Het Dagboek

Woensdag 15 juli 2015

Bewolkt, geregeld regen, en niet zo'n beetje, hooguit 16 graden.
Hans liet zich door het slechte weer niet weerhouden om tussen de buien door verder te gaan met het bouwen van het nieuwe afdak. Er was nog niet zo veel overdekt, dus de zaagmachine moest buiten staan. En zaagmachines schijnen daar niet beter van te worden. Maar geen nood, er zijn paraplus in de wereld en die kun je overal voor gebruiken.

Nieuw afdak 1 Nieuw afdak 2

Dinsdag 14 juli 2015

Af en toe wat regen, weinig wind, 18 graden.
BB vertelde, dat de kampkinderen vandaag pannenkoeken hadden gegeten.Zij had gezien, dat een mens ,dat hier lang geleden lang had gereden en nog geregeld even langs komt, een hele poos heeft staan bakken. Volgens BB vlogen de pannenkoeken door de lucht. Ik geloofde daar niets van, maar de foto liegt niet. Ik zie inderdaad een vliegende pannenkoek. Knap hoor...En ze schijnen nog lekker geweest te zijn ook.

Pannenkoeken

Maandag 13 juli 2015

Wisselend bewolkt, soms een beetje regenachtig. Hooguit 15 graden.
Hallo, ik ben Lizzy en woon op het moment weer eens in een box bij de binnenbak tussen Misty en Nushky. Vorige week stond Vosje hier nog, maar ze is verhuisd naar de duobox in de nieuwe stal. Er kwam namelijk een vreemde shetlander mee met een ponykampkind en onze mensen hadden dat dier in het ene deel van de duobox gezet, terwijl Sunshine al in het andere deel stond.Maar Sunshine vond dat geen goed idee en maakte ruzie met die arme kleine Gea. Toen hebben onze mensen onze passepartout Vosje maar gauw gepakt en naast Gea gezet. En kijk...Het was meteen dikke mik en de rust was weer hersteld. En zodoende sta ik nu weer hier.Het kan verkeren.

Zondag 12 juli 2015

Zwaar bewolkt, maar droog. 18 graden.
Kleo en DP hebben een buitenritje gemaakt met een toeristenrijkind. Voor de rest was het uitrusten van een drukke, maar gezellige week. Deze week is in iedere geval weer om en ik geef de pen aan Lizzy

Buitenrit

Zaterdag 11 juli 2015

Wisselend bewolkt en weer steeds warmer.
Maar ons werk was klaar, voordat het echt te warm werd en in de schaduw van de grote bomen in de buitenbak met een windje om de oren was het best goed toeven.
Hans is inmiddels goed opgeschoten. Je kunt al een klein beetje zien hoe het gaat worden.

werk
Herman , onze hoefsmid, was inmiddels ook gearriveerd en bij het vuurtje in zijn rolhok was het voor hem best afzien. Maar hij had dit keer twee leerlinghulpmensen bij zich en dat scheelde natuurlijk wel.Vooral Pjotr was heel blij toen hij Herman in het oog kreeg.Hij had namelijk een ijzer afgetrapt en kon dus niet meer mee het bos in. Maar het zit er weer netjes onder, dus hij kan zijn hart weer ophalen.

Herman

Vrijdag 10 juli 2015

Wisselend bewolkt. 23 graden en droog.
Alweer de laatste dag van het eerste ponykamp. De tijd is omgevlogen.'s Middags hebben de kinderen nog een springwedstrijd gehouden en daarna was het uit met de pret.De tent is weer leeg en onze mensen hopen, dat iedereen weer met dezelfde dingen naar huis gaat als waar ze mee zijn gekomen.

Vertrek kamp1

Donderdag 9 jul 2015

Vannacht een paar graden onder nul en vanmiddag 25 graden boven nul. Bizar !!!
Overdag is het achterbuurboermens toch maar weer begonnen met het begieten van zijn aardappeltjes. Je zou toch zeggen, dat er langzamerhand genoeg nattigheid naar beneden is gekomen.
SproeienToen ik naar de wei ging zag ik in het voorbijgaan, dat onze mensen aan het graven waren achter de binnenbak. Eerst snapte ik niet waar dat nu weer goed voor was, maar later hoorde ik, dat de afvoer van de mensenmestplaats steeds verstopt raakt. Toen is er een rioolontstoppingsmens gekomen en die heeft een camera aan een lange slang in die pijp gestoken. Ze konden toen op een schermpje precies zien of er een probleem was en waar. En naar wat ik hoorde waren ze niet blij met die voorstelling op dat schermpje. Het was namelijk een en al probleem door allerlei verzakkingen. Er schijnt nu niets anders op te zitten dan een hele nieuwe leiding aan te leggen. Balen hoor...

Riool problemen

Woensdag 8 juli 2015

Vanmorgen is het 16 graden en zwaar bewolkt. Het kan verkeren. Gisteren hebben de kampkinderen bij ruim 30 graden het zwembad onveilig gemaakt, terwijl wij lekker aan het relaxen waren in wei en paddock. Maar vandaag is het heel andere koek. Vanavond hadden de kampkinderen een smokkeltocht . Toen ze vertrokken leek het droog te blijven, maar helaas...Ze waren nog niet halverwege of de hemel ging open. Het ging zo hard, dat ze inderhaast uit het bos zijn geplukt en als natte katten weer teruggebracht naar de droge kantine.Gelukkig zijn ze niet van suiker.
Inmiddels is Hans vlijtig bezig om in zijn eentje een nieuwe berging te bouwen. Ben benieuwd hoe dat er uit komt te zien. Onze mensen verheugen zich in ieder geval er op,dat alle rondliggende spullen weer een vaste plek uit het zicht zullen kunnen krijgen.

Opslagbouw

Dinsdag 7 juli 2015

Eerst zo'n 23 graden, later steeds warmer en warmer.
Gisteren was de eerste dag van het eerste ponykamp en het was meteen weer net zo gezellig als altijd.
's Morgens hebben alle deelnemers eerst een lesje gehad in de binnenbak. Onze hulpmensen kunnen dan een beetje zien wat iedereen kan en dat is gemakkelijker om de rest van het programma in te vullen. 's Middags hebben ze in groepjes een buitenrit gemaakt en 's avonds is er gevoltigeerd met Lizzy en Okkie. Daarna zag ik, dat ze in de kantine een film hebben gekeken.De dag was dus goed gevuld. Ze zullen wel lekker geslapen hebben.

Maandag 6 juli 2015

Beetje wind, droog ,wisselend bewolkt en 22 graden.
Hallo, ik ben Vosje en woon op het moment bij de binnenbak tussen Nushky en Misty.Door alle wisselende zomergastpaarden woon ik dezer dagen overal en nergens. Dat krijg je ervan als je met iedereen goed kunt opschieten. En ik moet zeggen, dat die afwisseling best leuk is. Je spreekt nog eens andere collega's en kijkt weer naar andere aspecten van dit bedrijf.Waar ik nu sta zie ik bv.veel lessen voorbijkomen. Beginnerslessen, lessen voor gevorderden , privelessen plus ponyvoetbal,springles, voltige enz. enz. Het is hier in ieder geval nooit saai.

Pagina: «  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement