Het Dagboek

Vrijdag 21 juni 2013

Wisselend bewolkt en af en toe regen.
De spoedcursusmensen hebben met Orlando en Okkie een buitenrit van 2 uur gemaakt onder leiding van Pride. Ondanks het feit, dat ze het niet droog hebben gehouden onderweg, en dat is zacht uitgedrukt voor het natte pak, dat ze hebben gehaald, vonden ze het toch een leuke rit. Ons  "achtertuintje," de Holterberg is zo mooi, dat het altijd veel goedmaakt.
Buitenrit met Karin 

Donderdag 20 juni 2013

Bewolkt, nogsteeds veel wind en nog steeds erg koud voor de tijd van het jaar.
Deze week zijn er twee mensen, die vorig jaar een spoedcursus hebben gedaan , op herhaling. Ze hebben iedere dag twee keer les en het gaat prima.

Woensdag 19 juni 2013

Droog en heel veel wind.
Gisteren zijn Famke en Tristan weer gearriveerd. Hun mensen gaan ook al weken lang op vakantie en hup...daar zijn ze weer.Gezellig hoor.
Deze week en de volgende  hebben we er ook een leermens bij. Stagiaire noemen ze dat geloof ik. Ze heeft hier vroeger leren paardrijden, dus ze weet nog een beetje hoe het hier allemaal reilt en zeilt. Dat is voor alle partijen best gemakkelijk.

Dinsdag 18 juni 2013

Bewolkt en somber weer. Droog.
Overbuurvrouw Venice stond sip te kijken. Ze vertelde, dat haar mens Monique was weggegaan en voorlopig ook niet terug zou komen. Ze ging in een mensenvliegdoos met vakantie naar Amerika. Aangezien ze de vorige keer, dat ze daar geweest was een paard mee terug had genomen was Venice er niet erg gerust op, dat ze dit keer alleen zou terugkomen."Maak je maar niet druk,"zei Orlando. "Ze heeft nu toch jou al en dat lijkt me helemaal genoeg. Toch ?" En ik denk, dat hij daar gelijk mee heeft. Venice was ook alweer een beetje gerustgesteld. En omdat Monique heel goed heeft geregeld, dat andere mensen haar poetsen en rijden had ze er wel vrede mee. Ze zou de tijd wel doorkomen zei ze. En zo is het maar net.

Maandag 17 juni 2013

Bewolkt, droog, winderig.
Ik ben Igor en woon tegenwoordig weer eens in de grote stal tussen BB en Jasmijn. Ik val als schimmel best op tussen die twee zwarte dames, maar ik denk niet, dat ze me daarom hier hebben gezet. Ik ben gewoon makkelijk in de omgang en kan dus overal staan. Dat brengt me geregeld naar andere stallen en dat vind ik prima.

Zondag 16 juni 2013

Droog, bewolkt en winderig.
Vandaag hier niet veel te beleven. Vanmorgen zijn er wel een paar auto's met rijmensen vertrokken naar ergens anders , Zwolle heet het daar geloof ik,om mee te doen aan wat ze noemen "de regiofinale van de zitcompetitie."Ze gingen daar rijden op paarden en pony's van een andere manege om te laten zien hoe hun houding en zit is. Later hoorden we, dat ze het allemaal goed hadden gedaan, een heel leuke dag hadden gehad en dat er zelfs eentje door mag naar de kwartfinale in september. Er schijnen ongeveer 1000 mensen meegedaan te hebben aan die zitcompetitie en nu mogen er zo'n 120 door naar die kwartfinale, dus dat is niet verkeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.
 Zitcompetitie 

Zaterdag 15 juni 2013

Meestal zonnig en droog, maar ook een stevige lange bui. Zo'n 20 graden.
Onze Ko Bus, het voltigeerpaard, krijgt ook al een opknapbeurt.Zijn lijf is inmiddels bekleed met tapijt en hij ziet er alweer een stuk leuker uit.
Kobus het voltige paard

Vrijdag 14 juni 2013

Wisselend bewolkt en winderig.
Er is hier in het voorjaar altijd veel onderhoudswerk te doen.Vader Gerrit is maar eens begonnen met het verfwerk. Wat af is is af tenslotte .
Verven ramen binnenbak

Donderdag 13 juni 2013

Bewolkt, veel wind en tot vreugde van onze mensen ook een paar uurtjes regen. Ze vinden het fijn dat onze erg droge weilanden een oppeppertje hebben gekregen .
De boerenzwaluwen in onze stal hebben hun nesten zo hoog gebouwd, dat er niemand ook maar in de buurt van kan komen. Best jammer, dat er niets te zien is van de opgroeiende jonkies.Maar in de grote stal zijn een paar nesten zo laag, dat zelfs de paarden erbij zouden kunnen.Gelukkig voor de zwaluwen hebben de paarden daar dus geen belangstelling voor.. Bij die arme BB hebben ze een nest op de lamp van haar stal gemaakt en als ze even niet oplet komt ze onder de poep te zitten.
Zwaluwen bij Stal de Eik

Woensdag 12 juni 2013

Zwaar bewolkt, veel wind, maar wel 20 graden.
Alle bomen en struiken worden alsmaar groter.Daarom is het fijn, dat vader Gerrit met zijn zaagding de struiken weer op maat maakt. Op die manier ziet het er verzorgd uit en kunnen de mensen in de kantine weer zien wat ze drinken.
Snoeien van de struik voor de kantine

Pagina: «  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement