Het Dagboek

Dinsdag 11 juni 2013

Zon, weinig wind. 18 Graden.
Inmiddels zijn onze mensen er kennelijk van overtuigd geraakt, dat de winter echt voorbij is. Ze zijn tenminste nu druk bezig om al onze winterdekens klaar te maken voor de wasserij.Overal komen watervaste papiertjes , labels noemen ze die, aan vast met onze naam erop. En dan wordt de hele stapel binnenkort opgehaald door de wasserijmensen. Die kijken dan meteen of er iets kapot is en repareren dat  voordat ze de boel weer terug brengen. Als we ze dan weer nodig hebben, over hopelijk een lange tijd, liggen ze klaar voor het grijpen. Goed geregeld !
Winterdekens uitzoeken door Cristel en Elien

Maandag 10 juni 2013

Eerst zwaar bewolkt. Later zonnig en frisjes.
Hallo , ik ben weer aan de beurt. De tijd gaat snel. Ik woon nog steeds in de nieuwe stal naast Zazou en tegenwoordig Vosje en tegenover Sil en Sydney.Prima stal, gezellige buren !
Ik keek vandaag nietsvermoedend uit mijn buitenluik en zag daar alweer een piepkleine nieuwe shetlander voorbijkomen. Tenminste...ik dacht eerst echt, dat het een nieuweling was, maar toen ik heel goed keek zag het hoofdje er toch een beetje bekend uit. En js hoor. het was gewoon kleine Sunny, maar nu zonder winterjas. En , eerlijk is eerlijk, het staat haar heel goed.Het is alleen even wennen als je een pony kent als zijnde pikzwart en dan komt dezelfde pony plotseling als schimmel voorbij."Lekker luchtig,"zei ze blij, "en dat stomme hartje op mijn bil moet ik dan maar op de koop toe nemen."En gelijk heeft ze.
Sunny met winterjas Sunny zonder winterjas Hartje geschroren in vacht Sunny

Zondag 9 juli 2013

Af en toe zon, winderig en niet meer dan 12 graden.Toch was het heerlijk weer om een grote buitenrit te maken door het bos en over de hei en dat hebben we dan ook gedaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 8 juli 2013

Wisselend bewolkt, veel wind.
Het is inmiddels al zo lang droog geweest, dat de buitenbak begint te stuiven en ook erg zwaar wordt om in te lopen.Omdat het met dit weer veel fijner is om buiten te werken wordt de buitenbak tegenwoordig regelmatig gesproeid. Probleem opgelost.
Sproeiers in de buitenbak bij Stal de Eik

Vrijdag 7 juni 2013

Wisselend bewolkt, droog 23 graden en de wind is helaas ook weer terug.
Vanmorgen kwam een heel gezin onze stal binnenwandelen. Een vader en een moeder  plus een klein open rolhokje met kindertjes.Het bleek, dat de moeder jarig was en volledig nietsvermoedend was meegenomen voor een paardrijlesje, omdat ze dat altijd al zo graag eens had willen doen.Maar ja, zij wist nergens van en had een korte broek aan en de vader, die het stiekum georganiseerd had, had zo weinig verstand van paardrijden, dat hem dat niet eens was opgevallen als zijnde niet zo handig.Maar geen nood. Onze mensen zijn niet voor een gat te vangen en er werd ergens vandaan een lange broek tevoorschijn getoverd. Caps en chaps zijn sowieso in voorraad en moeders kon beginnen aan haar eerste rijles ooit.Ze vond het heel erg leuk en, als ik Olleke, haar rijdier, mag geloven deed ze het ook bovengemiddeld goed voor een eerste keer. Het cadeau is dus heel goed gevallen. Leuk voor de bedenker !

Donderdag 6 juni 2013

Zonnig, weinig wind en lekker warm.Met dit mooie weer worden er,ook in plaats van les,veel buitenritten gemaakt. Vandaag was ik lekker ook aan de beurt samen met Igor, Vosje, Kleo, Toet, Okkie en Twingo.
Toet en Okkie begonnen last te krijgen van jeuk in staart en manen. Ze noemen dat zomerexzeem of staart en manen schurft. Maar de laatste naam klopt eigenlijk niet, want schurft wordt veroorzaakt door kleine beestjes op de huid van een paard en deze zomerse ellende wordt veroorzaakt , doordat sommigen van ons juist reageren op de beet van kleine vliegjes, die gewoon weer wegvliegen.Maar de staart en manen van Toet en Okkie zijn meteen ingesmeerd met een spul, dat TKC 97 heet. Dat hoeft maar 1 keer in de week te gebeuren en de vliegjes gaan dan liever ergens anders naartoe.

Woensdag 5 juni

Zonnig, windstil en warm.Wel 25 graden !
Toen ik uit mijn raam keek zag ik, dat het rijtuigje uit de stalling werd gehaald en afgepoetst. "Dat zal Okkie leuk vinden,"zei Kleo. Maar wie schetst onze verbazing toen niet Okkie, maar Lizzy werd opgehaald en volgehangen met tuig. Ik hoorde, dat de mensen zeiden,dat Lizzy vroeger, voordat ze hier kwam een oud mens had, dat altijd met haar voor een karretje uit rijden ging. Nu wilden ze wel eens proberen of Lizzy inderdaad zoals ze dat noemen "betuigd "was. Nou, dat leek er inderdaad wel op, want ze liet zich rustig inspannen en stapte normaal weg. In de binnenbak ging het hartstikke goed, maar ik hoorde, dat ze het buiten over de weg nog erg spannend vond. Dat is natuurlijk niet zo gek als je dat werk zo lang niet gedaan hebt. Maar Okkie was er blij mee."Nu mag ze vast voorlopig nog niet mee op buitenrit en dat vind ik niet erg, want ik vind zelf rijtuigje trekken veel te leuk,"zei hij.En zo is het maar net !
Monique op rijtuigje met Lizzy ervoor

Dinsdag 4 juni 2013

Wisselend bewolkt, winderig en wel af en toe zon.
Gisteren zijn Famke en Tristan weer afgetaaid en staat iedereen weer in zijn/haar gewone stal
De boeren hier in de buurt zijn giga druk met hooien. Overal hoor je de machines ratelen.Als het zo doorgaat wordt het super lekker hooi .Het heeft in geen dagen geregend en het waait hard. Dat droogt dus prima.

Maandag 3 juni 2013

Droog, bewolkt, veel wind en erg fris.
Mijn naam is Orlando en ik woon al erg lang in dezelfde box in de grote stal. In de loop van de jaren heb ik veel verschillende buren gehad. Heel lang geleden woonde er zelfs een goedgekeurde friese dekhengst in de box tussen mij en de zadelkamer in.Hij heette Bonne en Sandra trainde iedere dag met hem. Het was een prima buurman en ik vond het heel jammer toen hij uiteindelijk vertrok. Zijn mens had hem verkocht naar een ver land, Amerika geloof ik, voor zoals ik hoorde ,vele tonnen en dat scheen heeeel duur te zijn. Ik snap eigenlijk niet goed welke tonnen dan zo veel waard zijn. Hier in de hoek staan er ook een paar en daar zit gewoon muesli en luzerne in. Nou ja, Het zal wel zo zijn of anders.

Zondag 2 juni 2013

Veel zon, zo'n 17 graden en nog wel veel wind. Maar het kon slechter.
Stal de Eik
Ik had mazzel, dat ik juist nu bij de binnenbak stond,want er was vandaag genoeg te zien.De recreantenclub had namelijk weer eens een dagje schrik en obstakeltraining georganiseerd en je wilt niet weten wat er voor enge spullen naar de binnenbak werden gesleept.Van tunnels en ballenbakken tot een vuilnisemmer, waar onverwacht een monster uit kwam loeren toe.Tot mijn verrassing bleek, dat ik ook mee mocht doen en nog wel in de derde groep. Die was voor paarden en pony's, die gevorderd zijn in het (niet)schrikken. Maar ik had er soms toch wel een beetje moeite mee. Dat wil ik best toegeven. Toen het kanon afging ging ik echt ook wel een beetje harder, maar nog lang niet zo hard als Okkie, die zijn mens bijna verloor in zijn snelle aftocht. Maar ook dat is goed afgelopen en zijn rijmens was heel terecht trots, dat ze was blijven zitten. Al met al was het een heel leuke besteding van de zondag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.
Stal de Eik 

Pagina: «  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement