Het Dagboek

Maandag 22 augustus 2011

's Morgens zon en een klein beetje wind.Het kon slechter .
Hoi, ik ben Twingo, je weet wel, klein, maar dapper !" Of klein, maar donders stout,"zei buurman Bill. Flauw hoor. Net alsof hij altijd zo braaf is.Nou ja, er moet toch een beetje leven in zitten, toch !
Vanmorgen zagen wij de auto van de dierenarts het plein op rijden.Lang niet gezien, die brave man. Het is toch nog geen inentingstijd ?Maar nee, het bleek te gaan om Venice, een van onze gastpaarden. Ik hoorde, dat ze in de paddock had gestaan en zo dom was geweest om met haar achterbeen hard uit te halen naar een vlieg of zo. Toen was ze met dat been in het hek terecht gekomen.In plaats van haar verstand te gebruiken en dat been er rustig weer vandaan te halen ging ze als een idioot aan het trekken. Daar is het been wel van los gekomen, maar het is er niet beter van geworden. De vellen hingen er bij.Vandaar dus de komst van de dierenarts.Hij heeft de boel weer aan elkaar geplakt en netjes ingepakt. Ze liet alles gelaten over zich heen gaan onder invloed van een spuit met rustigmaakspul. Toen kwam er nog een spuit met ontstekingsremmend spul achteraan en kon ze worden afgevoerd naar haar stal om haar stommiteit te overpeinzen.Het is wel een geluk, dat ze volkomen normaal met dat been kan lopen. Er zijn dus waarschijnlijk geen pezen of spieren beschadigd en het zal allemaal wel met een sisser aflopen.

Zondag 21 augustus 2011

Op een paar spatjes na de hele dag droog. Later zelfs bloedheet, meer dan 30 graden ,en nog windstil ook.Een paar van mijn stalgenoten zijn 's morgens op buitenrit geweest en de rest kon recreeeren in weiden en paddocks. Niet verkeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Twingo.

Zaterdag 20 augustus 2011

Meestal droog en zo'n 20 graden. Prima weer. We waren er allemaal blij mee. En ik ben helemaal tevreden, want mijn been is weer beter. Ik voel tenminste niets meer als ik loop.Blij toe, want dat niets doen vind ik helemaal niet leuk. Ben benieuwd wanneer mijn mens ook vindt dat ik weer wat mag doen. Ze zijn hier namelijk erg pietluttig als ze denken, dat we iets mankeren. Je wordt er soms niet goed van. Maar ze hadden dit keer zelf meteen al gezegd, dat het waarschijnlijk maar een kleinigheid was. Ik heb dus goede hoop, dat ik nu de narigheid wel weer gehad heb.

Vrijdag 19 augustus 2011

Overdag wisselend bewolkt en meestal droog
Het was alweer de laatste kampdag van deze week en alle paarden en pony's hebben zich uitgesloofd om de kinderen te helpen hun ouders een beeld te geven van wat ze zoal hebben gedaan deze week.
De tent is weer leeg en klaar voor de volgende groep.

Donderdag 18 augustus 2011

Somber. 's Middags weer wat regen en...'s avonds helaas ook. Dus voor de vierde keer op rij geen kampvuur.Ik hoorde zeggen, dat ze dat in de 37 jaar, dat ze hier ponykampen houden, nog nooit hebben meegemaakt.En dat terwijl er langzamerhand heel veel sprokkelhout in de bosrand ligt te wachten om opgestookt te worden. Jammer hoor !
De ponymodeshow is dit keer voor het grootste deel zelfs binnen in de nieuwe stal gehouden. Dat vond ik leuk, want ik stond in mijn box op de eerste rang om alles te zien langskomen.

Woensdag 17 augustus 2011

Droog. Af en toe zon, vooral tegen de avond,en zo'n 24 graden.
Heerlijk, zo'n paar dagen zonder regen.De buitenbak is zelfs weer helemaal drooggevallen en de bodem is daar zelfs super. Ik mag er nog steeds alleen naar kijken, want ik sta immers op rust. Maar ik mag gelukkig wel weer naar de wei en dat scheelt een heleboel.

Dinsdag 16 augustus 2011

Wisselend bewolkt en droog, Ik ben de laatste 14 dagen trouwens niet goed te pas. Ben een beetje kreupel en weet niet hoe dat gekomen is.Waarschijnlijk uitgegleden in de wei. Het lijkt niet zo ernstig en daarom denkt iedereen, dat ik wel gauw weer beter zal zijn.Ik hoop, dat ze gelijk hebben, want ik liep net weer zo lekker.

Maandag 15 augustus 2011

Voor de afwisseling de hele dag droog.
Ik ben Zazou en woon in de nieuwe stal naast Nicky en een tijdelijke gast, Puck genaamd.Puck is hier 6 weken om te helpen met de ponykampen, omdat onze Miep nog uit de roulatie is.Daarna wordt een nieuw mens voor haar gezocht. We zouden haar allemaal graag hier willen houden, want zij doet het hartstikke goed. Maar ja, dat gaat dus niet gebeuren.Als Miep weer beter is hebben we geen werk genoeg voor haar. maar jammer is dat wel !!!
Gisteren zijn er nog twee gastpaarden aangekomen. De ene mag ook meedoen en de andere is het wedstrijdpaard van een kampleidingmens. Ze heten Sip en Wampie en staan in de voorste paddockstallen.Toet en Olleke,die ook al ontheemd zijn, moesten dus weer plaats maken en wonen nu overdag in de stallen van Milena en Leo,die toch de hele dag niet thuis zijn en 's nachts slapen ze in de achterste paddockstallen. Het is een heel gedoe, maar voor een paar weken is het wel te doen.

Zondag 14 augustus 2011

Gisterenavond is het beginnen te regenen en dat is continu doorgegaan tot vandaag begin van de middag. Geen wonder, dat alles onder water stond.We zouden eind van de ochtend een buitenrit maken, maar ook dat ging niet door.Zelfs als het dan droog was geweest was het afgeblazen hoorde ik, omdat onder deze omstandigheden zelfs het bos te glibberig is om veilig te kunnen draven en galopperen. Jammer, jammer, jammer, maar het is niet anders.
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou.

Zaterdag 13 augustus 2011

Droog en somber weer.
Alle kampkinderen zijn weer naar huis, maar vandaag zijn we aan het werk met de kinderen, die nog of alweer thuis zijn. Zo blijft het werk in de wereld.

Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement