Het Dagboek

Zondag 5 oktober 2014

Zwaar bewolkt en miezerig weer. En opeens maar 16 graden. Dat is even wennen , maar ik vind het niet verkeerd.
Vanmorgen zag ik Miny, die een paar boxen verderop woont helemaal opgetut langskomen. Even later kwam er een rolhok voorrijden, Miny er in en weg..."Die gaat vast geen bosritje maken,"zei ik nog tegen Pride en ik had wel gelijk.Ze is weer eens naar een wedstrijd geweest om de blitz te maken en als je naar de foto kijkt is dat goed gelukt.

Jiska
Theo is bezig met het maken van een merkwaardig ding.Lijkt wel een tafeltje te worden. Waarom dat nu weer ? Ze hebben hier toch waarachtig wel tafels genoeg.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Werkplaats Theo

Zaterdag 4 oktober 2014

Zonnig en minstens 22 graden. Best warm voor de tijd van het jaar.
Ik was nog vergeten te vertellen, dat Pjotr gisteren is vertrokken voor een weekendje uit, samen met Wampie en Sip plus hun mensen natuurlijk. Hij zag het helemaal zitten, want hij was vorig jaar ook in dezelfde plaats Noordwijk geweest en dat was heel erg goed bevallen.We hebben inmiddels een foto gemaild gekregen en we werden op slag een beetje jaloers.Dat is pas kicken met al dat zand en al dat water.En dan ook nog met dit super weer. Bofkonten zijn het ,allemaal.
De box van Pjotr staat inmiddels niet leeg, want daar is nu de stalgenoot van Wampie en Sip even geparkeerd. Ze mocht niet mee naar zee en kon ook niet alleen thuis blijven. Nou, zij, Fana schijnt ze te heten, vindt er hier ook niets aan hoor. Allemaal vreemd volk.Ze is nog jong en is ook nog nooit alleen uit logeren geweest. Zonder moeder Wampie is alles een beetje eng. Ach ja, ze komen morgen weer terug,dus die paar dagen moet ze er maar tegen kunnen. Wordt ze groot en wijs van.

Noordwijk

Vrijdag 3 oktober 2014

Zonnig en warm. Later bewolkt en warm.
Venice staat nu voor even schuin tegenover mij in de box van Sunshine, die zelf in de stal van Nushky staat, die op zijn beurt weer op de plek van Lizzy staat en Lizzy woont....juist ja,in de paddockstal samen met Okkie, die plaats heeft gemaakt voor Match.En zo is iedereen weer onder dak.Voor de rijmensen is het soms wel even zoeken, maar ze worden altijd gevonden.
Venice heeft een raar wit net meegebracht, zo te zien propvol met hooi.Dat zou mij ook wel passen. Maar volgens Venice is er een goede kans,dat wij binnenkort hier ook allemaal zo'n lekker ding krijgen. Nou, het zal mij benieuwen.

Donderdag 2 oktober 2014

Meestal bewolkt, meer dan 20 graden, helemaal geen wind.
We hebben weer bezoek. Eerst kwam een vreemd rolhok en daar kwamen allerlei spullen uit, die werden neergezet bij de stal van Venice en toen wisten we het al. Venice en Match zouden wel gaan verkassen om plaats te maken voor onze stamgasten Famke en Tristan. En ja hoor...Het duurde niet lang of ze arriveerden en liepen rechtstreeks naar "hun "boxen.Gezellig.

Famke en Tristan

Woensdag 1 oktober 2014

's Morgens dikke mist,later zon en meer dan 20 graden.
Alweer een nieuwe maand. En niet zomaar een maand.De maand van de herfstvakantie, van de kampdag in die herfstvakantie (17 oktober), van de extra springlessen, van de vele buitenritten,omdat het nu nog zo fijn kan en vooral niet te vergeten van onze traditionele cross- en springwedstrijd in het laatste weekend van de maand. Ik hoop, dat ik dit keer weer mee mag doen. Mijn eigen mens gaat dit vast niet doen, maar vorig jaar mocht haar man met mij op pad. En we hebben toen toch een lol gehad. Is echt voor herhaling vatbaar. Dat hij per ongeluk in plaats van de middencross, waarvoor hij had ingeschreven het stuk, dat alleen bij de lange cross hoorde, er ook nog even bij pikte was wel lachen. En vooral, dat wij toch binnen de tijd ,die stond voor de kortere middencross, door de finish kwamen.Hoezo rondscheuren...Wij weten nergens van. Mijn rijmens vond het achteraf toch wel wat vreemd, dat er daar geen mensen bij de hindernissen stonden en dat het verder daar ook erg rustig was. Nou ja, nieuwe start,nieuwe kansen. Toch ???

Dinsdag 30 september 2014

Zwaar bewolkt, beetje mistig, later zon en 20 graden.
Jullie raden nooit van wie we een mailtje hebben gekregen !! Van onze oudstalgenoot Caramel.Toen hij weg ging had hij beloofd om te laten weten hoe het met hem zou gaan bij zijn nieuwe mens en lees maar wat hij ervan vindt.

Beste oud stalgenootjes,

Zoals beloofd zou ik jullie berichten over mijn nieuwe verblijf en mijn nieuwe baasje na mijn vertrek van stal de Eik. Na een periode van training bij Jiska en Johan bij jullie, kwam dan toch het moment om afscheid te nemen van mijn lieve baasje en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat wel heel spannend vond.

Het gaat inmiddels heel goed met mij en mijn nieuwe baasje zegt dat ik erg goed mijn best doe dus daar ben ik stiekem wel trots op. Zo heb ik onlangs een demo gereden en ik ga binnenkort een pas de deux rijden. Geen idee wat dat betekent maar het klinkt wel heel interessant.

Ik ben inmiddels gewend aan mijn nieuwe omgeving (al mis ik jullie natuurlijk wel) en heb het erg naar mijn zin. Mijn nieuwe baasje zorgt heel goed voor mij en plaats ook foto's van mij en haar of Facebook. Ik heb vandaag zelfs een nieuwe set peesbeschermers gehad in de kleur baby blauw. Ik word daar wel een beetje verlegen van en moet er nog even aan wennen omdat ik van nature natuurlijk heel stoer ben, maar ik denk dat de intenties goed zijn. Mijn oude baasje is inmiddels gerust gesteld door mijn nieuwe baasje en ook zij is trots dat ik het zo goed doe.

Ik wens jullie het aller beste en hoop nog eens van jullie te horen.

Groetjes, Caramel

PS: En uh........... mochten jullie het nog niet weten....... ik heet tegenwoordig 'Call Me Handsome',
Gek genoeg heeft niemand daar eerder aan gedacht ;-)

Maandag 29 september 2014

Prachtweer. De winterjas kan nog wel even in de kast blijven.
Ik ben Tico en woon in de Nieuwe stal naast Pride en Nicky
Het mooie weer is leuk en aardig, maar degenen van ons, die al begonnen zijn met het maken van een wintervacht, hebben daar dik spijt van. Het is helemaal niet fijn om met een dikke vacht te werken. Igor sprong daarom ook een gat in de lucht toen hij Sanneke aan zag komen met het scheerapparaat. Hij is nu verlost van het overtollige haar en heeft er weer helemaal zin in om zijn beste beentje voor te zetten.

Zondag 28 september 2014

Zomer ! 24 graden.
Heel fijn weer voor de tweede dressuurwedstrijd.Het hele plein stond weer vol met papa's, mama's, opa's,oma's en andere aanhang, die waren gekomen om de rijkinderen aan te moedigen. En dat heeft geholpen, want bijna iedereen ging met een prestatiepunt naar huis.De rijmensen- en kinderen waren er blij mee en onze helpmensen natuurlijk ook. Toch altijd leuk als je leerlingen het goed doen, want dat bewijst, dat je zelf ook goed bezig bent. Toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

dressuurwedstrijd

Zaterdag 27 september 2014

Heerlijk zomerweer. Windstil en zeker 24 graden.
Toen laatst onze mensen naar dat Horse Event waren geweest hebben ze een paar nieuwe mestvorken meegebracht. Vorig jaar hadden ze al precies zo een gekocht ( een groene) en die is na een jaar vol in gebruik nog helemaal in tact. Ze dachten eerst, dat je er wel goed de drollen mee zou kunnen weghalen, maar niet de natte plekken. Maar dat was een vergissing, want hij is wel super licht, maar je kunt er gewoon mee steken zonder, dat er iets kapot gaat. Dus, toen onze mensen bij een kraam daar weer dezelfde mestvorken zagen staan hebben ze de helpmensen thuis gebeld of ze soms nog een paar van dezelfde fijne vorken erbij wilden hebben. En die stuurden meteen een foto terug van twee van hen, die allebei aan die ene groene vork trokken. Het was dus helder. Het antwoord was ja.En daar werd aan toegevoegd, dat roze wel erg leuk zou zijn. Nou, ze hadden mazzel, dat onze mensen met zijn drieen waren en dat de meeste stemmen gelden, want als het voermens het alleen voor het zeggen had gehad was het iedere kleur behalve roze geworden.

Roze hooivorken

Vrijdag 26 september 2014

Somber, motregen, niet koud, maar we zijn het beter gewend.
We zien Sandra ,Remco en Bartje nog steeds heen en weer lopen tussen het kook/eetschuurtje in de tuin en hun "woonkamer"in de logeerkamer boven. BB zei al, dat er weinig schot zit in de zaak. Het spul, dat op de vloer is gesmeerd om te zorgen, dat de oude stenen,die uit een verweg klooster schijnen te zijn gekomen, schijnt niet goed te zijn geweest en toe moest er heel lang worden gewacht totdat er weer ander spul overheen mocht worden gesmeerd.. Maar nu begint het er iets meer op te lijken zei BB. Zij had net door het raampje gekeken en had gezien, dat er vlijtig werd geverfd en dat het er best mooi begon uit te zien.

Vloer

Pagina: «  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement