Het Dagboek

Vrijdag 8 november 2013

Wisselend bewolkt. Af en toe zon.
Vanmorgen kwam er een rolhok het plein op, de klep ging open en tot zijn stomme verbazing werd Pjotr vriendelijk gevraagd om in te stappen.Hij werkte daar eerst bepaald niet aan mee, want hij had er geen idee van wat hem boven het hoofd zou hangen. "Ik ben niet speciaal opgetut,dus een wedstrijd zal het wel niet zijn en of ik iets anders leuk zal vinden is natuurlijk maar de vraag. "Hij dacht natuurlijk stiekum aan een bezoekje aan de dierenarts of zoiets.Uiteindelijk ving hij iets op over vakantie en besloot om dan maar het onzekere voor het zekere te nemen. "Dag jongens, hopelijk tot ziens, "riep hij nog en weg waren ze. En hij had zich echt ten onrechte zorgen gemaakt, want nog dezelfde dag kregen we een mailtje van hem met een foto van hem, wampie en Sip en hun mensen ergens op een breed strand.En leuk, dat het was....Hij zei, dat als dit vakantie heette,hij vakantie een prima uitvinding vond. En gelijk heeft hij !

Strandrit

Donderdag 7 november 2013

Vandaag eens voor de afwisseling meer droog dan nat .Niet koud. Ongeveer 15 graden.
Onze mensen hebben weer eens iets nieuws bedacht. Toen vanmiddag, na het hooi voeren , geveegd moest worden, pakte Sanneke niet gewoon een bezem. Ze haalde een raar groen ding tevoorschijn met een lange draad eraan. Ze stopte die draad in een muurdoosje en toen begon dat ding toch te loeien !! We schrokken eerst wel, maar begrepen al gauw, dat dat ding wel veel lawaai maakte, maar niets anders deed dan de stalgang schoonblazen. Ze noemen het een bladblazer, maar hij kan ook goed hooi blazen hebben we gezien. De gang was in een vloek en een zucht brandschoon.De mensen zijn er blij mee, want het gaat sneller dan met een bezem, je wordt er niet moe van en het resultaat is prima.

Sanneke

Woensdag 6 november 2013

Wisselend bewolkt en veel buien. 10 graden.
We hebben een mail van Bartje gekregen, dat hij het heel erg naar zijn zin heeft in dat Turkije. Het is er 25 graden en je kunt er heerlijk zwemmen in een glasheldere zee. Hij blijft dus nog even en laat iedereen de groeten doen.

Dinsdag 5 november 2013

Wind en regen. Iets anders is er niet van te zeggen.
Dikkie Dik, de rode kater is er nog steeds en niemand heeft zich gemeld via het telefoonnummer in het kokertje aan zijn nieuwe halsbandje. De mensen hebben hem toen door mensen van de dierenambulance laten controleren of er ergens in hem een chip verborgen zat, waardoor duidelijk zou worden van wie hij was.Maar niks hoor...Geen chip te vinden.En er was ook nergens zo'n soort poes als vermist opgegeven. "Let maar eens op,"zei de dikzak. Ïk ga hier lekker voor vast wonen.Ën het lijkt er op , dat hij gelijk gaat krijgen.Er was alleen een kleinigheidje, waar hij niet op had gerekend.Hij werd onverhoeds in een soort draagdoos gezet en meegenomen naar de hemel weet waar .En toen hij terug kwam was hij opeens geen hij meer, maar een "het."" Nou ja,"zei hij, toen hij van de schrik was bekomen." Als dit de voorwaarde is om hier te mogen blijven heb ik er vrede mee.Ze hebben hier binnen namelijk een bank, waar je heerlijk op kunt liggen slapen en dat is veel waard.
DikkieDik 

Maandag 4 november

Meer regen dan droog.
Ik ben Tico en sta de laatste tijd tussen Pride en Nickey.Eerst heb ik een hele poos in een silostal gewoond en daar kun je prima zijn hoor.Maar toen ik door de komst van een tijdelijke gast voor een paar dagen naar deze plek in de nieuwe stal was verhuisd, vond ik het hier toch nog veel leuker. Ik sta nu namelijk naast mijn weidemaatje Nicky en we vonden dat allebei een goede ruil. Gelukkig hebben onze mensen tamelijk snel begrepen, dat ik graag hier wilde blijven. Daarom is dit nu mijn vaste stek.

Zondag 3 november 2013

's Morgens droog, zon en wind. 's Middags onweer en heel veel regen.
Vanmorgen zijn Pride, Orlando, DP ,Igor en ik lekker op buitenrit geweest en we waren nauwelijks weer terug of de hemel ging open en het begon te donderen en blitzen. Toen waren we wel blij, dat we binnen waren. Onweer is nooit leuk. En dit keer helemaal niet, want opeens kwam er een flits met op hetzelfde moment een superharde knal en hup. Niets van al het electrische spul in huis deed het meer. Geen telefoon, televisie en internet al helemaal niet meer. De mensen klaagden steen en been. Nou ja, kunnen ze mooi eens ontdekken hoe afhankelijk ze zijn geworden van al dat spul. Ik ben blij, dat wij daar geen zorgen over hoeven te hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 2 november 2013

Zwaar bewolkt,winderig en fris. 10 graden.
Ik hoorde, dat Remco, Sandra en Bartje veilig waren aangekomen in dat Turkije en dat ze het bij 27 graden prima naar de zin hadden.Fijn.Ik ben blij, dat ik niet hoef, maar dat is een andere zaak.
Ik hoorde, dat er een heel leuke mail is binnengekomen met een filmpje van iemand,die de hele cross heeft gereden met een camera op zijn cap. Erg leuk om te zien . Wie het ook wil zien moet klikken op http://www.youtube.com/watch?v=OFPeotICLIk

Filmpje Cross 2013

 

 

 

Vrijdag 1 november 2013

Wisselend bewolkt, winderig en kouder.12 graden hooguit.
De laatste dagen loopt hier een dikke rode kater rond,die zich gedraagt alsof hij hier al jaren woont.De mensen hebben hem "Dikkie Dik"genoemd en weten niet zo goed wat ze met hem aan moeten. Hij ziet er bepaald niet uit als een zwerfkat en ze denken, dat hij misschien wel van iemand is, die hem erg mist. Maar wie ???Ze hebben hem nu een halsbandje om gedaan met een kokertje met een papiertje erin met hun telefoonnummer. Ze denken, dat hij misschien ook nog wel naar zijn echte baasje op bezoek gaat en dat er dan bij dat mens een lichtje op gaat waar zijn kat voortdurend uithangt.De tijd zal het leren. We hebben hem natuurlijk ook zelf wel gevraagd waar hij vandaan komt, maar hij is stik eigewijs en wil er niets over kwijt.

Donderdag 31 oktober 2013

Wolken, af en toe zon en 14 graden.
Vandaag hebben we gezelschap gekregen van Lizzy en Vosje,die tegenwoordig normaal in andere stallen staan.Ik vroeg wat ze kwamen doen en Vosje zei dat er gastpaarden kwamen ,die in hun boxen gingen logeren. Ze hadden al wel gehoord, dat het Adair en Lukar waren.Nou, dat weet je het wel !Dat betekent dan meestal, dat niet alleen die paarden, maar ook 3 honden plus Enide en Jeroen komen om op ons te passen en dat Sandra, Remco en Bartje met vakantie gaan.En ja hoor... In het holst van de nacht hoorden we hun auto wegrijden. Later hoorde ik, dat Bartje had verteld, dat hij naar een land ging,dat Turkeye heet. Hij had er geen flauw benul van waar dat dat was, maar had wel gehoord, dat het daar nog zomer is en dat ze er in een vliegdoos naartoe zouden gaan. Omdat om de een of andere reden het reizen in een vliegdoos zijn grote hobby is was hij daar heel blij mee.Nou, ze hebben hard genoeg gewerkt,dus deze vakantie wordt hun door ons allemaal helemaal gegund.

Woensdag 30 oktober 2013

Veel wolken, geen zon en ook geen regen.
Ik mag met mijn kleine maatje Sunny nog iedere dag in de springwei. Die wei ligt hoog en wij zijn zo licht en rustig , dat we de boel niet kapot trappen. Tijdens de cross stond die springwei propvol met rolhokken en weet je wat ? Die mensen hebben, zoals ook netjes gevraagd was, helemaal geen rommel achtergelaten toen ze weggingen. Totaal niets.We konden er zo weer in. Fijn he ! Het kan dus wel.

Pagina: «  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement