Het Dagboek

Zaterdag 31 mei 2014

Droog, wisselend bewolkt. Frisjes.
DP houdt ons op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing en na een blik door het raampje vertelde ze, dat je in die kamer wel weer kunt lopen zonder onmiddellijk je benen te breken, maar dat dat dan ook alles is. Je kunt er nog niet veel chocola van maken hoe het zal worden. Nou ja, slechter dan nu kan het niet worden, dus het zal echt wel beter worden. We zijn stik benieuwd.

Verbouwing

Vrijdag 30 mei 2014

Wisselend bewolkt en zowaar de hele dag droog.
Onze buitenbak stond al een paar dagen blank. Er was zoveel regen gevallen,dat het echt niet meer weg kon zakken.'s Morgens kregen we zelfs bezoek van een stelletje eenden, die in hun sas waren met deze leuke nieuwe vijver. Maar onze mensen waren helemaal niet zo blij. De vijverdompelpomp werd opgezocht en is uren lang bezig geweest met ongelofgelijk veel liters water naar de sloot te pompen. Er moeten dan natuurlijk wel steeds nieuwe geulen gegraven worden, zodat dat water ook naar het gat blijft lopen, waar de pomp in hangt. Maar het resultaat was weer helemaal geweldig. We kunnen nu de buitenbak weer gewoon gebruiken en dat had, als er niets aan was gedaan, misschien wel een week geduurd. 

Eenden in buitenbak

Water buitenbak Droge buitenbak

Donderdag 29 mei 2014

's Morgens druilerig, 's middags droger.
Heel erg rustig vandaag.Dat zijn we niet gewend op een donderdag, maar al gauw begrepen we, dat het weliswaar donderdag heette, maar een zondag was.Dit keer was het hemelvaartsdag. Mensen schijnen speciaal op deze dag heel vroeg op te staan om dan buiten te gaan wandelen. Ze noemen dat alleen niet wandelen, maar dauwtrappen.Onze mensen hebben nog even overwogen om ook een heel vroege buitenrit te organiseren, maar hebben er vanaf gezien, omdat dit eigenlijk de enige dag van het jaar is, dat het onaangenaam druk is op onze Holterberg. Bovendien was het weerbericht kennelijk niet optimistisch. En ik geloof niet, dat ze spijt hebben gehad van deze beslissing. 

Woensdag 28 mei 2014

Hele dag regen. Ononderbroken en niet te weinig.
We zagen al vroeg Hans, ondanks de regen ,lopen op het plein met een lawaaiding in zijn hand.Ik kon niet goed zien wat hij aan het doen was, maar opeens klonk er een knal en de grote larixboom voor de stal van Sjonie kwam met donderend geraas naar beneden. Die boom was al een tijdje morsdood,Het was dus wel logisch, dat hij een keer weg moest, maar dat neemt niet weg, dat we ons een hoedje schrokken.Ik zag trouwens later, dat die boom niet op de bloembak was gevallen, maar net erover. En er was ook nog niet 1 steentje ervan kapot gegaan. Knap werk...Opgeruimd staat netjes en netjes opgeruimd werd het, want je kunt nu niet eens meer zien waar hij gestaan heeft.

Boom omgezaagd

Dinsdag 27 mei 2014

Alleen maar regen.
We zien tegenwoordig Dikkie Dik steeds vaker buiten. Hij slaapt nog steeds veel, maar tegenwoordig ook buiten.En hij is een stuk slanker geworden. Het begint eigenlijk best een leuke kat te worden,tenminste voor mensen.Kalle plus alle honden,die hier geregeld komen, hebben inmiddels begrepen, dat er hier tegenwoordig een autoritaire huiskat woont, waar je maar beter uit de buurt kunt blijven.Tenminste als je de confrontatie met een harige furie, die krijsend op je kop springt als je het lef hebt om ook maar 1 stap in zijn richting te zetten, liever uit de weg gaat. Ze hebben er allemaal stuk voor stuk kennis mee kunnen maken en de boodschap is helder en duidelijk overgekomen...

Dikkie Dik

Maandag 26 mei 2014

's Morgens nog aangenaam zomerweer, 's middags alleen maar regen.
Mijn naam is Jasmijn en ik woon al heel erg lang in de Grote Stal naast Pjotr en de laatste tijd Igor. Over het algemeen is het hier fijn wonen, maar de laatste tijd is het even wat minder.Die verbouwing weet je wel....Wat kunnen die mensen daar een herrie maken.
Ik ben tegenwoordig, wat zeg ik, al een paar jaar,een soort van gepensionneerd.Dat wil zeggen, dat mijn mens niet meer met mij in de lessen aan het werk gaat. Maar ze komt wel bijna iedere dag en dan maken we kleine stapritjes in de buurt, doen wat grondwerk in de bak , wandelen stukjes om de boom en ik wordt lekker gepoetst. Op deze manier houdt ik het nog wel een poosje vol.

Zondag 25 mei 2014

Wisselend bewolkt. meestal droog.
Vandaag niet veel te beleven.Buurman Bill mocht tenminste nog mee met een buitenrit samen met Orlando, Igor, Okkie en Kleo.Voor de rest, ikzelf incluis, was het een vrije dag in wei en paddock.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn.

Zaterdag 24 mei 2014

Hele dag droog en aangenaam weer.
Ik had jullie toch verteld van mijn ontsnappingsmogelijkheid in verband met dat pinnetje, dat niet helemaal wegzakt. Nou..Dikke pech.Ze hebben het nu toch gezien en hebben gemerkt, dat je het echt niet meer helemaal kunt laten verdwijnen ook al duw je nog zo hard.Jammer ,jammer, jammer.En ja hoor.Daar kwam Hans, onze klussenvrijwilliger al aan met allerlei gereedschap om deze leukigheid te verhelpen.We hadden stiekum best wel lol, dat het toch niet zo gemakkelijk was als hij eerst dacht.Maar hij gaf niet op en het eindresultaat was natuurlijk wel, dat ik een ontsnapping verder wel op mijn buik kan schrijven.

Hans aan het werk

Vrijdag 23 mei 2014

's Nachts beetje regen. De hele dag bewolkt.
Begin van de avond kwamen er plotseling een heleboel kinderen aan.Bijna 40 als ik goed heb geteld.Het bleek een soort jeugdclub te zijn, die met zijn allen een uitstapje hadden en nu eens kennis gingen maken met pony's en ponyrijden.Ze werden verdeeld in groepjes en iedere groep deed om de beurt iets anders.Voltige, poetsen en verzorging,rondje om de boom en speurtocht over het hele bedrijf.Ze hebben zich best vermaakt en weten nu meteen een beetje wat wij hier allemaal doen. De twee kinderen, die de speurtocht hebben gewonnen mogen als prijs later terug komen voor een gratis rijles.

groep bezoek 1 Groep bezoek 2

Groep bezoek 3 Groep bezoek 4

Donderdag 22 mei 2014

Wel 25 graden, maar  zwaar bewolkt.
Gisterenavond was ik lekker weer ontsnapt uit mijn box.Dat was al een keer eerder gelukt en toen dachten onze mensen, dat het laatste rijkind vergeten had de deur goed dicht te doen.Maar dat was helemaal niet waar ! Die deur was wel dicht gedaan, maar wat niemand had gezien was dat het pinnetje van het afsluitschuifje, dat helemaal naar beneden moest vallen er dan toch nog een stukje bovenuit bleef steken.Niet meer dan 1 milimeter of zo, maar net genoeg om het door langdurig frummelen met je lip toch naar boven te werken..En dat was me net gelukt en ik was natuurlijk meteen richting muesliton gelopen om de deksel er af te halen toen die vervelende Melli, jaloers als ze was,begon te schoppen en te slaan tegen alle wanden.En ja hoor...Dan kun je er op wachten, dat een van onze mensen komt kijken wat er aan de hand is.Einde ontsnapping en extra lekkers. Soms kan ik dat paard wel schieten. Onsportief gedrag...

Pagina: «  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement