Het Dagboek

Maandag 30 november 2015

Nog meer regen.
Hallo, jullie kennen mij nog niet. Obiku is de naam. Als nu iemand zegt, dat dat een voetbalmens is heeft hij helemaal gelijk.Ik ben inderdaad genoemd naar een voetbalmens, terwijl ik toch echt niet kan voetballen.En als je nu vraagt waarom ik dan naar een voetbalmens ben genoemd kan ik alleen maar zeggen, dat dat is gekomen, omdat mijn naam met een O moest beginnen en omdat 1 van de mensen waar ik geboren ben dat voetbalmens heel leuk vond. En zo is het gekomen.Maar ik weet tamelijk zeker, dat er maar 1 paard is,dat Obiku heet en dat ben ik. Leuk toch ?
Ik woon hier al een poosje in de nieuwe stal, helemaal achteraan links naast Igor en tegenover Calimero en Zazou. Ik ben een gastmedewerker. Ik ben dus zowel gast als ook medewerker.Dat zit zo.Mijn mens, die al mijn leven lang ( ik ben nu 19 jaar) mijn mens is geweest ,heeft met mij in het verleden veel wedstrijden gereden  We hebben het tot Z dressuur en M springen gebracht. Maar de laatste tijd had ik haast niets meer te doen. Mijn mens heeft een jong paard aangeschafd om opnieuw te beginnen. Maar ze kreeg het onvoorzien zo druk, dat er voor mij niet veel tijd meer overschoot. Ik baalde daar natuurlijk stevig van en liet dat ook duidelijk merken.Ze vond dat echt zielig voor mij en toen is ze op een goed idee gekomen.Haar kleine dochtertje  was hier begonnen met ponyrijden en ze zag, dat de paarden hier het naar hun zin hadden. Ze heeft toen gevraagd of ik hier, zolang als ik het leuk vind, medewerker mocht worden.Later, als ik er echt aan toe ben, mag ik dan weer terug om bij haar in de wei mijn pensioentijd door te brengen. Ik ben er heel blij mee. Ik ben topfit en voel me weer nuttig. De mensen hier zijn heel tevreden over mij en ik zal er wel voor zorgen, dat dat zo blijft. Voorlopig ben ik mooi onder de pannen.

Zondag 29 november 2015

Heel veel regen, veel wind, maar niet echt koud.
Vandaag weinig te doen. Mijn mensen zijn natuurlijk wel geweest en dat is altijd gezellig. De ene gaat dan rijden of iets anders met mij doen en de andere gaat aan het werk. Uitmesten en zo. Zo hebben ze allebei wat te doen en het houdt ze van de straat.
De week is weer om en ik geef de pen aan Obiku

Zaterdag 28 november 2015

Meestal droog, af en toe zelfs een beetje zon.
Ik zag, dat de struik naast de ingang van de binnenbak vol zat met gele bloemetjes. Die is goed in de war zei ik tegen BB. maar volgens BB is de struik helemaal niet in de war,omdat het winterjasmijn is. En die bloeit dus altijd in de winter. Alweer wat geleerd.

gele bloemetjes

Vrijdag 27 november 2015

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
En ik heb weer een nieuwe buurman.Maar dit keer weten we meteen al, dat hij hier tijdelijk is. Onze mensen zoeken door naar een opvolger van Nushky, want het werk gaat door en ze willen niet, dat de andere medewerkers te veel moeten doen.Deze nieuwe buurman, een hartstikke leuk vosje, die ze voor het gemak maar even Pluto hebben genoemd is, hoe gek het ook klinkt ,eigenlijk op doorreis naar een heel ver land. China of zoiets. Maar er moet nog gewacht worden op exportpapieren en hij kan dus pas over 14 dagen op reis gaan. Het handelaarsmens van wie hij is vond het een goed idee om hem zolang hier te brengen om ons uit de brand te helpen.Pluto blijft dan bovendien mooi in training en kan in dat China zo weer door met de werkjes daar.Ook dit is een aardig dier en hij vindt het hier beregezellig zegt hij. Maar hij heeft ook zin in zijn grote reis en zijn nieuwe bestemming. Hij is alleen een beetje bezorgd, dat hij de paarden daar niet zal verstaan en daar kunnen wij hem niet mee helpen. Wij kunnen ook geen chinees. Maar het zal zich daar wel vanzelf oplossen hopen we voor hem.

Donderdag 26 november 2015

Vannacht vorst. Overdag boven nul en veel zon.
Het leek echt een beetje op winter, want er lag een laagje wit spul op het buitenzitset.

Buitenzitset

Woensdag 25 november 2015

Veel buien, maar ook af en toe droog.
Ik had verteld, dat ik samen met Toet, Okkie en Bruintje in de sterstal woon, maar dat is alweer veranderd. Bruintje is namelijk weer vertrokken.Iedereen vindt het heel jammer, want het is een vriendelijk dier, dat het prima deed in de dressuurlessen. Maar bij het springen werd hij steeds te enthousiast. Dat vonden onze rijmensen, die uiteraard nog niet helemaal klaar zijn voor de Olympische spelen echt een beetje te eng. Hij is nu naar een ander adres en we hopen, dat hij daar een leuke tijd zal hebben.

Dinsdag 24 november 2015

De miniwinter heeft niet doorgezet en vandaag heeft het weer de hele dag aan een stuk door geregend.
Toby kwam vanmorgen langs lopen, wat zeg ik...lopen ! Het leek meer op huppelen.Ze was namelijk  heel erg blij.  Ze had net gehoord, dat ze een vast contract heeft gekregen, vertelde ze. Dat betekent dus, dat ze mag blijven en echt medewerker is geworden. Ze moet nog best wat leren, maar ze doet erg haar best en de rijmensen vinden haar leuk. En daar gaat het om.

Maandag 23 november 2015

Wisselend bewolkt en een ijskoude wind.
En daar is Melli weer.Hallo. Ik woon nog steeds in de sterstal, op dit moment samen met Toet, okkie en een medewerker op proef, die ze voorlopig Bruintje hebben genoemd.
Sandra, Remco en Bart zijn weer terug van hun vakantie. Wat de temperatuur betreft vielen ze met hun neus in de boter. Van bijna 30 graden naar maar net boven nul is best even wennen lijkt me.

Zondag 22 november 2015

Meestal droog,vaak zon, maar wel koud.Niet meer dan 2 graden. Nog wel boven nul en geen wind.
Ik werd vanmorgen ingevlochten en het rolhok werd niet klaar gezet.Wat nu weer ?? Nou, ik kwam er gauw achter.Onze recreantenclub had een dressuurwedstrijd georganiseerd en iedereen, die er zin in had mocht meedoen. Ze hebben de uitnodiging ergens opgezet, startlijsten.nl of zoiets en toen was de lijst al gauw vol. Leuk, ik heb er zin in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Recreantenclub

Zaterdag 21 november 2015

Bewolkt, soms felle buien en tegen de avond plotseling berekoud.
Toen ik tijdens mijn werkje in de binnenbak toevallig in de kantine keek zag ik, dat opeens bijna alle tafels voorzien zijn van een soort tafelkleed van hout. Heel apart !! Ik hoorde, dat dat  kort geleden nog oude vieze pallets waren, die door het mens van Lot en Match zijn omgetoverd in die hardstikke mooie "tafelkleden". Staat super mooi en onze mensen zijn er heel blij mee.

Tafels

Pagina: «  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement