Het Dagboek

Zaterdag 16 maart 2013

Akelig snertweer.
's Middags zag ik blinde Vita lopen met haar helmpje op.

Stal de Eik

Ze vertelde, dat ze inmiddels al best een beetje beroemd was geworden.Haar foto had al in een heleboel kranten gestaan en ze was ook al een paar keer op de televisie geweest.In heel nederland, wat zeg ik, waarschijnlijk in de hele wereld, heeft er tenslotte nog nooit een hond met een soort hondenblindegeleidestok rondgewandeld.En ze is superblij met het ding,want sindsdien heeft ze haar neus nooit meer gestoten.
Stal de Eik 

Vrijdag 15 maart 2013

's Nachts vorst, overdag maar net boven nul.
Bartje rende opgewonden rond en zei, dat hij lekker met vakantie ging."Moet je niet naar school dan ?"vroeg Melli. Maar hij zei, dat dat mocht, omdat zijn ouders nooit in de echte vakantietijd weg kunnen, omdat het hier dan juist extra druk is. En hij gaat met een vliegtuig naar een warm eiland met veel zand en zee riep hij verheugd. Joepie.....Dat lijkt mij ook wel wat, maar er passen vast geen pony's in dat vliegding en ik moet er trouwens ook niet aan denken om erin te moeten.
Tegen de middag zagen we,dat Sandra, Remco, Bartje en zelfs Ingrid in hun mensen rolhok stapten en werden uitgezwaaid door de achterblijvers.

Donderdag 14 maart 2013

Weinig wind, maar onveranderd steenkoud.
Vanmiddag werden Okkie en Olleke tot hun grote verbazing verhuisd naar de paddockstallen. Ze begrepen niet waar dat nu weer goed voor was. Maar toen we vanavond een vreemd rolhok zagen aankomen waar Enide , Jeroen, Bella, Vita . Lukar en Adair uit kwamen rollen viel het kwartje. Als dat hele stel hier komt logeren betekent dat meestal, dat onze eigen mensen een poosje met vakantie gaan. Lukar en Adair kwamen dit keer dus in de duobox in de nieuwe stal te staan en de mensen hoopten, dat ze aardig voor elkaar zouden zijn.Maar ze zeiden, dat ze het beregezellig vonden. Dus dat zal wel goed komen.

Woensdag 13 maart 2013

Bewolkt en koud.
Ik hoorde van Sjonie, dat vandaag haar mens heel blij was aan komen lopen. Wat zeg ik...aan komen zweven. En weet je waarom ? Het schijnt, dat ze gisteren iets moeilijks heeft gedaan, examen noemen ze zoiets.En ze is geslaagd ! Als ik het goed heb zeiden die examenafneemmensen, dat ze nu dressuurproeven tot en met M2 mag beoordelen op dressuurwedstrijden van de KNHS. Knap he !!!

Dinsdag 12 maart 2013

Niet te geloven, zo koud is het.Vannacht min 9 en overdag niet meer dan min 3.
Toen ik vanmorgen uit mijn bovendeur keek zag ik een mij onbekend mensenrolhok op het plein staan. Aangezien het plein eigenlijk niet gebruikt mag worden als parkeerplaats, behalve voor paardenrolhokken,waren wij benieuwd wie daar in overtreding was.Maar daar kwamen we heel gauw achter.Er kwam een dierenartsmens uit met een heleboel prikdingen in een doos. "O jee, daar heb je er weer een,"zei Melli.

Stal de Eik

"De jaarlijkse influenze/tetanusprikellende . Ik heb er toch zo'n bloedhekel aan om lek geprikt te worden." Maar ze stelt zich aan hoor.Dit dierenartsmens was  best handig. Terwijl ik me tenminste nog schrap zette voor de prik was het al gebeurd. Het bijwerken van al onze paspoorten was haast meer werk dan de hele prikkerij.

Stal de Eik

Maandag 11 maart 2013

's Nachts min 3 graden en als toegift ook nog een laagje sneeuw. Hoe verzinnen ze het !
Ik ben Bill en woon al heel lang in de sterstal samen met Melli, Byou en Juicy.
We hoorden vanmorgen onze mensen praten over de cross. Dat is naar mijn idee toch echt iets, dat niet bepaald aan de orde is op dit moment. Maar ik vergis me. Er zijn mensen,die daar duidelijk anders over denken, want ik hoorde, dat er al meerdere inschrijvingen daarvoor ( 27 oktober...)zijn  binnengekomen.

Zondag 10 maart 2013

Waterkoud en heel erg onaangenaam weer. Het enige positieve wat daarover te melden is,is, dat het in iedere geval niet meer erg lang kan duren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 9 maart 2013

Vandaag voor de afwisseling eens de hele dag regen. En dat bedoel ik echt letterlijk. Het is 24 uur lang niet droog geweest. Dat schijnt weer een record te zijn geweest.
Vanmiddag kwam het buurboermens vertellen, dat zijn koeien niet telefoneren en dat hij daarom de telefoon,die hij vond in hun stal maar kwam terugbrengen. En waarachtig, het was geen grapje. Hij had een echte telefoon in zijn hand, die hij had gevonden onder de koeien. Hij had namelijk laatst een lading van onze mest gekregen en die, voordat het over het land gaat, in de ligboxen van zijn koeien gestrooid.. En ziedaar, na een paar dagen kwam er een telefoon tevoorschijn. Ik herinner me nu, dat een tijd geleden een van onze rijkinderen een hele poos aan het zoeken is geweest naar haar telefoon, die ze op de rand van de box van Orlando had laten liggen.Maar helaas. Er was niets te vinden. Heeft toch de wet van de zwaartekracht gewerkt ( met waarschijnlijk hulp van Orlando). Nu is het ding dus terug, maar weten onze mensen niet meer wie deze telfoon is kwijtgeraakt.Als iemand, die dit wel weet dit leest moet die dat maar even aan onze mensen gaan vertellen.

Vrijdag 8 maart 2013

Bewolkt, af en toe een bui en koud...Waar is de lente gebleven ?
Degenen,die dekens ophadden en die overdag niet meer op hoefden,omdat het zo warm was, hebben ze weer dag en nacht op en dat vinden ze heel jammer.Ikzelf heb de hele winter nog geen deken op gehad, want de mensen vinden, dat mijn vacht dik genoeg is om een paar keer per dag buiten te lopen. Ik werk me toch niet in het zweet, want mijn mens heeft op het moment niet veel tijd voor mij en dat is jammer. Maar er komen vast nog wel andere tijden !

Woensdag 6 maart 2013

Hele dag zon en meer dan 15 graden. Wat een feest...!
's Avonds was er een abnormale drukte in de kantine.Ik hoorde, dat de recreantenclub weer een workshop met de fexchair had georganiseerd.Ik wist niet wat dat was, maar Pride vertelde, dat de rijmensen dan op een soort kunstpaard (flexchair oftewel wiebelstoel genaamd) leerden wat een paard voelt van de bewegingen,die ze maken als ze aan het rijden zijn. Dat kunnen ze dan zien op een groot scherm en ze schijnen geregeld heel erg verbaasd te zijn over wat ze zien. Maar het verklaart wel waarom het paard doet wat het doet als zij iets doen, terwijl ze heel iets anders dachten te doen en dus een heel andere reactie verwachtten.Snappen jullie het nog ? Is niet moeilijk toch ? En is heel erg leerzaam.
Stal de Eik 

Pagina: «  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement