Het Dagboek

Dinsdag 29 juli 2014

Zon, wel veel wind, maar opeens weer heel warm.
Het was zelfs zo warm, dat de kampkinderen, die mochten kiezen wat ze wilden gaan doen, hebben besloten naar het zwembad te gaan. Ik hoorde, dat het hartstikke leuk was geweest. Zo moet je je een beetje aanpassen aan het weer.

Zwembad

Maandag 28 juli 2014

Bewolkt. 22 graden. Later in de namiddag noodweer.
Hallo, hier is Sunshine. Ik ben hier nog niet zo lang geleden komen wonen en ik sta in de nieuwe stal naast Sil en DP.Voordat ik hier kwam was ik van een rijkind,dat ergens anders woonde, maar hier al een paar keer met mij hier op ponykamp was geweest. Toen ze van mij af was gegroeid hebben ze bedacht, dat het hier een fijn plekje zou zijn om de rest van mijn leven door te brengen. Ze belden dus hierheen of de mensen hier mij zouden kunnen gebruiken als medewerker en dat was meteen goed. En nu ben ik dus hier en het bevalt me prima.

Zondag 27 juli 2014

Wisselend bewolkt. Af en toe een bui.
Vandaag niet veel werk aan de winkel. Rustdag.
Maar ikzelf had dikke pech.Ik liep lekker in de wei en opeens begon mijnrechterachterbeen, zomaar vanuit het niets, behoorlijk pijn te doen.Toen ik uit de wei werd gehaald liep ik van ellende zowat op 3 benen. De mensen snapten er eerst niets van, want op weg naar de wei was er nog niets aan de hand geweest. Ze hebben zich eerst afgevraagd of ik ruzie had gehad met mijn weidemaatje of was uitgegleden en iets had verrekt of zo. maar niemand had zoiets zien gebeuren. We hadden de hele tijd gewoon lopen te grazen.Ze hebben toen bedacht,dat het dan misschien wel een hoefontsteking zou kunnen zijn,die net op dit moment op druk was komen te staan. Hoe het ook zij. Ik had zoveel pijn, dat ze het dierenartsmens hebben gebeld. En na een half uurtje kwam de dierenartsauto het plein op rijden (Net zoals heel vroeger de mensendokters in het weekend ook gewoon dienst hadden en meteen naar  zieke patienten toe gingen als dat nodig was) Ik was dus heel blij, dat ik een paard en geen mens was. Het dierenartsmens heeft geleerd onder mijn voet gekeken en toen hij daar niets bijzonders zag kwam hij met een grote tang en ging in mijn voet staan knijpen.Ik kan jullie vertellen, dat ik op een bepaalde plek zowat tegen het plafond vloog. Hij heeft er wat in gesneden, maar er kwam helaas nog geen pus uit.Toen hebben ze mijn hoef in een broeiverband gezet in de hoop, dat dan de ontsteking er dan gemakkelijker uit zou kunnen breken.Ik hoop natuurlijk, dat het gaat lukken. De pijnstiller,die ik ook kreeg, heb ik wel erg gewaardeerd. Wordt vevolgd.
 De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Zaterdag 26 juli 2014

Overdag droog, 'nachts wat regen .Lekker fris !
Ondanks de vakantie een druk dagje. Veel vaste zaterdagrijmensen zijn er weliswaar niet, maar daar kwamen rijmensen van andere dagen, die al terug zijn of nog weg moeten ,voor in de plaats. Plus hier en daar een toeristenrijmens. We hebben dus onze dag weer goed besteed.

Vrijdag 25 juli 2014

Bewolkt, 22 graden, weinig wind, beetje regen.
Ik kwam vanmorgen Vosje tegen en die klaagde over de zwaluwen. Wat bleek ? Boven haar box zit een van de vele nesten en daar hangen al voor de derde keer dit jaar 5 opgeschoten jonge zwaluwen half uit te jammeren om voer.Wat erger is, is dat wat er gebeurt als ze dat voer een keer op hebben. Een deel valt er namelijk aan de andere kant weer uit en dat heet poep. En waar komt dat dan terecht ?Juist ja...bovenop mij en dat vind ik niet leuk,"mopperde ze.En ik kan me dat heel goed voorstellen. Ik ben blij, dat de zwaluwen,die boven mij zitten net naast mij mikken.

Zwaluwtjes Mikpunt Vosje

Donderdag 24 juli 2014

Zon , veel wind en erg warm.
's Morgens ben ik op buitenrit geweest en 's middags konden we een middagdutje doen, want alle kampkinderen waren vertrokken naar het zwembad. Het was ook echt te warm om te werken.

Woensdag 23 juli 2014

Zonnig, winderig en warm.
Het voermens, dat behalve voor het vullen van onze magen ook de zorg voor het welzijn van de bloembakken heeft is tegenwoordig veel tijd kwijt met het nathouden van al dat spul.Maar het is niet voor niets, want al die planten zetten hun beste beentje voor met bloeien.

Bloeiende bloemen

Dinsdag 22 juli 2014

Droog, veel wind, wisselend bewolkt.
Remco is met een paar vrijwilligershulpmensen de hele avond druk geweest om de hindernissen weer in de springwei te zetten. dat is altijd een behoorlijke klus, maar dan heb je ook wat. Springen in de open lucht is een leuke afwisseling en bovendien staat het best leuk als je aan komt rijden.

Opbouwen springwei Springwei gereed

Maandag 21 juli 2014

Hele dag regenachtig en een stuk koeler.
Mijn naam is BB en na een korte logeerpartij in de nieuwe stal, omdat ik de herrie van de verbouwing van de kamer naast mijn box, niet meer verdroeg, woon ik weer in de laatste box rechts als je binnen komt. Een fijne plek met uitzicht alle kanten op tot in Sandra's woonkamer aan toe. Daarom doe ik de anderen ook verslag van hoever ze zijn met die brekerij.

Zondag 20 juli 2014

Vandaag nog warmer. Record : 35 graden
Het is wel erg warm. We hebben dan ook niets gedaan dan paddock- en wei "hangen " Heel plezierig op zijn tijd.
Gisteren was Sjonie vertrokken, maar het rolhok is niet leeg terug gekomen. We dachten eerst, dat Sjonie iets vergeten was en terug was gekomen toen we het paard zagen, dat er uit kwam stappen. Want zeg nu zelf. Dit is toch sprekend Sjonie. Maar dat is niet zo gek, want ik hoorde, dat het een zusje van Sjonie is. Ze is 5 jaar, heet Ejonie en heeft dezelfde moeder en een andere vader. Zij komt nu in de leer om haar zus op te volgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Sjonie Ebonie

Pagina: «  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement