Het Dagboek

Dinsdag 28 december 2021

Eerst somber en regenachtig. Later toch nog wat zon. 6 graden.
Ik kwam vanmorgen Melli tegen in de paddock en zij vertelde, dat volgens haar vandaag Bart 15 jaar was geworden.Er kwamen geregeld mensen langs met pakjes en die verdwenen door de grote stal naar het huis van Bart en zijn ouders.Sjors had gezien door zijn kijkraampje, dat er mensen aan de tafel taart zaten te eten en "lang zal hij leven zongen," En toen Bart een taartje, helemaal volgepropt met brandende kaarsjes had uitgeblazen, wisten we het zeker.Ook door ons allemaal heel hartelijk gefeliciteerd !!!
Melli vertelde, dat ze zich nog goed herinnerde, dat hij geboren was en de toenmalige hond Tessa , een rottweiler,er voortdurend op uit was om het hulpmens, dat voor Sandra en Bartje kwam zorgen, de deur uit te jagen. De hond vond het maar niks, dat zo'n vreemd mens aan zijn nieuwe eigen mens zat. En dat mens was ook niet blij met deze acties van de hond. Maar het was allemaal goed bedoeld en het is gelukkig ook goed afgelopen.

Bart15 

Opeens kwamen er vandaag een paar megagrote machinedingen aanrijden.Onze mensen krabten zich achter de oren, want niemand had die dingen besteld. Maar dat klopte. Ze bleken namelijk niet te komen om voor ons iets te doen.Nee hoor. Ze zetten gewoon onze weg af, zodat niemand er nog door kon en begonnen een grote dode boom op te ruimen, die aan de overkant van de weg stond. En dat was nog een hele klus. Er werd gezaagd aan de onderkant en een van de machinedingen trok de stam toen met geweld de lucht in.
Toen de boom op de grond lag kon je goed zien waarom hij dood was gegaan. Zijn binnenwerk was helemaal verdwenen. Heel fijn, dat die boom nu is weggehaald, want bij eenh flinke storm was hij zeker op onze parkeerplaats gevallen. En mensenrolhokken, die daar normaal staan zouden daar niet beter van geworden zijn en de omheining van onze buitenbak ook niet.

Boomweg  Boomweg

Maandag 27 december 2021

Geen wind,droog en iets boven nul.
Hallo, ik ben Cartouche en ik woon bij de binnenbak naast Tommy en Amber. Dit is een fijne stek om te wonen,want er is altijd wel iets te zien in de binnenbak en de buren zijn heel aardig, hoe verschillend ze ook zijn. De een is een grote schimmel en de andere een heel kleine schimmel ( maar wel met een grote mond !).
Het is weer vakantie voor de rijkinderen en dan organiseren onze mensen normaal altijd een kampdag. Gelukkig mogen de rijkinderen wel rijden, maar in verband met de coronamonstertjestoestand mogen ze niet in de kantine komen om te lunchen.Daarom hebben de mensen van 1 kampdag 2 halve kampdagen gemaakt, oftewel 2 kampochtenden. Op deze manier konden de pony's hun broodnodige beweging en training krijgen en hebben de rijkinderen een leuke ochtend gehad. Beter een half ei dan een lege dop !!! En zo is het maar net.

Zondag 26 dcember 2021

's Nachts min 8 graden, overdag min 1.
Vandaag was het 2e kerstdag en nog zondag ook .Dus niet veel te beleven. Ik heb de mazzel, dat mijn mens mij soms wel een paar keer per dag komt opzoeken en dan met mij gaat rijden of wandelen (of stiekum wat lekkers geven.) Ik heb haar gelukkig al heel erg lang en ze is zelfs een poosje geleden hier zo dicht bij komen wonen, dat ik haar huis zou kunnen zien als er niet zoveel bomen in de weg stonden. Goed geregeld dus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Zaterdag 25 december 2021

Veel zon, paar graden onder nul, geen wind.
Ze noemen het vandaag 1ste kerstdag en de mensen hebben iets te vieren als ik het goed heb. Bill vroeg wat dat dan wel was en ik moet eerlijk zeggen, dat ik dat eigenlijk niet weet . Het heeft te maken met de geboorte van een kindje  ergens ver weg en heel lang geleden in een stal, dat de zoon van god zou zijn. Of er wordt gevierd, dat het weer licht wordt . Wat iedereen dan precies viert zal wel liggen aan wat je thuis hebt geleerd daarover.Maar hoe dan ook. Feest is altijd leuk...Toch.

Vrijdag 24 december 2021

Somber en droog, overdag 8 graden boven nul.'s Nachts min nul.
's Morgens als het voermens er aan komt met ons ontbijt ,is het nog zo donker, dat het wel midden in de nacht lijkt te zijnj.Maar als ik goed ben ingelicht is de kortste dag inmiddels geweest en zal het binnenkort wel weer steeds eerder licht worden. Ik kan niet wachten...

Donderdag 23 december 2021

's Nachts vorst en vroeg in de ochtend regen en dooi.
Door dit rare weer had ik, net zoals alle paarden en pony's, die van plan waren om naar paddocks of naar de binnenbak te gaan, een probleempje. Ik stapte namelijk vrolijk naar buiten en had meteen de grootste moeite om op de been te blijven. Er bleek een laagje ijs op de grond te liggen en ze hadden vergeten om mij schaatsjes onder te doen. Nou ja, we zijn allemaal al glibberend wel daar gekomen waar we naartoe moesten. Na een paar uur was het probleem door de dooi vanzelf opgelost., En ik ben lekker toch buiten geweest.

Woensdag 22 december 2021

Wel veel zon, maar vaak met een beetje dunne sliertjes bewolking erbij. De hele dag nog onder nul en windstil.
Ik zag Snow langskomen en die had een raar ding op haar hoofd."Onze mensen hebben weer eens iets leuks bedacht, maar niet heus, " zuchtte ze. "Ik heb geen idee waar dit ding goed voor is, maar het zit voor geen meter en er bungelt iets heen en weer over mijn neus." Het arme dier had niet door, dat het ding een muts is, zoals de kerstman die ook draagt.

Snow 

Toen ik haar dat had verteld zei ze alleen maar. "Ik ben geen kerstman en hoef dus ook geen kerstmuts.Even nadenken hoe ik dat ding van mijn hoofd af kan krijgen." Ik heb haar succes gewenst en ze verdween mokkend uit het zicht.
Maar soms denken dieren,net zoals mensen,heel verschillend over precies hetzelfde.

Even later zag ik namelijk Trofee met ook een kerstmuts op, langs komen op weg naar de binnenbak en die vond het juist een hartstikke leuk ding om op te hebben.Weer eens iets anders...

Het kan verkeren

Trofee 

Dinsdag 21 december 2021

Opnieuw zonnig winterweer en de hele dag minstens 5 graden onder nul.
Wat een mazzel, dat onze paddocks net op tijd zijn glad gemaakt en er nu zo mooi vlak bij liggen.We zijn allemaal gewoon naar buiten geweest en het was goed toeven in de winterzon.

Paddock 

Maandag 20 december 2021

Hallo, ik ben Pjotr en woon ongeveer de laatste 22 jaar in de grote stal, als je van buiten komt de eerste box links. Naast mij staat mijn vriendje Bill en tegenover mij Armando en door de week Sadique.
Toen ik vanmorgen mijn ogen open deed en naar buiten keek moest ik twee keer kijken om te geloven wat ik zag.De zon scheen namelijk en de lucht was strak blauw. Dat hadden we in geen tijden gezien. De wind was kennelijk nog steeds met vakantie en zo beleefden we een van de mooiste dagen sinds lang. Het had wel een beetje gevroren vannacht en onze mensen, die zo ongeveer aan het buienradarding zaten vastgeplakt, maakten zich zorgen. Ik hoorde zeggen, dat het vannacht veel harder zou gaan vriezen en overdag ook onder nul zou blijven.
Toen ik in de paddock liep snapte ik ineens wat het probleem zou kunnen worden. Er stonden geen plassen in maar nat waren ze nog wel en door ons dagelijkse geren gewoon hobbelig. Normaal is dat prima,maar als het vriest worden die bobbels knalhard en kunnen we dus niet meer naar buiten in onze vrije tijd. En niet naar buiten is iets wat niet voorkomt in het woordenboek van onze mensen. Ik was dus niet verbaasd toen 's middags Hans kwam aanrijden met een gehuurd shovelding .

Shovel 

Hij heeft samen met het mens van Jack de longeerring achter de buitenbak ,die 's winters in twee delen verdeeld,ook in gebruik is als 2 paddocks met moeite weer opgevuld met zand en gelijk getrokken.Aan het eind van de middag, toen alle andere paddocks ook leeg waren kwam het buurboermens  met een machineding om die bodems ook zo vlak mogelijk te maken voordat ze steenhard zouden zijn.De laatste ribbels zijn door onze eigen mensen met de hark gelijk gemaakt en toen kon de vorst komen.

Longeerring 

Zondag 19 december 2021

Motregen, geen wind, 8 graden boven nul.
Behalve de grote lichtkerstboom in de voortuin zijn er inmiddels nog een heleboel lichtjes op het plein en in de kantine bij gekomen. Dat ziet er hoe dan ook toch erg feestelijk uit.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Pagina: «  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement