Het Dagboek

Donderdag 8 mei 2014

Koud- 8 graden overdag-  veel buien.
Ik zag, dat Toet en Lizzy werden verhuisd naar de paddockstallen. Sunshine ging naar Lizzy's stal bij de binnenbak. Venice ,die te groot is voor Lizzy's box ging nu naar de box van Sunshine en Match nam de plaats van Toet in. En toen wisten we al wie er in aantocht waren.Famke en Tristan staan namelijk, een beetje noodgedwongen, altijd in de silostallen. De box van Venice is namelijk al een tijdje terug "Tristanproof " gemaakt. Dat is goed gelukt, want hij heeft sindsdien niets meer kunnen vinden om te vernielen.En dat is heel prettig. En ja hoor...Hun rolhok bracht de paarden en hun spullen en hun mensen werden uitgezwaaid voor een paar dagen vakantie. Tristan en Famke vinden het hier ook een soort van vakantie, dus nu is iedereen tevreden.

Woensdag 7 mei 2014

Wisselend bewolkt. Niet meer dan 12 graden en veel kouder dan gisteren.
Vanmorgen kwam Dikkie Dik chagerijnig langslopen."Ik ben vannacht leuk aan de wandel geweest."zei hij "en nu wil ik naar mijn lekkere stoel in de warme kamer om bij te komen van de vermoeienissen, maar het is me net te binnen geschoten, dat er in de woonkamer helemaal geen enkele stoel meer staat." "En dat is heeeel zacht uitgedrukt,"zei DP, die  door het raampje kan zien hoe daar de zaken erbij staan .

Vloer breken

Het is daar zo'n ravage, dat je je niet meer kunt voorstellen, dat het daar zo gezellig wonen was." Het probleem is dus nu waar ik mijn broodnodige rust kan krijgen. Ik zal eens op onderzoek uitgaan"en zo mopperend verdween hij richting kantoor. Maar hij had te vroeg geklaagd, want daar bleek ook een lekkere stoel te staan en zijn dekentje lag er ook nog op. Dus Dikkie Dik kon ongestoord naar dromenland vertrekken. En dat heeft hij dan ook meteen gedaan.
Dikkie Dik 

Dinsdag 6 mei 2014

Af en toe wat regen en veel kouder dan gisteren.
Er is ook weer een nieuwe gast gearriveerd. Hij is in de plaats van en op de plaats van Don gekomen, die weer naar de stal van zijn eigen mensen is gegaan.Dit nieuwe dier is echt een heel stuk kleiner dan Don, maar heeft een veel langere naam. Hij heet namelijk Cremersheerd Arwyn Bas. Ik kan me best begrijpen, dat zijn mensen dat wat lastig vinden in de dagelijkse omgang,maar dat ze daar nu "Gympie," van hebben gemaakt.......Straks komen ze misschien aan met een paard, dat ze "Kaplaarsje "noemen. Zou toch kunnen ??? 

Maandag 5 mei 2014

Droog, wisselend bewolkt, weinig wind 18 graden.
Ik ben Kleo en woon in de Grote stal achteraan naast mijn grote vriend Orlando.Normaal is dat een prima plek, maar ik zeg duidelijk "normaal".Vandaag was het hier namelijk niet te harden.Ik was stikblij, dat we een groot deel van de dag in wei en paddocks verblijven, want hier binnen kun je op het ogenblik beter niet zijn.Onze mensen hebben het namelijk in hun hoofd gekregen, dat hun woonkamer na 40 jaar een beetje renovatie nodig heeft en we zijn niet blij met de manier waarop dat wordt aangepakt.Vandaag zijn ze namelijk de hele dag bezig geweest om de tegelvloer met betonnen onderlaag van meer dan 10 cm, eruit te breken. Je wilt niet weten wat dat voor een klereherrie is. En daar zullen ze de komende dagen ook nog wel zoet mee zijn, want dit werk viel erg tegen hoorde ik. Ik kan dat niet gek vinden. Zoiets schijnt nooit mee te vallen.BB,die alleen maar een muur heeft tussen haar box en die kamer werd een beetje hysterisch en maakte plannen om over de boxdeur te klimmen en te emigreren. Zij is toen voor de tijd, dat deze ellende zal duren even omgeruild met DP, die in de nieuwe stal woont en naast wie een bom kan ontploffen zonder, dat ze zich er druk over maakt.De anderen ,die hier wonen schikken zich zo goed en zo kwaad als het gaat.En het is tenslotte maar tijdelijk.

Zondag 4 mei 2014

Somber en fris.Weinig wind. Het was wel fijn weer om naar buiten te gaan. In het bos lijkt het altijd een stuk warmer. maar misschien komt dat ook wel, omdat je zelf dan flink in beweging bent.Ik zelf heb tenminste een leuke rit gemaakt met mijn mens en een vreemd paard, dat hier in een rolhok was aangevoerd, omdat ze daar waar ze woont niet zo'n mooi bos vlak naast de deur hebben.En we waren bepaald niet de enigen,die op dat idee waren gekomen. 'sMorgens is een groepje rijmensen met eigen paarden de Holterberg op geweest met Igor, Orlando en Bill van ons er nog bij en met Pride als gids.'s

Buitenrit

Middags mochten Kleo, Vosje,Toet en Okkie mee met een andere ploeg rijmensen. En zo blijft het werk in de wereld. De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Buitenrit

Zaterdag 3 mei 2014

Veel behoorlijk koude wind en af te toe een beetje zon.
Vanmiddag liepen er weer een stel aspirant rijkinderen rond, die in de introductieles leerden hoe ze een pony goed moesten poetsen en netjes opzadelen.Olleke was dit keer het lijdend voorwerp, maar zij zit daar niet mee. Zij vindt al die aandacht juist wel leuk.
Introductie les 

Vrijdag 2 mei 2014

Vandaag best wel koud.Overdag niet meer dan 9 graden.
Een van onze hulpmensen had vakantie en is ergens in Drenthe geweest. Ze is toen meteen even langsgegaan bij nog twee van onze pensionado's .Ik bedoel dus Floran en Sydney.Floran heeft hier heeeel lang gewoond en gewerkt en is nu bejaard.Sydney is hier ongeveer een jaar geweest. Hij is pas 10, maar kon toch het werk niet aan door een blessure, die hij als jong paard had opgelopen en die weer ging opspelen. De bofkont mocht toen weer terug naar zijn fokker en oude eigenaar om zijn leven verder als grasmaaier te slijten.Floran heeft nog een briefje voor ons allemaal meegegeven.
Hallo Eikeltjes,
Floran hier. Ik ben alweer een tijdje in Drenthe . Ik woon in een wei van bijna twee hectare samen met Sydney en 3 anderen. Wij genieten de hele dag van het buitenleven. Een prima pensioenadres ! Zo af en toe komt er nog een eikeltje bij ons op bezoek om de groeten van jullie over te brengen en dan krijgen we ook altijd wat lekkers. Een appeltje is niet te versmaden. Toch !! Bij deze doen we de groeten terug aan alle eikeltjes. Groetjes Floran en Sydney.
Floran en Sydney 

Donderdag 1 mei 2014

Bewolkt en somber. Opnieuw vlak bij links en rechts extreem veel onweer, hagel en regen. Hier niet met dank aan onze Holterberg.Want het is opvallend, dat als het noodweer uit het zuiden komt, dit meestal splitst en aan twee kanten van de berg verder trekt. Prima geregeld.

Woensdag 30 april 2014

Wisselend bewolkt en droog, maar alleen hier.Links en rechts van ons veel wateroverlast.
We zijn ieder jaar benieuwd, wat het boermens dat jaar gaat verbouwen op "ons "crossterrein. Vorig jaar was dat mais, dat zo langzaam is gegroeid, dat het laatste deel pas op de avond voor de cross was geoogst. Hij is nu druk en het veld ligt er mooi bij, maar we weten nog niet wat voor spul er straks naar boven zal komen en wat nog veel belangrijker is, wanneer het er weer af zal gaan. Nou ja, tot nu toe is het altijd nog goed gegaan al was het wel eens op het nippertje.
Maisland 

Dinsdag 29 april 2014

's Morgens regen, later droog en een beetje zon. 15 graden.
Toen ik uit mijn raam keek kon ik eerst mijn ogen niet geloven.Je raadt nooit wie daar op haar gemak kwam aangestapt met Margriet aan het touw.Onze Bento...Bento heeft hier heel lang gewoond en gewerkt en geniet nu al een paar jaar bij Margriet in de wei van haar pensioen, samen met een zekere Kardoes en Rakker.Ze had gehoord,dat hier sinds kort een nieuwe medewerker was gekomen,die volgens iedereen heel erg op haar leek en ze was stikbenieuwd om eens kennis met dat dier te maken.Dus toen Margriet met haar deze kant uit wandelde was ze meteen enthousiast. We vonden het trouwens allemaal leuk om haar weer te zien en ze vertelde, dat ze het erg naar haar zin had .Fijn om te horen ! Toen hebben ze Sunshine en Bento naast elkaar op de foto gezet en ja hoor...Je kunt ze haast niet uit elkaar houden.Leuk...Als deze Sunshine het net zo goed zal gaan doen als Bento vroeger is iedereen helemaal blij. 
Sunshine Bento 

Pagina: «  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement