Het Dagboek

Dinsdag 17 juni 2014

Wisselend bewolkt. Niet echt zomers, maar wel prettig als je iets wilt doen.
Alles groeit en bloeit en dat ziet er toch een stuk gezelliger uit dan in de winter.Zelfs op het dak van de Sterstal zijn een paar plantjes verschenen, die kennelijk uit zichzelf aan zijn komen waaien. Want ik denk toch niet , dat iemand van hier op het idee is gekomen  om muurpeper op een dak te zaaien.

Dak begroeiing

Maandag 16 juni 2014

Bewolkt en veel wind.Af en toe een spatje regen, maar dat mocht geen naam hebben.
Ben ik alweer aan de beurt. Nicky is de naam. Ik woon al jaren in de nieuwe stal, naast mijn weidemaatje Tico en Zazou.Open luik naar buiten, open luik naar binnen en vrij zicht op iedereen, die hier woont. Je hoort mij niet klagen.Mijn mens heeft nog steeds door de week geen tijd voor mij en ik loop lekker mee in de lessen. Daardoor houd ik een prima conditie en daar heeft mijn mens dan weer plezier van als hij in het weekend lange buitenritten wil maken. Bij de mensen noemen ze dat geloof ik een win-win situatie. Ik ben er in ieder geval blij mee.

Zondag 15 juni 2014

Meestal zon en tegen de 20 graden.
Ik mocht vandaag mee op buitenrit met het begeleidmens op mijn rug. Ik wil altijd voorop lopen. Dat heb ik waarschijnlijk overgehouden uit mijn draverstijd. Aangezien het begeleidmens ook altijd voorop wil lopen komt dat heel goed uit en ik heb me dan ook prima geamuseerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 14 juni 2014

Alweer een beetje minder zomer. Nog maar 19 graden.
Vanmiddag zijn Enide en Jeroen weer vertrokken en Adair en Lukar ook.We dachten, dat ze hun honden hadden vergeten, want die lagen nog braaf in de tuin toen hun mensen al lang en breed weg waren. Maar Bella, een van hen , vertelde, dat eerst Lukar en Adair naar hun woonplek werden gebracht en dat Enide en Jeroen daarna in een mensenvliegdoos met vakantie zouden gaan. Onze mensen zouden vanavond weer terug komen en dan twee weken op hun passen. Tenminste dat hadden de honden ervan begrepen. En ze hadden gelijk, want laat in de avond kwamen onze mensen inderdaad weer het erf op rijden en we waren blij ze terug te zien.

Vrijdag 13 juni 2014

Beetje wolken, beetje zon. 23 graden. Niets mis mee.
Vanmiddag hebben we gelachen. De rijkinderen,die daar ver genoeg voor zijn mogen altijd voor de les instappen op het plein om de boom en na afloop weer uitstappen. Vanmiddag had een groepje zonder zadel gereden en stapten dus ook uit zonder zadel.. Laat nu een van die grapjassen zonder het te vragen  achterste voren op Nushky gaan zitten...Nus vond dat al niet zo erg geslaagd, maar toen het rijkind ook nog even wilde aandraven en hij dus op een rare plek in zijn flanken gekieteld werd, schrok hij zich lam en gaf meteen een flinke bok. Niet zo gek toch...? Het rijkind viel er dus af, maar heeft zich gelukkig geen zeer gedaan. Toch wel een beetje ondoordachte aktie. Ze zal het wel niet weer doen.

Donderdag 12 juni 2014

23 graden  en nog droog ook.
Vandaag zagen wij het dierenartsmens aan komen rijden. Het bleek, dat hij kwam kijken naar Adair, die een bult aan zijn hals had.Volgens dat mens was het niets ernstigs en hij heeft er dan ook verder niets aan gedaan. Adair zelf zit er ook niet echt mee. Hij is alleen ietsje minder mooi, maar op zijn leeftijd kan hem dat niets meer schelen.
We hebben ook een mailtje gekregen van onze mensen. Ze schijnen ergens in een land, dat Zwitserland heet, op een berg te zitten en gaan geregeld met een treintje of in een hangding aan een kabel nog hoger om sneeuwballen te gooien. Je moet er maar lol in hebben.
Zwitserland in de sneeuw

Woensdag 11 juni 2014

Het heeft 's nachts weer zoveel geregend, dat de weiden te week waren,dus vandaag weer eens winterdienstregeling.Gelukkig hebben we veel paddocks, 7 stuks plus de buitenbak,die in tweeen kan. Dus 9 mogelijkheden om iedere dag allemaal het hele jaar door allemaal naar buiten te kunnen.
In de grote stal was het vandaag feest. Pjotr was jarig en het brave dier is alweer 19 jaar geworden. Orlando wist nog te vertellen, dat hij nog had meegemaakt, dat Pjotr als driejarige bij ons kwam.Wat vliegt de tijd.
Pjotr jarig 

Dinsdag 10 juni 2014

24 graden en weinig wind.
Vandaag was Marielle, ons osteopathenhulpmens weer eens hier. BB, Bill en Venice zijn gecontroleerd en o.k. bevonden.Adair en Lukar, onze gastpaarden,die ook vaste klant van Marielle zijn, waren ook aan de beurt en zijn wel behandeld.
Wij wonen vlak bij de bossen van de Holterberg en het nadeel van het mooie zomerweer is altijd, dat dan de steekvliegen oftewel dazen, massaal in de aanval gaan. Gelukkig hebben wij daar bijna geen last van. Onze helpmensen zijn inmiddels gestart met de behandeling met Endure en dat helpt gewoon al jaren. Het is in het begin wel wat extra werk en echt goedkoop is het ook niet, maar wij kunnen 's zomers gewoon in de wei zonder vliegendeken en tamelijk ongestoord op buitenrit  .Dat is toch wel heel erg prettig.De eerste keer worden we ingesmeerd, daarna na twee dagen, dan na 4 dagen en dan na 1 week. Daarna hoeft het nog maar ongeveer iedere 10 a 14 dagen. Na 1 maand kunnen we ook wel weer worden afgespoten, maar wassen met zeep is even niet aan de orde.Nou, we kunnen dat niet erg vinden.

Maandag 9 juni 2014

Opnieuw heel erg warm. 's Middags alweer uit het niets een enorme plens regen. Toch wel erg welkom op onze inmiddels gortdroge weilanden.
Mijn officiele naam is Watsildit, maar iedereen noemt mij altijd Sil.Ik woon al een tijd in de nieuwe stal vlak naast de spuitplaats.Mijn mens kan haast nooit komen en vond het daarom een goed idee als ik een beetje mee zou mogen werken met de medewerkers hier. Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, want ik ben nog lang niet zo knap als de anderen. Bovendien is galop voor mij , als ex-draver,die absoluut nooit mocht galoperen,nog een hele klus. Dus eerst heeft Monique een hele tijd op mij gereden om mij bij te scholen en dat doet ze nog geregeld.Maar ik mag inmiddels al wel af en toe met gevorderde rijmensen,die dit leuk vinden, meelopen in de lessen.Iedereen zegt, dat ik heel erg goed mijn best doe en dat is natuurlijk leuk om te horen.

Zondag 8 juni 2014

Ietsje koeler. Zo'n 26 graden.
Ik mocht lekker mee op buitenrit en het was prima vertoeven in het bos en op de hei, die warempel al bijna in bloei staat. Die plantjes zijn toch wel tamelijk de weg kwijt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Pagina: «  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement