Het Dagboek

Zaterdag 25 augustus 2012

Rondom ons heen regen. Hier weer eens de hele dag droog.
Bartje heeft besloten, dat hij dit jaar mee gaat doen met de cross. Dat had hij vorig jaar al afgesproken met Sanneke. Hij zou rijden en Sanneke zou meerennen. Nou ja, dan moet je er toch minstens op kunnen blijven zitten, dus hij is in training gegaan.Nu Sanneke nog !
Stal de Eik Stal de Eik

Vrijdag 24 augustus 2012

Wolken en zon. Windstil en 25 graden.
Stal de Eik  Stal de Eik
De kampweek is omgevlogen en 'smiddags was de voorstelling voor de ouders, opa's, oma's en andere ophaalaanhang.De kinderen hadden zelf mogen bedenken wat ze wilden laten zien en hadden daar goed voor geoefend.Het is dan ook prima gelukt. Na de prijsuitreikuing hebben we ze allemaal uitgezwaaid en ze riepen vrolijk, "tot volgend jaar."

Stal de Eik

Donderdag 23 augustus 2012

Alweer de hele dag droog en 24 graden.
Vanmorgen hebben de kampkinderen springles gehad in de wei. hartstikke leuk. We hebben allemaal ons best gedaan. Alleen Twingo maakte weer eens een grapje.Zijn rijkind reed vol goede moed naar een hindernis. Maar Twingo bedacht op het laatste moment, dat hij er ook best langs kon en sloeg onverwachts af.Het gevolg was natuurlijk, dat zijn rijkind het evenwicht verloor en aan de zijkant kwam te hangen. Maar ze worstelde en kwam weer boven. Helaas niet in het zadel, maar er voor.Inmiddels had ze de slappe lach gekregen dus het was maar goed, dat Twingo nu maar eens even stil stond,zodat ze weer echt in het zadel kon komen. Dus eind goed al goed.
Stal de Eik Stal de Eik Stal de Eik

Woensdag 22 augustus 2012.

Fijn zomerweer. niet te warm en niet te koud.
We hadden onze Janet al een poos niet gezien. Ze had namelijk een verstekeling in haar buik en die lag geregeld dwars. Maar vandaag is het gebeurd hoor. De verstekeling is naar buiten gekomen en ja hoor...het is een jongetje. "Als ik het niet gedacht had,"zei Zazou."Toen Janet nog kon werken hebben we vaak genoeg met dat niksje gepraat en het wilde nooit zeggen of het een jongen of een meisje was. Maar het had wel het hoogste woord en klaagde steen en been als Janet toch nog eens op een paard ging zitten. Dat hobbelde zo verdraaid onaangenaam zei het boos en schopte nog maar eens goed om zich heen."Nou ja, we hebben een foto van hem gezien en eerlijk is eerlijk. het lijkt een heel leuk jongetje. Misschien gaat hij ons later toch nog wel leuk vinden.
Stal de Eik

Dinsdag 21 augustus 2012

Beetje zon, beetje wolken, zo'n 23 graden.
Vanmorgen wist Floran te vertellen, dat er een artikel over ons dagboek in een heel mooi paardenmaandblad staat.Het heet Bit en het stuk staat op blz. 66 van het nieuwste nummer.Wij vinden het best cool, dat onze schrijfsels nu door zoveel mensen worden gelezen. Wie wil weet nu waar hij kan volgen wat wij hier zoal uitspoken.

Maandag 20 augustus 2012

Wisselend bewolkt, niet warmer dan 28 graden en een lekker fris windje.
Ik ben Duo Penotti. Meestal zeggen ze DP voor het gemak.Ze hebben mij vernoemd naar een potje tweekleurig boterhamsmeersel en ik ben het nog steeds niet met mijzelf eens of ik dat nu leuk vind of niet. Aan de ene kant is het helemaal duidelijk waarom ik heet zoals ik heet en het voordeel is,dat iemand, die mij nog niet kent nooit lang naar mij hoeft te zoeken.Aan de andere kant is het toch wel erg gewoontjes....boterhamsmeersel. Pride Fortuna bijvoorbeeld is toch veel chiquer. "Maar het is heel lekker boterhamsmeersel zeggen de kinderen,"zei Pride meteen en daar heeft hij dan wel weer gelijk in.Nou ja, ik heet nu een keer al heel lang zo en iedereen is er aan gewend. Ik dus ook.
Vanmorgen is er opnieuw een hele kudde kampkinderen gearriveerd en we hebben er weer allemaal zin in. Als ik zo door de ramen van de kantine kijk lijkt het in ieder geval een tof stelletje. Ben benieuwd wie ik als verzorgkind krijg.
Stal de Eik

Zondag 19 augustus 2012

Onbewolkt en minstens 35 graden.
We hebben er allemaal maar ons gemak van genomen. De manegemedewerkers mochten relaxen tussen twee ponykampen in en mijn mens had ook niet zoveel puf om veel met mij te doen, dus ook voor mij was het een rustige zondag.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.

Zaterdag 18 augustus 2012

Onbewolkt en 30 graden. De zomer is wat laat gekomen, maar beter laat dan nooit ! De mensen hier jammeren trouwens alweer, dat het te droog is en willen nu weer graag regen voor onze wei. Het is ook nooit goed.Toch ! Ze hebben slangen genoeg voor beregening, maar meestal gaat het keihard regenen als ze net uren lang hebben gesleept met dat spul om alles aan te sluiten. Ze hebben daar dus nog niet zoveel zin in, vooral omdat iets, dat buienradar heet steeds zegt, dat het binnenkort nat gaat worden.

Vrijdag 17 augustus 2012

Wisselend bewolkt en weer warmer. 25 graden.
Het land achter ons, waar het graan vorige week is geoogst is inmiddels weer omgeploegd en ingezaaid.Pride maakte zich al zorgen hoe dat nu moest met onze superleuke cross achter in oktober. Dan hebben we dat veld echt nodig.Maar Leo had gehoord, dat de boer had gezegd, dat onze crossbouwers paden en hindernissen mochten maken dwars door dat spul heen. Dat is namelijk vanggewas.Boeren zijn tegenwoordig verplicht om meteen als er iets geoogst is weer iets in te zaaien.Ze mogen dat dan later weer gewoon onderploegen. Als iemand daar de lol van snapt mag hij het zeggen.Maar Floran, die tegenwoordig in de box met het raampje naar Sandra's huiskamer woont en dus wel eens wat meer hoort dan wij, had vernomen, dat dat moest vanwege het milieu.Het schijnt iets te maken hebben met het grondwater Ïk snap niets van dat milieu,"zei Melli,die toch ook al wel wat jaartjes mee loopt". Ïk hoorde laatst, dat de boeren hier de mest in de grond moeten injecteren vanwege het milieu en dat in een land hier 50 kilometer verderop, Duitsland heet het, het streng verboden is om mest in de grond te injecteren vanwege.....juist ja! Vanwege datzelfde milieu.En dit is geen grapje, maar echt waar.Mensen zijn toch rare wezens.
Stal de Eik

Donderdag 16 augustus 2012

Opeens een stuk frisser, maar nog steeds prima weer. 23 graden.
Het rijkind met het gipsbeen is weer terug en heeft nu inderdaad een mooi klein gipsen voetje. En de kleur ? Roze natuurlijk.
Stal de Eik
Vanuit de springwei, waar we 's avonds mogen grazen zag ik, dat er bij de modeshow weer hartstikke leuke combinaties waren bedacht.
Stal de EikStal de EikStal de Eik

Pagina: «  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement