Het Dagboek

Maandag 2 november 2015

De mist is de hele dag gebleven en er was ook geen wind om het weg te waaien.
Ik ben Pjotr.Dit keer zielige Pjotr. Jullie hebben al vernomen, dat ik een zeer achterbeen heb en dat is nog niet veel beter geworden.Het is wel wat dunner geworden ,maar er zit nog steeds een verdikking,die ze niet snappen en het doet ook nog pijn.Het verbaasde me dus niks dat ik vanmorgen het dierenartsmens zag verschijnen. Die heeft gevoeld en gekeken , maar wist ook niet wat het was.Hij zei, dat het het beste was om er een echo en een foto van te maken. Ik vind alles prima als ik maar van de narigheid af kom.Ik verveel me te pletter, want behalve in de paddock staan en een beetje wandelen (wat ik trouwens best wel erg waardeer) is er helemaal niets te doen. Balen...

Zondag 1 november 2015

Hele dag zon en 's avods hele dikke mist. Ik kon de overkant van het plein niet meer zien.
Het was vandaag wel een heel andere dag dan vorige week dezelfde tijd. En daar is ook niets mis mee. Alles op zijn tijd zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 31 oktober 2015

Hele dag zon, geen wind, 18 graden.
Alweer een superdag. Jammer, dat onze weidetijd voorbij is. Nou ja, het gras is toch niet meer zo lekker en bovendien liggen er dit jaar extreem veel eikels overal rond. Persoonlijk vind ik die dingen niet te pruimen, maar sommigen, zoals buurman Pjotr, zijn er juist gek op. Dom werk, want behalve dat ze vies zijn, zit er nog gif in ook (ze noemen dat tanine), waar we erg ziek van kunnen worden en zelfs aan dood kunnen gaan."Dat is dan net zo'n dom werk als wanneer mensen roken. Daar zit ook gif in, kunnen ze ook erg ziek van worden en kunnen er ook aan dood gaan en ze doen het toch" zei Pjotr en daar had ik dus geen antwoord meer op.

Vrijdag 30 oktober 2015

De hele dag zon, geen wind en 15 graden.
Ik kan me jaren herinneren, dat het deze tijd van het jaar iedere nacht stevig vroor en overdag maar net boven het nulpunt kwam.En nu loopt iedereen te puffen met te dikke kleren of ze hebben het zomerspul maar weer tevoorschijn gehaald. Het kan verkeren.

Donderdag 29 oktober 2015

Wisselend bewolkt en droog. Windstil. Echt niets voor de herfst.
Hoewel er bijna geen wind is beginnen onze bomen steeds kaler te worden. Dat betekent veel extra werk voor onze mensen. Hoeven ze zich ook niet te vervelen.

Kruiwagens

Woensdag 28 oktober 2015

Druilerig, mistig en totaal windstil. Weer eens iets anders.
Buurman Pjotr is een beetje uit de running. Hij heeft een klein wondje aan zijn linker achterbeen en hij loopt niet zo gemakkelijk als anders.Het been is ook dik. Zijn mens wandelt nu iedere dag met hem en zijn been wordt een paar keer per dag afgespoten met koud water. Dat schijnen ze te doen, omdat er dan door de kou meer bloed naar de zere plek stroomt, waardoor de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Of zoiets. Ben benieuwd of het helpt.

Dinsdag 27 oktober 2015

Droog en zonnig. 18 graden.
Het is inmiddels weer zo zomers, dat we de dekens weer af hebben.De mensen lopen nu ook niet in hun winterkleding en ik ben blij, dat ze hebben bedacht, dat dat ook voor ons geldt. Warm is fijn, maar te warm absoluut niet.

Maandag 26 oktober 2015

Droog, zonnig, 17 graden
Hallo, daar ben ik alweer Een half jaar is zo voorbij. Mijn naam is Jasmijn en ik woon nog steeds in de grote stal naast Pjotr en op het moment een zekere Toby.
Toen ik in de paddock stond zag ik, dat de crossbouwmensen druk bezig waren om de hindernissen, die ze eerst met veel moeite hadden opgebouwd op het bouwland achter ons, weer af te breken. En afbreken gaat toch echt veel sneller dan opbouwen, want aan het einde van de dag was het veld weer leeg. En het fijne was , dat het dit keer bij het afbreken en opruimen ook eens een keer droog weer was. De laatste jaren was het vaste prik, dat de dag na de cross de hemel open ging en die arme afbreekmensen zowat wegspoelden.

Zondag 25 oktober 2015

Droog, zonnig, weinig wind en zo'n 17 graden.
Toen ik vanmorgen uit mijn buitenluik keek zag ik tot mijn vreugde, dat het prachtig weer was.

cross

Al gauw begonnen de mensen van heinde en verre aan te komen rijden met hun rolhokken vol paarden en pony's. Het duurde niet lang of de twee parkeerweiden stonden mudvol.

auto's  Trailers
De rijmensen van onszelf, die de middencross mochten doen, hebben 's morgens vroeg de cross gelopen onder leiding van Arjan, die bij iedere sprong precies uit de doeken deed wat de bedoeling was.

Cross

 
Ik vond het megaleuk om de middencross te lopen. En je raad nooit wie foutloos heeft gecrossed en foutloos gesprongen en de eerste prijs heeft gekregen !! Juist ja...Watsildit, oftewel mijn persoontje. Ik ben heel erg trots en mijn dag kon natuurlijk niet meer stuk.Net zoals trouwens de dag van de andere deelnemers.Iedereen heeft genoten en ik hoorde, dat er veel leuke mailtjes zijn gekomen om te bedanken voor deze, zoals ze zeiden, super goed georganiseerde wedstrijddag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn.

Zaterdag 24 oktober 2015

Droog, veel zon en weinig wind. 16 graden.
's Morgens was er gewoon les en 's middags......de kindercross. Leuk, leuk. Bij de kindercross worden de meeste pony's begeleid door loopmensen, natuurlijk super snelle loopmensen,omdat  onze mensen alle rijkinderen graag heel aan de finish willen zien. Pony's worden namelijk wel eens erg enthousiast als ze lekker door het bos en over het land mogen rennen . Ze vergeten dan wel eens,dat het de bedoeling is, dat de kinderen op hun rug daar ook blijven en tegelijk met hen door de finish gaan, terwijl die kinderen nog net niet genoeg ervaring hebben om daar zelf alleen voor te zorgen.En dat is dan zo goed opgelost.
Ik heb gehoord, dat ik inderdaad morgen mee mag doen met de middencross en daar verheug ik me mateloos op.Het lijkt me helemaal te gek om nu eens lekker uit mijn dak te gaan in het vrije veld.

kindercross

Pagina: «  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement