Het Dagboek

Zaterdag 18 juli 2020

Wisselen bewolkt, droog en 25 graden.
Ik ben klaar met het ponykampdagboek van deze week en ik zal maar zo aardig zijn om deze week ook nog maar af te maken.
We hebben vandaag nog wat lesjes gedaan met rijmensen , die niet naar ergens anders toe waren en waren 's middags klaar voor een verder vrij weekend.

Vrijdag 17 juli 2020

Vandaag is helaas alweer de laatste dag ponykamp aangebroken en dat betekent dat alles weer opgeruimd moet worden. De kantine moet weer gepoetst worden alsof er nooit een ponykamp is geweest, de tent moet leeg gepakt worden en de stallen moeten weer cap- en poetskoffer vrij gemaakt worden. Vanochtend was het tijd om te oefenen voor de show die de kinderen ‘s middags gaan doen voor de ouders. Er zijn verschillende dingen die ze kunnen laten zien zoals voltige, zonder zadel rijden en springen en dit hebben ze dan ook met volle overgave geoefend.

Ponykamp vrijdag

Ponykamp vrijdag

Helaas was dit alweer het einde van ponykamp.. Ik vond het super leuk en ik hoorde dat de leiding het ook erg leuk heeft gehad, we hopen dat jullie het nog zo leuk vonden en wie weet tot volgend jaar!

Hoefjes van Bobby

Ponykamp vrijdag

Donderdag 16 juli 2020

Wat gaat de week toch snel, het is namelijk alweer donderdag. Nadat alle slaperige gezichtjes de hooinetten weer hebben gevuld was het tijd voor weer een buitenrit, iedereen ging deze keer te paard. Sommigen gingen door het bos en anderen gingen over de landerijen. Ik mocht met beide groepjes mee en het was weer een leuke rit!

’s Middags was het tijd voor een keuzemoment, en wat dacht je, iedereen wou graag een dressuurles. Nou dat kan snel geregeld worden! Er werden van allerlei moeilijke oefeningen gedaan, maar er was ook tijd voor een spelletje Annemaria Koekkoek. Ik ben hier zelf altijd best wel goed in al zeg ik het zelf, maar sommige van mijn vrienden vinden het maar al te lastig om zo stil te staan.

Ponykamp donderdag

Na het avondeten, patat met een frikandel, kaassoufflé of kroket, was het tijd voor de bonte avond bij het kampvuur. Bij een bonte avond bedenkt iedereen een leuke act, zoals een dansje, een quiz, een toneelstukje of sommige kinderen spelen zelf paard. Van wat ik kon horen vanuit mijn stalletje klonk het als een gezellige avond. Daarna gingen de kinderen alweer de laatste nacht in.

Ponykamp donderdag Ponykamp donderdag Ponykamp donderdag

Woensdag 15 juli 2020

Het is alweer de derde dag van ponykamp en dat kun je langzaam zien aan de koppies van de kinderen die voorbij komen lopen. Vanochtend was het tijd om zonder zadel te gaan rijden. Dit was nog best moeilijk, vooral toen de dames ook nog netjes moesten gaan sturen! Wij pony’s proberen het altijd nog een beetje extra lastig te maken voor de kinderen door af en toe de verkeerde kant op te gaan. Maar iedereen is blijven zitten dus ze hebben het goed gedaan!

Na de les was het tijd dat de kinderen zich allemaal op gingen frissen, op woensdagmiddag gaan namelijk de gewone lessen door en gaan de ponykampkinderen naar het dorp om heel veel lekkere snoepjes en leuke spulletjes te kopen. Ik zag ze allemaal terugkomen met volle tasjes dus ik denk dat het een geslaagde middag was.

Ponykamp woensdag1 Ponykamp woensdag2

Het was al snel tijd voor het avondeten, waarna de fotoshoot volgde! Ik ben zelf dol op de fotoshoot en alle knuffels en kusjes die erbij komen, al hoor ik soms in de wandelgang dat niet elke pony er hetzelfde over denkt als ik en zij liever wat gras gaan staan eten. Na de fotoshoot zag ik een aantal kinderen van het erf vertrekken en even later kwamen ze allemaal met een wit gezichtje terug. Mijn buurman Okkie vertelde dat de kinderen op woensdagavond altijd een spooktocht hebben, het schijnt dat ze dan in het donker door het bos gaan lopen en dan zijn er ‘spoken’ in het bos die de kinderen laten schrikken. Ik zou het niet durven, dus petje af voor de kinderen!

Dinsdag 14 juli 2020

Ik zag vanochtend al vroeg wat kinderen rond mijn stal, de tweede dag was van start gegaan. De kinderen begonnen met het vullen van onze hooinetten. Wij krijgen al ons hooi en kuilvoer in een net zodat onze mensen maar 1x per dag hooi hoeven te voeren, al gaat dat niet voor iedereen op. Zo zie ik altijd tijdens mijn werkjes dat Amber en Sunshine altijd zoveel honger hebben, dat als ze beginnen met eten, pas stoppen als alles op is. Daarom hangt hun net niet in de stal maar krijgen ze door de dag heen iedere keer een plukje hooi uit hun hooinet. 

Na het netten vullen was het tijd voor een springles! Ik ben dol op springen dus ik mocht extra vaak meedoen. Mijn vriendjes en ik vinden het leuk om zo af en toe eens een geintje uit te halen dus gaan we tijdens het springen wel eens langs een hindernis heen of vergeten we er ‘per ongeluk’ eentje. Zo moeten onze ruitertjes toch altijd goed op blijven letten. Terwijl ik aan het springen was, zag ik de andere kinderen in de kantine met hoofdstellen om lopen. Schijnbaar konden ze op die manier voelen hoe wij ons voelen als we een hoofdstel op hebben. 

Ponykamp dinsdag

Na de springlessen had iedereen reuze trek en zag ik iedereen de kantine in schieten voor de lunch. Toen alle buikjes vol gegeten waren kwamen de kinderen weer naar buiten en werden we weer opgezadeld voor de volgende les, dit keer een dressuurles. Dat is toch altijd wel erg moeilijk voor ons maar ook voor de kinderen, bij dressuur moet je namelijk alles zo netjes mogelijk doen! Ook door de hoeken heen sturen en dat blijft altijd lastig. Ik hoorde dat de leiding erg tevreden was over de kinderen en over ons!

's Avonds werden Okkie en Bill klaar gemaakt voor de voltige, ik moest zelf ook even nakijken wat dit is, het schijnt dus dat de kinderen dan allerlei turnoefeningen op de pony gaan doen. Het zag er erg goed uit, stoer hoor!

Ponykamp dinsdag

Maandag 13 juli 2020

Ik ben Bobby en tot mijn verbazing zeggen ze , dat ik deze week de pen heb. Nou vraag ik je...Ik ben nog lang niet aan de beurt en bovendien heb ik werk genoeg met het bijhouden van het ponykampdagboek. Ik ga dit echt niet doen hoor, denk dat maar niet. Maar buurman Okkie had opgevangen, dat onze mensen zeiden, dat ze mijn ponykampverslag  leuk vonden en dat ze dat nu voor een keer deze week in plaats van het gewone dagboek wilden plaatsen.En kijk, dat is een ander verhaal. Ik heb er geen extra werk aan en bovendien 

Bobby

kunnen dan een heleboel meer mensen zien wat voor een leuk boekje ik heb gemaakt om onze ponykampkinderen mee naar huis te geven als herinnering aan ons allemaal. Gaan dus met die banaan !!!

Mijn naam is Bobby en ik laat jullie deze week ponykamp zien vanuit mijn kleine, bruine oogjes.

Ik stond met mijn vrienden Okkie en Calimero in de wei vanochtend en hoorde rond 10 uur allemaal auto’s en enthousiaste kinderen het erf op komen, wij weten heel goed wat dat betekent. Het is weer ponykamptijd ????!

Ik zag nog net dat alle tassen uit de auto werden gesleept richting de tent en vlak voordat alle kinderen de kantine in verdwenen zag ik de wegbrengers al in de auto springen. Normaal gesproken mogen die ook nog mee tijdens de rondleiding en het voorstelrondje, maar helaas mag dit niet door de corona beestjes. Iets later kwamen ook alle kinderen weer naar buiten om ons uit de wei te halen, ons op te zadelen voor een eerste les zodat zij konden laten zien wat zij thuis allemaal al hadden geleerd.

Na de lunch werden we allemaal weer opgezadeld voor een buitenrit. Ik mocht zelf ook mee met een groepje naar het bos en dat vind ik heel erg leuk! Er was ook een groepje dat met de kar ging, mijn weide maatje Calimero gaat altijd voor de kar. Ik vind het er altijd zo stoer uitzien als zij dat doet!

Ik zag later toen ik aan het dineren was dat er lekkere lasagne op tafel stond voor de kinderen, met als toetje vanillevla of aardbeien yoghurt. Na het eten zag ik alle kinderen naar de grote wei heen rennen, de leiding liep er achteraan met een spel. Het schijnt slagbal te heten, daarbij moeten de kinderen een bal heel hard weg slaan en een rondje rennen en stoppen voordat de bal terug is. Het klinkt mij nogal ingewikkeld in de oren, ik ben blij dat ik niet mee hoefde te doen. Hierna was het tijd om lekker te gaan douchen en naar bed te gaan.

Ponykamp maandag

Zondag 12 juli 2020

Wisselen bewolkt, veel wind en meestal droog.
We hebben allemaal lekker kunnen relaxen in paddocks en weiden en zijn nu weer helemaal klaar voor het volgende ponykamp.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Relaxen

Zaterdag 11 juli 2020

Licht bewolkt. 18 graden.
Vanmorgen waren er wel lessen, maar de bezetting was anders dan anders. Vakantie tijd...Vaste rijkinderen en rijmensen waren voor een deel in geen velden of wegen te bekennen en rijmensen,die je anders alleen op andere dagen ziet , stonden nu opeens vandaag voor onze neus.Daartussendoor ook nog een paar toeristmensen. Maar echt maar een paar , omdat onze mensen vinden, dat de medewerkers na een weekje ponykamp het best een stukje kalmer aan mogen doen. Wel een beetje jammer voor de toeristmensen, want de telefoon gaat de hele dag door met vragen of het mogelijk is om hier buitenritten en/of lessen te doen.

Vrijdag 10 juli 2020

's Morgens regenachtig , maar 's middags weer droog.
Dit was alweer de laatste dag van het eerste ponykamp en 's middags kwamen de ouders en andere aanhang kijken .Fijn ,dat er inmiddels nog maar zo weinig coronamonstertjes in de buurt zijn, dat dat weer mocht. Uiteraard wel op anderhalve meter afstand , maar een kniesoor , die daarop let.
De kampkinderen hadden zelf bedacht wat ze wilden laten zien van de dingen, die ze geleerd, zoals caroussel - springen - voltige en dat is prima gelukt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Donderdag 9 juli 2020

's Morgens regenachtig, maar net op tijd droog om een buitenrit te kunnen maken. De weergoden zijn de kinderen van dit kamp gunstig gezind. ik zag trouwens , dat de plassen op het plein nog worden gewaardeerd ook. Leuk om doorheen te waden. Hopelijk zijn hun laarzen wel waterdicht.

Plassen

Pagina: «  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement