Het Dagboek

Donderdag 25 september 2014

Droog, maar fris en best veel wolken.
Als ik het niet gedacht had...Vanmorgen hebben we hier in onze stal allemaal zo'n slowfeeder gekregen. Venice had al verteld,dat ze heel blij is met het nieuwe ding, omdat ze nu dag en nacht kan eten wanneer ze zin heeft. En als ze geen trek meer heeft blijft het hooi, dat over is net zo lekker als eerst, omdat het niet op de grond ligt en vertrapt wordt. Onze mensen denken nu, dat ze ook nog minder tijd kwijt zullen zijn met 1 keer net vullen en bijna niet hoeven vegen dan met 3 keer hooi rondbrengen en 3 keer vegen. Daarom zijn wij in onze stal de volgende proefkonijnen. Er wordt nu ijverig gestudeerd op wat de veiligste en meest praktische manier van ophangen is en hoe de tijdsindeling zou kunnen zijn.

Hooi net  Hooi net

Woensdag 24 september 2014

Eerst goed weer, later op de dagt regenachtig.
Hans is nu bezig om alle houten hekken na te kijken en zo nodig te vervangen. Het is veel werk, maar dan heb je ook wat !

Hans Hans

Dinsdag 23 september 2014

Fijn herfstweer.
Theo is heel druk geweest om 1 van de 3 deuren van het krullenhok te renoveren.Die deur staat eigenlijk de hele dag open, ook als het regent. Daar is die deur niet beter van geworden.Maar nu is het weer helemaal in goede staat.Toen hij toch bezig was heeft Theo die deur ook maar meteen geverfd. Het is nu wel duidelijk wat er nog meer moet gebeuren.

Deur krullenhok

Maandag 22 september 2014

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik ben Kleo en woon al heeeel lang in de Grote Stal naast Orlando en op het ogenblik Okkie.

Vanmorgen sprak ik Venice in de paddock en die vertelde me toch een vreemd verhaal. Het voermens had vanmorgen in plaats van de normale portie hooi op de grond te gooien ( we krijgen altijd 3 keer per dag een lekker stapeltje ) een groot net in haar stal gehangen. Dat vond ze best een beetje eng ding, maar zo te zien en te ruiken zat het wel propvol met erg lekker hooi.Dus ze ging toch maar eens voorzichtig kijken. Ze ontdekte al gauw, dat je dat hooi er met je tanden uit kunt trekken en dan natuurlijk lekker opeten.Het schijnt, dat dit een experiment is om te kijken of ze ons al ons hooi voor 24 uur tegelijk zouden kunnen geven. Nou vraag je je natuurlijk af waar dat goed voor is en dat deed ik dus ook. Maar ik ben er achter hoor..Dat net (slowfeeder genaamd) heeft zulke kleine gaatjes, dat wij er zeker dubbel zo lang over doen om de inhoud naar binnen te krijgen. Je hebt dus veel langer wat te doen en bovendien schijnt het voor een paard veel gezonder te zijn om al onze vele meters darm altijd een beetje gevuld te hebben. Nou ja. We zullen wel horen hoe Venice deze nieuwigheid bekomt. Wordt vervolgd.

Venice

Zondag 21 september 2014

Mooi weer, maar een stuk frisser dan dat we gewend zijn. Best lekker.
Er was een dressuurwedstrijd vandaag. Leuk...Ik verheugde me er al op. Maar raadt eens wat...! Mijn bijrijdmens deed wel mee, maar niet op mij... Ze ging gewoon vreemd met BB. Ik kan het niet uitstaan. En weet je waarom ? Omdat ze zo nodig een punt wilde halen in de F5 en dacht, dat ik daar nog niet knap genoeg voor ben. Nou vraag ik je. Ik ga nu in ieder geval nog veel meer mijn best doen en je zult zien, dat ik binnen de kortste keren iedereen hier de hakken laat zien in alle F proeven tot F75 aan toe. En ik weet heus wel, dat de moeilijkste F proef de F20 is , maar het is maar, dat iedereen goed begrijpt, dat ik er aan kom.
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Zaterdag 20 september 2014

Wisselend bewolkt, weinig wind.
Ik kwam vanmorgen op weg naar de wei langs de parkeerplaats naast de carportschuur, onder onze eik zogezegd, en laat daar nu ineens bijna geen struiken/boompjes meer staan ! Jammer hoor... Wie zou die boel nou zo vernield hebben ? Maar ik hoorde Hans beweren, dat dat geen vernielen, maar snoeien was en dat dat juist heel goed is voor die dingen,omdat ze dan in het voorjaar weer veel mooier gaan groeien. Ik hoop, dat hij gelijk heeft, maar voorlopig vind ik het er niet uitzien.

Snoeien

Vrijdag 19 september 2014

Steeds warmer.
Onze binnenbak wordt iedere dag met de tractor gelijk gemaakt en gesproeid, maar naar de buitenkant lopen wij het  toch op den duur te veel op, omdat het sleepding achter de tractor niet dicht genoeg langs de kant kan komen.Dat moet dus geregeld worden weggeschept en dat lijkt me best zwaar werk. Daarom was het heel fijn, dat een sterk vrijwilligersmens wat tijd over had om dat vandaag te doen.

Rand binnenbak

Donderdag 18 september 2014

Droog, zonnig en nog steeds geen wind te bekennen.
Er waren vandaag weer bezoekers van het Looerf. Een groepje mensen,die niet of heel erg weinig kunnen zien hebben dan een excursie van een paar dagen, waarin ze allerlei ,voor hen extra moeilijke, dingen gaan doen. Ze komen dan ook altijd bij ons om te ervaren hoe het rijden op een bewegend en daardoor nogal wiebelend dier is. De paarden en mensen hier vinden het altijd reuze leuk als die mensen, zoals ook weer vandaag, na de eerste schrik, daar erg van genieten.

Woensdag 17 september 2014

Droog, zonnig en windstil.
Toen ik uit mijn buitenluik keek zag ik Herman , onze smid , met zijn hulp Thijs aan komen. Ik hoorde ze vertellen, dat ze gisteren niet hadden gewerkt.Herman had in een plaats , die den Haag heet, een paar uur op een plein gestaan en Thijs had een flink stuk gelopen. En dat op een gewone werkdag ! Ik snapte daar eigenlijk niet zo het nut van, maar het had iets te maken met de opening van de Staten Generaal, wat dat dan ook moge zijn.Bij die gelegenheid gaan de koning en koningin een eindje om in een koets van goud met een heleboel paarden eromheen. Om nu zeker te weten, dat die paarden niet te  enthousiast worden en te hard zouden gaan ,lopen er mensen naast. En dat deed dus Thijs.Onze Herman bleef op het plein, waar de koning en koningin uitstapten en hielp met het vasthouden van de paarden van de adjudanten,die ook mee naar binnen mochten. Ze hadden allebei beeldschone pakken aan, maar dat kunnen we jullie helaas niet laten zien, want dat mag niet van de Rijks Veiligheids Dienst. Er zijn wel foto's van, maar die zijn genomen op dat plein en dat schijnt  heel erg geheim te zijn.
Ën waarom mochten uitgerekend Herman en Thijs dit klusje klaren,"vroeg Gympie. Maar dat zal natuurlijk zijn, omdat Herman al sinds onheugelijke tijden alle paarden van het koninklijk huis beslaat. En zo is het maar net.

Dinsdag 16 september 2014

Droog, zonnig en windstil. Zeker 24 graden.
Prima weer dus voor een buitenrit 's avonds.Op de hele buienradar was immers nergens ook maar 1 bui te zien. In het hele land niet. Ze vertrokken dan ook welgemoed zonder regenkleren of zoiets.Laat ze nu toch werkelijk kletsnat weer terug komen.En als ik kletsnat zeg bedoel ik ook kletsnat. Het leek precies of de paarden met rijmensen en al een rondje hadden gezwommen ergens in een vijver.Op datzelfde moment stond ook ons plein blank en dat gebeurt echt niet vaak en natuurlijk helemaal niet als er van bevoegde zijde geen regen is voorspeld. Toen onze mensen verontwaardigd weer op dat buienradar keken zagen ze, dat er inmiddels nog steeds nergens een bui te bekennen was...behalve plotseling 1 rode vlek (dat betekent heeeel veel regen) precies in het vierkantje, dat aangeeft waar wij wonen. Ik hoorde later, dat er in 10 minuten meer dan 20 milimeter was gevallen en dat schijnt heel veel te zijn. Het kan verkeren. Dat is zeker een revanche voor alle keren, dat overal veel regen viel en hier  net niet.

Hoosbui

Pagina: «  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement