Het Dagboek

Woensdag 4 mei 2016

Soms zon, soms wolken , maar voortdurend een koude wind
Bart heeft tegenwoordig een vriendinnetje. Ik zag hem tenminste geregeld op pad met Misty. En Misty vindt het uiteraard een prima idee om gezellig uit grazen te gaan.

Misty

Dinsdag 3 mei 2016

Wisselend bewolkt. 16 graden.
Het is nog steeds vakantie. Het houdt niet op dit jaar. Maar de mensen, die deze week hier zijn hebben het een stuk beter getroffen dan de toeristmensen van de vorige week.
Alles begint er lekker groen uit te zien. De kastanjeboom midden op het plein, die een tijdje geleden door een bomendokter onder handen is genomen, ziet er weer uit als nieuw. Hij was namelijk behoorlijk kaal aan het worden en nu zit hij weer helemaal mooi in het blad en zit propvol kaarsjes. Fijn, dat het zo goed gelukt is.

Boom Boom

Maandag 2 mei 2016

Heel veel zon, weinig wind en 15 graden !!!
Ik heet Lola en ik woon tijdelijk in de nieuwe stal vlak naast de spuitstal.Mijn echte huis is zo'n 2 kilometer verderop,maar ik help hier al een poosje, omdat ze een medewerker te kort komen.Nou zou je denken, dat er op marktplaats,horses.nl enz . bosjes leuke pony's te koop zijn en dat het dus een koud kunstje moet zijn om een nieuwe medewerker aan te schaffen. Niet dus...Ze zijn hier al minstens een half jaar op zoek en zijn inmiddels het hele land al doorgeweest. maar ze hebben tot nu toe nog geen enkele geschikte, dus vriendelijke,vlotte (maar niet rennerige), normaal ingereden, stevig gebouwde Epony van rond de 10 jaar ,of jonger, kunnen vinden, die een normale keuring kan doorstaan. Als er dus iemand van jullie zo'n dier zou weten houden ze zich hier daarvoor aanbevolen. Ik kan wel zeggen, dat hij/zij hier een prima huis krijgt en nooit meer weg hoeft. Ik hoorde tenminste van Sunshine, die een poosje geleden is aangenomen, dat zij toen ze hoorde, dat ze op haar vorige adres weg moest, omdat haar mens te groot was gegroeid, daar helemaal geen zin in had en meteen maar was begonnen om te hinken. Dit tot stomme verbazing van haar vorige mensen, omdat ze nooit eerder iets had gemankeerd. Een kreupele pony kun je niet verkopen was de gedachte en daar had ze best gelijk in. Wat ze toen nog niet wist was, dat haar mens, die hier al een paar keer met haar op ponykamp was geweest, onze mensen had gebeld of ze haar als medewerker zouden willen hebben en dat het antwoord "ja,graag" was. Omdat ze het hier heel leuk had gevonden had ze grote spijt van haar domme actie.  Maar haar mensen hadden nu een probleem. Ze hadden erop gerekend, dat de stal van Sunshine vrij zou komen en hadden een nieuw groot paard gekocht, dat binnenkort zou komen. En wie koopt nu een kreupele pony??? Maar het is in orde gekomen.Onze mensen hebben afgesproken, dat ze Sunshine voorlopig op proef wilden hebben en Sunshine is op haar beurt begonnen aan een heel snelle revalidatie, verbluffend snel zelfs. In een mum van tijd liep ze weer als een kievit en toen ze door het dierenartsmens gekeurd werd en onze mensen voor de zekerheid ook foto's van haar "zere"been wilden hebben, zei het dierenartsmens, dat dat echt niet nodig was, omdat er niets aan haar been mankeerde.Was ze toch nog door de mand gevallen. Inmiddels is ze al een hele poos hier, is uiteraard nooit meer kreupel geweest en doet alle dagen met plezier haar werk.

Zondag 1 mei 2016

Wisselend bewolkt en voor de afwisseling droog.
Zo geleidelijk knapt het weer op. Het mag tijd worden. Ik hoorde vertellen, dat we volgende week , als het zo doorgaat, in de wei mogen. We kunnen niet wachten...
De week is weer om en ik geef de pen aan Lola.

Zaterdag 30 april 2016

's Nachts nog veel meer regen, maar overdag wat droger.
Mijn mens komt geregeld langs om met mij te wandelen. Ik heb mij namelijk een tijdje geleden verzwikt in de paddock en zit dus voor even in de "ziekte"wet, in dit geval de "wandel"wet. Jammer aan de ene kant, maar aan de andere kant vind ik het best gezellig zo en het zal vast wel weer over gaan.

Vrijdag 29 april 2016

Heeeeel veel regen en niet warmer dan 5 graden.
Toch was er een heel geslaagde kampdag. De kinderen hebben zich prima vermaakt.

Kampdag

Donderdag 28 april 2016

Winderig, koud met af en toe een sausje van hagel. Niet fijn, maar dat neemt niet weg, dat het werk gewoon doorgaat.
Bart heeft ook vakantie en helpt goed mee met krullen halen voor de uitmestmensen en het vullen van onze hooinetten. Want hoe klein je ook bent, netten vullen kan iedereen. Aan het weegding hangen lukt natuurlijk nog niet zo. Maar daar zijn dan de andere mannen weer goed voor. Eendracht maakt macht zeggen ze en ze hebben gelijk.

Bart

Woensdag 27 april 2016

Hele dag droog, veel wind en maar 3 graden. Dus een stuk kouder dan toen het Kerstmis was.
Er was vandaag alweer een reden voor de rijmensen om niet te komen. Het was namelijk Koningsdag en dat schijnt de verjaardag van het opperhoofd van het land te zijn. Ter gelegenheid daarvan zijn er overal zoveel festiviteiten, dat niemand meer tijd had om te gaan rijden. Gelukkig voor onze eigen mensen waren er wel vrijwilligershulpmensen op de gedachte gekomen, dat wij, feest of geen feest ,toch wel graag een schone stal en een gevuld hooinet wilden hebben en dat dat voor onze mensen alleen  wel heel erg veel werk zou zijn. En omdat vele handen licht werk maken was de klus snel geklaard. Ook namens onze mensen heel erg bedankt...!!!

Dinsdag 26 april 2016

Koud, nat en winderig
Er is kennelijk weer een schoolvakantie, want de normale gang van zaken is ver te zoeken. Er schijnen heel veel vaste rijmensen vertrokken te zijn naar verre streken en andere rijmensen uit verre streken zijn hier aangeland en willen dan bij ons rijden.En zo blijft het werk in de wereld.

Maandag 25 april 2016

En het kan nog kouder. Vandaag overdag 3 graden. Het goede nieuws is, dat het wel boven nul is. Verder veel buien met hagel en sneeuw.Hoezo lente ...?
Ik ben Zazou en woon in de nieuwe stal naast Calimero en Nicky.
Vorige week hadden we allemaal de dekens af en dachten, dat die pas volgende winter weer op zouden gaan. Maar niks hoor.Ze lagen gelukkig nog klaar bij de stallen en nu hebben we ze allemaal weer gewoon op.Niet , omdat we het koud hadden, maar omdat we altijd elke dag naar buiten gaan in de paddocks. Dan is het niet fijn om ijskoude regen op je dagelijks gepoetste ( en dus ontvette) huid te krijgen. Nou ja, het is tot nu toe nog nooit geen lente geworden. het zal dus wel vanzelf goed komen.

Pagina: «  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement