Het Dagboek

Zaterdag 20 februari 2016

Onaangenaam weer. Regenachtig en idioot warm voor de tijd van het jaar. Meer dan 10 graden.
En vandaag was inderdaad het eerste deel van de tweede wedstrijd van de wintercompetitie. Leuk...leuk ! Ik heb goed mijn best gedaan en heb , samen met de rijmensen uiteraard, 1 eerste en 2 tweede prijzen gehaald. Niet verkeerd toch !

Prijsuitreiking Prijsuitreiking

Vrijdag 19 februari 2016

Voor de afwisseling zwaar bewolkt en regenachtig.
Er komt vast weer een wedstrijd aan, want er wordt al de hele week proeven geoefend.Voor mij is dat een makkie. Ik heb tenslotte al een hele tijd geleden met een rijmens het F20 diploma gehaald. Dus als iemand de correcte hulpen geeft, zodat ik snap wat er wordt bedoeld, komt het helemaal goed.

Donderdag 18 februari 2016

Wisselend bewolkt en rond het vriespunt.
We hebben deze week afscheid genomen van Lizzy.Ze gaan voor haar op zoek naar een andere plek met maar 1 eigen mens.Ze is hier best wel lang medewerker geweest, maar ze vond het werk eigenlijk niet echt leuk. Dat liet ze de laatste tijd een beetje te vaak merken. Omdat de rijmensen hier komen voor paardrijles en niet voor vliegles , hebben onze mensen besloten, dat ze beter naar een ander adres kan gaan.We hebben haar uitgezwaaid en hopen,dat het handelaarsmens gauw een ander fijn plekje voor haar vindt.

Woensdag 17 februari 2016

Opnieuw hele dag zon, 's nacht vorst, overdag 0 graden
Het was zo koud,dat zelfs de struiken, die vorig jaar rond de mestplaat zijn gezet, ze schijnen rododendrons te heten, en die al vol in de knop zitten , hun blaadjes van schrik lieten hangen. Laten we maar hopen, dat deze soort er uiteindelijk wel tegen kan.

Rodondendron

Dinsdag 16 februari 2016

Vannacht opeens behoorlijke vorst. Vanmorgen was alles wit berijpt, maar volop zon en windstil.
Gelukkig hadden onze mensen dit dit keer wel aan zien komen. En omdat ons boerbuurmens weer zo aardig is geweest om gisteren op tijd onze paddocks gelijk te trekken, konden we vandaag allemaal lekker buiten recreeren. Super !

Buurman

Maandag 15 februari 2016

Super mooi weer.Droog ,zonnig en fris
Hallo, hier is Kleo.Ik woon in de grote stal met aan de ene kant mijn grote vriend Orlando en aan de andere kant een zekere Lola, een zg. invalsmedewerker. Ik kan het redelijk met haar vinden, maar eerlijk gezegd houdt het niet over.Vooral als het voermens in aantocht is stelt ze zich heel erg aan en doet alsof Bill, haar andere buurman, en ik haar het lekkers willen afpakken. En dat terwijl we geen schijn van kans hebben om bij haar voerbak te kunnen komen. Laat staan er iets uit te halen. Nou ja, het zal de aard van het beestje wel zijn.Jammer van de energie vind ik.

Zondag 14 februari 2016

De heeeeele dag regenachtige sneeuw of sneeuwachtige regen. Echt non stop. Het had 's nachts ook nog eens onverwacht stevig gevroren, dus onze paddocks waren bobbelig en keihard geworden. Dus dit keer voor het eerst in lange tijd geen paddockuitje voor ons. Jammer, maar morgen beter !
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Zaterdag 13 februari 2016

Droog en helaas geen zon meer. Jammer we waren er net aan gewend.
Ik keek vanmorgen uit mijn luik en zag mensen van de recreantenclub allerlei spullen de kantine in dragen Ik hoorde, dat vanavond de jaarvergadering van de club zou zijn. Dat zal vast wel uitdraaien op een kwartiertje vergaderen en de rest van de avond lekker eten en kletsen . En zo is het ook gegaan. Het was tenminste laat in de avond voordat de laatsten weer op huis aan gingen.

Recreantenclub avond Recreantenclub avond

Vrijdag 12 februari 2016

's Nachts onverwacht een beetje vorst, maar overdag veel zon.
Toen ik de paddock in ging voelde de bodem wel een beetje raar aan, maar als je even doorliep zakte het dunne harde laagje in en kon je er gewoon lopen en lekker in de zon liggen ook.

Donderdag 11 februari 2016

Voor de afwisseling stralend weer. De hele dag zon en geen wind.
Ik zag Pride langs komen op weg naar de bak. Hijheeft vorig voorjaar een peesblessure opgelopen en was heel lang buiten dienst,m maar het begint er nu toch op te lijken, dat hij bijna weer helemaal heel is. Een van onze vrijwilligershulpmensen heeft eerst maanden lang met hem gestapt en nu mag hij iedere dag ietsje meer doen. Ik zag hem tenminste voorbij draven en dat zag er goed uit

Pagina: «  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement