Het Dagboek

Zondag 13 mei 2012

Wisselend bewolkt en 10 graden. Om wat te doen is het best lekker weer, maar verder lijkt het niet echt op voorjaar.Nou ja, het zal vanzelf wel weer beter worden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Harry.

Zaterdag 12 mei 2012

Droog, 10 graden ,niet veel wind.
Ik sprak Venice in de paddock en ze zei, dat ze tegenwoordig thee kreeg.Beetje raar verhaal vond ik eerst. maar ze vertelde waar dat goed voor was.Ze heeft namelijk geregeld last van ontstekingen in haar voeten. Dat is lastig en pijnlijk.Nu had haar mens kennelijk ergens gelezen, dat je in dat geval je paard iedere dag brandnetelthee  moet geven.Omdat niet geschoten nu een keer altijd mis is heeft ze een grote fles met dat spul bij haar stal gezet en nu giet het voermens iedere keer een flinke scheut over haar voer. Ze krijgt het al een tijdje en tot nu toe heeft ze geen zere voeten meer gehad. Misschien werkt het wel echt....Als dat zou kunnen..!We houden jullie op de hoogte.

Vrijdag 11 mei 2012

Opeens hooguit 9 graden en opnieuw regen.
Ik hoorde, dat de mensen,die vorige week hier waren om met hun eigen twee paarden en een mooi karretje een buitenrit te maken over de Holterberg, een mailtje hebben gestuurd. Ze wilden nog even laten weten, dat ze daar erg van hadden genoten. Altijd leuk om te horen.Wat niet zo leuk was, is, dat het mens, dat toen helemaal aan het eind van de rit van het karretje was gevallen nu met zijn arm in het gips zit. Er was een stukje van zijn elleboog afgebroken of zoiets.En dat terwijl hij al zeker 10 jaar niet van zijn kar was gevallen. Wat een pech. We wensen hem allemaal van harte beterschap.

Donderdag 10 mei 2012

De hele dag bloedheet. Meer dan 25 graden en veel regen. Leuk was anders.
De tandarts was vanmorgen hier. Watsildit, onze nieuwe gaste,was meteen aan de beurt. Ze kwam tenminste een beetje daaps van de verdoving langswankelen. Ze mopperde, dat ze dit allemaal toch niet zo'n leuke verrassing vond.Er was kennelijk heel wat te sleutelen geweest  aan haar gebit . Toch zal ze, als ze de schrik te boven is, veel plezier van hebben. Wij hebben tenminste allemaal de ervaring, dat het veel beter eet als alles weer netjes op orde is gebracht. Het leuke is bovendien, dat hoe langer je gebit regelmatig wordt bijgehouden, des te minder er iedere keer aan hoeft te worden gedaan.

Woensdag 9 mei 2012

Warm ! Sinds gisterenavond 20 graden en regenachtig. Later op de dag een echte wolkbreuk.
Tot onze verbazing zaten er vanavond een stelletje rijmensen niet te paard, maar op een rijtje op stoelen buiten voor de kantine. Dat ze in de wolkbreukplassen zaten met de voeten kon ze kennelijk niet schelen. Sonja stond ervoor met een groot bord op een paar poten en was  allerlei dingen aan aan het wijzen en ze waren allemaal dingen aan het opschrijven. Yette had haar hals zo ver uit haar luik gestoken, dat ze met haar grote oren net zo'n beetje kon opvangen waar het over ging.Ze vertelde ons later,dat deze mensen les kregen in de theorie van de verschillende stromingen van freestyle. Op twee andere avonden zullen ze dat wat ze gehoord hebben in de praktijk gaan brengen.Nou, ik ben benieuwd en het zou mij niets verbazen als de nieuwsgierige luisteraar Yette dan ook aan de bak moet.

Dinsdag 8 mei 2012

Frisjes, droog en windstil.
Sinds gisteren mogen we weer in de wei. Joepie....Dat wil zeggen, het begin is er. We mochten een half uur in de wei, maar we hadden niet zo'n heel erge trek, want ze hadden ons eerst een portie hooi gegeven. Dan hebben we vast een bodempje in de maag en kunnen niet al te veel van dat super lekkere meigras naar binnen slaan.Ze zijn bang, dat we anders last van koliek zouden krijgen en daar zit niemand op te wachten.Morgen mogen we alweer langer en na ongeveer een week komen we aan onze normale weidetijd van 2 a 3 uur. Verder gaan we natuurlijk ook in de paddocks, dus onze stallen staan een flink deel van de dag leeg en dat is precies wat onze mensen willen.Ze zullen in ieder geval wel een steengoede coditie krijgen. Ze maakten al behoorlijk veel kilometers  met in/uit paddocks brengen. daar komt nu in/uit weilanden bij. Hadden ze maar geen manege moeten beginnen.En zo is het maar net !

Maandag 7 mei 2012

Koud, maar geen wind.
Hallo, ik ben Tico.Ik heb nog nooit de pen gehad, want ik woon hier nog pas sinds vorige zomer en wilde eerst de kat uit de boom kijken.Even voorstellen dus. Ik ben een ruin van 12 jaar en liep met mijn vorige mens op wedstrijden in de klasse Z. Maar ze kregen daar een jong paard en hadden geen tijd voor twee paarden en zochten dus een nieuw mens voor mij. Mijn nieuwe mens rijdt nog niet zo lang en wilde graag een paard waar ze wat van kon leren. Nou, dat lukt dus prima. We hebben samen vaak priveles en we begrijpen elkaar steeds beter.
Ik woon in een silostal naast een zekere Harry en vlak bij het voerhok.
Aangezien mijn grootste hobby eten is past mij dat goed, want wij zij hier altijd het eerste aan de beurt als er gevoerd wordt.

Zondag 6 mei 2012

Droog, bewolkt en overdag zo'n 10 graden.
Zondag rustdag ging vandaag niet bepaald op.Vanmorgen vroeg kwam er al een onbekende bus het terrein op rijden en tot onze verbazing reed die zo de binnenbak in.Het moet toch niet gekker worden ! Maar al gauw bleek wat daar de reden van was. De bijbehorende mensen haalden een behoorlijke hoeveelheid vreemde spullen uit die bus. Die werden her en der in de bak neergelegd en gezet.Ze gingen "schrik- en obstakeltraining " geven hoorden we en we kwamen er al gauw achter wat ze daar mee bedoelden.Ik mocht gelukkig ook meedoen en het was me toch een potje leuk...!Je moest over enge matrassen lopen, langs een draaiende cirkelzaag, door dichte mist, dwars door rare gordijnen enz. enz. Je houd het niet voor mogelijk wat ze allemaal aan rare dingen bedacht hadden. Maar het was echt kicken en we hebben er allemaal veel van geleerd.
Stal de Eik Stal de Eik
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 5 mei 2012

Koud, niet meer dan 5 graden. 's Middags een beetje regen. Niet veel, maar wel langdurig.Ik en nog een paar anderen zijn net in die regentijd op buitenrit geweest en het klinkt misschien raar, maar we hebben er helemaal geen last van gehad.In het bos merk je nooit wat van minder goed weer.
s' Morgens hadden we bezoek van een paar vreemde paarden, die met hun mensen in een kar een grote rit door onze mooie Holterberg kwamen maken. In ons gebied zijn namelijk , behalve de kleine weggetjes voor ons, een heleboel brede zandpaden,die monstergeschikt zijn voor karretjesmensen met karretjespaarden. Ze hebben dan ook een heel leuke rit gemaakt vertelden ze. Alleen jammer, dat een van hun mensen toen ze terugkwamen en hier de oprit in reden ,van de kar is gevallen toen een van de paarden een stukje opzij sprong.
Hij had zijn arm zeer gedaan en we hopen allemaal,dat het gauw weer beter zal zijn.
Stal de Eik

Vrijdag 4 mei 2012

Bewolkt en zo'n 12 graden.
Je kunt wel merken, dat het vakantie is.Er kwam namelijk een hele stoet kinderen aan en ze bleven de hele dag.Lekker rijden, ons poetsen,spelletjes doen, speurtocht enz. enz.Ze waren er heel druk mee en wij ook.Maar wij vinden al die aandacht hartikke fijn en de kinderen vinden het heel erg leuk. We hadden dus allemaal een superdag !!

Pagina: «  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement