Het Dagboek

Zaterdag 26 juli 2014

Overdag droog, 'nachts wat regen .Lekker fris !
Ondanks de vakantie een druk dagje. Veel vaste zaterdagrijmensen zijn er weliswaar niet, maar daar kwamen rijmensen van andere dagen, die al terug zijn of nog weg moeten ,voor in de plaats. Plus hier en daar een toeristenrijmens. We hebben dus onze dag weer goed besteed.

Vrijdag 25 juli 2014

Bewolkt, 22 graden, weinig wind, beetje regen.
Ik kwam vanmorgen Vosje tegen en die klaagde over de zwaluwen. Wat bleek ? Boven haar box zit een van de vele nesten en daar hangen al voor de derde keer dit jaar 5 opgeschoten jonge zwaluwen half uit te jammeren om voer.Wat erger is, is dat wat er gebeurt als ze dat voer een keer op hebben. Een deel valt er namelijk aan de andere kant weer uit en dat heet poep. En waar komt dat dan terecht ?Juist ja...bovenop mij en dat vind ik niet leuk,"mopperde ze.En ik kan me dat heel goed voorstellen. Ik ben blij, dat de zwaluwen,die boven mij zitten net naast mij mikken.

Zwaluwtjes Mikpunt Vosje

Donderdag 24 juli 2014

Zon , veel wind en erg warm.
's Morgens ben ik op buitenrit geweest en 's middags konden we een middagdutje doen, want alle kampkinderen waren vertrokken naar het zwembad. Het was ook echt te warm om te werken.

Woensdag 23 juli 2014

Zonnig, winderig en warm.
Het voermens, dat behalve voor het vullen van onze magen ook de zorg voor het welzijn van de bloembakken heeft is tegenwoordig veel tijd kwijt met het nathouden van al dat spul.Maar het is niet voor niets, want al die planten zetten hun beste beentje voor met bloeien.

Bloeiende bloemen

Dinsdag 22 juli 2014

Droog, veel wind, wisselend bewolkt.
Remco is met een paar vrijwilligershulpmensen de hele avond druk geweest om de hindernissen weer in de springwei te zetten. dat is altijd een behoorlijke klus, maar dan heb je ook wat. Springen in de open lucht is een leuke afwisseling en bovendien staat het best leuk als je aan komt rijden.

Opbouwen springwei Springwei gereed

Maandag 21 juli 2014

Hele dag regenachtig en een stuk koeler.
Mijn naam is BB en na een korte logeerpartij in de nieuwe stal, omdat ik de herrie van de verbouwing van de kamer naast mijn box, niet meer verdroeg, woon ik weer in de laatste box rechts als je binnen komt. Een fijne plek met uitzicht alle kanten op tot in Sandra's woonkamer aan toe. Daarom doe ik de anderen ook verslag van hoever ze zijn met die brekerij.

Zondag 20 juli 2014

Vandaag nog warmer. Record : 35 graden
Het is wel erg warm. We hebben dan ook niets gedaan dan paddock- en wei "hangen " Heel plezierig op zijn tijd.
Gisteren was Sjonie vertrokken, maar het rolhok is niet leeg terug gekomen. We dachten eerst, dat Sjonie iets vergeten was en terug was gekomen toen we het paard zagen, dat er uit kwam stappen. Want zeg nu zelf. Dit is toch sprekend Sjonie. Maar dat is niet zo gek, want ik hoorde, dat het een zusje van Sjonie is. Ze is 5 jaar, heet Ejonie en heeft dezelfde moeder en een andere vader. Zij komt nu in de leer om haar zus op te volgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Sjonie Ebonie

Zaterdag 19 juli 2014

Heeeel warm. 's middags 34 graden.
We hebben vandaag Sjonie uitgezwaaid.Ze is vertrokken naar de wei van haar fokmens om de geboorte van haar veulen af te wachten.Gisteren zijn ze naar het dierenartsmens geweest en daar hebben ze even in haar buik gekeken of er nog een veulen in zat en zo ja hoe het dan met hem/haar was.En ja hoor...Het beestje was springlevend en had inmiddels ook zijn hartje aan de praat gekregen, want het klopte prima.Op de foto kun je het zien tussen de rode pijltjes. De geplande veulenaankomstdatum is 27 mei 2015. We zullen tegen die tijd wel een kaartje van haar krijgen.Ze riep ,toen ze wegreed, nog gauw even, dat ze de groeten zou doen aan Floran en Sydney en dat is een prima plan.

Veulen op komst Veulen op komst

Vrijdag 18 juli 2014

Zonnig, warm ,wel 26 graden.
Michelle, een van onze stagemensen van de laatste tijd was vandaag voor het laatst. Volgend jaar schijnt ze weer door te mogen naar een volgend leerjaar.En ze was daar zo blij over, dat ze een beeldschone taart had meegebracht, kompleet met een foto van ons bedrijf.En het leuke was, dat dat ding niet alleen mooi, maar ook nog heel lekker scheen te zijn. Wij wensen Michelle succes met haar verdere opleiding.

Taart!

Donderdag 17 juli 2014

Zwaar bewolkt en veel wind.
Vanavond hadden de kampkinderen een buitenrit. En weet je wat nu zo kinderachtig is ?? Ik mag nooit mee. Echt helemaal nooit...En weet je waarom ? Enkel en alleen , omdat ik het in het bos zo leuk vind, dat ik helemaal geen zin heb om daar saai doorheen te stappen , draven en galopperen. Ik probeer me te beheersen, maar kan het dan echt niet laten om lekker uit mijn dak te gaan. Lekker bokken en zo. In mijn enthousiasme vergeet ik dan helemaal, dat er ook nog iemand op mijn rug zit, die daar ook graag op wil blijven zitten.Ik heb echt wel geprobeerd om me te gedragen zoals de anderen, maar het lukt me gewoon niet.Laatst nog hadden ze besloten om mij toch nog eens een keer mee te laten gaan om te kijken of ik mijn leven had gebeterd. Ik blij natuurlijk. Hans, een van de begeleidmensen, die het klusje mocht klaren, was eerst heel tevreden over mijn keurige gedrag.Maar helaas...Na een poosje werd het me toch weer te machtig en voordat ik het wist ( en erger...voordat Hans het wist) waren we uit het niets in een noodgang bokkend op weg naar verderop. En omdat dat nu precies is wat onze mensen niet kunnen waarderen ( geen gevoel voor humor) zal ik het voorlopig wel weer kunnen schudden. Dom,dom,dom.Als iemand zich dus afvraagt waarom ik nooit op buitenrit ga weet hij het nu. Daarom.

Pagina: «  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement