Het Dagboek

Zaterdag 5 maart 2016

Nog veel meer van hetzelfde. Regen dus.
Gisteren hebben we weer bekend bezoek gekregen. Werkbezoek om het precies te zeggen.Enide,Jeroen,Adair,Lukar en Hoby kwamen met zijn allen aanrijden. Pride keek naar buiten, zag ze allemaal uitstappen en zei: "Zo,zo,Sandra Remco en Bartje gaan vast met vakantie. "En dat had hij voor de helft goed. Dat wil zeggen. Sandra en Remco gingen een lang weekend weg en Enide en Jeroen kwamen dit keer niet alleen op ons passen ,maar ook op Bartje. Kleine kinderen worden groot. Bart moest maandag gewoon naar school, dus niks vakantie. Maar het zal vast wel lukken.

Vrijdag 4 maart 2016

Veel regen, heeeel veel regen.
Het is nog steeds vakantie en er was nog een kampdag. De kinderen,die maandag zijn geweest hadden alleen maar zon. De kinderen die vandaag zijn geweest hadden alleen maar regen.Maar gelukkig hebben we een dak boven de bak en ook deze kinderen hebben zich goed vermaakt.

Donderdag 3 maart 2016

Meestal droog, paar piepkleine buitjes en net boven nul.
We hebben een mailtje gekregen van onze zwaluwen, die overwinteren ergens ver weg in Afrika. Ze vroegen zich af of ze al op de vleugels konden om hiernaartoe te komen. We hebben ze aangeraden om nog even te wachten. De nachten zijn nog best koud en we hebben nog niet veel vliegen gezien om te eten .

Woensdag 2 maart 2016

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
Vanmorgen vroeg stonden mijn mens en het mens van Nicky plotseling voor mijn neus. Ik had nog niet eens mijn ontbijt op...En als ik het niet dacht...Ze haalden het rolhok tevoorschijn en het was weer zover. Ik kon weer eens instappen en we zijn naar de praktijk van de dierenartsmensen gereden. Daar hebben ze met een soort kijkdoos in mijn been gekeken en ja hoor. Ze zeiden, dat ik weer helemaal als nieuw ben. Joepie... Ik dacht het al wel, maar het is fijn om het zeker te weten.

Dinsdag 1 maart 2016

En ja hoor...Net nu we gewend begonnen te raken aan dat mooie weer en dachten, dat het wel zo zou blijven, heeft het zowat de hele dag geregend. En niet te zuinig.
En of dat nog niet vervelend genoeg was, kwam het dierenartsmens vrolijk aanlopen. Hij deed alsof hij alleen maar hallo kwam zeggen, maar als hij dan je box in stapte en je dacht, dat hij een klopje op je hals kwam geven, jensde hij vliegensvlug een klein spuitje, dat hij stiekum in zijn hand had, in je hals. En dat is geen leuk grapje.Maar ja, ik herinner me, dat dit ieder jaar om deze tijd gebeurt. Ze noemen het influenza/tetanus vaccinatie en ze vinden dat hier nodig. Het zal wel zo zijn of anders. We hebben het in ieder geval weer gehad.

dierenarts

Maandag 29 februari 2016

Zelfde superweer als gisteren.
Hallo , ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast Pride en Nicky.De laatste tijd ben ik een beetje uit de roulatie geweest, want ik had een zeer been. Vraag niet hoe dat is gekomen, want ik weet het eerlijk niet. Gewoon verstapt of in de box raar opgestaan. We hebben nu een keer 4 benen en dat is dus 4 kansen op blessures.Het is niet anders. Maar de laatste tijd gaat het steeds beter en ik heb het idee, dat het meeste leed is geleden.
Vandaag was er een kampdag. De pony's vinden dat altijd leuk. Ze worden vertroeteld en behalve, dat er natuurlijk gewoon gereden wordt , doen ze allerlei leuke spelletjes. Okkie was helemaal in zijn schik, want de kinderen gingen ook mennen leren en het is nu net zijn hobby om voor het rijtuigje te lopen. Ieder diertje zijn pleziertje zullen we maar zeggen.

Karretje Karretje

Zondag 28 februari 2016

Zelfde superweer als gisteren
's Morgens waren er een paar vrijwilligershulpmensen om uit te mesten en onze hooinetten te vullen.Jantine was er zelfs vandaag helemaal voor uit Amersfoort gekomen ! 's Middags zijn ze allemaal te paard geklommen en gingen lekker vrij rijden.En ze konden het natuurlijk ook weer niet laten om elkaar te fotograferen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Vrijwilligers

Zaterdag 27 februari 2016

Superweer. Hele dag zon, 's nachts een beetje vorst en overdag flink boven nul.
Er komt vast weer een vakantie aan. Er waren vandaag in ieder geval lang niet zoveel rijkinderen als anders en ik hoorde, dat er veel naar landen met veel sneeuw waren vertrokken. Ze schijnen daar dan op lange planken eerst een berg op gesleept te worden en daarna met een reuze vaart weer naar beneden te scheuren. Laten we hopen , dat er niet al te veel terugkomen met blessures. Dat is namelijk ieder jaar vaste prik.

Vrijdag 26 februari 2016

Droog , soms zon en 's nachts vorst. Overdag flink boven nul.
Het mens van Pjotr heeft soms een leuke hond bij zich. Vanmiddag zag ik, dat Pjotr en die hond een verschil van mening hadden over van wie het halstertouw van Pjotr was . D.w.z. het is natuurlijk van Pjotr, maar de hond wilde het hebben. Dan ga je dus gewoon ieder aan een kant trekken en wie het eerste loslaat heeft verloren.

Pjotr

Woensdag 24 februari 2016

's Nachts piepklein beetje vorst. Overdag zon en geen wind. 4 graden.
We hebben er ook een nieuwe gastpony bij.Ze heet Fleur en woont bij ons in het rijtje naast Amber.Haar rijkind heeft hier vroeger altijd gereden en is nu terug gekomen met pony en al. Het lijkt wel een aardig dier en ze voelt zich al aardig thuis zei ze.

Pagina: «  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement