Het Dagboek

Zaterdag 24 januari 2015

'Nachts een dikke laag sneeuw. Werk aan de winkel voor onze mensen om de boel berijdt- en beloopbaar te houden.

Sneeuw

Sneeuw Sneeuw
Tegen de avond zagen we, dat Byou mooi opgetut het rolhok in ging. Ik ga weer naar een wedstrijd riep ze verheugd. Leuk...leuk.We zullen ze een poepie laten ruiken. De optimist ! Toen ze veel later weer terug was vertelde ze, dat het best goed was gegaan, maar dat ze niet op de uitslag hadden kunnen wachten,omdat het weer steeds slechter en de wegen steeds gladder werden.En dan kun je maar beter maken, dat je thuis komt. Maar nu was iedereen natuurlijk stikbenieuwd hoe het was afgelopen.Toen na een poosje de telefoon ging en we de mensen hoorden juichen wisten we , dat het inderdaad goed was gegaan. Heel erg goed zelfs, want onze Byou (alias Legally Blonde) was niet alleen kringkampioen Z1 geworden, maar had ook nog de eerste prijs Z1/Z2 gewonnen. Nou, als dat geen mooi resultaat is voor het rijkind, dat voor de 5e keer op deze pony zat....!!! Gefeliciteerd Aniek.Gefeliciteerd Byou.En ook gefeliciteerd Sandra (die alle knopjes er op heeft gezet )En nu mogen ze met zijn allen naar de provinciale kampioenschappen.We houden jullie op de hoogte..

Prijzen

Vrijdag 23 januari 2015

Wisselend bewolkt, meestal droog.
Ik heb gehoord, dat er zondag weer mensen naar mij komen kijken. Ben benieuwd hoe dat nu zal gaan.De vorige keer, dat er koopmensen zijn geweest, heeft hun rijkind op mij gereden en wilden zij mij graag hebben. Maar de trainingsmensen hadden gezien, wat ik ook al gevoeld had, dat dit rijkind eigenlijk nog niet gevorderd genoeg was om echt goed met mij verder te kunnen en hebben dat ook eerlijk gezegd.Het rijkind was daar natuurlijk niet blij mee, maar het was ook in haar eigen belang. Mensen denken vaak, dat iemand,die nog niet veel ervaring heeft en dan een heel knappe pony koopt, daar een twee drie kampioen mee wordt. Maar zo werkt dat niet.Een gevorderde pony heeft heel veel kleine "knopjes"en als je alleen nog maar gewend bent aan het bedienen van een paar grote knoppen, gaan beide partijen daar narigheid van hebben.De pony, omdat hij niet snapt wat er van hem gevraagd wordt en het rijkind, omdat het dier niet doet wat hij wil.En daar heeft dus niemand wat aan.
Verder zijn er een tijdje geleden ook nog mensen uit een ander land, Belgie, geweest. Die vonden mij ook leuk, maar daar hebben ze niets meer van vernomen.

Donderdag 22 januari 2015

Veel wind en niet koud. Regenachtig.
Sandra en Ingrid waren al vroeg vertrokken naar een vergadering van de FNRS wat dat ook moge zijn. We zagen, dat ze, toen ze wegreden, werden nagewuifd door onze hulpmensen, die daar een dansje bij maakten. Zag er leuk uit en was vast bedoeld om het spreekwoord, "als de kat van huis is dansen de muizen op tafel,"in beeld te brengen.Maar ze gingen daarna natuurlijk gewoon door met onze netten te vullen en hebben verder ook alles gedaan wat er gedaan moest worden.

Woensdag 21 januari 2015

Wisselend bewolkt, winderig en boven nul.
In deze tijd van het jaar komen hier geregeld toeristmensen, die kleine kinderen hebben.Die hoeven nog geen rekening te houden met schoolvakanties. vandaar.En die piepkleine kinderen willen soms ook graag ponyrijden. Onze bejaarde Misty is dan altijd keuze nummer 1.Klein,lief in de omgang en braaf onder het zadel.Vanmiddag zag ik haar ook  met een heel klein kindje op de rug vertrekken voor een "afstap"rondje. Een van onze hulpkinderen liep ernaast en de hele familie marcheerde mee. Goede beweging voor allemaal en dolle pret voor het rijkindje. Die zien we later, als ze groter is gegroeid, misschien nog wel weer terug om echt te gaan rijden.

Dinsdag 20 januari 2015

Kwakkelweer.
Vanmorgen stond ik in de paddock naast Byou. En weten jullie wat nu zo leuk is ? Byou is net zo oud als ik,is ook Z1 dressuur, maar dan bij de paarden, en zou wat uiterlijk betreft mijn tweelingzusje kunnen zijn.Even groot, zelfde kleur. Heel toevallig wordt  ook zij getraind om nog knapper te worden om dan verkocht te worden aan een vast rijkind om in de wedstrijdsport samen de blitz te gaan maken.

Maandag 19 januari 2015

's Morgens alles wit, maar dat smolt snel weg. Verder zwaar bewolkt, windstil en boven nul.
Mijn naam is Mini, tenminste door de week.Mijn zondagse naam is Molenhorst's Sunday Lady. Dan is Mini toch een volkomen logische afkorting ?Als je het daar niet mee eens bent ben ik het helemaal met je eens.
Ik woon hier tijdelijk, omdat mijn mens,dat ergens ver weg woont, mij wil verkopen aan een aardig rijkind, dat graag verder wil komen in de wedstrijdsport. Ik ben al best wel gevorderd hoor.Ik ben Z1 dressuur met een winstpunt, M springen en L eventing geklasseerd.Ze zoeken dus een rijkind, dat ook ongeveer zover is, zodat we samen hogerop kunnen komen. Nou, het zal mij benieuwen wie er uiteindelijk met mij naar huis zal gaan.

Mini

Zondag 18 januari 2015

Alleen maar regen. Harde regen, zachte regen en heel soms een paar vlokjes natte sneeuw.
Het is vandaag zo'n super beroerd weer, dat er maar weinig te beleven valt. Alleen Nicky is met haar mens een rondje bos geweest.Voor de rest was het vooral veel relaxen en hopen op betere tijden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Mini

Zaterdag 17 januari 2015

Nachtvorst, windstil en de hele dag zon, een paar graden boven nul en een strak blauwe lucht.
Wat zou het prettig zijn als het nu eens een poosje zo zou blijven. maar dat zal wel niet gebeuren , want het is tenslotte hartje winter.

Vrijdag 16 januari 2015

Vasndaag opeens heel ander weer. Droog, veel zon en helemaal geen wind.
Het was weer echt genieten in de paddocks.

De krullenbrengauto kwam aanrijden en het kwam dus goed uit, dat de wind was vertrokken. het dak van het krullenhok moet dan omhoog en als er heel veel wind is,is dat redelijk riskant.
Vandaag ging het werken super. Zelfs zo, dat ik hoorde, dat Monique in de agenda heeft gezet BB=top...!

Donderdag 15 januari 2015

Veel regen en veel wind.
Gisteren en vandaag ben ik weer met Monique aan het werk geweest. Iedere dag een beetje langer en een beetje moeilijker.En het gaat goed.Ik ben er blij mee. Een dag is toch wel veel leuker als je ook iets zinnigs te doen hebt.

Pagina: «  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement