Het Dagboek

Vrijdag 4 februari 2022

Vandaag heeft het weer heel veel geregend, De beschermengeltjes hadden helaas maar voor 1 dag goed weer kunnen reserveren. Maar de ramen zitten er in en iedereen is blij, dat dit zo goed gelukt is tussen alle andere dagen slecht weer door.

Donderdag 3 februari 2022

De hele dag zon en weinig wind.
We wisten niet wat ons overkwam. En toen we waren bekomen van de verbazing over dit plotselinge weercadeautje begonnen we te snappen wat er aan de hand was. Dit was een super actie van onze beschermengeltjes om te zorgen, dat de werkmensen, die vandaag een aantal ramen in de binnenbak kwamen vervangen, dit werk ongestoord en vlot zouden kunnen doen. En zo is het ook gebeurd. Het werk was net op tijd klaar, zodat de avondlessen door konden gaan en daar hebben ze echt erg hun best voor moeten doen, want het was veel werk. Bedankt mannen. Het is erg goed gelukt.

Nieuwe ramen Nieuwe ramen

 

Woensdag 2 februari 2022

Zwaar bewolkt en de hele dag regenachtig.
Tot onze verbazing hoorden we zeggen, dat alle lessen van morgen overdag waren afgezegd. En dat terwijl we net weer zo lekker bezig zijn.Vreemde zaak, maar we komen er vanzelf wel achter waar dit nu weer goed voor zal zijn.

Dinsdag 1 februari 2022

Zwaar bewolkt, vannacht veel regen, overdag gemiezer.
Gisteren hebben we weer een vracht nieuwe krullen gekregen.Normaal is dat een fluitje van een cent. Deuren alle drie open, dak klapt rechtop naar boven en storten maar.Dak weer naar beneden, deuren dicht en klaar is Kees voor de komende 4 weken.
Maar dit keer stond het krullenbrengmens op een onmogelijk vroege tijd voor de deur en stomde het behoorlijk, wat het open maken van het dak een hachelijke zaak maakte.Er waren zulke harde rukwinden, dat het de vraag was of de windvang, die een groot rechtopstaand vlak vormde zo'n rukwind wel zou kunnen hebben zonder de wijde wereld in te vliegen.Stress genoeg dus op de vroege maandagmorgen. Bovendien bleek dit krullenbrengmens dit bij ons voor de eerste keer te doen en dat maakte, dat bij het uiteindelijke storten erg veel buiten het hok terecht kwam. En dat terwijl 50 kuub altijd precies past. Nou ja,uiteindelijk is met vereende krachten alles naar binnen geschept , is het dak heel gebleven en waren onze mensen inmiddels goed wakker.

Maandag 31 januari 2022

Zwaar bewolkt, veel wind en af en toe...je raad het nooit...regen
Hallo, ik ben Amber en ik woon bij de binnenbak samen met Cartouche, Tommy en Evi.
De laatste weken mogen we gelukkig allemaal weer normaal onze werkjes doen. De coronaregeltjesmensen hebben namelijk ,mede door de inspanningen van onze FNRS ,inmiddels begrepen, dat ons welzijn sowieso erg in de belangstelling staat en dat er wat zwaait, als dat welzijn in het gedrang wordt gebracht door wie of wat dan ook. Goed geregeld.Wij zijn er blij mee.

Zondag 30 januari 2022

Zwaar bewolkt, beetje wind en 4 graden.
Weer eens helemaal niets te doen. Saaie boel.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 29 januari 2022

Zwaar bewolkt en geen wind.
Ik hoorde, dat we steeds meer afzeggingen krijgen van rijmensen/rijkinderen, die niet ziek zijn, maar toch de deur niet uit mogen, omdat ze in de buurt van een ook niet ziek mens zijn geweest, dat volgens een testding toch ziek zou moeten zijn. Of zoiets. Ik snap er niets van, maar we hopen natuurlijk allemaal, dat dit gauw zal overgaan.Het lijkt mij tenminste voor het mensenwelzijn net zo goed niet goed als voor het paardenwelzijn om niets te mogen doen.

Vrijdag 28 januari 2022

Zwaar bewolkt, 7 graden.
Er schijnt weer een vakantie in aantocht te zijn. De zogenaamde voorjaarsvakantie.En zo het er nu uitziet zullen de corona in bedwanghoudende regelmensen het waarschijnlijk goed vinden, dat er weer complete kampdagen mogen worden gehouden. Joepie...
Het wordt maandag 21 februari en vrijdag 25 februari. De inschrijflijsten hangen bij de binnenbak. Mailen of bellen kan ook.

Donderdag 27 januari 2022

Vannacht helaas toch weer heel veel regen. Het houdt niet op. Aan de ene kant niet leuk, aan de andere kant hoor je nu ook niemand er meer over klagen, dat het grondwater te laag staat. Zo heeft ieder nadeel ook altijd voordelen. En als je dat maar wilt zien heb je een leuker leven...Toch ?

Woensdag 26 januari 2022

Zwaar  bewolkt, droog en 3 graden.
Zo langzamerhand is het hele plein weer opgedroogd. Fijn, want dat werkt voor iedereen een stuk gemakkelijker.
Gisteren zijn de hele dag onze paardentandartsmensen  geweest. Vooral Snow was heel blij met hun komst. Hij had namelijk knap veel last van scherpe randjes overal en nergens. Om dat onze mensen aan het verstand te brengen had hij de gewoonte aangenomen om zodra iemand in zijn richting keek, meteen te beginnen met het raar trekken met zijn lippen. En het duurde niet lang of de boodschap was overgekomen...en het probleem opgelost.

Pagina: «  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement