Het Dagboek

Vrijdag 5 juni 2015

Warm. Wat zeg ik...heeeeel warm. 33 graden en 's avonds onweer en veel regen. Iedereen was trouwens heel blij met het hemelwater. De weilanden en de buitenbak zijn er erg van opgeknapt

Donderdag 4 juni 2015

Droog,vaak zon en weinig wind. 20 graden.
Wat ik vandaag toch heb beleefd...! Het begon gisteren al met een duistere mededeling van BB. Die zei, dat ze had gehoord, dat ze vandaag knutten zouden komen tellen. "Wat komen ze tellen ? vroeg Orlando verbaasd. "Knutten .En ik heb het goed verstaan. Ze zeiden echt knutten,"zei BB. Nou ja, we dachten allemaal, dat zij een rare droom had gehad en er werd niet meer over gepraat.
Maar wat dacht je wat ? Ik liep vanmiddag lekker in de wei met Melli en werd er tegen 4 uur uit gehaald. Maar in plaats van naar mijn box gebracht te worden werd ik in een paddock gezet. Daar stonden twee onbekende mensen klaar met allerlei rare spullen. En toen viel het kwartje. BB had toch gelijk gehad met haar knuttentellerij, maar dat ik de pineut zou zijn had ze vergeten te vertellen.Ik begreep langzamerhand, dat die twee mensen stagemensen waren, die meehielpen met een groot onderzoek van de landbouwuniversiteit Wageningen.En wat moest dan wel onderzocht worden ??? Ik weet het niet precies, maar ze wilden in ieder geval weten hoeveel van die piepkleine vliegjes, die ze dus ook knutten noemen, er wanneer en op welk deel van een paard gaan zitten als het onbeschermd buiten staat aan het eind van de dag. Ze gingen dus ieder uur met een soort slangetje  knutten van mijn vel in een flesje zuigen. En als klap op de vuurpijl hadden ze ook nog een soort schepnet bij zich, waarmee ze vlak langs mijn lijf en mijn hoofd zwiepten om de in de buurt vliegende beestjes te vangen.. Je moet er maar tegen kunnen als paard zijnde. Maar daarom hebben ze mij natuurlijk uitgezocht als proefkonijn .Stressbestendig als ik ben (ahum..)  Na een kwartiertje vangen lieten ze me 3 kwartier met rust en gingen in die tijd de gevangen beestjes tellen en inboeken. En dan begon het circus opnieuw. Tot 's avonds 11 uur aan toe...
We vroegen ons toch af wat het nut van al dit gedoe was. Maar het schijnt, dat er steeds meer knutjes komen. En knutjes kunnen allerlei enge ziektes overbrengen, die ook voor mensen gevaarlijk zijn. Zoals Afrikaanse paardenpest.Dat is hier nog niet, maar ze zijn bang, dat dat hier ook wel zal komen en dan willen ze graag weten wat ze dan moeten doen. Het ontwikkelen van een inentingsspul tegen zoiets en een plan van aanpak is een goed idee en nu ik dit zo hoor vind ik het best cool, dat ik aan dit onderzoek mocht meewerken.
BB, die altijd net iets verder doordenkt dan wij, was een poosje stil en zei toen een beetje verbaasd  "En als ze dan weten, dat er steeds meer van die knutten komen en dat een probleem vinden. Waarom maken ze dan steeds expres meer natte plekken overal, moerassen en vijvers.Dat zijn toch precies de plekken, waar al die nieuwe knutten geboren worden. Het mag dan wel fijn zijn voor salamanders en zo, maar als er andere dieren en mensen kunnen doodgaan aan de gevolgen  van al die nattigheid is dat toch wel erg dom werk. Of maak ik een denkfout??? Wie het weet mag het zeggen.

Vangen Opzuigen Onderzoek

Woensdag 3 juni 2015

Zwaar bewolkt,veel wind, fris.
Buurman Pjotr begint een beetje chagerijnig te worden. Hij vindt, dat zijn mens nu maar eens terug moet komen. Niet, dat er niet goed voor hem wordt gezorgd, maar hij is nu zo'n 16 jaar eraan gewend, dat ze eigenlijk iedere dag langs komt. Al is het maar even en 's avonds om 11 uur. En hij baalt ervan, dat ze nu zo lang buiten beeld blijft.

Dinsdag 2 juni 2015

Zwaar bewolkt en winderig.10 graden. Het lijkt wel herfst.
Ik sprak vanmorgen in de wei Venice en die was opgetogen. Ze had net gehoord, dat ze , net zoals Zazou , een eigen rijkind gaat krijgen. Het duurt nog wel een poosje voor het zover is, maar in december gaat Monique ervoor zorgen, dat dat voor elkaar komt. Super he...! We zijn allemaal benieuwd wat het gaat worden .

Maandag 1 juni 2015

Fris, veel wind, verder niet verkeerd.
En ik ben dus Jasmijn. Ik woon al zo'n 20 jaar in de grote stal naast Pjotr en de laatste tijd Igor. Ik heb een soort van pensioen,want als ik echt werk krijg ik last van mijn voorbenen. Ouderdom komt nu eenmaal met gebreken.Maar mijn mens komt trouw bijna iedere dag en gaat dan met mij freestylen (spelen in de bak) of we stappen een eindje rond door de buurt.Gezellig hoor. Als ik een goede dag heb zit er ook probleemloos een stukje draf in. En zo hou ik het nog wel een tijdje vol.

Zondag 31 mei 2015

Wisselend bewolkt en later regen, veel regen.
Tadella en Bontje hebben ons weer verlaten. Het schijnt, dat ze thuis weer een dak hebben en wel precies boven hun stallen. De rest moet nog, maar daar hebben ze geen last van. Het is echt heel fijn om een goed dak te hebben boven je hoofd. Dat merk je pas als je het niet meer hebt. maar dat is met heel veel dingen zo.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn.

Zaterdag 30 mei 2015

Het weer wordt steeds beter. Veel zon en nog wel een beetje fris.
Ik zag vanmorgen, dat Jeroen Lukar en Adair in hun rolhok liet stappen en hoorde, dat hij ze weer terug ging brengen naar hun gewone woonplek.. We dachten dus, dat onze eigen mensen wel weer in aantocht zouden zijn.En ja hoor. 's Avonds kwam hun rolhok het erf op en ze kwamen er allemaal heelhuids en hopelijk uitgerust uit stappen.

Vrijdag 29 mei 2015

Mijn mens stuurt ook alsmaar mailtjes,over dat ze in het water ligt en zo, maar zij is een eind verder weg. Ze zit op een eiland, dat Bonaire heet en om daar te komen moet je een uurtje of 10 in een vliegdoos. Ik snap niet wat iemand daar aan vindt. Geef mij maar Noordwijk en ik vind, dat ik daar nu langzamerhand echt voor aan de beurt ben.

Donderdag 28 mei 2015

Ik hoorde, dat onze directie een mailtje heeft gestuurd vanuit hun vakantieplek.Dat schijnt een land te zijn, dat Turkije heet en ze hebben het erg naar hun zin. Mooi weer, leuk hotel, groot zwembad en het strand voor de deur met zeewater van minstens 25 graden. Niet verkeerd. Het is, dat ik niet in zo'n vliegdoos durf, maar anders zou ik daar ook wel eens heen willen.

Turkije

Woensdag 27 mei 2015

Gisteren heeft Lizzy een leuk klusje gehad. Ze mocht fungeren als coachpony. Ze vertelde, dat dit het makkelijkste werk is wat je kunt doen. Het is namelijk geen werk. Je lummelt gewoon maar wat rond en het coachmens kijkt hoe haar leerling daarop reageert. Of zoiets.Ik zou zoiets ook wel eens willen doen. maar ja, ik ben nu een keer geen medewerker.

Pagina: «  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement