Het Dagboek

Zondag 27 januari 2013

Echte zware dooi en helaas ook regen. Het is inmiddels een behoorlijke sopzooi.
De ochtend begon met opnieuw grote drukte, want nu was de tweede helft van de deelnemers aan de beurt.Ik hoorde, dat er zo goed was gereden, dat iedereen een winstpunt had gekregen. Iedereen dus blij.
De week is om en ik geef de pen aan BB.
Stal de Eik 

Zaterdag 26 januari 2013

De dag begon, zoals kennelijk voorzien was, met stevige vorst en eindigde een eind boven nul.Weer eens wat anders.'
s Middags en 's avonds was er wedstrijd. De eerste wedstrijd van de wintercompetitie.Byou, Melli en ik keken met belangstelling hoe stalgenoot Bill door talrijke handen werd opgetut.Bill zelf vond het wel geinig en stapte aan het eind beeldschoon de stal uit om zoveel mogelijk punten voor zijn berijders te verzamelen.
Stal de Eik 

Vrijdag 25 januari 2013

Veel wind en steenkoud. Minstens 9 graden onder nul.
Ik hoorde, dat veel rijkinderen vandaag gingen schaatsen in plaats van ponyrijden, omdat het de laatste dag zou zijn, dat het nog kon. En steeds meer kregen ook de griep of zoiets en kwamen dus ook niet."Rustig dagje,"zei Bill."Ook wel eens leuk." En zo is het maar net.

Donderdag 24 januari 2013

's Ochtends zon. Later bewolkt en nog steeds dik onder nul.
We hoorden later op de dag een groot ding het plein op rijden.Ik keek naar buiten en zag, dat het het schuifding van de buren was. Het begon meteen ijverig de hopen sneeuw,die nog overal aan de kant lagen op te rapen en in de sloot te gooien. Ik hoorde iets zeggen over, dat er in het weekend wedstrijden zouden zijn en dat onze mensen graag wilden,dat de rolhokken van de buitenpaarden dan weer gewoon op het plein zouden kunnen staan. Mooi geregeld toch !
Stal de Eik 

Woensdag 23 januari 2013

Bewolkt en 's nachts meer dan 10 graden vorst.
Ik zag de laatste tijd Theo steeds met een kruiwagen vol onbekende spullen uit zijn werkplaats komen en om de hoek verdwijnen richting binnenbak. Van Lizzy hoorde ik, dat hij bezig was om nieuwe voorkanten voor alle boxen daar te maken. Het schijnt nu helemaal klaar te zijn en iedereen vindt, dat het hartstikke mooi is geworden.Kleine Bailey heeft zelfs een eigen extra laag deurtje gekregen, omdat hij er anders niet overheen zou kunnen kijken. Hij is daar uiteraard heel blij mee.
Stal de Eik 

Dinsdag 22 januari 2013

Bewolkt en lichte vorst.En alweer is er een dik pak sneeuw gevallen. Jammer genoeg voor de kinderen wil het alweer niet goed plakken, omdat het nog steeds vriest.Ze doen wel een verwoedde poging om toch een sneeuwpop te maken, maar eerlijk gezegd is het wel een beetje een merkwaardig product."Een sneeuwpop met obesitas " zei Melli toen ze het zag. Wat zou ze daar nu mee bedoelen ?
Stal de Eik 

Maandag 21 januari 2013

Bewolkt, maar minder wind. Lichte vorst.
Ik ben Juicy en woon hier al een paar maanden in de Sterstal, samen met Melli, Byou en Bill.Mijn mens woont ergens ver weg en kan daarom maar een paar keer in de week komen. Het is de bedoeling, dat ik over een poosje verhuis naar een plaats dichter bij haar in de buurt. maar tot zo lang heb ik het hier prima naar mijn zin.Er is altijd wat te zien op het plein en ik ga net zoals alle anderen twee keer per dag een paar uur buiten relaxen in een van de zandpaddocks. Ik kom de tijd wel door. Bovendien moet ik nu ook nog het dagboek bijhouden, dus ik heb het echt druk.

Zondag 20 januari 2013

Paar graden onder nul, maar nog steeds heel koud door de wind.En toen ik 's morgens naar buiten keek, zag ik, dat er weer opnieuw een dik pak sneeuw was gevallen. Onze mensen waren niet blij en moesten meteen weer met bezems en schuivers aan de gang om het plein berijdbaar te maken.
Vandaag was er een verjaardagspartijtje van een van onze rijkinderen. Ik mocht ook meedoen en het was heel gezellig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Juicy.

Zaterdag 19 januari 2013

Bewolkt en min 4 graden. Helaas vandaag ook een harde wind. Dat maakt het meteen een heel stuk kouder. Ze zeggen, dat de gevoelstemperatuur ongeveer min 11 is. Ik weet niet precies wat dat betekent, maar wij hebben er in ieder geval geen last van. Ik heb geen deken en wel een dik vacht en de anderen,die geschoren zijn hebben wel een dikke deken. We hebben dus geen van allen een probleem. Wel krijgen we nu meer voer, want het kacheltje moet harder stoken zeggen ze hier. En dat vinden wij uiteraard helemaal niet erg.

Vrijdag 18 januari 2013

Zwaar bewolkt, droog, flink onder nul. Echt winter.
Ik durf het haast niet te vertellen, maar vandaag kon ik me even weer niet bedwingen om mijn testje uit te voeren. Als het zo koud is bokt het zo lekker, maar het was maar een heel kleintje. Echt waar...!Mijn rijkind nam het gelukkig goed op en stapte probleemloos weer op. Ze hoort nu ook bij de club van zandruiters, waar ieder rijmens vroeger of later toch wel bij komt. Afvallen hoort er gewoon bij, maar dan wel met verstand.

Pagina: «  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement