Het Dagboek

Dinsdag 19 februari 2013

Ver boven nul, maar volgens de mensen zal dat helaas niet zo blijven. Jammer hoor.
Vanmorgen zag ik Marielle, onze osteopathe weer eens aan komen lopen.Ze ging Venice behandelen en onze BB bekijken of hij een behandeling nodig had. BB is hier nog niet zo lang en zij was nog niet gecheckt. En ja hoor, ze was aan de beurt.Marielle is een hele tijd met haar bezig geweest en BB vond het hartstikke lekker zei ze later. Nu heeft ze een week vakantie en kan dan over een week weer als nieuw aan het werk.
Stal de Eik

Maandag 18 februari 2013

Geen vorst meer en ook geen wind. Fijn.
Ik ben Olleke. De laatste tijd woon ik letterlijk en figuurlijk samen met Okkie in de duobox in de nieuwe stal.Super gezellig. We kunnen elkaar lekker kriebelen en met elkaar kletsen. Ruzie over eten, drinken en uitkijken kunnen we niet krijgen. We hebben immers allebei aparte voerbakken, zelfdrinkers en buitenluiken. Goed geregeld.Bovendien kunnen we ook niet bij elkaars hooi, omdat daar onze halzen net te kort voor zijn. En dat is maar goed ook. Wij zijn namelijk allebei echte vreetzakken en dat zou nog wel eens een verschil van mening over mijn hooi/ jouw hooi kunnen geven. "Zelfkennis is het begin der ware wijsheid ",heeft eens iemand gezegd. Ik ben dus best wel wijs. Toch !

Zondag 17 februari 2013

Vannacht jammer genoeg toch weer een beetje vorst,  maar overdag droog, zonnig ,windstil en boven nul. Super !
Toet vertelde, dat ze hadden gelachen om het voermens.Die was vanuit huis de stal binnengelopen en had verontwaardigd gezegd, dat het toch wel de limit was om via facebook te moeten ontdekken waar je das was gebleven. Die was dus inderdaad niet meer op de plek, waar ze hem had achtergelaten, maar was te zien om de hals van Pjotr op een foto, die geplaatst was op dat facebook. En toen werd het ding ook wel terug gevonden, kennelijk weggelegd op de picknicktafel buiten. Toch mooi, dat dingen hier geregeld weg raken, maar nooit voor altijd.
Vanmiddag was het beredruk op het plein en in de stallen. Er was een rijkind,dat voor school de opdracht had om een evenement te organiseren, bezig om met een heleboel helpmensen een leer en poetsmiddag voor een hele stoet kinderen te houden.De kinderen leerden verdeeld in groepjes hoe je ons moet poetsen, hoe ons tuig in elkaar zit enz. enz. En ze mochten ook om de beurt een paar rondjes om de boom maken op Okkie en Olleke en Lizzy.Lizzy zei, dat ze het best een leuke afwisseling vond op de zondagmiddag.Hopelijk hebben die organiseerkinderen een heel mooi cijfer voor hun evenement gekregen.
Stal de Eik Stal de Eik 

Zaterdag 16 februari 2013

Droog en ver boven nul. Voorjaar ?
De mensen liepen te puffen in hun dikke jassen. Het voermens had het zo warm gekregen,dat ze haar das tijdens het voeren had afgedaan en neergelegd in de grote stal. Maar 's avonds liep ze overal te zoeken, want ze wist zeker waar ze het ding had neergelegd en daar was het dus niet meer. Er werd een beetje meewarig gekeken, want het voermens is niet meer zo piep (zacht uitgedrukt) en men dacht, dat ze gewoon vergeten was, waar ze de das had gelaten. Maar ze kon zoeken wat ze wou. De das was weg en bleef weg.

Vrijdag 15 februari 2013

Somber weer en behoorlijk boven nul. Zelfs 's nachts geen vorst meer.We kunnen het niet erg vinden.

Donderdag 14 februari 2013

Eerst droog,maar eind van de middag begon het te sneeuwen en het hield niet meer op. Al gauw lag er weer een dik pak en begon de telefoon te gaan met afmeldingen van rijmensen,die normaal met een eigen paard in een rolhok hier naar de les komen. Ze waren bang, dat dat in de glibber niet goed zou komen en daar kan ik me wat bij voorstellen. Omdat het inmiddels ook niet meer vroor was het al gauw een dikke natte smurrie. Ook de rijmensen,die altijd van ver komen zagen het niet zitten om zolang in de auto te zitten met het risico, dat het weer nog slechter zou worden. Sandra had dus een erg rustige avond.

Woensdag 13 februari 2013

Windstil, beetje wolken, beetje zon. Rond het vriespunt.
Ik loop iedere dag met Misty in de springwei op zoek naar nog wat eetbaars, maar dat valt reuze tegen. Er staat gras genoeg, maar het smaakt niet meer echt lekker. Nou ja, om wat op te kauwen is het goed genoeg en je hebt mooi wat te doen.

Dinsdag 12 februari 2013

Vorst en weinig wind.
Gisteren zijn Sandra en Ingrid de hele dag weggeweest naar iets wat ze noemden "netwerkgroep van de FNRS"ergens ver weg.De andere hulpmensen waren er natuurlijk wel en alles ging zoals altijd op maandag.Er was alleen 1 ding verschil. Halverwege de middag, toe er net twee dubbele longelessen werden gegeven, kwamen er plotseling twee onbekende mensen met een tasje in de hand het plein op.Even later zag ik Sanneke met ze rondlopen.Ze stonden overal stil en keken geleerd naar de les en naar van alles en nog wat. Later hoorde ik, dat dat een controle was van het veiligheidscertificaat. Ze komen dan onverwacht kijken of alles in een bedrijf is en gebeurt, zoals de regels zijn als je zo'n certificaat hebt. Ik geloof,dat ze wel tevreden waren hier.Toen Sandra en Ingrid weer thuis kwamen waren ze natuurlijk niet blij, dat die mensen uitgerekend waren gekomen op het moment dat geen van beiden aanwezig was (wat niet vaak voorkomt). Maar onze hulpmensen hadden heel goed waargenomen.Ze konden alles vertellen en laten zien wat die mensen wilden weten. En daar ging het tenslotte om. Dus dat hebben we dan maar weer gehad.

Maandag 11 februari 2013

De winter is weer helemaal terug.'s Nachts -6 graden en overdag -1 met veel wind.
Hallo, ik ben Bailey. Vroeger woonde ik bij de opa van mijn rijkind in de achtertuin, maar gelukkig hebben ze vrij gauw begrepen, dat ik het daar niet zo leuk vond. De opa zorgde prima voor mij hoor. Daar ging het niet om, maar ik was daar helemaal alleen. Paarden en pony's zijn nu een keer kuddedieren en er was daar nergens iets wat leek op een kudde in de buurt te bekennen. Niks aan voor mij dus. Ik woon dus nu al een paar maanden hier in een box bij de binnenbak en daar is het hartstikke gezellig. Paarden en pony's bij de vleet en ze zijn allemaal nog aardig ook.
Ik sta tussen Twingo en de kantine. D.w.z. naast de kantine is niet helemaal waar, want tussen mij en de kantine is nog een ruimte waar ons hooi voor een paar dagen klaar ligt. Het zou mij dus erg passen als de mensen eens zouden vergeten om mijn deur goed dicht te doen. Maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd."Zal ook wel niet gebeuren,"zei Twingo. "Het lukte mij in het begin, dat ik hier stond, geregeld om zelf mijn deur open te maken, maar ze waren niet sportief hoor.Het is toch heel knap om zelf je deur open te kunnen doen, maar het werd niet naar waarde geschat. Ze hebben er nog een extra dingetje op gezet en tot nu toe heb ik nog niet bedacht hoe ik dat nu weer moet oplossen. Ongelofelijk flauw...

Zondag 10 februari 2013

Vannacht  is er een flink pak sneeuw gevallen.Dit was helemaal niet leuk, want het had kennelijk nog niet gevroren toen het begon te vallen en nu is de grond eronder nog helemaal zacht. Maar dit keer plakt de sneeuw heel erg, dus we kunnen toch niet in de paddocks. Maar vrijwilligersmensen hebben alle sneeuw overal af geschoven. Als het nu vannacht weer wat vriest is de bodem morgen weer hard zonder sneeuw en kan iedereen weer gewoon lekker buiten spelen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bailey.

Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement