Het Dagboek

Donderdag 9 mei 2013

Droog, winderig. Af en toe zon. Zo'n 15 graden.
Het was vandaag opnieuw geen gewone dag. Dit keer heette het Hemelvaartsdag.Wie of wat er naar welke hemel is gevaren is mij eigenlijk niet helemaal duidelijk, maar ik ben niet de enige, die daar last van heeft. De mensen weten het volgens mij ook niet precies, maar wat iedereen wel weet is, dat het een vrije dag is. En dat is altijd mooi meegenomen. Toch !
Venice , die zich ook voorbereidde op een dagje relaxen,werd tot haar verbazing onverwacht helemaal opgepoetst en ingevlochten.Het rolhok reed voor en weg was Venice.Toen ze heel veel later terug kwam vertelde ze opgetogen, dat ze naar een soort spelletjesdag voor paarden was geweest in een plaats, die Ermelo heet.Er waren daar een heleboel paarden, rolhokken ,vlaggen mensen, muziek enz. enz. en ze zei,dat er zoveel engs te zien was, dat ze het van de weeromstuit helemaal niet meer eng vond en enthousist overal aan heeft meegedaan. Het was de allereerste keer, dat ze van huis was. Dit was dus een heel goed begin.

Woensdag 8 mei 2013

Bewolkt.Overal buien behalve hier en tamelijk fris.
Gisterenavond zijn we behoorlijk geschrokken. Ik stond rustig in mijn box te kijken naar de les,die bijna klaar was toen Pride binnenkwam voor de volgende les. Tenminste hij wilde naar binnen door de deur bij de spuitplaats en moest nog even wachten. Hij stapte braaf terug en opeens klonk er een enorme herrie. Het bleek,dat Pride op de een of andere manier met een ijzer aan de onderdrempel van de schuifdeur was blijven hangen en die in een reflex compleet heeft losgetrokken met ijzeren bewapening en al. Niet te geloven. Naar ons idee zat er helemaal niets los, waar iemand aan zou kunnen blijven hangen met wat dan ook.

Dinsdag 7 mei 2013

Mooi weer.. Vaak zon, maar niet meer zo warm.

Bailey vertelde, dat hij zondag een dagje uit was geweest. Zijn mensen hebben namelijk een rolhok gekocht en nu kan hij lekker met ze mee. Hij vond het heel erg leuk om ergens in een bos door een poel te scheuren en als er een boomstam in de weg ligt is dat geen probleem. Je springt er gewoon overheen.Vet gaaf vond hij het en hij hoopt, dat hij gauw weer mee mag.
Stal de Eik Stal de Eik 

Maandag 6 mei 2013

De hele dag zon en wel 25 graden.
Ik ben dus Misty en ik woon al heel lang bij de binnenbak.Ik ben,net zoals Twingo, best wel klein en daarom hadden wij allebei ook een klein stalletje. Daar konden we prima wonen en we hadden geen klachten. Maar toen onze mensen besloten om van de twee kleine boxen 1 grote te maken en Twingo te verhuizen naar de grote box daarnaast vonden wij dat toch best een heel goed plan.Sindsdien kunnen we zowat rondwandelen in onze box en dat is toch ook wel erg fijn.
Vandaag is het nog steeds vakantie en ja hoor. Ook deze week is er dus weer een kampdag. Opnieuw kwam een groepje rijkinderen de dag met ons doorbrengen. We hebben ons allemaal prima vermaakt en bij het voeren maakten vele handjes licht werk.
Stal de Eik 

Zondag 5 mei 2013

Opnieuw prachtig weer.
De bloembakken op het plein zijn inmiddels weer gevuld.Het zijn trouwens dit jaar voor het eerst, zolang ik me kan heugen , geen viooltjes, maar al de zomerse tweede serie plantjes,die normaal pas ergens in juni de violen vervangen.Ik hoorde dat dat was, omdat het in de gewone viooltjesplanttijd steeds sneeuwde en vroor. Toen kon het dus niet en nu is het te laat. Jammer, maar niets aan te doen.
Stal de Eik
Inmiddels is het nieuwe hek om de springwei klaar en het is hartstikke mooi geworden. De makers mogen er trots op zijn. Hekken zetten is niet hun beroep en dan is dit helemaal een knappe klus. Zeg nou zelf.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Stal de Eik 

Zaterdag 4 mei 2013

Veel zon en meer dan 23 graden.
Het is wel leuk en aardig, dat het de laatste tijd zo'n mooi weer is, maar het is ook zo droog, dat het gras in onze weiden helemaal niet groeit. Andere jaren liepen we in deze tijd daar al lang en breed iedere dag lekker te eten, maar dat is er nu nog niet bij.We mogen er alleen maar naar kijken. Afgezien van het feit, dat er nog heel weinig gras staat is dat korte gras volgens onze mensen ook helemaal niet gezond voor ons.En weten jullie waarom ? Ze hebben ontdekt, dat als de zon schijnt er suiker in het gras wordt aangemaakt ( ze noemen dat ook fructaan). Die suiker wordt dan verbruikt als het gras groeit. Maar als het zoals in het voorjaar en ook het najaar 's nachts koud is, kan dat gras 's nachts niet groeien.Het gras blijft dus kort en de suiker blijft er in zitten. Dan schijnt de volgende dag opnieuw de zon , wordt er opnieuw suiker geproduceerd en een volgende nacht,die ook weer te koud is om te kunnen groeien blijft ook deze nieuwe lading  in hetzelfde korte gras zitten.Enz. enz. Veel suiker is slecht voor ons en als wij op deze manier onopgemerkt enorm zoet gras eten hebben we een grote kans om hoefbevangen te worden. Dat is heel erg pijnlijk. We kunnen dan niet meer lopen en het komt vaak niet meer goed.Daarom mogen wij nu nog niet naar de wei. En als we straks wel mogen, als de nachten niet meer zo koud zijn, krijgen we toch de eerste tijd allemaal eerst een portie hooi om te voorkomen, dat we te veel van dat heerlijke gras naar binnen slaan.Het is maar een weet, maar het kan veel narigheid voorkomen.Voor zover ik weet is bij ons tenminste nog nooit iemand bevangen geraakt.

Vrijdag 3 mei 2013

Zon, weinig wind. Prima temperatuur.
Het is vakantie, dus er is een kampdag. Vaste prik.'s Morgens kwam er dus een hele kudde kinderen aan en zijn we de hele dag gepoetst en vertroeteld.Verder hebben we met zijn allen , behalve gewoon gereden te zijn, ook allerlei leuke spelletjes gedaan. Stoelendans bv. is mijn favoriet.Altijd een hele kunst om je rijkind zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde stoel te transporteren.
Stal de Eik 

Donderdag 2 mei 2013

Bewolkt, droog, weinig wind. Maar niet meer dan 14 graden.
Onze zwaluwen voelen zich weer helemaal thuis zeggen ze.Er komen toch steeds meer kleine insecten om te eten, dus ze kunnen beginnen met het opstarten van hun nieuwe gezinnetjes. De oude nesten zijn weer opgeknapt en een enkele enthousiasteling maakt zelfs een nieuw. Nou ja.er zijn langzamerhand zoveel nesten, dat een of twee meer ook niet uitmaakt.

Woensdag 1 mei 2013

Wisselend bewolkt, beetje zon en droog. Ideaal weer voor onze mensen om door te gaan met het opknappen van allerlei dingen.Theo had een verrot stuk ontdekt in een kozijn van de binnenbak en ging dat te lijf met een mes. Eerst werd het gat nog groter gemaakt tot op het gezonde hout, toen gevuld met iets, dart ze vloeibaar hout noemen en morgen zal het dan wel weer overgeschilderd worden. Je ziet er dan niets meer van .
Stal de Eik Stal de Eik
Remco en het hulpmens verdwenen in de richting van de springwei. Toen ik even later toevallig die kant uit keek wist ik niet wat ik zag. Er was opeens helemaal geen hek meer. Als dat nog maar goed komt !!!
Stal de Eik 

Dinsdag 30 april 2013

Veel zon, af en toe bewolkt. 15 graden.
Vandaag was er voor de meesten van ons helemaal niets te doen. Ik heb gehoord, dat dat komt, omdat er vandaag een koningin met pensioen gaat en haar zoon nu haar werk overneemt. Dat is natuurlijk een reden voor een heleboel feesten en zo, waar onze rijmensen naartoe willen. Er waren dus geen lessen. Alleen Kleo, Orlando en ik hadden mazzel, want wij mochten een lekkere buitenrit maken. En weet je wat ? We hadden het hele bos voor ons alleen dit keer. Ook wel eens leuk !

Pagina: «  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement