Het Dagboek

Vrijdag 15 juni 2012

Perioden met regen en 's avonds opeens veel warmer. meer dan 20 graden.
Inmiddels gaan we allemaal iedere dag in 3 ploegen in de wei.Er staat veel gras en dat blijft ook zo, want na iedere week eten krijgt dat stuk wei 2 weken rust om weer aan te groeien.Tegen 5 uur zijn de weiden weer leeg en halen onze mensen alle mest er uit. Iedere dag ! Iedere drol...Ik hoorde zeggen,dat het dezelfde dag opruimen veel gemakkelijker is dan het na een paar dagen te doen. De drollen zijn dan namelijk nog helemaal intact en je kunt ze met een harkje zo in een schep rollen. Je ziet vaak niet eens meer, dat er een drol heeft gelegen. Bovendien is de hoeveelheid te overzien.We zijn met zijn dertigen en lopen op ongeveer een halve hectare per periode. Dat is niet meer dan 2 kruiwagens van 80 liter vol en het kost niet meer dan een half uurtje. Omdat er geen mest blijft liggen eten wij lekker alles op en staan er nergens lange stukken gras, de zg. paardeplekken. En last but not least, we hoeven bijna nooit ontwormd te worden.Onze mensen laten geregeld mestonderzoek doen bij een laboratorium op wormeieren en meestal hoeven er maar een paar van ons die vieze smurrie naar binnen te werken in plaats van alle 30. Tel uit je winst.
Stal de Eik

Donderdag 14 juni 2012

Wisselend bewolkt en fris.
De eerste jonge zwaluwen stuntelen inmiddels door de stal. Laatst viel er eentje in mijn voerbak en dat vond ik toch een beetje eng.Gelukkig fladderde het er moeizaam weer uit net voordat het voertijd was.

Woensdag 13 juni 2012

Bewolkt, maar droog. Niet warm.
Voordeel is, dat er nog geen steekbeesten zijn. Wat zou het leuk zijn als ze dit jaar eens zouden overslaan.
Tot mijn verbazing ben ik weer eens verhuisd. Maar ik vind het niet erg, want waar ik nu woon in de grote stal is het ook prima.Ik sta nu in de stal van Okkie naast Floran en Jasmijn.Okkie is naar een noodstal vertrokken samen met Olleke.Die vinden dat ook een aangename afwisseling. Lekker luchtig, toch droog en uit de wind en je hebt uitzicht op alles wat er gebeurt. Blijft nog de vraag waar dit nu weer goed voor is. Nou, dat werd al snel duidelijk. Het rolhok van Famke en Tristan kwam aanrijden en er kwam eerst geen paard, maar een boel spullen uit. En even later, ja hoor, daar kwamen de paarden toch zelf ook.Famke vertelde, dat ze 6 weken kwamen logeren, omdat hun mensen zo nodig met een rijdend huisje op pad willen.En ze hadden geen trekhaak aan dat ding gemaakt, dus hun rolhok kon er niet achter. Nou ja, hele dagen in zo'n klein hokje staan te wiebelen lijkt ze toch sowieso niet zo leuk, dus ze zijn blij om die tijd gezellig bij ons te zijn.
Stal de Eik

Dinsdag 12 juni 2012

Wisselend bewolkt, droog, 16 graden.
-Vader Gerrit is inmiddels gelukkig weer terug. Hij kon meteen aan de bak om de box van Twingo te repareren.
Stal de Eik


 

Maandag 11 juni 2012

Bewolkt, droog en erg winderig.
Ik ben Igor en woon in de nieuwe stal, helemaal achteraan tegenover D.P en naast Zazou. Dp en ik proberen altijd om het hardst stiekum extra hooi te snoepen als de mensen de hooivoorraad, die tegen de achtermuur ligt niet helemaal buiten ons bereik hebben neergelegd. Soms heeft Dp die mazzel en soms ik.Jammer genoeg is de lol meestal van korte duur, omdat altijd wel iemand ons in de gaten heeft.

Zondag 10 juni 2012

Wisselend bewolkt,af en toe zon,niet veel wind.
Vandaag was het vroeg dag voor de tien rijmensen, die afgevaardigd waren om naar de regiofinale van de zitcompetitie te gaan.Om half 9 waren de meesten aanwezig bij de boom op het plein en vertrokken gezamelijk richting Arnhem.We hebben ze allemaal nagekeken en het beste gewenst. Het is tenslotte niet niks om op vreemde ponies en paarden je kunsten te moeten vertonen."Hopelijk krijgen ze dieren toegewezen, waar je net zo lekker op kan zitten als op ons,"zei Orlando terecht.Het maakt namelijk best wel verschil, de ene rug of de andere.
Stal de Eik
Aan het eind van de middag hoorden we, dat er waarachtig eentje door was naar de kwartfinale. Leuk ! En allemaal samen hadden ze zoveel punten gehaald, dat ze derde waren geworden in de afdeling best zittende manege. Ook niet verkeerd.En wat eigenlijk het belangrijkste was. Ze hadden allemaal een leuke en leerzame dag gehad.
Stal de Eik
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.

Zaterdag 9 juni 2012

Tamelijk zonnig en weer 20 graden.
Vandaag heeft mijn mens weer op mij gereden en echt waar, het is een wereld van verschil.Toen ze mij zadelde had ik er nog niet zoveel fiducie in. Maar toen ik een paar rondjes gestapt had en mijn buik helemaal geen zeer deed als mijn mens er haar kuiten tegenaan drukte kreeg ik er waarachtig weer plezier in. We zijn zelfs een stukje langs de weg geweest en ik vond het helemaal leuk. Dus leve de osteopathe, de dierenarts en de regumate.

Vrijdag 8 juni 2012

Heel veel wind, wisselend bewolkt.
Ik ben vandaag weer naar de dierenarts geweest.Dat verhaal over die eierstokken zat mijn mensen toch dwars en daarom hebben ze besloten om naar dezelfde dierenarts terug te gaan met het duidelijke verzoek om naar mijn eierstokken te kijken en nergens anders naar.Nou, dat heeft de brave man gedaan. Hij heeft een lange gladde handschoen aangetrokken en heeft inwendig onderzoek gedaan. En je raad het nooit...Ik heb wel eierstokken, maar hij kon ze eerst niet vinden, omdat ze niet op de plek waren, waar ze hoorden te zijn."Jippie," riep Okkie,"waren ze toch in je voeten gezakt ??" Flauwekul natuurlijk. Normaal schijnen ze ergens boven in de romp ergens halverwege te liggen en hij heeft de mijne teruggevonden veel verder naar voren en een beetje opgerold ergens onder mijn schoft." En kan er wat aan gedaan worden dan ?" vroeg Orlando. Nou, ik denk van wel. Ik voelde tenminste gefriemel in mijn buik en hoorde de dierenarts zeggen, dat hij bezig was om die eierstokken weer op hun plaats te leggen. En ik moet eerlijk zeggen, dat ik mij, toen hij klaar was opeens een stuk prettiger voelde. Wat zou het fijn zijn als dit nu eens de oplossing zou zijn."Wat een merkwaardig verhaal. Opgerolde eierstokken en nog aan de wandel ook..."mompelde Floran. "Ben ik even blij, dat ik een ruin ben !" "Maar wat had je dan eerst voor last en hoe heb je je mensen duidelijk kunnen maken, dat er iets met je buik aan de hand was ?'vroeg Kleo. Nou, dat was dus niet zo moeilijk.Gewoon super chagerijnig doen als ze met een zadel aankwamen en geregeld met een achterbeen naar je buik slaan.Als je dat soort dingen eerst niet deed valt het kwartje wel een keer.Ik heb trouwens verteld, dat de fysiotherapeut, die geraadpleegd was over mijn eierstokken was begonnen, maar dat was niet helemaal waar.Het is weliswaar een fysiotherapeute, maar ze is ook osteopathe. En die dag hade zij haar osteopathenpet op.Vandaar. "Blijft nog de vraag waarom die eierstokken zo raar zijn gaan doen" zei Jasmijn. Nou, dat schijnt te maken te hebben met hormonen, die om de een of andere reden van het padje zijn geraakt. Daarom krijg ik nu ook nog een kuur met een spulletje, regumate heet het, waardoor de hormonen weer op het padje moeten komen.

Donderdag 7 juni 2012

Idioot weer vandaag.'s Morgens minder dan 10 graden en 's avonds meer dan 25.En daar moet iedereen maar tegen kunnen.Voor ons is dat niet zo'n probleem, maar de mensen hebben er kennelijk meer moeite mee. Ik hoorde vertellen dat er veel afmeldingen waren van zieke kinderen.En ik kan jullie vertellen, dat als een kind afzegt, omdat het ziek is het dan ook echt ziek is.Want als ze een beetje ziek zijn slepen ze zich meestal nog wel hiernaartoe.

Woensdag 6 juni 2012

Regen en kou.Sommige mensen hadden weer een winterjas opgezocht.Niet zo gek als het maar 8 graden is overdag.
Kleo vertelde 's avonds, dat hij mee had gedaan met de laatste avond van de freestylecursus met nog 5 anderen samen.Allemaal kregen ze zo'n mooi wit touwen halster aan met een lang touw en daar deden de mensen allerlei dingen mee. Hij vond het best een leuke afwisseling en een ding is zeker. Je wordt er niet moe van.
Stal de Eik

Pagina: «  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement