Het Dagboek

Vrijdag 18 oktober 2019

Soms zon en jammer genoeg soms ook regen. En dan niet een beetje regen. Nee , het lijkt meer op de zondvloed.
Onze mensen, die in deze week voor de jaarlijkse recreanten cross, vaker dan normaal op het buienradarding zitten te studeren,zijn aan het duimen, dat het de volgende week droog zal zijn. En tot nu toe schijnen de vooruitzichten best wel goed te zijn.

donderdag 17 oktober 2019

Wisselend bewolkt en weinig wind. 14 graden. Precies goed.
Marnix en ik staan tegenwoordig geregeld in de longeerpaddock en daar heeft Hans laatst ook weer hooibakken in gemaakt. Dat is beter voor ons, omdat het hooi dan niet op de grond hoeft te liggen waar er zand aan komt, dat dan weer in onze darmen terecht gaat komen met alle gevolgen van dien.

hooibakken

woensdag 16 oktober 2019

Eerst zon, maar al gauw regen, veeeeel regen.
Onze mensen krijgen iedere week van het bakkersmens uit het dorp een grote zak broodjes, die ze niet hebben verkocht en die ze anders moeten weggooien. Wij zijn daar wel blij mee , want we krijgen allemaal bij iedere voerbeurt 1 broodje als een soort van snoepje.Maar we zijn niet de enigen, die zo'n snoepje lusten. Er zijn twee zwarte vogels, ze zeggen dat ze kraaien heten, die ook wel willen snoepen, maar daar meestal niet de kans voor krijgen. De bak met de broodjes wordt weliswaar door onze mensen iedere dag buiten gezet om lekker hard te worden, maar ze zijn dan wel zo wijs om er een net overheen te leggen. Maar heel soms vergeten ze het en dan liggen er kansen voor de vaste twee kraaien. Ik heb trouwens ook wel gezien, dat het voermens voor de beide vogels, die 's morgens al zitten te wachten altijd een paar stukjes brood neer gooit, wat dan in dank wordt aanvaard. En zo is iedereen weer gelukkig.

Kraai

Dinsdag 15 oktober 2019

Zwaar bewolkt en meestal droog.
Het rieten dak is inmiddels helemaal klaar. Goed werk mannen !!
Vanmorgen kwam er een vreemd rolhok aan.En ja hoor...Als ik het niet dacht.Er kwam een dierenartsmens uit, terwijl hier naar mijn weten niemand van ons iets mankeert.En toen ik Sandra met een stapeltje boekjes zag langskomen wist ik helemaal genoeg.Ze gaan ons weer als speldekussen gebruiken. Ze noemen het influenza/tetanus vaccinatie en dat is een mooi woord voor een vervelende prik.Maar ja. het schijnt ervoor te zorgen, dat wij geen griep en geen tetanus,wat dat dan ook voor iets engs moge zijn, zullen krijgen. En dat is dan weer het goede nieuws.

Dak klaar

Maandag 14 oktober 2019

Zwaar bewolkt en gelukkig voor ons weer wat koeler. Zo'n 19 graden. 
Ik ben Aris en woon in een silostal naast Sil. Mooi uitzicht op het plein en een aardige buurman.Ik ben er tevreden mee.
We zagen, dat Hans weer eens aan het slepen was met palen en planken en daarmee om de hoek verdween richting buitenbak.En ik ben er ook achter wat hij daar aan het doen was .Onze nieuwe longeerring wordt netjes doormidden gedeeld met een houten hek en fungeert dan in de weideloze periode gewoon als twee paddocks. Dat hadden ze vantevoren al bedacht, omdat ze hadden voorzien, dat er in deze tijd van het jaar toch nauwelijks gebruik van zou worden gemaakt om in te longeren. En eerlijk gezegd hebben ze daar helemaal gelijk in gekregen, want mijn mens is zowat de enige, die mij daar wel eens heeft laten rondlopen en de laatste tijd ook niet meer. En dan is het fijn om twee goede paddocks erbij te hebben voor onze broodnodige vrije beweging. Als dan het voorjaar komt en wij ook weer allemaal iedere dag in de wei mogen , halen ze de afscheiding weg en kan er weer gelongeerd worden. Best wel een goed idee vind ik.

Zondag 13 oktober 2019

De hele ochtend droog, zonnig en wel 25 graden. Gewoon een zomerse dag.
Er was een klein dressuurwedstrijdje alleen voor senioren.De meeste gastpaarden mochten meedoen en ik niet Mijn mens is namelijk nog niet oud genoeg en dat heb ik dus weer. Nou ja , dat wordt toch iedere dag een beetje beter zullen we maar zeggen.
Na de wedstrijd zag ik ze met zijn allen buiten zitten alsof het hartje zomer was.En de temperatuur was ook zomers. Echt wel een cadeautje in oktober.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

dressuurwedstrijd

Zaterdag 12 oktober 2019

Miezerig en weer warmer. 22 graden.
De crossbouwmensen zijn weer de hele dag bezig geweest en ze hebben het niet droog gehouden dit keer. Maar al met al waren ze toch tevreden met de vorderingen.

Crossbouw

Vrijdag 11 oktober 2019

Veel regen en ook nog opeens veel warmer. Het is wel 20 graden en dat vinden wij niet grappig, want wij kunnen onze al dikker geworden vacht niet uittrekken. Voordeel is wel, dat we nog geen dekens op hoeven.

Donderdag 10 oktober 2019

Veel wind, veel wolken en maar 10 graden.
De dakdekmensen beginnen goed op te schieten met hun werk. Nog even en het is weer als nieuw.

Rietdekkers

Woensdag 9 oktober 2019

Wisselend bewolkt.
Wisten jullie, dat er dakloze dieren in het bos bij ons achter wonen , die ook helemaal zelf moeten zorgen, dat ze te eten hebben ? Ik wist dat eigenlijk nog niet, maar toen ik laatst 's morgens heel vroeg naar buiten keek zag ik er twee op hun dooie gemak het kruispunt oversteken op weg naar de Holterberg. Sil had ze al vaker gezien en ze hadden hem verteld, dat ze af en toe een rondje buitenom maakten voor de afwisseling. Het schijnen reeen te zijn. Leuk he !

reeen

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement