Het Dagboek

Vrijdag 26 juli 2012

De hele dag mooi weer, maar 's nachts heeeel veeeel regen. Gelukkig niet het zware onweer waar een zekere "buienradar"waar ze het steeds over hebben de hele dag voor waarschuwde. Dat schijnt weer eens vlak voor Holten te zijn afgezwenkt naar ergens anders. We vinden het nooit erg, als dat ding het daar weer eens mis mee heeft.
Onze binnenbak is gisterenavond laat helemaal losgetrokken door een groot apparaat en vader Gerrit heeft vanmorgen vroeg een heleboel pakken krullen er in verspreid. Nu kunnen we er weer fijn in lopen.

 

Woensdag 25 juli 2012

Nog steeds wel warm, maar gelukkig niet meer zo heet. Vandaag was het weer leuk om te werken. Buitenritjes, lessen in de buitenbak. Van alles wat.

Dinsdag 24 juli 2012

Bloedheet. Meer dan 30 graden.
Vanmorgen hebben we een buitenrit gemaakt met de kampkinderen en vanmiddag hadden we onverwacht vrij. In plaats van dat we opgezadeld werden en aan het werk gezet zagen we alle kampkinderen in 4 auto's stappen en wegrijden.Later hoorden we, dat ze naar het zwembad waren geweest en eerlijk gezegd vonden wij dat helemaal niet erg. Warm is leuk, maar je kunt ook overdrijven....

Maandag 23 juli 2012

Hele dag zon, beetje wind en 25 graden. Eindelijk zomer....!
Heb ik alweer de pen.Nou ja, de tijd gaat snel. Doe je niets aan.Ik heet Nushky en ben de overbuurvrouw van de vorige penhouder Pjotr. Ik heb een poosje in de lappenmand gelegen, maar de laatste tijd mag ik weer meedoen en dat is fijn. Ik vind het namelijk heeeeeeel leuk om te werken.
Vanmorgen is de eerste lading kinderen gearriveerd voor het eerste ponykamp van deze zomer. Ik werd meteen met vreugde begroet door een aantal, die mij nog kenden van vorig jaar toen ik alleen maar een tijdelijke kracht was.Ze vonden het hartstikke leuk, dat ik toch had mogen blijven. En dat ben ik helemaal met ze eens.

Zondag 22 juli 2012

Veel zon, beetje wolken en wel 22 graden.
Vandaag was er wisseling van zomergasten.Tristan en Famke zijn weer vertrokken, want hun mensen zijn terug van weggeweest en een zekere Zara is net aangekomen.Ook haar mensen gaan met vakantie en een paard kun je nu eenmaal niet alleen thuis laten. Ze komt hier dus 3 weken logeren. Gezellig toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 21 juli 2012

Veel wolken, een beetje zon, maar droog en alweer een beetje warmer
Venice is tegenwoordig een stuk vrolijker. Ze zit veel beter in haar vel,maar toen ze zei, dat dat kwam door een knikker in haar baarmoeder heb ik toch echt even gedacht, dat ze een grapje maakte. Maar nee hoor, ze meende het echt ! Ze vertelde, dat ze eigenlijk altijd hengstig was en zich daarom vreemd gedroeg en zich niet happy voelde.Nu heeft de dierenarts een knikker in haar baarmoeder gestopt met het idee, dat haar lichaam zou denken, dat er een veulen in wording in zit en daarom zou ophouden met die henngstigheidsveroorzakende hormonen aan te maken.En ja hoor. Wat een mazzel. Het werkt en onze Venice is een ander paard geworden.Ze werkt weer met plezier en heeft laatst zelfs voor het eerst gesprongen ! Iedereen is dus blij. Je moet er maar op komen. Alweer wat geleerd dus.

Vrijdag 20 juli 2012

Wisselend bewolkt, maar droog en zo'n 18 graden.
We mochten gelukkig weer naar de weiden,die inmiddels opgedroogd waren. Meestal worden we dan in bosjes met meerderen tegelijk er in en eruit gebracht, want onze mensen lopen liefst zo min mogelijk.En dat terwijl het juist zo goed voor hun conditie is. Nou ja, dat moeten ze dan ook zelf maar weten.
Stal de Eik Stal de Eik

Donderdag 19 juli 2012

Vanmorgen heel vroeg schrokken we allemaal wakker door een gigantische bliksemflits en donderklap. En toen begon het te regenen....Horen en zien verging je,zo roffelde het op het dak en het duurde nog lang ook.Toen het eindelijk wat minder was geworden stond de buitenbak blank en de weilanden ook.Zelfs een stukje van de binnenbak was een zwembadje geworden.Niet omdat het dak lekte, maar omdat het van buitenaf over de drempel was gespoeld.
Stal de Eik Stal de Eik

Woensdag 18 juli 2012

Hele dag droog. Dat kwam goed uit,want er was opnieuw afgesproken om de tent op te zetten en nu ging het ook echt gebeuren.Het is ieder jaar weer een hele klus en ieder jaar lukt het toch weer.
Stal de Eik Stal de Eik

Stal de Eik

Dinsdag 17 juli 2012

Regenachtig. Nog steeds geen vakantieweer. Maar dat zal nog wel komen. Toch ?

Pagina: «  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement