Het Dagboek

Donderdag 26 januari 2012

Regenachtig.
Steeds meer drek op het erf.Inmiddels staan er twee emmers met spul, dat er eventueel op zou kunnen als de modder weg is, maar de mensen zijn er kennelijk nog niet uit wat het zal moeten worden. Wordt vervolgd.

Woensdag 25 januari 2012

Droog, af en toe zon en boven nul. Zou het voorjaar er al aan komen ?
We hadden al tegen elkaar gezegd, dat we Janet lang niet hadden gezien. Vandaag wist Donna te vertellen, dat ze had gehoord, dat Janet een verstekeling in haar buik heeft, die er pas in augustus of zo uit wil komen, maar alvast een heleboel last veroorzaakt.Zodra Janet iets wil gaan doen zegt de verstekeling," mooi niet mama. Blijf jij maar lekker rustig op de bank liggen anders ga je er spijt van krijgen." Janet is daar natuurlijk niet blij mee, maar voorlopig heeft ze niet veel keus. Ze zou het vast erg leuk vinden om iets van jullie te horen, want alleen op de bank liggen gaat heeeeeeel erg vervelen.

dinsdag 24 januari 2012

Beetje nachtvorst, 's morgens zon, later weer bewolkt.
Ik zag vanuit mijn stal, dat Sjoni hinkepinkend uit zijn box kwam. Wat zou die nu weer mankeren? Hij zei, dat hij een heel zere voet had en zich grote zorgen maakte, dat hij nu niet aan die leuke springkampioenschappen mee zou kunnen doen.Zijn buurman Floran keek eens geleerd naar de patient en praatte na wat hij net van onze mensen had gehoord. "De voet doet zeer, de voet is warm,waarschijnlijk is het een hoefontsteking en dan kun je midden februari echt wel over die hindernissen raggen hoor..!"Maar mijn voet doet echt veel pijn,"jammerde Sjoni,"Zo gauw gaat dat vast niet over.""Maak je maar geen zorgen voor de tijd," zei Floran." Ik wil wedden, dat onze Herman, de smid, al in aantocht is. En ja hoor. Daar was hij al en hij heeft de oorzaak van de narigheid gevonden ook. De ontsteking is blootgelegd, er is een broeiverband om gedaan en nu is het afwachten wat er gebeurt

Maandag 23 januari 2012

Regenachtig en kil.
Mijn naam is Pjotr en ik woon nog steeds in de grote stal naast Jasmijn en tegenover Nushky en Kleo. Met mij gaat het prima. Mijn mens komt braaf iedere dag om te rijden, dus ik blijf lekker in beweging. Het enige wat mij niet zo beviel was dat ik altijd maar een klein beetje brokjes kreeg. Ik ben een fjord weet je wel en die hebben bijna geen krachtvoer nodig. Dat we dat nu juist heel erg lekker vinden is iets waar geen rekening mee wordt gehouden.Maar ik heb er iets op gevonden hoor. Ik ben me slomer gaan gedragen en liep niet meer zo hard als eerst. Enh ja hoor. Het had effect. Ik krijg nu een dubbele portie brokken. Lekker...lekker...Ik ben meteen begonnen er meer de sokken in te zetten. Mijn mens blij en ik blij.Goed geregeld toch. "Pas maar op," zei Jasmijn,"straks heb je weer een dikke buik en dan is het feest meteen afgelopen." Nou ja, wie dan leeft dan zorgt !

Zondag 22 januari 2012

De hele ochtend regen, 's middags veel buien en 's avonds zware windstoten Onze luiken , waar de wind recht op stond moesten zelfs meteen dicht, omdat ze al visioenen hadden van ons dak, dat de lucht in vloog. Nou ja, na een uurtje was het weer over en er is gelukkig niets gebeurd.
Ik mocht vanmorgen inderdaad meedoen aan het tweede deel van de eerste wedstrijd van de wintercompetitie. Leuk.
Vanaf vandaag hebben alle vaste medewerkers een nieuw sjabrak onder hun zadel. Hartstikke mooi. Heel zacht zwart spul met aan de ene kant ons logo en aan de andere kant manege "Stal de Eik". Niet geverfd, maar geborduurd. Chic hoor !!
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr
Dekjes Stal de EikDekjes Stal de Eik

Zaterdag 21 januari 2012

Regenachtig.
Laat in de middag kwamen er steeds meer kinderen aan en die begonnen vlijtig te poetsen en, ja hoor...in te vlechten.Het was duidelijk. De dressuurcompetitie gaat weer van start en dat vinden we best leuk. Dat wordt tegenwoordig niet meer op 1 dag, maar op 2 dagen gehouden. Dat is prettiger voor ons, want dan hoeven we per dag minder te werken. Bovendien blijft er op beide dagen meer tijd over voor de mensen van de gastpaarden om in de binnenbak te kunnen rijden. Ik geloof trouwens, dat ik vandaag niet mee mag doen. Misschien morgen beter.

Vrijdag 20 januari 2012

Regen. Er is niets anders over te zeggen.Waar we wel iets over kunnen zeggen is de puinhoop op het plein. Zolang ik me kan herinneren, en dat is erg lang, is ons plein tijdelijk wel eens modderig geweest, maar nog nooit echt week en glibberig. Nou, dat is dus met de laatste ingreep veranderd. Het idee om het freesasfalt en het zand eronder om te keren, zodat het harde onder zou komen met een laagje zand eroverheen, is niet de geniale oplossing, die onze mensen in gedachten hadden. De harde laag is namelijk gewoon weg en nu blijf je op de ergste plekken met je voeten erin steken en auto's raken vast. Ben heel benieuwd wat ze hieraan denken te gaan doen, want dit is een echt probleem.Wordt vervolgd.
Nattigheid op het plein

Donderdag 19 januari 2012

Vanmorgen zijn er weer eens mensen van "het Looerf" komen rijden. Dat zijn mensen, die blind of bijna blind zijn en in een cursus leren omgaan met hun handicap. Ze komen geregeld en het zijn steeds andere mensen met andere voorgeschiedenissen. We vinden het allemaal leuk om met hen te werken.
Vanmiddag stond er opeens een osteopathenmens voor onze neus en het was vreemd genoeg niet onze Marielle. Marielle bleek zelf niet te kunnen komen,maar met dit mens werkt ze samen. Onze mensen waren blij, dat ze verscheen, want ze wilden graag, dat er op korte termijn naar Kleo werd gekeken. Kleo is namelijk een paar dagen geleden zomaar gevallen met rijmens en al. Dat is gelukkig goed afgelopen en geen van beiden mankeerde verder wat en het is ook niet weer gebeurd, maar onze mensen vertrouwden het niet. Het nieuwe mens heeft inderdaad ergens in het lichaam van Kleo iets gevonden, dat soms het snel wegzetten van een been blokkeerde. Volgens haar is het nu weer hersteld en heeft Kleo een weekje vakantie.
Ik hoorde, dat Lizzy vandaag weer is bijgereden en dat ze zich meteen vanaf het begin goed heeft gedragen. Een verstandig persoon weet wanneer ze moet stoppen met klieren. Lizzy is dus zo dom nog niet.

Woensdag 18 januari 2012

Vannacht minder vorst, in de loop van de dag weer boven nul en 's avonds weer regen.
Nicky is gisteren uit de les gehaald, omdat ze linksvoor kreupel was. Haar voet was warm, dus de smid werd gebeld. Onze Herman kwam  en kneep met de visiteertang wat hij knijpen kon, maar ze reageerde nauwelijks. Het deed niet erg pijn zei ze. Toch twijfelde Herman en hij heeft het ijzer er af gehaald. Toen kwam de aap uit de mouw. Ze had een zoolkneuzing half onder het ijzer. Kan gekomen zijn door een plotselinge draai of zo. Ze hebben in ieder geval een broeiverband om die voet heen geknutseld met betadine erin. Dat moet een paar dagen blijven zitten. Ze mag gelukkig wel in de paddock, want door de beweging stroomt het bloed in de voet beter en worden de afvalstoffen afgevoerd. Gelukkig is zo'n soort blessure meestal snel weer over.

Dinsdag 17 januari 2012

Vannacht meer vorst. Overdag lekker zonnig en boven nul.
Gisteren kwamen Vosje en Twingo voorbij op het plein en ze hadden dikke schik.Lizzy had zich zaterdag misdragen, dat had Milena al wel verteld. Nu hoorde ik van de collega's, dat Mariska maandag Lizzy had opgezadeld voor de les en tot Lizzy's stomme verbazing ging er geen rijkind op haar rug zitten, maar Mariska zelf. En ze ging gewoon in de les meerijden ook nog ! Volgens haar nieuwe gewoonte wilde Lizzy meteen weer in de fout gaan, maar dat duurde maar even.Mariska heeft haar heel snel aan het verstand gebracht, dat dit niet de manier is, waarop er hier gewerkt wordt en waarachtig ze schijnt het te hebben begrepen. Heel verstandig toch !

Pagina: «  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement