Het Dagboek

Dinsdag 3 maart 2020

Zwaar bewolkt en voor de afwisseling meestal droog.
Ik ben het enige gastpaard hier, dat 4 eigen mensen heeft.En dat is mooi , want het moet wel gek gaan als er niet minstens 1 tijd voor mij heeft elke dag. Ik doe zelfs al mee in de carousselgroep. Leuk, leuk.Allemaal ingewikkelde figuren proberen te rijden en lachen als de boel weer eens in de knoop raakt...

Maandag 2 maart 2020

Zwaar bewolkt, droog en weining wind.
Hallo. Ik ben Jess en woon in de grote stal naast Ijsje en tegenover Orlando en Coen.Ik sta hier inmiddels zo'n 9 maanden en er was geen ontkomen aan. Ik was volgens iedereen dik aan de beurt voor de pen.Dus vooruit met de geit.
Ik heet dus voluit Ajessica, maar ze noemen me Jess. Toen ik hier kwam hebben ze me eerst in een hele mooie box in de nieuwe stal gezet met het idee, dat ik het daar wel heel goed naar de zin zou hebben.Niet dus...De box daar is prima en de buren zijn ook wel te pruimen, maar door 1 ding werd ik iedere keer weer bloed zenuwachtig.Namelijk als de stal zowat leeg liep, omdat de paarden naar de paddocks of aan het werk gingen en ik toevallig nog niet aan de beurt was. Ik had het dan niet meer. Ik geloof, dat ze dat verlatingsangst noemen. De mensen hadden dat gelukkig snel in de gaten en hebben me verhuisd naar de plek, waar ik nu woon. Ik heb hier weliswaar geen buitenluik meer, maar wel een een open luik naar de stalgang en daarmee de mogelijkheid om te kunnen klieren en beppen met buurman Ijsje met wie ik meteen vriendschap heb gesloten. Bovendien zijn in deze stal gedurende de dag altijd wel een paar paarden thuis en dat vind ik veel fijner.Ik moest trouwens hier ook wel eerst wennen. Als in het begin Ijsje even naar de overkant werd gezet ,omdat zijn stal moest worden uitgemest, raakte ik al in de stress. Want stel je voor, dat hij echt weg zou gaan. Gelukkig hebben ze ons de eerste tijd altijd samen in de paddock gedaan en inmiddels ben ik ervan overtuigd geraakt, dat alle paarden en pony's hier, incluis Ijsje soms weg gaan, maar altijd weer terug komen. En dat geeft een heleboel rust.

Zondag 1 maart 2020

Vandaag eerst droog en later regen. En ook dit kwam prima uit met onze planning, want vandaag was juist 's morgens het tweede deel van de wedstrijd.En dus ook nu bleef iedereen, die buiten liep , droog. De hemel ging wel weer open , maar pas toen iedereen weer weg was. Goed geregeld door onze beschermengeltjes.
Ik zag trouwens tot mijn verbazing vanmorgen ook Herman, ons hoefsmidmens aan komen rijden.Vreemd hoor op zondag. Maar toen ik onze Tommy zowat op 3 benen aan zag komen hinken, begreep ik meteen wat er aan de hand was.Tommy had namelijk duidelijk een hoefzweer en dat doet heel erg zeer. Maar als een hoefsmidmens de voet meteen open snijdt kan de troep er uit en is de pijn als bij toverslag weg.Tommy zei later, dat hij nog nooit zo blij was geweest met Herman als toen hij de hoek om kwam en hem plotseling zag staan met zijn busje .Super toch als iemand op zijn enige vrije dag meteen komt aansnellen om een van ons van de pijn te verlossen. Dat is, in het kader van de wedstrijd, wel 3 oranje lintjes waard. Heel erg bedankt namens alle eikelpaarden en - mensen...
De week is weer om en ik geef de pen aan Jess..

Zaterdag 29 februari 2020

Eerst zon, later een piepklein stormpje met de naam Ellen ( hoe verzinnen ze die onzin !) en uiteraard veel regen. Maar Ellen en consorten waren gelukkig net op tijd vertrokken voordat het tweede deel van de wintercompetitiewedstrijd begon. Het werd gezellig druk op het op het plein en al die mensen en paarden bleven mooi droog, tenminste van boven.Je kunt niet alles hebben.

wintercompetitie

Vrijdag 28 februari 2020

Zwaar bewolkt en veel wind.
Ulmer is weg, maar zijn plek naast Amber is alweer bezet door een nieuw logeerpaard. Sadique, die langzamerhand hier een vaste gast is.Altijd leuk als er geregeld andere paarden langs komen. Je hoort nog eens wat anders.

Donderdag 27 februari 2020

Zwaar bewolkt en soms...je raad het nooit, buien.
Vanmiddag is ons logeerpaard Ulmer weer vertrokken. De stal bij zijn eigen mensen is klaar en we hebben hem uitgezwaaid. Misschien zien we hem nog eens terug bij onze cross. Je kunt het niet weten.

Woensdag 26 februari 2020

Stevige buien met heel veel water in korte tijd en eigenlijk hadden we inmiddels echt wel meer dan genoeg water overal.
 Als je per ongeluk tijdens zo'n bui je hoofd even naar buiten steekt krijg je meteen een plens water over je hoofd ! Ik kan niet wachten totdat die waterbak daarboven een keer leeg is.

Dinsdag 25 februari 2020

Meestal droog , veel wind.
Ijsje kwam langs en ik hoorde hem enthousiast vertellen , dat hij net had gehoord, dat hij hier mag blijven en wel als vaste medewerker....!!!  Eerst was hij namelijk gastpaard en later gastmedewerker. Maar zijn mens heeft echt geen mogelijkheid meer om zelf iets met hem te doen en nu hebben ze besloten, dat hij hier een vast contract voor onbepaalde tijd krijgt. Hij was mega blij en wij vinden het allemaal ook heel leuk.Zo'n beestje,dat altijd vrolijk is,kun je er goed bij hebben.

Maandag 24 februari 2020

's Nachts droog, maar helaas overdag weer heel veel regen. Wel meer dan 10 graden.
Mijn roepnaam is Melli, maar officieel heet ik Melina. Ook niets mis mee, Maar mijn mensen vonden Melli kennelijk mooier . Van mij mogen ze. Ik ben er inmiddels helemaal aan gewend.
Ik woon al heel lang in de sterstal, tegenwoordig naast Cartouche en tegenover Calimero en Toet. Het prettige is , dat onze mensen altijd rekening houden met mijn mening als er hier iemand anders moet komen wonen. Als ik dat dier niet zie zitten gaat het niet door. Ze willen namelijk graag rust in de stal. Goed gezien toch ! Tenslotte woon ik al zo'n 22 jaar in deze box en heb dus recht van spreken ( vind ik zelf)

Zondag 23 februari 2020

Regen en wind.
 Veel wind en veeeeeel regen.Het heeft echt de hele nacht en het grootste deel van de dag geregend en het ging steeds harder waaien. Maar je moet niet denken , dat we lekker op stal mochten blijven met dit noodweer. We zijn gewoon naar buiten gezet onder het gebruikelijke  motto "jullie zijn niet van suiker." En eigenlijk was het toch best wel lekker bij nader inzien.
Ik heb hier trouwens nog nooit zo veel water overal gezien. Aan de overkant van de weg is een sloot , die onder de weg door, in verbinding staat met de sloot langs ons terrein.Ik weet niet anders dan dat dat een droge sloot is.In die sloot staat op de bodem een leuk clubje bloemen. Sneeuwklolkjes schijnen ze te heten. En die konden daar prima staan, omdat het toch een droge sloot was.Dachten ze...Niet dus. Ze studeren nu voor waterlelie...
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli

Regen

Pagina: «  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement