Het Dagboek

Maandag 17 augustus 2020

's Morgens heerlijk fris, maar later op de dag werd het toch weer warmer. Gelukkig niet meer zo warm als vorige week.
Ik ben Trofee en woon in de nieuwe stal achteraan links naast Tarius en tegenover Valeri en Jack. 
Zaterdag zagen wij het rolhok van het mens van Jack het plein op rijden. Toen Jack dat zag verslikte hij zich bijna in zijn hooi bij het idee, dat hij naar een wedstrijd zou moeten in deze hitte. Maar zijn zorgen waren voor niets, want het rolhok was vreemd genoeg  niet leeg .Er kwam een knappe merrie uit stappen en wie schetst mijn verbazing en vreugde toen dat mijn 3jarige dochter Macy bleek te zijn , die ik al lang uit het oog was verloren. Leuk, leuk,leuk. Ze vertelde , dat ze hier ook komt wonen. "Dat betekent dus, dat wij samen 1 mens gaan delen,"zei Jack en toen hij van die schok was bekomen vond hij dat bij nader inzien helemaal niet verkeerd."Kan ik dat wurm vast nog wel wat leren als een soort oudere  broer." zei hij.

Zondag 16 augustus 2020

Alleen 's morgens vroeg een prettige temperatuur., later weer bloedheet.
Vanmorgen vroeg zijn alleen Tommy, Jess en Nicky met hun mensen op buitenrit geweest en ze waren net op tijd weer terug voordat het te warm werd om leuk te zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Trofee.

Zaterdag 15 augustus 2020

Eerst heerlijk fris. Zo'n 23 graden en een beetje mistig.Later werd het jammer genoeg toch weer heel erg warm.

Gisteren stond niet alleen de buitenbak onder water, maar de mestplaat ook. En dat was niet zo handig, want de mensen wilden uitmesten en moesten dan wel de mest kwijt. Maar geen nood. Vele handen maken licht werk en met een regiment bezemmensen werd een groot deel van het water de sloot in geveegd.Er deden ook een paar piepkleine bezemmensjes mee en dat is leuk. Immers jong geleerd is oud gedaan.
De buitenbak was inmiddels ook zo goed afgewaterd, dat er vanmorgen al weer  gewoon in gereden kon worden. Toch fijn , dat er een sloot vlak naast ligt, waar al dat water via gootjes met een vaart naar beneden stortte. Het is een beetje werk, maar dan heb je ook wat.

afwatering

Vrijdag 14 augustus 2020

's Middags opnieuw 35 graden.
Normaal gaan we met dit weer heel vroeg al naar buiten , maar vandaag mochten we opeens niet naar de wei.Ik snapte daar eerst  niets van. Maar toen ik zag, dat de buitenbak totaal onder water stond begreep ik, dat onze weiden natuurlijk ook doorweekt zouden zijn en dus spekglad. Bovendien lopen we dan al het gras aan gort en dat zou ook jammer zijn.

wateroverlast
's Middags kwamen de ophaalmensen van de laatste groep kijken naar wat de kinderen zelf hadden bedacht. Omdat het nog steeds veel te warm was voor mens en dier om je in te spannen was er helaas geen springdemonstratie, maar werd er gevoltigeerd en hebben we met zijn 12en tegelijk een rustige carroussel laten zien. Ook leuk en weer eens iets anders. Je moet tenslotte roeien met de riemen, die je hebt.
Toen  iedereen na adloop het leuke dagboekje had gekregen , dat medewerker Bobby ook deze week had gemaakt, zijn ze allemaal moe , maar voldaan ,naar huis gegaan.Het was met stip de allerwarmste ponykampweek ooit en toch zei den alle kinderenj, dat ze het heel erg naar de zin hadden gehad. En daar mogen de leidingmensen best trots op zijn...!!!

Ponykamp

Donderdag 13 augustus 2020

Alweer een tropische dag  en daar paste dus een tropenrooster bij. Heel vroeg op, buitenritten en fotoshoot. En weet je wat ze 's middags gingen doen ??? Juist ja...naar het zwembad.
Ik hoorde vertellen , dat het de eerste keer in de 46 jaar is , dat er hier ponykampen worden gehouden , dat ze in 1 week drie keer naar het zwembad zijn gegaan.Een heel enkele keer gingen ze twee keer, maar meestal 1 keer of helemaal niet. Zwemmen is namelijk leuk, maar ze gaan dus echt alleen maar als het te warm is om iets met ons te doen.Want ponykamp is ponykamp en zwemmen kun je altijd nog doen zeggen ze.
's Avonds is altijd bonte avond  rond een kampvuurtje in de buitenbak. Maar helaas kon dat niet doorgaan omdat er opeens uit het niets een gigantische onweersbui los barstte. Heel jammer, maar ze zijn gewoon naar de kantine gegaan en ik hoorde vaak gelach. Het zal dus daar ook wel gelukt zijn. Maar jammer was het natuurlijk wel.

Woensdag 12 augustus 2020

Nog steeds geen winterse temperatuur.
's Morgens vroeg was er springles. Dat vind ik altijd heel leuk om te doen en de kinderen ook. En omdat we weer vroeg waren begonnen wes en daarna ruim de tijd voor de kindereen om uit te blazen .Omdat ze het toch best wel warm hadden gekregen en zich wilden verfrissen voordat ze , zoals gewoonlijk, naar het dorp zouden gaan, hebben ze gewoon onze spuitplaats ingepikt. Hoezo paardenspuitplaats...Daar is ook warm en koud water dus kinderspuitplaats kan net zo goed ! En een kniesoor, die dan let op de troep, die ze maken. De zwaluwen waren in ieder geval blij met de plassen water, die er nog lagen toen ze weg waren.Hoefden ze ook niet zo ver om wat te drinken te halen.

Spuitplaats

Dinsdag 11 augustus 2020

's Morgens nog redelijke temperatuur, maar 's middags liep het weer de spuigaten uit.Het was meer dan 34 graden en de wind was ook met vakantie.
"S Morgens zijn we dus extreem vroeg aan het werk gezet. Tegen half 8 reed de eerste groep al het hek uit op buitenrit en later op de ochtend was er nog een heel rustig dressuurlesje.
Hartstikke leuk , maar dat het hele stel 's middags weer richting zwembad vertrok en wij vrij hadden vonden we geen van allen erg.

Maandag 10 augustus 2020

's Morgens eerst niet meer dan 23 graden, maar helaas liep het al snel op tot 33 graden.
Hallo allemaal. Ik ben Amber en woon in een box bij de binnenbak naast Tommy en Sadique.Sadique is een tijdelijke buurman , want zijn mens heeft thuis even geen plek voor hem, omdat ze daar een nieuwe stal voor hem aan het bouwen zijn.Tot dat dat klaar is woont hij hier en maakt zich inmiddels verdienstelijk als hulpmedewerker tijdens de ponykampen. Hij doet dat heel goed, want iedereen rijdt graag op hem.
Inmiddels is de laatste ploeg kampkinderen gearriveerd. En net zoals in alle voorgaande kampen moesten ze eerst met hun wegbrengers in de rij  ( uiteraard op 1 1/2 meter afstand ) wachten totdat ze aan de beurt waren om bij een van onze vrijwilligershulpmensen op te biechten of ze corona hadden, hadden gehad,of ze familie hadden, die corona hadden of hadden gehad enz. enz. Gelukkig kon iedereen zeggen, dat ze nergens last van hadden, hadden gehad enz. enz. en mochten ze met hun bagage doorlopen richting grote tent. 
's Morgens werd er gereden en 's middags was het te warm voor ons en voor de kinderen om ook maar iets te doen.Gelukkig hadden ze in de buurt een leuk zwembad gevonden, dat nog niet vol was en daar zijn ze naartoe gegaan. En wij deden gewoon lekker helemaal niets.

kampkinderen kampkinderen

Zondag 9 augustus 2020

's Morgens eerst bewolkt en dat was heel prettig. Niet dat het niet warm was, maar het bleef een poos binnen de perken.
We zagen tot onze verbazing onze vrijwilligershulpmensen in plaats van om 9 uur al tegen 6 uur aankomen.
Bij nader inzien een heel goed idee, want uitmesten en zo is sowieso al een warm werkje.
Mijn overbuurvrouw Jess zag een van haar mensen ook al op een onwaarschijnlijk vroeg moment aan komen lopen en zei verbaasd "zou hij uit zijn bed zijn gevallen ? " Maar ze begreep al gauw, dat ze een vroege buitenrit zou gaan maken samen met Nicky .en dat was wel heel leuk. 
Er was wel even een probleem toen iemand van de vroege vogels in zijn enthousiasme de deur van een van de zadelkamers openmaakte en zich niet realiseerde, dat het alarm er nog niet af was. Maar daar kwam iedereen gauw achter, want horen en zien verging je. Als er soms nog iemand in het huis sliep was diegene nu wel wakker. Ach ja, konden ze meteen horen, dat alles nog werkt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.Zaterdag 8 augustus 2020

Zon, heet, 36 graden.
Alle lessen zijn afgezegd en daar was niemand van de rijmensen en medewerkers rouwig om. Er komen vanzelf wel weer betere tijden.Het zou leuk zijn als de coronamonsterjes nu zouden smelten. Waren we daar ook mooi van af.

Pagina: «  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement