Het Dagboek

Zaterdag 18 december 2021

Zwaar bewolkt, windstil, 11 graden.
Laat er nu vanavond weer een zogenaamde persconferentie zijn geweest. Daarin werd verteld, dat er een heel leger van een nieuw soort coronamonstertjes in aantocht is om een heleboel mensen ziek te maken. Ze heten omikron. Is trouwens een rare naam.Ik hoorde, dat ze die monstertjessoorten eerst alpha, beta, gamma en delta hebben genoemd. Dat schijnen dus de eerste 4 letters van het griekse alfabet te zijn.En dan slaan ze ineens een heleboel letters over en noemen een nieuw soort opeens omikron.Maar ik zal wel te dom zijn om dit te begrijpen.
Nu mogen dus de mensen vanaf morgen een heleboel dingen,die eerst wel mochten, niet meer doen.Alle zogenaamde niet-essentiele winkels moeten dicht blijven. Ze hebben bedacht, dat er dan minder mensen die omikron zouden oplopen, zodat er misschien minder mensen naar het ziekenhuis zouden moeten. En hoop doet leven.
Sporten mag gelukkig nog wel. En de regelmensen hebben ook begrepen, dat het  voor ons welzijn absoluut noodzakelijk is ,dat we dagelijks , zoals altijd ,onze essentiele beweging en training krijgen. En daar zijn we heel blij mee.

Vrijdag 17 december 2021

Zwaar bewolkt, soms beetje motregen. 10 graden.
Een paar dagen geleden zagen we het voermens overal rondlopen met een ons onbekend mens in haar kielzog. Dat mens gedroeg zich een beetje vreemd.Hij keek in onze voerbakken, had er opvallend veel belangstelling voor hoe wij er uit zien ,bestudeerde de bedding in onze boxen en de bodems van onze bakken enz. Ik vond het al behoorlijk merkwaardig gedrag.Maar inmiddels heb ik gehoord wat dat mens kwam doen. Het bleek namelijk een spioneermens te zijn. Zo iemand gaat geregeld onaangekondigd kijken bij alle maneges, die net zoal wij zijn aangesloten bij de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) of ze zich wel aan de verplichte regels houden b.v. over veiligheid, orde en netheid enz. Ze kijken dan ook heel erg goed naar hoe het met ons welzijn is gesteld.Nou, ik had ze zo al wel kunnen vertellen, dat wij niets te klagen hebben, maar gelukkig heeft dat spioneermens dat ook begrepen.We hebben tenminste bericht gekregen, dat we onze 4 sterren mogen houden en dat ook nog met het maximale aantal punten voor paardenwelzijn. En daar zijn onze mensen heel blij mee.Loon naar werken noemen ze dat en dat is altijd voor iedereen fijn.

Donderdag 16 december 2021

Zwaar bewolkt, droog en 10 graden.
Gisteren is Evi een poosje een beetje van de wereld geweest. Onze mensen hadden ontdekt, dat ze ook scherpe randen aan haar kiezen had en het paardenarts/dierenartsmens , die dat dinsdag al had bevestigd, was even teruggekomen om haar daar meteen vanaf te helpen. Ze was nog wel een tijdje versufd, maar ze werd heel blij toen ze merkte ,dat de randjes spoorloos verdwenen waren.

Evi 

Woensdag 15 december 2021

Niet nat en niet droog. Iets er tussen in.Zelfs de ramen van de nieuwe stal, die vanzelf dicht gaan als ze nat worden wisten niet meer waar ze aan toe waren. Onze mensen zetten ze van binnen van uit het kantoor iedere keer open . Soms reageerden ze en soms bleven ze gewoon dicht .Het kan verkeren met al die moderne apparaten, die er tegenwoordig een eigen mening op na houden.
Het voermens vertelde,dat ze laatst zelfs een standje van het machineding, waar je lege flessen in gooit had gehad.Dat ding blerde door de hele winkel "niet zo hard gooien". Het moet toch niet gekker worden.

Dinsdag 14 december 2021

Hele dag druilerig, 10 graden.
Dit zijn echt de donkere dagen voor Kerst. Niet prettig, maar nog altijd fijner voor ons dan bv. een laagje plaksneeuw, waardoor we niet meer naar buiten kunnen, omdat we klonten onder onze voeten krijgen. Of 36 graden boven nul wanneer het zelfs in de wei niet meer leuk is. Zoals het nu is kunnen we overal lopen waar we willen en we worden ook niet lek geprikt door dazen en steekvliegen. Laten we maar blij zijn met wat we hebben. Daar wordt je een stuk gelukkiger van.

Maandag 13 december 2021

Zwaar bewolkt. geen wind. 8 graden.
Goedemorgen. Ik hoef me niet meer voor te stellen , want dat heb ik zaterdag al gedaan.
Ik zag vanmorgen, dat Toet een nieuw trucje heeft bedacht om haar maag, waar wel een gat in lijkt te zitten, extra bij te vullen. Je losrukken als je uit je stal wordt gehaald, naar de voerton van Melli racen, de deksel eraf peuteren en gauw zoveel mogelijk naar binnen slaan terwijl je rijkind beteuterd staat te kijken is iets wat ze hier al kennen en voorkomen door altijd bij kleinere rijkinderen een hulpmens mee te laten lopen. Toet loopt dus de laatste tijd ,noodgedwongen, braaf probleemloos haar box uit. Buiten aangekomen laten ze dan het rijkind, dat daar groot genoeg voor is zelf naar de binnenbak lopen. Maar...die weg voert langs de plek, waar de hooinetten worden gevuld en waar dus hooi ligt. Dat had Toet zich kennelijk ook opeens gerealiseerd en dus...onverwacht een stevige ruk, scherpe wending naar rechts en eten maar. Ik ben benieuwd hoe ze dit nu weer gaan oplossen.

Toet 

zondag 12 december 2021

Zwaar bewolkt en geregeld regen.8 graden.
Vanochtend hebben de ponies een extra werkje gehad. Twee van onze rijkinderen kwamen hier hun verjaarspartijtje vieren.De kinderen hebben een hindernisrace gedaan met Amber-Bobby en Toet. Okkie en Calimero werden ingezet voor voltige.Voor wie niet weet wat dat is. Dat is gymnastiek op een lopend paard en dat lijkt me best wel moeilijk.MaarCalimero vertelde, dat ze het hartstikke goed hadden gedaan en ik geloof, dat ze het erg leuk hadden gevonden. En daar gaat het dan ook om.
De week is weer om en ik houd gewoon,zoals was afgesproken nog de hele week de pen.

Hindernisrace 

P.s. Ik hoorde net, dat Kim, het rijkind , dat vandaag was afgevaardigd naar de halve finale van de zitcompetitie in Ermelo daar tweede is geworden. En raadt eens wat...Ze mocht toen ook door naar de hele finale 's middags. En daar heeft ze de derde prijs gewonnen. Er deden een heleboel rijmensen/kinderen uit het hele land aan mee, dus dat is een super goede prestatie. Heel hartelijk gefeliciteerd.

halve_finale finale

Kim Betten 

Zaterdag 11 december 2021

's Nachts -4 , overdag zwaar bewolkt en + 1. Tegen de avond dikke mist.
Hoi, ik ben Dame Blanche en woon in een van de silostallen naast Aris en het brokkenhok.
Omdat de laatste tijd zo heel veel regen naar beneden is gekomen is er op ons plein een flinke laag modder ontstaan. Omdat dat niet meer vanzelf weg ging, is er met een paar super grote machinedingen een hele laag afgeschraapt en afgevoerd. Je kunt nu tenminste weer wat makkelijker over het plein lopen.

Plein 

Worm 

Vrijdag 10 december 2021

Licht bewolkt en soms een beetje zon.2 graden.
Ik hoorde, dat er een vakantie in aantocht is en dat er weer twee kampdagen voor junioren worden gehouden.De hele dag rijden,poetsen  en spelletjes doen met ons.Wij vinden dat altijd net zo leuk als de rijkinderen, die mee mogen doen.Als ik het goed heb zal het maandag 27 december en maandag 3 januari zijn. De inschrijflijst hangt op het prikbord in de binnenbak en als die vol is kun je er niet meer bij. Dus wacht niet te lang met zeuren bij je ouders of je mee mag doen !!!
Het is altijd de bedoeling,dat wij de pen pas op zondag overdragen, maar dat kan ik niet. Ik ga namelijk vanavond naar mijn weekendadres bij mijn eigen mensen . Dame Blanche , die volgende week aan de beurt is ,is zo aardig om al vanaf morgen de pen over te nemen.

Donderdag 9 december 2021

Zwaar bewolkt, geen wind, geen regen en 4 graden.
Ik dacht nu voor een poosje alles gehad te hebben met die onaangename gewoontes hier , maar ik had het mis.Kwamen ze waarachtig ook nog aan met die vieze smurrie, die ze wormkuur noemen. Ik was het al bijna vergeten, dat ze dat in deze tijd van het jaar ook nog bij ons naar binnen frummelen.In het voorjaar laten ze altijd onze drollen onderzoeken of er per ongeluk wormeieren in zitten en daar hebben we natuurlijk geen last van. Maar met deze actie zijn we nooit blij. In principe hebben wij nooit veel wormen,omdat iedere dag alle mest uit paddocks en weide worden gehaald. Maar ze willen hier graag zeker weten, dat alle wormen, ook die eventueel bij de eitelling over het hoofd zijn gezien ,het loodje leggen, voordat ze zich 's winters inkapselen in onze darmen en niet meer te bereiken zijn.
De reactie van Sjors, was wel lachen. Dat dier is hier nog niet zo lang en wist niet wat hem overkwam.Hij probeerde na het eerste hapje meteen om op te stijgen, maar dat lukte niet echt met twee van onze mensen hangend  aan zijn halster. Hij heeft het spul dus toch moeten slikken en is er nog boos over. Maar ja, als onze mensen iets in hun hoofd hebben gezet kun je beter meteen meewerken, want ze houden toch niet op totdat ze hun zin hebben gekregen. Maar daar zal hij nog wel achter komen.

Pagina: «  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement