Het Dagboek

Vrijdag 29 augustus 2014

's Nachts regen, overdag wolken en zon.
Ik heb gehoord,dat er binnenkort weer dressuurwedstrijden worden gehouden. Zondag 21 september vanaf 9.00 voor F5 en hoger en zondag 28 september voor F1 tot en met F4 . Leuk..... Mijn mens gaat vast meedoen en dan gaan we weer een prestatiepunt halen, wat ik je brom.

Donderdag 28 augustus 2014

Wisselend bewolkt en niet koud.
Ik heb de laatste tijd niet zoveel gedaan, want ik had een hoestje opgelopen. Niemand snapte hoe ik daar aan was gekomen, want de pony's en paarden hier hebben al jaren niet meer gehoest. "Dat klopt,"zei Zazou.Ik was de laatste en ik ben hier hoestend aangekomen. En dat is dus zeker 8 jaar geleden."Eerst is de dierenarts geweest en heeft ventipulmin voorgeschreven. Dat hielp wel een beetje, maar na 3 weken was het toch nog niet echt over. Toen schoot het de mensen hier te binnen, dat ze Zazou indertijd HMP poeder hadden gegeven en dat de hoest toen snel over was.Dus er werd HMP aangeschafd en kijk. Het duurde maar een paar dagen totdat ik nergens meer last van had. Aan de ene kant wel jammer, want het spul is lekker en nu krijg ik het niet meer. Maar niet hoesten is toch fijner. En zo is het maar net !

HMP poeder

Woensdag 27 augustus 2014

Hele dag zon en wel 20 graden. De zomer is weer terug. Welkom !!!
Dat kwam goed uit, want nu konden de mensen de grote kamptent fijn droog afbreken en opbergen. Als je dat pakketje zo ziet liggen zou je niet denken, dat daar 6 weken lang zo'n 18 kampkinderen plus 3 leidmensen in hebben geslapen.

Ponykamp tent opgeruimd

Dinsdag 26 augustus 2014

's Nachts regen, maar gelukkig niet zo veel.Overdag bewolkt en niet meer zo koud.
Ik hoorde vanmorgen de mensen lachen. Ze stonden bij de kleine paddock naar Arie/Ejonie te kijken. Zo op het eerste gezicht zag ik niets bijzonders aan haar, maar toen ik goed keek, zag ik, dat haar halster toch wel een beetje vreemd om haar hoofd zat. Dan vraag je je natuurlijk eerst af wie van de mensen zo slim was geweest om dat zo aan te doen, maar toen begreep ik, dat het haar eigen werk was."Knap he..." zei ze voldaan. "Ik heb net gerold en heb toen meteen dat ding voor de afwisseling maar eens omgedraaid.En dat doet voorlopig niemand me na."En ik denk, dat ze daar helemaal gelijk in heeft.

Ejonie

Maandag 25 augustus 2014

Overdag droog en somber.'s Avonds begon het te motregenen. Dat was een misrekening voor Remco en de vrijwilligershulpmensen,die de tent wilden gaan opruimen.Ze zijn er toch maar aan begonnen om de pallets en de vloerplaten uit de tent te halen plus de zeilen,die aan de buitenkant over de tent waren gelegd.Die hebben echt hun nut gehad, want de tent is alle kampen, ondanks soms echt veel regen droog gebleven van binnen. Toen die klus geklaard was hebben ze op buienradar gestudeerd en gezien, dat het woensdag de hele dag droog en zonnig zou zijn en hebben besloten om de tent zelf dan maar woensdagavond te gaan inpakken. En nu maar hopen, dat die buienradar gelijk heeft !
Tussen twee haakjes. Ik ben dus Jorik en woon in een binnenbakstal tussen Amber en de tuigenkamer voor reserveonderdelen. We hebben hier altijd wat te zien als we op stal staan en dat vind ik leuk.

Ponykamp tent vloer

Zondag 24 augustus 2014

Wisselend bewolkt en maar 1 stevige bui van 10 minuten.Het zielige was wel, dat die ene bui net precies op de mensen en paarden viel,die op buitenrit waren geweest en de stal al bijna weer in het zicht hadden.Ze waren kletsklieder nat , maar ze hoefden in ieder geval niet lang met natte kleren te rijden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jorik.

Zaterdag 23 augustus 2014

Af en toe een buitje, verder fris, z0'n 16 graden.
Gisteren zijn Famke en TRistan weer vertrokken. Hun mensen waren terug van weggeweest en hebben ze weer opgehaald.Tot de volgende keer dan maar weer.

Vrijdag 22 augustus 2014

Regenachtig en fris.
Kleo vertelde vanmorgen, toen ik naast haar in de paddock stond, dat ze stikjaloers was op haar buurman en maatje Orlando. Hij heeft namelijk een "hooitoy "gekregen.Hij knoeit altijd erg met zijn hooi , trapt het dan door de stal en als hij er dan ook nog overheen heeft geplast lust hij het natuurlijk niet meer. Soms moest wel de helft van zijn hooi worden weggegooid. En nu heeft de bofkont waarachtig ook nog een beloning in de vorm van dat hooiding gekregen. Het is namelijk een speelding, waar je ook uit kunt eten.In de ronde buis zitten gaten, waar je het hooi uit kunt trekken. Je moet het dan wel geregeld draaien. Hoe meer hooi je op hebt hoe lager alles zakt en dan kun je lekker weer verder eten. Zo valt er bijna niets op de grond. Verder voordeel voor onze mensen is, dat Orlando nu geen hooi meer hoeft te krijgen tussen de middag. De hooitoy is dan namelijk nog lang niet leeg.Ze schijnen zo'n ding ook wel een slowfeeder te noemen.

Hooitoy

Donderdag 21 augustus 2014

Wisselend bewolkt, winderig, koude nacht.
Ik hoorde, dat het vandaag precies 84 jaar geleden was, dat Theo geboren was. Hij was dus jarig en 's morgens was er natuurlijk koffie met gebak . Hij vertelde, dat er op de dag dat hij geboren was, een hittegolf was. Nou , dat was dus vandaag wel anders.

Woensdag 20 augustus 2014

Geen regen, geen wind, 15 graden.
We hadden Monique de laatste tijd weinig gezien en de tijd, dat ze er was bemoeide ze zich voornamelijk met Venice. Maar al gauw hadden we door wat er aan de hand was.Monique heeft vakantie en dat blijft ook nog een poosje zo. Dus als jullie Monique denken te zien lijkt dat alleen maar zo. Ze is er dan wel, maar ook weer niet. Gesnapt ?

Pagina: «  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement