Het Dagboek

Zaterdag 7 juni 2014

Nog warmer. Boven de 30 graden. En dan is het altijd leuk om waterspelletjes te doen in de buitenbak.

Vrijdag 6 juni 2014

Warm.We hebben vandaag veel uitstaprondjes door de buurt gemaakt.Dat is altijd prettig als het zo stikwarm is en de rijkinderen vinden het , net zoals wij,hartstikke leuk.

Donderdag 5 juni 2014

Eerst droog, later de zondvloed. De paarden en pony's van de eerste ronde konden dus nog lekker in de wei, maar voor de rest was alleen een rondje paddock weggelegd.
Ik zag, dat onze mensen heel druk bezig waren om hun roltrekhok vol te pakken. Eind van de middag stapten Sandra,Remco,Bartje plus het voermens in, riepen "doei..." en reden het erf af."Wedden, dat ze voorlopig niet terug komen,"zei Kleo. Die zijn met vakantie gegaan wat ik je brom !En ik ben het met hem eens.Adair en Lukar zijn hier al en Enide en Jeroen en al die honden zijn vast ook in aantocht om hier onze mensen te vervangen.  En ja hoor. Het duurde niet lang of daar kwam het hele stel aanzetten en was het helemaal duidelijk.Onze mensen zijn met vakantie. Wat niemand van de mensen hier trouwens heeft gezien is, dat ze heel sneeky nog 3 keer zijn teruggeweest, waarschijnlijk omdat ze zich steeds nog net op tijd herinnerden, dat ze iets vergeten waren. Nou ja, we hopen,dat ze ,waar ze ook naar toe gaan, daar een leuke tijd zullen hebben. Zou dat wel lukken zo helemaal zonder ons ..???

Woensdag 4 juni 2014

Wisselend bewolkt. Niet echt zomers, maar best wel lekker zo.
Ons krullenhok was bijna leeg en ik hoorde, dat de afspraak was, dat morgen of overmorgen een nieuwe vracht zou komen. Vandaag had Hans dus nog mooi de kans om de verzakte klinkers op de bodem van het krullenhok op te hogen. Als de wielen van de loodzware vrachtwagen de ijzeren strip, die verzonken in de bodem hoort te liggen, namelijk raakt,zou het hele frame van het gebouwtje krom kunnen trekken en dat is niet de bedoeling.Hans was dus druk bezig om alles eruit te halen en er netjes weer in te leggen. Hoor ik Pjotr, die goed zicht heeft op de weg,plotseling zeggen, dat de krullenwagen de hoek om komt. Hans was niet blij. We staan best een eindje bij het krullenhok vandaan, maar we konden goed horen, dat hij niet "o hemeltje"zei. Maar ja... Er zat niets anders op dan als een haas het gat dicht te gooien en het werk op te schorten totdat er over een poosje weer zicht op de bodem is. Soms zit het niet mee in het leven...!
Ophogen krullenhok 

Dinsdag 3 juni 2014

Af en toe zon, iets warmer.
Ik keek vanmorgen uit het raam en zag Hans voorbij komen met een apparaat in zijn hand. Even later kwam daar een reuze herrie uit en ging hij er het lange gras mee te lijf, dat tegen de draden van de wei aan was gegroeid. Jammer...Nu zal dat snertdraad wel weer schokjes gaan geven als je net dat lekkere grasje aan de andere kant wilt pakken. 
Hans maaien 

Maandag 2 juni 2014

Zonnig, geen wind, 18 graden.
Ik ben Igor en woon op het moment in de grote stal tussen Jasmijn en Dp. Behalve 8 paarden en pony's wonen er hier trouwens ook een heleboel zwaluwen in alle maten.Volgens mij is de tweede leg nu alweer bezig met vliegles. Het is hier soms net een voliere, maar wij vinden het allemaal best gezellig.

Zondag 1 juni 2014

Veel wolken, maar ook af en toe zon.
Gisteren zijn twee vaste gasten gearriveerd. Het zijn dit keer Lukar en Adair en ze vertelden,dat ze een paar weken hier komen logeren.Ik zag ze langskomen,op weg naar de paddockstallen en ik moest wel twee keer kijken. De paarden zien er goed uit. Eigenlijk wel heel erg goed. "Om eerlijk te zijn eigenlijk veel te goed "zei Vosje pinnig. Zij kan makkelijk praten, want zij kan eten wat ze wil en blijft altijd mooi slank. Vooral Adair is bezig dubbeldik te worden zag ik en dat is wel een beetje jammer.Je moet het allemaal toch meeslepen.Ik vroeg aan Adair waarom ze opeens zo stevig zijn geworden en ze vertelde, dat ze verhuisd zijn en de laatste tijd in het buitenland wonen.In Duitsland om precies te zijn. En die mensen daar hebben zo'n waanzinnig lekker hooi . Je blijft gewoon eten en het leuke is, dat dat daar gewoon mag.Maar als hun mensen nu een paar weken lekker met ze gaan trainen komt het vast wel weer goed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor. 

Zaterdag 31 mei 2014

Droog, wisselend bewolkt. Frisjes.
DP houdt ons op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing en na een blik door het raampje vertelde ze, dat je in die kamer wel weer kunt lopen zonder onmiddellijk je benen te breken, maar dat dat dan ook alles is. Je kunt er nog niet veel chocola van maken hoe het zal worden. Nou ja, slechter dan nu kan het niet worden, dus het zal echt wel beter worden. We zijn stik benieuwd.

Verbouwing

Vrijdag 30 mei 2014

Wisselend bewolkt en zowaar de hele dag droog.
Onze buitenbak stond al een paar dagen blank. Er was zoveel regen gevallen,dat het echt niet meer weg kon zakken.'s Morgens kregen we zelfs bezoek van een stelletje eenden, die in hun sas waren met deze leuke nieuwe vijver. Maar onze mensen waren helemaal niet zo blij. De vijverdompelpomp werd opgezocht en is uren lang bezig geweest met ongelofgelijk veel liters water naar de sloot te pompen. Er moeten dan natuurlijk wel steeds nieuwe geulen gegraven worden, zodat dat water ook naar het gat blijft lopen, waar de pomp in hangt. Maar het resultaat was weer helemaal geweldig. We kunnen nu de buitenbak weer gewoon gebruiken en dat had, als er niets aan was gedaan, misschien wel een week geduurd. 

Eenden in buitenbak

Water buitenbak Droge buitenbak

Donderdag 29 mei 2014

's Morgens druilerig, 's middags droger.
Heel erg rustig vandaag.Dat zijn we niet gewend op een donderdag, maar al gauw begrepen we, dat het weliswaar donderdag heette, maar een zondag was.Dit keer was het hemelvaartsdag. Mensen schijnen speciaal op deze dag heel vroeg op te staan om dan buiten te gaan wandelen. Ze noemen dat alleen niet wandelen, maar dauwtrappen.Onze mensen hebben nog even overwogen om ook een heel vroege buitenrit te organiseren, maar hebben er vanaf gezien, omdat dit eigenlijk de enige dag van het jaar is, dat het onaangenaam druk is op onze Holterberg. Bovendien was het weerbericht kennelijk niet optimistisch. En ik geloof niet, dat ze spijt hebben gehad van deze beslissing. 

Pagina: «  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement