Het Dagboek

Vrijdag 27 juni 2014

Droog, zonnig, 23 graden.
Vanavond hadden we een extra werkje. Na de gewone les kwam nog een groepje rijmensen voor de laatste keer oefenen voor de regiofinale van de zitcompetitie, die aanstaande zondag wordt gehouden in een plaats,die Zwolle heet. Het ging hartstikke goed, maar het is te hopen, dat onze mensen daar paarden en pony's krijgen,die net zo lekker lopen als wij...!! (ahum...) Op de een kun je nu een keer gemakkelijker, dus mooier, zitten dan op de ander. Je moet dus wel een beetje geluk hebben met wie je krijgt toegewezen.

Donderdag 26 juni 2014

Niet al te warm, maar verder best lekker weer.
Ik zag vandaag meer mensen dan normaal op koffietijd aanschuiven en Sandra liep met gebaksdozen ook die kant op. Al gauw kwamen we er dan ook achter, dat het voermens jarig was. En niet gewoon jarig...Dit keer scheen ze bijzonder jarig te zijn, omdat het een extra mooi aantal jaren geleden was,dat ze op deze wereld verschenen was. 75 jaar om precies te zijn. Nou ja, het gebak heeft lekker gesmaakt, ze heeft een boel cadeautjes gekregen en ze zei aan het eind,"tot ziens allemaal over 5 jaar, zelfde tijd ,zelfde plek."Laten we het daar dan maar op houden.

Verjaardag Ingrid

Woensdag 25 juli 2014

Meer wolken dan zon. 20 graden.
De zwaluwen zijn inmiddels met hun 3e serie nakomelingen bezig. De meeste jonkies van deze lichting zitten alweer op de rand van hun nest en roepen steeds harder om meer en vooral sneller aangeleverd voer.

Dinsdag 24 juni 2014

Zon en wolken. Van alles wat.
Hadden we vorige week bezoek gehad van paarden van 800 a 900 kilo per stuk, vandaag kwam precies het andere uiterste op bezoek.Onze tandarts was er namelijk voor degenen van ons, die aan de beurt waren ( ik lekker niet..!) en mocht van de gelegenheid gebruik maken om een andere patient,die veel verder weg woont hier te behandelen. Scheelt hem tijd en de klant veel kilometers.Er komt dus een klein rolhokje het erf op. Het klepje gaat naar beneden en daar komt een minipony uit wandelen met een miniveulentje er achteraan. Het diertje was niet groter dan de honden van Enide en als het 40 kilo woog is het veel. En ook dat is dus een paard. Leuk hoor. Je ziet hier nog eens wat.

Gasten

Maandag 23 juni 2014

Zelfde weer als gisteren.
Ik ben Vosje en ben pas verhuisd van de grote stal naar de duostal van Okkie. Omdat ik goed met Okkie kan opschieten hebben ze me maar naast hem gezet .
Hans is vandaag druk geweest met het zetten van een houten vlechtwerkscherm naast de kantine. In die hoek ligt en staat van alles wat niet weg kan en waar er anders geen plaats voor is . Nu dat scherm ervoor staat ziet het er toch veel leuker uit. Het oog wil tenslotte ook wat.

oude situatie ... Nieuwe situatie ...

Zondag 22 juni 2014

Bewolkt en 20 graden.
Goed wedstrijdweer. Al gauw stroomden de deelnemers plus aanhang, pappa's, mamma's, opa's en oma's toe. Met zijn allen hebben ze er een gezellige dag van gemaakt. Er is niemand gevallen, tenminste niet van een paard of pony.Maar een van de hulpkinderen, die met een van de beginnertjes aan het touw het laagste parcours rondrende sprong net niet hoog genoeg en kwam toen op haar rug in plaats van op haar voeten terecht.De pony bleef verbaasd staan , het kind krabbelde onder luid applaus overeind en vervolgde samen met pony en rijkind foutloos het parcours.Goed zo.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje

Zomer concours

Zaterdag 21 juni 2014

Meer wolken dan zon. Droog. 18 graden.
Vandaag stilte voor de storm. Als ik het goed heb begrepen is er morgen weer eens een wedstrijd. Dit keer dressuur en springen op dezelfde dag. Ze noemen het zomerconcours.
Dikkie Dik heeft vandaag zichzelf overtroffen.Ik stond in de paddock en zag hem een paar rare sprongen maken. Op zich al een wonder, dat hij niet slaapt, maar springt. En raadt eens wat hij had gedaan ? Je houdt het niet voor mogelijk...!  Hij heeft een muis gevangen.Toen hij daar trots mee naar een paar van onze mensen liep, die op het terras aan het koffiedrinken waren, begonnen ze te gillen in plaats van verheugd te roepen, dat het hartstikke knap gedaan was. Wel een beetje flauw ! Of niet soms.!

Vrijdag 20 juni 2014

Veel wolken, wel droog. !8 gradenj.Gisterenochtend hadden we bezoek van een club hele zware zg. koudbloedpaarden. Hun bloed is net zo warm als dat van ons hoor, maar ze wegen een kilootje of wat meer dan wij. Hun mensen wilden graag een mooie rit over onze Holterberg maken en omdat ze van ver weg kwamen en dus de weg hier niet wisten, mocht Pride mee als gids. Nu is Pride echt geen ranke slanke den, maar vergeleken met deze jongens viel hij qua postuur echt wel een beetje in het niet.Onderweg moest hij ook flink aanpoten om de gasten in stap bij te houden, maar bij een klein drafje gold precies het omgekeerde en moesten de zware jongens goed hun best doen om bij te blijven.Maar ze hebben met elkaar een leuke dagtocht gemaakt met een lunchstop bij een uitspanning in het bos.

Zware gasten

Donderdag 19 juni 2014

Bewolkt en af en toe een beetje regen. Niet koud.

Olleke
Het weer was somber en wij, mensen en dieren, hadden vandaag ook een nare dag. We hebben afscheid moeten nemen van onze Olleke. Ze had al lang heel moeilijke voorvoeten, ze noemen dat losse wanden ,maar dankzij Herman, onze smid, is het heel wat jaren gelukt om haar met speciaal beslag en veel extra zorg pijnvrij en mobiel te houden. Maar nu was de toestand in korte tijd zo verslechterd,dat zelfs zware pijnstillers niet meer hielpen. Toen dan ook vannacht Furie, de leidster van de kudde van oud-medewerkers,die op de weiden in de paardenhemel grazen in de stal verscheen en haar uitnodigde om die club te komen versterken, had ze niet veel tijd nodig om ja te zeggen. De paarden daar hebben immers nooit meer pijn en hebben het heel gezellig samen. Dus zei ze "dag allemaal. Het ga jullie goed en tot later.."En weg waren ze.
Olleke is 20 jaar geworden en we kunnen haar eigenlijk helemaal niet missen. 

Olleke portret

Woensdag 18 juni 2014

Droog. 20 graden.
Ik stond naast Sjonie in de wei en ze had een leuk nieuwtje.Ze heeft in haar leven tot nu toe heel wat wedstrijden gelopen en heeft met springen en dressuur ook heel wat prijzen gewonnen en raadt eens wat ze nu nog mag gaan doen ???Juist ja, Natuurlijk...Een veulentje produceren. Ze was er helemaal blij mee."Dat lijkt me leuk en het is weer eens helemaal nieuw voor mij," zei ze.De a.s. vader heet Zambesi en binnenkort vertrekt de a.s. moeder naar de wei van haar fokker om daar haar jonkie te krijgen en dan is de cirkel weer rond.

 

Pagina: «  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement