Het Dagboek

Maandag 15 april 2013

Zo maar eens een echte voorjaarsdag. Zon en zeker 19 graden. Later op de dag een plensbui, die ook heel welkom was.
Ik ben Pride en woon al een paar jaar in de allerfijnste box van de nieuwe stal. ik heb namelijk 2 buitenluiken om zowel naar het plein als naar de ingang van het terrein mijn hoofd naar buiten te kunnen steken, 1 openstaande bovendeur binnen voor zicht op alles wat er in de stal gebeurt en tussen mij en mijn buurvrouw zit alleen maar tralies. Werkelijk helemaal niets op het terrein kan mij ontgaan en dat vind ik hartstikke leuk.

Zondag 14 april 2013

Best fijn weer. Niet koud en niet veel wind. Ook wel eens leuk.
Het was vandaag heel druk.Okkie zei, dat het de laatste wedstrijd van de wintercompetitie was, Springen dit keer.Het was hartstikke gezellig en er werd goed gesprongen.
Stal de Eik 

Zaterdag 13 april 2013

Bewolkt, winderig en af en toe een bui.
Onze eigen tractor is weg naar een plaats, waar hij helemaal wordt nagekeken, omdat hij de laatste tijd nogal erg rookte. Nu hebben we een leentractor gekregen. Het voermens, dat er altijd mee moet werken om de bodems van de rijbakken in orde te houden vindt het maar een akelig apparaat.Niet dat dat ding het niet doet, maar alle knoppen zitten net op andere plekken en ze grijpt dus geregeld mis.Het ding moet ook buiten slapen, want de plek van onze tractor in de binnenbak is zo nauw, dat er aan iedere kant maar een paar cm. ruimte is en dat durft ze met dit apparaat niet te wagen. Nou ja, tot nu toe is ze nog (net) niet door de muur gegaan en de ouwe blauwe zal hopelijk gauw weer terug komen.
Stal de Eik 

Vrijdag 12 april 2013

Wisselend bewolkt en 's middags opeens uit heldere hemel een paar klappen onweer.Ik verslikte me bijna in mijn hooi, want het ging plotseling totaal onverwacht van je flitz/kletsboem. Gelukkig is er niets geraakt, maar het was dit keer wel akelig dichtbij.

Donderdag 11 april 2013

Regen. De hele nacht aan een stuk door en ook nog de hele morgen.En raadt eens wat ! In plaats van te mopperen waren onze mensen dit keer superblij met dit snertweer. Ik begreep er niets van totdat ik hoorde zeggen, dat nu al die dure kalk, die gisteren op de wei was gegooid, lekker in de grond was geregend en niet meer kon wegwaaien. En ik moet zeggen. Toen ik naar de wei keek zag ik, dat de kalk inderdaad verdwenen was en dat het er alweer heel wat beter uit zag.

Woensdag 10 april 2013

Bewolkt, niet veel wind. Ongeveer 5 graden boven nul.
Ik zag een heeeeele grote tractor aankomen. Die wurmde zich langs de binnenbak naar de wei en begon een wit poeder op de bruine wei te strooien. Nou, als ze denken, dat het daar beter van zal worden ? Het ziet er nu helemaal niet meer uit. Pride wist te vertellen, dat het witte spul kalk is en het schijnt te helpen tegen mos. Je moet dat eigenlijk al in de herfst strooien, maar dat lukt hier niet, omdat er dan altijd een dikke laag eikebladeren in komt te liggen en het best een tijdje duurt eer de mensen dat weer hebben weggewerkt. Meteen daarna begon het te sneeuwen, dus het is er niet meer van gekomen. Beter laat dan nooit zullen we dan maar zeggen.
Stal de Eik 

Dinsdag 9 april 2013

Bewolkt, niet veel wind.
Als we in de paddocks staan hebben we mooi uitzicht op onze weilanden.In deze tijd van het jaar hoort het al mooi groen te zijn en zo hard te groeien, dat wij over een weekje of twee iedere dag een paar uur onze buiken kunnen vullen met lekker mals gras. Maar niks hoor. Alles ziet er bruin en bijzonder smakeloos uit. Ik moet nog zien, dat dat goed komt !!!

Maandag 8 april 2013

Bewolkt, maar droog en voor het eerst geen nachtvorst meer.Hiep hoi !
Ik ben Olleke en praat met jullie vanuit de duobox in de nieuwe stal.Daar woon ik samen met mijn vriend Okkie, maar wel gescheiden van tafel en bed.Dat bevalt ons allebei prima,want eerlijk gezegd, kun je de eerlijke verdeling van brokken en hooi niet aan ons zelf overlaten. We kunnen supergoed met elkaar opschieten, maar we hebben allebei eten als grote hobby en dan weet je het wel ! Op deze manier kunnen we niet bij elkaars eten komen en dat geeft een heleboel rust.

Zondag 7 april 2013

Droog, zonnig en daardoor helemaal niet koud.
Stal de Eik Stal de Eik
Vanmorgen kwamen er een heleboel rijmensen aan, maar niet in hun rijkleren. Ik hoorde, dat er nu een doedag was. Met man en macht werd het beschot in de binnenbak wit geschilderd, de kantine werd helemaal uitgesopt (tot in het meterkastje toe), er werden een heleboel springbalken geschilderd en de deuren in de nieuwe stal werden in de olie gezet. Het ziet er nu weer helemaal blitz uit. Onze mensen waren uiteraard heel blij met deze geweldige hulptroepen.
Stal de Eik
De week is weer om en ik geef de pen aan Olleke.

Zaterdag 6 april 2013

Droog, bewolkt en 's nachts rondom nul graden.
Vanmiddag kwam het buurboermens onze mensen helpen om de binnenbak klaar te maken voor een grote verfbeurt.Er moest zand weg langs de rand, omdat ze er anders niet met de verfkwast bij konden.Met een schep is dat veel werk. Vandaar. Maar er bleef genoeg werk over, want het hele beschot moest met een spuitding worden schoongemaakt en dat5 duurde best lang.

Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement