Het Dagboek

Vrijdag 24 januari 2020

Zwaar bewolkt en windstil.
Buurman Calimero baalde stevig toen hij zag, dat vanavond carrousselles was en hij begreep, dat hij dit keer niet mee mocht doen.En waarom mocht dat dan niet ? Nou , dat kwam , omdat hij dinsdag aan de beurt was geweest voor een behandeling van het osteopathenmens . Dan heb je dus daarna een week vakantie."Hoezo vakantie "mopperde Calimero. "het is al dagen geleden en dit vind ik hartstikke leuk en nu mag ik niet. Bah."Ach ja, het leven kan zwaar zijn.

Donderdag 23 januari 2020

Miezerig en mistig.
Ik hoorde het mens van Melli, die van beroep bioloog of zoiets is, enthousiast vertellen, dat hij net een paddestoel had gezien, die hij nog maar 3 keer in zijn leven had gezien. En waar stond dat ding ??? Bij ons naast de buitenbak ! Het schijnt Gekraagde Aardster te heten. Het ding schijnt eerst omhoog te groeien, dan komen er stervormige flappen aan, die buigen naar beneden als een soort pootjes , dan komt er een gaatje in het weke bolletje bovenop de paddenstoel en daar puft de paddenstoel sporen uit. Knap he ! Hebben jullie ook weer wat geleerd.

Paddenstoel

Woensdag 22 januari 2020

Mistig en miezerig.
Inmiddels zijn er ook weer nieuwe krullen gekomen. Precies op tijd. Het krullenhok was dit keer zo perfect leeg, dat het eens goed schoongemaakt kon worden.

Leeg krullenhok

Dinsdag 21 januari 2020

Eerst heel dichte mist, later zon.
Vandaag is onze nieuwe ster Dame Blanche gekeurd door een dierenartsmens. Ze vertelde verontwaardigd, dat hij al haar benen eerst heeft proberen dubbel te vouwen en dat ze , toen dat natuurlijk niet lukte , meteen weg moest draven. Ze vond dat maar een misselijke manier van doen. Maar  het is gelukkig helemaal goed gegaan met die buigproeven, want zo heet dat. Ze dus goed gekeurd en mag blijven. Zij blij en iedereen hier ook blij.

Dierenarts

Maandag 20 januari 2020

Wisselend bewolkt en , o wonder...,'s nachts een beetje vorst.
Hallo. Ik ben Toet en woon in de sterstal samen met Melli, Calimero en Cartouche. We kunnen het hier prima met elkaar vinden en ik sta hier met plezier.

Het is wel jammer , dat onze mensen inmiddels door hebben, dat ik , als een rijkind mij mee naar buiten wil nemen, altijd probeer om mij heel onverwacht los te rukken en meteen rechts af te slaan naar waar de voerton van Melli staat.Deksel eraf is een koud kunstje en dan...eten maar. Het leuke is , dat ik met mijn lichaam het hele gangetje blokeer. Het duurt dan dus altijd even voordat een van onze te hulp geroepen mensen zich langs mij heeft gewrongen om mij terug te duwen. Maar ,zoals ik al zei , lukt het tegenwoordig bijna nooit meer , omdat ze er voor zorgen, dat er bij het mij in  of uithalen altijd iemand mee loopt bij wie ik dit kunstje niet kan uithalen. Ze zeggen wel eens "een gewaarschuwt mens telt voor twee "en verdraaid...dat is nog waar ook !!!

Zondag 19 januari 2020

Zwaar bewolkt rustig weer.
Ik hoorde , dat de inschrijvingen voor de zomerkampen beginnen binnen te komen. En er zijn weer veel terugkomers bij. Leuk om dan te zien hoe veel groter ze in een jaar zijn geworden !
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 18 januari 2020

Meestal droog en wisselend bewolkt.
Het is de laatste tijd zo zacht weer, dat je bijna zou vergeten , dat het hartje winter is.En ik ben niet de enige, die dat denkt , want langs de buitenbak bloeien waarachtig al de eerste bloemetjes. Ze noemen het krokussen en normaal schijnen die pas weken later tevoorschijn te komen.

Eerste bloemetjes

Vrijdag 17 januari 2020

Zwaar bewolkt, paar kleine buitjes en nog steeds geen echt winterweer.
Jess vertelde, dat haar buurman de gewoonte blijkt te hebben om gewoon overdag een dutje te doen, plat liggend, in zijn box.Ze dacht eerst, dat hij iets mankeerde. Maar hij zei , dat hij het nu een keer lekker vond om languit op de grond te chillen.Dat was laatst zo aanstekelijk, dat een van de vrijwilligershulpmensen er maar eens lekker bij is gaan liggen en dat vond hij dus helemaal gezellig.

Ijsje

Donderdag 16 januari 2020

Hele dag zon, stevige wind en minstens 10 graden.
Toen ik in de paddock achter de buitenbak stond zag ik tot mijn verbazing, dat in de wei ernaast  een heleboel bladeren op een nette rij lagen in plaats van verspreid over de hele wei. Maar ik begreep al gauw, dat het "werk in uitvoering " was .Hans is druk bezig om alle bladeren uit de weiden te halen,maar hij is duidelijk nog lang niet klaar.

Bladeren

Woensdag 15 januari 2020

Veel wind, 's morgens droog, 's middagss nat.
Je kunt goed merken, dat er een soort griepepidemie in aantocht is. Er zijn steeds meer rijkinderen en rijmensen, die afzeggen , omdat ze ziek in bed liggen. Allemaal beterschap gewenst !!

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement