Het Dagboek

Dinsdag 28 januari 2014

Zonnig, zeker 6 graden boven nul en veel wind.
Ik stond in een van de paddocks en toen zag ik plotseling,dat vader Gerrit bezig was om in een boom daar te klimmen. Dacht toch, dat hij de leeftijd daarvoor wel te boven was.Maar toen ik goed keek zag ik, dat hij begon takken weg te halen.Snoeien terwijl het hartje winter is is toch niet normaal ? Of zouden dat de nieuwste inzichten zijn ? 
Takken snoeien Takken snoeien 

Maandag 27 januari 2014

Bewolkt en smber regenachtig weer.
Hallo, hallo, ik ben Jorik en ik heb voor de eerste keer de pen. Ik woon hier namelijk nog niet zo lang. Eind vorig jaar ben ik hiernaartoe verhuisd en ik sta sindsdien helemaal achteraan in de nieuwe stal, naast Zazou en tegenover DP en Ferron.
Mijn vorige mens was te groot gegroeid en daarom hebben ze mij tenslotte toch verkocht.Dat vond ik aan de ene kant heel jammer,want ik had het daar goed naar mijn zin. Maar ik moet eerlijk zeggen, dat het mij hier ook prima bevalt. Mijn nieuwe mens is gelukkig een stuk kleiner en ik hoop, dat dat nog lang zo zal blijven.Ze komt bijna iedere dag om mij te poetsen en met mij te rijden en dat gaat steeds beter. Je moet natuurlijk altijd aan elkaar wennen, maar ik mag zelfs al meedoen met de carousselgroep en dat gaat super !Lachen joh als de boel weer eens in de knoop raakt en niemand even meer weet welke kant hij op moet. Maar we komen er altijd weer uit hoor en dan ziet het er soms al best professioneel uit volgens de mensen aan de kant.

Zondag 26 januari 2014

Bewolkt en nog steeds geen vorst en geen sneeuw. Ik hoorde vertellen, dat niet ver bij ons vandaan allerlei rolhokken op weg naar wedstrijden met paarden en al zijn uitgegleden en zelfs omgevallen door alle sneeuw en ijzel. Moeilijk te geloven, maar de foto's liegen niet.Dus opnieuw mazzel bij het tweede deel van onze dressuurwedstrijd. Het was weer vanouds gezellig. De jury was tevreden over wat ze gezien had en we hebben allemaal een leuke dag gehad.
De weeki is weer om en ik geef de pen aan Jorik
Dressuur wedstrijd 

Zaterdag 25 januari 2014

Hier bewolkt en zacht voor de tijd van het jaar. 7 graden boven nul. Op hetzelfde moment nog geen 60 kilometer van ons af sneeuw en 6 graden onder nul.Iedereen hier natuurlijk blij, dat het niet andersom is. Wij hebben dus bij de wedstrijd gewoon buiten kunnen in- en uitstappen, zonder dat er eerst sneeuw moest worden geruimd.
Ik ben trouwens best trots op mezelf ( en natuurlijk mijn rijkind ) , want we hebben lekker een eerste prijs gewonnen !!!

Vrijdag 24 januari 2014

Wisselend bewolkt en 's nachts jammer genoeg weer veel regen
Morgen is de eerste wedstrijd van de wintercompetitie. Leuk ! De rijmensen mogen dan 3 keer een dressuurproef rijden op 3 verschillende paarden /pony's .Iedereen,die los is van de longe kan meedoen. Iedere keer komt er wel een uitslag, maar tijdens de 4e wedstrijd (springen en balkjes op de grond voor de beginners) is de prijsuitreiking van de totale dressuurcompetitie. Daarbij tellen alleen de resultaten van de twee beste keer, dus het slechtste resultaat mag worden weggestreept. Deze competitie wordt al voor het 39e jaar gehouden.Best lang wel !

Donderdag 23 januari 2014

Rustig en somber weer. Je kunt al wel merken, dat het 'savonds langer licht is.
Theo heeft inmiddels in de werkplaats een nieuwe picknictafel gemaakt en vandaag is het ding buiten gezet, wachtend op de tijd, dat het weer leuk zal zijn om buiten te zitten. Maar klaar is klaar. Op naar de volgende klus. Ik hoorde, dat nu de toegangshekken van het terrein en de springwei aan de beurt komen.Die moeten nodig opgeknapt en opnieuw geschilderd worden.

Woensdag 22 januari 2014

Veel wolken en een beetje regen. het wil maar geen echte winter worden en dat vindt niemand hier erg. Wij niet en onze mensen al helemaal niet

Dinsdag 21 januari 2014

Somber, windstil, droog.
Gisteren was het opeens druk met ex spoedcursusmensen.Sommigen komen namelijk geregeld terug om weer wat bij te leren en gisteren waren ze toevallig met zijn drieen. Gezellig hoor ! Eentje kwam weer de hele week en de andere twee 1 dagje. Er was dus voor mij werk aan de winkel. Een van de dagjesrijmensen heeft namelijk twee keer 1 uur les met mij gehad. De rest van de tijd rijden deze mensen tegenwoordig in de buurt van waar ze wonen ergens ver weg.Ze hebben ook altijd een leuk hondje bij zich. Kim heet ze.Ik hoorde zeggen, dat ze de volgende keer dat ze komen niet met zijn drieen (2 mensen plus 1hond), maar waarschijnlijk met zijn achten of meer zullen zijn ( 2 mensen plus 1 hond plus ...???) Leuk. Ben benieuwt hoeveel het er uiteindelijk zullen zijn.

Maandag 20 januari 2014

Somber, windstil,droog. Zo'n 6 graden boven nul.
Ik ben BB en woon alweer een paar jaar in de grote stal helemaal achterin rechts. Dat is een joekel van een box met als extraatje een eigen raampje met uitzicht op de huiskamer van Sandra. Daarom weet ik vaak als eerste wat er gaat gebeuren. Ik heb namelijk heel goede oren.
Ze hadden me hier BB genoemd, omdat ik eerst op proef was en ze hadden vergeten om te vragen hoe ik heette. Toen ik mocht blijven en de mensen inmiddels wel wisten hoe ik voordien heette ( Mariska op papier en Olividae op de wedstrijden) was iedereen al zo gewend aan BB, dat ze het maar zo hebben gelaten.De verklaring voor BB is trouwens anders dan bij DP. Voor DP is maar 1 uitleg. Het is een afkorting van Duo Penotti. Wat je denkt bij BB mag je zelf weten. Bijvoorbeeld Black Beauty - Brigitte Bardot - Black Berry enz. Zoek het maar uit.

Zondag 19 januari 2014

De hele dag zon en windstil.

Prachtweer voor een buitenrit zei Venice verheugd. Maar helaas...Het ging niet gebeuren, want haar mens had geen tijd. Moest zo nodig haar verjaardag vieren. Enfin. Volgende keer beter zuchtte ze en zo is het maar net.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB

Pagina: «  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement