Het Dagboek

Woensdag 7 maart 2012

Storm en regen en nog koud ook.
Nushky zou vandaag weer in een les mee mogen lopen, maar dat was een kort genoegen.Hij had er namelijk zo vreselijk veel zin in, dat zijn rijkind  niets met hem kon beginnen.Hij nam haar gewoon mee naar waar hij naartoe wilde en echt niet langzaam. Daarom werd Bill bliksemsnel voor haar opgezadeld en kon Nushky aftaaien naar stal om zijn zonden te overdenken. Op ongelukken zit tenslotte niemand te wachten.

Dinsdag 6 maart 2012

Bewolkt en rustig.
Tot ons plezier hebben we gisterenavond onze Janet weer zien verschijnen.En ze liep zonder probleem helemaal rechtop! De verstekeling vertelde,dat hij had besloten om zich wat aardiger te gaan gedragen en Janet niet meer bij alles wat ze deed en at misselijk te laten worden.Hij was namelijk al een beetje groter gegroeid en was daardoor ook een beetje wijzer geworden. Mooi meegenomen toch !Wij zijn benieuwd of het een jongetje of een meisje zal zijn, maar hij/zij wil het niet zeggen. Enfin, tot midden augustus zullen we het moeten doen met commentaar van iemand,die we niet kunnen zien, maar die wel heel duidelijk aanwezig is. Hij/zij vertelde ook nog in de gauwigheid,dat hij/zij al had paardgereden. Hij/zij vond er niets aan, al dat gehobbel."Zul je zien, dat het een jongetje wordt," zei Igor en daar kon hij best eens gelijk mee hebben.

Maandag 5 maart 2012

Droog en een dtuk kouder Niet meer dan 3 graden en dat zijn we niet meer gewend.
Hoi, ik ben Olleke.Ik woon gelukkig alweer een poosje op mijn oude stek in de nieuwe stal.Ze hadden me verhuisd naar de sterstal, maar daar ben ik maar een blauwe maandag geweest.Ik kon daar niet wennen, hoe aardig de paarden daar ook zijn.Ik kon er niets aan doen ,maar ik werd super chagerijnig ook in de lessen.De reden daarvan hebben ze gelukkig gauw begrepen. Nu is dus alles weer in orde en heb ik weer plezier in mijn werk.

Zondag 4 maart 2012

Rustig weer, niet veel mis mee.
We hoorde, dat er ,gelukkig niet erg in de buurt, een besmettelijke paardenziekte is uitgebroken. De mensen zijn behoorlijk geschrokken,want alle wedstrijden in het hele land tot kampioenschappen aan toe, zijn afgelast. Verder wordt iedereen vriendelijk ,maar dringend, gevraagd om zo min mogelijk paarden te vervoeren en zelf niet van het ene naar het andere paardenbedrijf te gaan zonder eerst andere kleren te hebben aangetrokken enz. enz. Het schijnt niet schadelijk te zijn voor mensen, maar als je als paard besmet wordt ben je goed aan de beurt.Je schijnt zo ziek te worden, dat je niet meer kunt staan en niet meer plassen. Ze moeten je dan in een soort draagband hangen,zodat je niet omvalt en je plas een paar keer per dag met een slangetje uit je blaas halen. Als je geluk hebt overleef je het dan, maar het herstel duurt lang. Als je pech hebt is alle moeite voor niets en is het einde verhaal.Het heet rhinopneumonie en niemand weet nog goed waarom dat soms zo maar ineens ergens opduikt. Er schijnen trouwens de laatste tijd geen nieuwe uitbraken te zijn geweest, dus hopelijk is de ellende over een dag of 14 weer voorbij.
De week is weer om en ik geef de pen aan Olleke.

Zaterdag 3 maart 2012

Zwaar bewolkt. Geen zonnetje te zien, maar ook geen regen of wind.
Al heel vroeg vanmorgen hoorden we een grote herrie in de buurt.Toen ik buiten kwam zag ik ook waar dat vandaan kwam. Hele kuddes mensen op lawaaifietsen kwamen voortdurend langsscheuren. Ze hadden zo te zien enorm veel haast om ergens naartoe te gaan, maar het gekke was, dat ze het kennelijk niet goed konden vinden, want de meesten kwamen wel 4 keer langs. Zielig hoor..."Helemaal niet zielig", zei Pride."Dit is een wedstrijd en heet enduro.Ze zijn op weg naar eeuwige roem en dat is heel wat anders." Nou ja, als ze maar plezier hebben en vooral als het maar niet vaker dan 1 keer per jaar is.Dat is nog net te doen.

Vrijdag 2 maart 2012

Zonnig en een poosje wel 15 graden.
Het schijnt weer de een of andere vakantie te zijn.Voorjaarsvakantie om in stijl te blijven. Vandaag was er dus een kampdag. Een clubje rijkinderen heeft zich de hele dag bezig gehouden met rijden, spelletjes doen en ons vertroetelen. Niet verkeerd. Wij vinden het net zo leuk als zij.
Stal de Eik

Donderdag 1 maart 2012

Bewolkt, windstil, 10 graden.
De grote schoonmaak is kennelijk ook al begonnen. De trailer is het eerste aan de beurt. Ik wil niet naar doen, maar dat mocht tijd worden. Je kunt nu tenminste weer zien wat voor kleur dat ding heeft.
Stal de Eik

Woensdag 29 februari 2012

Bewolkt, geen wind, beetje motregen.
Het wordt echt voorjaar !De bloembakken worden weer gevuld met lekkere, ik bedoel natuurlijk leuke bloemetjes. We kijken er toch alleen maar naar .Tenminste dat hopen de mensen.....
Stal de Eik

Dinsdag 28 februari 2012

Zwaar bewolkt en af en toe wat fijne regen.
Vanmorgen kwam de tandarts weer eens langs. De box van Pride werd geannexeerd als behandelplaats. Byou werd nagekeken en hoeft pas over 9 maanden terug te komen, Pjotr en Jasmijn over een half jaar en Lizzy en DP over 3 maanden. Zij waren dus de bofkonten.Nicky, Olleke en Okki waren wel het haasje. en hun mond is weer netjes in orde gemaakt. Okkie heeft dikke pech. Hij blijkt een begin van EOTRH te hebben."Een begin van wat???" vroeg Leonardo verbaasd." Nou, heel gewoon Equine Odontoclastic Tooth Resorption and Hypercementosis," zei Max losjes. Hij had natuurlijk afgeluisterd wat de tandarts aan onze mensen vertelde. Het schijnt, dat er dan een soort verdikking boven de tanden ontstaat (zie foto) plus, dat er gaten kunnen vallen in de tanden. Okkie had ook een gat in zijn hengstentand. Ook dat kun je op de foto goed zien.En weet je wat? De tandarts heeft er een vulling in gedaan net als bij de mensen. Het moet toch niet gekker worden !
Stal de Eik Stal de Eik

Maandag 27 februari 2012

Rustig weer. Grijs en somber.
Ik ben DP en woon achterin de nieuwe stal naast Ulinka en tegenover Igor.Dat is een prima plek,vlak naast het hooi, dat daar altijd wordt klaargelegd. Met een beetje mazzel letten ze niet goed op en leggen het soms zo, dat ik, als ik me erg uitrek, er net bij kan. Als ze dan ook nog weggaan zonder dat ze dat gezien hebben vermaak ik me wel.
Het weer was vandaag grijs, maar voor ons allemaal was het een pikzwarte dag. Wij hebben vandaag afscheid moeten nemen van onze grote wijsneus Donna. We wisten niet, dat ze ziek was en dat was ook niet zo te zien, maar ze had ons wel eens verteld, dat ze de laatste tijd bijna altijd hoofdpijn had. Soms heel erg, soms wat minder, maar altijd zo, dat ze steeds minder wist wat ze deed. Het werd steeds moeilijker om haar normaal naar een paddock te brengen. Meestal brak ze los en rende dan alle kanten op. Onze mensen zaten met de handen in het haar.Orlando vertelde, dat vannacht Furie, de leidster van onze kudde paarden in de paardenhemel, was langs geweest. Ze zei tegen Donna, dat het tijd werd om zich bij die club te voegen. Paarden daar schijnen daar namelijk nergens meer last van te hebben. Dat leek haar wel prettig, maar zomaar plotseling weggaan vond ze toch wel erg moeilijk. "Denk er nog maar eens over," zei Furie. "Je plaats is gereserveerd en eerlijk gezegd kan ik wel wat hulp gebruiken."Toen Donna dat hoorde besloot ze om dan toch maar te vertrekken" Ik wordt daar eerste assistent van Furie," zei ze."En dat lijkt me toch wel leuk, vooral als ik daar geen hoofdpijn meer heb." Dus ze zei "Aju, het ga jullie goed " en is weggegaan. We zullen haar erg missen, hoe eigenwijs en dominant ze ook was. Het zou me trouwens niets verwonderen als ze de volgende keer als een van ons klaar is om naar de paardenhemel te gaan door Furie gestuurd wordt om dat te vertellen. Je bent tenslotte eerste assistent of niet !

Pagina: «  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement