Het Dagboek

Zaterdag 27 juli 2013

Eerst droog, maar toen weer ineens een grote regenbui.
Je ziet onze weilanden opknappen en weer lekker groen worden. Als het net heel veel heeft geregend mogen we er trouwens nooit in, want dan vertrappen we te veel volgens onze mensen. Ze konden daar best eens gelijk in hebben, maar jammer is het wel.

Vrijdag 26 juli 2013

Warm.
's Morgens heeft een mens met een groot schuifding onze buitenbak weer mooi recht getrokken.

Rechttrekken buitenbak
Dat hadden onze mensen zo geregeld om 's middags de eindpresentatie van het kamp voor een deel ook buiten te kunnen doen. Maar ze hadden buiten de waard, in dit geval de weergoden, gerekend. Het schuifmens was nog niet weg of het begon te regenen. En niet zo'n klein beetje ook.Zelfs  buienradar, dat altijd alles weet, vergist zich kennelijk wel eens in de richting, waarin de watervallen op het laatste moment besluiten te gaan. Gelukkig kunnen onze mensen in de binnenbak zelf bepalen wanneer het gaat regenen, dus alles is goed gekomen en de kinderen hebben kunnen laten zien waar ze voor geoefend hadden.
De tent is weer leeg en de bagage ligt onder de carport klaar om meegenomen te worden. Nu maar hopen dat dan ook gebeurt en dat er niets achter blijft.
Ponykamp foto binnenbak
 

Donderdag 25 juli 2013

VWarm, bewolkt en geen wind.
Vanmiddag zijn we allemaal op buitenrit geweest. De eerste groep allemaal te paard. Bij de tweede groep ging Okkie voor het rijtuigje met de kinderen er in ,die nog niet verantwoord een buitenrit konden maken en de iets meer gevorderden erachter op de allerbraafsten van ons.En ja hoor... lach maar niet. Daar was ik er ook een van. Het verstand komt met de jaren. Toch ?

Woensdag 24 juli 2013

Nog steeds erg warm en 's middags ging voor de afwisseling de hemel open. Binnen 10 minuten stonden zowel plein als buitenbak onder water. Pootje baden op het erf. Weer eens iets anders. Maar gelukkig viel het plein weer snel droog.
De kampkinderen hebben vandaag de modeshow gedaan. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik daar niet zo dol op ben, al dat gefrutsel aan je lijf. Maar ja, de kinderen vinden het heel erg leuk en je kunt niet altijd je zin krijgen. ik heb het dus ook dit keer weer braaf over me heen laten gaan, maar ben wel blij, dat het maar 6 keer per jaar moet.
Ponykamp modeshow 

Dinsdag 23 juli 2013

Niet gewoon warm...superwarm ! Zeker 34 graden. De ponykampkinderen hebben het vannacht vast niet koud gehad in de grote tent.
Vanmiddag is het hele stel naar het zwembad geweest, want het is niet bepaald gezond om je op het heetste van zo'n dag in te spannen. Niet voor hen en ook niet voor ons. Nee, dan is lekker liggen in de schaduw in een paddock of wei een stuk prettiger en dat hebben we gedaan. Niemand hoort ons dan ook klagen.

Maandag 22 juli 2013

Heel warm en nog weinig wind ook.
Ik ben Twingo en woon tijdelijk in de nieuwe stal samen met Misty in de duobox van Okkie en Olleke, die momenteel in de reservepaddockstallen de zomer doorbrengen.We hebben namelijk weer eens een paar gasten. Ditmaal zijn het oude bekenden.Sip is de ene en die is met een van de kampleidmensen mee en Perca (ischa) net zo. Perca heeft hier trouwens vroeger heel lang gewoond en was drie jaar geleden verhuisd naar ergens ver weg. Erg leuk om haar eens weer te zien. Ze was niets veranderd.

Zondag 21 juli 2013

Heet van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.
We hebben een rustdag.Niemand hoeft iets. We gaan lekker relaxen in paddocks en wei om krachten te verzamelen voor ponykamp 3, dat morgen van start gaat.
De week is weer om en ik geef de pen aan Twingo

Zaterdag 20 juli 2013

Bewolkt en 22 graden. Heerlijk !
Het is inmiddels zo droog, dat onze weilanden er niet meer zo fris bijstaan als normaal .We zagen onze mensen dan ook slepen met heel veel slangen en ze zullen vanaf nu wel iedere dag gaan sproeien. Het schijnt, dat in het weerbericht het woordje regen niet meer voorkomt, dus moeten is ook wat.

Vrijdag 19 juli 2013

Vandaag voor de afwisseling eens niet zo warm.Ongeveer 24 graden.
Het is alweer de laatste dag van dit kamp. De ouders en andere aanhang kwamen tegen 3 uur aan om te kijken naar wat hun kroost zoal had geleerd de afgelopen week. Wijzelf vinden het ponyvoetbal altijd hartstikke leuk om te doen en de kinderen ook.
Ponykamp Ponyvoetbal 
(klik op de foto voor het filmpje) 

Donderdag 18 juli 2013

Warm en zonnig.
Vandaag is weer de dag van de modeshow.Altijd leuk om te zien wat ze allemaal verzonnen hebben.
Modeshow 1 Modeshow 2 

Pagina: «  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement