Het Dagboek

Woensdag 18 januari 2012

Vannacht minder vorst, in de loop van de dag weer boven nul en 's avonds weer regen.
Nicky is gisteren uit de les gehaald, omdat ze linksvoor kreupel was. Haar voet was warm, dus de smid werd gebeld. Onze Herman kwam  en kneep met de visiteertang wat hij knijpen kon, maar ze reageerde nauwelijks. Het deed niet erg pijn zei ze. Toch twijfelde Herman en hij heeft het ijzer er af gehaald. Toen kwam de aap uit de mouw. Ze had een zoolkneuzing half onder het ijzer. Kan gekomen zijn door een plotselinge draai of zo. Ze hebben in ieder geval een broeiverband om die voet heen geknutseld met betadine erin. Dat moet een paar dagen blijven zitten. Ze mag gelukkig wel in de paddock, want door de beweging stroomt het bloed in de voet beter en worden de afvalstoffen afgevoerd. Gelukkig is zo'n soort blessure meestal snel weer over.

Dinsdag 17 januari 2012

Vannacht meer vorst. Overdag lekker zonnig en boven nul.
Gisteren kwamen Vosje en Twingo voorbij op het plein en ze hadden dikke schik.Lizzy had zich zaterdag misdragen, dat had Milena al wel verteld. Nu hoorde ik van de collega's, dat Mariska maandag Lizzy had opgezadeld voor de les en tot Lizzy's stomme verbazing ging er geen rijkind op haar rug zitten, maar Mariska zelf. En ze ging gewoon in de les meerijden ook nog ! Volgens haar nieuwe gewoonte wilde Lizzy meteen weer in de fout gaan, maar dat duurde maar even.Mariska heeft haar heel snel aan het verstand gebracht, dat dit niet de manier is, waarop er hier gewerkt wordt en waarachtig ze schijnt het te hebben begrepen. Heel verstandig toch !

Maandag 16 januari 2012

Vannacht weer eens vorst voor de afwisseling. Verder mooi rustig weer. Overdag weer boven nul.
Ik ben Floran en woon al heel lang in een silostal box , op dit moment naast Sjoni. Aan de andere kant van het voerhok wonen Harry en Tico. We hebben allemaal mooi uitzicht op het plein en kunnen met onze hoofden lekker naar buiten hangen. Dart vind ik fijn, want je hebt meer ruimte en je voelt je niet opgesloten. Bij ons allemaal zijn altijd alle bovendeuren open. Alleen 's nachts gaan ze dicht, want onze mensen willen niet het risico lopen, dat we misschien om de een of andere reden over de onderdeur komen te hangen. Het is niet waarschijunlijk, dat dit zou gebeuren, maar je weet maar nooit. Het motto is hier altijd al geweest," bij twijffel niet doen."

Zondag 15 januari 2012

Veel zon, geen wind. Super!
Lizzy was gisteren in de les heel erg stout vertelde Olleke. Ze rende expres steeds een andere kant uit dan de bedoeling was en had de grootste lol als haar rijkind dan niet meer wist wat ze moest doen. Niet zo slim van haar, want je kunt op je vingers ( nou ja...hoeven) natellen, dat onze mensen zoiets niet over hun kant laten gaan.Ben benieuwd wat ze er aan gaan doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Floran.

Zaterdag 14 januari 2012

Af en toe zon. Nog steeds geen winterkou te bekennen.
Gisteren heeft vader Gerrit nog gauw opnieuw 25 balen krullen op de pas losgewerkte binnenbakbodem gegooid en nu hoopt iedereen, dat die bodem heel lang net zo goed zal blijven als hij nu is. Vroeger moest het voermens iedere dag de bak slepen en soms wel twee keer per dag. Nu is dat nog maar een paar keer in de week. Dat is dan om de boel gelijkmatig overal even los te houden en is nauwelijks nodig om de gleuf van de hoefslag weg te werken.Er wordt tegenwoordig wel bijna iedere dag even geharkt, de buitenkant naar binnen dus.Maar dat is altijd zo gebeurd. Al met al zijn ze er allemaal blij mee. Voor mij is het een ver van mijn bedshow, want ik heb pensioen en hoef me niet meer druk te maken over dit soort zaken. Dat heeft toch ook wel wat !

Vrijdag 13 januari 2012

Zonnig en zacht. Helemaal geen wind.
Vandaag is de binnenbak nog een keer bewerkt  met het apparaat,dat de bodem los maakt, maar de grond, die bovenop ligt bovenop laat.Ze schijnen het een rolleneg te noemen.

Donderdag 12 januari 2012

Regenachtig.
De nieuwe paddocks zijn al een poosje klaar, maar er zaten nog geen hooibakken in. Voor nood werd ons hooi zo lang op de grond gegooid.maar dat eet niet zo lekker. We kunnen zand naar binnen krijgen en de bodem wordt er ook niet beter van. Theo heeft er dus hooibakken bijgemaakt en nu is het helemaal af.
Hooibakken voor paddocks

Woensdag 11 januari 2012.

Hele grote zware buien van het soort waardoor alles in 10 minuten blank komt te staan.Jammer. Alles was net weer een beetje opgedroogd.
Olleke staat inmiddels alweer een tijdje gezellig bij ons in haar oude stal.Het gaat weer heel goed met haar. Ze gedraagt zich weer net zoals vroeger en verblikt of verbloost niet als er tijdens de les eens iets onverwachts gebeurt. Ze piekert er niet meer over om dan onverwacht weg te scheuren. In de tijd, dat ze in de sterstal woonde had ze zich ook al verstapt en heeft een paar weken op rust gestaan. Dat is ook weer in orde. Eind goed al goed. Wat een verandering al niet teweeg kan brengen."Nou," zei Simon," daar schijnen wij paarden vaker last van te hebben.Ik heb een familielid ( zijn vader is mijn opa ), die heet Totilas en is het beste dressuurpaard van de wereld.En toen is hij verhuisd van een heel goede aardige ruiter en een heel erg goede stal naar een andere heel goede aardige ruiter met ook een heel erg goede stal, maar ook daar werkt het niet. Net zoals Olleke zich zomaar plotseling verstapte toen ze ergens anders heen was gegaan heeft die Totilas om de haverklap allerlei blessures. Niemand snapt waarom, want vroeger mankeerde hij nooit iets.Nou, dat komt dus , omdat wij soms slecht tegen verandering kunnen ook al is dat helemaal geen verslechtering.Als een supergoede wielrenner zijn supergoede fiets verkoopt aan een ander wielrenner, die net zo goed kan fietsen zal die op die fiets net zo hard kunnen gaan als de eerste meneer. Maar als je een heel goed paard verkoopt loop je risico,dat er niets meer van terecht komt en daar kan niemand iets aan doen. En als het ooit nog goed komt zal dat heel lang duren. Best wel heel zielig voor die nieuwe ruiter.We zijn nu een keer geen fiets met haren en dat vergeten de mensen wel eens.

Dinsdag 10 januari 2012

Wisselend bewolkt. Meestal droog.
De nieuwe balie in het kantoor is klaar.Je kan het van buitenaf ook zien en het lijkt heel mooi.Onze mensen zijn er blij mee, want nu is alles bij de hand en ze kunnen er ook nog lekker bij zitten ook. Een hele verbetering !
Nieuwe balie in kantoor

Maandag 9 januari 2012

Vandaag zou het voorjaar kunnen zijn. Veel zon, geen wind en meer dan 12 graden !
Ik ben Milena en woon al lang naast Leonardo, de laatste tijd in de nieuwe stal.Omdat ik al oud ben en krakemikkig wordt als ik niet de hele dag beweeg, mag ik in de winter in de springwei lopen. Die ligt hoog en is niet zo gauw drassig en bovendien heb ik beloofd mijn gemak te houden, zodat ik de boel niet kapot loop.Goede deal toch !. Aan de paarden in de paddocks heb ik gezelschap genoeg en om te eten staat er best nog genoeg gras. Niet dat het net zo lekker is als in het weideseizoen, maar als sobere fjord kun je het er wel mee doen voor zo erbij.

Pagina: «  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement