Het Dagboek

Donderdag 1 oktober 2015

Veel zon de hele dag, 18 graden en 's nachts koud.
Bill en ik hebben de hele week al heel leuk werk. Er zijn twee spoedcursusmensen en ze mogen op ons leren hoe ze mooi in evenwicht kunnen blijven zitten zonder zich ergens aan ons vast te moeten houden.En ik moet eerlijk zeggen, dat ze het hartstikke goed doen. Ze hebben vanaf maandag twee keer per dag les gehad en ze mogen al los van de longe.

uitmesten

En weet je wat ? Ze draven lekker rond en we hebben totaal geen last van getrek in onze mond of gebonk op onze rug. Verder kunnen ze al heel aardig uitmesten, ons in/uit weiden en paddocks brengen. En ze worden natuurlijk ook behoorlijk doorgezaagd over allerlei theoriedingen, zoals welke bitten er bestaan en wat je daar dan mee doet, wat we moeten eten en wat vooral niet enz. enz. Ze vervelen zich geen ogenblik, maar dat vinden ze helemaal niet erg hoorde ik ze zeggen.

spoedcursus

Woeensdag 30 september 2015

Veel zon, weinig wind, 18 graden. 's Nachts koud.
Aan de nieuwe daken wordt nog steeds hier en daar wat gesleuteld. De kachel in de werkplaats van Theo kon nog niet aan, omdat ze de schoorsteen hadden weggegooid. Niet fijn met de winter in aantocht. Maar geen nood. Het loodgietersmens heeft een poosje in de zon zitten knutselen op het dak en nu is alles weer in orde.Toen hij klaar was wandelde hij, al telefonerende, weg over het dak En hij is er niet eens doorgezakt of er af gevallen.

Heijcom Heijcom

Dinsdag 29 september 2015

Veel zon, geen wind, 's nachts 3 graden.
Ik dacht, dat onze mensen langzamerhand wel eens klaar zouden zijn met breken en vernieuwen, maar dat is dus een vergissing.Vanmorgen kwam er een vrachtrolding met zwarte pruttel het erf op en gooide dat spul naast de grote eik.Ik hoorde, dat de wortels van de eik en van de kastanje ernaast naar boven waren gegroeid. Ze waren bang, dat die bomen niet beter zouden worden met de auto's geparkeerd op de blote wortels . Nu is de aarde weer aangevuld en is dat zwarte spul, freesasfalt, er bovenop gekomen. De vloer van het nieuwe afdak was ook een beetje scheef en lag te laag, zodat met veel regen de boel onder water liep. En hopelijk is dat probleem nu ook opgelost.Zo blijft het werk in de wereld.

ophoging1 ophoging2

Maandag 28 september 2015

Veel zon, geen wind. Overdag 17 graden, 's nachts maar 4 graden.
Mijn naam is natuurlijk Duo Penotti en niet DP. Maar omdat niemand kennelijk de tijd wil nemen om mijn hele naam uit te spreken is het DP geworden.Ik zal  het er mee moeten doen . Alles went tenslotte.
Ik woon de laatste tijd in de nieuwe stal eerste links en deze week staat Aris naast mij. Dit, omdat hij zijn eigen stal heeft afgestaan aan Sil, die op haar plaats weer moest opschuiven voor ons logeerpaard Famke. En ook dat went. Je kunt Aris prima als buurman hebben al vind ik het wat minder, dat hij altijd met zijn mond vol hooi over zijn boxdeur hangt. Dat hooi valt dan natuurlijk voor een deel op de grond voor de box. Het meest irritante is, dat ik er wel naar kan kijken , maar er net niet bij kan. Heel flauw...
Herman, onze smid , en zijn leermaatje waren er vanmorgen al vroeg en ze zijn zowat de hele dag gebleven.Er was veel werk aan de winkel.Ze werken tegenwoordig altijd bij ons in de Nieuwe stal en je wilt niet weten wat voor een stank ze maken. Gelukkig staan de ramen bovenin altijd open en is de lucht dan ook snel weer verdwenen.

Zondag 27 september 2015

Vaak zon, weinig wind.17 graden
En alweer was er een dressuurwedstrijd. Het tweede deel als ik het goed begrepen heb.In plaats van een hele zondag wedstrijd te houden is het voor onze mensen en ook voor ons prettiger om dat uit te smeren over twee ochtenden. Bovendien kan dan iemand,die graag twee keer mee wil doen twee keer inschrijven. Het was weer gezellig en er is goed gereden. De jury was tenminste heel tevreden.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.

prijsuitreiking

Zaterdag 26 september 2015

Wisselend bewolkt en soms zelfs een beetje zon.
Het was deze week best een beetje afzien voor onze mensen. Monique is al een poosje uit de roulatie en nu was ook Twan ziek thuis. En dat met dit mooie weer.Of juist door het mooie weer.Dan weer warn, dan weer koud en tussendoor nat. Je weet het niet. Er zijn kennelijk meer mensen ingestort. Dat merken ze hier altijd meteen aan het aantal afmeldingen.Maar gelukkig hebben rijmensen veel handen uitgestoken. Ze helpen dan even met uitmesten, hooinetten vullen enz.Super hoor.Heel erg bedankt.

Vrijdag 25 september 2015

Eerst zwaar bewolkt. Later af en toe zon. 16 graden.
Bo, die de laatste tijd naast mij woonde, is weer terug naar huis.Ze vond het hier leuk, maar ze was hier maar tijdelijk om het medewerkersteam te versterken tijdens de ponykampen. Ze is nog een poosje blijven hangen, omdat Calimero en Toby nog niet zo goed ingewerkt zijn. maar nu werd het tijd voor haar om terug te gaan naar haar eigen mensen. We hebben haar uitgezwaaid en zouden het leuk vinden om haar later weer te zien. Misschien bij een wedstrijd of met haar rijkind in de les.

Donderdag 24 september 2015

Wisselend bewolkt. Droog.
Venice en Sil zijn tijdelijk overgeplaatst naar de twee linkersilostallen en de rechtse twee zijn leeg.Maar dat zal wel niet lang duren.Pas maar eens op, Famke en Tris zullen wel weer in aantocht zijn.. En jawel hoor, daar kwam hun rolhok al aan.Tris vertelde, dat hun mensen in een vliegdoos naar een ver eiland wilden en omdat ze alweer niet mee mochten kwamen ze maar een weekje logeren. Gezellig toch !

Woensdag 23 september 2015

Zwaar bewolkt, weinig wind.
De zwaluwen zijn inmiddels vertrokken. Tenminste bijna allemaal. Toet zei, dat er bij haar in de stal nog 3 van haar stalvogeltjes wonen. Ze zijn heel laat geboren, maar ze kunnen nu goed vliegen en slapen niet meer in het lage nest, maar hoog in de spanten. Als ze verstandig zijn gaan ze ook vertrekken, want ik zou niet weten wat er voor hun hier aan eten overblijft.
Vanmorgen zagen we, dat Venice op de spuitstal werd gezet en ja hoor. Daar kwam ons osteopathenmens Marielle opduiken om haar weer eens lekker op te peppen. We zijn allemaal minstens 1 keer per jaar aan de beurt en ik persoonlijk vindt dat, nu ik er een keer aan gewend ben, best prettig. Venice vond het ook helemaal niet erg, want ze knapt er altijd erg van op zei ze zelf.

Marielle

Dinsdag 22 september 2015

Droog, weinig wind, 15 graden.
Mijn box heeft mooi uitzicht op de binnenbak, maar ook op de kantine.Gisternavond zag ik tot mijn verbazing, dat al onze hulpmensen tegelijk plus de directie daar braaf zaten te luisteren naar een vreemd mens, die kennelijk een spannend verhaal vertelde. Later liepen ze allemaal langs mij heen naar buiten en weet je wat ze daar gingen doen ?Je raadt het nooit...Vuurtje stoken !! En het was niet eens ponykampkampvuuravond. Maar we zagen al gauw, dat het er dit keer niet om ging om  lekker bij het vuur te zitten, maar om het zo snel en veilig mogelijk uit te krijgen. En dat is ze allemaal mooi gelukt. De rest van de avond hebben ze in de kantine op de grond gelegen en werden bezig gehouden met iets dat ze reanimeren noemen en dat soort zaken.Aan het eind van de avond waren ze allemaal weer geslaagd voor het BHV examen, want daar ging het om. Ieder bedrijf moet een stuk of twee van die BHVmensen hebben. Wij hebben er nu dus weer 9 en dat zal wel genoeg zijn.

BHV1 BHV2

BHV3

Pagina: «  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement