Het Dagboek

Woensdag 11 mei 2016

Zonnig, veel minder wind. 27 graden
Hans is weer druk bezig. Het houtwerk van de zandpaddocks achter de buitenbak zijn aan vervanging toe. het was nog een hele klus om de oude palen uit de grond te krijgen.D.w.z. het onderste verrotte stuk. maar het is gelukt hoor. Het staat er nu weer bij als nieuw.

Zandpaddocks Zandpaddocks

Dinsdag 10 mei 2016

Soms plotseling enorme windvlagen, maar wel veel zon en 25 graden.
Eindelijk, eindelijk, eindelijk, zijn we vanmorgen voor het eerst in de wei geweest. Super....Er is toch niets zo lekker als de eerste happen sappig meigras.

Gras eten

Maandag 9 mei 2016

Zonnig, veel wind en 24 graden.
Ik ben Venice en woon in een van de silostallen naast Sil.Dat is heel fijn, want we vinden het allebei prettig om aan de ene kant privacy te hebben ( muren tussen ons in in plaats van, zoals bij de meeste stallen hier, alleen maar tralies) en om  aan de andere kant als we dat willen contact met elkaar te kunnen hebben via onze buitenluiken. We zijn , omdat we zo goed met elkaar kunnen opschieten ook weidemaatjes geworden en dat is gezellig.

Zondag 8 mei 2016

Zomer.
En weten jullie wat het vandaag nu weer voor dag is ??? Moederdag. En dus gaan de meeste mensen met hun moeders op stap. Nu ja. We wensen iedereen een leuke dag en gaan zelf dan maar lekker liggen relaxen in de zon. Niet verkeerd toch  ?
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Relax moment

Zaterdag 7 mei 2016

Hoogzomer. Alleen maar zon en 26 graden.
Overal in de buurt hoor je de maaidingen ratelen. Eindelijk kunnen de boeren het eerste hooi van het land halen.Hier wordt nooit gehooid.Onze mensen moeten altijd hooi en voordroogkuil kopen, want het gras in onze weiden wordt door ons ter plaatse opgesmikkeld. Tenminste als we er eindelijk in mogen.Volgens Pride,die hier al langer is en weet hoe de zaken hier gaan mogen we in de wei als het gras zo lang is geworden, dat het een beetje golft als de wind er overheen gaat

Vrijdag 6 mei 2016

Zonnig, weinig wind en 22 graden.
Kampdag !! Leuk.Al vroeg kwamen er een heleboel kampkinderen aangerend en ze zijn de hele dag in touw geweest met het doen van allerlei leuke dingen. Ik denk wel, dat ze vannacht goed zullen slapen.(en onze hulpmensen ook...)
Overbuurvrouw Zazou verzuchtte, dat ze het jammer vond, dat haar eigen rijkind Stan nog een beetje te klein was om mee te mogen doen. Ach ja, hij is net 1 jaar, dus hij heeft de tijd nog wel.

Kampdag

Donderdag 5 mei 2016

Hele dag zon en 18 graden.
En weer was het een vrije dag voor alle medewerkers. Het was nu namelijk twee feestdagen tegelijk.En Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag.Hoe verzinnen ze het. In ieder geval hadden alle rijmensen kennelijk andere dingen aan het hoofd op andere plaatsen dan hier.

Woensdag 4 mei 2016

Soms zon, soms wolken , maar voortdurend een koude wind
Bart heeft tegenwoordig een vriendinnetje. Ik zag hem tenminste geregeld op pad met Misty. En Misty vindt het uiteraard een prima idee om gezellig uit grazen te gaan.

Misty

Dinsdag 3 mei 2016

Wisselend bewolkt. 16 graden.
Het is nog steeds vakantie. Het houdt niet op dit jaar. Maar de mensen, die deze week hier zijn hebben het een stuk beter getroffen dan de toeristmensen van de vorige week.
Alles begint er lekker groen uit te zien. De kastanjeboom midden op het plein, die een tijdje geleden door een bomendokter onder handen is genomen, ziet er weer uit als nieuw. Hij was namelijk behoorlijk kaal aan het worden en nu zit hij weer helemaal mooi in het blad en zit propvol kaarsjes. Fijn, dat het zo goed gelukt is.

Boom Boom

Maandag 2 mei 2016

Heel veel zon, weinig wind en 15 graden !!!
Ik heet Lola en ik woon tijdelijk in de nieuwe stal vlak naast de spuitstal.Mijn echte huis is zo'n 2 kilometer verderop,maar ik help hier al een poosje, omdat ze een medewerker te kort komen.Nou zou je denken, dat er op marktplaats,horses.nl enz . bosjes leuke pony's te koop zijn en dat het dus een koud kunstje moet zijn om een nieuwe medewerker aan te schaffen. Niet dus...Ze zijn hier al minstens een half jaar op zoek en zijn inmiddels het hele land al doorgeweest. maar ze hebben tot nu toe nog geen enkele geschikte, dus vriendelijke,vlotte (maar niet rennerige), normaal ingereden, stevig gebouwde Epony van rond de 10 jaar ,of jonger, kunnen vinden, die een normale keuring kan doorstaan. Als er dus iemand van jullie zo'n dier zou weten houden ze zich hier daarvoor aanbevolen. Ik kan wel zeggen, dat hij/zij hier een prima huis krijgt en nooit meer weg hoeft. Ik hoorde tenminste van Sunshine, die een poosje geleden is aangenomen, dat zij toen ze hoorde, dat ze op haar vorige adres weg moest, omdat haar mens te groot was gegroeid, daar helemaal geen zin in had en meteen maar was begonnen om te hinken. Dit tot stomme verbazing van haar vorige mensen, omdat ze nooit eerder iets had gemankeerd. Een kreupele pony kun je niet verkopen was de gedachte en daar had ze best gelijk in. Wat ze toen nog niet wist was, dat haar mens, die hier al een paar keer met haar op ponykamp was geweest, onze mensen had gebeld of ze haar als medewerker zouden willen hebben en dat het antwoord "ja,graag" was. Omdat ze het hier heel leuk had gevonden had ze grote spijt van haar domme actie.  Maar haar mensen hadden nu een probleem. Ze hadden erop gerekend, dat de stal van Sunshine vrij zou komen en hadden een nieuw groot paard gekocht, dat binnenkort zou komen. En wie koopt nu een kreupele pony??? Maar het is in orde gekomen.Onze mensen hebben afgesproken, dat ze Sunshine voorlopig op proef wilden hebben en Sunshine is op haar beurt begonnen aan een heel snelle revalidatie, verbluffend snel zelfs. In een mum van tijd liep ze weer als een kievit en toen ze door het dierenartsmens gekeurd werd en onze mensen voor de zekerheid ook foto's van haar "zere"been wilden hebben, zei het dierenartsmens, dat dat echt niet nodig was, omdat er niets aan haar been mankeerde.Was ze toch nog door de mand gevallen. Inmiddels is ze al een hele poos hier, is uiteraard nooit meer kreupel geweest en doet alle dagen met plezier haar werk.

Pagina: «  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement