Het Dagboek

Zondag 4 januari 2015

Zonnig en helemaal geen wind.
Vandaag prachtweer. Omdat er van tevoren regen en wind was voorspeld was er geen buitenrit georganiseerd en dat vond iedereen achteraf jammer.
De week is weer om en ik geef de pen aan Lizzy.

Zaterdag 3 januari 2015

Zwaar bewolkt, maar de regen ging dit keer weer eens onder ons langs. Bij ons is het de hele dag droog gebleven.
Vandaag leek het weer een beetje op een echte zaterdag.Veel gewone rijkinderen waren terug van weggeweest en kwamen weer rijden met nog een paar verdwaalde toeristenrijkinderen er tussen door. Volgende week moeten ze allemaal weer naar school en ik hoorde, dat ze daar niet allemaal enthousiast over waren.Maar voor je het weet is het voorjaarsvakantie.

Vrijdag 2 januari 2015

Niet koud en best vaak zon.
Toen we dachten, dat het vandaag weer een gewone werkdag zou zijn, hadden we misgerekend. Het was immers nog steeds vakantie en toen we ons ontbijt goed en wel op hadden kwam er een heel stel rijkinderen aanlopen en - rennen.Het bleek, dat er vandaag nog een kampdag was. En het werd dus een hartstikke gezellige boel met allerlei leuke dingen te doen.

Kampdag

Donderdag 1 januari 2015

Bewolkt,stevige noordenwind, dus recht onze stal in. Het was ruim boven nul, maar voelde als min 4 volgens buienradar. Tel uit je winst.
Dit was dus de eerste dag van het nieuwe jaar en het was meteen  de allersaaiste dag van het hele afgelopen jaar. Er was letterlijk en figuurlijk geen kip te zien.Er kwamen dan nog wel een paar mensen van gastpaarden, maar verder dan met een noodgang uitmesten,even aaien en aju zeggen, kwamen de meesten niet.Iedereen was kennelijk druk,druk,druk met naar iedereen toe te moeten en daar "de beste wensen "te roepen. Je moet er maar zin in hebben. Nou ja, zo lang dit maar 1 keer per jaar gebeurt is het nog wel vol te houden.
Tusen twee haakjes. Wij allemaal zeggen natuurlijk ook tegen jullie allemaal "De beste wensen."

Woensdag 31 december 2014

Bewolkt en droog. Bijna geen wind.
Vandaag een beetje rare dag. Eerst was het drukker dan normaal en ook op vreemde tijden. Na 4 uur was iedereen ineens weg. We hadden al de hele week harde knallen gehoord en ik had het vermoeden, dat dit de dag was, waarop ieder jaar laat in de avond om de een of andere reden een enorme herrie werd gemaakt, compleet met gekleurde lichtflitsen. Andere jaren kregen we dan vlak voordat deze ongein begon een extra portie hooi om ons af te leiden, maar dat ging dit jaar niet meer op.We hebben nu immers allemaal altijd hooi. Maar we maakten er geen probleem van hoor.Onze mensen kwamen een paar keer stiekum kijken of we ons koest hielden, maar je maakt ons niet van streek met een beetje stennis buiten. Zolang ze maar niet in onze stal beginnen vinden wij alles best.

Dinsdag 30 december 2014

Zwaar bewolkt, windstil, 's avonds buien. Koning Winter is duidelijk weer vertrokken.
We zien Dikkie Dik tegenwoordig niet meer zo vaak buiten. Hij vindt het wat aan de koude kant voor een Heer van Stand zei hij toen hij langs kwam en ik ernaar vroeg en wandelde snel weer naar binnen. BB heeft door het raampje gezien, dat er tegenwoordig een groot erg comfortabel uitziend kussen op de grond ligt,waarop meneer meestal te vinden is. Zo zal hij de winter wel doorkomen. Ik heb geen medelijden.

Dikkie Dik

Maandag 29 december 2014

Bewolkt en vorstig. Het had helaas ook een klein beetje geregend en nu ligt er overal een laagje ijs.Ze noemden het ijzel en dat was voor ons niet fijn, want met ijzers onder je voeten kun je echt niet op de been blijven. Maar ze bleken emmertjes met een wit spul in vooraad te hebben. Het heet strooizout en daar hebben ze in een mum van tijd looppaden naar de binnenbak mee gemaakt. Probleem opgelost. Fijn dat dat spul bestaat.
Ik  heet Vosje en jullie begrijpen vast wel, dat ik dus niet wit of zwart ben. Ik woon samen met Okkie in de duobox in de nieuwe stal. Okkie kan het niet laten om altijd uit mijn zelfdrinker te drinken. maar hij kan gelukkig niet bij mijn voerbak komen. Daarom hebben we ook nooit ruzie.

Zondag 28 december 2014

De hele dag zon en....vorst.We waren heel blij, dat onze paddocks toch waren geegaliseerd, zodat we allemaal een paar uur van de zon hebben kunnen genieten.
Ikzelf heb trouwens een mega leuke buitenrit gemaakt. We zijn met een heel stel op oliebollenrit geweest. Dat was door de recreantenclub georganiseerd. Het heette oliebollenrit, omdat er onderweg door de recreantencluborganisatoren oliebollen en gluhwijn werden uitgedeeld.

Oliebollenrit
Bartje bleek ook jarig te zijn. Alweer voor de 8ste keer. Hij heeft een boel cadeautjes gekregen en riep, dat hij een heel leuke dag had gehad.

Verjaardag Bartje
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 27 december 2014

Eerst mist, later bewolkt.Overdag boven nul, 's nachts lichte vorst.
Ik hoorde onze mensen praten over het weer. Ze vroegen zich af of ze nu wel of niet onze paddocks moesten gaan harken. Het dilemma scheen te zijn of het alleen komende nacht zou gaan vriezen en overdag weer dooien, waardoor er geen probleem zou zijn of dat het morgen overdag zou blijven vriezen. In dat laatste geval zouden de hobbels hard blijven waardoor we er niet zouden kunnen lopen. Uiteindelijk hebben ze niet geharkt en zijn de hobbels toch glad gemaakt. De buurman was zo aardig om met zijn schuifmachine het klusje te klaren.Heel prettig.

Vrijdag 26 december 2014

's Nachts vorst en de hele dag zon bij een temperatuur boven nul.
En dit was dus de tweede kerstdag en dat betekende opnieuw een werkloze dag. We zouden er bijna aan gaan wennen om de hele dag niets uit te voeren. Een minpuntje is wel,dat we meteen nog maar een piepklein beetje lekkere brokken krijgen in plaats van ons gewone rantsoen.Dat schijnt te zijn, omdat we maandagsziekte kunnen krijgen als we op rustdagen net zoveel krachtvoer zouden krijgen als op werkdagen. Dat schijnt geen pretje te zijn,omdat je dan het ene been haast niet meer voor het andere kunt krijgen,omdat het eiwit uit het voer niet meer wordt afgevoerd door de beweging van de werkende spieren. Of zoiets.

Pagina: «  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement