Het Dagboek

Maandag 17 februari 2014

Zon en meer dan 10 graden. Voorjaar ??? Dat zou leuk zijn.
Ik ben Pjotr, de fjord, die al sinds onheugelijke tijden in de grote stal woont.Naast mij staat Jasmijn en tegenover mij Nushky en Vosje.Mijn mens komt iedere dag om iets met mij te doen al naar gelang ze tijd heeft. Als ik pech heb is dat alleen maar even wandelen om de boom, maar meestal gaat ze gewoon rijden. Als ik geluk heb gaan we uren lang het bos in en de hei op. Niemand zal mij dus horen klagen !

Zondag 16 februari 2014

Zon en veel minder wind. Dat was fijn, want vanmorgen was de tweede helft van de dressuurwedstrijd. Het was weer beregezellig en toen alle deelnemers ook nog met een prestatiepunt naar huis gingen, was iedereen dik tevreden
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 15 februari 2014

Soms droog, soms nat en veel wind.Maar het schijnt hier zowat het enige hoekje van het land te zijn geweest, waar het daarbij gebleven is. In de rest van Nederland is er een heel zware sorm geweest. We waren wel blij, dat het hier niet zo spookte, want we waren druk met de tweede dressuurcompetitie van de wintercompetitie.

Vrijdag 14 februari 2014

Regenachtig.
Ik dacht altijd, dat alleen de paarden hier in de winter dekens op hadden, maar ik zag vandaag, dat ook onze oude tractor lekker toegedekt staat.Niet, dat dat ding last zou kunnen krijgen van een te dikke vacht, maar hij schijnt nu beter te starten en dat is wel heel gemakkelijk.

Trekker onder de deken

Donderdag 13 februari 2014

Eerst droog. Later, 3 keer raden....juist ! regen.
Vanmorgen hadden Okkie en ik een van onze favoriete klusjes. Er kwam weer een groepje blinde en erg slechtziende mensen om te ervaren hoe het is om paard te rijden.Voor onze mensen is het altijd de uitdaging om iedereen over te halen om het toch te proberen ook al vinden ze het eigenlijk best griezelig.En ja hoor ! Ook dit keer is uiteindelijk iedereen opgestegen en was na afloop heel blij, dat ze het toch hadden gedaan.

Woensdag 12 februari 2014

Veel zon en eerst weinig wind.'s Avods plotseling storm en niet te zuinig ook. Ik zag, dat de mensen zelfs de buitenluiken van de silostallen bij klaarlichte dag hadden dicht gedaan. De wind stond er precies op en ze waren bang, dat het dak er anders af zou gaan.

Dinsdag 11 februari 2014

Wisselend bewolkt, 's middags veel wind.
Ik moet jullie iets heel verdrietigs vertellen.We hebben net gehoord,dat vader Gerrit ons voorgoed heeft verlaten. Hij is namelijk op zoek gegaan naar de mensenhemel. We hopen allemaal heel erg, dat hij daar goed is aangekomen.Hij heeft meer dan 17 lange jaren altijd klaargestaan om te helpen hier alles netjes te houden. Soms hadden onze eigen mensen nog niet eens gezien, dat we iets kapot hadden gemaakt en had hij het alweer gerepareerd. Hij is echt onvervangbaar.We missen hem erg en we zullen hem nooit vergeten.

Henk overleden

Maandag 10 februari 2014

Af en toe regen. Ook wel eens een paar uur droog.
Ik ben Olleke en woon al jaren samen met Okkie in de duobox in de nieuwe stal, meteen eerste links als je binnenkomt.Ik ben een fjord en Okkie is een haflinger en onze gezamelijke hobby is eten. Daar om is het maar goed, dat onze mensen een scheidingswandje in het midden hebben gezet. Gezellig kriebelen en beppen is leuk, maar van mijn eten moet Okkie echt afblijven. Omdat Okkie er net zo over denkt is dit een prima oplossing.

Zondag 9 februari 2014

Regen en heel veel wind op storm af.
's Morgens zagen wij tot onze verbazing, dat al onze lesgeefmensen kwamen binnendruppelen. En dat op zondag ! "Is er een evenement georganiseerd, waar wij niets van af weten",vroeg buurvrouw Match zich af. Maar nee hoor. We hoefden kennelijk niets te doen, want ze stapten gewoon allemaal in 2 auto's en reden weg. Sandra en het voermens waren er ook bij, dus we waren benieuwd hoe dat nu verder met ons eten en zo zou gaan. Maar ze hadden wel wat geregeld hoor. Remco was nog wel thuis en die had kennelijk les in voertechniek gehad. Ze zeggen wel eens "met een papier in de hand komt men door het ganse land,"en dat klopt, want Remco heeft onze bakken vlekkeloos gevuld met de goede spullen en dat zal wel allemaal op dat papier hebben gestaan.
Ik heb trouwens nog wel horen vertellen, toen ze terug waren gekomen, waar ze waren geweest. Het was een soort bijscholing van de FNRS voor alle instructeurs van goedgekeurde maneges . Ze hadden het erg geslaagd gevonden.En gelachen hebben ze ook. Heel hard zelfs.Wat was er gebeurd ??? Arjan was tussen de middag met zijn broodje fricandel op de balk van een hindernis gaan zitten. Ingrid dacht,dat dat een goed plan was en ging er naast zitten. Tot zover niets aan de hand. Maar toen zagen een paar anderen, dat er nog ruimte was op die balk en gingen ook zitten. En dat hadden ze dus beter niet kunnen doen.  Er klonk opeens een behoorlijke knal en met groot geraas stortte de balk en de balken eronder plus alle balkzitters ter aarde. Arjan was zo geschrokken, dat hij heel hard in zijn broodje kneep, zodat de fricandel in een boog eruit schoot en in het zand viel. Maar toen Ingrid ,die wel de slappe lach had gekregen, maar geen enkele blessure, tussen de balken uit was gevist bleek, dat haar broodje met het servetje netjes eronder goed was geland. Ze heeft het dus smakelijk opgegeten.
De week is weer om en ik geef de pen aanOlleke.

Zaterdag 8 februari 2014

Vandaag was tussen de buien door waarachtig af en toe droog.
We hebben een mailtje gekregen van onze zwaluwen, die momenteel overwinteren ergens ten zuiden van de Sahara, dat ze hadden gehoord, dat het hier al zo warm was. Ze vroegen zich af of ze al deze kant op zouden kunnen komen. Maar we hebben ze toch maar gemaild, dat ze nog even moesten wachten. We hebben inderdaad al wel wat dansende muggen gezien, maar dat zijn er nog niet genoeg om die hele club te kunnen voeden.

Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement