Het Dagboek

Dinsdag 31 mei 2016

Wisselend bewolkt, 19 graden, weinig wind.
Okkie en Calimero hadden vandaag dienst als voltigepaard in plaats van, zoals normaal , als rijpaard in de laatste middagles.Die rijkinderen hadden daar zelf om gevraagd, omdat ze het leuk vonden om eens iets anders te doen.En dat was het ook...!

Maandag 30 mei 2016

Bewolkt, af en toe zon, 20 graden en 'savonds de zondvloed. Alles stond blank.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Zazou en Tico. Ik sta hier zo langzamerhand al heel wat jaartjes en ga door het leven als gastmedewerker. D.w.z., dat ik een eigen mens heb. Maar dat mens heeft weinig tijd en kan zich door de week meestal niet met mij bemoeien. Omdat rust roest en hij liever heeft, dat ik in conditie blijf om met hem in het weekend lekker buitenritten te kunnen maken, mag ik in de lessen meelopen. ik ben dus een kruising tussen een medewerker en een gastpaard en dat bevalt ons allebei prima.

Zondag 29 mei 2016

Zwaar bewolkt,droog, geen wind en zo'n 20 graden. En dat terwijl er alleen maar narigheid voorspeld was. Hagel, windstoten, heel erg onweer enz. enz..Maar die weervoorspelmensen wisten natuurlijk niet, dat wij vandaag hier nog een tweede deel van de wedstrijd hadden en dat wij dus goed weer wilden hebben. Dat is dus voor onze beschermengeltjes een kwestie van op tijd regelen met de weergoden. Ook nu is dat weer prima gelukt. Overal om ons heen was het geregeld pikzwart, maar wij hadden geen last.Het was weer een leuke wedstrijd en volgens het jurymens was er heel goed gereden. En wie zou het beter weten dan het jurymens ???
De uitslagen van de gewone wedstrijd zijn nu natuurlijk bekend, maar wie er door mogen naar de regiofinale van de zitcompetitie moet nog worden uitgezocht. Dat schijnt namelijk alleen te maken te hebben met de cijfers , die aan het eind van de cijferlijst staan en die gaan over houding en zit. Maar morgen weten we vast meer.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky

Zaterdag 28 mei 2016

Wisselend bewolkt, weinig wind, aangename temperatuur.
En ja hoor, er was weer eens een wedstrijd. Dit keer was het een gewone dressuurwedstrijd, maar er zou ook worden gekeken naar wie de hoogste cijfers voor houding en zit had. Dit om te kunnen bepalen, wie er op 19 juni mogen vertrekken naar een andere manege in Zwolle voor de regiofinale van de zitcompetitie. Er mogen daar maximaal 12 rijmensen van iedere deelnemende manege meedoen, verdeeld in 4 groepen naar leeftijd en ervaring. Ze moeten daar dus op vreemde paarden /pony's rijden . En de deelnemers, die normaal altijd daar in Zwolle rijden mogen dan niet meedoen, maar moeten naar een andere manege. Op die manier is het eerlijk, omdat dan iedereen op vreemde dieren rijdt.De besten van al die regiofinales ( er zijn zo'n 1000 deelnemers) mogen dan naar een van de twee kwartfinales en vervolgens naar de halve en hele finale, die gehouden worden tijdens het megapaardenevenement "Horse Event"in Ermelo in september. Het lijkt me toch best wel leuk voor de mensen om daar aan mee te doen. Is weer eens iets anders.

Zitcompetitie

Vrijdag 27 mei 2016

Meestal droog, soms zon en weinig wind.
Gisteren zijn onze vaste gasten Tristan en Famke weer eens komen logeren. Venice ging dus even naar de nieuwe stal naast Obiku. Sunshine verhuisde naar zijn oude box bij de binnenbak en Sil nam de plek in van Lola. Lola woont nu even in een van de paddockstallen en zei tevreden, dat ze het leuk vond om overal en nergens te staan. Ze houdt namelijk wel van wat variatie.

Donderdag 26 mei 2016

Zon, geen wind.25 graden.
De toverplaatmaakmensen hebben vandaag de hele dag op het dak gezeten. Het was best mooi weer om de hele dag op een zonovergoten dak te zitten dacht ik. Maar daar waren die mensen het niet helemaal mee eens.Ze zeiden, dat ze met zwarte platen werkten op een zwart dak en dat dat daar niet voelde als 25 graden, maar meer als 40 graden. Maar hoe het ook zij.Ze hebben hard gewerkt en aan het einde van de dag was alles kant en klaar. Goed werk...

Zonnepanelen Zonnepanelen

Woensdag 25 mei 2016

Paar wolkjes, meestal zon.
Vanmorgen kwam er een vreemd rolhok aanrijden en er stapten 2 vreemde mensen uit. Ze zetten een ladder tegen de nieuwe stal en begonnen er zomaar overal dakpannen uit te slopen. En niemand die er iets van zei...Toen gingen ze met hun voeten in die gaten over het hele dak rondklimmen en begonnen onduidelijke repen ijzer vast te maken. Echt geen gezicht.Maar onze BB wist al gauw te vertellen wat er aan de hand was.Ze schijnen een soort toverplaten op het dak te gaan maken, die zorgen,dat, als de zon schijnt, onze mensen het electrisch, dat ze nodig hebben even niet hoeven te betalen aan het electriciteitsbedrijf, omdat die toverplaten dan zelf dat electrisch kunnen maken. Of zoiets. Niet verkeerd toch..?

Dinsdag 24 mei 2016

Eindelijk droog. 13 graden.
Bij ons in de stal zijn ook dit jaar weer een paar nesten van zwaluwen.Altijd leuk. Ze zitten hier open en bloot en geen van ons, die er ook maar aan denkt om ze te verstoren. Maar niet alle vogels zijn zo goed van vertrouwen. Bobby vertelde, dat hij vanuit zijn buitenluik met verbazing zag, dat kleine vogeltjes een nestje aan het maken zijn achter een kiertje in de boerderij, dat zo nauw is, dat je niet snapt, dat ze erdoor kunnen. Maar ze vliegen af en aan met sprietjes hooi en wurmen zich er iedere keer weer gewoon door.

Vogel broedplaats Vogel broedplaats

Maandag 23 mei 2016

Hele dag regen. Ononderbroken.
Ik ben Melli, zondagse naam Mellina.Ik woon al een jaartje of 20 in de sterstal. Op dit moment staan Toet en Dp tegenover mij en een zekere Guusje naast mij. Ik ben nogal kieskeurig omtrent wie ik als buren wil hebben, maar met deze paarden kan ik wel door 1 deur.Zelfs met Guusje. Eigenlijk hou ik niet van zwarte paarden, maar Guusje is best aardig. Ze zag tenminste meteen in, dat ik hier de baas ben en dan is het goed.

Zondag 22 mei 2016

Eerst alleen maar bewolkt, later regen, alleen maar regen.Hebben de mensen ook weer hun zin. Alleen denk ik niet, dat ze bedoelden, dat de boel weer blank zou komen te staan.
Gisteren zijn onze eigen mensen weer teruggekomen van het sneeuwballen gooien. Ze zouden nu meteen over kunnen gaan tot het zwemmen over het plein naar de buitenbak. Het kan verkeren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Pagina: «  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement