Het Dagboek

Donderdag 1 augustus 2019

Wisselend bewolkt, 22 graden.
Vanmorgen zijn we allemaal weer op buitenrit geweest. Dat is toch wel een van mijn hobby's, dus ik was blij.
's Middags mochten de kinderen kiezen tussen voltigeren en dressuurles.Calimero en Bill waren dit keer het haasje voor het voltigeren en ik heb meegedaan  bij de dressuurles. Ook leuk..

Woensdag 31 juli 2019

Droog , licht bewolkt, 24 graden.
Onze Ouwe Blauwe , die een dag geleden niet te bewegen was om aan het werk te gaan en toen meteen is afgevoerd door een reparatiemens, is vandaag alweer helemaal gerepareerd hier afgeleverd. Niet op zijn eigen wielen, maar heel luxe op een aanhangerrolhok. Onze mensen waren heel blij met deze snelle service, want ze hebben het ding iedere dag nodig om de rijbanen gelijk te trekken, zodat wij tijdens het werk niet op onze neus vallen over hobbels en bobbels.

Trekker terug

Dinsdag 30 juli 2019

Zon, beetje wind en toch weer 28 graden.
"Dit wordt weer een middagje vrij " zei ik tegen Bobby. Ze zullen nu vast liever naar het zwembad gaan dan op ons, warme pony's , te gaan zitten. En ik had gelijk. Na de lunch werden de mensenrolhokken gevuld met rijkinderen en verdwenen om de hoek.Wij hielden maar een siesta. Ook niet verkeerd bij die warmte.

Maandag 29 juli 2019

Droog, zonnig en 25 graden.
Ik ben Okkie en woon in de nieuwe stal eerste links als je binnen komt samen met Bobby in de duostal..Goed uitzicht en gezellige buurman, Je hoort mij niet klagen.
Vanmorgen was het al snel gedaan met de rust. Het plein liep vol met kinderen plus wegbrengouders slepend met een boel bagage. Het derde ponykamp was duidelijk begonnen. Bobby en ik verheugen ons . De kinderen denken wel, dat ze een verzorgpony krijgen , maar wij zien dit een beetje anders. Wij krijgen een verzorgkind, dat ons de hele week vertroetelt . Hoe leuk is dat !

Zondag 28 juli 2019

Soms een beetje bewolkt, maar nog steeds niet koud. 32 graden. Een miniscuul regenbuitje veranderde daar helaas niet veel aan.
De mensen van de gastpaarden, die nog niet of niet meer met vacantie zijn, verschenen vroeg om nog wat met de paarden te doen voor de warmte uit. Trofee heeft nog een half uurtje gewerkt in de schaduw van de grote bomen in de buitenbak. Toby en Bobby hebben een buitenritje gemaakt. Nicky heeft met zijn mens ook even een luchtje geschept en verder was er weinig te doen . We wachten allemaal met smart op de , door dat buienradarding beloofde, verkoeling.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie

Zaterdag 27 juli 2019

Zon, 32 graden, beetje wind.
Ook voor vandaag zijn weer alle gewone lessen afgezegd.Het is nog steeds te warm om normaal les te kunnen geven. Maar iedereen mag later inhalen, dus niemand heeft iets om te klagen.

Vrijdag 26 juli 2019

 Zon, weinig wind en opnieuw 's middags 39 graden
Vanmorgen mochten de kinderen zelf uitkiezen wat ze wilden doen, 's Middags komen de ouders plus aanhang hen ophalen. Normaal hebben de kinderen dan iets bedacht om te laten zien wat ze hebben geleerd, maar gedwongen door de temperatuur werden er nu ter demonstratie dingen gedaan waar zowel wij als ook de rijkinderen  niet te moe en te warm van werden zoals Annemarie Koekoek en het rijden van figuren onder en tussen de zelf gemaakte regen (lees:de sproeiers in de binnenbak) door. En dat vonden we allemaal hartstikke lekker fris.Je moet tenslotte roeien met de riemen, die je hebt.
En zo is er weer een einde gekomen aan het allerwarmste ponykamp ooit, waar door het improvisatietalent van de kampleiding toch een echt ponykamp van is gemaakt. Applaus !

Donderdag 25 juli 2019

Zin. 39 graden.

Vanmorgen vroeg zijn we allemaal op buitenrit geweest. Wel niet zo lang als anders en ook langzamer dan normaal, maar iets is beter dan niets . Het is het belangrijkste dat mens en dier gezond blijven en op deze manier heeft toch iedereen nog een rondje bos kunnen doen zonder in de problemen te raken.
'sMiddags lokte het zwembad weer en 's avonds was het ,zo te zien,gezellig bij het kampvuur.

Woensdag 24 juli 2019

Zon ,weinig wind en 38 graden .
We hebben vanmorgen  vroeg gewerkt zonder zadel en zonder hoofdstel.Is weer eens iets anders. De kinderen moesten zien te blijven zitten op onze blote rug en ons te besturen met alleen een touw om de hals. Ze schijnen dat een neckrobe te noemen. Was best wel lachen hoor. Maar na een tijdje wennen ging het best wel goed.In ieder geval veel beter dan je zou verwachten.
's Middags gingen ze naar het dorp. Dit keer niet te voet , zoals de 45 jaar hiervoor, maar ze werden met mensenrolhokken gebracht. Dit natuurlijk omdat het een beetje warm was.
Toen ze weer terug waren volgde de fotoshoot. Die arme Valeri werd helemaal vol geverfd voor de gelegenheid. Maar ze kon er niet mee zitten zei ze. Want het spul werd er later met koel water weer af gewassen en dat was een meevaller.
Veel later gingen ze op hun eigen benen het erf af en ik hoorde  dat ze een soort spooktocht hadden.

beschilderen Valerie


Dinsdag 23 juli 2019

De temperatuur is jammer genoeg van lekker warm via erg warm gestegen tot snoeiheet.Meer dan 33 graden.
Vanmorgen hebben de kampkinderen eerst de hooinetten van hun verzorgpaard/pony gevuld en daarna hadden ze springles. Dat kon nog net , omdat het dak van de binnenbak de hele ochtend in de schaduw ligt en het daar dus dan nog niet te warm was,
Maar niemand vond het erg om 'smiddags naar het zwembad te gaan. Wij hadden allemaal verder de hele dag vrij, want alle avondlessen zijn afgezegd. Te warm...
Voor de kampkinderen had de kampleiding 's avonds iets anders in petto. Ruiterfitness noemen ze het. Het komt erop neer dat ze zitten te wiebelen op grote ballen en andere oefeningen doen. Op Ko Bus wordt de houding bekeken en gecorrigeert. Best nuttig vind ik. In verband met de temperatuur werd de rest van de oefeningen vervangen door een modderrace. Je wilt niet weten hoe ze er uit kwamen te zien.Maar het was lekker fris ebn ze hadden grote lol.

ruiter fitness

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement