Het Dagboek

Woensdag 12 augustus 2015

Zwaar bewolkt de hele dag, weinig wind. 22 graden.
Tegenwoordig hebben we zo af en toe een nieuwe buurvrouw.Ze heet Lot, komt ergens uit een ver land en ze komt met haar nieuwe mens Cristel mee, die hier vrijwilligershulpmens is. O ja, het is een hond(je) .Ze kan nog niet zo goed nederlands,dus we hebben haar nog niet veel kunnen vragen. maar ze vindt het in onze kennel duidelijk een veilig genoeg plekje voor een dutje. Nou, van mij mag ze. Ze is nog jong en dan heb je veel slaap nodig.

Hond Lot

Dinsdag 11 augustus 2015

Wisselend bewolkt, droog en weinig wind.
De laatste weken zijn er steeds ponykampen en dat vind ik mega leuk.Ze gaan  namlijk best vaak met mij voor ons rijtuigje het bos in om te leren mennen. Rijtuigtrekpony spelen is nu een keer mijn grote hobby en het kan mij nooit vaak genoeg gaan.

rijtuig rit

Maandag 10 augustus 2015

Volgens dat buienradarding zou het vandaag de hele dag aan een stuk door regenen. Er kwam volgens onze mensen .een groot aaneengesloten regengebied recht op ons af. Dus...niet naar de wei.De endure, waar we allemaal mee worden behandeld, zodat we lekker de hele zomer zonder allerlei dekentroep op ,buiten kunnen lopen en toch niet gestoken worden , kan wel wat regen verdragen, maar geen uren lang. Zodoende. Jammer, maar niets aan te doen. En weten jullie wat er gebeurde ???We hebben de hele dag dat grote regengebied echt wel gezien, zelfs geregeld de regen,die er uit viel,maar we hebben hier geen drup gehad. Apart...of niet soms.
Mijn naam is Okkie en ik woon nu in de sterstal naast Toet, Bijou en Melli.

Zondag 9 augustus 2015

Soms wolken,soms zon en niet spuugwarm. Gewoon lekker.
Vandaag helemaal niets te doen voor ons. Dus lekker chillen in de buitenlucht.
Voor de vrijwilligershulpmensen viel er niets te chillen, want hier is alle dagen werk aan de winkel. Vandaag kregen ze hulp van Bartje. Een goed begin is het halve werk oftewel jong geleerd is oud gedaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Hooi

Zaterdag 8 augustus 2015

Droog en zonnig.
Toen ik vanmorgen naar de wei ging keek ik toevallig naar binnen in de binnenbak en daar zag ik iets vreemds. Oordeel zelf. Wie zijn dat en wat gebeurt er ? Als je denkt, dat je het weet zet het dan even op de mail stal@eik.nl en onder de goede inzenders verloten we een buitenrit of priveles naar keuze. Iedereen mag meedoen, ook mensen ,die niet hier rijden.

prijsvraag

Vrijdag 7 augustus 2015

Wisselend bewolkt, 25 graden.
Alweer de laatste dag van het 5e ponykamp.De tijd vliegt voorbij en de zomer helaas ook.
Er zijn dit jaar veel wespen. Wij hebben er geen last van, maar de mensen moeten goed opletten, dat ze die beestjes niet in het nauw brengen. Ze hebben een kort lontje en steken meteen als ze zich bedreigd voelen. Er is al naarstig gezocht of er ergens een nest zit, maar tot nu toe is er niets gevonden.

Donderdag 6 augustus 2015

Eerst veel zon, later paar wolken, maar wel ruim 32 graden.
De week schiet alweer aardig op en zoals het al een aantal weken gaat : het wordt steeds warmer. De kampkinderen vonden het dan ook een goed idee om niet te gaan rijden , maar te gaan zwemmen. Wij waren het daar helemaal mee eens.
De graafmensen, die gisteren nog de hele inrit op zijn kop hadden gezet, zodat er geen mens of dier meer langs kon ,beweerden toen, dat vandaag alles er weer bij zou liggen alsof er niets was gebeurd.Ik geloofde daar helemaal niets van gezien de ravage van gisteren en ik was echt niet de enige.Maar we hebben allemaal ongelijk gehad, want kijk zelf. Je zou toch zweren, dat er niet was gegraven en gisteren al helemaal niet . Goed werk mannen ! ! ! We zijn er heel blij mee.

graven

Woensdag 5 augustus 2015

Veel zon, lekker windje, 24 graden.
De graafmensen, die gisteren in verband met alle nattigheid wijselijk thuis waren gebleven doken weer op om hun werk af te maken. Toen ik de ravage zag, die ze in de oprit aan het maken waren had ik er een hard hoofd in, dat dat snel weer dicht zou zitten.
Er was een buitenrit gepland, maar wij zagen niet hoe we van het erf af zouden moeten komen.Maar onze mensen hadden wel weer wat bedacht hoor. We gingen gewoon aan de ene kant de binnenbak in en aan de andere kant er weer uit. Vervolgens de weilanden door helemaal naar het hondeweitje. Daar hadden ze het draad losgemaakt en konden we zo het pad op op weg naar het bos.We hadden dit nog nooit gedaan, maar het kon wel en de buitenrit was er niet minder leuk om.

Riool

Dinsdag 4 augustus 2015

Niet te geloven. Vandaag eerst geen zon te zien. Bijna de hele dag regen en hooguit 14 graden.Maar aan het eind van de middag werd het plotseling toch nog mooi weer.Dat kwam goed uit, want de fotoshoot stond op het programma en we zien er natuurlijk allemaal veel charmanter uit in de zon dan in de regen.

Fotoshoot

Maandag 3 augustus 2015

Bloedheet, veel zon en zeker 32 graden.
Hallo mensen, ik ben Bill.Ik woon op het moment in de grote stal eerste rechts naast Vosje en tegenover Pjotr en Jasmijn.
Ik zag vanmorgen de kinderen van het nieuwe ponykamp met zijn allen langskomen. Ze kwamen kennis met ons maken. Ben benieuwd wie mij als verzorgpony krijgt.

Kampkinderen
Behalve een verse groep kampkinderen waren er ook een paar  mensen met een graafding gearriveerd. Zij begonnen met frisse moed de parkeerplaatsen naast de eik onbruikbaar te maken. Het schijnt, dat de mensenmestplaats de laatste tijd niet meer goed wilde leeglopen en dat is heel erg vervelend, vooral met zoveel gebruikers op het moment. Ze denken, dat alle rioleringsbuizen verzakt zijn geraakt door al die erg zware apparaten, die er de laatste tijd overheen zijn gedenderd.En nu gaan die mensen dat repareren.Nou, ik wens ze succes. Het lijkt me een moeilijke klus om erachter te komen waar al die buizen dan wel verstopt zitten.

Buizen

Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement