Het Dagboek

Maandag 14 februari 2022

Hoi, ik ben Evie en ik sta in een box bij de binnenbak naast Tommy, Cartouche en Amber.Ik woon nog niet zo lang hier in Holten en de mensen hier hebben mij op allerlei plekken willen zetten, die ze geschikt voor mij vonden.Maar helaas was ik het steeds niet met hen eens. Of de ingang was te laag, dus eng, of de buren stonden mij niet aan enz. enz. Maar uiteindelijk woon ik tot mijn volle tevredenheid in een box , die weliswaar groot genoeg is voor een paard, maar eigenlijk bedoeld was voor een pony
.Buurman Tommy vertelde, dat het met hem eigenlijk net zo was gegaan. Hij woonde best prettig in een van de silostallen. Maar toen hij hier even werd neergezet, omdat in zijn stal iets gerepareerd moest worden, ontdekte hij, dat hij het hier vele malen leuker vond. Hier komen namelijk bijna alle rijkinderen en rijmensen wel een keer langs en op zijn vriendelijke verzoek om een knuffel wordt meestal meteen ingegaan. Hij blij....iedereen blij = opgelost.

Zondag 13 februari 2022

Licht bewolkt ,beetje wind en geen regen
Ik had mazzel.Onze vaste hulpmensen hoeven in het weekend en op feestdagen nooit te werken en hebben dan gewoon vrij. Maar onze Silke had vandaag zin in een buitenritje en heeft gelukkig mij daarvoor uitgekozen. Nou, mij hoor je niet klagen. Ik ben dol op buitenritjes en volgens de mensen doe ik dat ook heel erg goed.Ook als ik helemaal alleen op pad ben ben ik nergens bang voor en ben,wat ze noemen "bomproef".En het was weer heel hartstikke fijn op de hei. Heerlijk zo'n frisse neus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Evi.

Sjors_op_de_hei 

Zaterdag 12 februari 2022

Licht bewolkt, soms zelfs een beetje zon.
Ik hoorde, dat vanmorgen een van de vrijwilligershulpmensen, die altijd zaterdag hier komt helpen plotseling coronahuisarrest had. Niet fijn . Maar niet getreurd...Ze schijnt niet echt ziek te zijn en een ander vrijwilligershulpmens, dat heel andere plannen had was zo aardig om die plannen accuut te wijzigen en hier te hulp te schieten. Heel erg bedankt.Door zulke mensen kunnen ze hier de boel aan het draaien houden.

Vrijdag 11 februari 2022

Zwaar bewolkt en somber weer. Niet zo koud als het in deze tijd van het jaar hoort te zijn. Dat is wel zeker.
Amber, die bij de binnenbak woont vertelde, dat ze laatst iets komisch hadden gezien. De deur naar buiten bij de spuitplaats ging al een tijd steeds moeilijker open en uiteindelijk is er een repareermens gevraagd om daar iets aan te doen. Dat mens kwam, keek en zei, dat de deur er uit moest en dat hij daar even geen tijd voor had. Niemand heeft tegenwoordig nog ergens tijd voor, dus er zat niets anders op dan wachten. Maar er gebeurde iets erg leuks en onverwachts. Het repareermens vond het kennelijk toch een beetje sneu, dat hij geen tijd had en heeft tijd gemaakt. Nog dezelfde dag zijn er twee repareermensen gekomen en hebben de klus geklaard. Maar net op een tijd ,dat helemaal niemand van onze mensen ze had gezien. Dus wat gebeurde er op de laatste ronde ? Het voermens ging mopperend de deur dicht doen en gaf een enorme ruk om dat voor elkaar te krijgen. En vloog toen totaal onverwacht stomverbaasd met deur en al opzij. En ze is nog niet eens gevallen ook.Zonder geluk vaart niemand wel. Maar de deur doet het weer en dat is het voornaamste. Bedankt repareermensen.

Donderdag 10 februari 2022

Zwaar bewolkt, maar meestal droog 10 graden.
Vanmorgen lag ik nog lekker te slapen toen ik werd gewekt door een van onze hulpmensen, die zo nodig met mij aan het werk wilde. Maar eigenlijk vind ik dat best leuk, dus ik kwam gauw in de benen en gingen we aan de slag. Leuk...

Sjors_in_stal 

Woensdag 9 februari 2022

Zwaar bewolkt, beetje miezerig en wel 10 graden.
Er komen steeds meer rijkinderen en rijmensen, die moeten afzeggen,omdat ze niet uit huis mogen van de coronamonstertjes.Het wordt toch echt tijd, dat die kliertjes opkrassen. Maar hoe meer mensen even niet komen hoe meer er ook na een paar dagen wel weer zijn, want het ziek zijn schijnt gelukkig erg mee te vallen en dan hebben ze het maar weer gehad.

Dinsdag 8 februari 2022

Zwaar bewolkt en veel wind. 8 graden.
Volgens onze mensen heb ik een gat in mijn maag. Wat is het geval ? Ik wil eigenlijk voortdurend eten en wordt zenuwachtig als er niks is.En dat zal wel komen , omdat ik ben opgegroeid in een gebied, waar je zelf moet zorgen, dat je op tijd iets te eten vind. En daarom zal het wel zijn, dat ik alles wat ik krijgt gauw naar binnen sla. Maar als er dan niet meteen weer nieuw eten komt ga ik op de grond krabben en tegen de deur schoppen om de mensen er aan te herinneren, dat het eten op is. Maar als ik dat midden in de nacht doe worden ze boos. Gek he...Erg kinderachtig om een paard te laten verhongeren. Maar ze hebben er iets op gevonden hoor. En ik kan daar wel mee leven.Z e hebben uitgerekend hoeveel hooi ik op een dag mag hebben en dat hebben ze bijna allemaal in een hooinet gestopt, dat ze pas bij de laatste ronde, zo tegen 23.00 in mijn stal hangen. Nou, dat krijg ik dus echt niet op, want ik moet natuurlijk ook nog een poosje slapen. Ik stamp dus tegenwoordig niet meer 's nachts en daar zijn onze mensen blij mee. De volgende ochtend is het net meestal nog niet leeg en tegen de tijd dat dat wel op is ga ik of aan het werk of naar een paddock, waar ook wel weer iets in de hooibak zit. Tussendoor op stal valt er ook nog wel eens een plukje hooi af en ik heb inmiddels begrepen, dat het echt geen probleem is als je een poosje niets te eten hebt.
Maar nu wil het wel eens gebeuren, dat het mij 's avonds toch te lang duurt eer mijn net wordt opgehangen en ga ik per ongeluk toch stampen. Maar dat bleek niet zo'n goed idee. In plaats van dat ik dan mijn hooi krijg trekt Sandra het raampje van haar huiskamer  open en je raadt nooit wat ze dan doet...Ze schiet op mij met wat ze noemen een waterpistool. Nou, dan hou ik maar liever weer op . Als stampen geen hooi, maar alleen een nat pak oplevert schiet ik er ook niets mee op. Dan maar liever geduld oefenen.

Waterpistool 

Maandag 7 februari 2022

Licht bewolkt, weinig wind en alles staat nog helemaal onder water.
Ik ben Sjors en sta in de grote stal helemaal achteraan rechts als je binnenkomt. Coen staat naast mij en Snow tegenover mij.
Ik woon hier nog niet zo lang en moet nog veel leren volgens de mensen hier. Maar ik doe mijn best. Onze lesgeefmensen rijden mij ook vaak zelf om mij aan het verstand te brengen wat de rijmensen willen dat ik doe als ze bepaalde "hulpen"geven. Als je begrijpt wat ik bedoel. En vooral de rijmensen, die al langer rijden vinden het leuk om met mij aan het werk te gaan en lachen om mijn kwajongensstreken, die ik toch soms niet kan laten. Je bent tenslotte jong en je wilt wat !
Toen we vanmorgen in de paddocks, waar normaal nooit water in staat, stonden was het wel bijzonder om je dit keer in het water te kunnen spiegelen.Ik hoorde, dat ze dat hier nog nooit hadden meegemaakt.

Wateroverlast 

Zondag 6 februari 2022

Gisterenavond begon het te regenen en het is pas vandaag tegen 3 uur 's middags gestopt. Ik heb zelden zoveel water overal op het terrein gezien.
We zijn uiteraard allemaal wel weer naar buiten gegooid. Niet zo lang als anders en wel met een regendeken op, maar dat dat nou echt leuk was...? Nee, niet echt.
Jack is ook nog met zijn mens op buitenrit geweest in de stromende regen. En ja, ze zijn nat geworden en vonden het nog leuk ook. Vreemd he ? Ieder diertje zijn pleziertje zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjors.

Wateroverlast 

Zaterdag 5 februari 2022

Overwegend droog tot in de avond.
Het is net alsof de weiden alweer wat groener worden, maar dat zal wel verbeelding zijn. Het is tenslotte nog hartje winter en er kan nog een boel sneeuw en ijs komen....of niet natuurlijk.

Pagina: «  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement