Het Dagboek

Zondag 31 januari 2016

Hele ochtend droog, hele middag regen.
Venice was vanmorgen aangenaam verrast. Haar mens Monique kwam aanwandelen met baby en hond en ...in rijbroek.En toen ook het bijrijdmens opdook bleek, dat Monique lekker zelf kon gaan rijden, terwijl haar bijrijdmens in de kantine op haar zoon en hond paste. Goed geregeld toch ! Bijrijdster,babysit en hondenoppas in 1 persoon.De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie,

Oppas

Zaterdag 30 Januari 2016

Hele dag regen.
Ik hoorde Kalle gniffelend vertellen, dat Theo al de hele week druk is met het in het hok houden van de nieuwe kippen.Die dieren kunnen onverwacht niet alleen vliegen als de beste, maar ze doen het ook. Gevolg is, dat Theo iedere keer kippen uit alle hoeken van zijn werkplaats moet vangen.De afdichting van de provisorische plek is geen 100 % en de dames vinden iedere keer weer nieuwe mogelijkheden om de wijde wereld in te gaan. Best wel lachen... Maar volgende week zal hun nieuwe hok wel klaar zijn en dan is dit probleem opgelost.

Vrijdag 29 januari 2016

Zwaar bewolkt, droog en storm.
Gisteren hadden Okkie, DP en ik een leuke klus. Er was weer een groep blinde en heel slecht ziende mensen van het Looerf.De meesten hadden nog nooit op een paard gezeten. Ik kan me voorstellen, dat dat als je dan ook nog niets kunt zien , best wel een beetje eng is. Uiteraard gedragen we ons onder deze omstandigheden altijd super goed. Ze zijn dan ook allemaal opgestapt en vonden het heel erg leuk.

Looerf

Donderdag 28 januari 2016

Hele dag zon, weinig wind en 14 graden !
Ik zag uit mijn raam, dat er weer een nieuwe vracht krullen is gebracht. Hans en een stagiairemens hadden het er maar druk mee om, nadat het dak omhoog en alle drie deuren opzij waren gedaan om het krullenrolhok de gelegenheid te geven om zijn vracht te lossen, alles weer netjes op de plek te krijgen.Er moest nog een beetje geschept te worden om alles zover naar binnen te werken, dat de deuren dicht kunnen.Nu kunnen we weer een maandje of zo vooruit.

Krullenhok

Woensdag 27 januari 2016

Veel regen en niet koud.
De rioolmensen hebben inmiddels ontdekt waar de nieuwe verstopping zat. En ze weten ook waarom het verstopt is geraakt.Er bleek toch nog in de hele buis een piepklein laagje zand te hebben gelegen, dat was achtergebleven (later uitgezakt) na de laatste keer doorspuiten .Toen is er het een of andere kleine dingetje vast blijven zitten, dat zelf niet groot genoeg was om de buis te verstoppen, maar waar langzamerhand al het overgebleven zand uit de hele buis tegenaan was gespoeld. En toen raakte de boel toch weer helemaal afgesloten. Ze hebben dus die prop met een hogedrukding weggeblazen en nu zou het dan toch echt klaar moeten zijn. Voor de zekerheid hebben ze nog wel een foto gemaakt van het kijkputje in de buis, zodat ze dat meteen weer kunnen vinden als het nodig zou zijn.

riool deel ..

Dinsdag 26 januari 2016

Zwaar bewolkt, veel wind, 12 graden boven nul.
Ik zag, dat de mensen van de riolering er alweer waren en hoorde, dat de mensenmestplaats bij de binnenbak weer eens verstopt was. En dat terwijl kort geleden zowat alles helemaal vernieuwd is .Niemand, ook die rioleringsmensen ,schijnt te snappen hoe die verstopping dan nu toch weer mogelijk is.Zo blijft het werk in de wereld zullen we maar zeggen. Ik mag toch hopen, dat ze de boel wel weer los krijgen, want we hebben nu wel veel verkeer in onze stal richting mensenmestplaats hier.

Maandag 25 januari 2016

Wisselend bewolkt. Af en toe regen.
Ik ben Bill en woon net zoals BB  in de grote stal. Maar ik sta eerste links met een mooi uitzicht op het plein. Naast mij woont Lola, de tijdelijke invalkracht, en mijn grote vriend Pjotr staat als vanouds tegenover mij.Pjotr mag tegen woordig gelukkig ook weer in de paddock en wist de eerste keer niet hoe gauw hij zich aan de grond moest gooien om ei......ndelijk weer eens lekker te kunnen rollen.

Pjotr

Zondag 24 januari 2016

Zwaar bewolkt en het ging pas regenen toen het tweede deel van de dressuurwedstrijd afgelopen was.En dat was fijn. Het is toch gezelliger voor iedereen als je ook buiten kunt in- en uitstappen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 23 januari 2016

Zwaar bewolkt, maar de hele dag droog.
En er was vandaag inderdaad een wedstrijd. Het eerste deel van de eerste dressuurwedstrijd van de wintercompetitie.Ik heb 3 keer meegedaan en was ook 3 keer bij de beste 5. Niet verkeerd toch !

Vrijdag 22 januari 2016

Tien graden boven nul. Dag winter.
Volgens mij komt er weer een wedstrijd aan. We hebben tenminste de hele week al proefjes geoefend. Ik vind het altijd best leuk om aan zo'n wedstrijd mee te doen. Je bent lekker alleen in de bak en niemand loopt je in de weg. Dat heeft ook wel wat.

Pagina: «  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement