Het Dagboek

Maandag 8 juli 2013

Hele dag zon en wel 27 graden.Het lijkt nu toch wel echt een beetje op zomer.
Ik heet eigenlijk Kelly, maar sinds ik hier woon noemen ze me Vosje.Dat komt, omdat mijn stamboekpapier zoek was (zei de verkoper en verkopers zeggen dat wel vaker als een paard eigenlijk helemaal geen stamboekpapier heeft).  Toen hebben ze me maar Vosje genoemd.Toen tot ieders verbazing dat papier een hele tijd later toch nog door die handelaar werd nagebracht. ( het was achter zijn bureau gezakt.) was iedereen en ik ook zo aan Vosje gewend, dat ze het maar zo hebben gelaten. Ik vind het prima zo.

Zondag 7 juli 2013

Geregeld zon, af en toe een wolkje en prima temperatuur.
We zagen, dat Remco en een paar hulpmensen de grote tent uiteindelijk inderdaad de baas waren geworden. Hij staat klaar voor de ontvangst van de eerste zending kampkinderen. We hebben er allemaal zin in. Ben benieuwd wie mij de eerste week gaat verzorgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 6 juli 2013

Wisselend bewolkt. Krap 20 graden.
Je kunt merken , dat de vakanties nu echt begonnen zijn.De lessen raken al tamelijk in de war. Een deel van de rijkinderen is weg, een ander deel nog niet en wil juist graag extra rijden. Daar lopen dan ook nog geregeld toeristenmensen tussendoor met allerlei wensen, waarvan "buitenrit"de meest gebruikelijke is.En dat is natuurlijk niet zo gek met ons prachtige bos- en heidegebied vlak naast de deur.Het is voor onze mensen nog een hele klus om iedere keer uit te vogelen welke van die toeristenmensen dan ook goed genoeg kunnen rijden om bij ons een buitenrit te maken. Als je ze wilt geloven kunnen ze namelijk allemaal steengoed rijden, maar een aantal weet echt niet waar ze het over hebben.Een paar jaar geleden wilde een groepje mensen een buitenrit maken. Er werd dus gevraagd hoe lang ze al reden en ze zeiden 7 jaar.Dan kun je dus normaal gesproken veilig een buitenrit maken.Ze kwamen en toen bleek, dat ze toch wel erg onhandig bezig waren.Er werd dus opnieuw gevraagd hoe lang ze al reden. En toen kwam de aap uit de mouw. Ze reden inderdaad al 7 jaar. Ieder jaar 1 keer in de vakantie. Ze hadden dus niet gelogen, maar ze zijn bij ons toch maar aan de longe gegaan in plaats van op buitenrit.Sinds deze ervaring wordt ieder onbekend rijmens, dat een buitenrit wil maken onderworpen aan een soort kruisverhoor in de trant van" waar hebt u leren rijden, hoe vaak doet u dat nog , hebt u vaker buitenritten gemaakt enz. enz.

Vrijdag 5 juli 2013

Droog, vaak zon, veel wind.
Kleine Bailey staat net als ik in een box bij de binnenbak. Hij heeft een wat lager deurtje, zodat hij, net zoals wij ,goed kan zien wat er allemaal gebeurt. Maar hij was vorige week toch een potje stout! Hij stond wat te klieren en tegen de deur te schoppen. Een van onze mensen liep naar hem toe om hem te vertellen, dat dat niet de bedoeling was.Bailey liep netjes naar achteren en het mens dacht, dat hij de boodschap begrepen had. maar wat dacht je wat .....Bailey liep weliswaar naar achteren, maar dat was alleen maar om een aanloop te kunnen nemen. Hij rende namelijk nog veel sneller weer naar voren en sprongt gewoon over zijn deurtje heen. En nog zonder iets te raken ook nog !. Hij dacht nu lekker door te kunnen rennen naar de wei, maar dat was toch te optimistisch. Iedereen in de buurt was wel met stomheid geslagen door zijn plotselinge aktie, maar ze waren toch nog wel in staat om de langsscheurende shetlander te grijpen, voordat hij de buitendeur had bereikt. "Jammer dan.Goed geprobeerd toch,"zei hij monter toen hij weer werd teruggebracht naar zijn stal."En zo is het maar net.

Donderdag 4 juli 2013

Steeds warmer, beetje wind, soms zon.
Met dit fijne weer mogen we steeds vaker in de buitenbak werken. Lekker fris met de wind om de oren en in de schaduw van de grote bomen er om heen.
Rijden in de buitenbak 

Woensdag 3 juli 2013

Wisselend bewolkt. 17 graden.
Vanavond zag ik vanuit de paddock, dat er een groot pak naar de paddock naast mij werd gesleept.De mensen begonnen er aan alle kanten aan te trekken .Match,die ook in de buurt stond keek zijn ogen uit. "Wat is dat nu weer voor een raar ding,dat ze in onze paddock hebben gelegd?"vroeg hij. Dat jonge ding, dat net hier woont kon natuurlijk ook niet weten, dat ze hier ieder jaar ponykampen houden en dat die kinderen dan allemaal slapen in een joekel van een tent,die...in een van onze paddocks staat. Wij kunnen daar dus 6 weken lang niet in. Gelukkig zijn er nog 7 paddocks over plus 5 weilanden,die in gebruik zijn. Wij komen dus toch niets te kort.
Inmiddels begonnen de mensen vorderingen te maken en begon het ding een heel klein beetje op een echte tent te lijken. Match zag het trouwens nog niet zitten en dat is niet zo gek als je deze opzetterij nog nooit eerder hebt gezien.Enfin, het is alle voorgaande jaren toch steeds weer gelukt om het ding op tijd in de benen te krijgen. En ieder jaar opnieuw met veel hoofdbrekens en tegenslagen. Het zal dus dit keer ook wel weer net zo gaan.
Ponykamp tent opzetten 

Dinsdag 2 juli 2013

Wisselend bewolkt,meestal droog en veel wind.
De bloembakken doen het tegenwoordig ook heel goed. Ze zien er echt smakelijk uit. Het is erg jammer, dat zodra iemand van ons ook maar een stapje er naartoe zet om even te proeven onze mensen zowat een hartverzakking krijgen. Erg flauw...ik kan niet anders zeggen.
Bloembakken Stal de Eik 

Maandag 1 juli 2013

Overdag bewolkt,veel wind en 's nachts veel regen.
Ik heet Lizzy en woon al een paar jaar in een box bij de binnenbak, Op dit moment staat Toet voor een paar weken naast mij.
Hoewel het nog niet echt zomers is, hebben de dazen daar geen boodschap aan. Ze zijn opeens uit het niets weer massaal aanwezig. Wat zou het toch geweldig zijn als ze eens een jaartje zouden overslaan, maar dat zal wel nooit gebeuren. Gelukkig hadden onze mensen er voor gezorgd, dat ze Endure hadden ingeslagen.Vandaag zijn de meesten van ons voor de eerste keer ingesmeerd. Woensdag moet dat dan voor de tweede keer en maandag voor de derde keer. Daarna is 1 keer in de 8 a 14 dagen voldoende.We kunnen dus vanaf nu probleemloos buitenritten maken en in de wei lopen zonder allerlei lappen over ons heen te hoeven hebben en zonder lek geprikt te worden. Ze gebruiken het hier al jaren en we zijn er nog steeds heel blij mee.

Zondag 30 juni 2013

Droog, half bewolkt.
Gisteren ben ik inderdaad aan de start geweest op een wedstrijd. En raadt eens wat ! Mijn laatste winstpunt in de L2 is in de pocket.Vanaf nu mag ik M1 starten. Mijn dag kan niet meer stuk !
We zagen, dat een heel stel medewerkers vrolijk het erf afstapten. Ze mochten op buitenrit met hulpkinderen,die geregeld een handje uitsteken met onze verzorging.
De week is weer om en ik geef de pen aan Lizzy.
Ijsje eten bij Woody's Ijsje eten bij Woody's 

Zaterdag 29 juni 2013

Droog, 17 graden en veel wind.
We waren al verbaasd waarom niemand in de springwei mocht , maar we kwamen er al gauw achter wat de reden was.Over de weg er achter langs kwamen namelijk de hele dag fietsmensen langsgescheurd met het verstand op nul en de blik op oneindig. Er stonden ook behoorlijk wat  mensen te kijken, te klappen en te juichen. Onze mensen hadden het donkerbruin vermoeden, dat we daar wel eens van op tilt zouden kunnen slaan. Temeer, omdat er normaal geen kip langs komt .Daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben, want als er plotseling iets anders is dan waaraan wij gewend zijn vinden we dat meestal in het begin erg eng. En ongelukken voorkomen is altijd beter dan genezen.Ik hoorde , dat die fietserij een onderdeel was van de triatlon, die ieder jaar gehouden wordt. Nou, van mij mogen ze.Geef mij maar liever dressuurwedstrijden en graag zo veel mogelijk. ik ga dat namelijk steeds leuker vinden. Volgens mij mag ik vandaag weer, want ik zag mijn mens er aan komen met de elastiekjes en de andere toiletteerspullen.

Pagina: «  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement