Het Dagboek

Donderdag 23 juli 2015

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Vandaag waren er allerlei activiteiten.In de binnenbak leerden Okkie en Twan kinderen mennen.
Misty was in de buitenbak en de kinderen daar werd verteld hoe ze het voor elkaar zouden kunnen krijgen om haar netjes aan een touw om zich heen te laten lopen. Ze schijnen dat longeren te noemen. Ik vind trouwens, dat Misty er voor een hoogbejaarde pony (30 plus) fantastisch uitziet. Of niet soms ?
Verder waren er ook nog een paar buitenritten waar ik ook aan mee mocht doen. Niemand verveelde zich dus.

Twan Longeren

Woensdag 22 juli 2015

Wisselend bewolkt en droog.22 graden.
De ponykampkinderen zijn inmiddels aardig "ingewerkt".'s Morgens na het ontbijt moet iedereen het hooinet van haar verzorgpony/paard vullen en daar zijn ze hartstikke druk mee. maar vele handen maken licht werk. We krijgen dus mooi allemaal op tijdonze dagelijkse portie hooi/voordroogkuil aangeleverd. Waarvoor onze hartelijke dank.

Ponykamp hulp Ponykamp hulp

Dinsdag 21 juli 2015

Zonnig en droog, 25 graden en veel wind. Overal in de buurt zijn de boeren weer aan het hooien. Ze hebben er geweldig goed weer bij en de wind waait de lucht van drogend gras geregeld deze kant uit. Lekker!
Gisteren zijn de rijkinderen van ponykamp 3 aangekomen en zo te zien voelen ze zich hier al helemaal thuis. Ik ben uiteraard weer verzorgpaard. En verzorgd wordt ik...Er springen geregeld wel een stuk of 5 poetsfanaten om mij heen, dus jullie begrijpen hoe beeldschoon ik er uit zie deze dagen. Niet verkeerd toch ?

Maandag 20 juli 2015

Zwaar bewolkt en af en toe een beetje motregen.
Ik ben BB en woon in de grote stal helemaal achteraan links.Ze noemen mij het wandelend nieuwsblad, omdat ik door het raampje in mijn stal in de woonkamer van Sandra en haar familie kan kijken en ook kan horen waar zij het over hebben. Dit laatste weten zij natuurlijk niet, maar het is wel zo.En daarom weet ik dus altijd als eerste wat het laatste neuws is. Best wel gemakkelijk !
Toen ik vanmorgen op weg naar de wei langs de plek kwam, waar Hans al een poosje aan het knutselen is kon ik mijn ogen haast niet geloven.Zo uit het niets staat daar opeens een mooie voorgevel van de nieuwe berging, die ze daar graag willen hebben in plaats van het oude wrakke afdak met asbestplaten, dat is afgebroken en weggegooid. En ik geloof waarachtig, dat het dak er ook al op zit.Super !

Nieuw afdak Nieuw afdak

Zondag 19 juli 2015

Wisselend bewolkt en 's nachts weer eens regen.
Vandaag alleen een paar privelesjes en verder dolce far niente, oftewel het zalig nietsdoen. Prima als voorbereiding voor weer een drukke kampweek.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB

Zaterdag 18 juli 2015

Soms wolken, soms zon. 24 graden
Tijdens de hele zomer komen er ook nog geregeld toeristenmensen, die hier met vakantie zijn, vragen of ze hier een buitenrit kunnen maken of of hun kinderen een ponyrijlesje kunnen krijgen.Als ze genoeg ervaring hebben wordt er dan meestal nog wel een gaatje gevonden om een tocht over onze mooie Holterberg te kunnen maken. De toeristenkinderen gaan meestal aan de longe en leren meteen , dat je ook achterstevoren kan zitten. Als je maar plezier hebt...Toch!

Toerist

Vrijdag 17 juli 2015

Wisselend bewolkt, 24 graden weinig wind en 's nachts veel regen.
Het was alweer de laatste dag van het tweede ponykamp. Na de afsluitende springwedstrijd 's middags in de springwei werd het kamp beeindigd na de prijsuitreiking en nadat de tot dan gevonden voorwerpen werden getoond Dat was een goed idee,  Ik hoorde tenminste, dat er dit jaar lang niet zoveel spullen achterblijven als andere jaren.
Daarmee was weer een gezellig ponykamp voorbij.

Ponykamp 1 Ponykamp 2

Donderdag 16 juli 2015

Opeens, als bij toverslag heel veel warmer. 's Middags wel 26 graden.
Bartje kwam langs rennen en riep verheugd, dat de kampkinderen naar het zwembad gingen en dat hij natuurlijk ook van de partij was.
Het was ook best warm en dan vind ik lekker nietsdoen niet verkeerd om de middag door te komen.
Igor was heel blij. Hij kwam niet goed door zijn winterhaar en had het steeds heel erg warm. En toen zag hij een paar dagen geleden Sanneke opduiken met een scheermachine onder de arm. Joepie....Weg met die winterjas. En zo is het dan ook gebeurd.Ietsje minder gelukkig was hij met de bliksemschicht, die Sanneke in de gauwigheid op zijn bil had uitgespaard.Maar Pjotr zei, dat hij heel tevreden mocht zijn met zo'n nette schicht. Hijzelf wordt door zijn mens geregeld versierd met een hartje of andere ongein. En dat is pas echt balen voor een stoere bink.

Stoer

Woensdag 15 juli 2015

Bewolkt, geregeld regen, en niet zo'n beetje, hooguit 16 graden.
Hans liet zich door het slechte weer niet weerhouden om tussen de buien door verder te gaan met het bouwen van het nieuwe afdak. Er was nog niet zo veel overdekt, dus de zaagmachine moest buiten staan. En zaagmachines schijnen daar niet beter van te worden. Maar geen nood, er zijn paraplus in de wereld en die kun je overal voor gebruiken.

Nieuw afdak 1 Nieuw afdak 2

Dinsdag 14 juli 2015

Af en toe wat regen, weinig wind, 18 graden.
BB vertelde, dat de kampkinderen vandaag pannenkoeken hadden gegeten.Zij had gezien, dat een mens ,dat hier lang geleden lang had gereden en nog geregeld even langs komt, een hele poos heeft staan bakken. Volgens BB vlogen de pannenkoeken door de lucht. Ik geloofde daar niets van, maar de foto liegt niet. Ik zie inderdaad een vliegende pannenkoek. Knap hoor...En ze schijnen nog lekker geweest te zijn ook.

Pannenkoeken

Pagina: «  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement