Het Dagboek

Woensdag 31 juli 2013

Bewolkt, winderig en ongeveer 20 graden.
Vandaag was ik aan de beurt om even te verhuizen. Mijn box was namelijk als laatste aan de beurt om geverfd te worden en nu moet het eerst drogen.Alle boxmuren zijn nu weer schoon en blinkend wit. Het staat heel goed. De zwaluwen werden eerst wel wat zenuwachtig van deze schoonmakerij, maar toen ze begrepen dat hun nesten met rust werden gelaten, gingen ze over tot de orde van de dag. In dit geval het voeren van hun derde broedsel.Het is hier langzamerhand net een voliere, maar gezellig is het wel al dat gekwetter.

Dinsdag 30 juli 2013

Bewolkt en niet warm.
Gisteren hadden onze mensen wat problemen met onze buitenbak.Hier op het plein is hemelwater altijd zo weer weg, maar de buitenbak was nog steeds een zwembad en het zag er niet erg naar uit, dat dat snel zou gaan veranderen.Vader Gerrit heeft dus de vijverpomp weer opgezocht en een gat gegraven net buiten de omheining.De pomp werd er in gehangen en het water vloog erin.Het werd vervolgens weggepompt door een slang,die even was geleend van de sprooeiinstalatie,die heel kort geleden de wei moest nat houden.Deze lange slang werd in de bosrand gelegd en de planten daar waren weer heel blij met het water. Een uurtje later was de klus geklaard en was de bak weer prima berijdbaar.
Water in de buitenbak Water in de buitenbak Henk 

Maandag 29 juli 2013

Wisselend bewolkt, af enh toe zon en ongeveer 23 graden.
Ik ben BB en woon sinds 1 1/2 jaar in de grote stal. Helemaal achteraan naast Igor. Ze hadden mij gekocht om het team van medewerkers te versterken en inmiddels ben ik helemaal ingeburgerd.Ik heb mijn vroegere overbuurvrouw Venice als weidemaatje en samen hebben we het prima naar onze zin in onze vrije tijd. Zij is zwart net zoals ik en op de een of andere manier geeft dezelfde kleur toch meestal meteen een band.
Het 4e kamp is vandaag begonnen en ik verheug me op weer een weekje extra vertroeteld te worden.We zijn vanmiddag maar meteen begonnen met een buitenrit en daar was het super fijn weer voor. Niet te warm en niet te veel vliegen.Precies goed.

Zondag 28 juli 2013

's Nachts het zwaarste onweer, dat ik me kan herinneren. Het bleef maar donderen en bliksemen met harde windstoten ertussendoor en niet te vergeten...heel veel regen.Fijn, dat de kinderen uit het vorige kamp weer lekker thuis in hun eigen bed lagen en de kinderen van het volgende ponykamp nog steeds in hun eigen bed sliepen.Onze grote tent heeft trouwens al het natuurgeweld prima doorstaan.Hij stond nog muurvast en er was geen drup water doorgekomen. Toch prettig om te weten.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Zaterdag 27 juli 2013

Eerst droog, maar toen weer ineens een grote regenbui.
Je ziet onze weilanden opknappen en weer lekker groen worden. Als het net heel veel heeft geregend mogen we er trouwens nooit in, want dan vertrappen we te veel volgens onze mensen. Ze konden daar best eens gelijk in hebben, maar jammer is het wel.

Vrijdag 26 juli 2013

Warm.
's Morgens heeft een mens met een groot schuifding onze buitenbak weer mooi recht getrokken.

Rechttrekken buitenbak
Dat hadden onze mensen zo geregeld om 's middags de eindpresentatie van het kamp voor een deel ook buiten te kunnen doen. Maar ze hadden buiten de waard, in dit geval de weergoden, gerekend. Het schuifmens was nog niet weg of het begon te regenen. En niet zo'n klein beetje ook.Zelfs  buienradar, dat altijd alles weet, vergist zich kennelijk wel eens in de richting, waarin de watervallen op het laatste moment besluiten te gaan. Gelukkig kunnen onze mensen in de binnenbak zelf bepalen wanneer het gaat regenen, dus alles is goed gekomen en de kinderen hebben kunnen laten zien waar ze voor geoefend hadden.
De tent is weer leeg en de bagage ligt onder de carport klaar om meegenomen te worden. Nu maar hopen dat dan ook gebeurt en dat er niets achter blijft.
Ponykamp foto binnenbak
 

Donderdag 25 juli 2013

VWarm, bewolkt en geen wind.
Vanmiddag zijn we allemaal op buitenrit geweest. De eerste groep allemaal te paard. Bij de tweede groep ging Okkie voor het rijtuigje met de kinderen er in ,die nog niet verantwoord een buitenrit konden maken en de iets meer gevorderden erachter op de allerbraafsten van ons.En ja hoor... lach maar niet. Daar was ik er ook een van. Het verstand komt met de jaren. Toch ?

Woensdag 24 juli 2013

Nog steeds erg warm en 's middags ging voor de afwisseling de hemel open. Binnen 10 minuten stonden zowel plein als buitenbak onder water. Pootje baden op het erf. Weer eens iets anders. Maar gelukkig viel het plein weer snel droog.
De kampkinderen hebben vandaag de modeshow gedaan. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik daar niet zo dol op ben, al dat gefrutsel aan je lijf. Maar ja, de kinderen vinden het heel erg leuk en je kunt niet altijd je zin krijgen. ik heb het dus ook dit keer weer braaf over me heen laten gaan, maar ben wel blij, dat het maar 6 keer per jaar moet.
Ponykamp modeshow 

Dinsdag 23 juli 2013

Niet gewoon warm...superwarm ! Zeker 34 graden. De ponykampkinderen hebben het vannacht vast niet koud gehad in de grote tent.
Vanmiddag is het hele stel naar het zwembad geweest, want het is niet bepaald gezond om je op het heetste van zo'n dag in te spannen. Niet voor hen en ook niet voor ons. Nee, dan is lekker liggen in de schaduw in een paddock of wei een stuk prettiger en dat hebben we gedaan. Niemand hoort ons dan ook klagen.

Maandag 22 juli 2013

Heel warm en nog weinig wind ook.
Ik ben Twingo en woon tijdelijk in de nieuwe stal samen met Misty in de duobox van Okkie en Olleke, die momenteel in de reservepaddockstallen de zomer doorbrengen.We hebben namelijk weer eens een paar gasten. Ditmaal zijn het oude bekenden.Sip is de ene en die is met een van de kampleidmensen mee en Perca (ischa) net zo. Perca heeft hier trouwens vroeger heel lang gewoond en was drie jaar geleden verhuisd naar ergens ver weg. Erg leuk om haar eens weer te zien. Ze was niets veranderd.

Pagina: «  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement