Het Dagboek

Donderdag 27 augustus 2020

Hele dag droog, klein beetje zon, weinig wind en 18 graden
.Deze week is er weer eens een spoedcursusmens. Altijd leuk. Ze heeft al een paar keer les van mij gehad en ze pakt het prima op. Ik heb natuurlijk er wel voor gezorgd, dat ik mijn beste beentje voor heb gezet, want opeens zoveel rijden als je dat niet gewend bent zal best wel maken, dat je je spieren goed voelt. Niet erg hoor...Dan weet je ook , dat je meer spieren hebt dan dat je wist.
Vanmiddag was Calimero aan de beurt voor een nummertje voltigeren voor het geval het spoedcursusmens nog een paar spieren had, die nog niet aan de beurt waren geweest. Als je iets doet moet je het goed doen...Toch ?

Voltigeren

Woensdag 26 augustus 2020

Zwaar bewolkt en regenachtig, eigenlijk nooit lang droog en maar 14 graden.
We zijn wel allemaal naast het werk, gewoon naar weiden en paddocks gegaan. Paarden zijn niet van suikergoed en als je nat wordt wordt je vanzelf weer droog zeiden de mensen en ze hadden gelijk. Een frisse neus en een poos doen waar je zin in hebt is altijd fijn ook al wordt je nat.

Dinsdag 25 augustus 2020

Zwaar bewolkt, veel wind en vannacht een stormpje.
Volgens dat buienradarding zou het heel erg gaan spoken , maar voor hier bleek het maar een storm in een glas water. Alle bomen staan er nog en er is niets kapot gegaan.Heel fijn. Goed werk van onze beschermengeltjes, die gelukkig net terug waren van vakantie.

Maandag 24 augustus 2020

Wisselend bewolkt met 1 grote bui en het is opeens maar 15 graden.
Hallo, ik ben Sil en woon in de nieuwe stal naast Tarius en de spuitplaats. Een super fijne plek. Dit is namelijk een van de weinige stallen met een dichte tussenmuur in plaats van een open doorkijk op elkaar.Ze zeggen wel, dat paarden kuddedieren zijn, die zoveel mogelijk contact met elkaar willen hebben en dat geldt vast wel voor de meeste paarden. Maar ik ben blij , dat de mensen hier al snel begrepen , dat ik dat dus helemaal niet leuk vind. Ik ben namelijk erg gesteld op mijn privacy.Zo ik nu woon heb ik vrij uitzicht op de hele stal en de boxen aan de overkant, maar ik heb geen last van een buurman, die precies kan volgen wat ik doe. Goed geregeld.Alle mensen zijn niet hetzelfde en alle paarden ook niet.

Zondag 23 augustus 2020

Veel donkere wolken, geen regen. 17 graden.
Ik heb de hele week met plezier gezien, dat mijn dochter Macey, die tegenwoordig aan de overkant woont naast Match, zich tegenwoordig netjes gedraagt. Ze had namelijk verteld, dat ze, toen ze bij het zadelmakmaakmens was, dat helemaal niet leuk vond en hem daarom er maar iedere keer afgooide om van het gedoe op haar rug af te zijn. Maar dat mens klom er gewoon iedere keer weer op en dat gaat ook vervelen. Daarom had ze besloten om maar op te houden met de dagelijkse lancering en tot haar verbazing was het eigenlijk helemaal niet zo erg om iemand op haar rug te hebben. En nu ze hier is vindt ze het zelfs steeds leuker worden. Haar mens doet het heel kalm aan. Soms wordt ze alleen een beetje gelongeerd en soms een half uurtje gereden en soms helemaal niets.Alleen maar paddock en wei . En dat is een goed plan van mijn exmens. Vroeger , voordat ik hier medewerker werd, was haar mens namelijk mijn mens. Vandaar. En ik ben blij, dat hij doet wat hij doet, want een driejarig paard ziet er net zo uit als een veel ouder paard , maar heeft natuurlijk  behalve spieren, die je kunt trainen wel botten en pezen, waar dat niet voor geldt. Die moeten gewoon de tijd hebben om sterk genoeg voor meer werk te worden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 22 augustus 2020

Veel wolken en wind en 1 flinke wolkbreuk. 24 graden.
Door al die wind en de droogte, die er is geweest zijn onze eiken maar alvast begonnen hun eikels te laten vallen lang voordat ze rijp = bruin zouden zijn. Wat weg is hoef je ook geen energie meer in te steken en kun je die beter gebruiken om te overleven. Ik begrijp die bomen best , maar onze mensen zijn er niet blij mee. Groene eikels zijn namelijk nog veel giftiger dan bruine, die ook al niet erg gezond zijn. Bovendien horen de bruine eikels pas te vallen als wij niet meer in de wei lopen. Nou ja , echt lekker zijn die dingen niet en zolang er ook nog gras staat eten wij dat veel liever.

Eikels

Vrijdag 21 augustus 2020

's Morgens eerst wat regen, later nog best lekker weer.
Vanuit de paddock kon ik nog net zien , dat de tafels voor de kantine vol zaten met koffiedrinkende mensen. Uiteraard op de beroemde ( beruchte ) anderhalve meter afstand van elkaar. Toe ze begonnen te zingen van "lang zal hij leven " heb ik eens goed gekeken wie nu weer de pineut was. Dat bleek dus Theo te zijn, die warempel al 90 jaar is geworden. Hartelijk gefeliciteerd van ons allen en ga zo voort.

Verjaardag Theo 90

Donderdag 20 augustus.

Licht bewolkt, droog en best weer warm.
Vanavond is de grote ponykamptent vakkundig weer afgebroken en opgeborgen tot volgend jaar. Dat is ieder jaar ook weer een grote klus, want het uiteindelijke grote pakket ,waar het ding in wordt veranderd, schijnt mega veel te wegen . Maar de opbouw - en afbreekmensen doen dit al jaren, dus je hoeft ze niets meer te vertellen en ze klaarden de klus in recordtijd. Goed zo mannen en bedankt...

ponykamp tent ponykamp tent

Ponykamp tent

woensdag 19 augustus 2020

Droog, winderig , wisselend bewolkt en niet echt erg warm.
Jack was nu toch alweer aan de beurt. Hij werd tenminste beeldschoon opgetut en dan weet je wel wat er gaat gebeuren. Maar dit keer had hij er wel zin in om naar een wedstrijd te gaan. Na een hele tijd kwam hij terug en vertelde trots, dat hij 3 winstpunten had gehaald in de dressuurklasse M. Heeft die zwaluwenpoep hem toch geluk gebracht...

Dinsdag 18 augustus 2020

Gisterenavond een grote plens water. Vandaag eerst lekker frid, later toch weer 28 graden.
Jack stond nietsvermoedend op de spuitplaats. Toen kwam er een zwaluw langs en die poepte gewoon op zijn hoofd. Jack was woest en riep het vogeltje na, dat hij dat geen stijl vond.Toen de zwaluw terug kwam vliegen zei hij heel netjes "sorry hoor, ik had niet goed gemikt."En toen was de vrede weer getekend.Zo simpel kan het zijn. Kunnen mensen soms een voorbeeld aan nemen !

Hoofd

Pagina: «  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement