Het Dagboek

Dinsdag 31 december 2013

Hele dag droog, niet veel wind en nog steeds niet koud. 10 graden.
Vandaag was het erg rumoerig in de buurt. Geknal de hele dag door.Je zou er doof van worden. Er schenen een paar groepjes buurkinderen en buurmensen te zijn, die het leuk vonden om de hele dag oud- en nieuwtje te spelen.Ik hoorde, dat vanavond om 12 uur het jaar, dat 2013 heet is afgelopen en dat dan het jaar 2014 begint. Om dat te vieren en de boze geesten te verjagen gaan de mensen dan altijd een boel lawaai maken.Blijft toch de vraag waarom dat dan niet om 12 uur begint en na een half uurtje weer stopt. Mensen zijn en blijven toch soms rare wezens.

Maandag 30 december 2013

Eerst zonnig, later bewolkt en aantrekkende wind.
Kennelijk nog steeds vakantietijd. Ik ben Nushky en werk hier al een aantal jaren als medewerker met een contract voor onbepaalde tijd. Toen ik kwam kreeg ik eerst een nulurencontract voor alleen de ponykampen, maar ik heb vanaf het begin mijn beste beentje voorgezet en ja hoor...Na die 6 weken had ik me zo onmisbaar gemaakt, dat ik mocht blijven. En dat was dan ook precies mijn bedoeling.
Vandaag was er weer een soort kampdag, maar dan met een ander programma voor meer gevorderde rijkinderen. Een "variodag".'s Morgens hadden ze uitgebreid springles en 's middags gingen ze dressuurproeven rijden en onder leiding van Monique elkaar beoordelen als jury. Leuk hoor. Weer eens wat anders  en het lijkt me leerzaam om vanaf de juryplaats te zien hoe het er uit ziet wat je doet als je met je proef bezig bent.
Jury Kampdag Kampdag 

Zondag 29 december 2013

Wisselend bewolkt, soms zon.
We hadden ons eigenlijk wel verheugd op een buitenritje, maar niks hoor.Er werd geen aanstalten gemaakt om te vertrekken. We hoorden zeggen, dat het buiten te gevaarlijk was vandaag. En nu ze het zeiden snap ik toch wel wat ze bedoelen. Zo af en toe, juist als je nergens op verdacht bent, klinken er keiharde knallen, terwijl er geen bliksem bij is.Ze hadden het over vuurwerk, maar waarom dat dan nu moet worden afgestoken snap ik eigenlijk niet en ik ben niet de enige.Onze mensen zijn er in ieder geval niet blij mee.Overbuurman Ferron vindt het zelfs zo eng, dat hij bij iedere klap zowat opstijgt. En dat is ook weer overdreven. het doet tenslotte geen zeer. Maar hij is nog jong en zal datook nog wel een keer leren begrijpen. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 28 december 2013

Droog, af en toe zelfs een zonnetje en de wind had ook vakantie.
De normale gang van zaken is een beetje ontregeld.Mensen,die op zaterdag altijd les hebben komen niet . Anderen, die normaal nooit komen ( ze noemen dat toeristen ) zijn er opeens wel.Maar het geeft niet. Al met al hadden we gewoon een gezellig drukke dag.

Vrijdag 27 december 2013

Weer een heel veel regen en windstil.
Gisteren was kennelijk de stilte voor de storm, want vanmorgen was het juist veel drukker dan normaal. Er bleek een kampdag voor rijkinderen te zijn en dan weet je het wel."De hele dag gepoetst en geknuffeld worden en allerlei leuke spelletjes doen,"zei Okkie verheugd toen hij dit ontdekte en Olleke en Dp zagen het ook wel zitten.Jammer, dat ik te groot ben om daaraan mee te kunnen doen.Ik zag ze tussen de middag gezellig met zijn allen eten in de kantine en aan het eind van de dag waren ze heel druk met een soort speurtocht/quiz over het hele terrein. Leuk hoor !
Kampdag 1 Kampdag 2 

Donderdag 26 december 2013

Bewolkt, windstil, tegen de 10 graden (nog steeds boven nul).
Tweede Kerstdag. Alweer niets te beleven. Nou ja, een beetje vakantie is ook wel leuk.

Woensdag 25 december 2013

Nog wel af en toe regen, maar bijna geen wind meer.
Vandaag schijnt het een zondag te zijn, hoewel het eigenlijk woensdag heet. In plaats van de rijmensen en rijkinderen, die ons normaal de hele dag bezig houden kwamen immers alleen de zondagse hulpmensen opdagen. 's Morgens hebben ze geholpen met alle werkjes, die gedaan moesten worden en 's middags hebben ze zelf gereden.Ik hoorde, dat het eerste Kerstdag was. Vandaar.

Dinsdag 24 december 2013

Voor de afwisseling heel veel wind en heel veel regen. En niet eventjes.Nee hoor. Non stop, de hele dag.
Met mijn geopereerde oog gaat het goed. De mist begint weer wat op te trekken en er hoeft niet meer zo vaak gedruppeld te worden. Ik heb ook tot nu toe geen ontsteking meer gehad, dus het lijkt niet verkeerd.

Maandag 23 december 2013

Lente !
Ik ben Nicky en woon langzamerhand al heel wat jaartjes in de nieuwe stal, ex varkensstal.Vroeger heette het hier namelijk varkensstal. Dat komt ,omdat er heel lang geleden ook echt varkens in hadden gewoond.Maar sinds 1974 was er al geen varken meer in te bekennen, omdat de voormalige varkensboer toen had besloten om voorgoed naar ergens heeeel ver weg te gaan (ik geloof, dat ze dat emigreren noemen) en de tegenwoordige eigenaren, onze mensen dus,alleen maar van de paarden waren. Maar de naam is toch tot zo'n 3 jaar geleden altijd "varkensstal"gebleven. Toen uiteindelijk deze varkensstal steeds schever zakte, wat niet zo raar is voor een gebouw, dat ongeveer 200 jaar geleden was gebouwd,hebben ze het ding omver getrokken en maar meteen een hele nieuwe neergezet.En daarom heet het nu dus de nieuwe stal, hoewel mensen,die hier al lang komen zich nog geregeld vergissen. Als je wilt weten hoe de oude varkensschuur er uit heeft gezien en hoe hij kapot is gemaakt moet je maar eens kijken bij fotoalbum op www.eik.nl. Daar kun je meteen ook de bouw van de nieuwe stal zien. Wij zijn in ieder geval heel blij met ons nieuwe onderkomen. Veel licht,lucht en ruimte. Hoewel ik eerlijk moet zeggen, dat de oude stal ook wel heel gezellig was.

Zondag 22 december 2013

Wisselend bewolkt, paar buien en de wind is weer vertrokken.Toch fijn weertje voor een buitenrit en dat hebben we dan ook gedaan. Lekker een frisse neus halen in het bos vinden wij echt geen straf.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky

Pagina: «  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement