Het Dagboek

Vrijdag 20 november 2015

Heel veel wind en jammer genoeg opnieuw veel regen.
Lot, de hond van een vrijwilligershulpmens, die altijd met haar mens mee mag komen, vindt het altijd het leukste om los rond te struinen over het terrein, terwijl haar mens aan het werk is.Maar ja, je bent jong en je wilt wat.Dus we zagen haar zo af en toe toch wel een beetje meer afdwalen dan dat haar mens leuk vindt. Vandaar, dat ze soms toch in de kennel moet. Ze legt zich daar letterlijk en figuurlijk wel bij neer, maar steekt dan in een stil protest vaak haar poten door het waterafvoergat. "Is er tenminste nog een stukje van mij buiten," zei ze laatst een beetje zuur.

Kennel

Donderdag 19 november 2015

Zwaar bewolkt, wel droog , maar veel wind.
Het zwarte en witte logeerpaard moesten vandaag weer naar huis en volgens mij hadden ze daar niet veel zin in. Ik heb de zwarte zelf horen zeggen, dat hij gewoon lekker hier wilde blijven. Het was dan ,zo te zien ,dan ook een hele toer om hem weer in zijn rolhok te krijgen. Uiteindelijk is hij toch maar ingestapt, omdat hij het zielig vond voor zijn mens om helemaal alleen naar huis te moeten. Nou ja. Ze weten nu de weg en ze zijn altijd welkom.

Logeerpaard

Woensdag 18 november 2015

Overdag droog,stormachtig en af en toe stevige buien. Niet koud.
Na afloop van een springles kwamen de mederwerkers, die mee hadden gedaan nogal gestresst naar buiten. BB vertelde , dat ze zich allemaal bijna een ongeluk waren geschrokken. Een grote duif had kennelijk kans gezien om stiekum binnen te komen en begon plotseling uit het niets als een gek rond te vliegen en overal tegen de ramen aan te klappen in een poging om er weer uit te komen.Alle rijmensen zijn gelukkig netjes blijven zitten en dat was best knap. Ze waren namelijk binnen 1 seconde plotseling heel ergens anders dan eerst. Wij paarden zijn schrikdieren en als er iets onverwachts gebeurt hebben we maar 1 idee en dat is wegwezen en wel meteen.. Dat is dus goed afgelopen. Maar het probleem verdwaalde duif in paniek op verkeerde plaats was nog niet opgelost. Het voermens heeft eerst geprobeerd om het dier met een superlange borstel richting openstaande bakdeuren te dirigeren. Maar het was kennelijk een beetje domme duif.Iedere keer als hij recht voor de open deur was vloog hij weer omhoog tegen het raam, dat dicht was en dicht bleef. Uiteindelijk hebben onze ervaren duivenredders Jeroen en Enide kans gezien om een jas over het uitgeputte dier te gooien.Ze hebben hem in hun rolhok geparkeerd en morgen zal hij wel weer fit genoeg zijn om weg te vliegen.

Duif

Dinsdag 17 november 2015

Storm en regen 14 graden.
Gisteren is het dierenartsmens geweest om het verband van het been van Pjotr te halen. Hij was er heel tevreden over, want het zag er goed uit. Maar ondanks dat moet Pjotr toch nog een paar weken op stal blijven . Balen...
Er zijn inmiddels ook twee gastpaarden gearriveerd. Een witte en een zwarte.Ze staan in de paddockstallen en horen bij kennissen van onze oppassers. Ze zeiden, dat ze lekker met Adair en Lukar gingen buiten rijden. Ze wonen ergens in het westen en daar hebben ze niet zulke mooie bos- en heide velden.

Buitenrit

Maandag 16 november 2015

Wisselend bewolkt. 15 graden.
Ik ben Venice en woon in de silostal naast mijn weidemaatje Sil. Sil en ik hebben eerst allebei op allerlei andere plekken gestaan, maar deze plek is het allerbeste. Gezellig naast elkaar met, door de half hoge tussenmuur, behoud van onze privacy. Het is met paarden namelijk net zo als met mensen, De een wil graag voortdurend gezelschap hebben en de ander wil ook wel eens lekker alleen zijn.En toevallig denken wij er allebei zo over.

Zondag 15 november 2015

Eerst een poosje droog en daarna regen en niet zo'n beetje.
We hoorden, dat onze mensen,die met vakantie zijn, hadden gebeld, dat ze goed waren aangekomen op een ver eiland. Ze noemen het Fuerteventura en het is daar nog hoogzomer. 27 graden ! Ze zaten al lekker aan het strand. Nou ze missen hier niets en we hopen, dat ze het verder ook heel leuk hebben
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Vakantie Sandra Bart en Remco Vakantie Sandra Bart en Remco

Zaterdag 14 november 2015

Zwaar bewolkt en af en toe een bui.
Pjotr was helemaal opgetogen. Enide en Jeroen hadden gehoord van de pech met zijn been en zijn boxarrest. Als troost hadden ze een grote schaal lekkers voor hem meegebracht. Wortels, appels, maiskolven....Jammie ,jammie!! Jammer , dat zijn mens niet had begrepen, dat het de bedoeling was, dat dat in zijn stal zou worden gezet, zodat hij zelf kon bepalen wanneer hij het zou opeten.(natuurlijk meteen..). Ze is zo flauw geweest om het weg te zetten en hem er iedere keer wat van te geven. Nou ja, iets is toch beter dan niets.

Beterschap

Vrijdag 13 november 2015

Wisselend bewolkt, droog en erg warm voor de tijd van het jaar. We hebben zelfs onze dekens nog niet weer op.
Vanmorgen zag ik Remco en Sandra met koffers sjouwen en Bartje was niet naar school. "Die gaan vast met vakantie " zei zei Pride. En ja hoor,Het duurde niet lang of ze stapten in hun rolhok en reden zwaaiend het erf af. En weet je wat ? Ze zijn niet 1 keer teruggekomen , omdat ze iets belangrijks vergeten waren. Dat hebben we dus wel anders meegemaakt. Zouden ze het dan toch nog leren ? Ik ben trouwens benieuwd waar Adair en Lukar blijven en de honden en Enide en Jeroen natuurlijk.Maar we hoefden niet lang te wachten of daar kwam het inmiddels heel bekende rolhok aan rijden en rolden , zoals gewoonlijk, alle mensen en dieren er aan alle kanten uit. Gezellig. Lukar en Adair kwamen in de duobox te staan en hadden heel wat te vertellen.Ze waren namelijk al een tijd op vakantiepad op allerlei plekken in het land.

Donderdag 12 november 2015

Bewolkt en af en toe een bui.
Overbuurman DP moest vanmorgen aan het werk in plaats van zoals gewoonlijk 's morgens de paddock in te gaan.Er was weer een groepje blinde en heel slechtziende mensen in aantocht, die, sommigen voor de eerste keer in hun leven, een keertje te paard zouden gaan.En ook dit keer vonden ze het weliswaar heel spannend, maar ook erg leuk.

Blind2

Woensdag 11 november 2015

Zwaar bewolkt. Droog en zo'n 14 graden.
Er is een nieuwe Epony gearriveerd op proef.Ze weten hier niet hoe ze heet en noemen haar dus maar Bruintje. Het lijkt wel een aardig dier. Ben benieuwd hoe ze het gaat doen. We kunnen wel wat versterking gebruiken.

Pagina: «  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement