Het Dagboek

Dinsdag 8 november 2011

Eerst heel somber, later beetje zon.
We gaan nog steeds alle dagen gewoon naar de wei alsof het zomer is.Maar ik heb in alle andere voorgaande jaren nog nooit beleefd, dat ik eerst een laag bladeren opzij moest schuiven om bij het gras te komen. Kleo zei heel terecht, dat dat natuurlijk is omdat wij in de tijd, dat de bladeren van de bomen vallen normaal allang in de paddocks lopen en nooit meer in de wei. Even goed zijn we allemaal blij met deze gang van zaken en hopen, dat dit soort weer nog lang door zal gaan.

Maandag 7 november 2011

Zwaar bewolkt. op het mistige af. Rustig en somber weer.
Hoi, ik ben Orlando.Ik sta al een jaar of 17 in dezelfde box in de grote stal en heb al hele kuddes paarden als buren gehad. Maar dat nu Kleo naast mij is komen wonen vind ik toch wel heel erg leuk, om niet te zeggen vet gaaf ( ook als paard moet je toch een beetje met je tijd meegaan nietwaar !) Tot nu toe zagen we elkaar alleen maar in de wei waar we het heel goed samen konden vinden. Dus om nu naast elkaar te wonen is wel super. We zijn er allebei blij mee.

Zondag 6 november 2011

Mistig, windstil en nog maar 12 graden.
Buurman Nushky en een paar pony's mochten op buitenrit. Orlando en ik hadden het nakijken.Nou ja, het kan niet alle dagen feest zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 5 november 2011

Hele dag zon, windstil en ...je houd het niet voor mogelijk...19 graden ( boven nul  voor het geval daar misverstand over zou kunnen ontstaan)
Melli heeft de laatste tijd echt pech. Kort geleden had ze in het weekend koliek en vanmiddag zat er opeens een grote bult aan de zijkant van haar hoofd. Is weer eens iets anders.Onze mensen hebben er geleerd naar gekeken en hebben de conclusie getrokken,dat het een kaakontsteking of een rotte kies of zoiets zou kunnen zijn. Prompt kwamen ze aanlopen met een soort staafje, dat ze in Melli's achterste staken.wat Melli bepaald niet kon waarderen. Toen ze het er weer uit hadden getrokken keken ze erop en zeiden, dat ze koorts had. 38.9 voor wie dat iets zegt.Dus ze pakten maar weer de telefoon en hebben de dierenarts gebeld. Wij paarden zijn dan toch veel beter af dan de mensen. Dierenartsen komen namelijk meteen als je zegt, dat je ze nodig hebt, al is het midden in de nacht. Heel vroeger schijnen mensenartsen dat ook te hebben gedaan, maar tegenwoordig is dat er niet meer bij. tenzij misschien als je bijna dood bent, Maar waarschijnlijk ook dan niet. Nou ja, verschil moet er zijn .In ieder geval dacht de dierenarts ook aan een kaakontsteking en heeft Melli maar weer eens lekgeprikt. Dit keer met een spul om die kaakontstekingsbacillen dood te maken. Ze noemen dat een antibioticum heb ik horen zeggen.Ze moest nog een paar dagen lang dat spul krijgen en dan zou het weer over moeten zijn.Wordt vervolgd.

Vrijdag 4 november 2011

Wisselend bewolkt. 17 graden.
Gisteren liep Venice opeens heel erg te strompelen. Haar rechterachterbeen deed vreselijk zeer zei ze klagelijk. Aangezien dat dus net  het been was, waaraan ze vorig jaar geopereerd was ,omdat er een scheur in het bot zat, schoten de mensen meteen in de stress.Gelukkig bleek, toen ze wat nauwkeuriger keken, dat het probleem dit keer wat lager zat. In de voet om precies te zijn.Die was namelijk veel warmer dan de andere drie en dat gaf de burger moed, hoe gek het ook klinkt. Maar een hoefontsteking is nu een keer een probleem,dat veel makkelijker op te lossen is dan b.v. een peesblessure of een botbreuk."Kan wel zijn, maar het doet toch echt heel vreselijk veel pijn," jammerde Venice en daar had ze best gelijk in. Ik heb dat ook wel eens gehad en leuk is anders.Nou ja, de smid werd gebeld en die kwam meteen toeschieten. En raadt eens wat ? Hij vond niet 1, maar zelfs 2 hoefontstekingen in die ene voet. Hij heeft ze los gesneden en meteen kon Venice weer normaal lopen. "Wat een opluchting," zei ze blij. En dat was het dan ook voor iedereen.

Donderdag 3 november 2011

Beetje wolken, beetje zon en 16 graden.
Vanavond tegen donker zagen wij een groot zwartbont paard het plein op komen lopen.En je hoor... Tot vreugde van Tico stapte hij de box naast hem binnen. "En wie ben jij dan ?" vroeg Floran natuurlijk meteen."Ik heet Simon " zei het grote dier. Vroeger Rudi, maar dat is een ander verhaal. dat vertel ik nog wel eens. Ik heb begrepen, dat ik nu hier op proef ben gekomen om te kijken of ik geschikt ben om hier te komen werken. Nou Het lijkt mij hier zo op het eerste gezicht best wel leuk, dus ik zal mijn best doen." Hij nam een grote hap hooi en stelde vast dat dat in ieder geval best smaakte. Ben benieuwd of onze mensen dit derde proefpaard wel geschikt genoeg vinden om hier te blijven. Wordt vervolgd.

Woensdag 2 november 2011

Droog, bewolkt , 17 graden.
Gisteren is Usher vertrokken naar een andere stal. Zijn mens Thessa, die hier 9 jaar heeft gewerkt heeft bedacht, dat ze nu wel eens iets anders wil. Ze heeft namelijk best lang geleerd voor heel iets anders en dan is het toch wel jammer om daar dan nooit meer iets mee te gaan doen. Zodoende. Thessa zelf schijnt hier nog te blijven tot 1 december.We hebben Usher uitgezwaaid en hebben hem veel succes gewensd in zijn sportpaardencarriere en in zijn strijd tegen de wedstrijdspoken. Tico vroeg zich af wie er nu naast hem zou komen wonen, maar niemand wist dat. De tijd zal het leren.

Dinsdag 1 november 2011

Droog en veel bewolking. 17 graden.
Gisteren heeft Remco met leden van de bouwploeg alle hindernissen van de cross weer opgeruimd. Wat op ons eigen terrein staat blijft natuurlijk gewoon staan, maar de hele rest moet altijd weg. En dat was nog een hele klus.

Maandag 31 oktober 2011

Hele dag zon en 18 graden !
Ik ben Kleo en woon nog niet zo lang in de grote stal tussen Nushky en mijn weidemaatje Orlando in.En wat heel fijn is,ik mag hier blijven. Dat is eigenlijk toevallig zo gekomen.Omdat er weer eens een paar gastpaarden waren moest ik uit mijn box in de nieuwe stal en hebben de mensen mij tijdelijk hier neergezet.En in de praktijk vond ik het helemaal te gek om naast mijn beste vriend te wonen. Ik heb dus besloten, dat ik liever in deze stal wilde blijven. Maar het probleem was natuurlijk hoe ik dit bij onze mensen aan het verstand zou moeten brengen.Ik heb er eens diep over nagedacht en heb toen een list bedacht.In mijn oude stal was ik altijd degene, die , als de voerkruiwagen er aan kwam , tegen de deur begon te meppen. In de eerste plaats vind ik dat best een leuk geluid en in de tweede plaats zorgde het er toch voor, dat ik net ietsje sneller bediend werd dan de anderen, Twee keer lol toch ? En als ze me daar kwamen opzadelen vond ik het echt kicken om dan zo dreigend te doen, dat de meeste mensen of niet binnen durfden te komen of mij dan maar mee namen naar de spuitplaats om daar te zadelen. En dat, terwijl ik als dan een van onze eigen mensen te hulp schoot meteen voor in de box ging staan en mijn mond vast wijd open deed, zodat ze het bit er gemakkelijk in konden doen. En het leukste was dan om de gezichten te zien van de rijmensen,die ik net uit mijn box had gejaagd. Echt lachen....!Maar ik had vanaf nu andere belangen, dus ik heb een paar dingen veranderd. Om te beginnen veroerde ik geen vin meer als de voerkruiwagen er aan kwam, zelfs niet als ik pas als laatste aan de beurt kwam. Het kostte me moeite, dat kan ik jullie wel vertellen,maar het lukte. En verder liet ik me vanaf nu door iedereen normaal zadelen. En weet je wat? Het duurde maar een ogenblik of het viel op. En toen hoorde ik ze tegen elkaar zeggen "Hebben jullie ook gemerkt, dat Kleo zich hier veel beter gedraagt dan in zijn eigen stal?"Ja dus ! Iedereen had het gemerkt.En omdat ze die verandering heel prettig vonden hebben ze besloten, dat ik hier mag blijven wonen. Aktie geslaagd.Wie niet sterk is moet slim zijn.

Zondag 30 oktober 2011

De hele dag bewolkt, maar geen spatje regen en wel 18 graden !
We hebben echt een geweldige dag gehad.'s Morgens mochten eerst onze eigen rijkinderen voor een deel los door de korte cross. Daarna ging de hele groep in de binnenbak 30 cm springen. En raadt eens wie die rubriek gewonnen heeft ??? Juist ja...Een zekere Okkie. Ik was best een beetje heel erg trots op mezelf . Mijn rijkind heeft het natuurlijk ook niet slecht gedaan. Eerlijk is eerlijk.Maar hebben is hebben en krijgen is de kunst !
Zo tegen de middag kwamen er een heleboel paarden en pony's uit alle windstreken.Hun rolhokken bedekten onze hele springwei en ook nog een stuk land van de buurman. Onze mensen waren heel blij, dat ze dat weer mochten gebruiken, wqnt nu hoefde niemand langs de weg te staan en kon iedereen heel dichtbij parkeren. Al die mensen en al die paarden vonden het een topdag . Tenminste Donna vertelde, dat veel mensen later mailtjes hebben gestuurd , dat ze het erg leuk hadden gevonden en volgend jaar vast en zeker weer zouden komen.En dat is toch wel heel leuk om te horen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.


Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement