Het Dagboek

Woensdag 15 oktober 2014

Meer regen. De weiden zijn inmiddels doorweekt hoorde ik de mensen met lange gezichten zeggen. We kunnen dus fluiten naar ons dagelijkse hapje gras. Jammer.
Wat wel heel leuk is, is dat we nu hier ook allemaal zo'n zg. slowfeeder hebben gekregen. Ik had in de paddock al horen vertellen door de paarden, die in de grote stal wonen dat ze daar tegenwoordig dag en nacht ruwvoer kunnen eten wanneer ze willen. Dat leek mij ook wel leuk en kijk....ook wij zijn nu voorzien. Ben benieuwd hoe dat bevalt !

Dinsdag 14 oktober 2014

Veel regen.Dat hebben we lang niet gehad en onze mensen zijn niet blij. Voor de cross, die in aantocht is, is veel regen het laatste waar ze op zitten te wachten. Nou ja, het duurt nog 14 dagen,dus het is nog niet echt erg.

Maandag 13 oktober 2014

Wolken en zon. Droog.
Mijn naam is Zazou.Dat is natuurlijk weer niet mijn echte naam.Dat is iets moeilijks, Ubrunhilde of zoiets. Zeg nou zelf. Daar kun je toch niet mee door de wereld.Gelukkig heeft mijn eerste mens dat begrepen. Blijft de vraag waarom ze me dan toch officieel zo'n rare naam hebben gegeven. Nou, dat is heel eenvoudig. Dat moest. Alle paarden,die bij het KWPNstamboek horen (en dat zijn de meesten) en in hetzelfde jaar geboren zijn moeten een naam krijgen,die begint met dezelfde letter. En ieder jaar verandert die letter volgens het alfabet.Dat is ook wel handig, want als je weet met welke letter de veulens van dit jaar zijn opgezadeld kun je gemakkelijk uitrekenen hoe oud ieder paard is.Op zich heeft het dus wel wat.Probleem is wel , dat je soms hele rare namen krijgt, waardoor de mensen er voor gewoon gebruik heel iets anders van maken ( zoals bij mij ) en dan weet je dus weer niets...

Zondag 12 oktober 2014

Bewolkt, later zon.
Vanmiddag was er weer een springles, dit keer georganiseerd door de recreantenclub. Ik mocht uiteraard weer meedoen en het was heel leuk en leerzaam.
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou.

Springles

Zaterdag 11 oktober 2014

De hele dag prachtig weer totdat tegen 4 uur plotseling de hemel openging en alles weer eens blank stond.Gelukkig waren toen de mensen, die de hele dag druk waren geweest met het bouwen van de cross net zo'n beetje klaar. Niet, dat ze niet nat zijn geworden, maar het had erger gekund.

Crossbouw

Vrijdag 10 oktober 2014

Hele dag bewolkt, maar prachtige veelkleurige zonsondergang.
Hans heeft de smaak van het renoveren van de omheiningen goed te pakken. En hij heeft eer van zijn werk. Wat af is kan er weer voor jaren tegen.

Omheining

Donderdag 9 oktober 2014

Paar flinke hoosbuien.
Gisterenavond is er een extra spring/crossles gegeven. Ik mocht ook meedoen en het was hartstikke leuk.

Springles

Het is weer eens iets anders om over de heksenbezems heen te moeten springen in plaats van dat ze worden gebruikt om de stal aan te vegen.
Vandaag is tot ieders vreugde de mais er af gegaan. mooi op tijd voor de cross.

Mais Mais

Woensdag 8 oktober 2014

Bewolkt en regenachtig. Eerst fris en later opeens zoel.
Onze helpmensen worden steeds enthousiaster over het nieuwe ruwvoersysteem in onze stal.Het hooi gaat niet meer op kruiwagens  naar de stallen, maar onze netten worden bij de ruwvoeropslag gevuld. Dat is met de uitvinding van Theo in een mum gebeurd.Het net wordt in het netophangding gehangen en ze hoeven de plakken niet meer uit elkaar te trekken . Die kunnen er in zijn geheel in .Je kunt het gemakkelijk alleen af. Plakken erin, dichtknopen, even wegen, op de kruiwagen naar de stallen en klik klik weer vast op de plek. Verder hebben ze er de komende 24 uur geen omkijken meer naar. Er hoeft nu veel minder vaak geveegd te worden en het is veel gemakkelijker uitmesten, omdat er geen vertrapt hooi meer ligt. Ik denk, dat, als de netten zich goed houden, het niet meer lang zal duren of iedereen hier heeft zo'n lekker net.

Vullen netten

Dinsdag 7 oktober 2014

Wisselend bewolkt, veel wind, 15 graden.
Dikkie Dik,de door zichzelf benoemde stalkat, wordt steeds meer een soort medewerker.Niet, dat hij mensen leert paardrijden natuurlijk,maar als er niemand op kantoor aanwezig is, neemt hij de honneurs waar....vindt hijzelf.Toch leuk als je als mens binnenkomt en dan door een hard snorrende kat wordt begroet. "Klantvriendelijkheid noem je dat," zei hij laatst tegen mij en ik moet eerlijk zeggen. De mensen vinden het wel leuk.

Poes

Maandag 6 oktober 2014

Ik ben Orlando en sta eigenlijk al zo lang als ik hier ben, zo'n 20 jaar, in de Grote Stal.Het was altijd al prima wonen hier, maar sinds onze mensen op de mega goede gedachte zijn gekomen om mijn weidemaatje Kleo naar de stal vlak naast mij te verplaatsen, ben ik 200 procent tevreden.
Jullie hadden al gehoord, dat we hier tegenwoordig z.g. slowfeeders hebben hangen. en wij vinden dat een prima idee. Lekker eten wanneer je trek hebt, of dat nu overdag of 's nachts is. Ze zijn nog aan het dubben hoe die netten dan bevestigd moeten worden, omdat ze vinden, dat ze onmiddellijk losgemaakt moeten kunnen worden, als we er onverhoopt in verward zouden raken. Dat is wel heel onwaarschijnlijk, maar voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast. Maar ze zijn er uit hoor...Boven aan het hek zitten nu twee paniekhaken en die blijven daar ook zitten. Aan de slowfeeder hebben ze 2 kniphaken vastgemaakt en die worden aan de ogen van de paniekhaken vast- en los gemaakt voor vullen en weer ophangen.Nu zou je natuurlijk ook die kniphaken rechtstreeks aan het hek vast kunnen maken, maar onze mensen hebben bedacht, dat je dan in geval van nood het net omhoog zou moeten beuren, terwijl de paniekhaak in 1 beweging naar beneden los schiet. Hopelijk zal dat nooit nodig zijn, maar je weet maar nooit.Je kan je ook nog afvragen waarom dan die paniekhaken dan niet meteen aan het net zijn vastgemaakt. Maar toen ik zag, hoe ze, toen ze dit uitprobeerden , aan het martelen waren om die dingen, die toch tamelijk hoog bevestigd moeten worden, met 1 hand vast te krijgen, snapte ik het meteen.Er is namelijk maar 1 hand beschikbaar, omdat de andere hand nodig is om het gevulde net op de plek te houden.Zo'n kniphaak bedien je gemakkelijk met 1 hand. Vandaar. Al doende leert men.
Het is ook opgelost wat Theo aan het maken was. Een ding om de netten in te hangen, zodat je twee handen vrij hebt om ze  te vullen.

Ophanging Slowfeeder vulapparaat

Pagina: «  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement