Het Dagboek

Donderdag 10 december 2015

Overdag bewolkt en winderig, 's nachts regen.
Vanmorgen kwam er een groot machineding het plein op en begon vlijtig een laagje modder er af te schrapen. Dat spul werd opgeladen en weggebracht en een ander groot machineding bracht er ander spul voor in de plaats. Dat werd netjes uitgevlakt en het zag er beeldschoon uit. "Voor zolang als het duurt,"zei Pride, die er ook met zijn neus bovenop stond, sceptisch."Als het weer gaat regenen komen er toch heus wel weer plassen. Wat ik je brom."En ik ben bang, dat hij gelijk heeft .Op het gedeelte waar gestraat is staan ook steeds plassen en regenen doet het nu een keer overal even hard.

Plein onderhoud Plein onderhoud 2

Woensdag 9 december 2015

Hele dag zon en weinig wind.
Deze week wordt er steeds geoefend voor een vaardigheidsproevenwedstrijd. Dat zijn een soort dressuurproeven met allerlei obstakels onderweg. Leuk hoor. Weer eens iets anders.

Vaardigheid

Dinsdag 8 december 2015

Hele dag zon en minstens 11 graden.
Vandaag is de tandartsmensenclub weer eens lang geweest. En helaas voor sommigen van ons niet alleen langs.Ze zijn binnen gekomen, hebben een heleboel boren, beitels en andere enge dingen uit hun rolhok laten zakken . Ze zijn uren bezig geweest om Calimero,Toby, Jorik, Zazou en Nicky te verlossen van scherpe randjes en ander ongerief. Iets wat die dieren uiteraard toch wel waarderen als het een keer achter de rug is.Pjotr, Okkie en Melli kwamen dit keer met de schrik vrij. Ze waren wel aan de beurt, maar hun gebitten waren nog prima in orde. Na inspectie mochten ze meteen weer vertrekken en hoeven pas over 6 maanden weer te verschijnen.

Tandarts

Maandag 7 december 2015

Droog,bewolkt, weinig wind en wel 10 graden.
Ik ben Lizzy en woon tegenwoordig dan hier en dan daar. Vorige week resideerde ik in een binnenbakstal en op het ogenblik hebben ze me in de duobox gezet in de nieuwe stal. Blue is naar huis en Pim, die er naast stond is ook weer vertrokken. Hij bleek toch iets te klein om Nushky te kunnen vervangen. Jammer voor hem.We wensen hem een fijn ander plekje toe, want het is wel een leuke pony.

Zondag 6 december 2015

Wisselend bewolkt. Nog steeds geen winterkou.
Gisteren heeft Blue ons weer verlaten. Ze zei, dat ze nu helemaal was gewend aan onze binnenbak. Het was helemaal niet meer eng en als haar rijkind hier les heeft zal ze met plezier terugkomen. En daar was het dus ook om begonnen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Lizzy

Zaterdag 5 december 2015

Zwaar bewolkt en heel erg veel wind.
Vandaag hadden we hoog bezoek. Sinterklaas had een van zijn Pieten gestuurd om toezicht te houden bij de pepernotenrace ter ere van zijn verjaardag. De rijkinderen moesten dus midden in een proef afstappen, pepernoten ophalen bij Zwarte Piet, ze meteen opeten en dan weer opstappen en verdergaan. Het ging er om wie het snelste met alles klaar was.
Pluto deed ook mee en zei, dat hij zijn ogen had uitgekeken naar die zwarte meneer. Nou, hij moet het maar goed onthouden, want ik geloof niet, dat ze in China iemand hebben,die 's nachts met een paard over de daken rijdt en zwarte Pieten, die door de schoorstenen  kruipen om binnen cadeautjes neer te leggen.

Zwarte Piet 1 Zwarte Piet 2

Vrijdag 4 december 2015

Bewolkt, winderig en behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. 11 graden.
Ik ben weer eens in mijn rolhok op stap geweest.Ik dacht eerst even, dat ik naar een concours moest, maar omdat ik niet was ingevlochten viel dat uit.Het bleek al gauw, dat mijn mens mij had opgehaald om mijn voeten te laten bijwerken. Haar smit kent mij en mijn voeten al sinds ik geboren ben en daarom laten ze het maar liever zo. Ik vond het best gezellig, maar ik was wel blij, dat ze me meteen weer hebben teruggebracht.Ik heb tenslotte werk te doen.En het is echt leuk om weer een beetje onmisbaar te zijn !!

Donderdag 3 december 2015

Buien, soms beetje zon, veel wind.
Er schijnt binnenkort weer een soort feest te zijn, waarbij een zekere Sinterklaas geacht wordt om met een schimmel over de daken te rijden.Ik ben blij, dat ik bruin ben. Hoef ik er tenminste niet bang voor te zijn, dat ik moet invallen als dat dier geblesseerd raakt. Ik moet er echt niet aan denken ...Maar die schimmel, Amerigo heet hij, schijnt er zijn hoef niet voor om te draaien.Knap werk hoor !
In de kantine hadden ze ook sinterklaasfeestjes en de rijkinderen hadden dolle pret met het uitpakken van de cadeautjes en surprises. Het zag er heel gezellig uit.

Sinterklaas

Woensdag 2 december 2015

Zwaar bewolkt, maar meestal droog.
In onze stal is het op het ogenblik een komen en gaan van gasten en/of medewerkers op proef. Maandag is er een kleine pony, genaamd Blue,in een deel van de duobox komen te staan. Hij vertelde, dat hij even komt logeren om aan de binnenbak te wennen. Hij woont namelijk met zijn mensen op nog geen twee kilometer van hier. Ze hebben daar een buitenbak en als hij daar moet werken is er niets aan de hand. Maar als zijn mensje hem meeneemt naar hier voor de lessen slaat hij op tilt. Eng, eng, eng.En daar gaat hij dus nu aan werken.

Dinsdag 1 december 2015

Nog meer regen. Het is langzamerhand bijzonder als het een keer niet regent. Maar alles went.
We krijgen altijd ons hooi in grote netten en de hulpmensen brengen die, nadat ze gevuld en gewogen zijn, met een kruiwagen naar de stallen. We hebben met belangstelling gevolgd, hoe ze steeds meer netten op 1 kruiwagen konden stapelen. En tegenwoordig is de stapel zo hoog, dat een hulpmens, dat met een volgeladen kruiwagen loopt totaal geen zicht meer heeft op waar hij heen gaat. Eerst werd er nog wel van een afstand door de anderen iets geroepen van...beetje links, beetje rechts enz. Maar tegenwoordig vertrekken ze gewoon en lopen feilloos de goede stal in zonder te zien waar ze heengaan en zonder iets te verliezen. Knap hoor. Oefening baart kunst, dat zie je maar weer.

Volle kruiwagen

Pagina: «  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement