Het Dagboek

Zondag 24 april

Overdag 4 graden. Soms felle buien, soms felle buien en veel wind. Leuk is anders.
Er was vandaag een dagtocht gepland voor "de Buitenruiters." Dat is een groepje  rijmensen uit het hele land, die een paar keer per jaar samen ergens een dagtocht maken.Ze komen hier al zo'n 10 jaar. Nu kun je met dit weer best lekker buiten rijden. Het bos is beschut en je bent in beweging. Maar bibberend op een nat bankje in het bos lunchen met het risico op een hagelbui op je kop, is niet alles.Daarom hebben ze de tocht in tweeen geknipt. Eerst in een cirkel een paar uur de ene kant op en eten in de kantine met de paarden op stal. Daarna een grote cirkel de andere kant op. En zo vonden mensen en paarden het een leuke besteding van de vrije zondag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou.

Zaterdag 23 april 2016

Veel wind, meer zon dan buien en berekoud. Hooguit 5 graden...
Ik zag de hele week onze Hans steeds om de hoek verdwijnen richting buitenbak.Maar nu heb ik gezien wat hij heeft uitgevoerd. Hij heeft een hartstikke mooi hek gemaakt in de achterkant van de buitenbak. Daarachter liggen namelijk nog twee zandpaddocks. Om de wei niet kapot te lopen brengen onze mensen de paarden daar naartoe door de buitenbak.Maar het was altijd een heel gedoe met de omheiningsplanken, die er af en weer erop moesten. Dat is nu een stuk gemakkelijker. Hek open en hek weer dicht en klaar ! Fijn.

Vrijdag 22 april 2016

Winderig en niet meer dan 10 graden voor de afwisseling. April doet wat hij wil.
BB en Orlando kwamen vanavond terug uit de les en vertelden, dat ze een bijzonder lesuurtje hadden gehad. Er was weer eens onverwacht en vooral heel ongewenst bezoek geweest. Een dikke duif had zich ,waarschijnlijk op zoek naar een leuk plekje voor een nest,stiekum naar binnen gesmokkeld en begon plotseling rond te vliegen.De paarden schrokken zich een hoedje en trokken allemaal onmiddelijk een sprintje. De duif schrok daar weer van en kletste in paniek overal tegenaan en de paarden...ja hoor. Wegwezen natuurlijk.De mensen wilde de duif wegjagen, maar dat lukte niet totdat het domme dier eindelijk de openstaande deur aan de achterkant in de gaten kreeg en als een haas vertrok. Hoplijk komt hij nooit weer terug, want de rijmensen vonden het al met al niet zo'n leuk grapje.Maar het was wel een goede test. Ze zijn allemaal blijven zitten en dat was knap werk. En zo heeft ioeder nadeel zijn voordeel...

Donderdag 21 april 2016

En opeens was het vandaag meer dan 20 graden.Niet verkeerd.
Toby, de hand van Monique, mag tegenwoordig dus vaak mee hiernaartoe en vooral nu er een paar logeerhonden zijn, is het erg gezellig. Ik keek de kant van het grasveldje bij de kantine op en moest wel twee keer kijken, voordat ik snapte wat ik zag. Snappen jullie het ook ?Knap hoor !!!

Logeerhonden

Woensdag 20 april 2016

Zwaar bewolkt, droog, 14 graden
Niet alleen het gras groeit hard. De struiken in de houtwal zijn ook al ontploft met een heleboel witte bloemetjes. Ze noemen het krentenbloesem en de vogels zijn heel dol op de vruchtjes, die er later aan komen. Ik moet trouwens zeggen, dat ik op buitenrit er ook wel eens een paar weet te snaaien en ik vind ze ook lekker.

Kleurige houtwal

Dinsdag 19 april 2016

Zwaar bewolkt, droog.
Toen ik in de paddock stond zag ik tot mijn vreugde, dat het gras in onze weiden aardig begint te groeien. Het ziet er al best heel lekker uit,dus hopelijk duurt het niet meer lang totdat we er in mogen.

Gras in de wei

Maandag 18 april 2016

Wisslend bewolkt, droog, 16 graden.
Hallo, hallo, ik ben Pjotr, alias Piet of officieel Purdy. Ik luister naar alle drie als het wat opbrengt. Iets lekkers of zo, bedoel ik.Ik woon in de grote stal naast Jasmijn en tegenover mijn grote vriend Bill
We hebben voor even de festiviteiten weer achter de rug en iedereen gaat over tot de orde van de dag.
Tot mijn verbazing zag ik, dat Twan tegenwoordig kans ziet om tegelijk te vegen en te bellen. Ik meende ooit gehoord te hebben , dat mannen niet kunnen multitasken. Maar dat klop dus niet !!

Vegen

Zondag 17 april 2016

Droog, 15 graden, niet veel wind.
Vandaag was de laatste wedstrijd van de wintercompetitie. Een springwedstrijd met aparte prijzen en de uitslag van de dressuurcompetitie. Ik mocht nog niet meedoen met springen en dat doet dan wel even zeer. Maar mijn tijd komt ook nog wel zal ik maar denken"
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr

Wintercompetitie

Zaterdag 16 april 2016

Droog en winderig.
Ik zag vanmorgen een heel blij vreemd rijkind het erf op dansen en het bleek, dat zij degene is die de week ponykamp van onze facebookactie heeft gewonnen. Zij en haar moeder kwamen kennis maken en volgens mij is de prijs goed terecht gekomen. Het rijkind kan niet wachten tot het zover is en dat willen we graag horen.

Facebook actie ponykamp

Vrijdag 15 april 2016

Meestal droog. 10 graden.
Vandaag is onze Janet weer begonnen met werken. Ze is zeker 4 maanden thuis geweest, omdat haar nieuwe rijkind in wording haar inwendige zo op stelten zette, dat ze zich heel erg beroerd voelde. Maar nu gaat het weer een stuk beter, dus voorlopig kan ze weer komen.Fijn.

Pagina: «  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement