Het Dagboek

Maandag 10 februari 2014

Af en toe regen. Ook wel eens een paar uur droog.
Ik ben Olleke en woon al jaren samen met Okkie in de duobox in de nieuwe stal, meteen eerste links als je binnenkomt.Ik ben een fjord en Okkie is een haflinger en onze gezamelijke hobby is eten. Daar om is het maar goed, dat onze mensen een scheidingswandje in het midden hebben gezet. Gezellig kriebelen en beppen is leuk, maar van mijn eten moet Okkie echt afblijven. Omdat Okkie er net zo over denkt is dit een prima oplossing.

Zondag 9 februari 2014

Regen en heel veel wind op storm af.
's Morgens zagen wij tot onze verbazing, dat al onze lesgeefmensen kwamen binnendruppelen. En dat op zondag ! "Is er een evenement georganiseerd, waar wij niets van af weten",vroeg buurvrouw Match zich af. Maar nee hoor. We hoefden kennelijk niets te doen, want ze stapten gewoon allemaal in 2 auto's en reden weg. Sandra en het voermens waren er ook bij, dus we waren benieuwd hoe dat nu verder met ons eten en zo zou gaan. Maar ze hadden wel wat geregeld hoor. Remco was nog wel thuis en die had kennelijk les in voertechniek gehad. Ze zeggen wel eens "met een papier in de hand komt men door het ganse land,"en dat klopt, want Remco heeft onze bakken vlekkeloos gevuld met de goede spullen en dat zal wel allemaal op dat papier hebben gestaan.
Ik heb trouwens nog wel horen vertellen, toen ze terug waren gekomen, waar ze waren geweest. Het was een soort bijscholing van de FNRS voor alle instructeurs van goedgekeurde maneges . Ze hadden het erg geslaagd gevonden.En gelachen hebben ze ook. Heel hard zelfs.Wat was er gebeurd ??? Arjan was tussen de middag met zijn broodje fricandel op de balk van een hindernis gaan zitten. Ingrid dacht,dat dat een goed plan was en ging er naast zitten. Tot zover niets aan de hand. Maar toen zagen een paar anderen, dat er nog ruimte was op die balk en gingen ook zitten. En dat hadden ze dus beter niet kunnen doen.  Er klonk opeens een behoorlijke knal en met groot geraas stortte de balk en de balken eronder plus alle balkzitters ter aarde. Arjan was zo geschrokken, dat hij heel hard in zijn broodje kneep, zodat de fricandel in een boog eruit schoot en in het zand viel. Maar toen Ingrid ,die wel de slappe lach had gekregen, maar geen enkele blessure, tussen de balken uit was gevist bleek, dat haar broodje met het servetje netjes eronder goed was geland. Ze heeft het dus smakelijk opgegeten.
De week is weer om en ik geef de pen aanOlleke.

Zaterdag 8 februari 2014

Vandaag was tussen de buien door waarachtig af en toe droog.
We hebben een mailtje gekregen van onze zwaluwen, die momenteel overwinteren ergens ten zuiden van de Sahara, dat ze hadden gehoord, dat het hier al zo warm was. Ze vroegen zich af of ze al deze kant op zouden kunnen komen. Maar we hebben ze toch maar gemaild, dat ze nog even moesten wachten. We hebben inderdaad al wel wat dansende muggen gezien, maar dat zijn er nog niet genoeg om die hele club te kunnen voeden.

Vrijdag 7 februari 2014

Helaas ! 's Morgens vroeg begon het weer te regenen en het is de hele dag nog geen 5 minuten droog geweest. Dus we zijn weer helemaal terug bij af en kunnen werken in de buitenbak wel weer vergeten. Jammer hoor..

Donderdag 6 februari 2014

Zonnig en nog steeds veel wind.
Alles begint weer een beetje op te drogen.Nog even en we kunnen ook weer in de buitenbak ons werk doen en dat zou fijn zijn.

Woensdag 5 februari 2014

Zonnig, veel wind.
Onze mensen lopen steeds te dubben over het plein.Er zijn de laatste tijd behoorlijk wat kuilen in gekomen en daar blijft het water te lang in staan. Ze willen perse geen straatstenen gelegd hebben, omdat de grote bomen dat niet leuk gaan vinden .Bovendien hebben deskundigen gezegd, dat die zelfde bomen er in de kortste keren met hun groeiende wortels voor zouden zorgen, dat er ook in dat wegdek hobbels zouden ontstaan. Maar er moet wel wat gebeuren. Ben benieuwd wat ze uiteindelijk gaan doen.

Dinsdag 4 februari 2014

Van alles wat. Beetje zon, beetje wolken, veel wind.
Toen ik gisteren langs de spuitplaats bij de binnenbak kwam zag ik kleine Sunny staan en haar vacht zat niet meer op haar lijf, maar lag gewoon op de grond.En weet je wat ? Ze vond dat helemaal prima.Haar haar was na de laatste keer scheren weer helemaal aangegroeid en ze kreeg het de laaste tijd heel erg warm bij het werken."Zo'n natte kledder aan je lijf is niet fijn en het duurt lang eer het weer is opgedroogd."zei ze en dat kan ik me wel voorstellen. Maar het is weer goed opgelost en , eerlijk is eerlijk,. Het staat haar erg goed.
Scheren Sunny 1 Scheren Sunny 2
Scheren Sunny 3 Scheren Sunny 4 

Maandag 3 februari 2014

Eerst zonnig, pas later bewolkt. geen wind.
Mijn naam is Venice en ik woon naast Match in een stal naast het voerhok.De laatste tijd gaat het super goed met mij !! Eerst heb ik best lang gesukkeld met allerlei kwaaltjes, maar sinds ze hebben uitgevogeld, dat ik overgevoelig ben voor sommige stoffen in gewone brokken en voordroogkuil en ik dat dus niet meer krijg, ben ik helemaal opgeknapt.Ik ga lekker naar wedstrijden (haal daar bijna altijd winstpunten), zie er prima uit en vind het helemaal leuk om overal aan mee te doen.Gisteren heb ik bv. een buitenrit gemaakt met Sil, omdat onze mensen wilden kijken hoe zij zich buiten zou gedragen. Nou. Sil was zo opgetogen, dat zij weer eens mee mocht, dat zij braver dan braaf was. We hadden dan ook een heerlijke rit.
Buitenrit Lobke en Monique 

Zondag 2 februari 2014

Zonnig, veel wind en ver boven nul.
Ik ben vandaag verhuisd en woon de komende tijd in een box bij de binnenbak. Ik vind dat wel leuk, want ik hou wel van een beetje afwisseling.
Mijn plaats in de nieuwe stal is ingenomen door een groot paard, Caramel genaamd, die een poosje gereden zal worden door de mensen van Don en Sjonie. Toevallig is er vandaag nog een nieuweling gearriveerd. Dat is een kleine pony, die twee maanden op proef komt voor een rijkind.Die pony heet Amber en staat naast mij.Het lijkt wel een aardig persoon en ik ben benieuwd hoe zij het gaat doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Zaterdag 1 februari 2014

Bewolkt en vooral 's morgens regenachtig.
Vandaag laat in de middag kwamen er een heleboel rijmensen, maar ze hadden gewone nietrijkleren aan. Ze gingen dus niet rijden dit keer, maar wat dan wel ?"Ze gaan samen kletsen en eten. Ze noemen het altijd jaarvergadering van de recreantenclub. Volgens mij zijn ze dan 20 minuten bezig met vergaderen en verder zijn ze de hele avond zoet met lekker eten en spelletjes en zo."zei Zazou."Wij worden er in ieder geval niet moe van."Zazou kan het weten, want het schijnt al jaren zo te gaan. Nou ja, als ze maar lol hebben.
Recreantenclub kantine 

Pagina: «  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement