Het Dagboek

Woensdag 6 augustus 2014

Overal regen behalve hier.23 graden en geen wind.
We hebben vandaag met de kampkinderen spelletjes gedaan. Ik vind dat altijd mega leuk. Het is weer eens iets heel anders.

Spelletjes ponykamp Spelletjes ponykamp
Tot onze verassing was Hans weer in beeld. Hij kwam met een kruk aan hinkelen en heeft zich bezig gehouden met de waterbak van Lizzy. Die zelfdrinker lekte en wel steeds harder. De emmer,die er onder was gezet raakte steeds eerder vol,dus het was heel fijn,dat er wat aan gedaan zou worden.De kruk werd aan de kant gezet en Hans heeft het ding waarachtig weer goed gekregen. Amber vond dat niet meer dan normaal, omdat hij toch niets aan zijn handen mankeerde, maar die had niet goed nagedacht.Balancerend op 1 been schroeven losmaken, die al 27 jaar vastgezeten hebben is toch niet zo eenvoudig lijkt me.Maar het is gelukt en iedereen was blij, dat het probleem was opgelost.

Hans

Dinsdag 5 augustus 2014

Soms wolken, steeds vaker zon en warm.
's Morgens had ik meegedaan met een springles en 's middags zou een springwedstrijd zijn. Maar het was ineens zo warm, dat besloten werd om eerst maar eens naar het zwembad te gaan. De wedstrijd werd uitgesteld naar donderdag. Dat werd voor ons dus relaxen in de wei. Ook niet verkeerd !

Maandag 4 augustus 2014

Eerst bewolkt en 3 spatten regen. Daarna weer warm en zonnig.
Ik ben dus White Gold Chap oftewel Bill. Als je zo'n mooie naam hebt , waar je nooit, maar dan ook nooit, mee wordt aangesproken wil je die toch minstens even noemen als je weer eens de pen heb. Waarvan akte...
Ik woon tegenwoordig in de sterstal naast Toet en tegenover Melli en Byou. Een gezellig stelletje.
Vanmorgen is er weer een ponykamp begonnen. Enthousiaste rijkinderen vullen de tent met spullen. Veel spullen zo te zien uit de verte.Wat zou het leuk zijn als ze die ook allemaal weer mee zouden nemen vrijdag zonder van alles te vergeten ! Maar dat zal wel een vrome wens zijn.

Zondag 3 augustus 2014

Wisselend bewolkt. Weinig wind. Er was weer eens ( welkome) regen voorspeld, maar helaas...Geen drup !
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 2 augustus 2014

Droog en warm zomerweer.
DP vertelde, dat vorig jaar de mais op het veld achter ons heel langzaam groeide. Zo langzaam, dat het laatste er pas op de dag voor onze cross (altijd de laatste zondag in oktober) kon worden af gehaald. Als je kijkt hoe hoog het nu al is en hoe dik de kolven al zijn zal het tijdstip van de oogst dit jaar wel geen hoofdpijnpunt voor onze mensen zijn. Ik hoorde trouwens, dat de inschrijvingen voor de cross al aardig op gang komen. En eigenlijk vooral met  namen van mensen,die al jaren en jaren iedere keer weer terug komen. Die willen zeker niet het risico lopen om op de wachtlijst te komen. Toch leuk om te horen...

Vrijdag 1 augustus 2014

Wisselend bewolkt en winderig. Echt goed weer om te hooien en dat deden de boeren hier in de buurt dan ook allemaal
Het was alweer de laatste dag van het 4e kamp. Gisteren hadden ze kampvuur en dat is natuurlijk een beetje laat geworden.Ze zaten dan ook duidelijk later dan anders aan het ontbijt. Maar toen ze een keer goed wakker waren zijn ze gaan oefenen voor wat ze 's middags aan de ophaalouders wilden laten zien. Ondertussen moest natuurlijk alles netjes opgeruimd worden. En zo verveelde niemand zich.

Kampvuur

Donderdag 31 juli 2014

We hebben Hans, het vrijwilligersklus- en buitenritbegeleidmens de laatste tijd niet gezien en dat is niet gek, want hij zou met vakantie gaan. Laat ik nu toch gehoord hebben, dat hij helemaal niet is gegaan ! Nee hoor. Hij zit thuis met zijn been in het gips op een stoel. O jee...die is van een paard gevallen, denken jullie nu natuurlijk allemaal .Maar nee hoor. Wij zijn blank onschuldig. Hans heeft een pees van zijn voet helemaal afgescheurd met....het duwen van zijn boot.Ik dacht eigenlijk, dat een boot een ding is om in te varen,maar Hans vond het om de een of andere reden een goed idee om in het water te gaan staan en dat ding te duwen. En daar kon zijn Achillespees dus duidelijk niet tegen. In het ziekenhuis hebben ze de boel weer aan elkaar geknoopt en nu mag hij afwachten tot alles weer echt stevig aan elkaar zit en niet meer zoveel pijn doet.
Onze mensen vonden dat echt erg sneu en hebben met zijn allen wat cadeautjes voor hem gekocht om de tijd wat sneller door te komen. Wij wensen hem natuurlijk ook beterschap en zullen proberen om in de tussentijd niet al te veel kapot te maken.

Hans

Woensdag 30 juli 2014

Droog en warm zomerweer.Ik kwam BB tegen in de paddock en ze liep weer normaal. Ze vertelde, dat vandaag het verband er af zou gaan en dat het helemaal geen zeer meer deed. Goed kans dus, dat de ontsteking door de zachtere zool naar buiten is gekomen. Eind goed al goed !

Dinsdag 29 juli 2014

Zon, wel veel wind, maar opeens weer heel warm.
Het was zelfs zo warm, dat de kampkinderen, die mochten kiezen wat ze wilden gaan doen, hebben besloten naar het zwembad te gaan. Ik hoorde, dat het hartstikke leuk was geweest. Zo moet je je een beetje aanpassen aan het weer.

Zwembad

Maandag 28 juli 2014

Bewolkt. 22 graden. Later in de namiddag noodweer.
Hallo, hier is Sunshine. Ik ben hier nog niet zo lang geleden komen wonen en ik sta in de nieuwe stal naast Sil en DP.Voordat ik hier kwam was ik van een rijkind,dat ergens anders woonde, maar hier al een paar keer met mij hier op ponykamp was geweest. Toen ze van mij af was gegroeid hebben ze bedacht, dat het hier een fijn plekje zou zijn om de rest van mijn leven door te brengen. Ze belden dus hierheen of de mensen hier mij zouden kunnen gebruiken als medewerker en dat was meteen goed. En nu ben ik dus hier en het bevalt me prima.

Pagina: «  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement