Het Dagboek

Vrijdag 7 januari 2022

En vandaag was het mooie weer van gisteren gauw vergeten.Het is de hele ochtend niet droog geweest en later waren er veel zware buien. 6 graden.
Tommy vertelde ,dat er een weekje geleden bezoek was geweest van...een dikke rat. Hij was heel verbaasd geweest, want er waren hier al in geen tijden zulke dieren  gesignaleerd, nadat ze allemaal boos waren vertrokken, omdat er hier helemaal niets meer te eten was. Maar de rat vertelde, dat hij was uitgestuurd om te kijken of onze mensen inmiddels wat minder precies waren geworden met het verstoppen van alle lekkere dingen. Maar hij had overal rond gekeken en er was nog steeds helemaal niets eetbaars te vinden. Balen... Hij stond net op het punt om weg te gaan toen een van onze hulpmensen zowat over hem struikelde. Hij maakte meteen, dat hij weg kwam en riep nog naar ons "tot nooit". Lachen toch...!
Maar onze mensen waren natuurlijk meteen in de stress en hebben dagen lang overal gekeken of er weer keutels van dat soort dieren lagen. Uiteraard nergens iets te vinden. Maar zij wisten natuurlijk niet, dat dit dier alleen maar een verkenner was geweest, die teleurgesteld weer is afgetaaid.

Donderdag 6 januari 2022

Zon, weinig wind, 3 graden boven nul.
Het was vandaag opeens super fijn weer. Echt weer om in de zon te liggen. Enj dat deden de meesten van ons dan ook in de paddocks. Echt genieten...

DB en Sjors in de paddock 

Woensdag 5 januari 2022

Hele ochtend regen, later steeds flinke buien. 6 graden.
Sjors is inmiddels weer terug verhuisd naar zijn oude box in de grote stal.Eerst leek het er namelijk op , dat zowel Valeri als Sjors de verhuizing prima vonden . Maar na een paar dagen hebben ze allebei laten weten, dat ze liever weer naar hun oude stek terug wilden. En dat is gebeurd.

Dinsdag 4 januari 2022

Overdag droog en veel wind , 's nachts heel veel regen.
Ik sprak Unpie, die in de spuitstal stond en die vertelde enthousiast, dat hij net terug was van de laatste controle bij de dierenartsmensen van zijn peesblessure en het was gebleken, dat de pees er nog steeds uit ziet als nieuw. Hij mag dus nu geleidelijk weer opstarten richting zijn gewone werkjes en daar is hij, maar ook zijn mensen heel blij mee.

Maandag 3 januari 2022

Meestal droog en weinig wind. Saai en somber weer.
Hallo,hallo. Ik ben Bobby en woon inmiddels al best veel jaartjes samen met Okkie in de duobox , eerste links in de nieuwe stal als je binnenkomt.
Tegenwoordig woont Sjors hier ook. Hij stond eerst in de grote stal en vond, dat hij daar de leider was van de andere pony's , die daar wonen. Dat ging best goed tot de jaarwisseling 's avonds om 12 uur. Ik had gehoord, dat het net als vorig jaar verboden was om knalvuurwerk af te steken. Maar dat hadden veel mensen kennelijk niet begrepen, of niet willen begrijpen. In ieder geval brak er om 12 uur , in tegenstelling met vorig jaar , een hels lawaai los en Sjors,die dacht, dat er wat ergs aan de hand was, klom zowat in de muren van zijn box en riep, dat alle pony's moesten maken dat ze weg kwamen. Wat natuurlijk niet ging lukken. Onze mensen zaten met de handen in het haar en hadden al met spoed een soort kalmeringsmiddel gehaald bij de dierenartsmensen, toen Sandra op een goed idee kwam. Ze heeft Sjors uit zijn box gehaald en omgeruild met Valeri bij ons in de stal. Toen hij daar stond met allemaal grote paarden om zich heen, die zich nergens druk om maakten, begon hij te begrijpen, dat er niets ergs aan de hand was. En hij begreep ook al gauw, dat hij ook niet de persoon was om in onze stal het voortouw van wat dan ook te nemen.Hij kalmeerde dus snel ( zonder verdovingsmiddel)  en besloot toen heel verstandig om dan ook maar eens te beginnen aan het lekkere extra hooi. Probleem opgelost...

Zondag 2 januari 2022

Eerst zwaar bewolkt en later zoveel regen, dat alles weer eens blank stond. Nog wel + 10 graden.
Normaal gaan de mensen van de eigen paarden zondags vaak op buitenrit, maar vandaag even niet. Ik ben ook niet geweest. Ze zijn er bang voor, dat er misschien ergens in het bos iemand zal zijn, die nog vuurwerk heeft bewaard om mens en dier te laten schrikken. Dat is al eerder gebeurd en er wordt geen risico meer mee genomen.
De week i8s weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Zaterdag 1 januari 2022

Zwaar bewolkt en 12 graden.
En weer is er een nieuw jaar aangebroken. We wensen iedereen, die dit leest een fijn en gezond nieuw jaar, waarin de coronamonstertjes het veld zullen ruimen. Wij hopen dan weer meer leuke dingen te kunnen doen, zoals wintercompetitie, hele kampdagen en natuurlijk de ponykampen.

vrijdag 31 december 2021

Zwaar bewolkt , droog en 15 graden.
Het was de hele dag al erg rumoerig buiten. Iedere keer onverwacht heel harde knallen .Ik hoorde ,dat dat weer carbidschieten was. Vuurwerk afschieten was dit jaar verboden, maar de klere herrie overdag van rondvliegende deksels van ouderwetse melkbussen mocht vreemd genoeg wel. Niet dat iemand er zich iets van aantrok, dat vuurwerk afschieten verboden was.Toen het 12 uur was vannacht werd je er haast gehoorgestoord van. Ik hoorde, dat de politiemensen van tevoren al van de daken hadden geschreeuwd, dat ze niets aan vuurwerk afsteken zouden doen, dus waarom zou je dan geen vuurwerk afsteken ??
Wij kennen deze lawaaitoestand langzamerhand wel en maakten er ons  niet druk om, Maar die arme Sjors, die dit nog nooit had meegemaakt wist niet waar hij het moest zoeken. Onze mensen hebben hem toen van stal geruild met Valerie in de nieuwe stal en dat bleek een goede oplossing te zijn. Hij stond nu als pony tussen grote paarden, die zich onder het genot van een extra portie hooi, nergens druk over maakten en kalmeerde vanzelf.

Donderdag 30 december 2021

Zwaar bewolkt , geen wind en de temperatuur geloof je niet...16 graden boven nul.
Voor ons is die extra warmte helemaal niet grappig. De meesten van ons zijn geschoren om in het werk niet te veel aan het zweten te komen en dragen de rest van de tijd dus een winterdeken. En dat is nu toch echt te warm. Dus...onze mensen zijn weer aan de beurt om overdag de dekens eraf te halen en 's avonds er weer op. Ze zijn niet blij. Gek he ?Maar ze doen het natuurlijk toch wel.

Woensdag 29 december 2021

Zwaar bewolkt, windstil, plus 8 graden.
Je hoort tegenwoordig steeds meer rare geluiden buiten. Retteketet...boem,boem.Dat zal wel zijn, omdat het binnenkort oudjaarsdag is.Dan maken de mensen graag een boel lawaai om de geesten van het oude jaar te verdrijven.Wat zou het een goed idee zijn van de coronamonstertjes om dan meteen maar met hen mee te gaan. Maar dat zal wel te veel gevraagd zijn.

Pagina: «  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement