Het Dagboek

Zondag 9 maart 2014

Ongelofelijk mooi weer. Zon, windstil en meer dan 20 graden.
Het is niet te geloven.We hebben vandaag allemaal uren lang zonder dekens in de paddocks gelopen en gelegen. Heerlijk...Vorig jaar was het op deze datum koud en nat na ook een warmere periode. Hopelijk gaat dat dit jaar niet weer zo.Het lijkt wel zomer, maar het is dat natuurlijk nog lang niet.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.
Lente2014 

zaterdag 8 maart 2014

Droog, zonnig en zeker 16 graden.
Toen ik vanmiddag uit mijn buitenluik keek zag ik, dat Venice mooi opgetut het rolhok binnen stapte. Ik vroeg waar ze nu weer naartoe ging en ze zei vrolijk, dat ze lekker naar een wedstrijd ging. De klep ging dicht en het rolhok verdween om de hoek.Een hele poos later kwam het weer terug en kwam Venice er stralend uit rollen. Ze vertelde, dat ze dit keer 194  punten had gekregen. Dat is best veel voor een amateur. Of niet soms ?? Zij en haar mens waren in ieder geval dik tevreden.

Vrijdag 7 maart 2014

Droog, zonnig en zeker 14 graden.
BB vertelde, dat ze had gehoord, dat de ponykampen voor in de zomer al behoorlijk vol beginnen te lopen.Op dit moment zijn er nog wel plekjes in alle weken, maar over niet al te lange tijd zal de keuze beperkter zijn.Wie dus wil komen in een bepaalde week kan zich beter alvast melden.

Donderdag 6 maart 2014

's Nachts beetje vorst, overdag stralend weer .
Ik zag, dat het voermens alweer druk is met het poten van bloemen in alle bloembakken. Je zou denken, dat ze dat een leuk werkje vindt. Maar nee hoor.Ik hoorde haar zeggen, dat ze er een bloedhekel aan heeft om die dingen er allemaal in te zetten, maar het wel heel leuk vindt om ernaar te kijken als het klaar is.En ze heeft nu een keer de pech, dat niemand van onze mensen er wel aardigheid in heeft om dit werk te doen.Dus, als ze straks naar de bloemen wil kijken zit er maar een ding op. Ze er zelf in zetten. En dat doet ze dan maar weer voor de zoveelste keer.
Bloembakken 

Woensdag 5 maart 2014

Lang mistig, maar later op de dag nog veel zon.
De mensen hier hebben bedacht, dat ze op zondag 6 april weer eens een open dag gaan houden. Gisterenavond zijn ze al met een aantal vrijwilligersmensen bij elkaar geweest om uit te gaan vogelen wat ze dan allemaal gaan doen. Het gaat vast hartstikke leuk worden. Ik hoorde dat in ieder geval de carousselgroep al in training is gegaan om een mooie show te kunnen geven. Het is dus een goed plan om die datum alvast vrij te houden. Iedereen is welkom !!

Dinsdag 4 maart 2014

Superweer...! In de zon wel 18 graden.
Gisterenavond hebben we wat leuks beleefd.Tenminste dat vonden wij. Onze mensen waren niet zo blij.Het rijkind, dat 's avonds op Toet had gereden heeft kennelijk toen ze haar na de les had afgezadeld en de deken erop had gedaan, vergeten om haar boxdeur goed dicht te doen.( We noemen geen naam, maar degene om wie het gaat kan zich wel even achter de oren krabben.) Dus wat deed onze Toet toen ze dat zo tegen 11 uur ontdekte ??? Een beetje morrelen, een beetje duwen en hup, daar ging de deur open.Joepie ! zei ze en stapte verheugd richting hooi. Maar na een paar happen bedacht ze , dat er veel leukere mogelijkheden waren en wandelde de andere kant uit waar de ton met muesli en de doos met koeken van Melli stonden.Jammer genoeg voor haar waren die tonnen dicht. "Waarom gooi je ze niet om ?"zei Bill. "Misschien kun je er dan bij."En ja hoor. Even later lag de muesli in het gangpad en kon Toet aan dit buitenkansje beginnen. Ze had knap haast, want ze wist, dat de laatste ronde nog niet was geweest en dat dan onherroepelijk de open deur zou worden ontdekt.Maar ze had pech, want ze had nauwelijks een paar mondjes weggewerkt of daar kwam het voermens,die de beurt voor de laatste ronde had,aan en was het uit met de pret."Je had beter kunnen wachten met eruit lopen totdat de laatste ronde was geweest. Dan had je de hele nacht je gang kunnen gaan."zei Melli. Maar dat was niet gelukt, want ze vergat, dat het laatsterondemens altijd aan alle boxdeuren voelt of ze wel echt dicht zijn.Dus dat verhaal ging niet op.

Maandag 3 maart 2014

Wisselend bewolkt en droog.
Mijn overbuurman Bill heeft mij de pen gegeven, want ik schijn alweer aan de beurt te zijn. Wat vliegt de tijd. Maar goed, ik zal mijn best doen.
Mijn naam is dus Byou en ik woon in de Sterstal met mooi uitzicht op het plein.Sandra rijdt mij bijna iedere dag om mij steeds meer moeilijke dingen te leren. Ik ben inmiddels Z dressuur. Als er eens een leuk rijkind met zelf al veel ervaring langs komt, die een echt mooie en lieve wedstrijdpony zoekt, ben ik te koop.En het lijkt me eigenlijk heel leuk om dan veel vaker naar wedstrijden te gaan en nog verder te komen.

Zondag 2 maart 2014

's Morgens zon, 's middags bewolkt en veel wind.
Er was vandaag niet veel te beleven. Er was, onder leiding van Kleo, een buitenrit met mensen van ver en ik mocht dit keer niet mee. Balen. Volgende keer beter.
De week is weer om en ik geef de pen aan Byou.

Zaterdag 1 maart 2014

Droog en zonnig.
Iki hoorde vandaag toch iets leuks. Ik ben trots, trots, trots ! Een van de rijmensen hier heeft namelijk van de FNRS een mailtje gekregen, dat ze een onderscheiding krijgt, omdat....ze een van de enige 29 mensen is, die in het bezit zijn van een F20 diploma. Wat is daar dan zo bijzonder aan zou je misschien denken.Nou, als je weet, dat er 78,000 ruiterpaspoorthouders zijn, die van F1 tot en met F20 gekwalificeerd zijn, betekent dat dus, dat je 77.971 personen achter je hebt gelaten. En aangezien het Orlando, Kleo en ik, die alle drie al heel veel jaren manegemedewerker zijn ( en dus niet net vers uit de wedstrijdsport zijn gekomen ), zijn, die de laatste 3 prestatiepunten met haar hebben gehaald, vind ik , dat we best trots mogen zijn. Wij zijn toch lekker in staat om niet alleen beginners aan de longe te helpen met het vormen van een goede basis, maar kunnen ook nog steeds deze best niet zo gemakkelijke proef te lopen. Melli zei na enig nadenken. "En weet je wat ? Het is natuurlijk best knap van jullie, dat jullie dat voor elkaar hebben gekregen, maar eigenlijk is het net zo goed een compliment voor de vele, vele rijkinderen en rijmensen, die in de loop van de jaren op jullie hebben gereden en hebben gezorgd, dat jullie toch geen afgestompte  domme knolletjes zijn geworden, die eigenlijk alleen nog maar rechtuit kunnen. En als je dan nog verder doordenkt is het daardoor meteen ook een compliment voor onze paardrijleermensen, die dat dan toch maar aan al die rijmensen hebben geleerd."En ik moet eerlijk toegeven, dat ze  dit keer echt gelijk heeft.

Vrijdag 28 februari 2014

Wisselend bewolkt. 's Nachts een beetje regen.
Er is geen vakantie zonder minstens 1 kampdag, dus we waren helemaal niet verbaasd toen tegen 10 uur een heel stel kinderen het terrein op renden. Ze waren er duidelijk helemaal klaar voor om de hele dag met ons in de weer te zijn en wij ook. Het is altijd weer beregezellig.
Ponykamp voor een dag  Ponykamp voor een dag

Ponykamp bij Stal de Eik

Pagina: «  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement