Het Dagboek

Zondag 29 december 2013

Wisselend bewolkt, soms zon.
We hadden ons eigenlijk wel verheugd op een buitenritje, maar niks hoor.Er werd geen aanstalten gemaakt om te vertrekken. We hoorden zeggen, dat het buiten te gevaarlijk was vandaag. En nu ze het zeiden snap ik toch wel wat ze bedoelen. Zo af en toe, juist als je nergens op verdacht bent, klinken er keiharde knallen, terwijl er geen bliksem bij is.Ze hadden het over vuurwerk, maar waarom dat dan nu moet worden afgestoken snap ik eigenlijk niet en ik ben niet de enige.Onze mensen zijn er in ieder geval niet blij mee.Overbuurman Ferron vindt het zelfs zo eng, dat hij bij iedere klap zowat opstijgt. En dat is ook weer overdreven. het doet tenslotte geen zeer. Maar hij is nog jong en zal datook nog wel een keer leren begrijpen. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 28 december 2013

Droog, af en toe zelfs een zonnetje en de wind had ook vakantie.
De normale gang van zaken is een beetje ontregeld.Mensen,die op zaterdag altijd les hebben komen niet . Anderen, die normaal nooit komen ( ze noemen dat toeristen ) zijn er opeens wel.Maar het geeft niet. Al met al hadden we gewoon een gezellig drukke dag.

Vrijdag 27 december 2013

Weer een heel veel regen en windstil.
Gisteren was kennelijk de stilte voor de storm, want vanmorgen was het juist veel drukker dan normaal. Er bleek een kampdag voor rijkinderen te zijn en dan weet je het wel."De hele dag gepoetst en geknuffeld worden en allerlei leuke spelletjes doen,"zei Okkie verheugd toen hij dit ontdekte en Olleke en Dp zagen het ook wel zitten.Jammer, dat ik te groot ben om daaraan mee te kunnen doen.Ik zag ze tussen de middag gezellig met zijn allen eten in de kantine en aan het eind van de dag waren ze heel druk met een soort speurtocht/quiz over het hele terrein. Leuk hoor !
Kampdag 1 Kampdag 2 

Donderdag 26 december 2013

Bewolkt, windstil, tegen de 10 graden (nog steeds boven nul).
Tweede Kerstdag. Alweer niets te beleven. Nou ja, een beetje vakantie is ook wel leuk.

Woensdag 25 december 2013

Nog wel af en toe regen, maar bijna geen wind meer.
Vandaag schijnt het een zondag te zijn, hoewel het eigenlijk woensdag heet. In plaats van de rijmensen en rijkinderen, die ons normaal de hele dag bezig houden kwamen immers alleen de zondagse hulpmensen opdagen. 's Morgens hebben ze geholpen met alle werkjes, die gedaan moesten worden en 's middags hebben ze zelf gereden.Ik hoorde, dat het eerste Kerstdag was. Vandaar.

Dinsdag 24 december 2013

Voor de afwisseling heel veel wind en heel veel regen. En niet eventjes.Nee hoor. Non stop, de hele dag.
Met mijn geopereerde oog gaat het goed. De mist begint weer wat op te trekken en er hoeft niet meer zo vaak gedruppeld te worden. Ik heb ook tot nu toe geen ontsteking meer gehad, dus het lijkt niet verkeerd.

Maandag 23 december 2013

Lente !
Ik ben Nicky en woon langzamerhand al heel wat jaartjes in de nieuwe stal, ex varkensstal.Vroeger heette het hier namelijk varkensstal. Dat komt ,omdat er heel lang geleden ook echt varkens in hadden gewoond.Maar sinds 1974 was er al geen varken meer in te bekennen, omdat de voormalige varkensboer toen had besloten om voorgoed naar ergens heeeel ver weg te gaan (ik geloof, dat ze dat emigreren noemen) en de tegenwoordige eigenaren, onze mensen dus,alleen maar van de paarden waren. Maar de naam is toch tot zo'n 3 jaar geleden altijd "varkensstal"gebleven. Toen uiteindelijk deze varkensstal steeds schever zakte, wat niet zo raar is voor een gebouw, dat ongeveer 200 jaar geleden was gebouwd,hebben ze het ding omver getrokken en maar meteen een hele nieuwe neergezet.En daarom heet het nu dus de nieuwe stal, hoewel mensen,die hier al lang komen zich nog geregeld vergissen. Als je wilt weten hoe de oude varkensschuur er uit heeft gezien en hoe hij kapot is gemaakt moet je maar eens kijken bij fotoalbum op www.eik.nl. Daar kun je meteen ook de bouw van de nieuwe stal zien. Wij zijn in ieder geval heel blij met ons nieuwe onderkomen. Veel licht,lucht en ruimte. Hoewel ik eerlijk moet zeggen, dat de oude stal ook wel heel gezellig was.

Zondag 22 december 2013

Wisselend bewolkt, paar buien en de wind is weer vertrokken.Toch fijn weertje voor een buitenrit en dat hebben we dan ook gedaan. Lekker een frisse neus halen in het bos vinden wij echt geen straf.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky

Zaterdag 21 december 2013

Wisselend bewolkt en heel veel wind, op het stormachtige af.Dus toch...We hadden het goed aangevoeld.
's Avonds zagen we Sandra, Remco, Bartje en Ingrid langskomen en allemaal in de auto stappen.Ze zijn haast nooit allemaal tegelijk weg, dus we vroegen ons af waar ze nu weer zo nodig naar toe moesten. BB had haar oor te luisteren gelegd  en wist te vertellen, dat een paar dorpen verderop een soort feestavond voor friese paarden was, waar ook een zekere Brandus gehuldigd zou worden."O ja," zeiden Orlando en Jasmijn tegelijk. Die kennen we heel goed.Het is een beeldschone en heel aardige friese dekhengst,die hier lang geleden een tijd heeft gewoond. Sandra trainde hem namelijk voor zijn eigenaar en ze moest hem uitbrengen op concoursen totdat hij Z dressuur zou zijn met winstpunten.Hij zou dan het sportpredicaat krijgen en dat schijnt heel belangrijk te zijn voor een dekhengst Op het moment, dat hij hier kwam was hij al wel verrichtingskampioen met het hoogst aantal punten ooit ( en al zo beroemd, dat er 1 miljoen gulden voor hem was geboden en dat is geen grapje...)maar onder het zadel was hij nog grasgroen.Er was dus voor Sandra werk genoeg aan de winkel. Maar het is allemaal prima gelukt en ze is, na vanaf de L alle klassen vlot doorlopen te hebben keurig op tijd geeindigd met de begeerde winstpunten in de Z dressuur. Helaas was het toen tijd voor afscheid, want Brandus moest zijn carriere voortzetten als koetspaard voor de sjees. En ja hoor..Ook daar maakte hij de blitz. Toen hij uiteindelijk Nederlands kampioen was geworden is hij volledig de dekdienst in gegaan. Het leuke is nu, dat hij vandaag gehuldigd is,omdat hij preferent is verklaard.  "En wat mag dat dan wel wezen ?"vroegPjotr nieuwsgierig. Als ik het goed begrepen heb is dat een zeldzame onderscheiding, die dekhengsten krijgen als ze uitzonderlijk veel nakomelingen hebben geleverd,die zelf ook super goed hebben gepresteerd in de sport en de fokkerij.Het bijzondere is ook nog, dat de meeste hengsten,die die onderscheiding krijgen op dat moment allang in de paardenhemel zijn. En onze Brandus stond er op zijn 21e jaar in hoogst eigen persoon nuchter bij te kijken. Toch heel leuk. Of niet soms ??
Brandus 

Vrijdag 20 december 2013

Zwaar bewolkt en inderdaad steeds meer wind.
De bomen om onze weilanden zijn inmiddels allemaal kaal. Het is net of er ieder jaar meer bladeren af komen.Er ligt nu een dik pak en dat zal toch weg moeten.Waar zoveel blad ligt gaat ons gras dood en dat kan nooit de bedoeling zijn.Onze mensen waren dan ook blij, toen een van de rijmensen spontaan met een bladblaasding verscheen en vol goede moed een begin maakte met het opruimen van de troep.Een goed begin is het halve werk, maar de rest moet ook nog. Dus als iemand zich geroepen voelt om daarbij een handje te helpen,zouden wij dat heel fijn vinden. Er gaat tenslotte niets boven lekker sappig meigras, maar dat moet er dan wel zijn in mei.
Bladeren ruimen 

Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement