Het Dagboek

Maandag 29 februari 2016

Zelfde superweer als gisteren.
Hallo , ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast Pride en Nicky.De laatste tijd ben ik een beetje uit de roulatie geweest, want ik had een zeer been. Vraag niet hoe dat is gekomen, want ik weet het eerlijk niet. Gewoon verstapt of in de box raar opgestaan. We hebben nu een keer 4 benen en dat is dus 4 kansen op blessures.Het is niet anders. Maar de laatste tijd gaat het steeds beter en ik heb het idee, dat het meeste leed is geleden.
Vandaag was er een kampdag. De pony's vinden dat altijd leuk. Ze worden vertroeteld en behalve, dat er natuurlijk gewoon gereden wordt , doen ze allerlei leuke spelletjes. Okkie was helemaal in zijn schik, want de kinderen gingen ook mennen leren en het is nu net zijn hobby om voor het rijtuigje te lopen. Ieder diertje zijn pleziertje zullen we maar zeggen.

Karretje Karretje

Zondag 28 februari 2016

Zelfde superweer als gisteren
's Morgens waren er een paar vrijwilligershulpmensen om uit te mesten en onze hooinetten te vullen.Jantine was er zelfs vandaag helemaal voor uit Amersfoort gekomen ! 's Middags zijn ze allemaal te paard geklommen en gingen lekker vrij rijden.En ze konden het natuurlijk ook weer niet laten om elkaar te fotograferen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Vrijwilligers

Zaterdag 27 februari 2016

Superweer. Hele dag zon, 's nachts een beetje vorst en overdag flink boven nul.
Er komt vast weer een vakantie aan. Er waren vandaag in ieder geval lang niet zoveel rijkinderen als anders en ik hoorde, dat er veel naar landen met veel sneeuw waren vertrokken. Ze schijnen daar dan op lange planken eerst een berg op gesleept te worden en daarna met een reuze vaart weer naar beneden te scheuren. Laten we hopen , dat er niet al te veel terugkomen met blessures. Dat is namelijk ieder jaar vaste prik.

Vrijdag 26 februari 2016

Droog , soms zon en 's nachts vorst. Overdag flink boven nul.
Het mens van Pjotr heeft soms een leuke hond bij zich. Vanmiddag zag ik, dat Pjotr en die hond een verschil van mening hadden over van wie het halstertouw van Pjotr was . D.w.z. het is natuurlijk van Pjotr, maar de hond wilde het hebben. Dan ga je dus gewoon ieder aan een kant trekken en wie het eerste loslaat heeft verloren.

Pjotr

Woensdag 24 februari 2016

's Nachts piepklein beetje vorst. Overdag zon en geen wind. 4 graden.
We hebben er ook een nieuwe gastpony bij.Ze heet Fleur en woont bij ons in het rijtje naast Amber.Haar rijkind heeft hier vroeger altijd gereden en is nu terug gekomen met pony en al. Het lijkt wel een aardig dier en ze voelt zich al aardig thuis zei ze.

Dinsdag 23 februari 2016

Wisselend bewolkt. Af en toe een bui.
Vandaag heeft een machineding uren en uren en urenlang rondgehobbeld in de binnenbak. Er kwam geen eind aan.Ik snapte eerst niet waar dat nou goed voor was, maar ik hoorde zeggen, dat het ding bezig was om al het zand weer op de goede plek te leggen. De ondergrond is keihard en waterpas en daar moet de bovenlaag overal even dik op liggen om lekker te kunnen lopen.En hoewel de bodem zowat iedere dag gesleept wordt schijnt op de lange duur toch te veel verschil in dikte te ontstaan. Dan hebben ze dus een meetding, ze noemen het laser, waar ze precies mee kunnen zien waar dat dan is. En zo komt het weer helemaal in orde.Het duurt lang, maar dan heb je ook wat.

Binnenbak

Maandag 22 februari 2016

Wisselend bewolkt. Af en toe een bui.
Ik ben Misty en ben waarschijnlijk de oudste van het hele stel medewerkers.Dat wil zeggen. Ik ben via oude medewerker en oud-medewerker nu pensionado .Ze weten hier niet hoe oud ik precies ben en helaas weet ik het zelf ook niet. Maar ik ben al zo'n 15 jaar hier en volgens onze paardentandarts , en dat is een heel goede,ben ik zeker 30 plus.Als je dat vergelijkt met mensenleeftijden is dat dus minimaal 30 keer 4 = 120 jaar. Zo ...! Doe me dat maar eens na. Het heeft trouwens best voordelen om een soort van pensioen te hebben.Zo ben ik de enige,die ook de hele winter in de wei mag. De springwei ligt hoog en omdat ik niet ga rondscheuren en kleine voeten heb kan de wei dat best hebben. Dat is dus helemaal kat in het bakkie. Zo houd ik het nog wel een poosje vol als knuffel - poets en wandelpony.
Ik woon in een stal bij de binnenbak net naast de kantine.Daar staat ook mijn priveton met grasmix. Ik kan namelijk geen gewoon hooi meer eten. Als ik het probeer kom ik niet verder dan het maken van proppen.Te weinig kiezen snap je.Maar met zo'n 8 bakken fijngemaakt hooi, gemixt met wat brokjes plus gewone brokken en zemelen kom ik prima door de wereld. Er is geen ribbetje te zien en als aan vreemden verteld wordt hoe oud ik ben, denken ze dat ze voor de gek worden gehouden.

Buiten

Zondag 21 februari 2016

Nog veel meer regen, zowat de hele dag ononderbroken. Het was nog veel natter dan gisteren en dat wil wat zeggen.Maar het mocht de pet niet drukken. De aanmoedigmensen slalomden blijmoedig tussen de plassen door de kantine in. En daar was het heel gezellig, zoals ik heb gehoord. Wij mochten, voordat we de proef moesten gaan doen even losrijden in de bak. Ik was vandaag 1 keer ingezet en natuurlijk was ik weer eerste. Noblesse oblige ! En zo is het maar net. En als je soms denkt, dat ik verwaand ben heb je het mis. Ik ben alleen maar een beetje heel erg apetrots.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 20 februari 2016

Onaangenaam weer. Regenachtig en idioot warm voor de tijd van het jaar. Meer dan 10 graden.
En vandaag was inderdaad het eerste deel van de tweede wedstrijd van de wintercompetitie. Leuk...leuk ! Ik heb goed mijn best gedaan en heb , samen met de rijmensen uiteraard, 1 eerste en 2 tweede prijzen gehaald. Niet verkeerd toch !

Prijsuitreiking Prijsuitreiking

Vrijdag 19 februari 2016

Voor de afwisseling zwaar bewolkt en regenachtig.
Er komt vast weer een wedstrijd aan, want er wordt al de hele week proeven geoefend.Voor mij is dat een makkie. Ik heb tenslotte al een hele tijd geleden met een rijmens het F20 diploma gehaald. Dus als iemand de correcte hulpen geeft, zodat ik snap wat er wordt bedoeld, komt het helemaal goed.

Pagina: «  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement