Het Dagboek

Donderdag 5 juli 2012

Heeeeel warm en windstil. Aan het eind van de middag onweer en onvoorstelbaar grote bakken met water. Alles stond even blank inclusief de weilanden. Voor de buitenbak was deze zondvloed heel welkom, want het begon daar behoorlijk te stuiven.Onze mensen waren net van plan om dan toch maar alle slangen in stelling te brengen om te kunnen sproeien, maar dat is nu even niet nodig, want de bodem is weer helemaal in orde.

Woensdag 4 juli 2012

Zonnig, weinig wind en bloedheet.
Ik sprak vanmorgen Twingo, die al een tijdje uit de roulatie was, omdat hij niet echt lekker liep. Net niet helemaal goed. Hij vertelde, dat hij gisteren door een vreemd mens op een aantal plaatsen van zijn lijf was lek geprikt met allemaal kleine naaldjes. Het deed helemaal geen pijn, dus deze keer heeft hij het maar eens zonder protest laten gebeuren.En raadt eens wat...Toen hij vanmorgen naar de wei ging kon hij opeens weer gewoon normaal lopen. Hij kan er nog niet over uit ! Maar blij, dat hij was !Ze noemen deze behandeling dry needling hoorde ik. Het behandelmens had gezegd, dat Twingo niets ernstigs mankeerde, maar dat hij wel een aantal kleine ongemakken had, een soort van knopen in zijn spieren of zoiets. En dat is nu weer in orde geprikt. Hoe bedenken ze het. Maar onze mensen zeggen altijd,"als het helpt is het goed, ook al snappen we er niets van hoe het kan." En zo is maar net.

Dinsdag 3 juni 2012

Niet veel zon, maar best lekker weer.Zo'n 23 graden.
Ik liep vanmiddag in de binnenbak en daar zag ik een heel stel kleine zwaluwtjes bij de stal van Misty zitten. Ze waren kennelijk net uit het nest, maar de zelfstandigheid was ver te zoeken. Ze zaten allemaal netjes op een rijtje te roepen om eten. Vader en moeder vlogen af en aan en het grappige was, dat ze netjes om de beurt bediend werden hoe hard ze allemaal ook schreeuwden om als eerste aan de beurt te zijn.
Stal de Eik

Maandag 2 juli 2012

Veel zon en veel wind.
Ik ben Floran en woon de laatste tijd in de grootste box van de grote stal. Daar zit een raampje in aan de achterkant, waardoor Sandra vanuit haar huiskamer kan kijken wat wij in de grote stal aan het doen zijn. Maar ik kan natuurlijk ook kijken wat zij doet en ook , als ik mijn oor tegen dat raampje aanleg, horen wat ze daar allemaal bekokstoven.Zo hoorde ik vanmiddag laat, dat onze mensen tegelijk blij en niet blij waren met een telefoontje van onze hooiboer.Ze waren blij, omdat ze hoorden,dat het hooi droog was zonder dat er een drup water in was gekomen en niet zo blij toen ze hoorden dat het vanavond al hier zou komen in plaats van morgenavond, waarop ze gerekend hadden. Er lag namelijk nog zeker 100 baal hooi van vorig jaar op de plek, waar het nieuwe moest komen te liggen en dat moest natuurlijk eerst weg. En wel meteen, zoals de zaken er nu voor stonden. Droog hooi is nu een keer droog hooi en daar moet alles voor wijken, voordat het per ongeluk weer nat wordt.Er waren lessen in de binnenbak gepland en dat werd een beetje moeilijk met al die stennis in dezelfde ruimte. Dat werd dus omgezet naar een potje voetbal in de buitenbak.

Stal de EikEn zoals gewoonlijk is alles weer op zijn pootjes terecht gekomen al was het wel tegen 12 uur 's avonds eer alles op de plek was.D.w.z.Het oude hooi eerst op twee platte wagens, waarvan 1 inderhaast geleend was van een buurman met de tractor van een andere buurman ervoor. Toen is het nieuwe hooi op de goede plaats in de binnenbak achter de damwand naast onze tractor opgepakt en  hebben ze het oude hooi weer van de karren gehaald en aan de voorkant ervoor gezet, zodat dat nu het eerste aan de beurt is om opgegeten te worden. Met dat hooi is niets mis hoor. Het smaakt nog prima, maar dat nieuwe hooi ruikt toch zo heel erg lekker.Je zou er zo aan beginnen. Maar dat mag niet,want het moet 6 weken oud zijn voordat we het mogen eten.Voor die tijd kan er nog broei in zitten en daar kunnen we makkelijk koliek van krijgen.Voorlopig zullen we het dus met alleen de lekkere lucht moeten doen.
Stal de Eik

Zondag 1 juli 2012

Wisselend bewolkt, droog en best veel wind. 20 graden.
Ik zag vanmorgen, dat het spoedcursusmens met Vosje en Floran het erf af stapte.Ze gingen als afsluiting van de cursus een buitenrit maken en ze zijn wel meer dan twee uur weggebleven.Toen ze terug waren vertelde Vosje, dat het een leuke ontspannen rit was geweest en dat het spoedcursusmens vast van plan was om door te gaan met paardrijden. Nou, daar doe je het dan toch voor !
Stal de Eik
De week is weer om en ik geef de pen aan Floran.

Zaterdag 30 juni 2012

Wisselend bewolkt, veel wind en koeler.
Hulpkinderen zijn vandaag erg druk geweest met het insmeren van paarden en ponies met Endure.Mij hoefden ze niet te doen, want dat had mijn eigen mens al gedaan.Het is best veel werk, maar dan heb je ook wat. Over een paar dagen moet het nog een keer, dan 1 week later nog een keer en verder om de 14 dagen tot 3 weken.Het effect ervan is, dat de dazen ons met rust laten We hoeven dus niet dagelijks te worden besproeid met allerlei dure stinkende spray's, die toch maar een paar uur werken. Wij kunnen lekker ongestoord in de wei lopen, lekker in ons blote vel zonder allerlei rare lappen om ons heen.Als er al dazen denken, dat wij een lekker hapje zijn, veranderen ze daar bij de landing heel snel van mening over en weten niet hoe gauw ze weer een doorstart moeten maken.Het spul komt uit Amerika, maar je kunt het tegenwoordig ook in nederland bestellen.

Vrijdag 29 juni 2012

Veel wolken, winderig en veel frisser.
We hadden mazzel, want we konden een gigantisch noodweer compleet met hagel, donder, bliksem en bakken regen op zichtafstand langs zien trekken. Onze mensen waren blij, want de boer bij wie ze altijd hooi kopen had net gebeld,dat hij had gemaaid en dat land ligt gelukkig helemaal de andere,droge, kant op.

Donderdag 28 juni 2012

Wisselend bewolkt, veel wind en de hele dag droog.
Vanmorgen hoorden we opeens een raar geluid en plotseling zagen we Sydney heel ontspannen en op zijn gemak in zijn eentje langskomen op weg naar de stal.En dat terwijl ik gezien had, dat hij net in de paddock was gezet."Heeee...dat mag niet hoor"riep Nushky hem na. Zij had gezien wat hij had gedaan. Hij is zomaar over het ijzeren hek gesprongen en heeft nog niets geraakt ook nog.Erg stout, maar eigenlijk ook erg knap. Toch..?

Woensdag 27 juni 2012

Beetje druilerig weer. Eigenlijk de hele dag vaak heel fijne regen, maar zo weinig, dat het volgens buienradar droog was.Weer eens iets anders.
Sinds maandag hebben we ook weer een spoedcursusmens.Hij had nog nooit echt op een paard gezeten, maar hij doet het hartstikke goed. Ben benieuwd of hij zondag zijn afsluitende buitenrit kan maken.
Stal de Eik

Dinsdag 26 juni 2012

Wisselend bewolkt, beetje wind. Fris in de schaduw, warm in de zon.
Je hoort nu overal in de buurt de maaimachines van de boeren. Het schijnt maar een paar dagen droog te blijven en het gras moet er echt af, dus ze wagen maar de gok.
Igor vertelde, dat waarachtig vanmorgen opnieuw dezelfde helicopter op dezelfde tijd als vorige week en op dezelfde plaats heeeeel lang is blijven hangen vlak boven hun groep ponies en het graanveld. je kon de mensen er makkelijk in zien zitten. Niemand weet waar dit goed voor is, maar het is iedere keer erg schrikken. Vorige keer heeft Olleke zelfs haar ijzers afgetrapt. Het moest verboden worden.Alleen de mensen weten niet waar ze moeten gaan klagen, want zelfs Google, wie dat ook moge zijn, schijnt het niet te weten.

Pagina: «  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement