Het Dagboek

Zondag 19 mei 2013

Af en toe zon, weinig wind en minstens 14 graden.
Eerste pinksterdag heet het vandaag. Eigenlijk prima weer om een buitenrit te maken en dat gebeurde dan ook.Ik zag een hele stoet medewerkers vertrekken richting bos en hei. Zelf baalde ik. Mijn mens had namelijk visite,dus voor Nicky en mij zat een lekkere buitenrit er vandaag niet in. Ze kwamen wel allemaal naar ons kijken, maar daar koop je niks voor. Toch!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Zaterdag 18 mei 2013

Somber, koud en ook nog regenachtig.
Gelukkig hebben we voor ons werk een dak boven het hoofd, maar gezellig is anders.

Vrijdag 17 mei 2013

Somber en winderig. Zou het voorjaar dit keer worden overgeslagen ???
Inmiddels is het bouwland bij ons achter,ons crossterrein, omgeploegd en ingezaaid. Ik ben benieuwd, wat er dit jaar boven de grond zal komen. Zoals ik het nu kan zien zou het wel eens weer een keertje mais kunnen worden.De tijd zal het leren.

Donderdag 16 mei 2013

Somber, maar wel droog.
Je houd het niet voor mogelijk, maar het is echt waar.We mogen eindelijk weer naar de wei.Ik dacht al , dat het er nooit van zou komen.Maar nu staat me er toch een partij lekker gras ! Jammer, dat onze mensen zo pietluttig zijn, om niet te zeggen krenterig,dat we eerst maar een half uurtje mogen schransen. Je hebt net de smaak te pakken of ze komen je weer halen. Nou ja,iedere dag een halfuurtje langer en over een week gaan we lekker weer normale tijden weidewaarts. Ik kan niet wachten.

Woensdag 15 mei 2013

Veel regen en koud, maar 's avonds plotseling zonnig en erg aangenaam weer.
Ik hoorde, dat de recreantenclub voor deze avond iets leuks had georganiseerd.Wie dat wilde kon namelijk door een professionele fotograaf foto's laten maken van zichzelf en zijn/haar eigen paard of lievelingspaard van de manege. Fotoshoot schijnen ze dat te noemen.Maar....ze hebben het na lang wikken en wegen afgeblazen vanwege het slechte weer. Balen natuurlijk. En raadt eens wat ! Precies toen het afzeggen klaar was veranderde het weer,zonder dat buienradar dat in de gaten had gehad,in heel geschikt fotografeerweer. Het kan verkeren. Ze hebben het nu uitgesteld naar volgende week donderdag en ik denk niet, dat het dan nog wordt uitgesteld, wat het weerbericht ook moge zeggen.

Dinsdag 14 mei 2013

Wisselvallig , ook wel eens droog.
Toen ik naar de buitenpaddock ging zag ik, dat Theo bezig was om een nieuwe drempel te maken op de plek, waar Pride de vorige er uit getrokken had. Toch ongelofelijk, dat dat dier zoveel kracht had gezet, dat de ijzeren stang is afgebroken en zo krom stond, dat de smid, die gelukkig toevallig net langs kwam, dat ding, dat de mensen er af hadden geslepen, in zijn vuur recht moest buigen. Op een andere manier ging het niet .En nog veel ongelofelijker is, dat onze Pride niets van deze actie heeft overgehouden. De mensen hebben hem natuurlijk wel meteen arnica gegeven. De volgende morgen liep meneer alsof er niets gebeurd was. En iedereen was daar heel blij mee.
Stal de Eik 

Maandag 13 mei 2013

's Nachts nog steeds te koud. Wisselend bewolkt. Soms een klein buitje.
Tico is de naam en ik praat momenteel vanuit een box in de nieuwe stal. Dat komt ,omdat ik mijn eigen box ter beschikking heb gesteld aan Sjonie, die weer plaats heeft gemaakt voor onze gast Tristan, bijgenaamd "de Sloper". Sjonie's stal is namelijk Tristanproef gemaakt.
Maar ik vind het best leuk om weer eens ander volk om je heen te hebben.

Zondag 12 mei 2013

's Morgens veel regen.'s Middags droog.
Sjonie en waarachtig ook Venice zijn beeldschoon opgetut naar een concours hier in de buurt geweest en naar ik hoorde, hebben ze het allebei hartstikke goed gedaan. Voor Venice was het de eerste echte wedstrijd, maar dan in een soort proefrubriek. Ze vertelde, dat dat  jurymens had gezegd, dat hij niet begreep waarom ze niet in een gewone klasse startte. Dat is toch een compliment. Of niet soms !
Sjonie kreeg ook weer een zootje winstpunten en zei trots, dat ze nu L2 + 4 is, wat dat dan ook moge betekenen.
Wij hadden hier ook een leuke wedstrijd. Vaardigheid noemen ze dat.Het is een dressuurproef met balkjes lopen en een sprongetje tussendoor. Leuk hoor. En het leukste was, dat ik ook mee mocht doen...en nog eerste werd ook in een van de rubrieken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 11 mei 2013

Veel wolken, beetje regen en koud.
De vakantie is bijna afgelopen, maar er zijn toch nog veel rijmensen weg. Hopelijk is alles de volgende week weer een beetje normaal.Wat niet normaal leek te zijn waren Pjotrs ogen met bultjes er in. Als je je afvraagt wat ik nu weer voor wartaal uitsla moet je maar eens luisteren naar wat Pjotr te vertellen had. Die kwam ik namelijk tegen in de paddock . Hij vertelde apetrots, dat hij een ingebouwd zonnescherm in zijn ogen had.  Zijn mens had hem toevallig eens goed in de ogen gekeken en was eerst behoorlijk geschrokken van wat ze daar zag. Er zat namelijk een soort bobbeltje in zijn oog. Het leek sprekend op een druifje, maar dan niet op de fruitschaal, maar in zijn oog.En aangezien druifjes daar normaal gesproken niet horen was ze meteen behoorlijk ongerust. Maar...ze hebben het aan de toverdoos, die ze ook wel internet noemen, gevraagd. En die zei, dat die bobbeltjes corpora nigra heten en helemaal geen kwaad kunnen. Integendeel.Waarschijnlijk zijn ze een soort bescherming tegen de zon. Nou, daar stonden we allemaal toch van te kijken.Ik loop toch al heel wat jaartjes mee en onze mensen ook, maar niemand had er ooit van gehoord.Je bent dus nooit te oud om wat te leren.
Stal de Eik 

Vrijdag 10 mei 2013

Wisselend bewolkt. Somber en koud. Niet meer dan 12 graden.
Gisteren zijn Famke en Tristan weer gearriveerd.Famke vertelde, dat haar mensen weer een paar dagen met vakantie gingen. En omdat ze daar geen paarden bij konden gebruiken kwamen ze maar gezellig bij ons logeren.

Pagina: «  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement