Het Dagboek

Dinsdag 28 juli 2015

's Morgens hoosbuien, later in de middag droog en veel wind.
De rijkinderen van het 4e kamp zijn gisteren gearriveerd. Tot nu toe hebben ze nog niet zo'n mooi weer. Gelukkig hebben we een fijne binnenbak, waar gereden en gespeeld kan worden.
Ze hebben dus maar een dressuurwedstrijd gehouden en wij zaten niet verlegen om werk. Ik heb in ieder geval mijn beste beentje voorgezet, want ik ben dol op wedstrijden.
's Avonds was het weer zo opgeknapt,dat de geplande buitenrit gewoon door kon gaan. Ook leuk.

Maandag 27 juli 2015

Overdag regenachtig.15 graden, maar 's avonds droog.
Ik ben Sunshine en woon in de nieuwe stal, op het moment achteraan links. Het is heel gezellig. We wonen hier namelijk met z'n tachtigen. Maar dat is maar een schatting hoor.Het kunnen er best meer zijn. En als ik het zo bekijk zal het niet lang meer duren of er komen nog een stuk of 20 bij. Jullie snappen inmiddels natuurlijk wel, dat ik praat over de normale 10 paarden en pony's plus de boerenzwaluwen (waarvan gezegd wordt, dat ze zeldzaam worden...! ) hoog boven ons. Die maken met zijn allen een heleboel herrie en dat klinkt heel vertrouwd, maar ik ben ietsje minder te spreken over alles wat ze laten vallen. Ik heb gelukkig de mazzel, dat een heleboel poep net op mijn hek valt en niet in mijn stal. Maar mooi is natuurlijk anders.

Zondag 26 juli 2015

Overdag droog, vaak zon, weinig wind. 18 graden. Het was moeilijk te geloven, dat er echt zo'n noodweer was geweest, maar als je naar buiten keek zag je toch hier en daar wel wat spullen en takken liggen, die daar niet horen. Maar als je dan verneemt , dat er overal bomen zijn omgewaaid en tenten zijn weggeblazen hebben onze beschermengeltjes toch wel een complimentje verdiend. Onze grote tent staat er nog en heeft zelfs helemaal niets geleden.En er is weliswaar een boom omgewaaid, onze appelboom in wording, maar die staat allang weer overeind.
Het voermens heeft de bloemetjes buiten gezet en die zijn natuurlijk ook nog heel. Je hoort hier dus niemand klagen. Ikzelf ben nog meegeweest op een buitenrit en nu is de week alweer om. Ik geef de pen aan Sunshine.

Storm Storm

Zaterdag 25 juli 2015

Eerst normaal rustig weer, maar na de middag aanwakkerend tot een echte storm met een sausje van heel erg veel regen.Bijou had verteld, dat ze vandaag lekker weer naar een dressuurwedstrijd zou gaan, maar toen onze mensen het weerbericht hadden gehoord , dachten ze daar toch even anders over.Maar , wat een mazzel...'s morgens toen ze weg zouden moeten was er nog steeds niets  mis met het weer  Het buienradarding scheen ook gezegd te hebben, dat dat hier ook nog een paar uur zo zou blijven .Ze hebben toen besloten om wel erheen te gaan, maar dan ook zo gauw mogelijk weer terug. En zo is het dan ook gegaan. Het rolhok kwam keurig net voordat de storm losbarstte het plein weer op.Bijou stapte er blij uit en had dit keer de tweede prijs in de Z bij zich. Hebben is hebben en krijgen is de kunst.

Bloembakken Bloembakken
Inmiddels hadden de mensen alle luiken en ramen dicht gedaan. Het voermens had alle bloembakken,die verplaatst kunnen worden ergens onder dak gezet en de touwen, waar onze ponykamptent mee vast zit waren nog eens extra nagekeken.Ondertussen was het midden op de dag en stonden wij nota bene allemaal binnen.Balen...want dat zijn we niet gewend. Maar toen het dan echt serieus begon te spoken vond ik het stiekum toch wel heel prettig om gewoon in mijn eigen stal te staan in plaats van ergens buiten, waar takken en allerlei ander spul door de lucht vloog.

Vrijdag 24 juli 2015

Overdag zwaar bewolkt, tegen de avond regen.
Het was de laatste dag van dit ponykamp.'s Morgens was er naast het opruimen en het bij elkaar zoeken van ieders spullen, springles en 's middags, na de aankomst van de ouders en andere ophalers, een springwedstrijd.Toen, na de uitslag van deze wedstrijd, iedereen naar huis was vond ik het best stil overal. En eerlijk gezegd miste ik mijn poetsdames.

Springen Instructies

Donderdag 23 juli 2015

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Vandaag waren er allerlei activiteiten.In de binnenbak leerden Okkie en Twan kinderen mennen.
Misty was in de buitenbak en de kinderen daar werd verteld hoe ze het voor elkaar zouden kunnen krijgen om haar netjes aan een touw om zich heen te laten lopen. Ze schijnen dat longeren te noemen. Ik vind trouwens, dat Misty er voor een hoogbejaarde pony (30 plus) fantastisch uitziet. Of niet soms ?
Verder waren er ook nog een paar buitenritten waar ik ook aan mee mocht doen. Niemand verveelde zich dus.

Twan Longeren

Woensdag 22 juli 2015

Wisselend bewolkt en droog.22 graden.
De ponykampkinderen zijn inmiddels aardig "ingewerkt".'s Morgens na het ontbijt moet iedereen het hooinet van haar verzorgpony/paard vullen en daar zijn ze hartstikke druk mee. maar vele handen maken licht werk. We krijgen dus mooi allemaal op tijdonze dagelijkse portie hooi/voordroogkuil aangeleverd. Waarvoor onze hartelijke dank.

Ponykamp hulp Ponykamp hulp

Dinsdag 21 juli 2015

Zonnig en droog, 25 graden en veel wind. Overal in de buurt zijn de boeren weer aan het hooien. Ze hebben er geweldig goed weer bij en de wind waait de lucht van drogend gras geregeld deze kant uit. Lekker!
Gisteren zijn de rijkinderen van ponykamp 3 aangekomen en zo te zien voelen ze zich hier al helemaal thuis. Ik ben uiteraard weer verzorgpaard. En verzorgd wordt ik...Er springen geregeld wel een stuk of 5 poetsfanaten om mij heen, dus jullie begrijpen hoe beeldschoon ik er uit zie deze dagen. Niet verkeerd toch ?

Maandag 20 juli 2015

Zwaar bewolkt en af en toe een beetje motregen.
Ik ben BB en woon in de grote stal helemaal achteraan links.Ze noemen mij het wandelend nieuwsblad, omdat ik door het raampje in mijn stal in de woonkamer van Sandra en haar familie kan kijken en ook kan horen waar zij het over hebben. Dit laatste weten zij natuurlijk niet, maar het is wel zo.En daarom weet ik dus altijd als eerste wat het laatste neuws is. Best wel gemakkelijk !
Toen ik vanmorgen op weg naar de wei langs de plek kwam, waar Hans al een poosje aan het knutselen is kon ik mijn ogen haast niet geloven.Zo uit het niets staat daar opeens een mooie voorgevel van de nieuwe berging, die ze daar graag willen hebben in plaats van het oude wrakke afdak met asbestplaten, dat is afgebroken en weggegooid. En ik geloof waarachtig, dat het dak er ook al op zit.Super !

Nieuw afdak Nieuw afdak

Zondag 19 juli 2015

Wisselend bewolkt en 's nachts weer eens regen.
Vandaag alleen een paar privelesjes en verder dolce far niente, oftewel het zalig nietsdoen. Prima als voorbereiding voor weer een drukke kampweek.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB

Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement