Het Dagboek

Zondag 18 mei 2014

Droog, zonnig en 24 graden.
Er was vandaag weer eens een wedstrijd.Dressuur dit keer en het scheen er dan ook nog speciaal om te gaan wie de beste houding en zit heeft. Die mensen mogen dan 29 juni naar een andere manege, ergens verder weg, om op paarden en pony's van daar te laten zien of ze ook op heel andere paarden,dan die ze gewend zijn een goede houding en zit hebben. Bovendien rijden ze dan tegen de besten van alle andere maneges uit de regio . Ik mocht ook meedoen aan onze selectiewedstrijd en mijn rijmensen en ik hebben ze een poepje laten ruiken...!!!  Twee van de drie mogen door en voor de derde scheelde het ook maar een haartje . Ia dat goed of niet ...?Als je als paard lekker los door de wereld swingt krijgen je rijmensen natuurlijk ook de goede gelegenheid om beeldschoon te gaan zitten. Voor mij was het in ieder geval een heel geslaagde dag. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet. 

Zaterdag 17 mei 2014

Lekker weer. Niet te warm, net goed.
We hebben vanmorgen weer gewerkt in de buitenbak en dat ging prima. Lekker fris en er zijn gelukkig nog steeds geen steekbeesten, die de pret bederven. 

Vrijdag 16 mei 2014

Af en toe zon, maar wel veel wind.Vannacht was het hartstikke koud. Hier en daar zelfs onder nul. Ze noemen het niet voor niets de IJsheiligen. Maar nu zijn ze voorbij en kan de zomer komen.

Donderdag 15 mei 2014

Wisselend bewolkt. Soms een bui.
Jantine, ons exspoedcursusmens, die de weg naar Holten inmiddels vast wel zal kunnen dromen, is er weer een weekje en wij vinden dat hartstikke gezellig .Ze weet natuurlijk inmiddels precies wat en hoe hier alles gedaan wordt en helpt altijd dapper mee. Bovendien heeft ze twee keer per dag les en vandaag zag ik haar op Okkie en met Pride vertrekken voor een buitenritje. het gaat dan ook steeds beter met haar rijkunst.

Woensdag 14 mei 2014

Behoorlijk fris, vooral 's nachts.Ze noemen 13-14-15 mei kennelijk niet voor niets de IJsheiligen.

Dinsdag 13 mei 2014

Niet te geloven...De hele dag droog !Wel veel wind en maar 10 graden, maar de weiden zijn weer drooggevallen en we mochten er weer in. Het was trouwens ook maar goed, dat onze stal overdag leeg was, want het klussenvrijwilligersmens Hans heeft een moeilijke en ook erg lawaaiige klus geklaard.De deur van Nushky's stal ging steeds moeilijker open en dicht en het bleek, dat dat kwam doordat de ijzeren paal, waar de scharnieren aan zitten totaal was doorgeroest. En dat was weer gekomen, omdat in het verleden, toen onze mensen nog niet zoveel wisten als nu , er een zoutblok te dicht in de buurt had gehangen. En zout en ijzer gaat op termijn altijd verkeerd.

Stal Nushky Stal Nushky stang

Als jullie dat maar goed onthouden...Maar de buis is afgezaagd, er is een nieuwe buis tussen gelast, de scharnieren werden er weer aan gezet en de deur gaat weer open en dicht als de tierelier. Hans, bedankt !

Ophangen deur stal Nushky

Maandag 12 mei 2014

Ongeveer net zo vaak regen als droog en niet meer dan 9 graden.
Ik ben Orlando en woon al een jaartje of 20 in de grote stal. Ik heb heel veel paarden en pony's zien komen en gaan en best ook veel rijkinderen.De laatste paar jaar komen er zelfs geregeld voormalige rijkinderen, die inmiddels groot zijn gegroeid weer met hun eigen kinderen aanzetten, die dan weer gezellig bij ons komen leren rijden.En zo is de cirkel dan weer rond. Ach ja, we worden oud..."Maar nog lang niet der dagen zat,"zei Kleo en zo is het.Ik heb nog steeds veel plezier in mijn leven ,ben heel tevreden met mijn dagelijkse werk en kan dat nog heel goed aan. Pensioen is voor mij nog niet aan de orde. Ik moet er zelfs niet aan denken... 

Zondag 11 mei 2014

Vaker nat dan droog en koud. Nog steeds geen weideweer.
Volgens mij was er voor vandaag niets bijzonders gepland .We waren dan ook verbaasd toen tegen een uur of 11 steeds meer van onze vaste hulpmensen, vrijwilligershulpmensen en mensen van gastpaarden opdoken  en in plaats van ons te komen begroeten meteen wegdoken in de kantine. Heel vreemd gedrag. Zeker de vaste hulpmensen hadden hier niets te zoeken, want ze hoeven nooit te werken op zondag.Sandra, die toch wat veel reuring op het erf zag schoot spontaan in de stress en vroeg zich af of ze iets belangrijks vergeten was. Maar toen ze poolshoogte wou gaan nemen kwam opeens het mens van Pjotr vertellen, dat ze niet naar buiten mocht en de rest van onze mensen ook niet. Ze moesten wachten totdat ze werden opgehaald. Krijg nou wat...er was geen wedstrijd, niemand was jarig , maar wat was er dan aan de hand ??? Even later werden onze mensen naar de kantine gedirigeerd en tot hun grote verbazing bleek die helemaal gervuld met mensen,die hier al heel lang geregeld komen werken en helpen. En dat zijn er een heleboel. En die zongen van lang zullen ze leven, gooiden met confetti en riepenj toen in koor "gefeliciteerd met jullie 40 jarig bestaan."

40 jarig bestaan Taart 40 jaar

Er stond een mega grote taart op tafel met een eetbare foto van allemaal er op. Die was gemaakt tijdens de open dag en dat waren onze mensen natuurlijk al lang weer vergeten. Dezelfde foto kregen ze ook nog afgedrukt op een spul, dat zelfs buiten zou kunnen hangen en er was ook nog een cadeau, waar wij, medewerkers , misschien op termijn nog wat van mee krijgen. Een appelboom...Wij lusten graag appels.
Toch heel knap, dat zoveel mensen zo goed een geheim konden bewaren. Onze mensen waren echt totaal overdonderd. Maar ze vonden het heel erg leuk, dat er zo veel moeite was gedaan om dit te organiseren .
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando 

cadeau 40 jaar

Zaterdag 10 mei 2014

Veel buien,zelfs behoorlijk onweer en koud.
Inmiddels is er zoveel regen gevallen, dat we even niet meer de wei in mogen. Onze mensen zijn bang,dat we de grond kapot lopen en dat er dan al gauw niet meer veel lekker gras overblijft om te eten. Bovendien weten ze heel goed, dat we graag een sprintje trekken zo af en toe en ze zitten ook niet te wachten op uitgegleden en geblesseerde medewerkers. Heel jammer, maar het is gewoon weer de winterpaddockdienstregeling.

Vrijdag 9 mei 2014

Aan een stuk door hoosbuien en nog koud ook.
Ik heb een nieuwe buurman.Het is Match,die sinds gisteren even in de Sterstal was gezet op de plaats van Toet.Match vond het daar prima, maar Melli was het er niet mee eens.Ze heeft dus net zo lang staan klieren totdat onze mensen er genoeg van kregen en hem hebben omgeruild voor Nushky. En nu is de rust daar weer hersteld. Melli heeft nu een keer liever iemand met dezelfde kleur als zijzelf als buur. En Nushky ? Nushky vind zoals gewoonlijk alles wel goed.Het is alleen voor de rijmensen,die hem willen gaan opzadelen wel even zoeken. Nou ja, het is maar tijdelijk. 

Pagina: «  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement