Het Dagboek

Zondag 14 april 2019

Droog , zonnig, weinig wind en nachtvorst.
Vandaag was de laatste wedstrijd van de wintercompetiie. Dit keer geen dressuur, maar springen.Er stonden hindernissen in de bak en de deelnemers moesten eerst te voet gaan kijken waar ze heen moesten . Onderweg is daar natuurlijk geen tijd voor. Dan moeten ze het precies weten.
Springen is  iets waar ik, als doorgefokte draver, niet veel verstand van heb en dus ook geen aardigheid in heb. Tenminste, dat dacht ik.Maar raadt eens wat...Een keer onderweg ging ik het steeds leuker vinden en snapte ik steeds beter, waar ik mijn benen moet laten. Ik denk, dat ik het toch wel vaker wil gaan doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Springen

Zaterdag 13 april 2019

Overdag 13 graden, 'snachts onder nul.
We hebben dan wel onze dekens weer op, maar ook dan kun je in een paddock heerlijk chillen. Ik keek tenminste een beetje jaloers naar Tommy, die lekker lui in het mulle zand lag. Maar ik weet zeker, dat ik ook aan de beurt kom en dan ga ik ook lekker liggen en natuurlijk rollen.

zonnen

Vrijdag 12 april 2019

Droog, veel wind, 13 graden. 's nachts vorst.
Onze Jantine heeft hier inmiddels ook de hele week rondgelopen en dat vinden wij beregezellig.Hondje Lisa is ook altijd heel verheugd als ze er weer is, want dan mag zij Jantine heel vaak uitlaten.Maar vandaag had ze wat te klagen. Ze vertelde, dat ze Jantine aan de lange lijn had en met haar heel relaxt op het bospaadje achter de buitenbak liep toen het opeens uit heldere hemel begon te regenen. En niet zo'n klein beetje ook. Ze nam natuurlijk meteen een sprintje om te gaan schuilen. Jantine moest maar zo goed en zo kwaad als het ging zien , dat ze meekwam. Het bleek, dat het voermens niet had gezien, dat wij er aan kwamen en het sproeiding van de buitenbak had aangezet. De stevige wind deed de rest. Nou ja, ik schudde me en was weer droog. Jantine had wat moeite met schudden en bleef dus nat. Jammer...Het goede nieuws is, dat ze inmiddels weer droog is !

Donderdag 11 april 2019

Droog, veel zon en...vannacht dik onder nul.
En ja hoor. We hebben onze dekens weer op.Goed, dat ze nog niet waren weggebracht naar de wasserij.Ik vind het best lekker om nog even mijn deken op te hebben.

Woensdag 10 april 2019

Droog, zonnig en zo'n 13 graden.
Het uitzicht vanuit mijn box is er niet echt op vooruit gegaan. Een groot rolhok heeft  laatst 2 grote zakken op het erf neergeplempt met een soort zwart spul er in.Maar Orlando vertelde wat ze daarmee van plan waren. Ons plein is niet gestraat, maar half verhard. Op den duur komen daar kuilen in. De mensen gaan die nu opvullen met dat spul, freesasfalt schijnt het te heten, en dat wordt dan weer afgedekt met een laagje zand, omdat dat beter is voor onze voeten.En zo blijft het werk in de wereld.

Plein onderhoud plein onderhoud

Dinsdag 9 april 2019

En toen was het opeens nog niet eens meer 15 graden. Nog net geen dekens weer op hoorde ik de mensen zeggen.
Er kan nu wel weer geverfd worden en gerepareerd wat kapot is gegaan in de winter. Een van onze vrijwilligershulpmensen heeft het rijdende juryhok helemaal opnieuw geschilderd en dat ziet er weer piko bello uit.Maar nu was buurman Match opeens zijn mens kwijt."Ik weet zeker , dat ze er is, want ik heb haar net nog zien lopen, maar nu is ze kennelijk  zonder afscheid te nemen naar huis gegaan. Aardig is anders hoor " zei hij een beetje boos.Maar ik had lekker gezien waar ze was. Ze zat helemaal onzichtbaar voor iedereen op de grond in het pas gerenoveerde juryhok iets te doen met de vloerbedekking daar. Je moet maar net gezien hebben, dat ze naar binnen stapte. Maar ik heb gehoord, dat ook dat hartstikke mooi is geworden.

Juryhuis Juryhok

Maandag 8 april 2019

Wisselend bewolkt en 21 graden.
Ik heet Sil en woon tussen Aris en het brokkenhok.Ze schrijven bijna altijd mijn naam als Sill en dat klopt niet. Kijk...Bill schrijf je met twee keer een L ,omdat dat een engelse naam is. maar mijn naam is een afkorting van Watsildit. En dat is dus met 1 keer L.Maar ja, ik ben er aan gewend geraakt en het is niet echt belangrijk. Als het kind, in dit geval het paard, maar een naam heeft. Toch !

Zondag 7 april 2019

De hele dag zon en wel 21 graden.
Okkie en Tico hadden een leuk werkje. Ze gingen op buitenrit met het spoedcursusmens en dat was echt geen straf met dit super mooie weer.Ze kwamen helemaal enthousiast terug met de boodschap, dat een bosrit zonder lastige steekbeesten toch wel heel erg fijn was. Jammer, dat die steekbeesten zo langzamerhand ook wel wakker zullen worden, maar tot nu toe schitteren ze nog door afwezigheid.
Calimero en Bill waren ook onder de pannen. Er kwam een heel stel kinderen het verjaardagsfeestje van een van hen vieren en dat is altijd dolle pret.

spoedcursist
En over jarig gesproken.Tussen de bedrijven door werd ook nog gevierd, dat Match vandaag 10 jaar was geworden. Hij was blij met alle aandacht en de daaraan verbonden versnaperingen."Alleen jammer,"zei hij, "dat die balonnen niet eetbaar zijn".
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Match

Zaterdag 6 april 2019

Licht bewolkt, af en toe zon en plotseling nog 18 graden ook !!
Nu zal het voorjaar echt wel komen.De mensen hebben tenminste de dekens afgedaan . Die liggen nog wel bij de hand voor "je weet maar nooit ," Maar ik denk toch niet dat ze weer op zullen moeten. De tijd zal het leren.

Vrijdag 5 april 2019

Zwaar bewolkt, geen wind. Nog steeds fris.
De struiken langs de weg beginnen er ook leuk uit te zien En de vogels, vlinders,insecten en al dat soort vliegend spul is er blij mee, want het vormt al gauw een veilige beschutting.

struiken

Pagina: «  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement