets anders dan het kopen van een zak aardappelen. En zo vertrokken ze dus weer. Laat nu die Belgische mensen plotseling ook weer bellen . Ze wilden toch graag vandaag nog een keer komen. Omdat de mensen van vanochtend nog niets hadden beslist en ook heel goed nog zouden kunnen afzeggen is afgesproken, dat ze vrijblijvend konden komen.Laat nu een kwartier voordat de Belgische mensen het terrein op reden de mensen van vanmorgen bellen, dat ze graag door zouden werken en volgende week zondag nog een keer wilden komen. Nou, zij waren nu het eerste aan de beurt en de Belgen, die mij na nog een keer rijden graag wilden hebben moesten dus de beslissing van de mensen van vanmorgen afwachten. Ik moet toch zeggen, dat het wel een lekker gevoel is, dat er zo'n beetje om je gevochten wordt. Toch..? Beter dan dat niemand je hebben wil.Wordt vervolgt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Pagina: «  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement