Het Dagboek

Donderdag 6 december 2012

Vannacht heeft het plotseling gevroren en niet zo'n klein beetje ook.Onze mensen waren niet blij,want ze hadden gisterenavond de paddocks niet glad geharkt, omdat ze dachten dat het niet zo'n vaart zou lopen.Dat was dus niet slim, want nu konden we niet naar buiten. Lopen over keiharde bulten en door kuilen, laat staan uit je dak gaan,zou niet gezond zijn. Dat was dus heel erg balen voor iedereen.Maar...er is een spreekwoord "Beter een goede buur dan een verre vriend,"Wij hebben gelukkig een goede buur(boer). Hij is gekomen met een schuifding  en heeft kans gezien om alle paddocks plus de buitenbak toch nog helemaal glad te maken.Probleem was alleen, dat het schuifding eerst niet in de paddocks naast de springwei naar binnen kon ,omdat de ingang te smal was.Maar geen nood. De boel werd gewoon even afgebroken en anders weer in elkaar gezet. En toen konden we uiteindelijk allemaal veilig onze dagelijkse frisse neus gaan halen.Jippie...
Bartje kwam langs en vertelde, dat Sinterklaas gisteren lekker wel was geweest en samen met Zwarte Piet een zak met cadeautjes voor de deur had gezet. Hij wist heel zeker, dat het echt Zwarte Piet was geweest, want opa was hem tegengekomen en had hem nog de weg gewezen.
Stal de Eik Stal de Eik

Woensdag 5 december 2012

Heel guur en 's avonds nog sneeuw ook.
Vandaag schijnt een zekere Sinterklaas jarig te zijn.Ik weet niet goed wat of wie ik me daarbij moet voorstellen,Maar Bartje is in alle staten. Hij rent steeds voorbij en kijkt zenuwachtig om zich heen of hij die Sinterklaas of anders een zwarte Piet ziet. Hij schijnt te denken, dat die meneer over het dak rijdt op....een wit paard. Het moet toch niet gekker worden. Zien jullie Igor of Sydney al over het dak lopen en dan ook nog met een vreemde meneer met een soort rode jurk aan op de rug ??? Ik vindt het een merkwaardig verhaal, maar Bartje zegt, dat hij heel zeker weet, dat dit echt gebeurt en ze dan cadeautjes voor hem door de schoorsteen gaan gooien. Tenminste als ze vinden, dat hij lief is geweest. En daar maakt hij zich een beetje zorgen over.Nou, volgens mij is hij lief genoeg geweest, maar dat ze spullen door de schoorsteen kunnen frommelen lijkt me een sterk verhaal. Maar we zullen het morgen wel horen hoe het is afgelopen.

Dinsdag 4 december 2012

Overdag heel veel regen en waterkoud.
Vanmorgen kwamen er weer een heel stel tandartsen. Tot onze vreugde hoefden Harry en ik kennelijk niet.Niet, dat het vreselijk is om behandeld te worden, maar er zijn leukere dingen in de wereld.Die arme Pjotr moest wel en ik hoorde, dat hij ook nog iets aparts aan zijn tanden heeft. Namelijk meer hypercementose dan odontoclastische component. Hallo, zijn jullie er nog...?Of snappen jullie ook niet helemaal waar dit over gaat ?Of , zoals ik, helemaal niet ?Nou ja die mensen zullen het wel weten en het schijnt voorlopig geen kwaad te kunnen, maar het moet wel in de gaten worden gehouden zeggen ze. Ook goed. Dan doen ze dat toch en dan komt het vast wel goed !
Stal de Eik

Maandag 3 december 2012

Af en toe zon en nog droog ook.
Ik ben Sjonie en woon in een silostal. Vroeger naast Floran. Maar sinds die vertrokken is naar een pensioenclubje in een ver weiland met niets anders te doen dan eten en beppen met zijn medebejaarden, staat Harry, oftewel Dancing Splendid zoals zijn officiele naam luidt, naast mij. En daar kan ik het ook prima mee vinden.

Zondag 2 december 2012

Wisselend bewolkt, windstil en niet meer dan 5 graden.
Er was vandaag helemaal niets te beleven en dus ook niets om te vertellen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjonie.

Zaterdag 1 december 2012

Af en toe zon. Maar een beetje wind. Niet verkeerd.
Sjonie is laatst alweer naar concours geweest en ik moet altijd thuisblijven.Flauw hoor !!! Ik vind zelf, dat ik nu best genoeg geleerd heb om ook een dansje tussen de witte hekjes te mogen maken. Hoe moet ik dat mijn mensen toch aan het verstand brengen ? Sjonie zei, dat ik niet zo moest mopperen, maar gewoon onwijs goed mijn best moest doen,omdat ik dan het snelste ook aan de beurt zou zijn.Dit keer zou mijn buurvrouw misschien wel eens gelijk kunnen hebben.

Vrijdag 30 november 2011

Overdag droog, 's nachts veel regen.
Vanmorgen was er opeens paniek in de paddocks naast de springwei.Orlando en Nicky vlogen voor gek en onwijs rond. En weten jullie waarom??? Omdat ze voor het eerst Bailey, een piepkleine nieuwe shetlander zagen. Wat gebeurde er ? Misty en Bailey werden voor het eerst samen in de springwei gezet. Onze mensen hadden gedacht, dat ze, omdat ze al een paar dagen in dezelfde rij boxen bij de binnenbak wonen, elkaar wel zouden kennen en rustig samen in de wei zouden gaan.Verkeerd gedacht dus. Ze waren vergeten, dat wij altijd eerst met een nieuweling uitvechten wie de baas is. Ook als het gaat om een bejaarde pony en een nieuwe jonge blom. Misty stormde dus volle vaart op Bailey af en deelde een paar fikse schoppen uit. Ze lette er natuurlijk wel goed op, dat ze hem net niet raakte. Toen Bailey het er duidelijk mee eens was, dat Misty de baas was was de lucht geklaard en gingen ze vreed (t)zaam verder. In de paddocks keerde de rust ook weer toen de paarden daar hadden begrepen,dat dat rondvliegende zwarte monstertje ook maar gewoon een pony was.

Stal de Eik

Donderdag 29 november 2012

Wisselend bewolkt, weinig wind. Tamelijk koud. Zo'n 4 graden.
Ik zie de laatste dagen Theo steeds met allerlei grote schotten in en uit de werkplaats hannessen. Het schijnt de bedoeling te zijn om alle voorkanten van de boxen bij de binnenbak te vervangen door mooie hardhouten panelen en deurtjes. Dat lijkt me een hele klus, maar het houdt hem natuurlijk wel mooi van de straat.Lizzy vertelde, dat haar box het eerste aan de beurt is en dat je al een beetje kunt zien hoe het gaat worden.
 Stal de Eik Stal de Eik

Woensdag 28 november 2012

Eerst bewolkt, later zowaar zonnig !
Er zijn al een paar dagen een paar mensen, die de hele dag hier zijn.Als ik het goed begrepen heb willen ze graag goed en snel leren paardrijden en willen ook een heleboel weten over wat we zoal de hele dag doen, wat we wanneer eten en waarom we doen wat we doen. Kortom het hele verhaal.Dat kun je alleen maar leren door het mee te maken. We vinden dit altijd leuk en onze mensen ook.Vooral omdat die leermensen het rijden en het omgaan met ons over het algemeen steeds leuker gaan vinden, naarmate ze meer begrijpen hoe het werkt.Bill en BB, die de meeste tijd hun leermeesters zijn zijn heel tevreden over de vorderingen. Ze zeiden, dat het al hartstikke goed gaat.
Stal de Eik

Dinsdag 27 november 2012

Rustig herfstweer. Bewolkt en windstil.
Vanmorgen keek ik uit mijn bovenluik en zag een merkwaardig schouwspel. Onze tractor kwam langzaam het plein op hobbelen met het voermens aan het stuur en wel 4 hulpmensen er achter,die hijgend en puffend het sleepding er achter omhoog hielden. Het hele spul zette koers naar een plek op de stenen voor de nieuwe stal en liet daar de hele boel zakken.Okkie, die er vlak bij staat vertelde, dat de hef of zoiets was afgebrokern en dat dus nu de bak niet meer glad getrokken kon worden.Maar het duurde niet lang of er kwam een bestelrolhok aanrijden met een mens met tractorverstand er in en die was er een hele poos zoet mee om de boel weer te repareren. Maar het is prima gelukt en onze mensen waren daar heel erg blij mee.
Stal de Eik

Pagina: «  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement