Het Dagboek

Vrijdag 7 augustus 2020

Zonnig en heet. Wel 33 graden.
's Morgens is het in de binnenbak nog best goed uit te houden. Ik hoorde , dat dat komt , omdat de avond tevoren heel laat wordt gesproeid. Dat water neemt dan kennelijk de warme lucht mee naar de grond en de koelere avondlucht krijgt dan de kans om naar binnen te stromen.
Er kon dus nog even geoefend worden voor wat de kinderen de ophaalmensen wilden laten zien, zoals voltige en carroussel. Er werd ook nog een sprongetje gemaakt, maar 's middags niet , want daar was het inmiddels te warm voor geworden. 
Toen iedereen na aflloop naar huis ging zeiden een heleboel tegen ons en ook tegen elkaar "Tot ziens, want we komen volgend jaar weer. " En dat is toch leuk om te horen...

Ponykamp week einde

Donderdag 6 augustus 2020

Geen wind, hele dag zon 31 graden.
De ponykampkinderen mochten vandaag kiezen wat ze vanmorgen wilden doen en dat werd springles en buitenrit. De temperatuur was toen nog niet zo gestegen als 's middags.
"s Middags hadden de medewerkers weer eens vrijaf, want de kinderen zijn vertrokken naar het zwembad en ik denk, dat dat met deze temperatuur een prima plek is om te zijn.
De maisplanten op "ons "crossveld hadden ook een goede dag, want de buurboer zorgde ervoor, dat ze de hele dag enorme plenzen water over zich heen kregen.

Sproeien

Woensdag 5 augustus 2020

Veel wind, hele dag zon en 28 graden.
Toen ik vanmorgen uit het raam keek zag ik Pjotr  langs komen met zijn eigen mens en nog een passagier. Ik wist wel, dat Lisa overal voor te porren is en het verbaasde me dus niks, dat ze nu een lift bij Pjotr best wel gaaf vond, zoals ze later zei.

Pjotr

Dinsdag 4 augustus 2020

Wisselend bewolkt, weinig wind. 23 graden.
Inmiddels is de 5e week van de ponykampen begonnen. We zijn er ondertussen helemaal aan gewend om extra vertroeteld te worden. Dat zullen we nog missen als de ponykampen weer voorbij zijn.

Maandag 3 augustus 2020

Bewiklkt , weinig wind en zo'n 22 graden.
Mijn naam is Orlando en ik woon , sinds ik als 6jarige hier ben gekomen, al ruim 25 jaar in de grote stal .Op dit moment naast Coen en de zadelkamer en tegenover Jess en Ijsje.
Ik hb al jaren pensioen  . De eerste jaren , dat ik hier was ,waren achteraf gezien , niet zo'n succes. Ik als paardenpuber, vond het hartstikke leuk om uit te testen hoe stevig mijn rijmensen in het zadel zaten en zodoende zijn er heel veel zandruiter geworden.Maar toen hoorde ik op een dag toevallig de mensen zeggen, dat ze er genoeg van hadden en dat ze me gingen verkopen. Toen ik begreep, dat ze het echt meenden, heb ik meteen de knop omgedraaid. Foei, dat was op het nippertje, want het laatste wat ik wilde was hier weg te moeten.Tot verbazing van iedereen was ik al gauw het braafste en gemakkelijkste paard van stal , waar iedereen graag op reed van beginner tot en met gevorderde.
En nu heb ik de mazzel, dat ik, na meer dan 20 jaar een super medewerker te zijn geweest ,gewoon hier mag blijven.Normaal wordt er voor de pensionado's een goed huis gezocht als gezelschapspaard. Maar ze zagen de bui al hangen, dat ik ergens anders niet meer zou kunnen wennen. En daar hebben ze helemaal gelijk in, want ik moet er niet aan denken om ergens anders te moeten wonen.  Dus eind goed al goed oftewel beter ten halve gekeerd dat ten gehele gedwaald.

Zondag 2 augustus 2020

Eerst veel wolken en veel wind. Later zon. 24 graden.
Vandaag een hele vrije dag om uit te rusten en weer topfit te beginnen aan de volgende ponykampweek.
De week is weer on en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 1 augustus 2020

Wisselend bewolkt en ietsje minder warm. 28 graden.
's Morgens waren we in de weer met de rijmensen en rijkinderen, die niet met vakantie ergens anders waren en 's middags hadden we vrij. 

Vrijdag 31 juli 2020

Strakblauwe lucht en 's middags 31 graden.
En het was alweer de laatste dag , dat mijn 4e verzorgkind mij nog even lekker poetste en knuffelde. De kinderen gaan naar huis en zullen vannacht als ze slapen misschien nog wel dromen over deze leuke kampweek.

Donderdag 30 juli 2020

Wisselend bewolkt en 28 graden.
Het was opeens een heel stuk warmer. Zo warm , dat de kinderen, toen ze zelf mochten zeggen wat ze 's middags zouden gaan doen, ervoor kozen om naar het zwembad te gaan. En ze hadden geluk , want er was nog genoeg plaats voor de hele groep. Ze hebben de hele middag lekker gezwommen.
Ik zou best ook wel eens willen zwemmen, maar jammer genoeg is er hier nergens in de buurt een plek waar dat zou kunnen. Nou ja, je moet toch wat te wensen overhouden...

Woensdag 29 juli 2020

Zwaar bewolkt , veel wind, 18 graden.
Gisteren was een van onze vrijwilligershulpmensen jarig. Ze werd 21  jaar en volgens Orlando, en die kan het weten, is zij tot nu toe de enige, die hier al 21jaar plus 9 maanden onafgebroken heel geregeld op heel diverse manieren aanwezig is geweest. Varierend van inpandig bij haar moeder voordat ze geboren is via als klein kind meekomen met haar ouders, via zelf heel lang rijkind te zijn tot instructie en kampleidersmens. Hoe leuk is dat...Heel hartelijk gefeliciteerd en ga zo voort !!

21jaar

Pagina: «  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement