Het Dagboek

Woensdag 10 februari 2016

Eerst alleen maar bewolkt, later opnieuw een zondvloed van regen.
Onze mensen waren vol goede moed begonnen om de buitenbak af te wateren, maar ze zijn er maar weer mee gestopt. Het is onbegonnen werk. Ach ja, als er over een tijdje weer gesproeid moet worden,omdat je er anders niet kunt rijden, omdat het zand zo stuift, moeten we hier maar aan terug denken. Het is altijd wel wat waar je last van hebt. Toch ! En ieder nadeel heeft zijn voordeel.Er is geen vlieg te zien...

Dinsdag 9 februari 2016

Eerst alleen bewolkt, later regen, heel veel regen.
Nu zou je denken dat wij dan niet naar de paddocks gaan, maar vergeet het maar. Onze dekens zijn waterdicht zeggen ze hier, dus gaan met die banaan.En ja, als je er een keer loopt is het toch altijd wel weer lekker, zo'n frisse neus.

Maandag 8 februari 2016

Bewolkt, stormachtig en nat.
Mijn naam is Match en ik woon in een silostal tussen Aris en de voerkamer. Prima plek.Aardige buurman, mooi uitzicht en als eerste aan de beurt als de brokkenkar gaat rijden.Niet dat we zo heel veel brokken krijgen hoor.Lekker hooi of voordroogkuil hebben we altijd ter beschikking en dat is dan wat volgens het voermens de bruine boterham met kaas is voor de mensen. De brokken zijn dan te vergelijken met het ijsje met slagroom. Zoiets.Maar je mag het noemen zoals je wilt. Ik ben dol op hooi, maar net nog wat doller op brokken.En daar denken de meesten van ons net zo over.

Zondag 7 februari 2016

Wisselend bewolkt, stormachtig en veel regen 's nachts.
We hebben gelukkig een dak en dat was wel nodig ook.Een van onze rijkinderen hield namelijk haar verjaardagsfeestje bij ons en het was weer hartstikke gezellig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

kinderfeestje

Zaterdag 6 februari 2016

Zwaar bewolkt en droog.
Het is de hele middag al een herrie van jewelste in de buurt. Ik hoorde, dat dat kwam door versierde rolhokken, die met zijn allen achter elkaar door het dorp aan het rijden waren. Omdat ieder rolhok kennelijk eigen muziek bij zich had en dat ook op zijn allerhardst had staan, klonk het niet erg mooi.Maar daar scheen niemand mee te zitten. Het hoort nu een keer bij carnaval zei iemand. Nou ja, het zal wel zo zijn of anders.

Vrijdag 5 februari 2016

Donker weer, niet koud, maar hele fijne motregen.De ramen van de nieuwe stal, die vanzelf dicht gaan als het regent, weten niet zo goed wat ze ermee aan moeten. Ze blijven een hele poos gewoon open, maar dan wordt het ze kennelijk toch te veel en gaan ze dicht. Na een poosje zet iemand ze dan weer open en dat gaat dan weer een tijd goed totdat...enz.

Donderdag 4 februari 2016

Wisselend bewolkt, meestal droog.
De kippenclub is inmiddels verhuisd van de noodopvang in de werkplaats naar het nieuwe kippenparadijs in de tuin van Theo. Ze zijn een beetje teleurgesteld, dat ,wijsgeworden door de ervaringen in de werkplaats, de bovenkant van de buitenren helemaal hartstikke dicht is gemaakt.Daar zit nu dubbeltjesgaas overheen. Van er uit vliegen is dus geen sprake meer.Dan kunnen ze zich nu mooi bezighouden met eieren leggen.Doen ze ook iets nuttigs!

Kippenhok

Woensdag 3 februari 2016

Overdag droog, 's avonds regen bij 10 graden.
Ik kwam Igor tegen en die vertelde, dat hij tegenwoordig weer 1 lesje per dag mee mag doen.Hij is daar blij mee, maar krijgt het er wel behoorlijk warm van. Dat is niet zo gek, want omdat hij uit de roulatie was hebben de mensen hem niet geschoren en dus ook geen deken opgedaan. Het gevolg was natuurlijk, dat hij nu een dikke vacht heeft, een te dikke vacht.Maar de mensen twijfelen nog wat ze nu moeten doen.Toch nog scheren hoewel het ieder moment nog winter kan worden of alles laten zitten en nog even afwachten. Ik denk, dat het het laatste zal worden.

Dinsdag 2 februari 2016

Eerst veel wolken en wind,later zelfs een beetje zon.
De bodem van de binnenbak wordt iedere dag gelijk getrokken met ons tractorsleepding. Maar dat apparaat kan net niet dicht genoeg bij het beschot komen om de buitenste rand weg te halen. Die rand bestaat uit het zand ,dat tegen de muur wordt gegooid als we door langs het beschot te lopen een geul maken. Dus dat zand moet daar weg en weer terug in de geul, zodat alles weer mooi gelijk is.
Nu had een vrijwilligershulpmens bij een andere stal een mooi ding gezien om nu net precies dat werk te doen. Onze mensen hebben toen gevraagd waar ze dat ding gekocht hadden. Het bleek, dat iemand van daar het zelf had gemaakt en... dat wij er ook wel eentje zouden kunnen krijgen. Nou,onze mensen natuurlijk enthousiast ! Inmiddels hebben we dat ding gekregen en raadt eens wat ! Het werkt super !!! Je zou denken, dat je heel hard zou moeten trekken, maar dat is helemaal niet waar. Je schijnt er zo mee rond te wandelen en de hoefslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Heel erg bedankt knappe uitvinder / maker.We zijn er allemaal heel blij mee.

Vlakker Bodem vlakker

Maandag 1 februari 2016

Miezerig en heel veel wind.
Ik ben Okkie en tegenwoordig woon ik voor de afwisseling weer eens in de sterstal, samen met Melli, DP en Toet.
Het is vandaag maandag en normaal is Janet er dan als hulpmens, maar we hebben haar al een hele poos niet meer gezien.BB vertelde, dat ze had gehoord, dat ze ziek is. Maar niet gewoon ziek. Er is een toekomstig rijkind in de maak en het vervelende is, dat dat wat problemen oplevert. Behoorlijk veel problemen zelfs.Janet voelt zich erg naar en misschien zou het een goed idee zijn als we haar eens een paar leuke kaartjes zouden sturen.

Pagina: «  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement