Het Dagboek

Donderdag 25 juni 2015

Bewolkt, winderig en 16 graden.
Je houdt het niet voor mogelijk, maar vandaag kon het voermens weer met de tractor de buitenbak in zonder vast te raken. Alles werd weer mooi gelijk getrokken en morgen kan er vast weer gewoon in gereden worden. Let maar eens op.
Vanmorgen was er weer een groep blinde en heel slechtziende mensen van het Looerf op bezoek. Ze zijn allemaal, de meesten voor het eerst van hun leven,te paard gegaan en hebben een leuke ochtend gehad.

Loerf Loerf

Woensdag 24 juni 2015

Vannacht regen. Giga veel regen. Ik heb nog nooit zoveel water in de buitenbak zien staan als vandaag. Het plein stond ook blank, maar dat was na een poosje weer drooggevallen. Dat gold bepaald niet voor de buitenbak. Dat leek net een vijver en bleef een vijver.Dus er moest actie worden ondernomen. Er werd een tonnetje ingegraven net buiten de omheining, de vijverpomp werd er in gehangen en  dat ding heeft zeker 5 uur staan te zwoegen om duizende liters water de sloot in te werken. Het water aan de andere kant van de bak liep niet uit zichzelf die kant op. Daar was dus een greppeltje gegraven naar de sloot en Hans heeft de hele morgen met de bladblazer het  water de goede kant op geblazen. Waar een bladblazer al goed voor is !

Wateroverlast1 Wateroverlast 2 Wateroverlast 3

Dinsdag 23 juni 2015

Buien met heel veel water, winderig en koud.
Ik woon in een box bij de binnenbak naast Jorik en Nushky.Sinds we ons nieuwe dak hebben is er hier een zee van licht.
De zwaluwen zijn ook weer helemaal bekomen van de schrik. Toen ze pas waren aangekomen durfden ze eerst haast niet naar binnen. Toen ze een keer binnen waren zagen ze ook nog, dat ze alles opnieuw moesten opbouwen. Dat valt dan behoorlijk tegen als je moe aankomt en denkt gewoon je oude nest weer in te kunnen duiken.Maar het is allemaal goed gekomen en nu lijkt het hier weer soms net een voliere.
Vanmorgen zat hier een stel vogeltjes van de eerste leg, die net zo'n beetje kunnen vliegen,stijf tegen elkaar aangedrukt op een buis van de sproeiinstalatie te schreeuwen om eten. Papa en mama zwaluw werkten zich uit de naad om de bekkies gevuld te houden. Toen ik goed keek zag ik, dat er 5 naar de ene kant gericht zaten en eentje precies omgekeerd.Wij vroegen ons af of die ene dissident nu het slimste of juist het domste vogeltje was en we kwamen er niet uit.Of die 5 naast elkaar met de snaveltjes dezelfde kant op moesten samen de aanvoer delen en die ene omgedraaide kreeg in zijn eentje alles wat van de andere kant werd aangevoerd, of de ouders sloegen die ene in hun haast  juist over, zodat die helemaal niets kreeg. We waren er net iets te ver van af om precies te kunnen zien hoe het zat. We zullen het dus nooit weten.

Zwaluwen

Maandag 22 juni 2015

Buien en af en toe droog.Hooguit 12 graden.
Ik ben Amber en zo ongeveer de kleinste pony, die hier woont.Omdat mijn eigen mensje niet iedere dag tijd voor mij heeft mag ik meedoen met de echte medewerkers. Ik vind het leuk om iedere dag wat te doen te hebben en iedereen zegt, dat ik al veel knapper ben geworden dan toen ik hier kwam. Niet zo gek natuurlijk, want oefening baart kunst en al doende leert men.

Zondag 21 juni 2015

Bijna de hele dag regen en bepaald niet warm.
Vanmorgen vroeg verschenen onverwacht al onze instructiemensen op het plein. Ik vroeg me af of ze niet zouden weten, dat ze vandaag niet hoeven te werken. maar al gauw bleek, dat ze helemaal niet van plan waren om aan de slag te gaan. In ieder geval niet hier. Ze stapten tenminste met spoed in twee mensenrolhokken en reden weg. D.w.z. ze waren van plan om weg te rijden , maar het is nu een keer zo, dat er op 1 plaats maar 1 rolhok tegelijk kan rijden. Als dan twee rolhokken naar dezelfde plek rijden. De ene achteruit en de andere vooruit, heb je een probleem.Maar gelukkig was de klap niet zo hard en konden ze toch vertrekken. Later hoorden we, dat ze naar de een of andere bijeenkomst waren aan de andere kant van het land om onze rijmensen nog beter te kunnen leren rijden. En ze waren heel enthousiast over wat ze gehoord hadden. Een goed besteedde dag dus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Workshop

Zaterdag 20 juni 2015

Zwaar bewolkt, 12 graden, weinig wind.
De recreantenclub had weer eens een feestje georganiseerd.Thema Hawai of zoiets. Ze zagen er in ieder geval allemaal een beetje merkwaardig uit. Dat scheen erbij te horen.En het kon natuurlijk helemaal niet zonder de groooote koekepan, die dit keer buiten stond tussen de buitenbak en de binnenbak in ,onder een tent. Prettig, dat ze inmiddels hebben begrepen , dat we die walm vlak voor onze neus niet zo'n goed idee vinden. Ze leren het nog wel. Het was in ieder geval een gezellige toestand zo te zien. En na het eten gingen ze een potje bal slaan over een net, dat ze in de bak hadden gespannen. Ze noemden het beachvolleybal. Als iemand van jullie bij ons in de bak ooit een strand heeft gezien hoor ik dat graag. Bij een strand hoort volgens mij altijd water. Maar Lizzy gaf mij ongelijk, want volgens haar was er wel degelijk water in de buurt. Veel te veel water zelfs. "Kijk maar eens in de buitenbak ",zei ze"en ik moet toegeven. Ze heeft wel een punt.

Hawai Barbecue

Vrijdag 19 juni 2015

En ja hoor..De hele nacht regen en niet zo'n beetje. De buitenbak heeft nu dus echt wat je noemt wateroverlast.Jammer, maar niets aan te doen. Gelukkig kunnen ze de vochtigheid in de binnenbak helemaal zelf regelen. Dat wil zeggen: daar regelt altijd 1 persoon ( het voermens)het en dat werkt toch echt beter.

Hemelwater

Donderdag 18 juni 2015

Zwaar bewolkt en fris, zachtjes uitgedrukt ! Waar zou de zomer toch gebleven zijn ?
De aardappelen op  "ons crossveld" doen  inmiddels hun best.Ze zijn goed gegroeid enh hun eigenaar heeft vandaag een ding neergezet, waarmee  ze allemaal nog een grote plens water extra hebben gekregen. Over plens water gesproken. Onze mensen hebben vanmiddag ook de buitenbak gesproeid. Op zich natuurlijk een goede zaak.Alleen dachten meerdere mensen van elkaar, dat ze de kraan ook zouden uitzetten en dus...In ieder geval geen droge buitenbak meer. En ook dat is zachtjes uitgedrukt. Laten we het er maar niet meer over hebben.Ooit wordt het vast wel weer droog !

Sproeiers

Woensdag 17 juni 2015

Het spoedcursusmens maakt goede vorderingen.Ik zag haar tenminste op Sunshine vrolijk voorbij komen rijden in draf, netjes licht rijdend en nog op het goede been ook . Ik hoorde, dat ze daar waar ze woont, ergens ver weg, ook al een paar lessen had gehad en zich nog in het stadium "alles vastpakken wat je kunt om er niet af te vallen,"bevond. Ze zullen zich daar toch wel achter de oren krabben als hun nieuwe leerling ruim een weekje later plotseling zelfstandig kan opzadelen, te paard klimmen en gewoon weg rijden. Best wel lachen...

Spoedcursus

Dinsdag 16 juni 2015

Ook nog winderig en bewolkt.
Omdat het nu toch behoorlijk lang niet heeft geregend en de buitenbak en de weilanden erg droog worden zijn de sproeidingen en slangen tevoorschijn gehaald . Hans is druk bezig om alles weer gebruiksklaar te maken. Ze zijn hier niet voor 1 gat te vangen.Als er vanzelf geen regen komt maken ze het maar zelf.

Sproeiinstallatie

Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement