Het Dagboek

Zondag 26 februari 2012

Prachtig lenteweer. helemaal te gek !
Lizzy was vandaag de enige, die aan het werk moest. Er was voltigeles voor de hulpkinderen en Lizzy maakt tegenwoordig de blitz als voltigepony. Ze vindt het zelf ook mega leuk, dus dat is goed geregeld.
De week is weer om en ik geef de pen aan Duo Penotti, oftewel DP.
Stal de Eik

Zaterdag 25 februari 2012

Wisselend bewolkt en prima temperatuur.
Vanmiddag zagen wij Herman, onze smid, weer eens aan komen rijden. Rechtstreeks richting Venice.Het zal toch niet waar zijn. Het is weer weekend dus Melli of Venice heeft een hoefontsteking ??? Het lijkt bijna vaste prik, maar het is dus wel waar.Venice heeft een hoefzweer. Nou ja, Herman is dus niet voor niets gekomen, de arme man.

Vrijdag 24 februari 2012

Af en toe zon, beetje wind en wel 14 graden.
Max, de nieuweling loopt zo af en toe ook mee in de les en doet dat best goed.Alleen was het de bedoeling, dat hij ook geschikt zou zijn om zwaardere rijmensen te kunnen dragen en dat schijnt niet erg te lukken.Hij vertelde, dat hij in zijn vroegere carriere heel veel heel hoog had gesprongen (wel 1.35 m.), maar niet met veel gewicht op zijn rug. Nu blijkt hij dus wel een hoogspringer, maar geen gewichtsdrager te zijn. Jammer hoor !

Donderdag 23 februari 2012

Zwaar bewolkt, maar wel 12 graden.
Toet, mijn overbuurvrouw, vertelde, dat een van onze eigen mensen op haar had gereden buiten de lessen.Dat was om haar beter te leren aangaloperen en het zou nog een paar keer gebeuren.Toet vond dat wel een goed idee, want ook zij wil graag meer leren en hogerop komen.

Woensdag 22 februari 2012

Af en toe zon en meer dan 10 graden. Heerlijk.
Theo is in de werkplaats bezig om een nieuwe bank te maken voor om de boom. Hij gebruikt er dit keer hardhout voor. Dat is hout dat erg hard en niet te tillen is.Onze mensen denken, dat wij daar geen stukken uit kunnen bijten. Nou, we zullen zien...De oude bank smaakt niet slecht. We mogen er natuurlijk niet aan komen en ze springen uit hun vel als we in een onbewaakt ogenblik een hapje nemen.maar zo af en toe lukt het toch.Ik moet toegeven, dat de bank daar niet beter van is geworden.
Stal de Eik

Dinsdag 21 februari 2012

Bewolkt en waterkoud.
Ik hoorde, dat de sproeiinstalatie in de binnenbak weer werkt. Heeft het toch een volle week geduurd eer het ijs in de leidingen ontdooid was. Dat zal wel komen omdat het zo extreem koud is geweest.

Maandag 20 februari 2012

De hele dag zon. 's Nachts per ongeluk weer even min 5, maar 's middags plus 8
Hallo, hallo. Ik ben Melli uit de sterstal, bekend door het krijgen van problemen bij voorkeur in het weekend.Ik weet echt niet hoe het komt, maar als mij iets mankeert is dat dus uitsluitend in het weekend.Dat is niet fijn. Dierenartsen en hoefsmeden zitten dan namelijk niet te wachten op nieuwe patienten. Maar ze komen wel hoor.Mensen,die buiten kantooruren ziek worden moeten zelf maar zien, dat ze naar een plaats 20 kilometer verderop komen, maar voor ons  staan ze binnen korte tijd keurig voor onze neus en dat moet maar zo blijven ook !Zazou had al verteld over mijn zere voet.Nou, ik heb lekker nergens meer last van. Blij toe.

Zondag 19 februari 2012

Wisselend bewolkt en droog. Wel 6 graden.
Normaal is het hier een rustige buurt, maar gisteren was er opeens een giga herrie om ons heen. Ik stond met wat anderen in de paddock en we wisten niet zo gauw waar we heen moesten rennen. Gelukkig bleek er niets engs achter ons aan te komen, dus we zijn daar maar weer mee gestopt.Toen zagen we , dat het allemaal grote gekleurde wagens waren waar dat lawaai uit kwam. Ze waren op weg naar de start van de carnavalsoptocht. Nou, zij liever dan ik. De oren doen me nog zeer !
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 18 februari 2012

Eerst droog en later toch weer regen.
Leo en Yette waren heel optimistisch vertrokken voor een lange buitenrit en kwamen kliedernat weer terug. Leo vertelde, dat het bos ook nog lang niet ontdooid is. Er waren nog hele stukken spekglad en je kon niet lekker uit de voeten zoals we dat gewend zijn.
Melli had pech en mazzel.De pech was, dat ze ineens een heel pijnlijke voet had en de mazzel, dat Herman, onze smid, zo aardig was om voor haar alleen op zijn vrije middag hierheen te komen. De tweede mazzel was, dat hij ook nog een heel erg verborgen hoefontsteking heeft gevonden,die bijna niet te traceren was. Maar hij heeft het losgesneden en hup..weg was de pijn. Iedereen blij!

Vrijdag 17 februari 2012

Af en toe dikke buien en veel wind.
D.P had vandaag pech.Ze was opgezadeld voor een les, maar haar rijkind kwam kennelijk niet opdagen.Zij heeft dus de hele tijd voor niks opgezadeld gestaan en weet je wat ? Dat bleef ook zo.Toen iedereen al lang weg was stond zij nog steeds opgezadeld.Waren ze haar gewoon vergeten. "Leuk is anders hoor," mopperde ze. "Eten gaat helemaal niet lekker met een bit in."Maar gelukkig kwamen er toen al snel mensen voor de avondles en die hebben haar gauw afgezadeld. Alweer opgelost !
De sproeiinstallatie doet het nog steeds niet. D.w.z. de pomp begon goed te werken, maar er klonk meteen een klereherrie . Vast en zeker van brekend ijs. Dus uit maar weer en snel... Toen hebben ze maar de gewone slang gepakt en hebben op die manier de hele bak nat gemaakt. Veel werk, maar de stof was weg en daar ging het om.

Pagina: «  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement