Het Dagboek

Vrijdag 22 februari 2013

's Nachts meer vorst dan was verwacht en overdag ook nog.
Don was vanavond weggegaan in zijn rolhok en toen hij terug kwam stapte hij niet gewoon uit, nee hij zweefde ongeveer. "Zien jullie wel, dat mijn voorspelling is uitgekomen"riep hij blij. Ik heb vandaag niet 1, maar zelfs 2 prijzen gewonnen. De 5e en de 7e.Hijzelf en natuurlijk ook zijn mensen zijn beretrots.En dat mag ook wel. want zoiets komt niet uit de lucht vallen. Er wordt iedere dag hard voor getraind.Wordt vervolgd.
Omdat het vakantie is was er vandaag ook een kampdag.We zijn weer de hele dag gepoetst, verwend en vertroeteld en de kinderen hebben natuurlijk ook gereden. Ik geloof, dat ze veel hebben geleerd.

Donderdag 21 februari 2013

Windstil somber weer met temperatuur om het vriespunt.
Ik sprak vandaag Kalle , de hond van Theo,en die vertelde , dat zijn mens in de werkplaats heel druk was om weer eens iets nieuws te timmeren. Kalle snapte nog niet goed wat het moest worden, maar het kreeg een heleboel vakjes. De tijd zal het leren.
Stal de Eik

Woensdag 20 februari 2013

Vannacht stevige vorst, maar gelukkig scheen de zon lekker warm en ontdooide de grond wat, zodat we 's middags onze paddocks weer konden gebruiken.

Dinsdag 19 februari 2013

Ver boven nul, maar volgens de mensen zal dat helaas niet zo blijven. Jammer hoor.
Vanmorgen zag ik Marielle, onze osteopathe weer eens aan komen lopen.Ze ging Venice behandelen en onze BB bekijken of hij een behandeling nodig had. BB is hier nog niet zo lang en zij was nog niet gecheckt. En ja hoor, ze was aan de beurt.Marielle is een hele tijd met haar bezig geweest en BB vond het hartstikke lekker zei ze later. Nu heeft ze een week vakantie en kan dan over een week weer als nieuw aan het werk.
Stal de Eik

Maandag 18 februari 2013

Geen vorst meer en ook geen wind. Fijn.
Ik ben Olleke. De laatste tijd woon ik letterlijk en figuurlijk samen met Okkie in de duobox in de nieuwe stal.Super gezellig. We kunnen elkaar lekker kriebelen en met elkaar kletsen. Ruzie over eten, drinken en uitkijken kunnen we niet krijgen. We hebben immers allebei aparte voerbakken, zelfdrinkers en buitenluiken. Goed geregeld.Bovendien kunnen we ook niet bij elkaars hooi, omdat daar onze halzen net te kort voor zijn. En dat is maar goed ook. Wij zijn namelijk allebei echte vreetzakken en dat zou nog wel eens een verschil van mening over mijn hooi/ jouw hooi kunnen geven. "Zelfkennis is het begin der ware wijsheid ",heeft eens iemand gezegd. Ik ben dus best wel wijs. Toch !

Zondag 17 februari 2013

Vannacht jammer genoeg toch weer een beetje vorst,  maar overdag droog, zonnig ,windstil en boven nul. Super !
Toet vertelde, dat ze hadden gelachen om het voermens.Die was vanuit huis de stal binnengelopen en had verontwaardigd gezegd, dat het toch wel de limit was om via facebook te moeten ontdekken waar je das was gebleven. Die was dus inderdaad niet meer op de plek, waar ze hem had achtergelaten, maar was te zien om de hals van Pjotr op een foto, die geplaatst was op dat facebook. En toen werd het ding ook wel terug gevonden, kennelijk weggelegd op de picknicktafel buiten. Toch mooi, dat dingen hier geregeld weg raken, maar nooit voor altijd.
Vanmiddag was het beredruk op het plein en in de stallen. Er was een rijkind,dat voor school de opdracht had om een evenement te organiseren, bezig om met een heleboel helpmensen een leer en poetsmiddag voor een hele stoet kinderen te houden.De kinderen leerden verdeeld in groepjes hoe je ons moet poetsen, hoe ons tuig in elkaar zit enz. enz. En ze mochten ook om de beurt een paar rondjes om de boom maken op Okkie en Olleke en Lizzy.Lizzy zei, dat ze het best een leuke afwisseling vond op de zondagmiddag.Hopelijk hebben die organiseerkinderen een heel mooi cijfer voor hun evenement gekregen.
Stal de Eik Stal de Eik 

Zaterdag 16 februari 2013

Droog en ver boven nul. Voorjaar ?
De mensen liepen te puffen in hun dikke jassen. Het voermens had het zo warm gekregen,dat ze haar das tijdens het voeren had afgedaan en neergelegd in de grote stal. Maar 's avonds liep ze overal te zoeken, want ze wist zeker waar ze het ding had neergelegd en daar was het dus niet meer. Er werd een beetje meewarig gekeken, want het voermens is niet meer zo piep (zacht uitgedrukt) en men dacht, dat ze gewoon vergeten was, waar ze de das had gelaten. Maar ze kon zoeken wat ze wou. De das was weg en bleef weg.

Vrijdag 15 februari 2013

Somber weer en behoorlijk boven nul. Zelfs 's nachts geen vorst meer.We kunnen het niet erg vinden.

Donderdag 14 februari 2013

Eerst droog,maar eind van de middag begon het te sneeuwen en het hield niet meer op. Al gauw lag er weer een dik pak en begon de telefoon te gaan met afmeldingen van rijmensen,die normaal met een eigen paard in een rolhok hier naar de les komen. Ze waren bang, dat dat in de glibber niet goed zou komen en daar kan ik me wat bij voorstellen. Omdat het inmiddels ook niet meer vroor was het al gauw een dikke natte smurrie. Ook de rijmensen,die altijd van ver komen zagen het niet zitten om zolang in de auto te zitten met het risico, dat het weer nog slechter zou worden. Sandra had dus een erg rustige avond.

Woensdag 13 februari 2013

Windstil, beetje wolken, beetje zon. Rond het vriespunt.
Ik loop iedere dag met Misty in de springwei op zoek naar nog wat eetbaars, maar dat valt reuze tegen. Er staat gras genoeg, maar het smaakt niet meer echt lekker. Nou ja, om wat op te kauwen is het goed genoeg en je hebt mooi wat te doen.

Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement