Het Dagboek

Donderdag 15 augustus 2013

Bewolkt, wel droog en weer iets meer dan 20 graden.Precies goed weer om prettig te kunnen werken.
De kampkinderen hebben bijna allemaal een buitenrit gemaakt. Mijn eigen verzorgkind natuurlijk niet, want dat zou niet veilig zijn geweest. Maar ze heeft lekker wel los gedraafd en heeft in galop aan de longe haar handen even los durven te laten. We zijn dus op de goede weg en zijn daar allebei heel blij mee.
's Avonds was er voor de laatste keer dit jaar een kampvuur en zo te horen was het erg gezellig
Kampvuur ponykamp 

Woensdag 14 augustus 2013

Wisselend bewolkt, maar 18 graden en 's nachts opnieuw erg koud.
Maar onze mensen hadden gisteren de kampkinderen al extra dekens gegeven, zodat iedereen toch lekker kon slapen.

Dinsdag 13 augustus 2013

Veel wolken,beetje zon en een ijskoude nacht.
Gisteren zijn vanuit alle hoeken van het land de kinderen voor het laatste ponykamp gearriveerd.Net zoals in de andere kampen zijn een aantal daarvan hier al eerder op kamp geweest en weten dus al waar alles is en waar iedereen staat. Dat geeft altijd blije begroetingen met hun favoriete paard/pony. En wij vinden het ook leuk om oude bekenden terug te zien.Het rijkind, dat mij dit keer verzorgt was er vorig jaar ook en ik zal er heel goed mijn best voor doen om haar haar vertrouwen terug te bezorgen.Ze heeft namelijk bij haar eigen manege opgezegd, omdat ze niet meer durfde te rijden. Ze vertelde, dat ze daar steeds dingen moest doen,die ze eigenlijk nog niet kon en dan ging haar rijdier er geregeld heel hard met haar vandoor.Dat is natuurlijk ook best eng.Onze mensen hebben haar dan ook maar meteen aan de longe gedaan op mij en tot nu toe doet ze het hartstikke goed Ze vind in iedere geval het ponyrijden weer helemaal leuk.Maar eens zien hoe ver we deze week met haar kunnen komen.

Maandag 12 augustus 2013

Wolken en zon. 20 graden.
Ik ben Olleke en op dit moment sta ik voor de afwisseling weer eens in mijn eigen box in de nieuwe stal.Als je op het plein staat en naar die stal kijkt kun je mij niet missen.Mijn bovenluik kijkt uit op het plein, staat altijd open ('s zomers ook 's nachts) en als ik thuis ben hang ik er meestal, al dan niet met een hap hooi in mijn mond, uit.Want weet je. Ik ben absoluut niet nieuwsgierig, maar ik wil wel altijd alles weten.

Zondag 11 augustus 2013

Wisselend bewolkt. 23 graden en veel wind.
Mijn mens komt 's zondags meestal niet en dus heb ik ook een dagje vrij. Ook wel lekker !
De week is weer om en ik geef de pen aan Olleke.

Zaterdag 10 augustus 2013

Wisselend bewolkt en 23 graden.
We hebben hier in de stal een verhuizing gehad.Venice, die in de laatste box rechts woonde had tijdelijk even in een silostal gestaan, omdat we gasten hadden. Het bleek, dat ze het daar heel erg naar haar zin had en daarom is tot haar vreugde besloten, dat ze voortaan daar mocht blijven .In haar vroegere stal staat nu Orlando met maatje Kleo ernaast.Dat was wel even wennen en er staan nog geregeld rijmensen vlak voor Orlando en vragen waar Orlando is gebleven. Ze denken dan dus, dat Orlando nog steeds Venice is ( ook zwart tenslotte) en kunnen dan  Orlando niet meer vinden. Ach ja, het was meer dan 15 jaar net even anders, dus het zal nog wel even duren eer iedereen de nieuwe situatie door heeft.Paarden zijn gewoontedieren, maar mensen ook. Orlando en Kleo zelf vinden dit een gouden idee.Ze stonden al wel naast elkaar, maar omdat nu de bovendeuren ook naast elkaar zitten kunnen ze met de hoofden ook bij elkaar komen en dat is nog gezelliger. Zo is iedereen weer blij.
Verhuizing Venice 

Vrijdag 9 augustus 2013

Zelfde weer als gisteren. Is niets mis mee.
Alweer de laatste dag van dit ponykamp. En zo schiet ook de zomer alweer op. Jammer. Ik dacht al haast te voelen, dat mijn vacht wat dikker wordt, maar dat zal ik me hopelijk verbeelden. Wat wel een feit is, is dat de dazen van de ene op de andere dag spoorloos verdwenen zijn. Het gaat eigenlijk ieder jaar zo, maar we verbazen ons er toch iedere keer weer over.

Donderdag 8 augustus 2013

Wisselend bewolkt, beetje wind 23 graden.
De kinderen van het 5e kamp hebben vandaag een flinke buitenrit gemaakt en 's avonds was er weer kampvuur in de buitenbak. Tot nu toe kon er iedere kampweek kampvuur gehouden worden en dat is andere jaren wel eens anders geweest.

Woensdag 7 augustus 2013

Je houd het haast niet meer voor mogelijk...Het heeft zowat de hele dag geregend. Onze mensen waren er helemaal gelukkig mee en je zag de mais op de bouwgrond achter ons terrein uit de grond schieten. Het mocht tijd worden ook.Voor je het weet is het eind oktober en dan moet het er echt af zijn voor onze crosswedstrijd.
Maisveld naast manege 

 

Dinsdag 6 augustus 2013

Stuk frisser. Hooguit 23 graden en weinig wind.
Ik zag vanmorgen Twingo voorbijkomen en herkende hem haast niet. Van een soort harige bal was hij weer eens veranderd in een glimmend chic paardje met ook nog een soort bliksemschicht op zijn bil. Ach ja," zei hij, "dat is een grapje van Sanneke en ik vind het eigenlijk wel leuk. Is weer eens iets anders dan zo'n afgezaagd hartje. En ik ben helemaal blij, dat ik mijn misplaatste dikke vacht weer kwijt ben.

Pagina: «  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement