Het Dagboek

Vrijdag 11 april 2014

Wisselend bewolkt, niet te warm, niet te koud. Precies goed dus.

Donderdag 10 april 2014

Bewolkt, rustig en fris weer.
Vandaag is de voorhoede van de club van kleine gevleugelde praatjesmakers weer gearriveerd.Ik bedoel natuurlijk onze zwaluwen.Het zijn nog maar twee paartjes, maar ze hadden meteen het hoogste woord . Gezellig, dat gekwetter.Het eerste wat ze deden was het uitzoeken van de fijnste nesten,die er nog waren van vorig jaar. Wie het eerste komt het eerste maalt.

Woensdag 9 april 2014

Pracht weer. De hele dag zon, geen wind en 18 graden.

Dinsdag 8 april 2014

Koud. Minder dan 8 graden en veel regenbuien, zelfs met hagel. Het weer is niet fijn, maar we waren ook wel erg verwend. En het gras is wonder boven wonder toch opeens beginnen te groeien. Als ik me goed herinner van vorig jaar mogen we eerst een weekje of zo ineten voordat we echt iedere dag de wei in mogen. En dat moment begint nu toch echt wel in zicht te komen. We kunnen haast niet wachten ...

Maandag 7 april 2014

Eerst bewolkt en zwoel, maar tegen de avond opeens regen en koud
Ik ben Match en woon hier nu iets meer dan 1 jaar. De laatste tijd in een silostal naast Venice. En raadt eens wat !!! Gisteren was ik jarig.Ik ben 5 jaar geworden en ik had niet verwacht, dat er zoveel mensen op mijn verjaardag zouden komen. "Ze kwamen niet voor jou, maar voor de open dag,"zei Venice meteen heel pinnig. En ik weet best, dat ze gelijk heeft, maar ik vind het leuk om te denken, dat ze wel allemaal voor mij kwamen.En eerlijk is eerlijk, ik heb best veel extra belangstelling gehad toen de kijkmensen door de versiering in de gaten kregen, dat ik jarig was. Lekker puh...
Mijn mens heeft mij al heel lang geleden gekocht toen ik nog een veulen was.Ik ben geleidelijk ingereden en de laatste tijd ga ik steeds beter snappen wat ik in de les en op buitenrit moet doen. ik vind, dat ik een heel leuk baantje heb en ik wil heel graag nog een heleboel leren.
Match 5 jaar 

Zondag 6 april 2014

Zwaar bewolkt. Paar uur lichte regen. Voor de rest droog en zo'n 18 graden.
De hele ochtend waren er heel veel vrijwilligershulpmensen in de weer om alles klaar te maken voor de open dag.Vanuit mijn box kon ik zien hoe er in de carport een winkeltje met tweedehands paardrijspullen werd ingericht en er een kraam kwam, waar hamburgers en pannekoeken gebakken zouden worden. Op al onze boxen werden verhaaltjes geplakt over wie er in woonde en verder kwamen er overal en nergens papieren te hangen met verklaringen vaqn wat iets was en waarvoor het diende. Zo konden mensen,die zouden komen een goed beeld van ons bedrijf krijgen.
Ze hebben ook nog een speurtocht over het hele bedrijf uitgezet, waarbij vragen moesten worden beantwoord. Alle deelnemers, die er nog waren tijdens de prijsuitreiking mochten iets uitzoeken van de prijzentafel en onder degenen,die alle vragen goed hadden werd de hoofdprijs, een weekend bij een Landal Greenpark verloot.
We vonden het allemaal een heel leuke dag en de kijkmensen waren ook tevreden, want er was genoeg te doen en te zien.Overbuurman Pride  heeft bv. twee keer zijn beste beentje voorgezet bij de demonstratie van de carousselgroep. Het zag er super leuk uit.Ikzelf heb heel wat ritjes gemaakt met mijn rijtuigje volgeladen met kinderen en hun ouders. Misty en DP hadden wisseldienst bij het rondje om de boom met stralende kinderen op hun rug,die meestal nog nooit op een pony hadden gezeten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.
Open dag 40 jaar Open dag 40 jaar
Open dag 40 jaar Open dag 40 jaar 

Zaterdag 5 april 2014

Droog, flauw zonnetje,lekker warm.
Iedereen is nu echt druk bezig met de voorjaarsschoonmaak, ook al omdat er morgen een open dag is. We schijnen namelijk 40 jaar te bestaan en dat is best lang.

Voorjaars schoonmaak

Plaatsing nieuwe bord

Vrijdag 4 april 2014

Bewolkt, maar nog wel ruim 20 graden.
We hebben er vandaag een nieuwe medewerkster bij gekregen.Toen ik haar zag was mijn eerste gedachte, dat Bento terug was gekomen.Ze heeft namelijk echt precies hetzelfde hoofd. Apart hoor.Maar Bento staat natuurlijk nog gewoon bij Margriet te genieten van haar pensioen en dit is echt een andere pony. Maar bij nader inzien kennen we elkaar toch wel.Deze Sunshine is namelijk al een keer of drie met haar mens op ponykamp geweest en al die keren hebben onze mensen gezegd, dat ze haar best mochten vergeten mee te nemen.Maar haar rijkind wilde daar niets van weten totdat ze nu echt te groot is gegroeid en een paard heeft gekregen. En daarom hebben ze haar nu toch maar weer teruggebracht.Leuk hoor...Ze vertelde, dat ze nu net van de dierenarts kwamen,die overal aan heeft gevoeld en getrokken. Die zei, dat alles goed was en nu is ze hier. Gezellig !Je kunt haar er prima bij hebben.

Nieuw paard

Donderdag 3 april 2014

Soms wolken, soms zon, maar het kon slechter.
Cristel, het vrijwilligershulpmens, heeft iets nieuws bedacht. We lopen allemaal iedere dag een paar uur buiten. In de tijd, dat het gras in de weiden moet groeien, in 7 paddocks en in de buitenbak als die niet gebruikt wordt om in te rijden.Nu heeft ze een paar ronde dingen aan een kant gemaakt, ongeveer in het midden. Daar kun je lange lijnen af trekken en aan de overkant weer vast maken. dan is de buitenbak verdeeld in twee stukken en kunnen we dus met meer tegelijk langer buiten spelen. En als er iemand wil rijden zijn die lijnen zo weer opgerold en is de hele bak weer vrij. Goed idee toch !!!

Splitsen buitenbak Splitsen buitenbak

Woensdag 2 april 2014

Zomers !!!
We zagen, dat Jantine, een van de exspoedcursusmensen,er deze week weer was.Toen Bill haar aan zag komen zei hij verheugd, dat dat vast een werkje voor hem zou worden en gelijk had hij. Maar let maar eens op...Als ze ook nog buitenritten gaat maken ben ik weer aan de beurt. Ik ben nu een keer ietsje pietsje braver dan Bill buiten. vandaar.

Pagina: «  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement