Het Dagboek

Zondag 12 augustus 2012

Vaak zon en heerlijk zomerweer.Lekker windje. Precies goed.
We hadden allemaal weer een vrije dag en dat was hartstikke lekker.
De week is weer om en ik geef de pen aan Milena.

Zaterdag 11 augustus 2012


Bewolkt, maar droog.'s Avonds zelfs zon.
De hele avond tot laat aan toe zijn de boeren bezig geweest op het graanveld om het stro, dat inmiddels toch droog was geworden,in grote pakken te persen en weg te brengen.Stal de Eik

Vrijdag 10 augustus 2012

Droog en af en toe zon. Ruim 20 graden.
Vanavond heb ik toch wat aparts beleefd. Het mens, dat iedere week voor zichzelf op mij komt rijden kwam mijn box in en begon te poetsen.Maar op de een of andere manier voelde ik mij ongemakkelijk. Er kriebelde iets onder mijn staart en dat irriteerde me mateloos. Ik zwiepte met mijn staart en spartelde tegen met poetsen. Het rijmens begreep best dat er iets was, maar ze snapte niet wat. Ze dacht heel logisch, dat er een vlieg of daas zich ergens had verstopt en mij plaagde.Maar ja, er was nergens een vlieg te bekennen. Die zaten allang allemaal in de buikjes van de zwaluwen.Ze zadelde dus maar op en ging met mij naar de bak. Maar het bleef kriebelen en ik werd steeds onrustiger. Vind je het gek?Toen het niet anders werd begon ik maar met mijn achterbenen te meppen. Je moet toch wat....Het rijmens werd een beetje bang, want ik doe nooit zo raar en stapte gauw af.Ten einde raad ging ze weer met mij richting stal.Toen kwam toevallig het voermens aanlopen en zag de vertoning al van verre.Inmiddels mepte ik aan een stuk door en zo hard als ik kon. Maar ook dat hielp niets. Op veilige afstand liep het voermens om mij heen en zag ook geen duidelijke reden voor mijn gedrag. Ze wilde onder mijn staart kijken,maar met die rondflitsende hoeven zag ze dat toch niet zo zitten.Toen zei ze tot mijn verbazing, dat ik dan maar naar stal moest. Dat gebeurde en toen snapte ik wat de bedoeling was.Het rijmens had mij vast en liep de box in. Het voermens deed de onderdeur achter ons dicht en liet het rijmens mij achteruit tegen die deur aan zetten. Toen kon ze, met de deur ertussen, onder mijn staart kijken zonder door mijn hoeven geraakt te kunnen worden.En ja hoor...Daar kwam de aap uit de mouw.Er zat een piepklein stukje harde poep vast aan een haar en dat bungelde bij iedere stap heen en weer tussen mijn billen. Het werd er af getrokken . Op slag was het leed geleden en veranderde ik tot ieders opluchting van het ene moment op het andere weer van de hysterische Bill in de brave Bill, die iedereen kent.Probleem opgelost !

Donderdag 9 augustus 2012

's Nachts nog wat regen, later droog.
De kampkinderen hadden gisteren de traditionele modeshow.We zijn altijd benieuwd hoe we nu weer opgetut zullen worden. Al met al is het een leuk tijdverdrijf voor iedereen.
Stal de Eik Stal de Eik

Woensdag 8 augustus 2012

Wisselend bewolkt. 18 graden. De hele dag droog op 1 geweldige hoosbui na.En die hoosbui kwam erg slecht uit. Onze kampkinderen waren net allemaal op pad en werden kletsnat. Maar die werden wel weer droog en het was niet koud. Wat erg vervelend was was dat net vanmorgen het hele graanveld achter ons was gemaaid. De korrels waren gelukkig wel droog afgevoerd, maar het stro lag nog op het land en werd dus kliedernat.Ook dat wordt natuurlijk wel weer droog, tenminste als het niet meer regent,maar het is meteen geen eerste kwaliteit meer.Dat is natuurlijk heel erg jammer.
Stal de Eik

Dinsdag 7 augustus 2012

Zwaar bewolkt.Veel wind, niet meer dan 15 graden overdag.
Het is inmiddels in alle stallen, ook de onze, druk geworden met zwaluwen in alle maten. Er zitten nog hele kleintjes in een paar nesten,die de hele dag gillen om eten. Hun broertjes en zusjes van een eerdere lichting zijn bezig met hun eerste vliegoefeningen. De eerstgeborenen zijn al heel wat mans en duikelen door de lucht als volleerde vliegacrobaten. En dan te bedenken, dat dat hele stelletje, inclusief de kleintjes over maximaal 6 weken klaar moet zijn om zo'n 8000 kilometer te gaan vliegen naar hun overwinteringsplek ergens in een land, dat Afrika schijnt te heten. Nou, ik ben blij, dat ik niet hoef.

Maandag 6 augustus 2012

Veel wolken en 18 graden. Droog.
Ik ben Bill. Toen ik de vorige keer de pen had was het hartje winter en berekoud. Geef mij maar deze tijd van het jaar !
Ik woon tegenwoordig in de sterstal naast Byou en tegenover Melli en Yette.
Vanmorgen is er weer een heel koppel zwaarbeladen ouders met ponykampkinderen in hun kielzog gepasseerd richting grote tent. Ben benieuwd wie deze week mijn verzorgmens wordt. Best leuk hoor, al die extra aandacht.

Zondag 5 augustus 2012

Redelijk veel zon, ook wolken. Maar de pikzwarte trokken gelukkig weer voorbij.
Vandaag heeft Byou helemaal de blitz gemaakt.Ze was naar een concours geweest en kwam helemaal opgewonden uit het rolhok rollen.Ze riep al van verre "Zien jullie niets aan mij ? Zal ik jullie eens iets leuks vertellen. Jullie zien hier een pony voor jullie,die net een winstpunt in de Z dressuur heeft gehaald. En niet op een ponyconcours hoor...Het was een concours voor grote paarden. En ik heb nog een prijs gewonnen ook nog....Goed he. "Ha ha"zei Pride,"klein duimpje in het land van de reuzen. Goed gedaan kleintje !Ën daar heeft hij helemaal gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.
Stal de Eik

Zaterdag 4 augustus 2012

Wisselend bewolkt, af en toe een bui, maar niet echt hinderlijk.
Vandaag de gewone drukte, alleen met veel andere mensen dan normaal.

Vrijdag 3 augustus 2012

Veel wind, veel wolken, maar droog.
Stal de Eik
Alweer de laatste dag van dit kamp. Jammer, dat het voorbij is.Het was gezellig. De kinderen zijn moe, maar voldaan. De tent is leeggehaald en de bagage ligt klaar om weer mee naar huis te gaan. De bedoeling is, dat alle spullen straks weg zijn, maar vreemd genoeg lukt dat bijna nooit en blijven er altijd dingen achter. Misschien deze keer niet ?
Stal de Eik

Pagina: «  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement