Het Dagboek

Vrijdag 29 januari 2016

Zwaar bewolkt, droog en storm.
Gisteren hadden Okkie, DP en ik een leuke klus. Er was weer een groep blinde en heel slecht ziende mensen van het Looerf.De meesten hadden nog nooit op een paard gezeten. Ik kan me voorstellen, dat dat als je dan ook nog niets kunt zien , best wel een beetje eng is. Uiteraard gedragen we ons onder deze omstandigheden altijd super goed. Ze zijn dan ook allemaal opgestapt en vonden het heel erg leuk.

Looerf

Donderdag 28 januari 2016

Hele dag zon, weinig wind en 14 graden !
Ik zag uit mijn raam, dat er weer een nieuwe vracht krullen is gebracht. Hans en een stagiairemens hadden het er maar druk mee om, nadat het dak omhoog en alle drie deuren opzij waren gedaan om het krullenrolhok de gelegenheid te geven om zijn vracht te lossen, alles weer netjes op de plek te krijgen.Er moest nog een beetje geschept te worden om alles zover naar binnen te werken, dat de deuren dicht kunnen.Nu kunnen we weer een maandje of zo vooruit.

Krullenhok

Woensdag 27 januari 2016

Veel regen en niet koud.
De rioolmensen hebben inmiddels ontdekt waar de nieuwe verstopping zat. En ze weten ook waarom het verstopt is geraakt.Er bleek toch nog in de hele buis een piepklein laagje zand te hebben gelegen, dat was achtergebleven (later uitgezakt) na de laatste keer doorspuiten .Toen is er het een of andere kleine dingetje vast blijven zitten, dat zelf niet groot genoeg was om de buis te verstoppen, maar waar langzamerhand al het overgebleven zand uit de hele buis tegenaan was gespoeld. En toen raakte de boel toch weer helemaal afgesloten. Ze hebben dus die prop met een hogedrukding weggeblazen en nu zou het dan toch echt klaar moeten zijn. Voor de zekerheid hebben ze nog wel een foto gemaakt van het kijkputje in de buis, zodat ze dat meteen weer kunnen vinden als het nodig zou zijn.

riool deel ..

Dinsdag 26 januari 2016

Zwaar bewolkt, veel wind, 12 graden boven nul.
Ik zag, dat de mensen van de riolering er alweer waren en hoorde, dat de mensenmestplaats bij de binnenbak weer eens verstopt was. En dat terwijl kort geleden zowat alles helemaal vernieuwd is .Niemand, ook die rioleringsmensen ,schijnt te snappen hoe die verstopping dan nu toch weer mogelijk is.Zo blijft het werk in de wereld zullen we maar zeggen. Ik mag toch hopen, dat ze de boel wel weer los krijgen, want we hebben nu wel veel verkeer in onze stal richting mensenmestplaats hier.

Maandag 25 januari 2016

Wisselend bewolkt. Af en toe regen.
Ik ben Bill en woon net zoals BB  in de grote stal. Maar ik sta eerste links met een mooi uitzicht op het plein. Naast mij woont Lola, de tijdelijke invalkracht, en mijn grote vriend Pjotr staat als vanouds tegenover mij.Pjotr mag tegen woordig gelukkig ook weer in de paddock en wist de eerste keer niet hoe gauw hij zich aan de grond moest gooien om ei......ndelijk weer eens lekker te kunnen rollen.

Pjotr

Zondag 24 januari 2016

Zwaar bewolkt en het ging pas regenen toen het tweede deel van de dressuurwedstrijd afgelopen was.En dat was fijn. Het is toch gezelliger voor iedereen als je ook buiten kunt in- en uitstappen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 23 januari 2016

Zwaar bewolkt, maar de hele dag droog.
En er was vandaag inderdaad een wedstrijd. Het eerste deel van de eerste dressuurwedstrijd van de wintercompetitie.Ik heb 3 keer meegedaan en was ook 3 keer bij de beste 5. Niet verkeerd toch !

Vrijdag 22 januari 2016

Tien graden boven nul. Dag winter.
Volgens mij komt er weer een wedstrijd aan. We hebben tenminste de hele week al proefjes geoefend. Ik vind het altijd best leuk om aan zo'n wedstrijd mee te doen. Je bent lekker alleen in de bak en niemand loopt je in de weg. Dat heeft ook wel wat.

Donderdag 21 januari 2016

's Morgens nog vorst, 's middags meteen flink boven nul. Einde van de ijstijd. Erg jammer voor de mensen en kinderen, die hun ijsglijdingen al klaar hadden liggen om naar de ijsbaan te gaan.

Woensdag 20 januari 2016

De hele dag helder vriezend winterweer.
Echt lekker om buiten te zijn.Alleen vervelend, dat Aris het altijd nodig vindt om eerst mijn hooibak leeg te eten en dan pas zijn eigen. Ik kan het echt wel alleen af, maar ik kan het hem niet aan zijn verstand krijgen . Omdat ik ook niet van ruzie hou zal het wel niet veranderen. Het zij zo.

Aris

Pagina: «  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement