Het Dagboek

Dinsdag 18 juni 2013

Bewolkt en somber weer. Droog.
Overbuurvrouw Venice stond sip te kijken. Ze vertelde, dat haar mens Monique was weggegaan en voorlopig ook niet terug zou komen. Ze ging in een mensenvliegdoos met vakantie naar Amerika. Aangezien ze de vorige keer, dat ze daar geweest was een paard mee terug had genomen was Venice er niet erg gerust op, dat ze dit keer alleen zou terugkomen."Maak je maar niet druk,"zei Orlando. "Ze heeft nu toch jou al en dat lijkt me helemaal genoeg. Toch ?" En ik denk, dat hij daar gelijk mee heeft. Venice was ook alweer een beetje gerustgesteld. En omdat Monique heel goed heeft geregeld, dat andere mensen haar poetsen en rijden had ze er wel vrede mee. Ze zou de tijd wel doorkomen zei ze. En zo is het maar net.

Maandag 17 juni 2013

Bewolkt, droog, winderig.
Ik ben Igor en woon tegenwoordig weer eens in de grote stal tussen BB en Jasmijn. Ik val als schimmel best op tussen die twee zwarte dames, maar ik denk niet, dat ze me daarom hier hebben gezet. Ik ben gewoon makkelijk in de omgang en kan dus overal staan. Dat brengt me geregeld naar andere stallen en dat vind ik prima.

Zondag 16 juni 2013

Droog, bewolkt en winderig.
Vandaag hier niet veel te beleven. Vanmorgen zijn er wel een paar auto's met rijmensen vertrokken naar ergens anders , Zwolle heet het daar geloof ik,om mee te doen aan wat ze noemen "de regiofinale van de zitcompetitie."Ze gingen daar rijden op paarden en pony's van een andere manege om te laten zien hoe hun houding en zit is. Later hoorden we, dat ze het allemaal goed hadden gedaan, een heel leuke dag hadden gehad en dat er zelfs eentje door mag naar de kwartfinale in september. Er schijnen ongeveer 1000 mensen meegedaan te hebben aan die zitcompetitie en nu mogen er zo'n 120 door naar die kwartfinale, dus dat is niet verkeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.
 Zitcompetitie 

Zaterdag 15 juni 2013

Meestal zonnig en droog, maar ook een stevige lange bui. Zo'n 20 graden.
Onze Ko Bus, het voltigeerpaard, krijgt ook al een opknapbeurt.Zijn lijf is inmiddels bekleed met tapijt en hij ziet er alweer een stuk leuker uit.
Kobus het voltige paard

Vrijdag 14 juni 2013

Wisselend bewolkt en winderig.
Er is hier in het voorjaar altijd veel onderhoudswerk te doen.Vader Gerrit is maar eens begonnen met het verfwerk. Wat af is is af tenslotte .
Verven ramen binnenbak

Donderdag 13 juni 2013

Bewolkt, veel wind en tot vreugde van onze mensen ook een paar uurtjes regen. Ze vinden het fijn dat onze erg droge weilanden een oppeppertje hebben gekregen .
De boerenzwaluwen in onze stal hebben hun nesten zo hoog gebouwd, dat er niemand ook maar in de buurt van kan komen. Best jammer, dat er niets te zien is van de opgroeiende jonkies.Maar in de grote stal zijn een paar nesten zo laag, dat zelfs de paarden erbij zouden kunnen.Gelukkig voor de zwaluwen hebben de paarden daar dus geen belangstelling voor.. Bij die arme BB hebben ze een nest op de lamp van haar stal gemaakt en als ze even niet oplet komt ze onder de poep te zitten.
Zwaluwen bij Stal de Eik

Woensdag 12 juni 2013

Zwaar bewolkt, veel wind, maar wel 20 graden.
Alle bomen en struiken worden alsmaar groter.Daarom is het fijn, dat vader Gerrit met zijn zaagding de struiken weer op maat maakt. Op die manier ziet het er verzorgd uit en kunnen de mensen in de kantine weer zien wat ze drinken.
Snoeien van de struik voor de kantine

Dinsdag 11 juni 2013

Zon, weinig wind. 18 Graden.
Inmiddels zijn onze mensen er kennelijk van overtuigd geraakt, dat de winter echt voorbij is. Ze zijn tenminste nu druk bezig om al onze winterdekens klaar te maken voor de wasserij.Overal komen watervaste papiertjes , labels noemen ze die, aan vast met onze naam erop. En dan wordt de hele stapel binnenkort opgehaald door de wasserijmensen. Die kijken dan meteen of er iets kapot is en repareren dat  voordat ze de boel weer terug brengen. Als we ze dan weer nodig hebben, over hopelijk een lange tijd, liggen ze klaar voor het grijpen. Goed geregeld !
Winterdekens uitzoeken door Cristel en Elien

Maandag 10 juni 2013

Eerst zwaar bewolkt. Later zonnig en frisjes.
Hallo , ik ben weer aan de beurt. De tijd gaat snel. Ik woon nog steeds in de nieuwe stal naast Zazou en tegenwoordig Vosje en tegenover Sil en Sydney.Prima stal, gezellige buren !
Ik keek vandaag nietsvermoedend uit mijn buitenluik en zag daar alweer een piepkleine nieuwe shetlander voorbijkomen. Tenminste...ik dacht eerst echt, dat het een nieuweling was, maar toen ik heel goed keek zag het hoofdje er toch een beetje bekend uit. En js hoor. het was gewoon kleine Sunny, maar nu zonder winterjas. En , eerlijk is eerlijk, het staat haar heel goed.Het is alleen even wennen als je een pony kent als zijnde pikzwart en dan komt dezelfde pony plotseling als schimmel voorbij."Lekker luchtig,"zei ze blij, "en dat stomme hartje op mijn bil moet ik dan maar op de koop toe nemen."En gelijk heeft ze.
Sunny met winterjas Sunny zonder winterjas Hartje geschroren in vacht Sunny

Zondag 9 juli 2013

Af en toe zon, winderig en niet meer dan 12 graden.Toch was het heerlijk weer om een grote buitenrit te maken door het bos en over de hei en dat hebben we dan ook gedaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Pagina: «  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement