Het Dagboek

Maandag 18 juli 2016

Veel zon, 25 graden
Hallo. Ik ben weer eens aan de beurt voor de pen. De naam is Misty.Ik woon al heel lang in een box bij de binnenbak met aan de ene kant de kantine en aan de andere kant op dit moment Vosje.Verder staan er Sunshine,Amber en Fleur.
Ik ben met stip de oudste medewerker hier ( 35 plus). Hoewel...medewerker? Pensionado is meer wat het eigenlijk is.Echt lessen lopen doe ik haast nooit meer, maar als poets- knuffel- en wandelpony ben ik nog prima in trek en , al zeg ik het zelf, daar ben ik heel goed in.

Zondag 17 juni 2016

Wisselend bewolkt, soms zon, 24 graden.
Vandaag heeft Venice ons verlaten. Haar mens Monique, die inmiddels een klein mensje heeft gekregen, had daardoor niet meer genoeg tijd voor haar en dat vonden ze allebei jammer. Daarom is Venice nu naar een ander mens verhuisd, ergens ver weg in Limburg of zo.We wensen haar allemaal een leuke tijd bij haar nieuwe mens.
De week is om en ik geef de pen aan Misty

Zaterdag 16 juli 2016

Wisselend bewolkt, weinig wind, 20 graden.
Laatste keer introductieles voor de vakantie.Als de scholen weer beginnen gaan we gewoon weer verder waar we waren gebleven.

Vrijdag 15 juli 2016

Wisselend bewolkt, droog, 17 graden.
Toen ik vanmorgen net mijn ogen open had kwamen er allerlei vrijwilligershulpmensen de stal binnen lopen.. Orlando en ik dachten , dat we vroeg naar de wei gebracht zouden worden, maar dat hadden we verkeerd gedacht. Integendeel.We werden helemaal opgepoetst en als klap op de vuurpijl frutselden ze gekke witte dingetjes in onze manen. Dat zag er niet onsmakelijk uit en Orlando zei dan ook "ha, lekker"en prbeerde een hap van mijn dingetjes te nemen toen de mensen even weg waren.Maar helaas. Er was toch nog eentje in de buurt en die wist niet hoe gauw ze mijn bovendeur dicht moest maken. De dingetjes zijn er dus in blijven zitten en we kregen ook nog een soort witte kniekousen aan, bandages noemden ze die. En als je dan alles gehad hebt stegen er ook nog mensen op,die poesmooi waren uitgedost met zwarte jasjes en witte rijbroeken.Nou,nou..We vroegen ons echt af wat er nu weer aan de hand was. Helemaal toen we met zijn zessen (Pjotr, Zazou, Tico en Nicky mochten ook mee ) het erf af stapten met ook nog twee vrijwilligershulpmensen op de fiets voorop en twee er achter. Allemaal met alarmvestjes aan. Maar we kwamen er al gauw achter. We zijn het hele dorp doorgeklepperd tot bij, bleek later, het huis van de ouders van Sanneke, het mens van Zazou. En daar kwam plotseling Sanneke tevoorschijn. Maar eerst hadden we helemaal niet door, dat het Sanneke was, want ze was verstopt in een soort witte wolk. Zazou vond het eerst eng, toen ze naar haar toe kwam, maar later vond zij het best mooi, maar dan wel van een afstandje.
We hoorden, dat ze ging trouwen en dat wij haar en haar a.s. man zouden wegbrengen naar de plek waar dat zou gaan gebeuren. En zo is het gegaan. Alweer een leuk klusje.

Trouwen Sanneke Trouwen Sanneke

Donderdag 14 juli 2016

Vaker droog dan nat en 16 graden.Nog lang geen hooiweer en daar zit kennelijk wel iedereen op te wachten.
Behalve Famke en Tristan zijn er deze week nog twee logeergasten. Het zijn Hobi en Otis, de bejaarde blindengeleidehonden, die hun pensioen bij Jeroen en Enide mogen doorbrengen.Jeroen en Enide zelf zijn nergens te bekennen. Ze schijnen per vliegdoos naar ergens anders te zijn.Maar de honden zijn hier ook al kind in huis, dus die zitten er niet mee.Wat heet...Hobi heeft wel een probleempje.Hij heeft namelijk net als Otis zijn eigen mand meegekregen en nu heeft Dikkie Dik besloten, dat ze maar moeten ruilen, omdat hij de mand van Hobi erg lekker vindt liggen.Hobi heeft nu dus een mandje, waar precies 1 poot in past en Dikkie ligt breeduit en zegt, dat ze blij mogen zijn, dat hij het goed vindt, dat ze ook in de kamer zijn.En dat is inderdaad iets heeeel bijzonders.Alle honden, die hier geregeld komen, tot buurhond Kalle aan toe, hebben stuk voor stuk al een krijsende Dikkie op hun kop gehad met als enige reden, dat ze een stapje in zijn richting probeerden te zetten om kennis te maken.

Dikkie Dik bezoek

Woensdag 13 juli 2016

Perioden met regen. 15 graden.
Buurvrouw Lola was vandaag helemaal blij. Ze was hier al een poosje aan het werk als invalskracht, uitgeleend door iemand, die op dit moment niet zoveel werk voor haar had en nu had ze net gehoord, dat ze helemaal mag blijven. Vanaf nu is ze dus ook gewoon medewerker.

Dinsdag 12 juli 2016

Snertweer...Veel regen en als klap op de vuurpijl 's avonds, toe we een leuke buitenrit zouden gaan maken, een stevig onweer. En dat ging dus niet door. Balen...

Maandag 11 juli 2016

Opeens een stuk koeler. niet meer dan 19 graden en wisselend bewolkt.
Mijn naamk is Kleo en ik woon in de grote stal naast Orlando en op dit moment Lola.
Ik zag vanmorgen tot mijn verrassing twee mensen , die hier een poosje geleden de spoedcursus hadden gedaan, weer de stal in komen.Leuk. Ze vertelden, dat ze een week bleven en weer iedere dag 1 of twee lessen gingen volgen en natuurlijk ook lekker buiten rijden.

Zondag 10 juli 2016

Veel zon, weinig wind en 30 graden.
Vandaag een rustdag. Ook wel eens fijn met al die hitte.
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Zaterdag 9 juli 2016

Wisselend bewolkt, soms beetje zon.
Er komen vast weer ponykampen aan, want vandaag begonnen de mensen te slepen met een groot pakket richting rechterzandpaddock en ik geef je op een briefje, dat daar de grote tent in zit.En ja hoor,de jaarlijkse worsteling om het ding netjes opgezet te krijgen , was begonnen.Nu scheelt het een slok op een borrel, dat deze mensen dit al jaren en jaren samen doen. En inderdaad. Het kostte wel een beetje gezucht en heel veel zweetdruppels, maar het is , zoals ieder jaar,helemaal in orde gekomen !!!

ponykamp tent Ponykamp tent

Ponykamp tent

Pagina: «  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement