Het Dagboek

Donderdag 20 februari 2014

Bewolkt en zacht. Helemaal geen wind.
We zagen vandaag waarachtig alweer  een duif met stokjes in zijn snavel voorbij vliegen. Zou dat domme ding echt al met een nest bezig zijn ???

Woensdag 19 februari 2014

Wisselend bewolkt, soms een beetje zon.
Toen het mens met de bobcat gisteren klaar was met de binnenbak is hij met frisse moed aan het plein begonnen. Hij heeft nog wat modder weggeschept en heeft toen de kuilen gevuld met een spul, dat ze brekerzand noemen. Ze hebben gezocht naar een materiaal, waar wij geen last van zouden krijgen met onze voeten als we eroverheen lopen. Het mocht dus niet scherp zijn en moet op den duur wat verharden.Dit vulsel bestaat uit tamelijk fijn gemalen puin, waar dus ook nog wat cement in zit. Het ziet er nu best netjes uit. Hoe het zich zal houden zal de tijd moeten leren.

Dinsdag 18 februari 2014

Zwaar bewolkt, maar wel droog en geen wind.
Vanmorgen vroeg, we hadden nog niet eens voer gehad,kwam er een vreemd mens op een klein rolding het erf op rijden. Ze noemen het officieel een bobcat geloof ik.Het mens maakte er allerlei apparaten aan vast en dook de bak in. Ze begonnen vlijtig rond te tuffen. BB had gehoord, dat de bodem van de binnenbak met behulp van een soort straal, ze hadden het over " laser ",zou worden gelijkgetrokken, nu de nieuwe bodem er een paar maanden in ligt en is ingeklonken.
We zijn trouwens allemaal blij met die nieuwe bodem.Onze mensen hadden eerst overal en nergens bij andere binnenbakken gekeken wat daar in lag en geinformeerd hoe dat dan beviel. Maar de keus bleef moeilijk als ik het goed begrepen heb. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen bij gewoon zand, zoals het hier overal onder de vruchtbare laag ligt met als conseqentie, dat het veel onderhoud vergt. Dus: iedere dag slepen en vaak sproeien. Maar dat is niet zo erg, want dat is al jaren de taak van het voermens en stel je voor, dat die zich zou gaan vervelen. Dat wil je toch ook niet...!

Werkzaamheden in de binnenbak Werkzaamheden in de manege

Werkzaamheden Plein netjes

Maandag 17 februari 2014

Zon en meer dan 10 graden. Voorjaar ??? Dat zou leuk zijn.
Ik ben Pjotr, de fjord, die al sinds onheugelijke tijden in de grote stal woont.Naast mij staat Jasmijn en tegenover mij Nushky en Vosje.Mijn mens komt iedere dag om iets met mij te doen al naar gelang ze tijd heeft. Als ik pech heb is dat alleen maar even wandelen om de boom, maar meestal gaat ze gewoon rijden. Als ik geluk heb gaan we uren lang het bos in en de hei op. Niemand zal mij dus horen klagen !

Zondag 16 februari 2014

Zon en veel minder wind. Dat was fijn, want vanmorgen was de tweede helft van de dressuurwedstrijd. Het was weer beregezellig en toen alle deelnemers ook nog met een prestatiepunt naar huis gingen, was iedereen dik tevreden
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 15 februari 2014

Soms droog, soms nat en veel wind.Maar het schijnt hier zowat het enige hoekje van het land te zijn geweest, waar het daarbij gebleven is. In de rest van Nederland is er een heel zware sorm geweest. We waren wel blij, dat het hier niet zo spookte, want we waren druk met de tweede dressuurcompetitie van de wintercompetitie.

Vrijdag 14 februari 2014

Regenachtig.
Ik dacht altijd, dat alleen de paarden hier in de winter dekens op hadden, maar ik zag vandaag, dat ook onze oude tractor lekker toegedekt staat.Niet, dat dat ding last zou kunnen krijgen van een te dikke vacht, maar hij schijnt nu beter te starten en dat is wel heel gemakkelijk.

Trekker onder de deken

Donderdag 13 februari 2014

Eerst droog. Later, 3 keer raden....juist ! regen.
Vanmorgen hadden Okkie en ik een van onze favoriete klusjes. Er kwam weer een groepje blinde en erg slechtziende mensen om te ervaren hoe het is om paard te rijden.Voor onze mensen is het altijd de uitdaging om iedereen over te halen om het toch te proberen ook al vinden ze het eigenlijk best griezelig.En ja hoor ! Ook dit keer is uiteindelijk iedereen opgestegen en was na afloop heel blij, dat ze het toch hadden gedaan.

Woensdag 12 februari 2014

Veel zon en eerst weinig wind.'s Avods plotseling storm en niet te zuinig ook. Ik zag, dat de mensen zelfs de buitenluiken van de silostallen bij klaarlichte dag hadden dicht gedaan. De wind stond er precies op en ze waren bang, dat het dak er anders af zou gaan.

Dinsdag 11 februari 2014

Wisselend bewolkt, 's middags veel wind.
Ik moet jullie iets heel verdrietigs vertellen.We hebben net gehoord,dat vader Gerrit ons voorgoed heeft verlaten. Hij is namelijk op zoek gegaan naar de mensenhemel. We hopen allemaal heel erg, dat hij daar goed is aangekomen.Hij heeft meer dan 17 lange jaren altijd klaargestaan om te helpen hier alles netjes te houden. Soms hadden onze eigen mensen nog niet eens gezien, dat we iets kapot hadden gemaakt en had hij het alweer gerepareerd. Hij is echt onvervangbaar.We missen hem erg en we zullen hem nooit vergeten.

Henk overleden

Pagina: «  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement