Het Dagboek

Maandag 15 september 2014

Beetje bewolkt, 20 graden.
Hallo, ik ben Match. Na zo hier en daar in andere stallen te hebben gestaan, omdat Venice en ik zo aardig waren om onze boxen ter beschikking te stellen aan allerlei gasten, zijn we nu allebei weer terug op onze basis. Ook wel weer leuk.
Sinds de vorige keer, dat ik de pen had heb ik een boel geleerd en zo geleidelijk aan begin ik een echt rijpaard te worden. Tenminste, dat vind ik zelf ...Mijn mens en haar bijrijdster zijn het daar niet altijd mee eens,maar dat is hun probleem. Toch !

Zondag 14 september 2014

Droog, zonnig en windstil.
De bomen op het plein beginnen massaal hun kastanjes, beukenoten en niet te vergeten, eikels over de grond te strooien en niet te weinig. Er zitten zelfs al wat afgedankte bladeren bij. Ik geloof niet, dat onze mensen zich voorlopig hoeven te vervelen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Beukenootjes

Zaterdag 13 september 2014

Droog, zonnig en windstil.
Dat Horse Event was dit jaar wel in de belangstelling, want vandaag is het rijkind,dat zich in de kwartfinale van de Zitcompetitie had geplaatst voor de halve finale,ook naar Horse Event getogen om te laten zien wat ze kon. En het is alweer heel goed gegaan, want ze mocht door naar de hele finale, die 's middags werd gehouden.Dat was helemaal niet gemakkelijk, want halverwege het voorrijden moesten ze toen opeens allemaal afstappen en van paard wisselen. Hoe verzinnen ze het ! Maar ons rijkind heeft het goed volgehouden en is met de 4e prijs naar huis gegaan....! Heel hartelijk gefeliciteerd door ons allen !

Vera op zitcompetitie

Vrijdag 12 september 2014

Vanmorgen vroeg zagen wij tot onze verbazing ons voermens zomaar het voerhok voorbijlopen en in de auto stappen En toen zagen we Sandra en Remco ook al met gezwinde spoed instappen en wegrijden. Niks voer dus...het moet toch niet gekker worden. Maar toen viel het kwartje. Ze gingen natuurlijk naar het ondernemerscongres bij Horse Event. Dat is hun jaarlijkse uitje, dat ze zich niet laten ontgaan. Wij keken ze na en Miny, die hier nog maar kort woont, zei bezorgd "en wie gaat er ons nu eten geven en zo ???  maar wij weten inmiddels wel, dat de helpmensen,die achterblijven ook heel goed weten wat er moet gebeuren. Het is dus inderdaad allemaal helemaal goed gekomen.

Donderdag 11 september 2014

Mooi weer.
Vandaag hadden we een blitsbezoek van Adair en Lukar, die op doorreis naar een ver vakantieadres hier een nachtje kwamen slapen. Toch altijd handig die paddockstallen voor de voorbijgaanders.

Woensdag 10 september 2014

Bewolkt rustig weer.
De zwaluwen zijn nu een poosje weg. Wat is gebleven is de zwaluwenpoep overal en nergens. Er is dus werk aan de winkel voor onze mensen. Ach ja, die zouden anders misschien ook niet weten wat ze moeten doen de hele dag...! Ze zijn begonnen met mijn deur en die is weer netjes ontpoept. Staat toch wel veel beter. Nu de rest nog.

Zwaluwpoep op deur Schone deur

Dinsdag 9 september 2014

Als de tandarts hier weer een potje komt boren en schuren sta ik altijd met mijn neus vooraan. De paarden ,die aan de beurt zijn worden  namelijk meestal in de boxen van Tico en mij geparkeerd en wij schuiven dan even een beetje op.Maar dit keer was alleen Tico's stal nodig,omdat er maar 1 tandarts plus assistent was gekomen. Stond ik nog dichterbij die ongein. Maar dat is nog altijd beter dan zelf daar te moeten staan. Zeg nou zelf...
Er was deze week een spoedcursusmens en die viel met de neus in de boter. Ze kreeg meteen een college van onze tandarts over het hoe en waarom van zijn werk en ze mocht zelf ook even voelen hoe scherp die kiezen helemaal achterin waren geworden. Wel een eyeopener om te begrijpen waarom wij allemaal ieder jaar worden gecontroleerd door de tandarts.

Tandarts

Maandag 8 september 2014

Hallo. Ik ben Pride's Fortuna, maar zeg maar Pride. ik woon al een paar jaar sinds ik hier ben gekomen in de eerste stal rechts van de nieuwe stal.De laatste tijd staan Iepie en Ayla tegenover mij in de duobox en Tico woont al heel lang naast mij. Ik zeg altijd, dat deze box de allerbeste is van alle boxen, omdat ik aan drie kanten mijn hoofd naar buiten kan steken en de vierde kant alleen maar tralies is. Maximaal uitzicht dus en daardoor maximaal inzicht in alles wat hier zoal gebeurt. En dat is voor een nieuwsgierig type zoals ik mega leuk.

Zondag 7 september 2014

Droog. Soms bewolkt, soms zon.
Een van onze rijkinderen, die had meegedaan aan de regiofinale van de zitcompetitie en was geselecteerd voor de kwartfinale is daar gisteren naartoe geweest. Dit keer moesten zij en haar fans naar Nijkerkerveen om daar op een paard van daar te laten zien hoe ze er op zat. En raadt eens wat...Ze is niet alleen uitgekozen om naar de halve finale te gaan, maar was ook nog eens de beste van haar hele groep. Hoe blij kun je zijn ! Nu moet ze de volgende week zaterdag al verschijnen in Deurne, want de halve en daarna de hele finale wordt daar verreden tijdens Horse Event,het grootste paardenspektakel van het jaar. Leuk, leuk.Er deden meer dan 1000 rijmensen mee met die zitcompetitie, dus ze hoort in ieder geval al bij de 40 besten. Niet verkeerd.En nu maar duimen zaterdag ! Of nog beter...gaan aanmoedigen !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Kwartfinale Vera

Zaterdag 6 september 2014

Wisselend bewolkt. In de zon voelt het als 25 graden en de wind is ook met vakantie.
Vanmiddag kwamen er weer een stel nieuwe rijkinderen voor de introductieles. Ze gaan dan de helft van de tijd leren om met ons om te gaan. Poetsen, halster omdoen,met ons lopen enz. en de andere helft wordt besteedt aan voltige. Dat is goed om alvast onze bewegingen te leren kennen en je evenwicht te bewaren. En dat is nog hartstikke spannend en leuk ook...

introductieles Introductieles

Pagina: «  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement