Het Dagboek

Woensdag 23 september 2015

Zwaar bewolkt, weinig wind.
De zwaluwen zijn inmiddels vertrokken. Tenminste bijna allemaal. Toet zei, dat er bij haar in de stal nog 3 van haar stalvogeltjes wonen. Ze zijn heel laat geboren, maar ze kunnen nu goed vliegen en slapen niet meer in het lage nest, maar hoog in de spanten. Als ze verstandig zijn gaan ze ook vertrekken, want ik zou niet weten wat er voor hun hier aan eten overblijft.
Vanmorgen zagen we, dat Venice op de spuitstal werd gezet en ja hoor. Daar kwam ons osteopathenmens Marielle opduiken om haar weer eens lekker op te peppen. We zijn allemaal minstens 1 keer per jaar aan de beurt en ik persoonlijk vindt dat, nu ik er een keer aan gewend ben, best prettig. Venice vond het ook helemaal niet erg, want ze knapt er altijd erg van op zei ze zelf.

Marielle

Dinsdag 22 september 2015

Droog, weinig wind, 15 graden.
Mijn box heeft mooi uitzicht op de binnenbak, maar ook op de kantine.Gisternavond zag ik tot mijn verbazing, dat al onze hulpmensen tegelijk plus de directie daar braaf zaten te luisteren naar een vreemd mens, die kennelijk een spannend verhaal vertelde. Later liepen ze allemaal langs mij heen naar buiten en weet je wat ze daar gingen doen ?Je raadt het nooit...Vuurtje stoken !! En het was niet eens ponykampkampvuuravond. Maar we zagen al gauw, dat het er dit keer niet om ging om  lekker bij het vuur te zitten, maar om het zo snel en veilig mogelijk uit te krijgen. En dat is ze allemaal mooi gelukt. De rest van de avond hebben ze in de kantine op de grond gelegen en werden bezig gehouden met iets dat ze reanimeren noemen en dat soort zaken.Aan het eind van de avond waren ze allemaal weer geslaagd voor het BHV examen, want daar ging het om. Ieder bedrijf moet een stuk of twee van die BHVmensen hebben. Wij hebben er nu dus weer 9 en dat zal wel genoeg zijn.

BHV1 BHV2

BHV3

Maandag 21 september 2015

's Nachts regen, overdag af en toe een bui.
Hallo, hallo, ik ben Misty. Nog steeds dezelfde Misty, die al heel lang hier woont en werkt. Ik sta de laatste jaren meestal in een box bij de binnenbak. Op dit moment vlak naast de kantine.
Toen ik pas hier kwam had ik een eigen mens en was ik gastpony. Maar weten jullie wat het vervelende is ?Zo'n eigen rijkind is hartstikke leuk,maar het wordt alsmaar groter. Ik ben een kleine pony en blijf een kleine pony. Er kwam dus een moment, dat ze echt niet meer op mij kon rijden. Balen hoor...Ik maakte me al grote zorgen hoe het nu verder moest met mij, maar dat was gelukkig niet nodig. Ik mocht namelijk lekker gewoon hier blijven en dan niet meer als gastpony, maar als medewerker. En daar was ik super blij mee. Heel afwisselend werk en geen zorgen meer over groter groeiende rijkinderen. Ze worden gewoon iedere keer vervangen door kleinere modelletjes.Super geregeld toch !

Zondag 20 september 2015

Droog,weinig wind, wisselend bewolkt en zo'n 18 graden.
Super mooi weer voor een wedstrijd.En ja hoor. Die was er ook.De hele ochtend liepen rijmensen af en aan met in hun kielzog een stoet van pappa's, mamma's , opa's , oma's en andere aanhang. Altijd beregezellig. Ik hoop, dat mijn mens ook eens mee zal gaan doen, want ik weet zeker,dat we het hartstikke goed zouden doen. In ieder geval is het streven schoon !
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

wedstrijd

Zaterdag 19 september 2015

Droog en herfstig.
Ze zeggen wel eens, dat paard- en ponyrijden gevaarlijk is. Nou, ik weet iets wat veeeel gevaarlijker is. Gisteren moest een rijkind haar les afzeggen , omdat ze bijna niet kon lopen. En weten jullie hoe dat kwam ???Niet  door van een van ons af te vallen. Nee hoor. Ze had haar tablet, wat dat dan ook moge zijn, op haar grote teen laten vallen. Kijk. Dat is dus pas echt linke soep, al dat gedoe met die tabletdingen !

Vrijdag 18 september 2015

Wisselend bewolkt, veel wind, meestal droog.
Toen ik vanmiddag uit mijn raam keek zag ik een heleboel jongens en meisjes, allemaal klein formaat, het plein op stromen. Vosje vroeg zich al , een beetje bezorgd , af of die allemaal moesten gaan rijden...Maar het bleek loos alarm. Ze werden in mensenrolhokken gezet en hup,daar gingen ze allemaal in een lange stoet weer van het plein af. We keken ze verbaasd na en vroegen ons af waar dat nu weer goed voor was. Onze BB wist natuurlijk weer het antwoord. Het was de schoolklas van Bartje, die uitgenodigd was voor zijn verlate verjaardagsfeestje en ze gingen ergens naartoe,waar ze allerlei spelletjes gingen doen.

Verjaardag

Donderdag 17 september 2015

Wisselend bewolkt, veel wind , af en toe een bui.
Ik sprak vandaag Venice en zij vertelde, dat ze haar mens Monique bijna nooit meer ziet. Het schijnt, dat het nieuwe rijkind voor Venice, dat bij Monique in de maak is,nogal dwars ligt. Letterlijk en figuurlijk.Monique voelt zich in ieder geval al een hele poos niet lekker en dat is zacht uitgedrukt.Jammer he..!Maar het is gelukkig maar tijdelijk. Venice zelf komt trouwens niets te kort, want het bijrijdmens komt wel heel geregeld en daar is ze heel blij mee.

Woensdag 16 september 2015

Soms nat, soms heeeel nat, soms droog.14 graden.
Toen ik in de achterste paddock stond zag ik, dat de pas ingezaaide groenbemesting, oftewel het mosterdkruid ,begint op te komen. Ik ben benieuwd hoe hoog het nog zal kunnen worden, voordat de cross begint.

groenbemesting Groen

Dinsdag 15 september 2015

Wind en regen. 14 graden.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik, dat Hans weer met een ander soort klusje aan de gang was.Dit keer was het tractorrolding aan de beurt.Als je zo'n beetje overal verstand van hebt is het leuke hier, dat je  nooit lang hoeft te zoeken naar dingen,die gedaan moeten worden.Er is altijd ruime keus.Onze Ouwe Blauwe heeft nu weer verse olie, de diesel is bijgevuld, zijn vastlopende muurwieltje is weer gangbaar gemaakt en iets ingewikkelds wat met het afsluiten van het electrische circuit in verband met zelfontbrandingsgevaar, wat dat dan ook moge zijn, te maken heeft doet weer wat het moet doen.Dus dat is alweer klaar.

Tractor

Maandag 14 september 2015

Veel buien en guur.
Ik ben Tico en woon in de Nieuwe Stal naast Pride en mijn weidemaatje Nicky. Het is jammer, dat het vandaag zo'n slecht weer is. Dan zijn onze buitenluiken niet open, omdat de wind er precies op staat.We waaien wel niet zo gauw uit onze box, maar tocht schijnt niet gezond voor ons te zijn.Omdat er glas in zit kunnen we trouwens wel naar buiten kijken,ook als ze dicht zijn.Ik zag daarnet bijvoorbeeld, dat Twan en Cristel de strijd met het water op het plein maar weer eens zijn aangegaan. Water ,dat weg is komt sowieso niet meer terug.Dus als je het zo bekijkt is het geen onbegonnen werk.

Afwatering

Pagina: «  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement