Het Dagboek

Zaterdag 14 maart 2015

Zwaar bewolkt en een ijskoude wind.Echt niet grappig voor de mensen. Ikzelf had nergens last van hoor. Wij paarden en pony's kunnen heel goed tegen de kou.
Vanmorgen heeeel vroeg hoorde ik het rolhok van het erf af rijden. Daar stond dus onze Bijou in op weg naar de Nederlandse Indoordressuurkampioenschappen ergens in een plaats, die Ermelo heet.Ze had verteld, dat ze pas tegen 11 uur aan de beurt was, maar dat tussen half 8 en 8 uur iedereen de baan mocht verkennen.Onze mensen hadden bedacht,dat dat toch wel een goed plan was, omdat Bijou tot nu toe nog niet veel vreemde binnenbakken compleet met witten hekjes en bloemstukken op alle mogelijke en onmogelijke plekken, had gezien.Dus dat was vroeg opstaan voor iedereen.
Toen ze , heel veel later, terug kwam vertelde ze, dat daar heel veel nieuws en geks te zien was geweest,maar dat Aniek kennelijk niet bang was en dat ze dus had besloten om zich er ook maar niet druk over te maken en gewoon haar werkje te gaan doen.Iedereen was heel tevreden , want ze was dan dit keer weliswaar geen eerste geworden, maar ook lang geen laatste. En dat is dus best wel knap als je al zo gauw mag starten op zo'n groot evenement, waar alleen de besten uit het hele land aan mee mogen doen. Super ! We zijn allemaal trots op hen allebei.

Byou in Ermelo

Vrijdag 13 maart 2015

Wisselend bewolkt en berekoud.
Nushky had het idee om een mailtje te sturen naar onze zwaluwen in Afrika dat ze zich vooral niet moeten haasten om deze kant op te komen.Alle nesten hier in de binnenbak en in de ster- en silostal zullen immers tegelijk met het hele dak worden weggehaald.En het zou toch heel erg jammer zijn als er dan eitjes of kleine vogeltjes in zouden zitten. Na 19 april zal de ergste troep wel zijn opgeruimd en kunnen ze hun gang wel weer gaan.Goed idee toch..

Donderdag 12 maart 2015

Wisselend bewolkt. Weinig wind. 2 graden.
We hebben op het ogenblik op sommige dagen wel 4 stagemensen. Het werk komt dan sneller af en dus blijft er tijd over voor andere dingen. Vanmiddag zagen we, dat Lizzy aan het werk werd gezet als voltigepony. En de dames hadden zo te zien dikke lol.

Voltige Stage

Woensdag 11 maart 2015

Eerst mist, later beetje zon,maar niet meer dan 4 graden.
Ik zag, dat er 's avonds behoorlijk wat mensen de kantine in gingen. Misty zei, dat ze kon zien, dat er weer een mens met een wiebelstoel (flexchair noemen ze het) was, die onze rijmensen leerde wat wij als paarden voelen als ze op ons zitten. Dat schijn je dan te kunnen zien op een scherm. Daarna mochten ze te paard proberen om het geleerde in praktijk te brengen.

Flexchair

Kleo deed ook mee en ze zei, dat ze heel blij was om te zien, dat het rijmens, dat haar rug vanmorgen heel snel en tamelijk onvrijwillig had verlaten, vrolijk meedeed met het wiebelgedoe. Ze had zich dus geen zeer gedaan en dat was heel fijn om te constateren. Ze had zelfs een leuk plaatje meegebracht van dit gebeuren. Lachen toch...!

Kleo en Wilma

Dinsdag 10 maart 2015

Rustig zonnig en fris weer.
Buurvrouw Amber was een beetje aangeslagen.Ik had wel gezien, dat ze uit haar box was gehaald, maar had niet begrepen, dat de tandartsen er waren en dat ze dus naar het hol van de leeuw, in dit geval de box van Tico was gebracht  voor haar jaarlijkse gebitscontrole. Iedereen hoopt dan natuurlijk, dat er dan niets hoeft te gebeuren en er zijn inderdaad een stuk of 5 bekeken ,die weer weg mochten zonder behandeling. Maar die arme Amber was dus wel het haasje. Maar ja, dan heb je het maar weer gehad en ik weet zeker, dat ze morgen heel blij is, dat het weer zo lekker makkelijk eet. Voorlopig staat ze nog een beetje suffig te kijken, want de verdoving is kennelijk nog niet helemaal uitgewerkt.

Tandarts

Maandag 9 maart 2015

Hallo, hallo, ik ben Jorik en ik woon bij de binnenbak naast Amber.
Vanmorgen stond ik in de paddock toen ik een heel groot machineding zag aankomen. Het paste maar net door de doorgang naar de weiden.Ik was heel benieuwd wat dat ding nu weer ging doen en ik hoefde niet lang te wachten. Zodra het door de wei begon te rijden kwam er aan de achterkant een grote wolk witte troep uit. Voordat je het wist was alles bedekt met poeder. Misty, die toevallig ook in de buurt stond, zei, dat het kalk was. Er zal volgens haar dus teveel mos in het gras zitten en dat komt dan weer, omdat de grond te zuur is geworden. En die kalk zorgt er dan voor, dat het minder zuur wordt, waardoor er weer meer gras groeit. Goed plan...Wij zijn dol op gras en mos is niet lekker.

Kalk

Zondag 8 maart 2015

Onbewolkt. Eerst frisjes,, later door de stralende zon heerlijke temperatuur. Lente...!
Opnieuw wedstrijd. Het was heel gezellig op het terrein en er is heel goed gereden. Alle deelnemers, ook gisteren ,hebben namelijk een winstpunt gekregen ( wat betekent, dat ze in de proef, die ze hebben gereden minimaal voldoende hebben gepresteerd). Daar zijn we allemaal best trots op.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jorik.

Wintercompetitie

Zaterdag 7 maart 2015

Licht bewolkt, windstil meer dan 10 graden.
Vandaag was de tweede wedstrijd van de wintercompetitie.Ik was helemaal in vorm, want ik heb lekker en met mijn eigen mens en met mijn bijrijdmens een winstpunt in de F6 gekregen. We zijn allemaal goed bezig,,,,Joepie.

Vrijdag 6 maart 2015

Zwaar bewolkt, droog, windstil.
Buurvrouw Venice is vandaag weer eens naar een wedstrijd geweest. Dit keer had ze net geen winstpunt. jammer hoor.Maar ze had alles bij het losrijden lang niet meer zo eng gevonden als de vorige keer, dus dat is op zich al een winstpunt. En weet je wat. Ze had waarachtig een 7 voor het halthouden en dat is nog nooit vertoond. De vorige keren was het altijd wat wiebelig vanwege de spanning en nu lekker niet. Zij en haar mens waren dus toch heel tevreden. En daar gaat het om...!

Donderdag 5 maart 2015

Wisselend bewolkt. Af en toe een piepklein spatje.
Begin van de middag zagen we Sandra, Monique en het voermens van het erf af gaan en ze kwamen niet terug. Toen het voertijd was verscheen Twan met een briefje in zijn hand en toen wisten we meteen hoe laat het was.Wel voer, maar niet van het voermens. Ook goed. Hebben is hebben en krijgen is de kunst.
BB vertelde trouwens, dat onze mensen naar een soort bijeenkomst waren waar werd uitgelegd hoe het nieuwe ruiterbewijs in elkaar stak. Ze waren overigens bepaald niet te laat. Ze stonden tenminste om 3 uur verbaasd te kijken waar nou toch de andere 147 deelnemers waren verstopt. Nou, heel gemakkelijk...ze waren er niet. Het bleek pas om 4 uur te beginnen. Kan gebeuren toch ! Gelukkig was de dag wel goed en dat viel dan weer mee. Het was in ieder geval wel leuk en ze zijn van plan om zo'n opleiding voor het buitenrijden ook hier te organiseren.

bijeenkomst Bijeenkomst

Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement