Het Dagboek

Vrijdag 3 april 2015

Veel wind, maar minder hemelwater.
Omdat er een paar dagen geen dak op de sterstal had gezeten was er natuurlijk heel erg veel regen in terecht gekomen. Daarom waren onze mensen gisteren al begonnen met leegscheppen en leegvegen. Er was bijna geen beginnen aan, maar uiteindelijk is de boel toch weer droog gevallen. En mooi schoon, dat het nu is...Ieder nadeel heeft dus ook zijn voordeel.

Wateroverlast
Ik ben nu weer terug op mijn eigen plek en ik ben helemaal blij. Het was nooit een donkere stal, maar nu is er echt een zee van licht. Super...!

Sterstal

Donderdag 2 april 2015

Nog steeds herfst !
Tegen 11 uur waren de silostaldaken exit en stonden de inspectiemensen voor de deur. Zij hesen zich in een maanpak en gingen op zoek naar eventuele niet weggehaalde asbestrestjes. En gelukkig...ze hebben niets gevonden. Toen mochten de gele linten waarbinnen normale mensen (zonder maanpak aan) niet mochten komen, weg en konden de dakoplegmensen,die al in de startblokken stonden, beginnen met te zorgen, dat we daar weer een dak boven ons hoofd zouden hebben.Geen overbodige luxe met dit snertweer.

Pleinstallen nieuw dak

Woensdag 1 april 2015

Nog wel veel wind, maar geen storm meer. Nog wel geregeld buien met hagel en windstoten.
De dakafhaalmensen konden nu gelukkig wel het dak op. Niet dat het een pretje was, maar het kon en dus gebeurde het.

Asbest sanering

Dinsdag 31 maart 2015

Storm en helaas niet in een glas water.Er vloog voortdurend van alles door de lucht wat niet de bedoeling was. inclusief de zeilen,die vol goede bedoelingen over de werkplaats van Theo waren gespannen.
De maanmannetjes moesten nu de daken van de Silostal er af halen. Ze hebben het een poosje aangezien, maar toen is met algemene stemmen besloten, dat dat op dit moment echt te gevaarlijk was. Als er al een heleboel grote vrachtwagens van de weg geblazen zijn hebben maanmannetjes niets te zoeken op een dak met oude asbestplaten in hun handen. Ze hebben toen bedacht, dat ze dan morgen vroeger zouden beginnen en dat lijkt me een goed plan.

Sterstal

Maandag 30 maart 2015

Hele dag regen en veel wind.
Ik ben Toet. Toet zonder huis.Ik woon in de Sterstal en die wordt vandaag ontdakt.Nu sta ik even in de nieuwe stal op de plaats van DP. DP zelf schijnt voorlopig overdag overal te staan waar een box leeg is,omdat degene die daar hoort in de paddock of aan het werk is.'s Nachts slaapt ze dan in een paddockstal achter de Silostal. Het is behelpen , maar het is maar tijdelijk en ze heeft er geen moeite mee zei ze.
Ik zag, dat inmiddels het dak van onze stal verdwenen is en het staat raar.Erg luchtig...Ze hebben boven de werkplaats van Theo zeilen  bevestigd, omdat daar machines staan,die niet weg kunnen en die beter niet nat kunnen worden. Ben benieuwd of die blijven zitten met al die wind. Maar ja, niet geprobeerd is altijd mis.

Zeil sterstal

Zondag 29 maart 2015

Regen, de hele dag.Niet al te koud. Zo'n 10 graden.
Het was vanmorgen nog heel vroeg, zeker een uur voordat normaal ons ontbijt gebracht wordt, toen de deur openging en de voerkruiwagen binnenkwam. Zouden de mensen uit hun bed gevallen zijn ? Maar nee hoor. Ze schijnen weer op het maffe idee gekomen te zijn om de klokken een uur naar voren te zetten. En nu is alles een uur eerder.Wij vinden dat, na de eerste verbazing,uiteraard helemaal niet erg. Brokken zijn op ieder moment welkom
Er was ook weer een wedstrijd vanmorgen. Het tweede deel van de derde wedstrijd van de wintercompetitie. Voor ons dus geen rustdag.Maar rust roest en we vinden werken helemaal niet erg.Het (nieuwe)jurymens was helemaal tevreden en zei, dat we hier allemaal zo braaf waren. Nou. Horen jullie het ook eens van een ander. Altijd leuk als je werk gewaardeerd wordt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 28 maart 2015

Eerst droog, later steeds meer regen. Maar een graad of 4.
Eerst leek het een gewone zaterdag. Toen we aan het eind van de middag dachten, dat iedereen, zoals gewoonlijk naar huis zou gaan,kwamen er juist veel meer rijmensen aanlopen. En ja hoor, daar stapte er al eentje met een zakje elastiekjes in de hand , mijn box in. Ik wist dus meteen hoe laat het was.Wedstrijd....Leuk. Ik vind het altijd mega leuk om extra opgetut in de bak de blitz te maken.

Vrijdag 27 maart 2015

Vaker droog dan nat . 8 graden.
Het is inmiddels in onze stal een onoverzichtelijke bende geworden. Het echte voerstation is dus nu leeg en omdat de hulpmensen toch een droge plek moesten hebben om onze netten te vullen, gebeurt dat nu achter in ons gangpad.Gelukkig is dat zo breed dat het voordroogkuilbrengmens met zijn tractor met grijparmen naar binnen kan rijden om een pak neer te zetten. Een ander pak moet dan eerst maar even buiten staan. Het is allemaal niet gemakkelijk, maar het gaat wel en het zal straks vast wel allemaal weer goed komen.

Voerstation1 Voerstation2

Voerstation3

Donderdag 26 maart 2015

Wisselend bewolkt en buien.
Tot mijn verbazing zakg ik vanmorgen opeens Remco langskomen.Niet gewoon op de grond, maar op de zolder hoog boven Sunshine c.s.Ik wist niet, dat je daar ook al kunt lopen. Hij was zeker iets kwijt of hij moest iets kwijt.

Zolder stal

Woensdag 25 maart 2015

Wisselend bewolkt.
Inmiddels zijn al onze mensen en helpmensen druk met het uitzoeken en ergens anders neerleggen van alles wat uit alle hoeken en gaten te voorschijn komt. Er kan natuurlijk ook wel veel weg en dat ruimt lekker op.

Zadelkamer leeg

Eik hoek

Pagina: «  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement