Het Dagboek

Dinsdag 28 juni 2016

Ietsje droger dan gisteren, 15 graden en soms zelfs een straaltje zon.
Eind van de ochtend zag ik Marielle , onze zeer gewaardeerde osteopathe, langa komen. Ze liep ons hier allemaal voorbij en moest dus duidelijk niemand van ons hebben om te controleren. Nee dus. Aris, Vosje en Tico waren aan de beurt. Aangezien er na een poosje onduidelijk duw- en trekwerk altijd een weekje vacantie aan vast zit vinden wij zo'n behandeling nooit erg.Vooral ook, omdat we daarna weer veel gemakkelijker lopen en meer lol in ons werk hebben.

Marielle

Maandag 27 juni 2016

Regenachtig.
Ik heet BB. Tenminste dat hebben ze bedacht toen ik hier ben komen wonen en werken.Mijn geboortebewijs was namelijk nog niet hier en ze wisten dus niet, dat mijn stamboeknaam Mariska is en dat mijn wedstrijdnaam Olividae was. BB staat namelijk voor Black Beauty of Blue Bell, of...iedereen mag dat zelf invullen. Leuk toch ! Hoe het ook zij. Ik luister gewoon naar BB.
Ik woon al die tijd al in de grote stal achteraan rechts in de grote box met het raampje naar Sandra's huiskamer. Niet verkeerd. Je hoort nog eens wat  en bovendien gaat dat raampje soms heel zachtjes, zodat de anderen het niet horen, open en valt er iets lekkers bij mij naar binnen.Super...!

Zondag 26 juni 2016

Eerst droog, licht bewolkt, beetje zon. 'sMiddags opeens een wolkbreuk. Niet leuk.
Vandaag was namelijk het jaarlijkse zomerconcours, waarbij tegelijk in de binnenbak dressuur wordt gereden en in de springwei gesprongen. Omdat we niet op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn worden we dan gesplitst in een groep medewerkers,die springen en een groep, die de dressuur voor zijn rekening neemt. Dit jaar was ik ingedeeld bij de dressuur en dat terwijl ik springen ook heel leuk vind.( En natuurlijk ook erg goed kan...!)Enfin, volgend jaar beter.
Het is trouwens niet helemaal goed gekomen met dat springen.Eerst liep het als een trein en er moesten nog maar 6 deelnemers aan de beurt komen toen helaas de zondvloed kwam. Zelfs de dressuur moest even worden stilgelegd, omdat door het geroffel op het dak de voorlezer niet meer te verstaan was.En na de bui kon er helaas niet meer gesprongen worden, omdat de wei te drassig was geworden. Soms zit het mee en somd zit het tegen. Dat is nog nooit anders geweest.

Wedstrijd Wolkbreuk

Zaterdag 25 juni 2016

Zwaar bewolkt, droog, 15 graden.
Onze zwaluwen zijn om de een of andere reden weer mega druk aan het slepen met sprietjes hooi, die ze in een achtergebleven modderplasje dopen en er vervolgens vol gas mee verdwijnen in een van de stallen. En daar snap ik nu helemaal niets van.Ze hebben allemaal een nest. Daar zijn jongen in geboren en nu ook alweer uitgevlogen. Als ze dan willen beginnen aan een tweede serie nakomelingen kunnen ze dat toch weer in datzelfde prima nest doen ? Maar misschien bouwen ze niet echt, maar zijn ze alleen maar aan het renoveren. Als ze niet meer zo druk zijn zal ik het ze eens vragen.

Zwaluwen

Vrijdag 24 juni 2016

Zwaar bewolkt en buien.
Toby(hond) en Toby (paard) waren heel trots.BB had namelijk verteld, dat er een kaartje was gekomen van een mens, dat hier lang heeft gereden met de boodschap, dat ze een klein mens had gekregen. En weten jullie hoe dat kleine mens heet...?Juist ja. Toby !!! Dat nieuwe kleine mens is vast en zeker naar ons vernoemd" riepen ze blij door de buurt." Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo zeker van. Maar een feit is , dat Toby een leuke naam is of je nu hond, paard of kind bent.

Donderdag 23 juni 2016

Wisselend bewolkt en af en toe wat zon.
Toen ik vanavond naar het plein keek zag ik een vreemd rolhok aankomen.Er stonden drie paarden in. Eentje werd eruit gehaald en die bleef hier achter, terwijl het rolhok met de twee anderen in de verte verdween. Ik hoorde, dat het paard, Domiq genaamd, een week op proef kwam als medewerker.Het lijkt echt een vriendelijk dier.

Domiq

Woensdag 22 juni 2016

Soms een buitje, weinig wind, 16 graden.
En ja hoor...Eindelijk hadden we les in de springwei.Die schijnt behoorlijk hoog te liggen en is meestal snel weer berijdbaar. Leuk...
Het is weer eens iets anders.

Les in springwei

Dinsdag 21 juni 2016

Wisselend bewolkt en tamelijk fris voor het begin van de zomer. Niet meer dan 14 graden.
Vanmiddag zijn Famke en Tristan gearriveerd voor hun jaarlijkse zomerse logeerpartij. Ze hebben hun normale stallen, die van Sil en Venice dus, geinspecteerd en in orde bevonden. En ook de mini mini wei voor Famke is door haar geaccepteerd. "Het is wel klein, maar altijd beter dan de hele dag op stal te moeten staan,"zei ze en dat is een wijze tekst voor een geblesseerd dier. Venice en Sil wonen nu dus in de nieuwe stal. Igor en ik zijn weer eens overcompleet (vooral niet te verwarren met overbodig...!) en bivakkeren dus in de paddockstallen.Lekker luchtig en met een prima uitzicht.

Famke en Tristan

Maandag 20 juni 2016

De hele dag regen. Eerst uren lang zachtjes en daarna uren lang  hard tot heeeel hard.
Ik ben Bill en woon in de grote stal naast Igor.
Gisteren zijn de rijmensen/kinderen,die naar de regiofinale mochten enthousiast weer terug gekomen. Jammer genoeg was er dit keer niemand door naar de kwartfinale, maar ze hadden een leuke dag gehad en hadden weer nieuwe ervaringen opgedaan.Ik hoorde, dat sommigen niet zo comfortabele rijdieren hadden getroffen. Dat maakt natuurlijk wel, dat wij weer een beetje meer worden gewaardeerd. Niets mis mee !!!

Zitcompetitie

Zondag 19 juni 2016

Eerst zwaar bewolkt, later vaak zon en zowaar geen spatje regen.14 graden
Vanmorgen kwamen de zitcompetitiedeelnemers al vroeg het plein op, samen met hun supporters.  Scott, onze mascotte werd uit de kantine gehaald, want die mag altijd mee als er wat te beleven valt, en ze vertrokken vrolijk met zijn allen . Op naar manege Zwolle in...Zwolle.Hopelijk treffen ze het een beetje met de dieren, waar ze op moeten, want ik denk niet, dat ze allemaal net zo lekker zitten als wij. Maar daar komen ze dan nog wel achter. Ik wens ze in ieder geval succes en vooral een leuke dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Pagina: «  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement