Het Dagboek

Zaterdag 14 mei 2016

Stuk kouder en een beetje regen.
Iedereen hier is benieuwd , wat het boerbuurmens, van wie   "ons" crossland vlak achter onze stal is, dit jaar zal gaan verbouwen. Wordt het in de zenuwen zitten of de aardappels er op tijd uit zijn of nagels bijten, omdat de mais groeiachterstand heeft en dus alsmaar niet kan worden geoogst ??? We hebben alles al beleefd, maar in de meer dan 35 jaar , dat onze cross wordt gehouden op de laatste zondag in oktober,is het uiteindelijk altijd goed gekomen. Al hebben onze mensen wel eens pas de avond voor de cross bij het licht van schijnwerpers de finishhindernis kunnen bouwen, omdat pas dezelfde middag het land was vrijgekomen. Volgens mij staat er nu mais op en het komt al goed op. Wordt vervolgd.

Cross terrein

Vrijdag 13 mei 2016

Soms wolken , ook vaak zon. 23 graden.
We zagen , dat Remco bezig was om koffers en spullen, veel spullen ,in zijn rolhok te stouwen. Sil vroeg zich af of ze soms met vakantie zouden gaan. En toen al gauw Lukar, Adair, de twee honden , Jeroen en Enide arriveerden was dat wel heel duidelijk. En ja hoor. Sandra, Remco, Bartje en zelfs het voermens stapten in,riepen "tot volgende week" en verdwenen in de verte. En zal ik jullie eens wat vertellen ! Ze zijn dit keer geen een keer teruggekomen, omdat ze iets vergeten hadden. Zouden ze het dan toch nog een keer leren ? We wensen ze in ieder geval een leuke vakantie toe en in die tijd zullen we het prima redden met onze vertrouwde oppasmensen. Ik hoorde al een van de hulpmensen zich verheugen op stapels pannenkoeken, wat dat dan ook moge zijn.

Donderdag 12 mei 2016

Wisselend bewolkt, 23 graden.
Ik heb toch zo het idee, dat onze winterdekens  langzamerhand wel naar de paardendekenwasserij zullen verdwijnen. Ze worden ieder jaar netjes opgehaald en een tijdje later weer brandschoon en  gerepareerd weer teruggebracht.Ben benieuwd of het weer net zo gaat als vorig jaar. Toen kregen we namelijk een compliment van het paardendekenwasmens, dat we bijn niets hadden kapot gemaakt. Goed he !!

Woensdag 11 mei 2016

Zonnig, veel minder wind. 27 graden
Hans is weer druk bezig. Het houtwerk van de zandpaddocks achter de buitenbak zijn aan vervanging toe. het was nog een hele klus om de oude palen uit de grond te krijgen.D.w.z. het onderste verrotte stuk. maar het is gelukt hoor. Het staat er nu weer bij als nieuw.

Zandpaddocks Zandpaddocks

Dinsdag 10 mei 2016

Soms plotseling enorme windvlagen, maar wel veel zon en 25 graden.
Eindelijk, eindelijk, eindelijk, zijn we vanmorgen voor het eerst in de wei geweest. Super....Er is toch niets zo lekker als de eerste happen sappig meigras.

Gras eten

Maandag 9 mei 2016

Zonnig, veel wind en 24 graden.
Ik ben Venice en woon in een van de silostallen naast Sil.Dat is heel fijn, want we vinden het allebei prettig om aan de ene kant privacy te hebben ( muren tussen ons in in plaats van, zoals bij de meeste stallen hier, alleen maar tralies) en om  aan de andere kant als we dat willen contact met elkaar te kunnen hebben via onze buitenluiken. We zijn , omdat we zo goed met elkaar kunnen opschieten ook weidemaatjes geworden en dat is gezellig.

Zondag 8 mei 2016

Zomer.
En weten jullie wat het vandaag nu weer voor dag is ??? Moederdag. En dus gaan de meeste mensen met hun moeders op stap. Nu ja. We wensen iedereen een leuke dag en gaan zelf dan maar lekker liggen relaxen in de zon. Niet verkeerd toch  ?
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Relax moment

Zaterdag 7 mei 2016

Hoogzomer. Alleen maar zon en 26 graden.
Overal in de buurt hoor je de maaidingen ratelen. Eindelijk kunnen de boeren het eerste hooi van het land halen.Hier wordt nooit gehooid.Onze mensen moeten altijd hooi en voordroogkuil kopen, want het gras in onze weiden wordt door ons ter plaatse opgesmikkeld. Tenminste als we er eindelijk in mogen.Volgens Pride,die hier al langer is en weet hoe de zaken hier gaan mogen we in de wei als het gras zo lang is geworden, dat het een beetje golft als de wind er overheen gaat

Vrijdag 6 mei 2016

Zonnig, weinig wind en 22 graden.
Kampdag !! Leuk.Al vroeg kwamen er een heleboel kampkinderen aangerend en ze zijn de hele dag in touw geweest met het doen van allerlei leuke dingen. Ik denk wel, dat ze vannacht goed zullen slapen.(en onze hulpmensen ook...)
Overbuurvrouw Zazou verzuchtte, dat ze het jammer vond, dat haar eigen rijkind Stan nog een beetje te klein was om mee te mogen doen. Ach ja, hij is net 1 jaar, dus hij heeft de tijd nog wel.

Kampdag

Donderdag 5 mei 2016

Hele dag zon en 18 graden.
En weer was het een vrije dag voor alle medewerkers. Het was nu namelijk twee feestdagen tegelijk.En Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag.Hoe verzinnen ze het. In ieder geval hadden alle rijmensen kennelijk andere dingen aan het hoofd op andere plaatsen dan hier.

Pagina: «  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement