Het Dagboek

Donderdag 24 februari 2022

Eerst zon en dro9og, later voor de afwisseling weer eens veel regen. Wel 11 graden.
Vanavond laat kwam het rolhok van onze mensen alweer terug en zat de "vakantie"er voor hen voorlopig weer op.Maar wie het kleine niiet eert is het grote niet weerd zegt een oud spreekwoord. En daar waren onze mensen het mee eens, want ze hadden het erg naar de zin gehad.

Woensdag 23 februari 2022

Opeens uit het niets de hele dag zon en zeker 10 graden.
Gisteren zijn Sandra, Remco en Bart in hun rolhok zwaaiende naar ons het erf af gereden en ik heb ze nog niet teruggezien. Ik hoorde verluiden, dat ze een paar dagen vakantie hadden kunnen regelen en dat is ze helemaal gegund
.Hondje Lisa mocht niet mee, want in de meeste mensenlogeerhuizen zijn honden niet welkom. Maar ze zei, dat ze daar helemaal niet mee zat, want haar favoriete oppasmens was gekomen. En vandaag mocht ze zelfs met haar mee naar haar werk. ""Best leuk hoor "zei ze "al die apparaten, waar ze de hele dag naar staren en waar ze op tikken. Ik heb geprobeerd om te snappen wat ze aan het doen waren, maar uiteindelijk ben ik erbij in slaap gevallen. Ik vind het echt een prestatie van die mensen, dat ze daar de hele dag zitten en nog wakker blijven ook."".

Lisa Lisa 

 

Dinsdag 22 februari 2022

Eerst zon en weinig wind, later zwaar bewolkt en een heleboel regen. 6 graden.
Ik heb in het verleden een stelletje veulens gehad en laat een daarvan nu toevallig ook hier wonen ! Het is Macey, die naast Match staat. Dat is een puberzoon, waar ik me geregeld toch wel een beetje voor schaam. Zo ziet hij af en toe kans om zijn mens een noodlanding te laten maken en er dan verbaasd naar staan te kijken zo van "wat doe jij daar nu zo opeens op de grond."Je zou hem...Maar mettertijd zal het hopelijk wel goed komen. Het verstand komt toch met de jaren ? Laten we het daar dan voorlopig maar op houden.

Maandag 21 februari 2022

Zwaar bewolkt, hele ochtend nog steeds regen. 's Middags beetje droger en weer veel wind, maar niet zoveel, dat het weer een naam krijgt.
Mijn naam is Trofee en ik woon in de nieuwe stal helemaal achteraan links als je binnen komt.Naast mij staat Tarius en tegenover mij Jack en Valeri.
Vanmorgen kwam er plotseling een heel stel rijkinderen aan rennen en het schoot me te binnen, dat ik had gehoord , dat er deze week weer de een of andere vakantie was en dat er ook weer volledige kampdagen gehouden mochten worden. En de eerste keer was dus vandaag. Altijd gezellig met dat jonge enthousiaste volkje.

Zondag 20 februari 2022

De hele dag regen. Soms zachtjes , maar meestal heel hard en ook alweer een storm, die zo erg was, dat hij weer een naam had gekregen.Dit keer was dat Frankjlin..
Dit was echt wat je noemt  een verregende zondag. Franklin zorgde voor de afwisseling weer eens voor heel forse windstoten, maar gelukkig is er weer niks kapot gegaan. Volgens het voermens was het ideaal weer om je bezig te houden met administratie en zo.En zo heeft ieder nadeel toch weer een voordeel.
Ik hoorde tot mijn spijt, dat de meeste van mijn eigen mensen door de coronamonsterjes gegijzeld zijn en die mogen dus even niet komen. Maar ik krijg echt mijn beweging wel, want dat heeft een van onze vrijwilligershulpmensen op zich genomen. Kunnen mijn eigen mensen rustig uitzieken.Goed geregeld toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Trofee.

Zaterdag 19 februari 2022

Eunice heeft haar biezen gepakt en wij zijn er aardig goed af gekomen. Het waait nog wel, maar niet zo hard en het is vaker droog dan nat en dat is ook prettig.
Alle lessen konden gewoon doorgaan. Maar er waren door de coronamonstertjes toch nog wel veel afzeggingen. Je kunt niet alles hebben zullen we maar zeggen. En hoe je het ook bekijkt. De lente komt er aan en dan kan het alleen maar beter worden.

Vrijdag 18 februari 2022

Eerst wisselend bewolkt en weinig wind, maar vanaf ongeveer 16.00 veel wind - heel veel wind - storm - zware storm.
Ook deze storm had een naam namelijk Eunice. En deze storm zette wel de boel behoorlijk op zijn kop. Okkie klaagde , dat hij zijn hoofd haast niet meer naar buiten durfde te steken , omdat zijn maantop er bijna werd af geblazen.
Hondje Lisa had de grootste moeite om te kunnen luisteren als zij werd geroepen, omdat haar oren de lucht in werden geblazen. Goed smoesje trouwens...

Lisa 

Onze mensen hadden alle middag en avondlessen afgezegd, omdat iedereen werd afgeraden om naar buiten te gaan als dat niet dringend nodig was. Verreweg de meeste rijmensen/kinderen komen uit de wijde omtrek en om dan het risico te lopen om van de weg te worden geblazen, is niet zo'n goed plan.
Vreemd genoeg was het hier in de binnenbak , ondanks de buiten bulderende storm, heel rustig. Ik hoorde ,dat dat kwam, omdat de boeren in het verleden veel verstand van het weer hadden. Ze maakten bij de boerderijen houtwallen zodat de meest voorkomende stormwind (ZZW) gebroken werd, voordat de boerderij en de schuren bereikt werden. En zo hebben wij nu heel veel plezier van onze grote houtwal op de goede plek.
Verder vertelde Tommy, dat hier geregeld een bomendoktermens komt, die al onze grote bomen inspecteert en grote dode takken weghaalt. Er vloog dus ook niets door de lucht wat schade zou kunnen veroorzaken.

okkie 

Donderdag 17 februari 2022

Dudley waaide eerst nog een beetje door, maar het werd al snel veel rustiger bij 12 graden (boven 0 !!!)
De lessen konden gewoon doorgaan en daar was iedereen blij mee.

Woensdag 16 februari 2022

Veel wind, meestal droog en wel 10 graden.
De wind van vandaag had voor de afwisseling een naam gekregen hoorde ik. En die naam was Dudley.Dat schijnen de mensen te doen als ze verwachten ,dat de wind een storm wordt, die schade kan veroorzaken. Maar tot nu toe hebben we hier gelukkig nog geen last.

Dinsdag 15 februari 2022

Wisselend bewolkt, later in de middag regen.
Vanmorgen kwamen er tot mijn verbazing in plaats van paarden een paar machinedingen de baan in. En die begonnen vlijtig een enorme ravage van de bodem te maken. Tenminste, dat dacht ik eerst. Maar Tommy hielp mij uit de droom.Hij vertelde, dat volgens hem, die machinemensen bezig waren om de hele bodem weer waterpas te maken d.w.z. helemaal vlak en om daarna de zachte laag ook weer overal dezelfde dikte te maken. De bak wordt wel iedere dag gesleept, meestal door het voermens en onze ouwe blauwe. Maar dat schijnt niet te kunnen voorkomen, dat op den duur het zand tegen het beschot en in de hoeken toch steeds weer een beetje hoger komt te liggen en daar  harder wordt.
Die machinemensen stonden om 8 uur voor de deur en waren met moeite en pijn om 15.00 klaar. Gelukkig net voordat de lessen, die niet waren afgezegd, zouden beginnen. Goed gedaan mannen . Bedankt. Het ligt er weer prima bij.

manegebodem manegebodem

manegebodem 

Pagina: «  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement