Het Dagboek

Dinsdag 10 november 2015

Regenachtig en erg somber weer. Dit past helemaal bij de stemming van ons en al onze mensen. Wij zijn namelijk heel verdrietig, omdat we gisterenavond afscheid hebben moeten nemen van een van de allerleukste en vooral liefste pony's, die ik ken. Onze vrolijke en knappe Nushky, die echt nooit lelijk deed,tegen wie dan ook,bleek een ding in zijn been, ze noemen het een pees, erg beschadigd te hebben.Er zat zomaar een groot gat in. Onze mensen hebben verschillende dierenartsmensen, tot in Duitsland toe, gevraagd of er wat aan te doen was en ze zeiden allemaal, dat de kans, dat het zou herstellen minimaal was, terwijl het dier er wel veel last van had. Nus had dat zelf ook al wel gedacht en toen hij een uitnodiging kreeg om dan maar liever naar de paardenhemel te gaan, waar al veel oude vrienden van hem zijn en waar niemand meer ergens last van heeft, heeft hij dat aangenomen.Hij riep nog "tot ziens"en weg was hij. Hij is 25 jaar geworden en we zullen hem nooit vergeten.

Maandag 9 november 2015

Veel wind en af en toe een paar drupjes regen. 16 graden !
Ik heet Zazou en woon hier al heel lang, zoals de meesten. Ik woon in de nieuwe stal naast Calimero en Nicky en tegenover DP en op het moment Igor.Allemaal prima buren. We wonen hier al met al met zijn negenen of tienen . Dat betekent, dat er altijd wel een paar thuis zijn, zodat je nooit helemaal alleen staat. Goed geregeld, want wij paarden hebben nu een keer een bloedhekel aan alleen zijn.

Zondag 8 november 2015

Wisselend bewolkt droog en rustig weer.
Ik zag gisteren een kudde kinderen over het plein hollen. Lizzy vertelde later, dat ze een verjaarspartijtje hadden en liet trots een foto zien van haarzelf en Okkie met ieder 5 kinderen op hun rug. Grapje natuurlijk, maar toch braaf, dat je dat als pony probleemloos accepteert .
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou

Verjaardagsfeestje

Zaterdag 7 november 2015

Af en toe buien en stevige wind. Idioot warm. Meer dan 18 graden.
Hiep hiep hoera...Ik ben weer thuis. Oost west- thuis best zeggen ze en dat is zo. Maar ik heb inmiddels ondervonden dat het hier ook niet allemaal rozengeur en manenschijn is. Niks paddock, niks wandelen... de komende 4 weken! Wat dan wel ? Nou, gewoon niks.Ik mag nog geen stap uit de box. Zelfs niet even oversteken en buurten bij Bill. En je zult zien, dat ik ook niet veel lekkers krijg, want dan wordt ik te dik.Ik hoor het ze al zeggen.
Maar aan de andere kant kan ik nu al mijn stalgenoten weer zien en spreken.En ik krijg best veel ziekenbezoek Ook gezellig. We zullen er maar het beste van maken en de tijd vliegt. Zelfs deze tijd.
Trouwens...ik heb al een paar leuke beterschapskaartjes aan mijn boxdeur hangen . Er is nog plek zat voor meer.....Ik bedoel er niks mee hoor.....

Beterschap Beterschap

Vrijdag 6 november 2015

's Nachts regenachtig. Overdag droog.
Het gaat goed met mijn been zeggen ze, maar het gaat niet zo goed met mijn humeur. Ik vind het hier een potje saai.Dat wil je niet weten. Maar morgen mag ik naar huis... Ik kan niet wachten!!!

Donderdag 5 november 2015

Zwaar bewolkt, beetje wind, paar spatjes regen.
En daar sta je dan met je goede gedrag en zonder griffelbeentje. Over mijn box hier heb ik niets te klagen. Groot en schoon, maar zoooo eenzaam. Geen enkel paard in de buurt. Ik wil weg, ik wil weg, ik wil weg.Maar ik moet tot zaterdag blijven.
De operatie schijnt goed te zijn gegaan. Ze hebben me vanmorgen een paar spuiten gegeven en toen ging het licht uit. En later vond ik mezelf terug op de grond op een vreemde plek. Maar ik ben probleemloos weer opgekrabbeld en sta weer overeind met nog steeds een zeer been, dat nu dik in het verband zit.

Griffelbeentje

Woensdag 4 november 2015

Hele dag zon, 18 graden.
BreukVanmiddag werd het rolhok tevoorschijn gehaald en ja hoor. Ik moest instappen. Ik dacht al wel, dat dit geen plezierritje was en dat klopte.Na een tijdje reden we het terrein van de dierenkliniek op, ben ik uitgestapt en....niet weer ingestapt. En dat was wel even schrikken en helemaal niet voorzien.Ze hebben daar namelijk een foto van mijn been gemaakt en zelfs ik kon nu meteen zien wat er aan mankeerde.Gewoon een gebroken been(tje). Krijg nou wat. Mijn griffelbeen (gelukkig het enige been, dat een paard kan missen) bleek aan gort te zijn. Gebroken . En niet 1 keer, maar 2 keer.Als ik iets doe doe ik het goed ! Maar hoe ik het heb gedaan zal wel altijd een raadsel blijven. Ikzelf heb tenminste geen idee, terwijl ik er toch echt bij moet zijn geweest. Maar hoe dan ook. Ik moet hier blijven en zal morgen worden geopereerd.
Ik ben natuurlijk niet blij met deze toestand, maar het is wel een feit, dat wij dieren het een stuk beter voor elkaar hebben dan jullie mensen. Niks wachtlijst...Meteen actie !

Dinsdag 3 november 2015

Alweer superweer. Hele dag zon en 17 graden
Alles gaat weer zijn gangetje. De winter is in aantocht en we hopen allemaal, dat die weer net zo soepel zal verlopen als vorig jaar.  Geen sneeuwjachten, strenge vorst enz. enz.We kunnen het missen als kiespijn.
Mijn been is nog net zo als dat het was. Niet beter, niet slechter. Bill vroeg hoe het toch zo gekomen was en weten jullie wat het gekke is ?Ik heb er geen idee van. Misschien, dat het me te binnen schiet als het duidelijk is wat er aan de hand is.

Maandag 2 november 2015

De mist is de hele dag gebleven en er was ook geen wind om het weg te waaien.
Ik ben Pjotr.Dit keer zielige Pjotr. Jullie hebben al vernomen, dat ik een zeer achterbeen heb en dat is nog niet veel beter geworden.Het is wel wat dunner geworden ,maar er zit nog steeds een verdikking,die ze niet snappen en het doet ook nog pijn.Het verbaasde me dus niks dat ik vanmorgen het dierenartsmens zag verschijnen. Die heeft gevoeld en gekeken , maar wist ook niet wat het was.Hij zei, dat het het beste was om er een echo en een foto van te maken. Ik vind alles prima als ik maar van de narigheid af kom.Ik verveel me te pletter, want behalve in de paddock staan en een beetje wandelen (wat ik trouwens best wel erg waardeer) is er helemaal niets te doen. Balen...

Zondag 1 november 2015

Hele dag zon en 's avods hele dikke mist. Ik kon de overkant van het plein niet meer zien.
Het was vandaag wel een heel andere dag dan vorige week dezelfde tijd. En daar is ook niets mis mee. Alles op zijn tijd zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Pagina: «  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement