Het Dagboek

Donderdag 14 maart 2019

Vandaag echt de hele dag mega veel regen en soms nog storm ook.
Dit was de eerste keer het laatste half jaar, dat niemand in de paddock is gegaan. En dan weten jullie precies wat het hier voor een noodweer is geweest. Maar zoals ik gisteren al zei is het allemaal voor het goede doel. Dus niet zeuren, het komt allemaal goed. Het buienradarding beweert namelijk heel stellig, dat er volgende week  alleen nog maar zon en geen regen meer zal zijn. Eerst zien en dan geloven, maar het zou toch zomaar kunnen zijn , dat het waar is. Laten we het dan daar maar op houden.

Woensdag 13 maart 2019

Regen.
Onze paddocks zijn eigenlijk nooit nat, want het water zakt altijd meteen weg. Maar nu dus even niet.Vreemd gezicht hoor !En gek genoeg zijn onze mensen nog soort van blij ook met al die nattigheid.Ik hoorde zeggen, dat het grondwater, wat dat ook moge zijn, nog veel te laag stond na de droge zomer van vorig jaar en dat dat dit jaar nog een probleem zou worden voor de groei van ons gra en dus voor het kunnen kopen van hooi voor een normale prijs. Hoplijk wordt dit probleem nu voor een stuk opgelost en daar moeten we dan allemaal maar natte voeten voor over hebben.

wateroverlast

Dinsdag 12 maart 2019

Regen.
Vandaag regende het zo hard en zo vaak, dat alleen de eerste ploeg in de paddocks is geweest. Maar niemand vond er iets aan, dus ze zijn snel weer binnengehaald en dat vonden ze allemaal een goed idee.
Hondje Lisa heeft helemaal geen probleem met al die regen.Ze beert gewoon door alle plassen heen of het nu regent of niet en als ze dan uiteindelijk kliedernat en koud is geworden heeft ze daar een goede oplossing voor gevonden.Ze vertelde , dat ze  ergens in huis een warme kachel met zachte vloerbedekking ervoor ,weet waar je heerlijk kunt liggen slapen en drogen.Maar die kachel staat niet in haar eigen huis, maar bij Theo en het voermens. De kunst is dus om daar terecht te komen. Daar heeft ze inmiddels een vaste strategie voor ontwikkeld.Eerst zorgt ze, dat ze op de deel, het kantoor dus, naar binnen gaat. Dan is het wachten totdat een van onze mensen of hulpmensen verschijnt en begint ze op en neer te dansen voor de deur, die naar de warme kachel leidt. Dan duurt het niet lang of ze snappen wat de bedoeling is en wordt de deur open gedaan. Doel bereikt...Ze blijft dan gewoon , wat er ook gebeurt en wie er ook binnenkomt doodstil liggen totdat ze droog, warm en uitgerust is en dan begint het dansje voor de deur de andere kant op.Wie niet sterk is moet slim zijn.

Lisa

Maandag 11 maart 2019

Regen, heel veel regen.
Hallo, ik ben Toby en woon in de grote stal naast Bill en Armando en tegenover Orlando en Coen.
Inmiddels draai ik al heel wat jaartjes mee als medewerker en het gaat mij steeds beter af. Al doende leert men zullen we maar zeggen.

Zondag 10 maart 2019

De hele dag regen en echt niet zo'n klein beetje.
Vanmorgen was het tweede deel van de wedstrijd.En iedereen is ondanks de regen op komen dagen. Ze mochten wel in groepjes voor de proef  binnen los rijden, maar het was niet te voorkomen, dat ze ook even buiten moesten wachten. Maar niemand maalde daarom . Paarden zijn niet van suiker, maar mensen ook niet.
Ikzelf mocht lekker ook meedoen met mijn mensen en ik heb ze allebei een prestatiepunt bezorgd. Applaus voor mijzelf ( en natuurlijk ook wel voor mijn mensen)
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby.

regen

Zaterdag 9 maart 2019

Zwaar bewolkt. Eerst droog, maar de hele middag regen, hagel en af en toe stormvlagen.
Er was inderdaad vandaag een wedstrijd.Het eerste deel van de tweede dressuurwedstrijd van de wintercompetitie.En weet je wat ! Alle medewerkers kregen een compliment van het jurymens. Ze zei, dat ze in haar juryhok had zitten schudden door de windstoten, dat de dakplaten van de bak klapperden en dat er soms heel onverwacht gekletter op het dak was door de hagel, maar dat alle medewerkers onverstoorbaar gewoon hun werk hadden gedaan alsof er niets aan de hand was. Goed he...Onze mensen waren trots op ze.

Vrijdag 8 maart 2019

Af en toe een beetje zon, droog !!!
Toen ik vanmorgen op de spuitplaats stond hoorde ik Lucy vertellen, dat ze zo leuk had gespeeld met een soort stang, die ze hoog aan de muur in haar box had ontdekt.Maar ze had het ding net los getrokken en wilde gaan onderzoeken of het ook kapot kon toen een van de hulpmensen haar toevallig bezig zag. Foute boel dus...Er kwam meteen iemand toegeschoten met een ladder om de buis weer vast te kunnen maken en natuurlijk de onvermijdelijke pot cribox. En afgelopen was de pret. Op een mond vol van die vieze troep zit niemand te wachten. Trofee was trouwens helemaal niet te spreken over het gedrag van haar dochter,"Weet je wel, dat dat ding de waterleiding is ? "zei ze streng. "Weet je wel wat er zou zijn gebeurd als je dat ding toch kapot had gekregen nadat de laatste ronde was geweest en de hele nacht water in jouw, maar na een poosje ook in al onze boxen was gestroomd...? "Dom, dom, dom !!! Maar ja, het is nog wel een puber en die hebben hun verstand vaak nog niet op orde. Gelukkig zijn ze dit keer allemaal droog gebleven.

Donderdag 7 maart 2019

En de hele nacht weer eens regen , heel veel wind en zo'n 10 graden.
Toen ik vanmorgen in de paddock stond hoorde ik een paard het erf op komen.Toen ik keek zag ik een grijs paard,dat zo groot en zwaargebouwd was, dat ik er wel 3 keer in zou kunnen en dan nog plaats over zou hebben.Maar zij zag er heel vriendelijk uit. Melli , die niet nieuwsgierig is, maar wel graag alles wil weten, vroeg natuurlijk meteen wat zij hier kwam doen. Want zij had wel een zadel op, maar haar mens liep ernaast. Ze waren kennelijk te voet hier gekomen. Zij vertelde, dat zij Belle heet en als Belgisch trekpaard zijnde, eigenlijk niet veel verstand heeft van lopen met een mens op haar rug.Zij vindt het goed, dat ze op haar rug gaan zitten, maar heeft er nog niet veel notie van van wat zij dan moet doen. Bovendien heeft zij nergens veel van geleerd. Niet over alles wat er op straat rondrijdt en al helemaal niet hoe een binnenmanege of een andere stal er uit ziet. Maar haar mens, dat zij nog niet zo lang heeft, is vast van plan om haar alles netjes uit te leggen en te laten zien.
Ze gaat nu met haar priveles nemen en wil graag op den duur hier in een groepje gaan rijden samen met onze medewerkers,Maar zij zei meteen wel , dat zij dat nu nog wel een beetje te eng zou vinden.Nou, wij wensen haar succes. Het zal vast wel gaan lukken.

Belle

Woensdag 6 maart 2019

Wisselend bewolkt, meestal droog.
Ik heb zo het idee , dat er een wedstrijd zit aan te komen, want mijn mensen zijn druk bezig met proefjes oefenen. Leuk...In mijn vroegere leven heb ik heel vaak met wedstrijden meegedaan en , al zeg ik het zelf , met succes.En hoewel ik het nu als leerpony prima naar mijn zin heb mis ik de wedstrijdreuring best een beetje.Dus kom maar op met die wedstrijd !

Dinsdag 5 maart 2019

Veel wind, licht bewolkt en 8 graden.
Alles begint een beetje op te drogen. Regen was wel nodig hoorde ik, maar je kunt ook overdrijven !

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement