Het Dagboek

Woensdag 5 juni 2019

Wisselend bewolkt en droog.
Tarius, die bij ons in de stal woont, vertelde, dat de rijkinderen , die mee gaan doen aan de regiofinale van de jaarlijkse zitcompetitie van de FNRS ergens anders en dus op onbekende paarden /pony's , vanavond hebben geoefend. En dat dus natuurlijk wel op onze eigen medewerkers.Volgens Tarius moesten ze draven en galoperen zonder beugels, verlicht zitten enz. enz. Alles om te testen of ze een goede houding en zit hebben.Het is natuurlijk ook best heel belangrijk, dat de mensen, die op ons rijden dat zo doen, dat wij er geen last van hebben. Volgens hem deden ze het allemaal best goed. Laat die wedstrijd dus maar komen.

Dinsdag 4 juni 2019

Wisselend bewolkt, af en toe een bui.

Maandag 3 juni 2019

Stuk minder warm dan gisteren.
Ik ben Bobby en woon samen met Okki in de duobox in de nieuwe stal .
Inmiddels is het aantal zwaluwen steeds groter aan het worden.De eerste leg vliegt al vlijtig mee op jacht naar vliegen. Waarvoor onze dank ! De tweede leg is al zover, dat ze geregeld op een rijtje in het raamkozijn zitten te jammeren om voer, dat hun door hun ouders nog wordt gebracht ook. De bofkonten.
Okki en ik hebben trouwens wel de pech, dat er een paar nesten precies boven ons zitten met alle gevolgen van dien.

zwaluwen

Zondag 2 juni 2019

Heel warm, wel 30 graden.
Vanmiddag zagen we , dat de hele Enide - Jeroen - 3 honden - 2 paardenclub aanstalten maakte om te vertrekken.Kennelijk zijn onze eigen mensen weer in aantocht. En ja hoor. Eind van de middag waren ze er weer.Helemaal heel en hopelijk lekker uitgerust.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Zaterdag 1 juni 2019

Inmiddels is het wel duidelijk wat er is gezaaid op "ons" crossveld .Het is weer eens mais en het is bezig om heel hard te groeien.

Cross terrein

Vrijdag 31 mei 2019

Ze hebben hier op het plein ook een mooie hondenverblijfplaats.Dat is niet bestemd voor eigen hondje Lisa, maar voor vreemde honden voor als hun mensen ze even kwijt willen als ze gaan rijden of zo. Ook de honden van onze hulpmensen worden er soms in geparkeerd. Lot , een van die honden , gaat er , als het deurtje open staat, vaak uit zichzelf naartoe, Er staat namelijk een mand, waar je heerlijk in kunt chillen zoals ze zei.
Laatst zaten er een paar leuke poedels te kijken. Mooi gezicht hoor.

Honden

Donderdag 30 mei 2019

Helemaal niets te beleven.De medewerkers hebben een dagje vrij en de meeste gastpaarden maken een rondje met hun eigen mensen. Ik hoorde, dat het hemelvaartsdag was, maar ik heb heel vaak uit mijn buitenluik naar boven gekeken en heb niets zien vliegen. Zal wel weer aan mij liggen. Dom geboren en nooit iets bijgeleerd.

Woensdag 29 mei 2019

Onze mensen hebben een mailtje gestuurd vanuit hun vakantieland Oostenrijk. Ik geloof, dat het weer daar niet helemaal is, wat ze graag zouden willen.Ze zijn op een heel erg hoge berg geweest . Jammer genoeg zat die berg zo in de wolken, dat ze niet veel uitzicht hadden.Maar de tocht omhoog met twee kabelbanen en een stoeltjeslift was volgens hen toch wel erg leuk . Klein minpuntje voor het voermens was wel, dat de lichte zomerschoenen, die ze aan had niet erg geschikt waren om door de laag dooisneeuw te baggeren, die lag tussen het eindpunt van de open lift en het lekker warme restaurant.Maar als je gewoon het ene been voor het andere zet kom je uiteindelijk overal en zo is dat ook gebeurd.

Hoogte

Dinsdag 28 mei 2019

Ik ben vanmorgen toch geschrokken...Ik liep ,voor mijn doen ,heel rustig met een van de hulpmensen over het plein onder de grote kastanjeboom door op weg van de paddock naar mijn stal toen er opeens uit het niets vlak boven mijn hoofd een hels spektakel losbarstte.Ik keek omhoog en zag nog net, dat een grote zwarte vogel twee kleine vogeltjes uit het nest, dat daar zat greep en ervandoor ging zonder dat de ouders en de rest van de familie,die enorm veel lawaai maakten , er nog iets aan konden doen.En toen ik stokstijf van schrik bleef staan vielen er nog meer piepkleine duifjes dood naast mij op de grond. Zielig hoor...Kunnen die ouders weer helemaal opnieuw beginnen.

Maandag 27 mei 2019

Hallo, daar ben ik weer met de pen opgezadeld
Ik woon in de nieuwe stal naast Pleasure en Nicky.Jack is de naam en ik heb graag, dat ik ook zo wordt genoemd.Ze hebben namelijk een bijnaam voor mij bedacht en die vind ik echt flauw. "De sloper...."Hoe kunnen ze dat nu zeggen ?Ik ben nu een keer jong en ook nog super nieuwsgierig. Dat dan dingen,die ik wil onderzoeken zomaar vanzelf kapot gaan kan ik toch ook niets aan doen ?? Een halster moet er toch gewoon tegen kunnen als je erop kauwt. En dat ze er moeilijk over doen als ik alleen maar even wil proberen hoe het hout van mijn onderdeur smaakt vind ik ook heel kinderachtig . Wat geeft dat nou als daar een piepklein hapje uit is.Maar daar ben ik al mee gestopt hoor.Dat criboxspul, dat ze er bijdehand meteen opsmeren is zo smerig, dat ik dan maar liever iets anders bedenk.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement