Het Dagboek

Maandag 23 september 2013

Droog, zonnig en voor de afwisseling weinig wind.
Hallo, ik ben Duo Penotti, meestal noemen ze me DP.Ik woon in de nieuwe stal helemaal achteraan links en je kunt me uiteraard herkennen aan mijn twee kleuren. Mooi bont is niet lelijk, toch?
Olleke heeft weer eens een leuk klusje. Er is deze week een spoedcursusmens en zij wordt meestal ingezet om zo iemand de eerste dagen op weg te helpen. Hij heeft vandaag al twee keer les gehad en Olleke zegt, dat hij het hartstikke goed doet.

Zondag 22 september 2013

Bewolkt, niet meer zo koud.
Vanmorgen grote drukte.En dat op de doorgaans rustige zondag.Veel rijkinderen met vaders ,moeders, opa's en oma's in hun kielzog kwamen binnenlopen en begonnen enthousiast te poetsen en te zadelen. Wedstrijd !!! Altijd leuk om te zien.
Het jurymens was na afloop weer heel tevreden en iedereen ging met een winstpunt en een lintje naar huis. Dus hun dag was weer goed.
Wie schetst onze verbazing toen 's avonds laat opeens Enide en Jeroen weer voor de deur stonden, Lukar en Adair en alle honden inlaadden, vrolijk aju riepen en in het holst van de nacht vertrokken. En weten jullie waar naartoe ? Naar een land, dat Luxemburg schijnt te heten en waar ze de rest van hun vakantie zullen gaan doorbrengen. En dat dus wel weer met zijn allen tot vreugde van de dieren.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.
Herfst competitie 

Zaterdag 21 september 2013

Wisselend bewolkt. Veel wind.
Vandaag hebben we afscheid genomen van Sydney. Hij is hier anderhalf jaar geweest en het was de bedoeling,dat hij het team van medewerkers zou versterken. Maar helaas. Hoe lief, braaf, mooi en vol goede wil hij ook was. Zodra hij een beetje aan het werk werd gezet kreeg hij blessures. Links kreupel, rechts kreupel. Pijntje hier, pijntje daar. Onze mensen hebben van alles geprobeerd. Dierenartsen ( konden niets vinden), foto's van de meeste onderdelen ( niets te vinden),osteopathiebehandelingen, dry needling behandelingen. Niets hielp.En nu is de pechvogel toch ook nog een bofkont. Hij mag namelijk terug naar zijn fokker om als WAOer de rest van zijn leven door te brengen in de wei.Jammer, jammer, jammer, maar het is niet anders ! "De groeten aan Floran,"riep Orlando hem nog na.Want onze Floran schijnt ook daar zijn oude dag te slijten.

Vrijdag 20 september 2013

Winderig, kleine buitjes.
Toet vertelde enthousiast,dat hij vanavond weer mee mag doen met de carousselles. Ze zijn nu met zijn achten en leren op vrijdagavond om de week 's avonds allerlei leuke figuren rijden. De paarden hebben er echt schik in en de mensen ook. Er kunnen nog 4 deelnemers bij, want 12 is het officiele aantal voor carousselwedstrijden.Als er dus mensen zijn,die dit leuk lijkt kunnen ze zich melden.

Donderdag 19 september 2013

Af en toe regen en af en toe zon. 12 graden.Brrrrr...
Toen ik vanmiddag naar buiten keek zag ik een vreemd, maar toch enigszins bekend ogend rolhok aankomen. En ja hoor. Daar kwamen onze vrienden Adair en Lukar weer eens uit rollen plus 3 honden en uiteraard Enide en Jeroen.En weet je wat ? Altijd gaan dan onze eigen mensen weg en blijft dat hele stel hier om op ons te passen. maar dit keer ging het tot verbazing van ons allemaal, anders. Jeroen en Enide waren degenen,die weg gingen terwijl hun paarden en honden stomverbaasd en behoorlijk gekwetst , achterbleven. Hoe zo...? Hun mensen op vakantie en zij mochten niet mee !Later hoorde ik vertellen, dat Jeroen en Enide een weekendje weg naar een ver vakantieeiland hadden gewonnen met de een of andere loterij. Hun dieren gaan normaal altijd overal mee naartoe. Maar ja, Dit keer ging dat dus niet lukken. "Ach, in zo'n vliegdoos lijkt me toch niks aan en hier is het ook leuk,"zei Lukar "Dus we zullen wel zien wanneer ze terug komen."En zo is het maar net.

Woensdag 18 september 2013

Herfstweer. Meer is er eigenlijk niet van te zeggen.
Nushky trof ik in de paddock en hij vertelde, dat hij laatst een vreemd ding in zijn box had aangetroffen. Eerst was hij zich de tandjes geschrokken toen hij nietsvermoedend naar binnen stapte, maar toen hij eens goed keek zag hij, dat er lekker hooi in zat. Om dat te pakken te krijgen moet je meer moeite doen dan normaal, maar dan smaakt het des te lekkerder, zei hij.Hij had later gehoord, dat het ding een hooitas heet en dat het was uitgeroepen als een van de beste nieuwe uitvindingen op paardengebied van 2013. Onze mensen waren die tas tegengekomen bij een kraam op Horse Event en hadden even staan twijfelen of ze er een zouden kopen. Hadden het dan toch maar niet gedaan. Later, bij het diner, dat hoorde bij hun uitstapje van de FNRS, was er een verloting voor een goed doel. Ze kochten een lootje en raadt eens wat....Ze wonnen precies de hooitas,die ze bedoelden. Kwamen ze toch thuis met zo'n ding en wel heel wat voordeliger dan dat ze het gekocht hadden bij de standhouder. Zo af en toe een mazzeltje is toch best leuk.

Hooitas

Dinsdag 17 september 2013

Wisselend bewolkt, veel wind, 12 graden.
Toen ik vandaag voor mijn dagelijkse werkje in de binnenbak kwam zag het er weer anders uit. Nog lichter. Vader Gerrit had namelijk een stapel balen krullen over de hele baan uitgestrooid. Dat helpt om nog net iets meer stevigheid te krijgen. Dit, gecombineerd met dagelijks sproeien maakt het tot een bodem, waar je met plezier op kunt lopen.

Houtvezel in binnenbak

Maandag 16 september 2013

Wisselend bewolkt, veel wind en maar 13 graden. Soms een bui.
Hallo, hallo, ik ben Byou en woon al een paar jaar in de sterstal.Ik ben in training voor de wedstrijdsport en ben inmiddels Z dressuur bij de paarden. Zelf ben ik een pony, maar omdat het kleine rijmens, dat mij af en toe in een wedstrijd start, volwassen is moet ik het opnemen tegen al die knoeperts van paarden.Maar dat lukt prima hoor. Ik krijg er steeds meer plezier in. Sandra is iedere dag druk om mij nog knapper te maken en ik hoop,dat ik over niet al te lange tijd een aardig ervaren rijkind tegen kom,die mij wil kopen om samen verder te gaan.

Zondag 15 september 2013

Overdag droog. De hele nacht weer regen.
Er was vandaag geen buitenrit georganiseerd, want er schijnt een mega grote veldrit voor fietsmensen te zijn op de Holterberg.Een paar duizend verhitte fietsmensen,die op alle mogelijke en onmogelijke plekken opduiken dragen volgens onze mensen niet bij aan een ontspannen buitenrit en ik kan ze geen ongelijk geven.
Match was helemaal trots, want hij had gehoord, dat hij als figurant te zien was geweest op de film,die hier laatst was opgenomen. Die film was namelijk vandaag uitgezonden op de televisie.Het ging over een vrouw, die bijna niets meer kan horen en ook bijna niets meer kan zien. Vroeger had ze paardgereden en ze wilde dat graag nog eens proberen. Het bleek, dat de filmmensen prachtige beelden hadden gemaakt van ons bedrijf en de gang van zaken hier. Olleke was uitgekozen als rijdier en Misty mocht voorop rijden bij een klein buitenritje.
Bartje, 6 jaar oud, had op de dag van de opnames"filmles" gehad van een van de cameramensen en toen hij zag, dat een van zijn opnames, de zon aan het eind van de film, ook was gebruikt, was hij helemaal gelukkig. Jong geleerd is oud gedaan.

Zaterdag 14 september 2013

Wisselend bewolkt , winderig en veel buien. Herfst !
Onze mensen hadden dit keer wat spullen meegebracht van Horse Event. Het ene is een nieuw soort mestvork. Heel licht en volgens de verkopers toch onverwoestbaar.De mening hierover van onze uitmestmensen is tot dusver verdeeld.Ze zijn bang, dat de tanden bij het mesten toch zullen breken als ze flink diep moeten scheppen. Maar ze kregen de boodschap om dat toch maar te doen, want onbreekbaar is onbreekbaar. Bij de verkoopstand stonden die mensen erop rond te dansen en er gebeurde inderdaad niets. Bovendien waren er diverse collega's ,die heel enthousiast waren over het ding. Ben benieuwd wat het uiteindelijk oordeel wordt.

Nieuwe mestvork
Sandra en Remco kregen vandaag een verassing. Ze waren namelijk gisteren 10 jaar getrouwd.Ze waren toen dus niet thuis, hadden ook niet gedacht , dat iemand dat wist en waren niet van plan geweest om het aan iemand te vertellen. Maar ze hadden buiten de waard , in dit geval het geheugen van de vele mensen,die hier al zo lang lopen,gerekend. Die herinnerden zich nog heel goed het spektakel van 10 jaar geleden met de grote stoet paarden en pony's op weg naar het stadhuis ,die zich een weg moest banen dwars door de uitmarkt ,en het grote feest er na.Ze hebben dus botje bij botje gelegd en hebben een mooie buitenlamp gekocht . Toen Sandra en Remco even niet in de buurt waren hebben ze dat ding in de praatkuil in hun tuin gezet en hebben toen de jubilarissen mee genomen ernaartoe.De verassing was heel goed geslaagd en ze waren heel blij met de nieuwe aanwinst , die heel goed van pas kwam. Op naar de volgende 10 jaar dan maar weer !!!

Verrassing 10 jaar getrouwd Verrassing 10 jaar getrouwd 2

Pagina: «  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement