Het Dagboek

Zondag 1 december 2013

Af en toe een piepklein buitje. Verder prima weer.
Er was vanmorgen een vaardigheidswedstrijd. Dat is een soort dressuurproef met , letterlijk en figuurlijk, hindernissen ertussendoor.We vinden dat allemaal erg leuk om te doen en voor de supporters van de rijkinderen is het net zo leuk om te zien.Vooral de Va3 is best ingewikkeld met 7 sprongen en allerlei figuren. Als een rijkind dus denkt , dat van tevoren bestuderen niet hoeft, kun je erop rekenen, dat ze een paar keer de verkeerde kant op zal gaan. Nou ja, een goede leer voor de volgende keer...! En wie de schoen past trekke hem aan. Ik zeg er verder niets meer over.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 30 november 2013

Wisselend bewolkt, weinig wind.
Vandaag niets nieuws te melden. Druk,druk, druk, met lessen. Tussendoor toch allemaal naar de paddocks. Geen verkeerd weer. Dus alles ging zoals het moest.
Wacht even. Er is toch iets nieuws, ik bedoel iemand nieuws.Vanmorgen vroeg kwam er een leuke schimmel aanlopen . Hij werd in de nieuwe stal gezet, zei, dat hij Ferron heet en dat hij hier komt wonen. Ik zou zeggen "welkom.

Vrijdag 29 november 2013

Heel veel wind, wisselend bewolkt.
Nicky heeft de laatste weken last van haar linkeroog.Ze had al jaren een streepje grijs dwars er doorheen, maar daar had ze nooit last van zei ze. Ze keek er gewoon omheen. Maar de laatste tijd kreeg ze steeds een heel dik tranend oog en dan werd het hele oppervlak grijs in plaats van alleen een streepje. Sandra druppelde het 4 keer per dag in en ze kreeg ook nog twee keer per dag een ontstekingremmer. Dan ging het na een tijdje beter, veel beter en werd het oog weer helderder. Maar als de medicijnen werden afgebouwd en iedereen dacht, dat de klus geklaard was werd alles weer dik en begon de narigheid opnieuw. Ik vroeg Nicky of ze nog wat zag als haar oog helemaal grijs was en ze zei, dat ze wel alles zag, maar wel door een soort gordijntje. Niet echt prettig dus.Het dierenartsmens wist het ook niet meer zo goed wat nu te doen en ik hoorde, dat ze erover aan het praten waren om foto's te maken en die naar Amerika te sturen. Daar schijnen ze heel veel te weten van dit soort ziekte. Ben benieuwd wat ze uiteindelijk gaan doen, want ze geven het hier niet zo gauw op.

Donderdag 28 november 2013

Zwaar bewolkt, droog, nog steeds helemaal geen wind.
Vanmorgen hebben we gelachen ! Het was een wisseltijd en Pjotr zou weer terug worden gezet in zijn stal. Maar wie werd stomverbaasd in de box van Pjotr geparkeerd... ? Onze Olleke !.Nou ja, het zijn allebei Fjorden, maar verder lijken ze voor geen meter op elkaar en Margriet weet normaal echt het verschil wel."Oeps, even Apeldoorn bellen"zei ze dan ook toen ze haar vergissing merkte door het gelach van iedereen. Dat zal haar wel niet gauw weer gebeuren.

Woensdag 27 november 2013

Prachtige zonsopgang ! Jammer genoeg later weer bewolkt. 10 graden.
Vader Gerrit is inmiddels gewikkeld in zijn jaarlijkse strijd tegen de gevallen bladeren van onze pleinbomen. Iedere dag is alles netjes opgeruimd, maar als hij de volgende dag weer komt ziet het er uit alsof er nooit is geharkt en geveegd.Maar hij heeft 1 troost. Iedere blad, dat weg is komt nooit weer terug."Dat hoop je dan toch,"zei Kleo bijdehand. " Als dat spul ergens in de bosrand ligt en er komt een storm net van die kant, moet je eens opletten wat er allemaal wel terug komt.En het komt dan niet alleen , maar in het gezelschap van alle bladeren van alle buurbomen." Nou ja, we zullen wel zien waar het schip strandt. Voorlopig ziet het er aan het eind van de dag keurig uit.

Dinsdag 26 november 2013

Af en toe zon, windstil. 9 graden.
We hebben er deze week een paar handjes bij. Een van onze spoedcursusmensen van een paar jaar geleden is na een tijd van wat vervelende kwaaltjes en dus niet kunnen paardrijden, gelukkig helemaal gerepareerd, weer opgedoken. Ze gaat nu met Olleke proberen om de draad weer op te pakken en dat zal vast wel lukken ! Ondertussen is ze meteen begonnen met helpen paddocks te wisselen, uitmesten enz. enz. net alsof ze niet is weggeweest.Altijd fijn als mensen weten hoe hier de dagelijkse gang van zaken is.

Maandag 25 november 2013

Somber, wel droog en weinig wind.
Hallo, hallo. Orlando hier vanuit de vierde box rechts in de grote stal. Ik woon hier al een tijdje met mijn grote vriend Kleo aan de ene kant en de zadelkamer aan de andere kant.Op deze manier heb ik altijd dezelfde ( prima ) buurman. Ik ben namelijk een beetje eenkennig wat andere paarden betreft . Maar dat weten de mensen hier wel en daar houden ze gelukkig ook rekening mee.

Zondag 24 november 2013

Heel rustig en bewolkt weer. Niet meer zo koud.Een graad of 10.
De recreantenclub had weer eens iets nieuws bedacht.Ze hadden een dressuurwedstrijd uitgeschreven, waar iedere recreatieruiter,die er zin in had , aan kon meedoen. Recreatieruiters, die dus nergens lid van hoeven te zijn en toch wel eens een B en/of een L proefje willen  rijden.En het werd heel leuk gevonden door de deelnemers,die van heinde en verre waren gekomen om nu eens lekker ontspannen een proef te rijden zonder verder verplichtingen.Ikzelf mocht lekker ook meedoen met een van onze eigen rijmensen. Ze had ingeschreven in de L1 en ja hoor...we kregen een winstpunt. We waren er allebei heel blij mee.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

recreanten wedstrijd Recreanten wedstrijd uitslag

Zaterdag 23 november 2013

Zaterdags zijn er altijd veel leskinderen en we worden dan dus veel gepoetst en geknuffeld. Dat vind ik persoonlijk altijd hartstikke leuk. Ben trouwens benieuwd of ze me dit jaar wel of niet gaan scheren. Tot nu toe is mijn vacht nog niet ze heel dik, dus misschien beslissen ze wel , dat het niet nodig is. De tijd zal het leren.

Vrijdag 22 november 2013

Geen wind en wisselend bewolkt. Het kon beroerder.
Vandaag was alweer de laatste dag van het stagemens. Wij vonden dat niet leuk en zij ook niet, want ze zei,dat ze liever hier wilde blijven dan weer naar school te gaan. Maar we weten allemaal, dat stagemensen altijd weer terug naar school moeten. Dat gaat dus niet door.

Pagina: «  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement