Het Dagboek

Dinsdag 16 juli 2013

Flauw zonnetje. wel warm en weinig wind.
Tristan en Famke zijn vandaag weer door hun mensen opgehaald. Famke riep nog "tot gauw"en weg waren ze weer.
Inmiddels is sinds gisteren ook de grote tent weer gevuld met de deelnemers aan kamp 2.
Vanmorgen zag ik vanuit mijn raam een paar werkmensen verschijnen, die een rare stellage voor mijn raam neerzetten en daar opklommen. Ik zag de rest van de dag voornamelijk benen. We vroegen ons natuurlijk af wat dat nou weer te betekenen had en daar kwamen we gauw achter.Vorig jaar was er al eens een putje gemaakt met een buis onder het plein door om het regenwater af te voeren Nu maakten ze iets, wat ze een goot noemen , omdat er toch nog te veel water niet in het putje kwam.Nou, ik ben benieuwd of dat gaat werken en er nu niet juist teveel water in zal komen. De tijd zal het leren. Voorlopig is het overal zo droog, dat je haast zou denken, dat ze het regenen hebben afgeschaft.
Dakgoot maken Heijcom en Vonkeman 

Maandag 15 juli 2013

Droog, zonnig, 23 graden.
Mijn naam is Nushky, zelfs op mijn stamboekpapier,en ik woon alweer een paar jaar in de grote stal. Ik was hier alleen gekomen om te helpen met de ponykampen. De bedoeling was dus, dat dit maar voor 6 weken zou zijn.Maar het beviel me hier zo goed, dat ik geweldig mijn best heb gedaan . Toen vond iedereen mij zo leuk, dat ik toch mocht blijven. Aktie geslaagd.

Zondag 14 juli 2013

Zwaar bewolkt, geen wind en zo'n 17 graden.Niet echt zomers , maar prima sportweer.
Vanmorgen is er een heel stel mensen uit allerlei andere delen van het land, ze noemen dat toeristen, vertrokken op buitenrit. En ja hoor...ze konden allemaal goed rijden,dus ook de paarden en pony's die mee mochten hebben een fijne rit gehad.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 13 juli 2013

Droog, wisselend bewolkt. 20 graden.
We hebben lekker gewerkt met de mensen,die ( nog ) niet met vakantie waren en daarom juist extra graag wilden rijden. Met dit weer is het goed toeven in de buitenbak, maar onze mensen hebben wel weer meer werk dan anders,omdat er geregeld gesproeid moet worden.Nou ja, het is altijd nog beter dan sneeuwruimen. Toch ?

Vrijdag 12 juli 2013

Bewolkt. 18 graden, weinig wind.
Gisterenavond was er kampvuur in de buitenbak. Ze doen dat altijd op de laatste avond van een kamp, maar het kan natuurlijk alleen als het niet regent.Ik hoorde vertellen, dat ze lang geleden een keer hebben geprobeerd om een klein kampvuurtje te maken in de binnenbak, omdat het heel slecht weer was.Maar dat was eens en nooit weer. Ze hadden er namelijk niet op gerekend, dat er zoveel rook bij zou vrijkomen,die niet naar buiten trok (het vuurtje was vlak naast de grote deur), maar binnen bleef hangen. Ze hebben er toen nog dagen  "plezier "van gehad.

Donderdag 11 juli 2013

Bewolkt. 18 graden.
De kampkinderen hadden vandaag "pimp"dag oftewel ponyversierwedstrijd.Ze hebben mij ook fraai uitgedost. Ach, als ze dat nu leuk vinden. Van mij mogen ze.
Vanmorgen hebben we buiten in de springwei gewerkt. Alle kinderen mochten springen op hun eigen niveau,wisselend van balkjes lopen met een begeleider tot een parcourtje van zo'n 70 cm. Dat is altijd hartstikke leuk.
Springen met ponykamp 1 Springen met ponykamp 2 

Woensdag 10 juli 2013

Wisselend bewolkt en een stuk frisser.
Begin van de avond reden grote wagens vol met vers hooi het plein op. Er waren gelukkig ook een hele partij sterke mannen bij en die zijn tot 's avonds half 12 bezig geweest om al dat hooi weg te pakken Het ruikt super lekker. We zouden er zo aan willen beginnen. Jammer, dat dat niet gaat gebeuren. We moeten nogt zeker 6 weken wachten totdat we de eerste happen ervan mogen proeven, omdat we anders de kans lopen om koliek te krijgen. We hebben nu een keer heel veel darmen, die heel gevoelig zijn. Vers hooi schijnt altijd nog een tijdje na te broeien. vandaar.
Nieuw Hooi 1 Nieuw hooi 2 

Dinsdag 9 juli 2013

Nog steeds hoogzomer. Prettig.
Gisteren zijn de kinderen voor kamp 1 aangekomen. De tent stroomde vol en omdat het zo warm was hebben ze de zijwanden opgerold. En zo was het er prima uit te houden.
's Morgens hebben wij  gewerkt, maar 's middags mochten we allemaal relaxen in wei en paddocks. Onze kampkinderen waren namelijk in een paar mensenrolhokken afgevoerd naar het zwembad om af te koelen. We hoorden later, dat ze het er erg naar de zin hadden gehad.
Open ponykamp tent 

Maandag 8 juli 2013

Hele dag zon en wel 27 graden.Het lijkt nu toch wel echt een beetje op zomer.
Ik heet eigenlijk Kelly, maar sinds ik hier woon noemen ze me Vosje.Dat komt, omdat mijn stamboekpapier zoek was (zei de verkoper en verkopers zeggen dat wel vaker als een paard eigenlijk helemaal geen stamboekpapier heeft).  Toen hebben ze me maar Vosje genoemd.Toen tot ieders verbazing dat papier een hele tijd later toch nog door die handelaar werd nagebracht. ( het was achter zijn bureau gezakt.) was iedereen en ik ook zo aan Vosje gewend, dat ze het maar zo hebben gelaten. Ik vind het prima zo.

Zondag 7 juli 2013

Geregeld zon, af en toe een wolkje en prima temperatuur.
We zagen, dat Remco en een paar hulpmensen de grote tent uiteindelijk inderdaad de baas waren geworden. Hij staat klaar voor de ontvangst van de eerste zending kampkinderen. We hebben er allemaal zin in. Ben benieuwd wie mij de eerste week gaat verzorgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Pagina: «  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement