Het Dagboek

Vrijdag 10 januari 2014

Droog en somber.Wel nog meer dan 10 graden.
Vanavond was er weer carousselles. Ik mag ook altijd meedoen. Igor en ik lopen dan naast elkaar.We zijn allebei schimmels en de mensen vinden, dat dat leuk staat. Zowel de rijmensen als wij paarden hebben er hartstikke veel plezier in en we worden al best handig in het uitvoeren van allerlei moeilijke figuren. Soms raakt wel het hele spul in de knoop en dat is dan lachen en opnieuw proberen. We zijn nu met zijn tienen en er kunnen nog 2 deelnemers bij. Dus als iemand zich geroepen voelt... Proberen kan natuurlijk altijd.

Donderdag 9 januari 2014

Wisselend bewolkt. Regenachtig.
Misty, die vanmorgen met Sunny in de springwei heeft gelopen vertelde, dat Tico een stunt heeft uitgehaald.Hij liep in een paddock en dacht kennelijk, dat hij een springpaard was. En niet zomaar een springpaard.Nee, een springpaard, dat de voerkar richting zijn stal zag gaan en ineens enorme trek in brokjes kreeg. Wat deed hij dus...?Hij nam een flinke aanloop en sprong over het hek. Tenminste, dat was hij van plan. Maar laat het nu toch net ietsje pietsje hoger zijn dan dat hij had gedacht...Hij haalde wel de overkant, maar omdat hij nog net met een achterbeen bleef hangen landde hij niet op zijn benen, maar kwam plat op zijn lijf op de grond terecht. Hoe dom kun je zijn...Maar gelukkig waren onze beschermengeltjes helder wakker en hebben er in een gezamelijke inspanning voor gezorgd, dat hij zich bijna geen zeer heeft gedaan. Een klein wondje aan een van zijn benen was alles. Dus iedereen is blij met de goede afloop.

Woensdag 8 januari 2014

Somber, maar droog. 10 graden.
Vanmorgen reed er een auto met een rolhok er achter het plein op. Wij natuurlijk allemaal kijken wie er uit zou komen. Nou, mooi mis. Er kwam niet een dier, maar een ding uit. Een piepklein tractortje, met een grote bak achterop."Dat lijkt wel een grasmaaimachine,"zei Melli en gelijk had ze.Bleef natuurlijk wel de vraag wat ze hier hartje winter met een grasmaaier zouden moeten doen.Maar daar kwamen we gauw achter .Het vrijwilligershulpmens, dat de strijd met de bladeren in onze weilanden was aangegaan, had zich bedacht, dat met zo'n machientje misschien veel sneller en meer bladeren zouden kunnen worden verzameld. En gelijk heeft hij...! Wat een mazzel, dat hij ook nog zelf zo'n ding had staan.
Hans is bladeren aan het ruimen

Dinsdag 7 januari 2014

Veel zon en veel wind.'s Nachts jammer genoeg heel veel regen. Steeds meer planten in onze bloembakken hebben besloten om maar weer te gaan bloeien. Staat best wel leuk !
Bloemen in bloei 

Maandag 6 januari 2014

Veel wind. 14 graden = recordtemperatuur. Bewolkt.
Hoi, hoi. Ik ben Lizzy en praat vanuit mijn box bij de binnenbak. Meestal woon ik hier in een van de stallen, net zo als Misty en Sunny.Prima plek, goed zicht op alles wat er gebeurt in de bak en veel voorbijkomende rijkinderen,die in zijn voor een knuffeltje.
Het schijnen vanaf nu voor een poosje weer gewone weken te worden en ik moet zeggen, dat ik dat niet vervelend vindt. Als de winter ons nu ook nog een keertje zou overslaan ,zou dat helemaal te gek zijn, maar dat moet ik eerst nog zien gebeuren !

Zondag 5 januari 2014

Zonnig en 13 graden. Helemaal geen wind. Hoezo winter ???
Igor, Orlando en Okkie mochten op buitenrit onder leiding van Pride. De anderen, ook ik, hadden een rustdag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Lizzy

Zaterdag 4 januari 2014

Overdag bewolkt en droog, 's nachts weer eens regen.
De pony, die op proef was en die voorlopig Dinges was genoemd is gisteren weer vertrokken. Hij was hartstikke braaf, maar toch wel ook erg snel en een beetje te sterk om meteen als vervanger van Twingo te kunnen functioneren. Ik hoorde onze mensen zeggen, dat het een prima pony is, maar op dit moment niet wat ze zoeken. We hopen dan ook allemaal, dat hij een fijn ander thuis zal vinden.

Vrijdag 3 januari 2014

Eerst miezerig, maar laat in de middag plotseling uit het niets een gigantiche hoosbui kompleet met hagel, rukwinden, donder en bliksem.
Vanmorgen kwam er weer een groep extra rijkinderen voor een dagje ponykamp. Behalve rijden en spelletjes doen helpen ze  de hele dag  ook vlijtig mee met onze verzorging. En vele handjes maken licht werk.

Kampdag

Donderdag 2 januari 2014

Bewolkt en somber.
Theo had een klein klusje.In onze stal zijn 2 bellen. Als iemand op de ene drukt komt Sandra en op de andere Ingrid.Nu hebben ze allebei om de beurt wel eens vrij. Maar als er dan op hun bel gedrukt wordt  moeten ze wel reageren. Nu hadden ze bedacht, dat het een oplossing zou zijn ,dat als er een vrij heeft er niet op dat belletje gedrukt zou moeten kunnen worden. En daarom heeft Theo nu dus een klepje op iedere bel gemaakt,dat naar beneden kan als diegene niet gestoord wil worden. Ben benieuwd of het werkt.
Bel Bel2 

Woensdag 1 januari 2014

Zwaar bewolkt, af en toe regen.
We hebben allemaal slaap, want gisterenavond en gisterennacht hebben we geen oog dicht gedaan door alle stennis in de buurt.Het leek wel een voortdurende onweersbui met aan een stuk door donder en bliksem. Het enige leuke was, dat we diep nacht een grote portie hooi voorgeschoteld hebben gekregen om ons wat af te leiden. En eerlijk is eerlijk...zoiets helpt wel. Toen het een beetje minder werd met het lawaai en we dachten nu te kunnen gaan slapen, werd het opeens druk op het erf.Van alle kanten kwamen de buurmensen aanlopen en verdwenen in de kantine.Nieuwjaarsreceptie heette dat. En eer ze weer tevoorschijn kwamen waren we uren verder en dus weer wakker. Nou ja. Het is weer achter de rug voor een jaar en ik kan dat niet erg vinden.

Pagina: «  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement