Het Dagboek

Woensdag 20 mei 2020

Eerst zwaar bewolkt, later opklaringen. 16 graden hooguit.
Inmiddels heeft Theo de derde deur van het krullenhok weer helemaal gerenoveerd en geverfd. Zo te zien kan het er nu weer voor jaren tegen.

Deur Deur

Dinsdag 19 mei 2020

Wisselend bewolkt , weinig wind, 23 graden>
In de binnenbak was het zand aan de korte kant behoorlijk ingezakt. Toen er toevallig een boermens op het terrein was met een mooi klein machineschepdingetje , ze schijnen dat een sjovel te noemen, is hij zo aardig geweest om even de bovenste laag van de hoeken weg te scheppen en in het midden weer neer te leggen . Even vlak rijden en tadaa...helemaal weer recht en glad. Super gelukt en onze mensen zijn er blij mee.

Sjovel

Maandag 18 mei 2020

's Morgen zon , overdag bewolkt en veel wind, 's avonds windstil en opeens wel 22 graden.
Hallo, ik ben White Gold Chap, beter bekend als Bill, en ik woon al heel erg lang in de grote stal naast mijn vriend Pjotr , die om de een of andere reden vaak Piet wordt genoemd, en tegenover Armando en Toby.
Omdat het al lang zo droog is krijgen de struiken bij de mestplaat heel veel water en ze bedanken daarvoor met het maken van heel veel  gekleurde bloemen . Ik denk niet , dat ze eetbaar zijn en dat is natuurlijk een minpuntje. Mooi zijn ze wel !!

Bloemen

Zondag 17 mei 2020

's Morgens zon, later bewolkt en veel wind. Guur.
Niks te beleven vandaag. Normaal was er een leuke wedstrijd geweest, maar dat kon weer eens niet doorgaan vanwege de coronamonstertjes. En bedankt..
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 16 mei 2020

Veel zon en weinig wind.
We hebben de eerste werkweek na de "coronavakantie "' weer achter de rug. Het was fijn om je weer nuttig te voelen en ook nog heel erg gewaardeerd door onze rijkinderen. Vanaf volgende week mogen de oudere rijmensen ook weer verschijnen en dan zal het weer een beetje beginnen te lijken op normaal. "Wel een heel, heel, heel klein beetje"mopperde Bill. Maar ik vind, dat je de zon in het water moet zien schijnen en iets is nog altijd beter dan niets !

Lessen

Vrijdag 15 mei 2020

Wisselend bewolkt. 8 graden ,vannacht vorst.
We beginnen inmiddels weer wat te wennen aan het dagelijkse werk. Het is echt wel een overgang van 8 weken een soort van vakantie tot weer de gewone werkjes van alledag. Maar onze rijkinderen zijn helemaal gelukkig, dat ze weer mogen rijden en wij vinden het ook fijn om al die blije koppies te zien.

Donderdag 14 mei 2020

Wisselend bewolkt en fris. Vannacht vorst
Amber vertelde,dat hij vanmorgen los mocht lopen in de binnenbak, omdat zijn stal werd uitgemest.Maar hij was niet alleen. Het voermens stond met een slang in de hand het achterst stuk van de binnenbak nat te maken. Het sproeiinstalatieding heeft namelijk de vervelende gewoonte om aan de achterkant net wat minder water neer te gooien dan op het voorste stuk en dat wordt dan met de hand even bijgevuld. Hij vond dat ja/nee een beetje eng, maar ging toch op onderzoek uit. Maar net toen hij even in die slang wilde bijten draaide het voermens zich om en moest hij maken, dat hij weg kwam. Was bang, dat hij de volle laag zou krijgen en dat had ook zomaar kunnen gebeuren.

Amber

Woensdag 13 mei 2020

Erg winderig, bewolkt en koud. Vannacht vorst. Dat schijnt te komen door de Ijsheiligen , die ieder jaar 11 -12-13 en 14 mei hier de baas zijn, al eeuwen lang.
Tommy vertelde, dat zijn mens had bedacht om met hem een buitenrit te gaan maken. Meestal vindt hij dat leuk , maar vandaag had hij er geen zin in. Hij zou namelijk net de wei in gaan.Dus hij vertikte het om te vertrekken. Ging een klein stukje de weg op, begon te steigeren en te bokken en dan als een speer naar huis.Dat ging zo een paar keer en net toen hij dacht het pleit gewonnen te hebben verscheen helaas het voermens met een bezem in de hand. En ze ging hem in zijn achterste prikken iedere keer als hij weer terug wilde.Toen heeft hij besloten om  toch maar mee te gaan en achteraf bekeken was het toch best leuk. Bovendien mocht hij, toen hij thuis was alsnog in de wei.Als hij dat vantevoren had geweten had hij niet zo moeilijk gedaan zei hij. Een goede leer voor de volgende keer.

Ingrid

Dinsdag 12 mei 2020

Zwaar bewolkt en 10 graden. Vannacht vorst.
Inmiddels zijn de twee zandpaddocks achter de buitenbak weer getransformeerd tot 1 longeercirkel. Ziet er prima uit.Ben benieuwd of er nu ook gebruik van wordt gemaakt.

zandpaddocks

Maandag 11 mei 2020

Heel ander weer. Veel wind en wolken en niet meer dan 12 graden overdag. Vannacht vorst.
Ik ben Coen en woon in de grote stal naast Orlando en Toby en tegenover Ijsje en Jess.
Vandaag was een beetje een feestdag, want onze rijkinderen mochten weer komen. Joepie...En weet je wat ? Vanaf volgende week zijn alle rijmensen weer welkom en het kan dan niet meer schelen hoe oud ze zijn.Het gedoe is er jammer genoeg nog wel steeds . Borden langs de weg ,protocollen , vaste routes, handen wassen, handschoenen aan, enz. enz. Maar we zullen het ermee moeten doen en het zal vast ook wel weer een keer anders worden.

Bordje

Pagina: «  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement