Het Dagboek

Maandag 1 oktober 2012

Eerst zonnig, later bewolkt en 's nachts regen.
Ik heet Tico en ze hebben mij de pen gegeven. Vooruit dan maar weer.Ik woon tijdelijk in de nieuwe stal naast Sydney in verband met de logeergasten, die in onze silostallen staan.
Vanmiddag kwam er alweer een vreemd rolhok aanrijden en daar kwam een bekende merrie uit stappen. Het was Indy, die ieder jaar 1 of 2 keer een week bij ons op vakantie komt met haar mens.Ze maken dan iedere dag een bosrit, omdat ze daar waar ze woont geen bos hebben. Ze logeert nu in de sterstal naast Melli.

Zondag 30 september 2012

Stralend weer en wel 17 graden.
Er was inderdaad  's morgens een wedstrijd voor mensen,die F5 en hoger geklasseerd zijn.Altijd gezellig, vooral met dit prachtige weer.
We hebben vandaag Leonardo, Milena en Yette uitgezwaaid. Leo en Milena waren allebei rond de 10 jaar toen ze hier kwamen en hebben precies 9 jaar bij ons gewoond. Maar ja, in die tijd zijn ze natuurlijk ook 9 jaar ouder geworden en zo langzamerhand zijn ze er aan toe om het wat kalmer aan te doen.Hun mensen hebben ergens een plekje gevonden, waar ze winter en zomer de hele dag in de wei mogen lopen, wat voor weer het ook is.Daar gaan ze nu naartoe. Yette is nog niet zo oud, maar zij gaat natuurlijk met haar maatjes mee. We zagen ze vrolijk vertrekken naar het, zowel letterlijk als daardoor ook  figuurlijk, Beloofde Land en wensen ze daar nog een heel prettige tijd toe.
We verwelkomden vandaag ook een nieuwkoomster. Een zekere Ulika. Ze gaat voorlopig wonen in de nieuwe stal in de oude box van DP.
DP is inmiddels verhuisd naar de stal, waar Leo in heeft gestaan. Ik hoorde van Igor, haar overbuurman, dat ze had verteld, dat ze de eerste tijd niets anders mocht doen dan iedere dag 5 minuten stappen. Verder moest een van haar voorbenen iedere dag 20 minuten gekoeld worden. Zielig hoor.Igor vroeg wat er dan aan de hand was en ze vertelde, dat ze zich had verstapt of vergleden in de wei, waar ze ,op het adres waar ze woonde, samen met haar vriendin Myra altijd liep.Als paard zijnde wil je toch af en toe een sprintje trekken en als je er dan even niet aan denkt dat het glad kan zijn als het nat is kun je zomaar in de problemen raken.Opeens deed haar been heel erg pijn en er kwam een bult daar waar geen bult hoort te zitten. Heel jammer, maar gebeurd is gebeurd. Haar mensen hebben haar meegenomen naar een dierenarts en die heeft geconstateerd, dat haar pees voor een groot deel verscheurd is. Dus nu moet ze zeker 8 weken boxrust houden.Nou ja, we zullen ons best doen om haar een beetje op te vrolijken. Ook 8 weken gaan tenslotte voorbij en daarna zal het hopelijk weer beter gaan.

 

Zaterdag 29 september 2012

Wisselend bewolkt, meestal droog.
Ik wil wedden, dat er morgen weer een wedstrijd is.Hoe ik dat weet ? Nou ,heel gewoon. Zodra de dag van tevoren rijkinderen aan komen zetten met zakjes elastiekjes en zo, weet ik wel hoe laat het is. Wij moeten weer ingevlochten worden. Olleke had een beetje leedvermaak, want die hoeft nooit. Een fjord heeft nu een keer manen, waar geen eer aan is te behalen. De haren staan rechtop en dat is dat.

Vrijdag 28 september 2012

Droog. 17 graden. Veel wolken, weinig wind.
Het vanggewas op het land achter ons, waar we met de cross overheen mogen, is keihard gegroeid. Het schijnt mosterdkruid te heten en wordt later gewoon weer ondergeploegd. Feit is, dat dit jaar dat gedeelte van onze cross heel anders zal ogen . Best leuk. Weer eens wat anders.
Stal de Eik

Donderdag 27 september 2012

's Morgens regenachtig. later droog.
Laatst is er weer eens mest opgehaald. Toen alles weg was bleek, dat de achtermuur van de mestplaat er niet beter op was geworden, maar niemand wist hoe lang dat al zo was. Is ook niet meer belangrijk,"zei buurvrouw Olleke wijs. "Het gaat er nu om om het weer in orde te krijgen en daar verzinnen ze vast wel weer iets op."En zo is het maar net.
Stal de Eik

Woensdag 26 september 2012

Nog steeds behoorlijk wat regen. Het droogt nog niet zo erg op overal.
Ik heb gehoord, dat onze vader Gerrit studeert voor slangenmens. Hij is al aardig ver gevorderd want vanmorgen heeft hij kans gezien om zich in onze (bijna lege) brokkensilo te wringen. Nu zou je zeggen, wat heeft hij daar dan in te zoeken...? Nou,dat is gauw verteld...muizen ! We hebben echt bijna nooit last van die beestjes, maar om de een of andere reden heeft een hele familie besloten om hun intrek te nemen in de volgens onze mensen honderd procent muisdichte silo. Niet dus. Maar het was en is nog steeds een groot raadsel hoe ze kans hebben gezien om er in te komen. In ieder geval heeft vader Gerrit er nog maar eens een paar extra planken in gespijkerd en nu is het dus afwachten of dat geholpen heeft. Ik heb er een hard hoofd in, maar als het niet geholpen heeft zullen ze wel weer iets anders bedenken.
Stal de Eik Stal de Eik

Dinsdag 25 september 2012

Veel regen en redelijk koud.Niets aan.Het beroerdste is, dat we al vanaf maandag niet meer in de wei mogen. Het is daar spekglad en de mensen zijn bang, dat we gaan rennen en gemene blessures op zullen lopen. Bovendien wordt de wei daar ook niet beter van en we willen toch wel graag een wei houden, waarin iets te eten valt in plaats van een modderige vlakte. Nou ja,dan maar even alleen in de zandpaddocks,die nooit nat en glibberig zijn en hopen op drogere tijden. Dat kan nog best voordat het winter wordt.

Maandag 24 september 2012

Storm en regen. Niet te zuinig ! De grote schuifdeuren van de binnenbak moesten zelfs dicht blijven en dat gebeurt zelfs hartje winter nog bijna nooit.
Ik ben dus Okkie en woon tijdelijk samen met Olleke in onze "zomerresidentie", de paddockstallen bij de binnenbak.
Het is heel vreemd, maar er zijn nog steeds een paar zwaluwen. Tristan, die in de stal van Sjonie logeert, vertelde,dat ze bij hem in de box slapen en overdag weg zijn.Hij probeerde een praatje met ze te maken, maar ze zijn niet erg mededeelzaam tegenwoordig. We zullen dus wel zien hoe lang ze nog blijven.

Zondag 23 september 2012

Hele dag droog, af en toe zelfs zon en 17 graden !
Toen ik vanmorgen uit mijn buitenluik keek zag ik een hele stoet kinderen met een aanhang van ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes, binnendruppelen.Ik denk, dat er een wedstrijd is,"zei Bill "en ik denk ook ,dat ik mee mag doen."En gelijk had hij...Er bleek een dressuurwedstrijd te zijn voor iedereen,die nog geen F5 of hoger was.Ze hebben kennelijk allemaal, rijkinderen en paarden/pony's hun beste beentje voorgezet. Ik hoorde tenminste zeggen, dat het jurymens heel erg tevreden was over de geleverde prestaties. En gelachen had hij en meteen alle mensen,die het hebben gezien ook,om onze Duo Penotti. Die heeft namelijk geprobeerd om samen met zijn rijkind het snelheidsrecord F4rijden te verbeteren en ik geloof waarachtig , dat ze daarin zijn geslaagd.Weer eens wat anders !
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.
Stal de Eik

Zaterdag 22 september 2012

Wisselend bewolkt, meestal droog
Gisteren hadden we weer een kleine volksverhuizing. Olleke en Okkie gingen naar de paddockstallen. Floran naar de grote stal, Tico naar de nieuwe stal en Sjonie naar Tico's stalToen waren de boxen van Floran en Sjonie leeg. En ja hoor,Daar kwamen Tristan en Famke aan met hun hele hebben en houden.Ze vertelden, dat hun mensen weer zo nodig met vakantie moesten en dat ze nog steeds niet mee mochten.Nou ja, hier logeren vinden ze geen straf zeiden ze. Altijd gezellig om weer eens hele andere paarden en pony's te ontmoeten.

Pagina: «  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement