Het Dagboek

Woensdag 20 maart 2013

Koud en onaangenaam.
Laatst keek ik naar buiten en zag daar tot mijn verbazing een van de rijmensen,die hier al een jaartje of 20 iedere week komt dubbel rondlopen.Wat zeg ik...driedubbel.Het bleek, dat hij zijn broers had meegenomen om eens te laten zien wat hij hier altijd uitspookte.De broers, die helemaal niets van paarden afweten vonden het allemaal wel een beetje spannend, maar ze hebben het overleefd hoor.Zelfs toen ze even op Kleo mochten rijden, die natuurlijk wel door de paardenbroer werd vastgehouden.
Stal de Eik 

Dinsdag 19 maart 2013

Nog steeds koud en onaangenaam. Iets anders kan ik er niet van maken. De enigen, die er voordeel van hebben zijn Misty en Bailey, die nog steeds in de springwei mogen, omdat het gras toch nog niet wil groeien. In andere jaren zijn alle weiden in maart en april gesloten,omdat we dan vanaf mei de hele zomer lekker gras hebben in plaats van een kale moddervlakte.

Maandag 18 maart 2013

Koud.
Ik heet Byou, tenminste zo noemen ze me hier. Eigenlijk heet ik op mijn stamboekpapier Madonna, maar dat vonden ze zeker niet leuk. Nou ja, ik ben nu wel gewend aan deze nieuwe naam. Ik woon al een paar jaar in de sterstal. Bill staat naast mij en Melli en Juicy zijn min of meer mijn overburen. Eigenlijk staan we alle 4 rond een klein pleintje. Erg gezellig, want we kunnen fijn samen kletsen.
Het is de bedoeling, dat ik dit jaar nu toch echt ga verhuizen naar een eigen rijkind, dat wedstrijden met mij gaat rijden. Ik ben al best wel knap, want ik ben inmiddels Z1 geklasseerd bij de paarden.

Zondag 17 maart 2013

Bewolkt, koud en winters.Hier wel...Ik hoorde vertellen, dat onze mensen op hun vakantieadres iedere dag bij 25 graden in de zon bij een zwembad of op het strand zitten. Het is ongelijk verdeeld in de wereld. Maar het zal hier vast ook wel weer zomer worden ! Ooit...
 De week is weer om en ik geef de pen aan Byou.
Stal de Eik 

Zaterdag 16 maart 2013

Akelig snertweer.
's Middags zag ik blinde Vita lopen met haar helmpje op.

Stal de Eik

Ze vertelde, dat ze inmiddels al best een beetje beroemd was geworden.Haar foto had al in een heleboel kranten gestaan en ze was ook al een paar keer op de televisie geweest.In heel nederland, wat zeg ik, waarschijnlijk in de hele wereld, heeft er tenslotte nog nooit een hond met een soort hondenblindegeleidestok rondgewandeld.En ze is superblij met het ding,want sindsdien heeft ze haar neus nooit meer gestoten.
Stal de Eik 

Vrijdag 15 maart 2013

's Nachts vorst, overdag maar net boven nul.
Bartje rende opgewonden rond en zei, dat hij lekker met vakantie ging."Moet je niet naar school dan ?"vroeg Melli. Maar hij zei, dat dat mocht, omdat zijn ouders nooit in de echte vakantietijd weg kunnen, omdat het hier dan juist extra druk is. En hij gaat met een vliegtuig naar een warm eiland met veel zand en zee riep hij verheugd. Joepie.....Dat lijkt mij ook wel wat, maar er passen vast geen pony's in dat vliegding en ik moet er trouwens ook niet aan denken om erin te moeten.
Tegen de middag zagen we,dat Sandra, Remco, Bartje en zelfs Ingrid in hun mensen rolhok stapten en werden uitgezwaaid door de achterblijvers.

Donderdag 14 maart 2013

Weinig wind, maar onveranderd steenkoud.
Vanmiddag werden Okkie en Olleke tot hun grote verbazing verhuisd naar de paddockstallen. Ze begrepen niet waar dat nu weer goed voor was. Maar toen we vanavond een vreemd rolhok zagen aankomen waar Enide , Jeroen, Bella, Vita . Lukar en Adair uit kwamen rollen viel het kwartje. Als dat hele stel hier komt logeren betekent dat meestal, dat onze eigen mensen een poosje met vakantie gaan. Lukar en Adair kwamen dit keer dus in de duobox in de nieuwe stal te staan en de mensen hoopten, dat ze aardig voor elkaar zouden zijn.Maar ze zeiden, dat ze het beregezellig vonden. Dus dat zal wel goed komen.

Woensdag 13 maart 2013

Bewolkt en koud.
Ik hoorde van Sjonie, dat vandaag haar mens heel blij was aan komen lopen. Wat zeg ik...aan komen zweven. En weet je waarom ? Het schijnt, dat ze gisteren iets moeilijks heeft gedaan, examen noemen ze zoiets.En ze is geslaagd ! Als ik het goed heb zeiden die examenafneemmensen, dat ze nu dressuurproeven tot en met M2 mag beoordelen op dressuurwedstrijden van de KNHS. Knap he !!!

Dinsdag 12 maart 2013

Niet te geloven, zo koud is het.Vannacht min 9 en overdag niet meer dan min 3.
Toen ik vanmorgen uit mijn bovendeur keek zag ik een mij onbekend mensenrolhok op het plein staan. Aangezien het plein eigenlijk niet gebruikt mag worden als parkeerplaats, behalve voor paardenrolhokken,waren wij benieuwd wie daar in overtreding was.Maar daar kwamen we heel gauw achter.Er kwam een dierenartsmens uit met een heleboel prikdingen in een doos. "O jee, daar heb je er weer een,"zei Melli.

Stal de Eik

"De jaarlijkse influenze/tetanusprikellende . Ik heb er toch zo'n bloedhekel aan om lek geprikt te worden." Maar ze stelt zich aan hoor.Dit dierenartsmens was  best handig. Terwijl ik me tenminste nog schrap zette voor de prik was het al gebeurd. Het bijwerken van al onze paspoorten was haast meer werk dan de hele prikkerij.

Stal de Eik

Maandag 11 maart 2013

's Nachts min 3 graden en als toegift ook nog een laagje sneeuw. Hoe verzinnen ze het !
Ik ben Bill en woon al heel lang in de sterstal samen met Melli, Byou en Juicy.
We hoorden vanmorgen onze mensen praten over de cross. Dat is naar mijn idee toch echt iets, dat niet bepaald aan de orde is op dit moment. Maar ik vergis me. Er zijn mensen,die daar duidelijk anders over denken, want ik hoorde, dat er al meerdere inschrijvingen daarvoor ( 27 oktober...)zijn  binnengekomen.

Pagina: «  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement