Het Dagboek

Zaterdag 1 juni 2013

Bewolkt en winderig. Winterjassenweer en dat is geen grapje !
Vanmorgen is Sjonie weer naar een wedstrijd geweest. Dit keer zelfs een finale tussen de besten van alle klassen op de voorgaande dagen.Iedereen reed wel zijn eigen proef natuurlijk.Ze was beretrots, dat ze daaraan mee mocht doen en heeft het , als ik goed ben ingelicht ,ook best goed gedaan. Nog even zo doorgaan en ze mag weer een klasse hoger ! Ze kan niet wachten.
Stal de Eik 

Vrijdag 31 mei 2013

Wisselend bewolkt.Erg veel wind.
Het plein ligt zelfs helemaal bezaaid met takken,die uit de bomen zijn gewaaid.
Vanavond zijn we van start gegaan met iets nieuws. Een carousselgroep.Ik mocht ook meedoen en het is hartstikke leuk.We doen dan niet allemaal apart ons ding, maar leren allerlei figuren te rijden met zijn tweeen naast elkaar, vieren naast elkaar, doorelkaar heen enz enz.Dit is een teamsport, waarbij je voortdurend rekening moet houden met elkaar. De mensen,die stonden te kijken vonden het ook erg leuk om te zien. We zijn nu met zijn zessen, maar daar kunnen nog 6 anderen bij om een officieel team te vormen. Dus wie het leuk lijkt kan zich nog aanmelden. Het is op vrijdagavond om de week om half negen.
Stal de Eik Stal de Eik 

Donderdag 30 mei 2013

Somber, koud en veel te veel wind.
Famke en Tristan zijn weer even bij ons te gast en ik ben dus weer eens verhuisd. Ik sta nu even tijdelijk in een box bij de binnenbak tussen Lizzy en de piepkleine nieuweling Sunny. Wat heeft die dreumes een praatjes zeg.De oren tuiten je ervan.Okkie en Olleke zijn naar de paddockstallen gegaan en Misty en Twingo naar hun boxen in de nieuwe stal. Vosje en ik zijn terug op onze oude stek en Tico en Match staan in onze normale stallen.En zo hebben we plaats gemaakt voor onze gasten.We vinden het allemaal gezellig als ze er zijn en het is best leuk om zo af en toe in een andere stal te bivakkeren.

Woensdag 29 mei 2013

Overdag veel wind, een paar uur regen aan een stuk door en niet meer dan 12 graden.
Het voermens komt iedere dag tegen half negen ons ons ruwvoer brengen, meestal voordroogkuil. Een half uurtje later komt de tweede gang in de vorm van brokjes.Die slaan we dan natuurlijk meteen naar binnen en die vallen dan in onze maag op het laagje hooi, dat we al naar binnen hebben gewerkt. Als we de brokken op hebben gaat de eerste ploeg naar buiten. Een aantal naar de 7 paddocks en anderen naar de 5 weiden,die op dat moment in gebruik zijn.Degenen,die nog binnen zijn gaan aan het werk. En weten jullie wat nu zo apart is ?Deskundigen hebben altijd gezegd, dat een paard, dat pas gegeten heeft niet mag werken,omdat het dan ziek zou kunnen worden, cq. koliek zou kunnen krijgen. Nu hoorde ik van de paarden en pony's , die hier al veel langer wonen en dus geregeld met een gevulde maag werken,dat ze er echt nog nooit ziek van zijn geworden.En weten jullie wat nu het leukste is ? Kort geleden hebben heeeel slimme onderzoekmensen uitgevonden waarom paarden niets krijgen van het werken met een gevulde maag en....zelfs veel beter af zijn dan paarden die netjes werken met een lege maag.Dat zit zo. Wij paarden zijn van nature gewend om dag en nacht aan een stuk door kleine hoeveelheden voer op te nemen. Onze maag is daarop ingesteld en maakt dus ook dag en nacht maagzuur aan om dat voer te verteren. De paarden van tegenwoordig krijgen meestal voer genoeg, maar 's nachts is dat op.Maar onze maag blijft wel doorgaan met het aanmaken van maagzuur en dat vormt als het ware een plas in de maag. Als je dan dus met die lege maag aan het werk wordt gezet spat door de bewegingen dat maagzuur op en beschadigt de maagwanden. En dat is dan waarschijnlijk ook de reden waarom volgens de schatting zeker 60 procent van de paarden last heeftvan maagzweren. En weet je wat ?Niemand van de paarden en pony's hier heeft ooit last van maagzweren gehad. En dat zou dan best wel eens kunnen komen, omdat, zoals de wetenschapsmensen denken,dat bodempje voer ervoor zorgt, dat het maagzuur,dat 's nachts is gevormd, wordt gebonden en dus niet opspat. Het zou zo maar waar kunnen zijn.Alweer wat geleerd !

Dinsdag 28 mei 2013

Weinig wind,alleen maar zon en wel 25 graden.
De zomer valt dit jaar op een dinsdag, hoorde ik iemand zeggen,die net het weerbericht voor morgen had gehoord. Dat zal dus wel niet veel goeds voorspellen.
Vader Gerrit maakte gebruik van het mooie weer door op het dak van de silostal te klimmen en alle winterse ongerechtigheden er af te vegen. De daar wonende paarden hadden meteen weer veel meer licht van boven.Mooi meegenomen.
Stal de Eik 

Maandag 27 mei 2013

Plotsklaps de hele dag zon en buiten de wind soms zelfs meer dan 20 graden.
Ik heet Toet. Dat is de tweede naam, die mijn vroegere mens mij gaf. Mijn eerste naam Misty kon hier niet meer, want hier woont al heel erg lang een andere Misty en twee dezelfde namen is natuurlijk niet handig. Het grote voordeel nu vind ik, dat er heel veel Misty's zijn in de paardenwereld, maar van een Toet heb ik nog nooit gehoord. En het is best leuk om uniek te zijn . Toch..!

Zondag 26 mei 2013

Bewolkt, winderig, maar voor de afwisseling wel weer eens droog.
Ik zag vandaag Misty met de kleintjes buiten staan. En zo te zien heeft ze de wind er goed onder. Ze gedragen zich tenminste prima en Misty doet als beloning gezellig om de beurt maantje pluk met allebei.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.
Stal de Eik 

Zaterdag 25 mei 2013

Overdag droog, somber en koud.'sAvonds en 's nachts veel regen.
Als je heel goed kijkt kun je zien wat er gaat groeien op het bouwland achter ons. Volgens mij wordt het inderdaad weer eens mais. Niet verkeerd, want dan staan we over een poosje lekker beschut in de paddocks.
Stal de Eik 

 

Vrijdag 24 mei 2013

Bewolkt, meestal droog, niet meer dan 7 graden.
Vanmiddag kwam er een vreemd rolhok aanrijden.Ik keek uit mijn raam en was benieuwd wie er uit zou komen.De klep ging naar beneden en eerst dacht ik, dat het rolhok leeg was, maar niks hoor. Er kwam waarachtig een piepkleine zwarte shetlander parmantig uit stappen."Wie ben jij dan ?"vroeg Melli. Ik ben Sunday, maar jullie mogen wel Sunny zeggen,"zei het kleine ding. "Volgens mij kom ik hier wonen.""Nou, daar zal Bailey blij mee zijn,"zei Juicy meteen. Ïs hij tenminste niet meer het enige onderdeurtje. Kan hij nu samen met deze Sunny proberen onze Misty voor de gek te houden, want die zal door onze mensen vast wel deze mini toegeschoven krijgen om op te voeden en onder de duim te houden.

Donderdag 23 mei 2013

Hele dag koud en om de haverklap dikke regenbuien. Na 6 uur trok het wonder boven wonder allemaal weg en werd het nog zonnig ook.Dit wel in de aanloop naar nachtvorst. Maar de mensen van de recreantenclub waren blij, want dit keer hadden ze de fotoshoot, al duimendraaiend, niet afgezegd en ziedaar de gok werd beloond. Het was heel erg mooi fotoweer en er zijn dan ook heel erg mooie foto's gemaakt.
Stal de Eik Stal de Eik 

Pagina: «  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement