Het Dagboek

Zaterdag 4 augustus 2018

Droog, zon, 31 graden.
Nu kun je pas goed merken, dat het vakantietijd is. De meeste van onze vaste rijkinderen en - mensen zijn in geen velden of wegen te bekennen. Ik hoop, dat ze het allemaal reuze naar de zin hebben en vooral, dat ze heelhuids weer terug komen.

Vrijdag 3 augustus 2018

Droog, zon 36 graden.
De ponykampkinderen hebben 's morgens nog een leuke springles gehad , Maar 's middags, toen de ouders kwamen om ze op te halen ,was het echt te warm geworden voor mens en dier om je nog in te spannen. Daarom is er als afscheid een rustig spelletje in de buitenbak gedaan . Niemand had het koud  en iedereen is wel warm, maar gezond, weer naar huis gegaan.

Donderdag 2 augustus 2018

Droog , zon , 34 graden.
En weer hadden de medewerkers een vrije middag en gingen de kampkinderen naar het zwembad. Dat was op dat moment dan ook beslist de beste plek om te zijn.
De buurboer van het bouwland hier achter heeft ook maar zijn sproeiding in werking gezet. En niet een uurtje of zo. Nee hoor de hele dag en de hele nacht. Ik hoop, dat zijn aardappels het gaan redden.

water

Woensdag 1 augustus 2018

Droog, zon , 31 graden.
Ik hoorde Okkie klagen, dat onze mensen zo flauw waren om iedere dag te gaan kijken in de paddock, waar hij meestal staat.Ik vroeg natuurlijk waar ze dan naar keken en waarom dat dat flauw was."Nou,"zei Okkie"Ik ben dol op eikels en vooral op die groene. Naast die fijne schaduwrijke paddock staat een grote eikeboom en ze kijken of die ook eikels heeft laten vallen. Van die lekkere groene, zoals er een heleboel liggen op de grond van de rolhokkenparkeerplaats. Maar helaas ligt er tot nu toe nog niks in de paddock en als ze er wel in gaan vallen zullen ze ze vast weghalen, voordat ik er aan kan beginnen. Jammer, jammer, jammer !!
Okkie heeft kennelijk niet begrepen, dat eikels , en al helemaal groene eikels, heel erg giftig zijn voor ons. Daar schijn je zomaar heel snel aan dood te kunnen gaan, hoe lekker sommigen ze ook vinden. Normaal is het"eikelalarm"pas ergens in de herfst en dan zijn ze meestal bruin. Die zijn net zo goed giftig, maar niet zo erg als deze vroegtijdig gevallen groene dingen. Dat komt allemaal door die idiote droogte heb ik gehoord.Zegt het voort. Let er op, dat je paarden en pony's geen eikels naar binnen krijgen....!!

Eikels

Dinsdag 31 juli 2018

Droog, zon, 31 graden.
Alweer een heel warme dag. We weten al bijna niet beter. Het tweede ponykamp is vanmiddag dus maar naar het zwembad vertrokken. Dat betekent dus, dat de medewerkers werkeloos zijn, maar ik heb niemand daar over horen klagen.

Maandag 30 juli 2018

Droog, zon, 31 graden.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Tico en Jack.Tegenover mij staat Tommy en dat is gek. Tommy woont namelijk in de silostal en heeft het daar volgens mij prima naar zijn zin.Maar Tommy vertelde hoe het zat.Hij woont daar nog steeds en dat blijft ook zo, maar hij heeft, gastvrij als hij is , zijn box aangeboden als logeerplek voor Pega tijdens de ponykampen. Is dat aardig of niet ???

Pega

Zondag 29 juli 2018

Droog, beetje wind, maar 28 graden.
Trofee, Tarius Toby en Calimero mochten vanmorgen op buitenrit. Het was niet meer zo heet en volgens Trfee was het in het bos goed toeven.Ik had best mee gewild, maar een dagje vakantie is ook niet verkeerd.
Er was vandaag trouwens een probleem met de grote schuifdeur van de binnenbak Het glijding aan de onderkant was gebroken en nu wilde de deur niet meer open en niet meer dicht.En dat terwijl Hans met vakantie is.....Gelukkig is Remco ook van alle markten thuis en met advies van Theo is het hem gelukt om de boel weer aan elkaar te lassen. Goed he..!
De week is weer voorbij en ik geef de pen aan Nicky.

Lassen Lassen

Zaterdag 28 juli 2018

Wisselend bewolkt. 26 graden. Meer dan 10 graden minder dan gisteren en dat was een hele opluchting.En als extra verrassing heeft het 's middags waarachtig geregend. Echt waar...Wel een half uur en toen scheen jammer genoeg de zon weer als vanouds. Maar het was toch een hele verfrissing. Er stonden zelfs even plassen op het erf. Ik was al vergeten hoe dat eruit ziet.

Vrijdag 27 juli 2018

Niet heet, maar superheet. Om 9 uur al 31 graden, 'smiddags 37 graden.
Gisteren was de laatste avond van het ponykamp en normaal is er dan een bonte avond met een kampvuur in de buitenbak.Wel heel veilig in een grote ijzeren schaal. Maar omdat niemand op nog meer warmte zat te wachten en onze mensen al visioenen hadden van de brandweer, die met loeiende sirenes en gierende banden het erf op zou scheuren bij het ontwaren van een rookpluimpje, hebben ze dit keer een soort beachparty georganiseerd in de wei en in de kletsnatte buitenbak.Leve de nieuwe sproeiinstalatie.
Toen vanmiddag de ouders en aanhang kwamen om de kinderen op te halen is er vanwege de hitte geen showtje gegeven. Heel jammer, maar het was gewoon te warm voor echte inspanning. Daarvoor in de plaats hebben ze een soort estafette in stap gedaan en dat was ook leuk. Je moet tenslotte roeien met de riemen, die je hebt en niemand zit te wachten op zieke kinderen en zieke pony's.

Buitenbak Ponykamp

Donderdag 26 juli 2018

Droog, beetje warm,35 graden.
Het is inmiddels zo warm, dat onze mensen alle gewone lessen, die er 's avonds nog waren hebben afgezegd, net zoals gisteren.
De ponykampkinderen zijn net zoals dinsdagmiddag vanmiddag naar het zwembad vertrokken . Wij hielden siesta. Niks mis mee, maar een beetje koeler zou wel fijn zijn

Pagina: «  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement