Het Dagboek

Woensdag 6 februari 2013

De hele dag stralende zon , geen wind en geen vlokje sneeuw te zien.Echt superweer. Ik was dan ook heel verbaasd toen ik uit mijn raam keek en auto's van rijmensen zag aankomen met een dikke laag sneeuw op het dak. Ik hoorde later, dat er tot op ongeveer een kilometer van hier heel veel sneeuw was gevallen. Ieder sneeuwgebied heeft natuurlijk een bepaalde omvang, maar dat de grens zo dichtbij ligt, dat je het vanuit je box bijna kan zien, is toch wel een beetje apart. Neemt niet weg, dat we allemaal heel blij waren met dit buitenkansje. We hebben allemaal lekker in de zon buiten gelopen.

Dinsdag 5 februari 2013

Sneeuwbuien,regenbuien, van alles wat, maar allemaal nat.
Ik hoorde, dat een boel kinderen al de zomer in het hoofd hebben.Veel kinderen melden zich namelijk al aan voor een van onze ponykampen en die zijn echt pas in de tijd,dat de mensen niet klagen over de gure kou, maar over dat al die warmte toch ook niet alles is.Ikzelf heb eigenlijk helemaal niet zo'n hekel aan dit weer. Er zijn in ieder geval helemaal geen steekvliegen en dat is toch ook wel erg prettig. Zo heeft ieder nadeel ook zijn voordeel.

Maandag 4 februari 2013

Regenbuien, hagelbuien en gure wind.
Ik ben Ulika en woon sinds oktober in de nieuwe stal. Eigenlijk hoorde ik nu met mijn maatje Myra in een wei een eind verderop te lopen, maar dat gaat even niet.Ik ben daar namelijk tijdens een lekker potje rondscheuren uitgegleden en heb een zware peesblessure opgelopen.Toen moest ik boxrust houden en mocht alleen maar iedere dag twee keer 5 minuten stappen aan de hand. Balen natuurlijk ! Maar het goede nieuws is, dat er laatst een nieuwe scan is gemaakt, waarop te zien was, dat het peesweefsel weer mooi is aangegroeid. De dierenarts zei, dat het toch nog helemaal goed kan komen.Ik mag inmiddels weer kleine stukjes bereden worden en wordt ook nog steed zo veel mogelijk gestapt aan de hand om het nieuwe weefsel sterker te maken. Verder mag ik overdag in een van de paddockstallen staan.Dat is bijna buiten. Er zit alleen wel een dak op. Daar heb ik dan steeds wisselende buurpaarden, die in die paddock lopen om een beetje mee te beppen. En zo komt de dag wel om.

Zondag 3 februari 2013

De hele dag regen en wind. Echt waterkoud.
Onze mensen hebben daar trouwens geen last van gehad. Ik zag 's morgens al onze lesgeefmensen arriveren. En dat op zondag als er normaal geen een te bekennen valt.Maar ze bleven niet lang hoor. Ze stapten meteen in twee auto's, Sandra en het voermens gingen ook mee en zo waren ze net zo snel weer weg als dat ze gekomen waren. Ik
hoorde, dat ze voorlopig ook niet meer terug zouden komen, omdat voor de variatie nu eens niet de rijmensen, maar hun lesgevers ergens heen moesten om punten te halen. Ze noemden het bijscholing van de FNRS.
Stal de EikToen ze terug waren heb ik wel gehoord wat ze zoal hadden gedaan. Ze waren verdeeld in 3 groepen. Een groep begon met kijken naar een les, de tweede ging in de kantine luisteren naar hoe je mensen het beste iets kunt leren en de derde groep mocht spelen in een soort veredelde ballenbak om te leren vallen en balans te houden. Wat ze al niet bedenken...! Maar ik geloof wel , dat ze zich hebben vermaakt. Maar ze hebben niet allemaal steeds goed opgelet. Sandra kreeg in iedere geval een standje van het leermens in de kantine, waar zij op dat moment zat. Wat was het geval ? Sandra keek toevallig even door het raam naar beneden, waar al die speeldingen waren neergelegd en zag tot haar schrik onze Arjan boven op een heeeel grote bal van meer dan 2 meter zitten te wiebelen. Ze was dus totaal niet meer bij de les, terwijl ze net de opdracht hadden gekregen om een zin te bedenken met als....dan....De lesgeefjuf riep Sandra dus tot de orde en die zei meteen "Als... die jongen daar van die bal afvalt dan... zal ik zijn lessen moeten overnemen. En daar had de juf niet van terug !
De week is weer om en ik geef de pen aan Ulika.

Zaterdag 2 februari 2013

Winterse buien, wel nog net boven nul.
Er zijn steeds meer rijkinderen ziek, hoorde ik. Zielig hoor. We wensen ze beterschap.
's Avonds werd het opeens druk op het plein. Er kwamen een boel mensen langs en ze hadden geen rijkleren aan. "Ik weet het al," zei Nicky."Ze hebben een soort club, de "recreantenclub"en die hebben 1 keer per jaar een jaarvergadering. Dat wil zeggen een half uur vergaderen en de rest van de tijd eten en kletsen. Vroeger bakten ze dat eten in een hele grote pan in de binnenbak, maar dit jaar hebben ze zich er gemakkelijk vanaf gemaakt door een zg. stampotbuffet te laten bezorgen. De paarden,die bij de bak wonen waren daar heel gelukkig mee, want zoals Twingo zei."Dat gestink met die grote pan vlak voor mijn neus vonden wij niet echt lekker."En zo was iedereen weer tevreden.

Vrijdag 1 februari 2013

Regenachtig en guur.
We hebben tegenwoordig een vaste stalmerel. Zodra 's morgens onze staldeuren open gaan komt hij binnen, kijkt of er wat te halen valt en als het vriest drinkt hij uit een van onze zelfdrinkers.Best slim hoor. Dan gaat hij verder ook mee met het voermens en blijft meestal hangen in de nieuwe stal. Vorig jaar hadden ze hier een roodborstje, dat dat deed en nu dus een merel.

Donderdag 31 januari 2013

Eerst droog, later alleen maar regen en koud.
Het is maar goed, dat degenen,die dekens op hebben waterdichte exemplaren hebben. We worden eronder echt niet nat.Ik kan het weten, want ,hoewel ik niet geschoren ben, heb ik toch ook een deken toebedeeld gekregen. Ik heb namelijk nog steeds een heel dun glimmend soort van zomervacht. Orlando, die al heel lang in de grote stal woont vertelde, dat ieder paard, dat in mijn box gewoond heeft zo'n mooi dun vacht had in de winter. En hij wist ook hoe dat kwam. Deze box is wel heel groot, maar doordat hij helemaal achterin gelegen is is er in de winter niet zoveel daglicht als in de andere boxen. De openingen in de zolder ,waar ramen boven zitten, zijn dan namelijk dicht gelegd, omdat anders de waterleiding hier bevriest. Dus er is de hele dag licht aan en, nu komt het, dat laten ze bewust aan tot 10 uur 's avonds.Meer uren licht per dag zorgt er dus voor, dat er geen wintervacht groeit. En dat is kennelijk nog veel effectiever dan dikke dekens.

Woensdag 30 januari 2013

Wisselend bewolkt en geregeld ...regen.
Het mosterdkruid, dat op het bouwland hierachter is gezaaid is er nog steeds, maar het ziet er lang niet meer zo mooi uit als ten tijde van onze cross.In plaats van helder groen met een heleboel gele bloemetjes is het nu dor en vergeeld. Het ziet er helemaal niet lekker uit.We hebben er goed zicht op vanuit de paddocks en we zijn best benieuwd wat er nu verder mee gedaan zal worden. Wordt vervolgd.
Stal de Eik

Dinsdag 29 januari 2013

Meestal droog, maar jammer genoeg heel veel kouder. Opeens niet meer dan 5 graden.
De sneeuw is inmiddels allemaal verdwenen en gisteren zag ik zelfs al vliegjes of mugjes dansen.Nou, die zullen inmiddels wel weer in winterslaap zijn gegaan, want het is duidelijk nog lang geen voorjaar.

Maandag 28 januari 2013

Druilerig en warm voor de tijd van het jaar.Plus 11 graden !
Hier is BB.Ik ben hier vorig jaar gekomen en woon sindsdien in de grootste box van de grote stal. Wie hier gehuisvest is weet altijd meer dan de anderen. Dat komt, omdat in die stal aan de achterkant een raampje zit met uitzicht op Sandra 's huiskamer. Sandra kan dus daardoor zien wat wij uitspoken, maar dat werkt natuurlijk ook omgekeerd.Het paard, dat hier woont hoort vaak waar ze het binnen over hebben. Vandaar
Ze hebben mij BB genoemd, omdat ze op dat moment mijn stamboekpapier nog niet hadden en geen naam hebben is lastig. Wat BB betekent mag nu dus iedereen zelf bedenken. Het kan Black Beauty zijn of Blue Bell of Berend Botje of... Zoek het uit. Ik luister gewoon naar BB.

Pagina: «  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement