Het Dagboek

Donderdag 14 april 2016

Wisselend bewolkt. Steeds kouder.
Ik ben een hele tijd uit de roulatie geweest, maar de laatste tijd gaat het heel goed met mij. Ik wordt al maanden weer opgetraind door een vrijwilligershulpmens en de laatste tijd mag ik af en toe zelfs weer een lesje meelopen. Fijn om weer mee te kunnen doen.

Woensdag 13 april 2016

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
We hebben er een paar logees bij.Maar dit keer geen paarden of mensen, maar honden.We zien eigenlijk altijd Lukar, Adair, Enide, Jeroen en twee of drie gepensionneerde blindengeleidehonden verschijnen, maar dit keer werden er alleen twee honden hier geparkeerd. De paarden blijken gewoon op hun gewone adres te zijn en Enide en Jeroen moesten zo nodig op vakantie met een vliegdoos, waar geen dieren in mee kunnen.Hobi kenden we al en er was een nieuwe bij , die zich voorstelde als Otis.Leuke honden, niets mis mee.Maar Dikkie Dik was niet zo blij met Otis. Die is weliswaar al 10 jaar, meer nog heel speels . Proberen te spelen met Dikkie is spelen met vuur. En dat was iets wat maar niet wilde landen bij deze Otis. Dikkie zei, toen hij bij ons langs wandelde, dat hij nu dus om de vrede te bewaren voorlopig maar boven bivakkeerde. Otis kan namelijk geen trap lopen.Alweer opgelost.

Dinsdag 12 april 2016

Wisselend bewolkt en buien.
Toen ik gisteren niets vermoedend naar buiten keek zag ik een auto het plein op rijden. De achterklep ging open en het zag er heel raar uit wat ik zag...Ik zei tegen Tico, dat er een dood rijmens in de achterbak lag, maar Tico geloofde het niet. Nou, ik heb het toch echt gezien ! Maar even later werd het tevoorschijn gehaald en ja hoor het was echt een rijmens.Maar wel nep. We vroegen ons natuurlijk af waar dat nu weer goed voor was en we hoorden, dat een van onze vrijwilligershulpmensen 50 jaar zou worden en dat ze dat neprijmens stiekum bij haar voor de deur zouden gaan zetten met een heel spandoek en zo erbij. Nou, ze heeft het geweten. Alle buren ontdekten ineens, dat ze jarig was en ze werd de hele dag gefeliciteerd door allerlei mensen, ook die ze eigelijk nauwelijks kende. Leuk toch ! Hier heeft ze lekker getracteerd en alle mensen hier hebben met zijn allen gezellig koffie gedronken. Op naar de volgende 50 jaar.

50 jaar 50 jaar 

Maandag 11 april 2016

Ik ben Pride en woon in de nieuwe stal, eerste rechts als je binnenkomt. Naast mij woont Tico en tegenover mij in de duobox de laatste tijd Okkie en Bobby. Een blauwe maandag stond Okkie daar met DP, maar dat was geen succes.Weet je nog wel ?DP sloeg iedere keer de deur er zowat uit als hij het voermens ergens ontwaarde en dacht, dat hij wat tekort kwam. Met Bobby gaat het daar prima. Probleem opgelost.

Zondag 10 april 2016

Droog, zonnig , windstil en wel 18 graden.Beter weer voor een open dag kun je niet hebben. En dat terwijl er helemaal niet zo'n mooi weer was voorspeld.Onze beschermengeltjes hebben weer eens goed werk geleverd met het iedere keer weg duwen van de regenwolken,die in de buurt kwamen. En als je dat niet gelooft is het toch een leuke gedachte...

Open Dag Open dag
Er zijn een heleboel mensen bij ons komen kijken. En er was genoeg te zien.Er was een winkeltje met allerlei ruitersportdingen, je kon leuke dingen leren maken met hoefijzers,Je kon een rondje maken op een pony om de boom op het plein en je kon een ritje maken met Okkie en zijn rijtuig.Monique was de koetsier en heeft meteen zoontje Jesse een keer meegenomen. Hij is tenslotte al 3 maanden en dan wordt het toch hoog tijd om eens mee te gaan doen.Toen ik 3 maanden was had mijn moedere al moeite genoeg om mij in de wei bij te houden.

Open dag
Omdat de mensen wilden, dat de bezoekers allemaal langs de springwei binnen kwamen, waar ze consumtiebonnen en andere papieren uitgereikt kregen,hadden ze de gewone ingang dichtgezet.Maar het rijtuig moest er natuurlijk wel iedere keer in en uit. Het was de taak van Bart om dus het hek iedere keer open en vooral weer dicht te doen.
In de binnenbak werd een nonstop programma afgewerkt met carousseldemonstratie, ponyvoetbal, vrij springen, demonstratie beginnersles enz. enza. Er was ook een speurtocht over het hele terrein. waar je leuke prijzen mee kon winnen. Ik hoorde, dat er ook iets op facebook was gezet.Je moest ons liken en delen of zoiets en er werd dan onder de mensen, die dat deden een geweldige prijs verloot. Weet je wat ??? Een hele week ponykamp bij ons in de zomervakantie. Ben benieuwd wie dat zal winnen.
Al met al was het een heel gezellige en geslaagde dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Open dag Open dag

Zaterdag 9 april

Eerst zon, later bewolkt, weinig wind.
Wanneer ik uit mijn raam kijk zie ik iedere keer onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen aan de slag met bezems en harken enz. Het ziet er hier altijd netjes uit volgens mij, maar nu moet het super, super, super netjes zijn in verband met de open dag morgen.

Vrijwilligers

Vrijdag 8 april 2016

Rustig bewolkt weer.
Baci is al helemaal gewend en zegt, dat hij het hartstikke leuk vindt om overdag in een paddock te staan. Een bak vol hooi en uitzicht alle kanten op. Wat wil je nog meer ?

Baci

Donderdag 7 april 2016

Soms droog, soms nat en behoorlijk koud. Niet meer dan 6 graden.
Inmiddels heeft Dazzler ons verlaten. Hij is weer terug naar zijn zomerresidentie. Zijn plaats werd vrijwel  meteen weer ingenomen door een ander tijdelijk gastpaard.Hij vertelde, dat hij Baci heet en dat zijn mensen een huis hier ergens in de buurt hebben gekocht waar nog een stal voor hem bijgebouwd moet worden. En daarom komt hij zo lang bij ons. Gezellig toch.
En we hebben vandaag ook een jarige. Buurman Match is 7 jaar geworden. Hij heeft getracteerd op wortels. Jammie...

Match 7 jaar

Woensdag 6 april 2016

Zwaar bewolkt, veel wind, later buien.
Ik heb Guusje, sinds ze hier is , geregeld met haar nieuwe mens aan de hand zien rondwandelen om te wennen aan alles wat er hier te zien is. Maar inmiddels is ook voor haar het werk begonnen. Ze was tot nu toe nog nooit in een binnenbak geweest, dus daar keek ze wel van op. Maar toen Sandra haar daar eerst maar eens een beetje had rond gereden begreep ze al gauw, dat het er niet gevaarlijk was.Haar nieuwe mens is toen ook maar opgestapt en Guusje bleef het best vinden.Wel een beetje spannend, maar dat is natuurlijk niet gek. Die kleine komt er wel...

Guusje

Dinsdag 5 april 2016

Zwaar bewolkt, wel droog en zo'n 12 graden.
Inmiddels is Monique weer terug van zwangerschapsverlof. Ze brengt haar kleine zoontje niet mee, want die kan ze niet in de kennel doen als ze aan het werk is.Met het hondje Toby kan dat wel, dus die mag geregeld mee. Hij vindt het helemaal geweldig om hier rond te banjeren en wij vinden het allemaal ook een leuk kereltje.

Monique

Pagina: «  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement