Het Dagboek

Donderdag 8 oktober 2020


Regen en wind de hele dag. Pas 's avonds droog
.Gisteren is weer een vrachtje hooi gebracht. D.w.z. het is niet gebracht , maar in 3 keer opgehaald met ons eigen paardenrolhok door Hans en vrijwilligershulpmensen hebben geholpen im het op de plaats te brengen. Het ziet er lekker uit en het ruikt ook goed . Onze mensen zijn er blij mee. Niet dat we al verlegen zitten. We hebben zo te zien nog best een flinke voorraad liggen, maar ik hoorde , dat er door het droge en hete weer in de zomer overal veel minder gras is gegroeid dan normaal. Daarom zullen ze wel hebben gedacht "Hebben is hebben en krijgen is de kunst "

Hooi

Woensdag 7 oktober 2020

Wolken, zon , regen.
Inmiddels liggen de ruiterpaspoorten,en bijbehorende lintjes klaar in het kantoor om opgehaald te worden. Dit keer dus helaas alleen een foto van de gewonnen lintjes zonder, dat er trotse rijkinderen aan vast zitten. Jammer hoor. Hopelijk volgende keer beter.

Lintjes

Dinsdag 6 oktober 2020

Zwaar bewolkt, wind en regen.

Vanavond heeft mijn eigen mens met mij in de les gereden. En weet je wat ?? Hij zei ,dat hij heel fijn had gereden en dat ik erg was vooruit gegaan. Ik ben daar best trots op.Het is, dat ik geen schoenen heb , maar anders was ik ernaast gaan lopen.

maandag 5 oktober 2020

Hoi, hoi. hier is een blije Sadique. Ik woon in een box bij de binnenbak en als je je nu afvraagt weerom ik zo blij ben dan is dat omdat ik net heb gehoord, dat ik hier de hele winter nog mag blijven wonen.In het voorjaar ben ik hier gekomen als gastpaard, omdat mijn mens thuis even geen plek voor mij had. Er moest eerst een nieuwe stal worden gebouwd. Na een poosje bleek ,dat hij eigenlijk niet zoveel tijd voor mij had als dat hij had gedacht en vond het toen een goed plan als ik mee ging doen met de vaste medewerkers. Zo ging de zomer voorbij en heb ik mijn beste beentje voor gezet tijdens de ponykampen. Inmiddels schijnt de nieuwe stal klaar te zijn, maar mijn mens heeft nog steeds niet zoveel tijd. Omdat ik het hier erg naar mijn zin heb en de winter in zicht is,wanneer het werken met een dak boven je hoofd fijner is dan in de open lucht, heeft mijn mens gezegd , dat ik voorlopig lekker hier nog mag blijven. Ik ben dus nu officieel een tijdelijke gastmedewerker. Laat nu de winter maar komen. Ik vermaak me hier wel.

zondag 4 oktober 2020

Licht bewolkt, veel wind en later weer regen.
Vanmorgen was dus het tweede deel van de wintercompetitie en de deelnemers hebben het weer heel goed gedaan. Iedereen heeft een voldoende, dus een prestatiepunt gehaald. Hoe leuk is dat ! De protocollen, ruiterpaspoorten en lintjes  van deze wedstrijd kunnen worden afgehaald in het kantoor op de dag, dat de deelnemers les hebben. Hoe de prijsuitreiking van de hele competitie zal gaan moeten ze nog even over nadenken,maar daar komt vanzelf vast wel bericht over.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sadique.

Zaterdag 3 oktober 2020

Eerst droog, later in de middag regen. Dat kwam niet zo goed uit, want er was eind van de middag/ begin van de avond de lang uitgestelde derde wedstrijd van de wintercompetitie 2020. Best komiek om dat na een snoeihete zomer alsnog te doen. maar afspraak is afspraak en de rijkinderen wilden heel graag de competitie af maken.Het was wel een beetje zuur , dat er maar 1 begeleider per deelnemer mee mocht. Het goede nieuws was, dat die begeleider dan wel weer mocht blijven totdat de proef was afgelopen. Maar ze moesten dan wel weer meteen na de proef samen weg gaan en gezellig is anders.Nou ja, er komen vast wel weer betere tijden.Voorlopig zullen we het ermee moeten doen.

Vrijdag 2 oktober 2020

Licht bewolkt, weinig wind en 18 graden.
Vanmorgen hoorde je al heel vroeg overal in de buurt geluiden van machinedingen, die kennelijk bezig waren om de mais af te maaien.Ook hier achter ons terrein werd begonnen.Je houdt niet voor mogelijk in wat voor een tempo dat tegenwoordig gaat. Het voermens maakte een foto toen ze nog niet verder dan de helft van de 5 hectare hadden gehad . Toen ging ze even naar de kantine en kwam na krap een half uur terug om toch nog maar een foto van de werkzaamheden te maken. Maar dat was niet meer nodig, want het veld lag er kaal en verlaten bij alsof er nooit grote machinedingen vliegensvlug hadden rond geraced. Bijzonder.

Mais Mais

Donderdag 1 oktober 2020

´s Morgens zon, ´s middags regen.
Vanmorgen zijn Amber en Bobby als eersten verlost van hun wintervacht. Een wintervacht is een goed ding voor paarden en pony´s , die niets hoeven te doen, maar voor wie werkt is het echt een laagje te veel.Zo´n dikke vacht wordt namelijk bij inspanning nat van het zweet. Als je dan weer opdroogt krijg je het daardoor veel te koud en kun je daar dan weer ziek van worden. Ze hebben het nu zo opgelost, dat wij een flexibele vacht hebben in de vorm van een winterdeken voor als we niet werken. Voor het werk gaat dan die deken af en komen we dus niet zo gauw aan het zweten. Goed opgelost toch !Scheren

Woensdag 30 september 2020

s Morgens zon, later licht bewolkt, maar wel 18 graden.
Gisteren hebben we weer eens bezoek gehad van onze tandartsmensen.Toen ik hun rolhok de hoek om zag komen schoot ik spontaan in de stress.Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan datgeslijp en gewrik in mijn mond., hoewel ik heel goed weet, dat ik iedere keer na afloop weer blij ben met het resultaat. Maar joepie...ik was niet aan de beurt. Buurvrouw Sil wel. Voordat ze het wist had ze een prik in haar hals te pakken en zag al gauw de wereld aan voor een doedelzak. Maar toen alle ongerechtigheden en scherpe randen waren verwijderd en ze met haar gebit spic en span weer op de wereld terug was, was ze toch blij, dat het gedaan was en ze ,normaal gesproken, de rest van het komende jaar alleen hoefde toe te kijken hoe anderen in de houdgreep werden genomen.

tandarts

Dinsdag 29 september 2020

Zwaar bewolkt, af en toe regen.

Ik hoorde onze mensen klagen , dat de coronamonstertjes er weer een nieuw heldenfeit bij hadden.Ze hebben inmiddels zo veel mensen ziek gemaakt, dat de regels van het begin van de coronacrisis voor een deel weer moeten worden ingevoerd. De kantine moet weer op slot. We mogen gelukkig nog wel werken, maar voor de rijkinderen is het niet leuk , dat er geen aanhang meer mee mag komen. Het goede nieuws is, dat er wel 1 begeleider per kind even mee naar binnen mag om het rijkind te helpen met opzadelen e.d.Als de les begint moet diegene dan weer van het terrein af totdat de les is afgelopen.
De wintercompetitiewedstrijden van a.s. zaterdag en zondag mogen ook doorgaan. Ook dan is de kantine gesloten en mag er maximaal 1 begeleider per deelnemer mee komen.Deze begeleider mag wel blijven totdat de proef is afgelopen .Daarna is het de bedoeling, dat je samen meteen weer naar huis gaat. Leuk is anders , maar iets is beter dan niets. En verder moet natuurlijk iedereen anderhalve meter afstand houden en van tevoren vertellen of je ziek bent, ziek bent geweest enz. enz.Beetje raar hoor. Het is toch logisch , dat je thuis blijft in zulke gevallen. Maar ze zullen het bij die regelbedenkmensen wel beter weten dan ik als gewoon paard.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement