Het Dagboek

Vrijdag 23 oktober 2015

Wisselen bewolkt, toch vaak zon en weinig wind.
Het is vakantie en als er vakantie is is er altijd een kampdag.En die kampdag was dus vandaag.Altijd gezellig zo'n stelletje enthousiaste rijkinderen, die de hele dag met ons komen rijden, knuffelen en spelen.

Donderdag 22 oktober 2015

Bewolkt en rustig weer.
De crossbouwmensen hebben zich de hele dag in het zweet gewerkt om alle vlaggen,sponsorspandoeken,richtingaanwijzers enz. op de goede plek te krijgen.
In de buitenbak, die  helemaal blank staat  zijn allemaal geulen gegraven en het voermens komt zowat ieder uur het zand, dat met het afstromende water wordt meegesleept en de slootjes verstopt, weghalen. En je kunt al goed verschil zien. Eerst was het alleen maar een hele grote plas en nu zijn het al meerdere plassen geworden. Er is dus al een heleboel water weg, maar het is toch nog steeds meer een eendenparadijs dan een nette buitenbak , waarvandaan de cross zal worden gestart en waar moet worden los gereden.

Woensdag 21 oktober 2015

Zwaar bewolkt, droog en weinig wind.
Onze mensen waren vandaag dubbel blij.De mais is er vandaag eindelijk af gegaan, zodat de crossbouwersw hun werk af kunnen gaan maken. En bovendien was Sandra jarig en hoewel ze nog niet zo heel erg jarig was als vorige week Margriet, is zoiets toch altijd genoeg reden voor veel felicitaties, cadeautjes en taart.

Verjaardag

Dinsdag 20 oktober 2015

Wisselend bewolkt, af en toe zon.
Het schijnt weer de een of andere vakantie te zijn. Rijkinderen lopen tenminste af en aan op tijden, dat ze anders nooit te zien zijn.Ze vinden het hier leuker dan op school en dat kan ik me best voorstellen.

Maandag 19 oktober 2015

Veel zon ,weinig wind.
Ik ben Sil, een afkorting van Watsildit, en ik woon tegenwoordig in een Silostal tussen Venice en het brokkenhok. Allebei prima buren. Venice is mijn vriendin en weidemaatje en door naast de voersilo te staan ben ik als eerste aan de beurt als er gevoerd wordt. Ook niet verkeerd...Mijn mens heb ik al lang niet gezien, maar gelukkig mag ik geregeld meedoen in de lessen. Ik verveel me dus echt niet.Voor mij als draver is de galop nog wel een dingetje, maar de mensen zeggen, dat ik erg mijn best doe en ook goed vooruit ga.Ik meen zelfs opgevangen te hebben,dat ik zondag mee mag doen in de middencross. Dat zou vet cool zijn..Ik hoop, dat het waar is.

Zondag 18 oktober 2015

Wisselend bewolkt, niet veel wind.
Ik heb weer mijn gewone stapexercitie gedaan. Hoewel het niet echt spectucalair is begin ik er toch aan te wennen en is het een welkome onderbreking van de dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 17 oktober 2015

Overdag droog en somber.
Ondanks al het water van de laatste dagen kon er flink worden doorgewerkt aan de cross. De meeste grond ligt namelijk tamelijk hoog en staat dus gelukkig niet zo snel onder water.

Crossbouw Crossbouw hindernis 4

Hindernis 4

Vrijdag 16 oktober 2015

Nog steeds veel buien, maar tussendoor af en toe droog. We gaan vooruit.
Gisteren heb ik met belangstelling bekeken hoe een van mijn overburen, Obiku, van zijn wintervacht is verlost. Hij was er eerst niet zo blij mee, maar toen alles er af was voelde het toch wel lekker, zei hij.Met een warme deken ,die in het werk afgedaan kan worden in plaats van zijn oude vacht, die dan drijfnat werd is het probleem opgelost, dat hij het koud kreeg door het opdrogen van zijn natte wintervacht. Goed geregeld dus.
Ik zal dit jaar wel niet geschoren worden, want ik werk niet en wordt dus ook niet bezweet. best wel jammer.Ik zou heel graag weer mee willen doen, maar mijn tijd zal hopelijk ook wel weer komen. Geduld is zulk een schone zaak.

Obiku 

Donderdag 15 oktober 2015

De hele dag regen en niet te zuinig. De hele dag door.
We zagen trouwens vanmorgen iets geks.Margriet kwam langslopen en dat is op zich natuurlijk niet gek, maar wat ze op haar hoofd had was merkwaardig . Ik had nog nooit zo'n rare pet gezien.Later hoorden we, dat dat was, omdat ze jarig was en dit keer wel heeel erg jarig ! Ze is namelijk 50 geworden en dat schijnt om de een of andere reden bij de mensen heel iets anders te zijn dan 49 of 51. Of zoiets. In ieder geval hadden ze een grap bedacht. Margriet had bij het koffiedrinken om 11 uur al getracteerd en had allerlei cadeautjes gehad, zoals bij een verjaardag de gewoonte is. Einde van de festiviteiten. Maar toen het feestvarken dus nietsvermoedend tussen de middag haar boterhammetje dacht te gaan opeten in de kantine, trof ze daar tot haar verbazing een feestelijke lunch aan op tafel plus een groot gezelschap mensen,die zingend overal vandaan opdoken. Misty zei, dat ze zich allemaal ,iedere keer als Margriet niet in de buurt was,naar binnen hadden gesmokkeld, maar dat de pony's bij de binnenbak hat best wel hadden gezien. Lachen toch...Ik hoorde, daat het heel gezellig was geweest.

Margriet Margriet

 

Woensdag 14 oktober 2015.

Regenachtig, de hele dag.
Onze mensen zijn helemaal niet blij met dit weer. Over anderhalve week zal de jaarlijkse recreantencross zijn en ze beginnen zich er nu echt een beetje zorgen over te maken, dat de mais,die dit jaar extreem laat rijp is, niet op tijd van het land zal zijn.

Pagina: «  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement