Het Dagboek

Zondag 28 juni 2015

De hele ochtend droog en 's middags alleen een paar spatjes. Ideaal weer voor ons zomerconcours, dat vandaag gehouden werd.Iedereen, die meedeed reed een dressuurproef en een springparcourtje.Mijn mens had gelukkig ook ingeschreven, want ik ben dol op wedstrijdjes.Ik heb dit keer lekker een 4e prijs gewonnen met dressuur en met het springen ben ik ook rondgekomen. Dat was buiten in de springwei en ik vond dat best spannend. maar ik heb er veel van geleerd. En dat is ook belangrijk. Toch ?
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.

Zomercompetitie Zomercompetitie

Zaterdag 27 juni 2015

Veel wolken, maar geen regen en minder wind.
De introductieleskinderen hebben vanmiddag een ritje met Okkie en het rijtuigje gemaakt. Ze moesten natuurlijk eerst helpen met inspannen.Okkie is altijd in voor een ritje, want voor het rijtuig lopen is zijn grote hobby.

Introductie cursus

Vrijdag 26 juni 2015

Wisselend bewolkt en zo'n 23 graden.
Lekker weer en dat was maar goed ook, want het voermens was jarig,zodat er op het terras taart moest worden gegeten. Dat is alle afgelopen jaren gelukt en ook dit keer hadden de weergoden begrepen wat er van hen verwacht werd. Het zag er weer gezellig uit en ze zeiden, dat de taart goed smaakte.
Over verjaardag gesproken. Er was ook nog een verjaardagsfeestje van een van onze rijkinderen. Ze hebben zich vermaakt met voltige,een speurtocht enz. Altijd leuk om te zien

Verjaardag voermens

Donderdag 25 juni 2015

Bewolkt, winderig en 16 graden.
Je houdt het niet voor mogelijk, maar vandaag kon het voermens weer met de tractor de buitenbak in zonder vast te raken. Alles werd weer mooi gelijk getrokken en morgen kan er vast weer gewoon in gereden worden. Let maar eens op.
Vanmorgen was er weer een groep blinde en heel slechtziende mensen van het Looerf op bezoek. Ze zijn allemaal, de meesten voor het eerst van hun leven,te paard gegaan en hebben een leuke ochtend gehad.

Loerf Loerf

Woensdag 24 juni 2015

Vannacht regen. Giga veel regen. Ik heb nog nooit zoveel water in de buitenbak zien staan als vandaag. Het plein stond ook blank, maar dat was na een poosje weer drooggevallen. Dat gold bepaald niet voor de buitenbak. Dat leek net een vijver en bleef een vijver.Dus er moest actie worden ondernomen. Er werd een tonnetje ingegraven net buiten de omheining, de vijverpomp werd er in gehangen en  dat ding heeft zeker 5 uur staan te zwoegen om duizende liters water de sloot in te werken. Het water aan de andere kant van de bak liep niet uit zichzelf die kant op. Daar was dus een greppeltje gegraven naar de sloot en Hans heeft de hele morgen met de bladblazer het  water de goede kant op geblazen. Waar een bladblazer al goed voor is !

Wateroverlast1 Wateroverlast 2 Wateroverlast 3

Dinsdag 23 juni 2015

Buien met heel veel water, winderig en koud.
Ik woon in een box bij de binnenbak naast Jorik en Nushky.Sinds we ons nieuwe dak hebben is er hier een zee van licht.
De zwaluwen zijn ook weer helemaal bekomen van de schrik. Toen ze pas waren aangekomen durfden ze eerst haast niet naar binnen. Toen ze een keer binnen waren zagen ze ook nog, dat ze alles opnieuw moesten opbouwen. Dat valt dan behoorlijk tegen als je moe aankomt en denkt gewoon je oude nest weer in te kunnen duiken.Maar het is allemaal goed gekomen en nu lijkt het hier weer soms net een voliere.
Vanmorgen zat hier een stel vogeltjes van de eerste leg, die net zo'n beetje kunnen vliegen,stijf tegen elkaar aangedrukt op een buis van de sproeiinstalatie te schreeuwen om eten. Papa en mama zwaluw werkten zich uit de naad om de bekkies gevuld te houden. Toen ik goed keek zag ik, dat er 5 naar de ene kant gericht zaten en eentje precies omgekeerd.Wij vroegen ons af of die ene dissident nu het slimste of juist het domste vogeltje was en we kwamen er niet uit.Of die 5 naast elkaar met de snaveltjes dezelfde kant op moesten samen de aanvoer delen en die ene omgedraaide kreeg in zijn eentje alles wat van de andere kant werd aangevoerd, of de ouders sloegen die ene in hun haast  juist over, zodat die helemaal niets kreeg. We waren er net iets te ver van af om precies te kunnen zien hoe het zat. We zullen het dus nooit weten.

Zwaluwen

Maandag 22 juni 2015

Buien en af en toe droog.Hooguit 12 graden.
Ik ben Amber en zo ongeveer de kleinste pony, die hier woont.Omdat mijn eigen mensje niet iedere dag tijd voor mij heeft mag ik meedoen met de echte medewerkers. Ik vind het leuk om iedere dag wat te doen te hebben en iedereen zegt, dat ik al veel knapper ben geworden dan toen ik hier kwam. Niet zo gek natuurlijk, want oefening baart kunst en al doende leert men.

Zondag 21 juni 2015

Bijna de hele dag regen en bepaald niet warm.
Vanmorgen vroeg verschenen onverwacht al onze instructiemensen op het plein. Ik vroeg me af of ze niet zouden weten, dat ze vandaag niet hoeven te werken. maar al gauw bleek, dat ze helemaal niet van plan waren om aan de slag te gaan. In ieder geval niet hier. Ze stapten tenminste met spoed in twee mensenrolhokken en reden weg. D.w.z. ze waren van plan om weg te rijden , maar het is nu een keer zo, dat er op 1 plaats maar 1 rolhok tegelijk kan rijden. Als dan twee rolhokken naar dezelfde plek rijden. De ene achteruit en de andere vooruit, heb je een probleem.Maar gelukkig was de klap niet zo hard en konden ze toch vertrekken. Later hoorden we, dat ze naar de een of andere bijeenkomst waren aan de andere kant van het land om onze rijmensen nog beter te kunnen leren rijden. En ze waren heel enthousiast over wat ze gehoord hadden. Een goed besteedde dag dus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Workshop

Zaterdag 20 juni 2015

Zwaar bewolkt, 12 graden, weinig wind.
De recreantenclub had weer eens een feestje georganiseerd.Thema Hawai of zoiets. Ze zagen er in ieder geval allemaal een beetje merkwaardig uit. Dat scheen erbij te horen.En het kon natuurlijk helemaal niet zonder de groooote koekepan, die dit keer buiten stond tussen de buitenbak en de binnenbak in ,onder een tent. Prettig, dat ze inmiddels hebben begrepen , dat we die walm vlak voor onze neus niet zo'n goed idee vinden. Ze leren het nog wel. Het was in ieder geval een gezellige toestand zo te zien. En na het eten gingen ze een potje bal slaan over een net, dat ze in de bak hadden gespannen. Ze noemden het beachvolleybal. Als iemand van jullie bij ons in de bak ooit een strand heeft gezien hoor ik dat graag. Bij een strand hoort volgens mij altijd water. Maar Lizzy gaf mij ongelijk, want volgens haar was er wel degelijk water in de buurt. Veel te veel water zelfs. "Kijk maar eens in de buitenbak ",zei ze"en ik moet toegeven. Ze heeft wel een punt.

Hawai Barbecue

Vrijdag 19 juni 2015

En ja hoor..De hele nacht regen en niet zo'n beetje. De buitenbak heeft nu dus echt wat je noemt wateroverlast.Jammer, maar niets aan te doen. Gelukkig kunnen ze de vochtigheid in de binnenbak helemaal zelf regelen. Dat wil zeggen: daar regelt altijd 1 persoon ( het voermens)het en dat werkt toch echt beter.

Hemelwater

Pagina: «  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  |  272  |  273  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement