Het Dagboek

Zaterdag 25 oktober 2014

Somber en regenachtig.
Vanmorgen waren er gewoon lessen en vanmiddag was, voornamelijk voor eigen rijkinderen, de kleine cross. Ik mocht lekker ook meedoen.Wel een beetje flauw, dat ik werd vastgehouden. Maar ja, ze dachten natuurlijk, dat ik anders misschien te veel vaart zou maken op de terugweg . En misschien hadden ze daar wel een beetje gelijk in. Maar de kinderen vonden het hartstikke leuk en dat is toch het voornaamste.

Wat wel heel erg vervelend was, was dat toen de cross goed en wel was afgelopen het gemiezer toch nog uitmondde in een fikse stortbui.De rijkinderen hadden er geen last meer van, want het springen was in de binnenbak. Maar onze mensen zaten in zak en as . Ze zagen de grote cross letterlijk in het water vallen, omdat de natte grond niet veel opnamecapaciteit meer had en er al gauw weer overal plassen ontstonden.Maar volgens buienradar zou er verder niets meer gaan vallen,dus ze hebben toch besloten om de definitieve beslissing over het wel of niet doorgaan,pas morgenvroeg om 8 uur te nemen.Wordt vervolgd.

Kleine cross

Vrijdag 24 oktober 2014

Bewolkt, af en toe motregen, 's nachts toch weer wat meer regen, maar geen bakken vol.
Het maisland was inmiddels toch een stuk opgedroogd, maar op een paar plaatsen was het toch nog te drassig. Met man en macht, buurboeren en andere vrijwilligers is er aan gewerkt om ook die stukken berijdbaar te maken. En naar wat ik ervan gehoord heb lijkt dat te gaan lukken. Morgen is de kleine cross voor beginners en licht gevorderde eigen leerlingen en een enkele deelnemer van buiten, door de bosrand en terug over het maisveld en dat kan doorgaan als het tenminste droog blijft. Allemaal dus even duimen.

Donderdag 23 oktober 2014

Meestal droog, somber en windstil in plaats van altijd droog ,zonnig en een fikse wind, waar iedereen op had gehoopt.
Vandaag is buienradar het meest bekeken ding. Ik hoorde, dat daar op staat, dat er niet meer veel regen zal komen en dat het zondag mooi weer zal zijn.Nu heb je helemaal niets aan mooi weer als het terrein onbegaanbaar is. Onze mensen hebben dan ook hevig staan dubben of ze de wedstrijd moesten afblazen. Uiteindelijk hebben ze besloten om dat nog niet te doen en te proberen om de terreinen weer in orde te krijgen.
De buitenbak was niet zo'n probleem. Ze hebben een gat gegraven in het diepste gedeelte en hebben daar een vijverpomp ingehangen met een lange slang eraan,die uren en uren lang enorme hoeveelheden water wegpompte naar een sloot verderop. Toen het waterniveau gezakt was heeft Hans de bladblazer gepakt en heeft het resterende water richting pomp geblazen. Je moet er maar op komen.Maar het werkte prima.

Woensdag 22 oktober 2014

Af en toe buien en heel fris. 12 graden. Maar wat veel erger is dat  het de hele nacht heeft geregend en niet zo zachtjes. Het hele plein staat blank, de buitenbak is een binnenzee en Sandra, die even het maisland is opgelopen meldde,dat ze daar zo'n beetje tot de knieen in weg zakte. Als je dan bedenkt, dat dat toevallig het terrein is, waar over een paar dagen de cross overheen ( en dus niet onderdoor) zou moeten gaan kun je je voorstellen, dat onze mensen  een beetje de moed begonnen te verliezen.

Dinsdag 21 oktober 2014

Overdag eerst droog, maar later storm en regen. Dat was nou niet bepaald leuk verjaardagsweer voor Sandra. Haar woonkamer schijnt ook steeds nog niet klaar te zijn, dus dit jaar was er geen "partijtje "'s avonds.Maar natuurlijk wel heel hartelijk gefeliciteerd van ons allemaal.

Maandag 20 oktober 2014

Wisselend bewolkt, beetje winderig, wel droog.
Ik ben Toet en woon de laatste tijd in de sterstal, samen met Melli, Byou en Bill.Dat is normaal een fijne plek om te zijn, maar nu even niet.Het is namelijk erg lawaaierig boven ons hoofd en af en toe valt er ook nog van alles op het dak. Als dat maar goed gaat...! Melli en Byou,die door hun buitenluik goed zicht hebben vertelden, dat er een mens heel hoog in de grote beukenboom , die vlak naast onze stal staat, hing, die met een lawaaiding druk bezig was om de boom kapot te maken.Toch wel heel erg jammer van die mooie boom vonden we alle vier. Maar van BB, die net langs kwam , hoorden we, dat wat dat mens aan het doen was, juist heel goed zou zijn voor die boom. Ze noemen het snoeien en ze beweren,dat de boom daar mooier en sterker van wordt. Nou, ik hoop, dat ze gelijk hebben, maar ik moet het eerst zien.

Boom onderhoud

Zondag 19 oktober 2014

Alweer een zomerse dag. het kan niet op.
Vandaag een buitenritje gemaakt. Altijd leuk om te doen.
Ik hoorde toevallig mijn mens Sanneke vertellen, dat ze zwanger is.Ik vroeg of iemand van ons wist, wat dat woord betekent, want ik kende het eigenlijk niet. Maar Tico wist het. Volgens hem is iemand dan drachtig en dat zou best eens waar kunnen zijn. Jippie...!Dan heb ik straks een eigen rijkind, helemaal voor mij alleen. Leuk,leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 18 oktober 2014

Prachtig weer.Zon , weinig wind en wel 20 graden.
Iedereen is heel blij met dit mooie weer en we mochten ook weer in de wei. Fijn, hoewel ik wel moet zeggen, dat het gras in het voorjaar een stuk lekkerder is. Over lekker gesproken.Dat experiment met die hooinetten bevalt ons hier heel goed.Je moet er wel even aan wennen, dat je je hooi niet meer een twee drie naar binnen kunt slaan ( wat altijd wel mijn gewoonte was ), maar een poosje langer aan het peuteren bent om je portie naar binnen te krijgen. Het heeft beslist voordelen, Je hebt veel langer wat te doen. En als je genoeg hebt blijft dat wat over is gewoon goed totdat je weer trek krijgt. Het is dan niet bedorven doordat je eroverheen hebt geplast of gemest. Er kan genoeg in zo'n net voor 24 uur. Onze mensen hoeven dus ook niet meer drie keer op een dag met ruwvoer te lopen slepen en ze hoeven ook niet meer drie keer te vegen.

Vrijdag 17 oktober 2014

Wisselend bewolkt en veel wind.
Het was de hele week al drukker dan normaal en vooral veel ongeregelder. Het is hier namelijk herfstvakantie. En toen vanmorgen het plein volstroomde met enthousiaste rijkinderen wisten we het meteen...kampdag !!! Leuk hoor.Ik ben dan best een beetje jaloers op mijn overburen Sunshine en Dp. Die worden dan door vele handjes gepoetst en gaan behalve gewoon lopen in de les ook allerlei andere leuke dingen doen. Ponyvoetbal, stoelendans enz.

Kampdag

Donderdag 16 oktober 2014

Zwaar bewolkt, maar tenminste meestal droog.
Toen ik vanmorgen uit mijn buitenluik keek zag ik tot mijn verbazing, dat Byou een poot werd uitgetrokken. Dat was tenminste mijn eerste gedachte. Maar dat klopte natuurlijk niet.Ik keek nog eens goed en zag toen, dat het vrijwilligershulpmens, dat paardenmassage en zo heeft gestudeerd bezig was om Byou uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Niet echt natuurlijk, maar wel zoiets,. Byou vond het trouwens helemaal prima en zei later, dat ze ervan was opgeknapt.

Pardenmassage

Pagina: «  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement