Het Dagboek

Dinsdag 16 november 2021

Eerst mist, later motregen. 6 graden.
Mijn mens gaat geregeld met mij naar het bos. Je steekt hier de straat over en je bent er. Daar zijn we toch enorme bofkonten mee.
Het grappige is, dat, voordat mijn mens mij kocht, zowat iedereen hier heeft gezegd dat dat geen goed plan was. Ik was, zacht gezegd , veel te levendig ook buiten. En laat ze nu met zijn allen totaal ongelijk hebben gehad...Mijn mens en ik vinden namelijk hetzelfde leuk en samen hebben we dikke lol. Ik zorg er natuurlijk wel voor, dat hij  niet echt gelanceerd wordt. Het moet wel leuk blijven.(Mischien kan iemand dit ook aan Macey laten lezen...die weet zelf wel wat ik bedoel)
De mensen zeggen dus nu, dat we toch een goede match zijn en dat ze het helemaal mis hadden.Lekker puh...

Maandag 15 november 2021

Eerst mist, later zwaar bewolkt. 8 graden.
Hoi, min naam is Jack en ik woon in de nieuwe stal helemaal achteraan rechts, naast Valerie en tegenover Trofee en Tarius.
Laat ik nu toch laatst onze mensen tegen elkaar horen zeggen, dat ik al zo lang niets kapot had gemaakt en dat ze hopen, dat ik nu langzamerhand puberpaard af ben. Ik kan er geen zinnig woord over zeggen, maar hoop doet leven. Toch?

Zondag 14 november 2021

Zwaar bewolkt somber weer.
Mooi weer om buiten te relaxen. Ik had helemaal geen werk en heb de hele dag lekker niets gedaan. Ook wel eens fijn..Morgen weer een dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack

Zaterdag 13 november 2021

Zwaar bewolkt, windstil, 9 graden.
Er zijn al best veel bladeren gevallen, maar als je naar de bomen in onze bosrand kijkt, zie je dat verreweg de meeste bladeren er nog gewoon aan zitten. Dat zal een heleboel werk zijn voor onze mensen om alle weilanden weer te ontdoen van een,alles verstikkende laag eikenbladeren. Dit werk komt ieder jaar weer terug.Maar de bomen groeien gewoon door en de stapel bladeren wordt dus ook steeds dikker. Sneu hoor.

Vrijdag 12 november 2021

Zwaar bewolkt en 's nachts regen.
Ik hoorde , dat de coronamonstertjes weer in de aanval zijn gegaan. Omdat er steeds meer mensen weer besmet zijn moeten er weer mondkapjes worden gedragen in de winkels.De mensen mogen gelukkig nog wel sporten, dus ook paardrijden, maar er mag niemand meer naar kijken. Saaie boel hoor. Maar we zijn wel blij, dat we tenminste onze gewone werkjes mogen doen. Nog wel ...

Donderdag 11 november 2021

Lichr bewolkt, weinig wind.
We hadden vorige week een spoedcursusmens. Maar doordat vorige week donderdag dat grote raam in de binnenbak werd vervangen en dat dat in de buitenbak , die er vlak naast ligt, ook de nodige stress zou veroorzaken, was de donderdag van de spoedcursusweek afgezegd en werd die vandaag ingehaald. Het was best leuk om het mens, dat in het begin van de week nog nooit op een paard had gezeten nu toch vrolijk aan het gymnastieken te zien op onze Calimero.

Woensdag 10 november 2021

Hele dag zon, geen wind, 's nachts 2 graden en overdag 15 graden.
Heerlijk weer. Wat zou het leuk zijn als het nog een hele poos zo blijft. Maar dat zal wel niet gaan gebeuren. Voorlopig zijn we allemaal blij met iedere dagvan dit soort.

Dinsdag 9 november 2021

Windstil, droog en zonnig.
Het is vandaag super fijn weer. Ik ben in de wei geweest en in de paddock, maar toen ze me weer op stal wilden zetten, zag ik ineens, dat het grasveldje bij de kantine nodig aan afmaaien toe was.Nou ja, afrmaaien of afeten heeft toch hetzelfde resultaat en als ik het doe kan een mens weer iets anders nuttigs gaan doen. Ik heb me dus beschaafd losgetrokken en ben ernaartoe gewandeld.Onze mensen moesten er wel om lachen.Normaal is het strikt verboden om ook maar een voet op dat veldje te zetten. Maar nu komt de winter er aan en zijn ze minder secuur. Ik mocht tenminste daar nog een hele poos lekker staan te eten.Ik heb er natuurlijk wel voor gezorgd, dat ik ver van de bloemenbakken verwijderd bleef. Nu zijn die ook niet meer echt mooi, maar het voermens doet er altijd tamelijk hysterisch over als iemand van ons een bloemetje wil proeven. Beter niet uitlokken dus..

Bill 

Maandag 8 november 2021

Wisselend bewolkt, stevige wind en af en toe een bui.
Hoi, ik ben Bill. Je weet wel, die met een naambordje waar mijn zondagse naam White Gold op staat. Rijkinderen, die hier nieuw komen en mij zoeken lopen vaak eerst langs mij heen. Gek he...Ik woon in de grote stal naast mijn grote vriend Pjotr en Coen, die ook wel te pruimen is.
Ik zag vandaag, dat het vrijwilligershulpmens van Puck en Lot dit keer niet alleen die twee honden, maar ook het laatst overgebleven jonkie van Puck, dat daar mag blijven wonen, had meegebracht.Het kleine diertje heet Saar en als je naar de foto kijkt zie je pas hoe klein dat dingetje nog is als je haar vergelijkt met de schoenen van haar mens,die iets aan het doen is met een pak voordroogkuil.

Saar 

Zondag 7 november 2021

Meestal zon en soms uit het niets een dikke bui.9 graden.
Zo druk als het vorige week zondag was, zo rustig is het nu. Alles op zijn tijd zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Pagina: «  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement