Het Dagboek

Maandag 11 april 2016

Ik ben Pride en woon in de nieuwe stal, eerste rechts als je binnenkomt. Naast mij woont Tico en tegenover mij in de duobox de laatste tijd Okkie en Bobby. Een blauwe maandag stond Okkie daar met DP, maar dat was geen succes.Weet je nog wel ?DP sloeg iedere keer de deur er zowat uit als hij het voermens ergens ontwaarde en dacht, dat hij wat tekort kwam. Met Bobby gaat het daar prima. Probleem opgelost.

Zondag 10 april 2016

Droog, zonnig , windstil en wel 18 graden.Beter weer voor een open dag kun je niet hebben. En dat terwijl er helemaal niet zo'n mooi weer was voorspeld.Onze beschermengeltjes hebben weer eens goed werk geleverd met het iedere keer weg duwen van de regenwolken,die in de buurt kwamen. En als je dat niet gelooft is het toch een leuke gedachte...

Open Dag Open dag
Er zijn een heleboel mensen bij ons komen kijken. En er was genoeg te zien.Er was een winkeltje met allerlei ruitersportdingen, je kon leuke dingen leren maken met hoefijzers,Je kon een rondje maken op een pony om de boom op het plein en je kon een ritje maken met Okkie en zijn rijtuig.Monique was de koetsier en heeft meteen zoontje Jesse een keer meegenomen. Hij is tenslotte al 3 maanden en dan wordt het toch hoog tijd om eens mee te gaan doen.Toen ik 3 maanden was had mijn moedere al moeite genoeg om mij in de wei bij te houden.

Open dag
Omdat de mensen wilden, dat de bezoekers allemaal langs de springwei binnen kwamen, waar ze consumtiebonnen en andere papieren uitgereikt kregen,hadden ze de gewone ingang dichtgezet.Maar het rijtuig moest er natuurlijk wel iedere keer in en uit. Het was de taak van Bart om dus het hek iedere keer open en vooral weer dicht te doen.
In de binnenbak werd een nonstop programma afgewerkt met carousseldemonstratie, ponyvoetbal, vrij springen, demonstratie beginnersles enz. enza. Er was ook een speurtocht over het hele terrein. waar je leuke prijzen mee kon winnen. Ik hoorde, dat er ook iets op facebook was gezet.Je moest ons liken en delen of zoiets en er werd dan onder de mensen, die dat deden een geweldige prijs verloot. Weet je wat ??? Een hele week ponykamp bij ons in de zomervakantie. Ben benieuwd wie dat zal winnen.
Al met al was het een heel gezellige en geslaagde dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Open dag Open dag

Zaterdag 9 april

Eerst zon, later bewolkt, weinig wind.
Wanneer ik uit mijn raam kijk zie ik iedere keer onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen aan de slag met bezems en harken enz. Het ziet er hier altijd netjes uit volgens mij, maar nu moet het super, super, super netjes zijn in verband met de open dag morgen.

Vrijwilligers

Vrijdag 8 april 2016

Rustig bewolkt weer.
Baci is al helemaal gewend en zegt, dat hij het hartstikke leuk vindt om overdag in een paddock te staan. Een bak vol hooi en uitzicht alle kanten op. Wat wil je nog meer ?

Baci

Donderdag 7 april 2016

Soms droog, soms nat en behoorlijk koud. Niet meer dan 6 graden.
Inmiddels heeft Dazzler ons verlaten. Hij is weer terug naar zijn zomerresidentie. Zijn plaats werd vrijwel  meteen weer ingenomen door een ander tijdelijk gastpaard.Hij vertelde, dat hij Baci heet en dat zijn mensen een huis hier ergens in de buurt hebben gekocht waar nog een stal voor hem bijgebouwd moet worden. En daarom komt hij zo lang bij ons. Gezellig toch.
En we hebben vandaag ook een jarige. Buurman Match is 7 jaar geworden. Hij heeft getracteerd op wortels. Jammie...

Match 7 jaar

Woensdag 6 april 2016

Zwaar bewolkt, veel wind, later buien.
Ik heb Guusje, sinds ze hier is , geregeld met haar nieuwe mens aan de hand zien rondwandelen om te wennen aan alles wat er hier te zien is. Maar inmiddels is ook voor haar het werk begonnen. Ze was tot nu toe nog nooit in een binnenbak geweest, dus daar keek ze wel van op. Maar toen Sandra haar daar eerst maar eens een beetje had rond gereden begreep ze al gauw, dat het er niet gevaarlijk was.Haar nieuwe mens is toen ook maar opgestapt en Guusje bleef het best vinden.Wel een beetje spannend, maar dat is natuurlijk niet gek. Die kleine komt er wel...

Guusje

Dinsdag 5 april 2016

Zwaar bewolkt, wel droog en zo'n 12 graden.
Inmiddels is Monique weer terug van zwangerschapsverlof. Ze brengt haar kleine zoontje niet mee, want die kan ze niet in de kennel doen als ze aan het werk is.Met het hondje Toby kan dat wel, dus die mag geregeld mee. Hij vindt het helemaal geweldig om hier rond te banjeren en wij vinden het allemaal ook een leuk kereltje.

Monique

Maandag 4 april 2016

Wisselend bewolkt. Winderig. 16 graden.
Ik ben Watsildit, oftewel Sil. En volgens mij was ik nog lang niet aan de beurt voor de pen. Maar toe ik even terug ging denken bleek toch de vorige keer alweer een half jaar geleden te zijn.Dus ik zal er toch aan moeten geloven.
Ik woon nog steeds in een silostal naast mijn weidemaatje Venice. Op hetzelfde rijtje, maar dan aan de ander kant van het voerhok staan Match en Aris.

Zondag 3 april 2016

Vaak zon, 20 graden of meer en geen wind.
Normaal is het hier, als er geen wedstrijd is, op zondag tamelijk rustig. Maar vandaag was het de hele dag topdrukte. Niet voor ons, maar voor de mensen. Heel veel mensen waren gekomen om met zijn allen een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Leuk toch...Wij lagen lekker te chillen in de paddocks en zij werkten zich in het zweet om alles op te knappen. Verschil moet er zijn .Toch ! Tussen de middag hebben ze met zijn allen een heleboel broodjes weggewerkt en het zag er heel gezellig uit
En ze hebben eer van hun werk hoor. De binnenbak ligt er nu superstrak bij en de grote stal is ook goed onder handen genomen.
Ook namens onze mensen heel erg bedankt voor de geweldige inzet.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

voorjaarsschoonmaak voorjaarsschoonmaak1

Zaterdag 2 april 2016

Pracht weer. Veel zon en wel 18 graden.
Overdag was er gewoon les. Maar toen dat klaar was werd de binnenbak weer ingenomen door een ploeg vrijwilligershulpmensen, die met zijn allen begonnen het beschot wit te verven. Vele handen maken licht werk en nu blinkt het je tegemoet. Ik hoorde trouwens, dat er morgen nog veel meer vrijwilligershulpmensen komen om de donkere onderrand te verven.Dat kan dan gemakkelijker, omdat dan het witte deel al droog is.

Pagina: «  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement