Het Dagboek

Woensdag 16 mei 2012

Af en toe een bui en fris. 's Avonds koud.
Ik heb lekker een buitenritje gemaakt en ik had het eerst helemaal niet in de gaten ook nog. Ik moest namelijk in het rolhok stappen. Toen we een piepklein eindje gereden hadden mocht ik er weer uit en ik wist echt niet waar ik was. Er stonden heeeeel veel bomen met een pad ertussendoor. Ik werd opgezadeld en toen gingen we tussen al dat groen doorlopen. Leuk hoor. Daarna ging ik weer in het rolhok naar huis.Ik hoorde mijn mensen vertellen, dat ik een buitenrit had gemaakt en ook meteen rolhokrijden had geoefend. je zou haast moe worden van al die nieuwe dingen doen, maar leuk is het wel.
Stal de Eik

Dinsdag 15 mei 2012

Wisselend bewolkt, veel wind en 10 graden.
We hadden een poosje geleden jullie een puzzeltje opgegeven. Hoe de 4 fjorden heetten, van wie je alleen maar de achterkant goed kon zien.De oplossing was :Olleke-Pjotr-Yette en Milena en dat had dus lang niet iedereen goed. Onder de goede oplossers is de prijs verloot en die is gewonnen door Silke Vincent.Het is het boek "Beter Paardrijden met plezier", gescheven door Ymke Bartels. Silke kan dit dus komen ophalen. Ik heb gehoord, dat het een heel leuk boek is en dat wie dit gelezen heeft veel meer begrijpt van hoe wij in elkaar zitten en reageren. Dat is toch nooit weg.

Maandag 14 mei 2012

Droog, winderig en 13 graden.
Ik ben Dancing Splendid, maar ze noemen mij Harry.Dat heb ik weer ! Heb je een prachtige naam en dan wordt die voor dagelijks gebruik niet netjes afgekort. Nee hoor.....Harry moet het zo nodig zijn. Ik ben nu 4 jaar en mijn mensen zijn van plan om een heel fijn dressuurpaard van mij te maken.Ik weet nog niet precies wat ze daarmee bedoelen, maar ik doe mijn best en het gaat hartstikke goed Ik heb namelijk gehoord, dat je dan later geregeld naar allerlei wedstrijden mag en het lijkt mij wel leuk om wat meer van de wereld te zien.

Zondag 13 mei 2012

Wisselend bewolkt en 10 graden. Om wat te doen is het best lekker weer, maar verder lijkt het niet echt op voorjaar.Nou ja, het zal vanzelf wel weer beter worden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Harry.

Zaterdag 12 mei 2012

Droog, 10 graden ,niet veel wind.
Ik sprak Venice in de paddock en ze zei, dat ze tegenwoordig thee kreeg.Beetje raar verhaal vond ik eerst. maar ze vertelde waar dat goed voor was.Ze heeft namelijk geregeld last van ontstekingen in haar voeten. Dat is lastig en pijnlijk.Nu had haar mens kennelijk ergens gelezen, dat je in dat geval je paard iedere dag brandnetelthee  moet geven.Omdat niet geschoten nu een keer altijd mis is heeft ze een grote fles met dat spul bij haar stal gezet en nu giet het voermens iedere keer een flinke scheut over haar voer. Ze krijgt het al een tijdje en tot nu toe heeft ze geen zere voeten meer gehad. Misschien werkt het wel echt....Als dat zou kunnen..!We houden jullie op de hoogte.

Vrijdag 11 mei 2012

Opeens hooguit 9 graden en opnieuw regen.
Ik hoorde, dat de mensen,die vorige week hier waren om met hun eigen twee paarden en een mooi karretje een buitenrit te maken over de Holterberg, een mailtje hebben gestuurd. Ze wilden nog even laten weten, dat ze daar erg van hadden genoten. Altijd leuk om te horen.Wat niet zo leuk was, is, dat het mens, dat toen helemaal aan het eind van de rit van het karretje was gevallen nu met zijn arm in het gips zit. Er was een stukje van zijn elleboog afgebroken of zoiets.En dat terwijl hij al zeker 10 jaar niet van zijn kar was gevallen. Wat een pech. We wensen hem allemaal van harte beterschap.

Donderdag 10 mei 2012

De hele dag bloedheet. Meer dan 25 graden en veel regen. Leuk was anders.
De tandarts was vanmorgen hier. Watsildit, onze nieuwe gaste,was meteen aan de beurt. Ze kwam tenminste een beetje daaps van de verdoving langswankelen. Ze mopperde, dat ze dit allemaal toch niet zo'n leuke verrassing vond.Er was kennelijk heel wat te sleutelen geweest  aan haar gebit . Toch zal ze, als ze de schrik te boven is, veel plezier van hebben. Wij hebben tenminste allemaal de ervaring, dat het veel beter eet als alles weer netjes op orde is gebracht. Het leuke is bovendien, dat hoe langer je gebit regelmatig wordt bijgehouden, des te minder er iedere keer aan hoeft te worden gedaan.

Woensdag 9 mei 2012

Warm ! Sinds gisterenavond 20 graden en regenachtig. Later op de dag een echte wolkbreuk.
Tot onze verbazing zaten er vanavond een stelletje rijmensen niet te paard, maar op een rijtje op stoelen buiten voor de kantine. Dat ze in de wolkbreukplassen zaten met de voeten kon ze kennelijk niet schelen. Sonja stond ervoor met een groot bord op een paar poten en was  allerlei dingen aan aan het wijzen en ze waren allemaal dingen aan het opschrijven. Yette had haar hals zo ver uit haar luik gestoken, dat ze met haar grote oren net zo'n beetje kon opvangen waar het over ging.Ze vertelde ons later,dat deze mensen les kregen in de theorie van de verschillende stromingen van freestyle. Op twee andere avonden zullen ze dat wat ze gehoord hebben in de praktijk gaan brengen.Nou, ik ben benieuwd en het zou mij niets verbazen als de nieuwsgierige luisteraar Yette dan ook aan de bak moet.

Dinsdag 8 mei 2012

Frisjes, droog en windstil.
Sinds gisteren mogen we weer in de wei. Joepie....Dat wil zeggen, het begin is er. We mochten een half uur in de wei, maar we hadden niet zo'n heel erge trek, want ze hadden ons eerst een portie hooi gegeven. Dan hebben we vast een bodempje in de maag en kunnen niet al te veel van dat super lekkere meigras naar binnen slaan.Ze zijn bang, dat we anders last van koliek zouden krijgen en daar zit niemand op te wachten.Morgen mogen we alweer langer en na ongeveer een week komen we aan onze normale weidetijd van 2 a 3 uur. Verder gaan we natuurlijk ook in de paddocks, dus onze stallen staan een flink deel van de dag leeg en dat is precies wat onze mensen willen.Ze zullen in ieder geval wel een steengoede coditie krijgen. Ze maakten al behoorlijk veel kilometers  met in/uit paddocks brengen. daar komt nu in/uit weilanden bij. Hadden ze maar geen manege moeten beginnen.En zo is het maar net !

Maandag 7 mei 2012

Koud, maar geen wind.
Hallo, ik ben Tico.Ik heb nog nooit de pen gehad, want ik woon hier nog pas sinds vorige zomer en wilde eerst de kat uit de boom kijken.Even voorstellen dus. Ik ben een ruin van 12 jaar en liep met mijn vorige mens op wedstrijden in de klasse Z. Maar ze kregen daar een jong paard en hadden geen tijd voor twee paarden en zochten dus een nieuw mens voor mij. Mijn nieuwe mens rijdt nog niet zo lang en wilde graag een paard waar ze wat van kon leren. Nou, dat lukt dus prima. We hebben samen vaak priveles en we begrijpen elkaar steeds beter.
Ik woon in een silostal naast een zekere Harry en vlak bij het voerhok.
Aangezien mijn grootste hobby eten is past mij dat goed, want wij zij hier altijd het eerste aan de beurt als er gevoerd wordt.

Pagina: «  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement