Het Dagboek

Maandag 13 juli 2015

Wisselend bewolkt, soms een beetje regenachtig. Hooguit 15 graden.
Hallo, ik ben Lizzy en woon op het moment weer eens in een box bij de binnenbak tussen Misty en Nushky. Vorige week stond Vosje hier nog, maar ze is verhuisd naar de duobox in de nieuwe stal. Er kwam namelijk een vreemde shetlander mee met een ponykampkind en onze mensen hadden dat dier in het ene deel van de duobox gezet, terwijl Sunshine al in het andere deel stond.Maar Sunshine vond dat geen goed idee en maakte ruzie met die arme kleine Gea. Toen hebben onze mensen onze passepartout Vosje maar gauw gepakt en naast Gea gezet. En kijk...Het was meteen dikke mik en de rust was weer hersteld. En zodoende sta ik nu weer hier.Het kan verkeren.

Zondag 12 juli 2015

Zwaar bewolkt, maar droog. 18 graden.
Kleo en DP hebben een buitenritje gemaakt met een toeristenrijkind. Voor de rest was het uitrusten van een drukke, maar gezellige week. Deze week is in iedere geval weer om en ik geef de pen aan Lizzy

Buitenrit

Zaterdag 11 juli 2015

Wisselend bewolkt en weer steeds warmer.
Maar ons werk was klaar, voordat het echt te warm werd en in de schaduw van de grote bomen in de buitenbak met een windje om de oren was het best goed toeven.
Hans is inmiddels goed opgeschoten. Je kunt al een klein beetje zien hoe het gaat worden.

werk
Herman , onze hoefsmid, was inmiddels ook gearriveerd en bij het vuurtje in zijn rolhok was het voor hem best afzien. Maar hij had dit keer twee leerlinghulpmensen bij zich en dat scheelde natuurlijk wel.Vooral Pjotr was heel blij toen hij Herman in het oog kreeg.Hij had namelijk een ijzer afgetrapt en kon dus niet meer mee het bos in. Maar het zit er weer netjes onder, dus hij kan zijn hart weer ophalen.

Herman

Vrijdag 10 juli 2015

Wisselend bewolkt. 23 graden en droog.
Alweer de laatste dag van het eerste ponykamp. De tijd is omgevlogen.'s Middags hebben de kinderen nog een springwedstrijd gehouden en daarna was het uit met de pret.De tent is weer leeg en onze mensen hopen, dat iedereen weer met dezelfde dingen naar huis gaat als waar ze mee zijn gekomen.

Vertrek kamp1

Donderdag 9 jul 2015

Vannacht een paar graden onder nul en vanmiddag 25 graden boven nul. Bizar !!!
Overdag is het achterbuurboermens toch maar weer begonnen met het begieten van zijn aardappeltjes. Je zou toch zeggen, dat er langzamerhand genoeg nattigheid naar beneden is gekomen.
SproeienToen ik naar de wei ging zag ik in het voorbijgaan, dat onze mensen aan het graven waren achter de binnenbak. Eerst snapte ik niet waar dat nu weer goed voor was, maar later hoorde ik, dat de afvoer van de mensenmestplaats steeds verstopt raakt. Toen is er een rioolontstoppingsmens gekomen en die heeft een camera aan een lange slang in die pijp gestoken. Ze konden toen op een schermpje precies zien of er een probleem was en waar. En naar wat ik hoorde waren ze niet blij met die voorstelling op dat schermpje. Het was namelijk een en al probleem door allerlei verzakkingen. Er schijnt nu niets anders op te zitten dan een hele nieuwe leiding aan te leggen. Balen hoor...

Riool problemen

Woensdag 8 juli 2015

Vanmorgen is het 16 graden en zwaar bewolkt. Het kan verkeren. Gisteren hebben de kampkinderen bij ruim 30 graden het zwembad onveilig gemaakt, terwijl wij lekker aan het relaxen waren in wei en paddock. Maar vandaag is het heel andere koek. Vanavond hadden de kampkinderen een smokkeltocht . Toen ze vertrokken leek het droog te blijven, maar helaas...Ze waren nog niet halverwege of de hemel ging open. Het ging zo hard, dat ze inderhaast uit het bos zijn geplukt en als natte katten weer teruggebracht naar de droge kantine.Gelukkig zijn ze niet van suiker.
Inmiddels is Hans vlijtig bezig om in zijn eentje een nieuwe berging te bouwen. Ben benieuwd hoe dat er uit komt te zien. Onze mensen verheugen zich in ieder geval er op,dat alle rondliggende spullen weer een vaste plek uit het zicht zullen kunnen krijgen.

Opslagbouw

Dinsdag 7 juli 2015

Eerst zo'n 23 graden, later steeds warmer en warmer.
Gisteren was de eerste dag van het eerste ponykamp en het was meteen weer net zo gezellig als altijd.
's Morgens hebben alle deelnemers eerst een lesje gehad in de binnenbak. Onze hulpmensen kunnen dan een beetje zien wat iedereen kan en dat is gemakkelijker om de rest van het programma in te vullen. 's Middags hebben ze in groepjes een buitenrit gemaakt en 's avonds is er gevoltigeerd met Lizzy en Okkie. Daarna zag ik, dat ze in de kantine een film hebben gekeken.De dag was dus goed gevuld. Ze zullen wel lekker geslapen hebben.

Maandag 6 juli 2015

Beetje wind, droog ,wisselend bewolkt en 22 graden.
Hallo, ik ben Vosje en woon op het moment bij de binnenbak tussen Nushky en Misty.Door alle wisselende zomergastpaarden woon ik dezer dagen overal en nergens. Dat krijg je ervan als je met iedereen goed kunt opschieten. En ik moet zeggen, dat die afwisseling best leuk is. Je spreekt nog eens andere collega's en kijkt weer naar andere aspecten van dit bedrijf.Waar ik nu sta zie ik bv.veel lessen voorbijkomen. Beginnerslessen, lessen voor gevorderden , privelessen plus ponyvoetbal,springles, voltige enz. enz. Het is hier in ieder geval nooit saai.

Zondag 5 juli 2015

Niet meer zo superheet, maar toch nog warm genoeg hoor !
Ik had nog niet verteld,dat ik inmiddels weer verhuisd ben. Mijn box in de grote stal is namelijk "ingepikt"door Bo.Dat is een geleende gastpony, die ons medewerkersteam komt versterken gedurende de ponykampen. Het lijkt een aardig dier en ze zei, dat ze er heel veel zin in had.
Ik woon dus die tijd samen met Lizzy in de reservestallen bij de kleine paddock. Onze mensen hadden een beetje twijfel of Lizzy en ik wel goed genoeg met elkaar op zouden kunnen schieten om in vrede  zo dicht bij elkaar te kunnen staan . Maar, omdat we dezelfde kleur hebben hebben ze het toch maar geprobeerd.En ze hadden gelijk.Als schimmels onder elkaar kunnen we prima samen door 1 deur. Het was onze mensen al eerder opgevallen, dat paarden en pony's met dezelfde kleur vaker goed met elkaar kunnen opschieten dan paarden en pony's met verschillende kleur. Het klinkt vreemd, maar het is wel waar.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Paarden

Zaterdag 4 juli 2015

Bloedheet. Al stond je stil dan nog brak het zweet je uit. Wat waren we allemaal blij, dat we vandaag niet hoefden te werken !. Maar dat gold niet voor onze hulpmensen. Die hebben behoorlijk afgezien.Er moest natuurlijk wel worden uitgemest, onze hooinetten moesten worden gevuld en opgehangen en we moesten toch ook allemaal in en uit paddocks en weiden worden gebracht. We zijn er vandaag trouwens korter in geweest dan anders, omdat het zelfs daar te warm voor was.Gewoon rustig op stal staan hooi te kauwen was nog net uit te houden.
Maar vanmiddag dook er plotseling een groepje vrijwilligershulpmensen op en weten jullie wat die engeltjes kwamen doen ?? Die hadden vernomen, dat de kantine nog moest worden schoongemaakt en klaargemaakt voor het eerste ponykamp, dat maandag begint. En dat hebben ze dus gedaan...Super ! Dank jullie wel !

Pagina: «  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement