Het Dagboek

Vrijdag 14 augustus 2015

Wisselend bewolkt. 26 graden.
Het laatste ponykamp werd vandaag beeindigd. Iedereen kreeg weer een lintje als prijs voor de afsluitende springwedstrijd plus een boekje met daarin een verslag van het afgelopen kamp met allerlei leuke foto's. Een mooie herinnering aan een leuke tijd.
Volgende week moeten de meeste rijkinderen weer naar school en dan keert hier de rust ook weer terug. Hoewel...als iedereen weer terug is van vakantie komt iedereen ook weer rijden en is het daardoor ook weer druk. Maar ook dat is heel gezellig.

springwedstrijd Boekje

Donderdag 13 augustus 2015

Opnieuw hoogzomers. 32 graden.
De zwaluwen van de derde leg hebben massaal vliegles. Vooral in de nieuwe stal is het topdrukte.De vliegen daar zijn inmiddels op of op tijd gevlucht. Er is er tenminste bijna niet een meer te zien en dat vindt niemand erg.

Zwaluwen

Woensdag 12 augustus 2015

Zwaar bewolkt de hele dag, weinig wind. 22 graden.
Tegenwoordig hebben we zo af en toe een nieuwe buurvrouw.Ze heet Lot, komt ergens uit een ver land en ze komt met haar nieuwe mens Cristel mee, die hier vrijwilligershulpmens is. O ja, het is een hond(je) .Ze kan nog niet zo goed nederlands,dus we hebben haar nog niet veel kunnen vragen. maar ze vindt het in onze kennel duidelijk een veilig genoeg plekje voor een dutje. Nou, van mij mag ze. Ze is nog jong en dan heb je veel slaap nodig.

Hond Lot

Dinsdag 11 augustus 2015

Wisselend bewolkt, droog en weinig wind.
De laatste weken zijn er steeds ponykampen en dat vind ik mega leuk.Ze gaan  namlijk best vaak met mij voor ons rijtuigje het bos in om te leren mennen. Rijtuigtrekpony spelen is nu een keer mijn grote hobby en het kan mij nooit vaak genoeg gaan.

rijtuig rit

Maandag 10 augustus 2015

Volgens dat buienradarding zou het vandaag de hele dag aan een stuk door regenen. Er kwam volgens onze mensen .een groot aaneengesloten regengebied recht op ons af. Dus...niet naar de wei.De endure, waar we allemaal mee worden behandeld, zodat we lekker de hele zomer zonder allerlei dekentroep op ,buiten kunnen lopen en toch niet gestoken worden , kan wel wat regen verdragen, maar geen uren lang. Zodoende. Jammer, maar niets aan te doen. En weten jullie wat er gebeurde ???We hebben de hele dag dat grote regengebied echt wel gezien, zelfs geregeld de regen,die er uit viel,maar we hebben hier geen drup gehad. Apart...of niet soms.
Mijn naam is Okkie en ik woon nu in de sterstal naast Toet, Bijou en Melli.

Zondag 9 augustus 2015

Soms wolken,soms zon en niet spuugwarm. Gewoon lekker.
Vandaag helemaal niets te doen voor ons. Dus lekker chillen in de buitenlucht.
Voor de vrijwilligershulpmensen viel er niets te chillen, want hier is alle dagen werk aan de winkel. Vandaag kregen ze hulp van Bartje. Een goed begin is het halve werk oftewel jong geleerd is oud gedaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Hooi

Zaterdag 8 augustus 2015

Droog en zonnig.
Toen ik vanmorgen naar de wei ging keek ik toevallig naar binnen in de binnenbak en daar zag ik iets vreemds. Oordeel zelf. Wie zijn dat en wat gebeurt er ? Als je denkt, dat je het weet zet het dan even op de mail stal@eik.nl en onder de goede inzenders verloten we een buitenrit of priveles naar keuze. Iedereen mag meedoen, ook mensen ,die niet hier rijden.

prijsvraag

Vrijdag 7 augustus 2015

Wisselend bewolkt, 25 graden.
Alweer de laatste dag van het 5e ponykamp.De tijd vliegt voorbij en de zomer helaas ook.
Er zijn dit jaar veel wespen. Wij hebben er geen last van, maar de mensen moeten goed opletten, dat ze die beestjes niet in het nauw brengen. Ze hebben een kort lontje en steken meteen als ze zich bedreigd voelen. Er is al naarstig gezocht of er ergens een nest zit, maar tot nu toe is er niets gevonden.

Donderdag 6 augustus 2015

Eerst veel zon, later paar wolken, maar wel ruim 32 graden.
De week schiet alweer aardig op en zoals het al een aantal weken gaat : het wordt steeds warmer. De kampkinderen vonden het dan ook een goed idee om niet te gaan rijden , maar te gaan zwemmen. Wij waren het daar helemaal mee eens.
De graafmensen, die gisteren nog de hele inrit op zijn kop hadden gezet, zodat er geen mens of dier meer langs kon ,beweerden toen, dat vandaag alles er weer bij zou liggen alsof er niets was gebeurd.Ik geloofde daar helemaal niets van gezien de ravage van gisteren en ik was echt niet de enige.Maar we hebben allemaal ongelijk gehad, want kijk zelf. Je zou toch zweren, dat er niet was gegraven en gisteren al helemaal niet . Goed werk mannen ! ! ! We zijn er heel blij mee.

graven

Woensdag 5 augustus 2015

Veel zon, lekker windje, 24 graden.
De graafmensen, die gisteren in verband met alle nattigheid wijselijk thuis waren gebleven doken weer op om hun werk af te maken. Toen ik de ravage zag, die ze in de oprit aan het maken waren had ik er een hard hoofd in, dat dat snel weer dicht zou zitten.
Er was een buitenrit gepland, maar wij zagen niet hoe we van het erf af zouden moeten komen.Maar onze mensen hadden wel weer wat bedacht hoor. We gingen gewoon aan de ene kant de binnenbak in en aan de andere kant er weer uit. Vervolgens de weilanden door helemaal naar het hondeweitje. Daar hadden ze het draad losgemaakt en konden we zo het pad op op weg naar het bos.We hadden dit nog nooit gedaan, maar het kon wel en de buitenrit was er niet minder leuk om.

Riool

Pagina: «  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement