Het Dagboek

Vrijdag 21 september 2012

Veel wolken, weinig zon, maar het kon beroerder. Omdat het bijna niet heeft geregend de laatste tijd zijn onze weiden nog mooi droog en kunnen we allemaal iedere dag er nog in.Het gras groeit wel niet meer aan, maar we zien altijd nog wel kans om er wat af te eten. En het is een leuke bezigheid hoe je het ook bekijkt. Onze mensen maken er altijd een sport van om overdag zoveel mogelijk stallen leeg te hebben.Er worden dus heel wat kilometers gemaakt om ons allemaal in weilanden en paddocks te zetten, te verplaatsen, en er weer uit te halen. Maar dat is heel goed voor hun conditie zullen we maar zeggen.

Donderdag 20 september 2012

De hele dag droog en niet koud.
Ik zag, dat Pride met Floran, Orlando,DP en Okkie ën de rijmensen van de ochtendles, de zg. "stofdoekenles" met zijn allen het erf afstapten en ze kwamen pas twee uur later weer terug. DP vertelde, dat het nu op zijn mooiste was in het bos en op de hei.
Stal de Eik

Donderdag 20 september 2012

De hele dag droog en niet koud
Ik zag, dat Pride met Floran, Okkie, Orlando en DP met de rijmensen van de ochtendles ( de z.g. "stofdoekenclub") met zijn allen het erf af stapten en ze kwamen pas twee uur later terug. Ze vertelden, dat het nu heel mooi was in het bos en op de hei.

Woensdag 19 september 2012

Wisselvallig weer. het begint nu echt herfst te worden. Hetwordt steeds vroeger donker. Je kunt na het avondeten al haast geen flinke buitenrit meer maken. Jammer.

Dinsdag 18 september 2012

Wisselend bewolkt, meestal droog. 17 graden. Het kon slechter !
Ik sprak vanmorgen Venice in de paddock. Ze vertelde, dat het tegenwoordig hartstikke goed met haar gaat. Een dierenarts had toch een tijd geleden een knikker in haar baarmoeder gestopt ?. Haar lichaam wordt sindsdien kennelijk voor de gek gehouden door die knikker en denkt, dat ze nu een beginnend veulentje in haar buik heeft.De hormonen,die haar een voortdurende hengstigheid met bijbehorende gedragsproblemen bezorgden zijn dus per direct teruggefloten en dat is heel erg prettig voor iedereen. Zij heeft geen last meer van de eeuwige hengstigheeid en haar mens kan eidelijk weer fijn rijden. Waar een knikker al niet goed voor kan zijn...


Maandag 17 september 2012

Soms regen, soms droog. 18 graden.
Ik heet Melina, maar ze noemen mij Melli.Ik woon al heeeeel lang hier.19 Jaar om precies te zijn.Ik ben hier namelijk al als veulen gekomen en met de tussenpozen, dat ik als jaarling en tweejarige de hele zomer in Friesland op de wei heb gelopen, ben ik hier niet weg geweest.Dat was dus helemaal niet het plan, want de mensen hier hadden mij en later mijn 1 jaar jongere volle broer gekocht om netjes op te leiden tot rijpaard en dan weer te verkopen.Met mijn broertje is het wel zo gegaan.Hij is als 4jarige naar een ver land, dat Spanje schijnt te heten, verhuisd en heeft het daar behoorlijk ver geschopt. Hij heeft jaren op wedstrijden zg. Grand Prixproeven gelopen. Ik heb gehoord, dat je dan de allermoeilijkste kunstjes,die er bestaan voor dressuurpaarden kunt uitvoeren. Ik ben dus best wel trots op hem. Maar ik ben lekker hier gebleven. Een paar mensen,die hier les hadden vonden mij zo leuk, dat ze mij gekocht hebben toen ik 4 jaar was.Dat is dus al weer 15 jaar geleden. En kijk...Zij zijn nog hier en ik ben nog hier en hoop ook nog lang te blijven. Omgerekend naar mensenjaren ( 19 keer 4 ) ben ik weliwaar al 76 jaar, maar eerlijk is eerlijk, je kunt dat niet aan mij zien. Toch ???

Zondag 16 september 2012

'S Morgens zon, later bewolkt. Toch best lekker weer.
Vandaag zijn we druk geweest. We hebben allemaal een buitenrit gemaakt verdeeld over een ochtend- en een middagrit.Zo konden veel rijmensen, die door de vakantie lessen gemist hadden een aantal daarvan tegelijk inhalen.Er komen er nog een paar. Die worden vermeld op de site. Wie wil en ervaren genoeg is om buitenritten te maken kan inschrijven op het formulier op het prikbord in de kantine of via de mail. Vol=vol.Inhalen is altijd ook mogelijk in andere lessen dan waarin iedereen normaal rijdt, tenminste als daar plaats in is.Ik hoorde onze mensen zeggen, dat ze er verder niet meer achteraan gaan. Iedereen,die zoiets wil moet zelf even komen overleggen en afspreken. En toen ik dat hoorde dacht ik "dat geef ik dan maar even door !" Bij deze dus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 15 september 2012

Droog, wisselend bewolkt en heeeel af en toe zon.Niet meer zo koud.
Zo langzamerhand is iedereen weer terug en begint er wat lijn in de rooster- en schoolwisselingen te komen. Het is nog niet helemaal rond, maar het begint er op te lijken.
Er is weer een nieuw groepje introductiekinderen en Misty wordt door vele handjes gepoets.Ze laat het zich graag aanleunen, want wie wil nu niet graag zo vaak gepoetst te worden ?
Stal de Eik

Vrijdag 14 september 2012

Af en toe regen. Niet meer dan 16 graden.
De mensen hebben weer een jas aan en een paar van ons hebben een deken op gekregen.Dat is niet, omdat ze het koud zouden hebben, maar omdat ze de neiging hebben om al flink winterhaar te krijgen. Als je een deken opdoet stopt dat proces weer enigzins. Je krijgt dan in ieder geval niet zo veel haar als zonder deken. Het is namelijk helemaal niet fijn om te werken met een dikke wintervacht. Je krijgt het veel te warm, raakt aan het zweten en als je weer opdroogt krijg je het juist koud. vandaar.

Vrijdag 14 september 2012

Af en toe regen. 16 graden.
De mensen hadden allemaal plotsklaps weer een jas aan en een paar van ons ook weer een deken. Dat is niet, omdat we het koud zouden hebben. Dat is,omdat we dan niet zo'n dikke wintervacht aanmaken.Het is namelijk niet fijn om te werken met zo'n vracht haren. Je krijgt het dan veel te warm, komt aan het zweten en als je dan weer opdroogt krijg je het echt koud.Vandaar.

Pagina: «  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement