Het Dagboek

Dinsdag 23 februari 2016

Wisselend bewolkt. Af en toe een bui.
Vandaag heeft een machineding uren en uren en urenlang rondgehobbeld in de binnenbak. Er kwam geen eind aan.Ik snapte eerst niet waar dat nou goed voor was, maar ik hoorde zeggen, dat het ding bezig was om al het zand weer op de goede plek te leggen. De ondergrond is keihard en waterpas en daar moet de bovenlaag overal even dik op liggen om lekker te kunnen lopen.En hoewel de bodem zowat iedere dag gesleept wordt schijnt op de lange duur toch te veel verschil in dikte te ontstaan. Dan hebben ze dus een meetding, ze noemen het laser, waar ze precies mee kunnen zien waar dat dan is. En zo komt het weer helemaal in orde.Het duurt lang, maar dan heb je ook wat.

Binnenbak

Maandag 22 februari 2016

Wisselend bewolkt. Af en toe een bui.
Ik ben Misty en ben waarschijnlijk de oudste van het hele stel medewerkers.Dat wil zeggen. Ik ben via oude medewerker en oud-medewerker nu pensionado .Ze weten hier niet hoe oud ik precies ben en helaas weet ik het zelf ook niet. Maar ik ben al zo'n 15 jaar hier en volgens onze paardentandarts , en dat is een heel goede,ben ik zeker 30 plus.Als je dat vergelijkt met mensenleeftijden is dat dus minimaal 30 keer 4 = 120 jaar. Zo ...! Doe me dat maar eens na. Het heeft trouwens best voordelen om een soort van pensioen te hebben.Zo ben ik de enige,die ook de hele winter in de wei mag. De springwei ligt hoog en omdat ik niet ga rondscheuren en kleine voeten heb kan de wei dat best hebben. Dat is dus helemaal kat in het bakkie. Zo houd ik het nog wel een poosje vol als knuffel - poets en wandelpony.
Ik woon in een stal bij de binnenbak net naast de kantine.Daar staat ook mijn priveton met grasmix. Ik kan namelijk geen gewoon hooi meer eten. Als ik het probeer kom ik niet verder dan het maken van proppen.Te weinig kiezen snap je.Maar met zo'n 8 bakken fijngemaakt hooi, gemixt met wat brokjes plus gewone brokken en zemelen kom ik prima door de wereld. Er is geen ribbetje te zien en als aan vreemden verteld wordt hoe oud ik ben, denken ze dat ze voor de gek worden gehouden.

Buiten

Zondag 21 februari 2016

Nog veel meer regen, zowat de hele dag ononderbroken. Het was nog veel natter dan gisteren en dat wil wat zeggen.Maar het mocht de pet niet drukken. De aanmoedigmensen slalomden blijmoedig tussen de plassen door de kantine in. En daar was het heel gezellig, zoals ik heb gehoord. Wij mochten, voordat we de proef moesten gaan doen even losrijden in de bak. Ik was vandaag 1 keer ingezet en natuurlijk was ik weer eerste. Noblesse oblige ! En zo is het maar net. En als je soms denkt, dat ik verwaand ben heb je het mis. Ik ben alleen maar een beetje heel erg apetrots.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 20 februari 2016

Onaangenaam weer. Regenachtig en idioot warm voor de tijd van het jaar. Meer dan 10 graden.
En vandaag was inderdaad het eerste deel van de tweede wedstrijd van de wintercompetitie. Leuk...leuk ! Ik heb goed mijn best gedaan en heb , samen met de rijmensen uiteraard, 1 eerste en 2 tweede prijzen gehaald. Niet verkeerd toch !

Prijsuitreiking Prijsuitreiking

Vrijdag 19 februari 2016

Voor de afwisseling zwaar bewolkt en regenachtig.
Er komt vast weer een wedstrijd aan, want er wordt al de hele week proeven geoefend.Voor mij is dat een makkie. Ik heb tenslotte al een hele tijd geleden met een rijmens het F20 diploma gehaald. Dus als iemand de correcte hulpen geeft, zodat ik snap wat er wordt bedoeld, komt het helemaal goed.

Donderdag 18 februari 2016

Wisselend bewolkt en rond het vriespunt.
We hebben deze week afscheid genomen van Lizzy.Ze gaan voor haar op zoek naar een andere plek met maar 1 eigen mens.Ze is hier best wel lang medewerker geweest, maar ze vond het werk eigenlijk niet echt leuk. Dat liet ze de laatste tijd een beetje te vaak merken. Omdat de rijmensen hier komen voor paardrijles en niet voor vliegles , hebben onze mensen besloten, dat ze beter naar een ander adres kan gaan.We hebben haar uitgezwaaid en hopen,dat het handelaarsmens gauw een ander fijn plekje voor haar vindt.

Woensdag 17 februari 2016

Opnieuw hele dag zon, 's nacht vorst, overdag 0 graden
Het was zo koud,dat zelfs de struiken, die vorig jaar rond de mestplaat zijn gezet, ze schijnen rododendrons te heten, en die al vol in de knop zitten , hun blaadjes van schrik lieten hangen. Laten we maar hopen, dat deze soort er uiteindelijk wel tegen kan.

Rodondendron

Dinsdag 16 februari 2016

Vannacht opeens behoorlijke vorst. Vanmorgen was alles wit berijpt, maar volop zon en windstil.
Gelukkig hadden onze mensen dit dit keer wel aan zien komen. En omdat ons boerbuurmens weer zo aardig is geweest om gisteren op tijd onze paddocks gelijk te trekken, konden we vandaag allemaal lekker buiten recreeren. Super !

Buurman

Maandag 15 februari 2016

Super mooi weer.Droog ,zonnig en fris
Hallo, hier is Kleo.Ik woon in de grote stal met aan de ene kant mijn grote vriend Orlando en aan de andere kant een zekere Lola, een zg. invalsmedewerker. Ik kan het redelijk met haar vinden, maar eerlijk gezegd houdt het niet over.Vooral als het voermens in aantocht is stelt ze zich heel erg aan en doet alsof Bill, haar andere buurman, en ik haar het lekkers willen afpakken. En dat terwijl we geen schijn van kans hebben om bij haar voerbak te kunnen komen. Laat staan er iets uit te halen. Nou ja, het zal de aard van het beestje wel zijn.Jammer van de energie vind ik.

Zondag 14 februari 2016

De heeeeele dag regenachtige sneeuw of sneeuwachtige regen. Echt non stop. Het had 's nachts ook nog eens onverwacht stevig gevroren, dus onze paddocks waren bobbelig en keihard geworden. Dus dit keer voor het eerst in lange tijd geen paddockuitje voor ons. Jammer, maar morgen beter !
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Pagina: «  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement