Het Dagboek

Maandag 28 november 2011

Tot ieders verbazing windstil en nog zonnig ook.
Ik ben Venice en woon al meer dan een jaar naast Orlando en de zadelkamer in de grote stal.Ik heb door een raam aan de ene kant mooi uitzicht op het plein en aan de andere kant kan ik met mijn hoofd uit de box hangen en zelfs kriebelen met Orlando als dat zo uitkomt.We wonen hier met zijn achten , dus er is altijd wel iemand anders thuis en dat vind ik fijn.. Ik heb namelijk een bloedhekel aan alleen zijn. Ze noemen dat, geloof ik, verlatingsangst en ik kan jullie vertellen dat dat niet leuk is.Hoewel....ik leer wel.Laatst kwam een v an onze mensen binnen en zei verbaasd tegen een ander. "Kijk nou...Venice staat per ongeluk helemaal alleen op stal en ze doet er niets op uit." En ze had gelijk. Ik was druk met eten en het is langzamerhand tot mij doorgedrongen, dat iedereen gewoon weer terugkomt, of ik me nu druk maak of niet.

Zondag 27 november 2011.

Storm en regen,maar helemaal niet koud.
Er was vandaag geen buitenrit en dat was maar goed ook. Dit was er echt geen lekker weer voor.
Er was wel wat georganiseerd in de binnenbak. De zaterdagse hulpkinderen werden getracteerd op een lesje voltigeren door een echte "voltigeer"juf. Eerst gingen ze allemaal op onze Ko Bus en daarna was Okkie aan de beurt. Aan het eind was iedereen best moe, maar heel voldaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Zaterdag 26 november 2011

Winderig, maar meestal droog.
Eind van de middag was de mogelijkheid om F proeven te rijden alleen voor de punten.Ik ben niet zo'n dressuurster en mijn mens is meer van het buitenrijden, dus ik heb niet meegedaan.

Vrijdag 25 november 2011

Beetje mistig, maar verder lekker weer.
Ik keek vanmorgen uit mijn raam en zag een megagrote tractor het weiland in rijden.We vroegen ons af wat die nu weer ging doen. Kunstmest strooien is niet zo waarschijnlijk in november. Gras maaien ook niet, maar wat dan wel ? Nou, dat kon ik dus precies zien in de verte. Het ding reed naar de achterkant van de buitenbak, daar waar de zomerpaddocks zijn.Dat zijn dus paddocks, die alleen in de zomer gebruikt kunnen worden, omdat er gewone weidegrond in zit. Dat wordt dus bij slecht weer heel erg modderig en dat is niet fijn om in te zijn.En ja hoor. Het ding begon te graven en te graven. Het is zowat de hele dag bezig geweest om de zwarte grond weg te halen, het witte zand eronder naar boven te brengen, het zwarte zand weer in dat gat te gooien en het witte zand er weer bovenop te doen.Het is dus de bedoeling, dat we er voor de winter 2 paddocks bij krijgen voor onze broodnodige frisse lucht en beweging.. Dan hebben we er 7 plus de buitenbak.Goed plan toch ! De manegepaarden doen dan hun werk en gaan ook 1 keer per dag naar de paddock en de gastpaarden, die natuurlijk niet zoveel beweging hebben ,mogen dan 2 keer per dag een paar uur naar buiten. Goed geregeld toch ! Ook goed voor de conditie van onze mensen. Veel lopen is toch gezond zeggen ze altijd !!!

Donderdag 24 november 2011

Minder mist en veel warmer. Wel 10 graden.
Ik sprak Byou op het plein en die was helemaal trots.Ze vertelde aan iedereen,die het wilde horen, dat ze zondag op die oefenwedstrijd waar ze geweest was 187 punten (en dus een winstpunt) had gekregen en nog eerste geworden was ook."Kun je nagaan hoeveel punten je gehad zou hebben als je je bij het binnenkomen en het afgroeten niet zo zou hebben aangesteld." zei Pride. " Jammer hoor !" " Hoezo ? " zei Byou recalcitrant." Meer dan eerste kun je toch niet worden ? Ik vind het goed genoeg.." En ze ging lekker verder met haar succes rond te bazuinen.

Woensdag 23 november 2011

Hele dag mist en koud.
Zoals jullie weten ben ik hulpmedewerker.Mijn mens heeft namelijk alleen in het weekend tijd om met mij te rijden. Daarom mag ik de andere dagen meelopen in de lessen. Een goed idee, want ik hou van afwisseling en bovendien rust roest.
Voor in de wei heb ik tegenwoordig een maatje, die Tico heet en die hoort ook bij de familie.Dat zit zo. Mijn mens heeft een vrouw,die paarden best leuk vond, maar alleen op een afstand.Toen ze hier voor het eerst kwam, omdat ik hier kwam wonen,vertelde ze onze mensen, dat ze er niet over piekerde om ooit op een paard te gaan zitten. Ze had namelijk gewerkt bij de eerste hulp van een ziekenhuis en had daar te veel met paarden gerelateerde narigheid voorbij zien komen.. Nou, dat is duidelijk en er werd niet meer over gepraat.Maar ja, toen liep ze hier geregeld rond en zag, dat paardrijden helemaal niet gevaarlijk hoeft te zijn als je het maar goed en veilig leert. Om een lang verhaal kort te maken. Ze heeft besloten om dat paardrijden dan toch maar eens te proberen en ze kreeg er zoveel plezier in, dat ze nu een eigen paard heeft gekocht. En dat is dus Tico.

Dinsdag 22 november 2011

Hele dag mist en windstil of windstil en daardoor de hele dag mist naar keuze.
Tegenwoordig hebben ze hier wat nieuws bedacht. Ik en nog een paar medewerkers , die niet meer piepjong zijn worden een beetje dunner. Niet dat we nu graatmager zijn, maar onze mensen willen, dat we allemaal een mooi laagje vlees op onze ribben hebben zo, dat je die ribben wel kunt voelen, maar net niet kunt zien. We krijgen allemaal altijd 3 keer per dag veel hooi en voordroogkuil, zodat we zowat de hele dag wat te kauwen hebben en natuurlijk ook brokken en zo. Hoeveel brokken hangt er dan weer vanaf hoeveel beweging we die dag hebben. Maar om de een of andere reden schijnen wij ouderen niet meer zoveel uit dat voer te kunnen halen als de jonkies. Ik en die anderen krijgen nu iedere dag een schep luzerne en een schep maismeelpap erbij met een sausje van zonnebloemolie. Of het helpt weten we nog niet, maar het is in ieder geval best lekker,dus wat ons betreft houden ze dit er in.
Weten jullie wat ik net gehoord heb ? Dit stukje dagboek is precies het 1900ste, wat we hebben geproduceerd sinds september 2006. Dus ook al meer dan 5 jaar aan een stuk. Niet te geloven wat de tijd vliegt.

Maandag 21 november 2011

Hele ochtend mist, daarna weer zon.
Ik ben waarachtig alweer aan de beurt.Nicky is de naam en er staat nog steeds Nikki op mijn naambordje. Ben benieuwd wanneer dat eindelijk eens veranderd wordt. Nou ja, het klinkt hetzelfde, dus echt erg is het niet. Alleen wat slordig.Ik woon in de nieuwe stal naast Zazou en Hillie en tegenover Bill en Igor.
Gisteren had Olleke weer een leuk klusje.Er was een coachingsessie over autoritair leiderschap of zoiets. Olleke mocht lekker los lopen in de binnenbak en proberen om allerlei mensen, die niets van paarden af wisten ,op het verkeerde been te zetten.Kwam er iemand op haar af om haar mee te nemen, ging ze in plaats van mee te gaan lekker liggen rollen en verkneukelde zich over het gezicht van dat mens, dat niet meer wist wat hij nu moest doen. Het grappige is, dat niet alleen Olleke, maar ook die coachingmensen het erg leuk vonden.Aktie dus geslaagd voor alle partijen.

Zondag 20 november 2011

Ook vandaag weer veel zon. Pas tegen het eind van de middag kwam de dikke mist, die er in de rest van het land scheen te zijn, ook weer hier naartoe.
Pjotr en Byou zijn vandaag allebei met een rolhok van het erf af gegaan. Toen ze terug waren hoorden we wat ze hadden uitgespookt. Pjotr was naar een plaats Luttenberg geweest, waar hij heeft meegedaan met een recreantenwedstrijd in de klasse L. En raadt eens wat ! Hij heeft de eerste prijs gewonnen. En weet je wat dat was ??? Een grote zak brokken. En hij gaat het met ons delen zei hij." Ze zeggen toch altijd, dat wij niet zomaar opeens een ander merk brokken mogen hebben, omdat wij daar koliek van zouden kunnen krijgen?' zei Kleo bijdehand. Nou, daar heeft Kleo best gelijk in, maar we krijgen ook echt niet allemaal een hele schep daarvan in plaats van onze andere brok.Onze mensen zetten zo'n zak dan gewoon naast de voerton en gooien een paar scheppen per keer bij de andere brok en husselen dat dan door elkaar. En op die manier geeft het geen problemen.

Byou was voor de eerste keer Holten uit naar een oefenwedstrijd in een plaats Laren om een dressuurproef M1 te proberen.Ik hoorde zeggen, dat zij het meeste heel goed had gedaan, alleen halthouden en daarna weer voorwaarts gaan was niet helemaal gelukt. Ofliever gezegd. het was helemaal niet gelukt.Achterwaarts ,zijwaarts, alle kanten op, maar niet voorwaarts !.Ik heb haar gevraagd waar dat goed voor was en ze zei, dat daar twee enge mensen in een eng hokje zaten te ritselen met enge papieren. "Ik zou wel gek zijn om daar dan naartoe te gaan." zei ze."Misschien hadden ze ook nog wel leeuwen in dat hok zitten !!" Wat je je toch als paard zijnde allemaal in je hoofd kan halen !Nou ja, we zijn natuurlijk van oorsprong wel prooidieren en dat zorgt er nog steeds voor, dat je je leven lang het zekere voor het onzekere kiest. Ze moet gewoon door ervaring leren,dat al dat enge niet echt gevaarlijk is en dan zal het heus wel goedkomen.

Zaterdag 19 november 2011

Toen de mist was weggetrokken zonnig, maar wel een stuk kouder. Niet meer dan 5 graden.
De natuur is wel een beetje in de war. Er fladderde waarachtig een verdwaalde vlinder voorbij. Een schoenlapper noemen ze die geloof ik. Apart he ? Zo tegen december !

Pagina: «  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement