Het Dagboek

Maandag 10 december 2012

Meestal regen. Heel soms even droog.
Hallo. Ik ben Lizzy. Ik woon al een paar jaar in een box bij de binnenbak met de zadelkamer voor reserveonderdelen aan de ene kant en buurvrouw Misty aan de andere kant.Alles en iedereen moet langs mij om in en uit de bak te komen en ik moet me soms echt inhouden om niet even een piepklein uitvalletje  naar een voorbijkomende mede medewerker te doen. Gewoon, alleen maar om een beetje te stangen. Moet kunnen toch ! Ik snap niet, dat onze mensen daar zo moeilijk over doen.

Zondag 9 december 2012

Regen.
De wens van buurman Harry is vandaag uitgekomen. Het rolhok kwam aanrijden en hij mocht instappen om naar zijn eerste soort van wedstrijd te gaan. Hij zei, "Ik schijn naar een oefenparcours te gaan. Weet jij wat dat is ?"Ik wist dat natuurlijk precies, maar ik dacht, "Laat hem dat lekker zelf ontdekken,"en zei alleen maar , dat het leuk was. Daar moest hij het mee doen, maar hij vertrok vol goede moed, het avontuur tegemoet .Toen hij terug kwam was hij beretrots, want hij had voor de allereerste keer een heel parcours moeten springen. En hij was rondgekomen met alleen 1 balkje eraf en 1 weigeringetje .Best knap van dat jonkie toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Lizzy.

Zaterdag 8 december 2012

Zon, lichte vorst, windstil. Super. Kan niet beter. "Behalve dan natuurlijk zon, 22 graden , windstil, "mopperde Tico van de andere kant. Maar je kunt nu een keer niet alles hebben.
Ik had dinsdag toch verteld, dat de tandartsen waren geweest en dat Harry en ik gelukkig niet aan de beurt waren ? Nou, dat was dus een pijnlijke vergissing ...De dag erna kwam er namelijk opnieuw een tandartsenrolhok aanrijden en de daarbij behorende tandarts kwam in een streep naar ons toe !! En ja hoor. er was geen ontkomen aan. We kregen een prik en hadden toen niet veel praatjes meer bij de daaropvolgende onderhoudsbeurt van ons gebit. Don was ook het haasje. Dus we stonden na afloop met zijn drieen dizzy, en daarom nog zonder eten ook nog, op stal. Maar onze monden zijn weer piekfijn in orde en dat is ook wel wat waard.

Vrijdag 7 december 2012

Sneeuw.! ! ! Lang geleden, dat we dat gezien hebben.Voor kinderen is dat altijd leuk speelspul.Bart heeft meteen een sneeuwpop gemaakt met oogjes en mond van pepernoten.Heel leuk, maar vervolgens durfde hij er bijna niet bij weg, want Kalle en Bailey H wierpen er meer dan begerige blikken op. Pepernoten zijn erg lekker toch...

Stal de Eik

Donderdag 6 december 2012

Vannacht heeft het plotseling gevroren en niet zo'n klein beetje ook.Onze mensen waren niet blij,want ze hadden gisterenavond de paddocks niet glad geharkt, omdat ze dachten dat het niet zo'n vaart zou lopen.Dat was dus niet slim, want nu konden we niet naar buiten. Lopen over keiharde bulten en door kuilen, laat staan uit je dak gaan,zou niet gezond zijn. Dat was dus heel erg balen voor iedereen.Maar...er is een spreekwoord "Beter een goede buur dan een verre vriend,"Wij hebben gelukkig een goede buur(boer). Hij is gekomen met een schuifding  en heeft kans gezien om alle paddocks plus de buitenbak toch nog helemaal glad te maken.Probleem was alleen, dat het schuifding eerst niet in de paddocks naast de springwei naar binnen kon ,omdat de ingang te smal was.Maar geen nood. De boel werd gewoon even afgebroken en anders weer in elkaar gezet. En toen konden we uiteindelijk allemaal veilig onze dagelijkse frisse neus gaan halen.Jippie...
Bartje kwam langs en vertelde, dat Sinterklaas gisteren lekker wel was geweest en samen met Zwarte Piet een zak met cadeautjes voor de deur had gezet. Hij wist heel zeker, dat het echt Zwarte Piet was geweest, want opa was hem tegengekomen en had hem nog de weg gewezen.
Stal de Eik Stal de Eik

Woensdag 5 december 2012

Heel guur en 's avonds nog sneeuw ook.
Vandaag schijnt een zekere Sinterklaas jarig te zijn.Ik weet niet goed wat of wie ik me daarbij moet voorstellen,Maar Bartje is in alle staten. Hij rent steeds voorbij en kijkt zenuwachtig om zich heen of hij die Sinterklaas of anders een zwarte Piet ziet. Hij schijnt te denken, dat die meneer over het dak rijdt op....een wit paard. Het moet toch niet gekker worden. Zien jullie Igor of Sydney al over het dak lopen en dan ook nog met een vreemde meneer met een soort rode jurk aan op de rug ??? Ik vindt het een merkwaardig verhaal, maar Bartje zegt, dat hij heel zeker weet, dat dit echt gebeurt en ze dan cadeautjes voor hem door de schoorsteen gaan gooien. Tenminste als ze vinden, dat hij lief is geweest. En daar maakt hij zich een beetje zorgen over.Nou, volgens mij is hij lief genoeg geweest, maar dat ze spullen door de schoorsteen kunnen frommelen lijkt me een sterk verhaal. Maar we zullen het morgen wel horen hoe het is afgelopen.

Dinsdag 4 december 2012

Overdag heel veel regen en waterkoud.
Vanmorgen kwamen er weer een heel stel tandartsen. Tot onze vreugde hoefden Harry en ik kennelijk niet.Niet, dat het vreselijk is om behandeld te worden, maar er zijn leukere dingen in de wereld.Die arme Pjotr moest wel en ik hoorde, dat hij ook nog iets aparts aan zijn tanden heeft. Namelijk meer hypercementose dan odontoclastische component. Hallo, zijn jullie er nog...?Of snappen jullie ook niet helemaal waar dit over gaat ?Of , zoals ik, helemaal niet ?Nou ja die mensen zullen het wel weten en het schijnt voorlopig geen kwaad te kunnen, maar het moet wel in de gaten worden gehouden zeggen ze. Ook goed. Dan doen ze dat toch en dan komt het vast wel goed !
Stal de Eik

Maandag 3 december 2012

Af en toe zon en nog droog ook.
Ik ben Sjonie en woon in een silostal. Vroeger naast Floran. Maar sinds die vertrokken is naar een pensioenclubje in een ver weiland met niets anders te doen dan eten en beppen met zijn medebejaarden, staat Harry, oftewel Dancing Splendid zoals zijn officiele naam luidt, naast mij. En daar kan ik het ook prima mee vinden.

Zondag 2 december 2012

Wisselend bewolkt, windstil en niet meer dan 5 graden.
Er was vandaag helemaal niets te beleven en dus ook niets om te vertellen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjonie.

Zaterdag 1 december 2012

Af en toe zon. Maar een beetje wind. Niet verkeerd.
Sjonie is laatst alweer naar concours geweest en ik moet altijd thuisblijven.Flauw hoor !!! Ik vind zelf, dat ik nu best genoeg geleerd heb om ook een dansje tussen de witte hekjes te mogen maken. Hoe moet ik dat mijn mensen toch aan het verstand brengen ? Sjonie zei, dat ik niet zo moest mopperen, maar gewoon onwijs goed mijn best moest doen,omdat ik dan het snelste ook aan de beurt zou zijn.Dit keer zou mijn buurvrouw misschien wel eens gelijk kunnen hebben.

Pagina: «  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement