Het Dagboek

Vrijdag 13 maart 2020

Zwaar bewolkt en veel wind.
Trofee had toch een raar klusje...We hebben allemaal met verbazing staan kijken hoe het arme dier werd toegetakeld met een lap voor haar neus en bijna lichtgevende alarmhesjes als deken op haar rug. Er werden pionnen om haar heen gezet en als klap op de vuurpijl probeerden ze of ze gepoetst kon worden met een bezem, omdat het mens op anderhalve meter afstand van haar wilde blijven. Dat scheen allemaal te maken hebben met die enge coronadiertjes. Inmiddels mogen de mensen namelijk ook niet minder dan anderhalve meter van elkaar zijn en volgens de laatste berichten al helemaal niet met meer dan 100 personen op 1 plek. 
Deze vertoning hier was natuurlijk een grap, want ons zullen die diertjes niets doen. Ze hebben het juist alleen maar gemunt op mensen en die beginnen volgens mij knap zenuwachtig te worden. Niet fijn allemaal.

Trofee

Donderdag 12 maart 2020

Wisselend bewolkt, 's middags regen.
Hondje Lisa kwam langs en vertelde, dat ze het leuk had met al die logeerhonden. Om mee te spelen zijn ze wel niet zo geschikt
( gepensionneerde hulphonden weet je wel ), maar het is heel gezellig om tegen een van hen aan te liggen slapen.

Woensdag 11 maart 2020

Hele dag droog.
Onze mensen, die met vakantie zijn ergens ver weg, ze noemen het daar Gran Canaria, hebben een mailtje gestuurd. Ze hebben het prima naar de zin en doen iedereen hier de groeten. Van het nieuwe enge coronadiertje hebben ze daar nog niet veel gemerkt. Hopelijk gaat het overal een beetje meevallen.

vakantie

vakantie

Dinsdag 10 maart 2020

Regen, heel veel regen en dat de hele dag aan een stuk door. Het hele terrein is zowat veranderd in een binnenzee. Nog nooit heb ik als ik uit mijn buitenluik keek zoveel water gezien in plaats van normale droge grond.Maar het goede nieuws is , dat onze grote bomen er nog steeds blij mee zijn en dat ze er wel voor zullen zorgen, dat de grond, als het weer even droog wordt ,vanzelf weer normaal begaanbaar wordt.

Maandag 9 maart 2020

Soms zon en soms regen.
Ik ben Tico en woon al jaren in de nieuwe stal naast Marnix en mijn grote vriend Nicky. Nicky en ik zijn weidemaatjes en hebben allebei dezelfde mensen, die ook huismaatjes zijn.Goed geregeld toch !
Ik hoorde vandaag een paar mensen praten over een soort enge beestjes, die je niet kunt zien, maar die de mensen ziek willen maken. net zoiets als de beestjes,die bij ons paarden een ziekte rhinopneumanie kunnen veroorzaken en net zo besmettelijk.
Ze schijnen ze coronavirus te noemen. Als je hoort wat ze allemaal uitspoken vind ik dat een veel te mooie naam.Maar hier schijnt gelukkig nog niet veel aan de hand te zijn.
Door het rare wisselende weer (zon-regen-zon-regen) ontataan er wel prachtige gekleurde bogen in de lucht. Mooi hoor...

Regenboog

zondag 8 maart 2020

"s Morgens droog, 's middags regen.
Ik hoorde , dat Calimero op zijn kop heeft gekregen, omdat hij gisteren bij de springles zijn rijkind had verloren. Hij was zich trouwens van geen kwaad bewust en zei "het was springles en ik maakte dus een sprongetje. Dat er toevallig net geen hindernis stond en mijn rijkind daardoor dus kennelijk niet rekende op dat sprongetje is volgens mij iets waar ik niets aan kon doen."Ja, ja, dat is een bijzonder creatieve omschrijving van wat normaal "bokken"heet.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 7 maart 2020

Droog en een beetje zon.
En ja hoor...Aan het eind van de ochtend hebben onze mensen hun rolhok volgeladen en voordat je het wist waren ze vertrokken.
Enide, Jeroen en hun beestenbende waren gistern al gearriveerd. Wij zullen dus vast niets te kort komen en wensen onze mensen een fijne vakantie.

Vrijdag 6 maart 2020

Wisselend bewolkt en 8 graden.
Als de brokken er aan komen had ik de gewoonte om met buurman Ijsje aan het hakketakken te gaan om wie het eerste aan de beurt zou zijn. Maar nu heeft het voermens helaas iets bedacht om een einde te maken aan de pret. Ze doet ,voordat de uitdeling begint ,gewoon mijn bovendeur dicht, zodat Ijsje en ik elkaar niet meer kunnen happen. En nu weet ik niets beters te doen dan te gaan staan mokken in een hoek. Echt flauw om ons spelletje zo te bederven, Maar het voermens is de lachende derde."Lekker rustig zo,"zei ze heel tevreden met zichzelf.

Donderdag 5 maart 2020

Zwaar bewolkt, weinig wind.
Buurman Ijsje vertelde vanmorgen, dat hij heel leuk had gedroomd. Ik was natuurlijk benieuwd waar dat dan over was gegaan. Hij zei, dat hij vorig weekend mee had mogen doen met de dressuurwedstrijd, maar dat hij helaas niet al te veel punten had gekregen.Dat is natuurlijk ook niet zo gek voor een ijslander, die meer thuis is met telgang en rentelgang dan met netjes galoperen. Nu had hij gedroomd, dat onze mensen hadden besloten, dat de volgende wedstrijd helemaal anders zou worden beoordeeld. Het zou er dan alleen maar om gaan wie het eerste klaar was met die proef. En daar werd hij heel erg blij van, want dan zouden ze van goeden huize moeten komen om hem te verslaan.Maar jammer voor hem. Het was maar een droom. 

Woensdag 4 maart 2020

Soms felle zon en soms felle regen.4 graden.
In mijn box zit een klein raampje naar de woonkamer van Sandra c.s. Zij kan dan in de gaten houden wat er hier in de stal gebeurt, maar ik kan ook soms opvangen waar ze het over hebben.Zo hoorde ik vandaag, dat er werd gepraat over vakantie.Als ik het goed heb begrepen gaan Sandra, Remco, Bart en ook het voermens volgende week allemaal tegelijk naar ergens anders. En dat zal dan ook wel betekenen,dat Enide, Jeroen,een stelletje honden en hun twee paarden hiernaartoe komen om op te passen en niet te vergeten pannenkoeken te bakken. Ze schijnen dat al sinds onheugelijke tijden te doen, dus dat zal vast wel goed komen.

Pagina: «  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement