Het Dagboek

Dinsdag 22 maart 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Ik hoorde de nieuwe kippen van Theo roddelen over het merkwaardige gedrag van Remco. Eerst begreep ik niet waar ze het over hadden, maar toen zag ik een foto van Remco, alweer plat op zijn buik en dit keer voor de afwisseling in hun kippenhok.Eerst schijnt hij onder toezicht en applaus van het hele toom kippen een lang gat gegraven te hebben. Er kwamen daarbij lekkere wormen naar boven , vandaar het enthousiasme van de kippen. En toen kwam de buiksessie om een soort slang door een klein gaatje in de stalmuur te wurmen.Ik vraag me af, waar dat nu weer voor nodig is. Voorlopig is het ons allemaal duister.

Graven Kippenhok

Maandag 21 maart 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Mijn naam is Toet en ik woon in de sterstal met Okki, Melli en DP. Maar ik heb gehoord, dat er een paar gaan verhuizen. Ben heel benieuwd wie en vooral waarom. Wordt vervolgd.

Zondag 20 maart 2016

Zwaar bewolkt, geen wind en later op de dag een beetje regen. De dressuurwedstrijd was toen gelukkig bijna afgelopen.Ik heb, natuurlijk met behulp van de rijmensen ,de derde en vijfde prijs gewonnen dus mijn dag was goed !!
De week is weer om enh ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 19 maart 2016


Zwaar bewolkt, wel droog en 8 graden. Zonder zon is het jammer genoeg meteen een stuk kouder.
Toen ik vanmiddag uit mijn raam keek zag ik het plein vollopen met een stoet kinderen plus de bijbehorende ouders/grootouders. Dat was dus de wekelijkse introductiecursus. Al gauw werd overbuurvrouw Toby van stal gehaald als poetspony. Ze werd door een heleboel minihandjes onder handen genomen . Iedere voet had zelfs een eigen poetskind. Ze is meestal aan de beurt voor dit soort acties en volgens haarzelf komt dat, omdat ze zo goed tegen kietelen kan. En daar kon ze best eens gelijk in hebben.

introductie cursus

Vrijdag 18 maart 2016

Hele dag zon. 10 graden.
Morgen en zondag zijn er weer wedstrijden. De derde dressuurwedstrijd van de wintercompetitie. Uiteraard mag ik ook meedoen en ik beloof, dat ik heel erg mijn best zal doen.

Donderdag 17 maart 2016

Hele dag zon bij zo'n 12 graden.
Er hangt iets in de lucht.Ik weet zeker, dat er hier binnenkort iets aparts valt te beleven, maar ik weet nog niet precies wat ! Ik zag laatst een paar rare mensen en een soort postbode langs lopen richting kantoor en ik moest wel 3 keer kijken eer ik in de gaten had, dat het gewoon een paar verkleedde rijmensen waren, die heel veel lol hadden. BB wist uiteindelijk te verteelen, dat er op 10 april een open dag wordt georganiseerd en dat die "postbode "daar de uitnodiginen zogenaamd voor ging rondbrengen. Als je het precies wilt weten moet je maar naar hun filmpje kijken op ons Facebook. Dan snap je het wel !

Aankondiging Open dag

Woensdag 16 maart 2016

Half bewolkt, fris windje, ietsje lagere temperatuur.
Het mens van Match had een paar dagen geleden toch een spul op de groen uitgeslagen muur van de binnenbak gesproeid ? Nou, ik kwam er vandaag langs en het ziet er een heel stuk beter uit. En als je je dan afvraagt wat dat dan een spul was kan ik je vertellen, dat het helemaal niets bijzonders is.Gewoon half water en half azijn.Je hoeft dus na het sproeien helemaal niets meer te doen. Dus niet afschrobben of zoiets. Gewoon wachten tot alles weer schoon is. Niet verkeerd toch. Als alles zo makkelijk en goedkoop was...

Schone muur

Dinsdag 15 maart 2016

Vandaag had ik toch een mazzel ! We hadden het tandartsenbusje al zien aankomen en ik hield mijn hart vast. Vooral toen een van de tandartsenhelpmensen met een halster in zijn hand en een zoekende blik in zijn ogen onze stal binnen marcheerde . En laat dat nu 3 keer gebeuren en hoefde ik 3 keer niet mee . Bill, Kleo en BB waren dus dit keer de pineut. We weten natuurlijk allemaal best dat dit nu een keer moet gebeuren en dat we er achteraf als het gebeurd is plezier van hebben, maar het is toch wel een beetje teveel gevraagd, dat wij het leuk vinden op het moment, dat het gebeurt. En zo is het maar net.

Maandag 14 maart 2016

Droog en zonnig. 10 graden.
Hallo, hallo, daar ben ik weer.;Orlando is de naam.ik woon nog steeds in de grote stal naast mijn grote vriend Kleo en heb het daar prima naar mijn zin.
Het is heel fijn, dat het inmiddels al een hele week niet heeft geregend. Alles begint weer lekker op te drogen en de buitenbak, die studeerde voor zwembad annex ijsbaan is weer droog gevallen.Dat is toch een stuk plezieriger en ik hoop , dat het nu eens een poosje zo blijft.
Buitenbak nat Buitenbak_droog 

Zondag 13 maart 2016

Hele dag zon, weinig wind, zeker 12 graden en 's nachts toch een beetje vorst.
Het was super weer voor een buitenrit en Sunshine - Orlando - Okkie - Bill - DP  en Bobby mochten allemaal mee met een groepje toeristenmensen. Flauw, dat ik niet mee mocht. Maar mijn beurt komt ook wel weer.

Pagina: «  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement