Het Dagboek

Zaterdag 26 januari 2019

Regen.
Toen vanmorgen mijn buitenluik open ging, zag ik tot mijn verbazing, dat als bij toverslag alle sneeuw verdwenen was. Zelfs alle daken waren weer sneeuwvrij. Daar waren onze mensen heel blij mee. Ze hadden de bui al zien hangen van massa's dooisneeuw, die tijdens de drukke zaterdagslessen onverwachts met veel lawaai van het dak van de binnenbak zouden denderen.Onze medewerkers zijn echt niet zo snel van hun stuk, maar als er vlak boven hun hoofd iets gebeurt wat ze niet hadden zien aankomen is het niet zo gek, dat ze als prooidier zijnde , maar 1 idee hebben. En dat is weg wezen zonder er aan te denken, dat ze ook nog een passagier hebben ,die graag wil blijven zitten.

Donderdag 24 januari 2019

Vannacht min 10 graden !!! Gelukkig geen wind.
Misty vertelde, dat zij op weg naar een buitenpaddock plotseling een vreemd wezen had gezien. Maar toen ze beter keek zag ze wel, dat het gewoon een sneeuwpop was. Nou, dat is deze winter nog niet vertoond, want er is tot nu toe nog nooit genoeg sneeuw gevallen om zo'n ding in elkaar te fabrieken. Ben best benieuwd hoe lang deze het zal maken.

Sneeuwpop

Woensdag 23 januari 2019

Vanmorgen lag alles dus onder een dikke laag sneeuw.En ja hoor...Boven nul of onder nul. Weg sneeuw is natuurlijk het beste. De bezems werden weer tevoorschijn gehaald en ze hebben waarachtig kans gezien om de meeste paddocks weer bruikbaar te maken.Onze mensen en hulpmensen hoeven dus duidelijk niet naar een sportschool om in conditie te blijven. Niet dat ze dat naar waarde schatten hoor.Maar ja, iedere nadeel heeft ook zijn voordeel. Je moet het alleen wel willen zien.

Winter Winter

Dinsdag 22 januari 2019

Eerst een hele tijd droog en zonnig, maar vanaf 3 uur 's middags alleen nog maar sneeuw. Jammer, jammer, jammer.Gelukkig hebben we allemaal een goed dak en kunnen we gewoon werken in de binnenbak. Maar of het morgen nog iets zal worden met de paddocks is de vraag.Volgens Melli zal dat er aan liggen of het wel of niet onder nul zal blijven. Als het onder nul blijft kunnen we er allemaal probleemloos in. Maar als het dooit alleen degenen zonder ijzers.Dooisneeuw plakt namelijk aan de ijzers en maakt, dat je dan op klompen ijs komt te staan en dat moet je niet willen. De tijd zal het leren.

Maandag 21 januari 2019

Hele dag zon, vannacht -9, geen wind.
Hallo, ik ben Cartouche en woon in de sterstal naast Melli en tegenover Vincent en Toet.
Als de winter zo blijft als nu zou dat best fijn zijn, maar ik hoorde praten over sneeuw op komst en daar is hier niemand een liefhebber van. De mensen niet en wij ook niet.Nou ja, we zullen wel zien wat er wel of wat er niet zal gaan vallen.

Zondag 20 januari 2019

Hele dag zon, 's Nachts min 7 en geen wind.
We konden dus vandaag allemaal lekker naar buiten en in de zon was dat geen straf. Heerlijk zo'n frisse neus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Paddock

Zaterdag 19 januari 2019

Licht bewolkt, 's nachts min 6, 's middags heel iets boven nul.
Het zat onze mensen behoorlijk dwars, dat er maar twee paddocks gebruikt konden worden. Melli zei "maar ik denk, dat ze het er niet bij laten zitten "en ze had gelijk. Tegen een uur of drie, toen het op zijn" warmste "was ,bleek, dat ons boerbuurmens te hulp was geroepen. Hij kwam tenminste met een groot tractording aanrijden en heeft kans gezien om de andere paddocks weer in orde te krijgen. Net op tijd , want 'nachts werd het nog veel kouder en was de grond, nu mooi vlak, zo bikkelhard, dat het niet meer gelukt zou zijn om er nog iets aan te doen.

Buurman

Vrijdag 18 januari 2019

Vannacht is het onverwacht flink onder nul geweest. Onze mensen hadden daar totaal niet op gerekend, want het buienradarding had het alleen maar gehad over een beetje onder nul net zoals vorige nacht. Daar waren onze paddocks niet anders van geworden. Onze mensen hadden dus niet geharkt en waren lekker naar binnen gegaan in plaats van te gaan harken. Maar helaas, het is meer dan min 6 geweest en daar kunnen onze paddocks niet tegen. Een en al hobbel en dus niet in de paddock. Balen...
Bovendien stonden er nog grote plassen op het plein en die waren dus ook bevroren. Maar daarover niet getreurd. Alle mensen, die er waren hebben geholpen om de ijsplaten weg te scheppen en in kruiwagens af te voeren. Wel een beetje zielig, maar dan hadden ze maar geen manege moeten beginnen.
.Inmiddels was het 's middags nog wel flink boven nul geweest, dus ze hebben het met man en macht nog voor elkaar gekregen, dat  twee paddocks door glad harken beloopbaar waren. Maar voor de andere paddocks was het onbegonnen werk. Jammer hoor, want het zou blijven vriezen.

plein onderhoud plein onderhoud

Donderdag 17 januari 2019

Bewolkt, regenachtig en 's nachts iets onder nul. Overdag weer ver boven nul.
Ik zag, dat buurman Vincent nu ook een naambordje bij zijn stal heeft hangen. Eerst had hij er geen, omdat hij tijdelijk hier is en dus een  naambordje ,zoals wij hebben, niet zoveel zin heeft.Maar een van onze mensen heeft een helder idee gehad en nu heeft Theo een paar bordjes gemaakt met een zwart spul er op, waar je met krijt op kunt schrijven en het ook weer kunt uitpoetsen. Mooi toch...Zo kan iedereen zien wie op dat moment waar woont. En als dat verandert worden gewoon de bordjes verhangen.

Bordjes

Woensdag 16 januari 2019

Bewolkt en veel regen.Het hele plein staat weer eens een keer onder water.Ik hoorde zeggen , dat het later in de week zou gaan vriezen en daar was niemand blij mee.Maar misschien valt het mee en gaat het niet door.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement