Het Dagboek

Vrijdag 14 november 2014

Bewolkt en rustig weer. 12 graden.
We hadden laatst een nieuw "vrijwilligershulpmensje "hier. Hij was met zijn mama Janet meegekomen en wilde absoluut meteen aan het werk in het krullenhok.Probleem zou dan, als je pas 2.5 jaar bent, kunnen zijn hoe je die krullen met een grotemensen greep in een grote mensenkruiwagen kunt krijgen. maar Jurriaan had er geen moeite mee hoor  !! Hij schepte of zijn leven er vanaf hing en het meeste kwam echt wel op de goede plaats terecht.Let maar eens op...Dat wordt een goede hulp als hij groter is gegroeid. Wat zeg ik...Hij is nu al een goede hulp.

Vrijwilliger

Donderdag 13 november 2014

Eerst veel mist, later zon en windstil.
Ik ben een bofkont, want Venice en ik lopen nog steeds alle dagen in de springwei, waar nog best lekker gras in staat.We hebben wel afgesproken , dat we niet gaan rondscheuren, want je kunt er op rekenen, dat het dan gauw is gedaan met de pret. De mensen hebben namelijk een grote hekel aan uitglijdende en daardoor geblesseerde paarden. We houden ons dus mooi koest en hopen , dat het nog lang zo'n mooi weer bblijft.
Tot nu toe had niemand kennelijk tijd gehad om iets te doen aan de verveloze deur van het krullenhok. Theo kon het niet langer aanzien en is ondanks  zijn 84 jaar op de ladder geklommen en heeft de klus geklaard. En ik moet zeggen, dat het er wel van is opgeknapt.

Theo schilderen

Woensdag 12 november 2014

Bewolkt rustig weer met tegen de avond een prachtige zonsondergang.
Hans is zowat de hele dag druk geweest met het aanslepen en planten van een heleboel struiken naast de mestplaat. Het schijnen rhododendrons te zijn in allerlei kleuren. Het blad blijft , zoals ik gehoord heb, in de winter bovendien groen en dat is mooi meegenomen.. Een mestplaat hoort er natuurlijk wel gewoon bij, maar als die struiken alsmaar groter worden zie je daar op den duur steeds minder van. En dat is dus precies de bedoeling.

Rhodondendrons

Dinsdag 11 november 2014

Cavaletto

Wisselend bewolkt, soms zon, 15 graden.

Toen ik naar buiten keek zag ik, dat Vosje een apart klusje had.Ze was aan het rondlopen met een mens. Een ander mens keek toe en gaf commentaar op hoe Vosje reageerde op wat het eerste mens deed.En dan was er nog een derde mens met een apparaat op poten, een filmcamera hoorde ik,waarmee werd opgenomen wat die anderen aan het doen waren.
En waar dat allemaal goed voor was ?Eerst snapte ik er helemaal niets van, maar later heb ik me laten vertellen, dat dat filmmens een promotiefilmpje maakte over het coachen met behulp van paarden. Nou, het is te hopen, dat het allemaal gelukt is.

Cavaletto

Maandag 10 november 2014

Bewolkt, maar verder heel rustig en aangenaam weer.
Ik ben Watsildit, in de wandeling Sil genaamd.Ik woon in de nieuwe stal vlak naast de spuitplaats. Aan de andere kant staat normaal Sunshine, maar nu voor tijdelijk Venice. Tussen ons in is een dichte muur. We hebben niet, zoals aan de overkant en in alle andere stallen  tralies ertussen, zodat je elkaar kunt zien en aanraken. Ik kan wel, als ik dat wil mijn hoofd naar buiten steken om te kijken, maar als ik daar geen zin in heb, heb ik lekker privacy.Ik kan het nu een keer niet uitstaan als er voortdurend een buurman of buurvrouw op mijn lip zit en zich met mij bemoeit. Eerst hadden ze mij aan de overkant gezet, maar ik heb de mensen meteen laten weten, dat ik het daar drie keer niks vond.Dat is niet zo moeilijk. Als je gewoon permanent naar links en naar rechts tegen de muur blijft meppen duurt het meestal niet lang voordat de boodschap over komt. Ze snapten het dan ook snel . Ze hebben me toen hier gezet en hier heb ik het helemaal naar mijn zin.

Zondag 9 november 2014

Hele dag zon ,windstil. Superweer.
Sil mocht met Pride en DP een buitenritje maken. Toet en BB hebben een beetje gewerkt in de bak met vrijwilligersmensen na gedane arbeid. De anderen hadden een dagje vrij in paddocks en wei.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 8 november 2014

Hele dag zon, beetje wind, 15 graden.
Vannacht hebben we de auto van onze mensen weg horen rijden en vanmorgen hoorden we al, dat ze goed waren aangekomen op een eiland ergens ver weg. Het schijnt Lanzarote te heten en het is er heel mooi warm weer.We wensen hen een fijne vakantie.

Vrijdag 7 november 2014

Wisselend bewolkt en droog. Alweer wat warmer.
We vonden het al een beetje vreemd, dat Match en Venice nog niet naar hun eigen stallen terug waren gegaan, terwijl Famke en Tris toch weer naar huis waren.Maar ik snapte al gauw waarom dat zo was. Lukar en Adair kwamen er aan met hun mensen en honden en al. Ze zeiden, dat ze een weekje kwamen logeren. En dan weten we hoe laat het is.Sandra, Remco en Bartje gaan met vakantie. Ik had Bart al wel horen verkondigen, dat hij lekker in zo'n vliegding zou gaan.Hij was superblij, want dat is zijn grootste hobby.Nou, van mij mag hij en ik ben blij, dat ik niet hoef.

Donderdag 6 november 2014

Bewolkt, windstil en een stuk frisser.
Ik had een paar dagen geleden al verteld, dat onze mensen op zoek waren naar een nieuwe medewerker.Ze zijn vanmorgen naar een pony gaan kijken. Kennelijk zagen ze dat dier wel zitten, want vanmiddag werd ze al gebracht.Ze stapte uit en wij zagen een stevige fries staan, maar dan klein uitgevallen. Ze zei bedaard, "hallo, ik kom hier een maand op proef om te kijken of ik het hier leuk vindt en natuurlijk ook een beetje of de mensen hier vinden, dat ik het goed doe." Ik vroeg haar of ze nu wel of niet een fries is en ze zei, dat haar moeder een fries paard is, maar haar vader een Welsch pony.Vandaar. En weet je hoe ze heet ? Echt officieel op haar papier ? Calimero. Was dat niet dat diertje, dat altijd zei, "ik is klein en jij is groot en dat is gemeen ?" Wel een beetje toepasselijk.
Ze kan ook in het tuig lopen.Ik hoorde tenminste vertellen, dat Monique, die ook mee was kijken vanmorgen ,door de mensen daar , voor ze het wist ,op de bok van een sulky was gezet en met het hele spul het bos werd ingestuurd. Ze verdwenen snel uit het zicht, maar tot opluchting van onze andere mensen, die mee waren kwamen ze na een poosje weer probleemloos te voorschijn om een andere hoek. Nou, het lijkt mij wel een leuke pony. Ben benieuwd hoe ze het gaat doen.

Woensdag 5 november 2014

Somber, droog , een beetje fris.
Sanneke had vandaag tijd om een wens van buurman Bill te verwezelijken.Die arme pony had per ongeluk al een volledige wintervacht gemaakt en daar was hij achteraf niet zo blij mee. Toen Sanneke dan ook met de scheermachine zijn kant op kwam sprong hij een gat in de lucht.Hij is nu verlost van al dat haar en vindt het weer veel leuker om aan het werk te gaan.

Bill geschoren Bill geschoren plein

Pagina: «  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement