Het Dagboek

Dinsdag 13 oktober 2015

Bewolkt en koude wind.
Ik zag vanmorgen de ouwe blauwe langs tuffen, maar onze mensen hadden kennelijk een probleem. Het ding bleef namelijk onverstoorbaar pruttelen en wat Sandra en het voermens ook probeerden, zijn motor wilde er niet mee stoppen. Het dingetje, dat uitgetrokken moest worden om hem af te laten slaan was afgebroken en dus bleef hij gewoon doorlopen..Ten einde raad vroegen ze toen een tractordokter om een spoedvisite.Die kwam, zag en overwon...Hij had een nieuw trekdingetje bij zich, zette dat er aan en het probleem was opgelost. Gelukkig maar, want dat geluid begon knap irritant te worden.

Tractordokter

Maandag 12 oktober 2015

Wisselend bewolkt, ook vaak zon.
Ik ben Pride en woon in de nieuwe stal eerste rechts.Ik kan mijn hoofd aan twee kanten naar buiten steken en mijn open bovendeur kijkt uit over de hele stal. Ik denk wel, dat ik het allergrootste stuk van het terrein kan overzien tot buitenbak en de straat aan toe. Dat komt goed uit, want de laatste 4 maanden mag ik niet werken en door alles in de gaten te  houden verveel ik me niet zo.. Ik zit in wat de mensen noemen, de ziektewet. Ik heb namelijk een peesblessure opgelopen.Niemand weet hoe, ik zelf ook niet,..Misschien verkeerd opgestaan in de stal, misschien uitgegleden in de wei of nog wat anders Zoiets schijnt heel lang te duren.Het enige wat ik iedere dag doe is een eindje stappen, zoveel mogelijk rechtuit.Eerst aan de hand, de laatste tijd onder het zadel. Erg spannend is dat dus niet. Maar het schijnt de enige mogelijkheid te zijn om weer helemaal beter te worden. En dat is iets wat we allemaal natuurlijk graag zien gebeuren. De eerstvolgende drie maanden schijn ik nog wel onder de pannen te zijn. Nou ja, de tijd vliegt, dus ook die tijd. Maar balen is het wel hoor.

Zondag 11 oktober 2015

Hele dag zon en overdag wel 17 graden. Wat een luxe...
Maar ik zag, dat Jantine weer was gearriveerd en die brengt altijd de zon mee. Bedankt hoor !
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride

Zaterdag 10 oktober 2015

Hele dag zon, 's nachts bijna nachtvorst.
Voor crossbouwen was het super goed weer en er is dan ook de hele dag flink aangepakt.

Crossbouw

Vrijdag 9 oktober 2015

Veel zon en 's nachts opeens berekoud. Weer eens iets anders.
Onze mensen hadden de dekens al klaar gelegd en die hebben we nu dus weer op gekregen. Aan de ene kant lekker warm. Aan de andere kant voelt het nu niet meer zo lekker aan als je in de paddock rolt.Ieder voordeel heeft zijn nadeel.

donderdag 8 oktober 2015

Wisselend bewolkt en droog.
De weidetijd begint op zijn eind te lopen. We klieren meer met elkaar en scheuren geregeld als idioot rond. En dat komt omdat het gras lang niet meer zo lekker is als het was. Maar onze mensen kunnen dat niet waarderen en omdat alles ook nog behoorlijk nat, dus glad,wordt het risico op blessures te groot .

Woensdag 7 oktober 2015

Vannacht beetje regen. Overdag bewolkt.
Ik hoorde, dat de mais nog niet rijp genoeg is om geoogst te worden. Schijnt te komen door het koude voorjaar. Dan nu maar duimen, dat het zo gauw mogelijk goed komt. Onze cross moet namelijk gedeeltelijk gaan over land, waar die mais op staat.

Dinsdag 6 oktober 2015

Bewolkt en helemaal niet koud.
Famke en Tris hebben ons weer verlaten. Hun mensen zijn heelhuids weer terggekomen en we hebben het hele stel uitgezwaaid tot de volgende keer.

Maandag 5 oktober 2015

Wisselend bewolkt. Overdag droog, 's nachts regen.
Hoi, ik ben Jorik en ik woon in een stal bij de binnenbak, naast Amber. je kunt hier goed wonen, want het is hier nooit saai. Amber als buurman is ook wel te pruimen al stelt hij zich wel heel erg aan als er ook maar iets van voer in aantocht is. Echt sneu voor hem, dat juist hij zo gauw dubbeldik wordt. Dat begrenst de hoeveelheid lekkere spullen nogal en daar baalt hij van.Wat dat betreft kan ik hem trouwens een hand...ik bedoel natuurlijk een hoef, geven ik droom er ook wel eens van, dat ze vergeten om 's avonds mijn boxdeur goed dicht te doen. Ik zou dan de hele nacht lekker hooi gaan eten zonder dat eerst door die kleine gaatjes van het net te hoeven frummelen en dan zou ik natuurlijk ook de luzerneton van Misty om kunnen gooien. Als daar dan de deksel af zou vallen had ik nog een heleboel luzernemix ook. maar ja. Dat zal wel een droom blijven, want wie er ook de laatste ronde doet. Ze voelen allemaal automatisch aan alle deuren of ze wel goed dicht zijn. Jammer, maar helaas.

Zondag 4 oktober 2015

Veel zon 18 graden en geen wind.
Het schijnt vandaag dierendag te zijn. Ik hoorde, dat het dan de bedoeling is ,dat de dieren extra lekkers en zo krijgen. Maar wij hebben daar helemaal niets van gemerkt, want onze mensen zeggen, dat het hier iedere dag dierendag is. Eigenlijk hebben ze wel een punt.We kunnen dag en nacht superlekker hooi eten als we trek hebben en twee keer per dag komt de voerkruiwagen langs met de "toetjes." Brokken en zemelen voor iedereen en luzerne,maismeel en zonnebloemolie extra voor de oudjes. Je kunt toch niet meer eten dan wat er in je buik past? Naast het werk, dat we doen mogen we allemaal iedere dag naar de wei en naar de paddocks om lekker te relaxen.Dus daar hebben we ook al geen klagen over.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jorik.

Pagina: «  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement