Het Dagboek

Zaterdag 4 mei 2019

Bewolkt, af en toe regen. 7 graden.
We zien de weilanden steeds groener worden en volgens mij kunnen we er best in. Maar de omheiningen schijnen nog niet allemaal in orde te zijn. Om de grote machinedingen door te laten, die allerlei voedingsspul op het gras moeten gooien ,zijn de palen aan de ingangen voor een deel weggehaald en dat moet allemaal eerst weer in orde gemaakt worden. Het zou leuk zijn als daar wat schot in zou komen.

Hans

vrijdag 3 mei 2019

Bewoljkt, veel wind, 10 graden.
Niet echt het leukste weer voor een kampdag zou je zeggen, maar ik geloof, dat de rijkinderen, die vandaag hier hebben rondgehuppeld zich heel goed hebben vermaakt.

Donderdag 2 mei 2019

Wisselend bewolkt. 10 graden.
Waar gewerkt wordt gaan ook dingen kapot. We hebben van die grote kruiwagens en als er een band lek is kunnen onze mensen er niets meer mee beginnen. Maar gelukkig is Hans van alle markten thuis.

Kapotte Kruiwagen

Woensdag 1 mei 2019

Wisselend bewolkt , 12 graden.
Vanmorgen heeft het boermens het grote veld achter onze stallen ingezaaid met een machineding waar ook meteen water voor ieder zaadje uit kwam. Goed idee in deze droge tijd. Dan kan zo'n zaadje tenminste meteen beginnen met groeien.
Maar 's avonds hebben we gelachen... Als een van onze mensen de laatste ronde doet mag hondje Lisa altijd mee. En dat is altijd goed gegaan. Tot vandaag. Opeens was ze verdwenen en hoe de mensen ook riepen...Geen Lisa te zien.Iedereen werd steeds ongeruster totdat er opeens een pikzwarte stinkende wolbaal op pootjes uit het duister opdook en vrolijk ronddanste of er niets aan de hand was in de hoop een preek te ontlopen omdat ze niet meteen geluisterd had.Wat heb jij uitgevreten vroeg Pjotr verbaasd. Ze vertelde, dat ze wat had gehoord in het bosje aan de overkant van het bouwland en dat ze daar even een kijkje was gaan nemen. Dat de grond op het land net bewerkt was was haar in haar enthousiasme even ontgaan.De mensen waren natuurlijk heel blij, dat ze terecht was, maar ze waren niet zo blij met haar uiterlijk. Ze ging dus meteen onder de slang op de paardenspuitplaats en dat vond ze helemaal niet grappig. Nou ja, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.Toch ?

Vieze Lisa

Dinsdag 30 april 2019

Eerst zwaar bewolkt, later wat zon.
Als er vakanties zijn is het hier altijd een beetje een rommelige boel. Rijmensen komen niet of willen dan juist vaker rijden en daar komen dan ook nog allerlei toeristenrijmensen bij.Buitenritten zijn bij hen natuurlijk favoriet vanwegen onze prachtige buitenrijomgeving.Maar onze mensen letten er wel heel goed op, dat er dan alleen mensen mee gaan, die ook echt goed kunnen rijden.Ze willen uiteraard iedereen graag heel houden, zowel ons als ook die toeristmensen.
Bill en ik zijn vandaag even op proefbuitenrit geweest na de winter met twee van onze hulpmensen. We hebben ons echt heel goed gedragen vinden we zelf, maar zij vonden, dat ons enthousiasme best een tandje minder kon.Ontiegelijk flauw...In plaats van dat ze blij zijn, dat we zo'n plezier hebben in ons werk  !!! Maar ja, het komt vanzelf goed als het nieuwtje er weer af is.Daarom gaan ze natuurlijk eerst zelf met ons op pad.Veiligheid voor alles is hier altijd het devies.Ik kan daar zo moe van worden.

Maandag 29 april 2019

Winderig, licht bewolkt, 15 graden.
Hallo, ik ben Coen en ik woon in de grote stal tussen Orlando en Misty. je zou bijna zeggen, dat ik in een bejaardenafdeling zit . Mijn buren Orlando en Misty zijn met hun gezamelijke leeftijd van zo'n 70 jaar namelijk al jaren met pensioen. Want niet betekent, dat ze geen leuke buren zouden zijn. Maar ik ben daar gelukkig nog niet aan toe, want ik vind het nog veel te leuk om te werken.
Zoals bijvoorbeeld vandaag bij de kampdag. Er is weer vakantie en dan vinden rijkinderen het heel leuk om hier een hele dag te komen rijden, poetsen, spelletjes te doen enz.En wij houden ook wel van die afwisseling. Zo is dan iedereen weer tevreden.

Kampdag

Zondag 28 april 2019

Bewolkt en 15 graden.
Okkie vertelde, dat hij vanmorgen in een van de paddocks achter de buitenbak stond toen hij plotseling zag,dat een vreemdeling in onze wei liep te grazen. Hij werd een beetje boos, want wij willen dat ook en wij mogen dat nog niet.Maar toen hij nog eens goed keek zag hij, dat het geen paard , maar een ander dier was.Het dier kwam dichterbij, het bleek een koe te zijn,en zij vertelde, dat zij bij de buurboer woont, maar zin had in een wandelingetje. En toen er een hek open stond is zij er maar meteen vandoor gegaan. Maar haar plezier duurde niet lang, want haar mensen waren al aan het zoeken en hebben haar helaas snel gevonden. Dag koe, het ga je goed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Koe

Zaterdag 27 april 2019

's Miregens regen, later bewolkt en nog maar 13 graden.
Koningsdag, want de koning van het land is vandaag jarig en dan is er overal feest.Wel. een beetje zielig, dat uitgerekend vandaag het weer een spelbreker was. We hebben hier gelukkig een dak en de ochtendlessen voor degenen, die niet ergens anders waren in verband met vakantie en/of koningsdag gingen gewoon door. Maar in het dorp was een rommelmarkt en een brunch zonder dak en ik denk niet dat daar veel van terecht is gekomen.

Vrijdag 26 april 2019

Weer een beetje frisser 17 graden.
Best lekker weer. Goed verfweer.Een van onze onvolprezen vrijwilligersmensen vindt verven leuk. Nou, ze kan hier haar hart ophalen. En eerlijk is eerlijk...Het knapt er geweldig van op en iedereen is er blij mee.

Schilderen

Donderdag 25 april 2019

Veel kouder. 19 graden. Wel weer droog.
En onze mensen waren dus echt niet blij, toen ze vanmorgen de binnenbak zagen. Dat gaf wel een beetje extra werk, waar eigenlijk niemand op zat te wachten.Ze hebben het water er zo goed en zo kwaad als het ging uit geschept en voor de rest zal het gewoon moeten drogen. Dat zal nog wel een paar dagen duren eer wij er weer overheen kunnen lopen zonder uit te glijden.

Wateroverlast wateroverlast

Pagina: «  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement