Het Dagboek

Woensdag 29 september 2021

Zowat de hele dag regen. Soms zacht, soms hard en soms heel hard. 10 graden.
Ik kwam vandaag Pjotr tegen en die vertelde, dat hij gisteren ook aan de beurt was geweest bij de tandartsmensen. En hoe.....!!! Als je dat hoort ben ik er nog goed afgekomen. Ze hebben namelijk twee joekels van tanden getrokken en nu heeft de ziel aan iedere kant van zijn gebit een behoorlijk groot gat."Maar beter gaten dan zere tanden."zei hij dapper en liet zich desondanks zijn hooi goed smaken. Hoe krijgt hij het voor elkaar....

Tanden 

Tanden 

Dinsdag 28 september 2021

Zwaar bewolkt, weinig wind. 12 graden.
Had ik vandaag toch pech !! Toen ik de tandartsmensenbus het erf op zag rijden had ik al zo'n donkerbruin vermoeden, dat ik het haasje zou zijn. Het was namelijk al best een tijdje geleden, dat ze me in de houdgreep hadden genomen om de staat van mijn gebit te controleren.Toen was alles in orde en kon ik zo weer vertrekken .Maar nu ben ik weer aan de beurt en zal ik er vast niet meer zo makkelijk af komen.En ja hoor...Ze zijn toch een tijd bezig geweest . Maar nu is alles weer recht en er zitten geen scherpe randjes meer aan mijn kiezen.En ik moet eerlijk zeggen, dat ik achteraf blij ben, dat ze het hebben gedaan.Het eet een stuk fijner.

Maandag 27 september 2021

Zwaar bewolkt, veel wind en aan het eind van de middag een wolkkbreuk.
Hoi, ik ben Melli en woon in de sterstal naast Unpie en tegenover Calimero en Toet . Unpie en ik wisten niet hoe gauw we ons hoofd naar binnen moesten trekken toe de hemel open ging. Wat een water...
Dit keer helaas niet alleen boven de buitenbak.Er was les in de binnenbak en het instructeursmens had grote moeite om boven het lawaai van de regen en hagel op het dak, te komen. Veel water hoor...Voor je met je ogen kon knipperen stond het hele plein weer eens onder water. Nou ja, onze grote bomen waren wel weer aan een slokje toe en zullen er wel voor zorgen, dat morgen het meeste weer in de grond is gezakt opgeslurpt door hun wortels.

-Zondag 26 september 2021

Licht bewolkt. 24 graden.
Heerlijk, zo'n paar zomerse dagen. Je zou bijna vergeten, dat de winter er toch echt aan komt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 25 september 2021

Zwaar bewolkt, 18 graden en geen wind.
Meestal kan ik het goed vinden met onze mensen en hulpmensen, maar vandaag kon ik ze niet uitstaan. Ze hebben me in de wei gezet. Niks mis mee zou je zeggen.Er schijnen zelfs mensen te zijn, die willen, dat alle paarden de hele dag verplicht in de wei gaan. Die hebben dus kennelijk nog niet begrepen,dat lang niet alle paarden daar op staan te wachten. Ik bijvoorbeeld vind het best leuk om de wei in te gaan,maar niet zo lang.
Vandaag bijvoorbeeld vond ik er niets aan. Eerst stond Sjors naast mij. Maar toen we een beetje begonnen te hakketakken door en over de omheining heen , hebben ze Sjors weggehaald en mij laten staan. Er stonden wel overal vlakbij andere paarden en ponies,maar ik had genoeg van de wei en wilde naar stal. En weet je wat...Ze deden allemaal of ze dat niet snapten.Iedere keer als er iemand mijn kant uit kwam ging ik voor de uitgang staan met een voorbeen omhoog. Hoe duidelijk wil je het hebben. En volgens mij begrepen ze heel goed wat ik wilde, maar hielden ze zich dom. Ik hoorde ze na een tijdje ook nog zeggen, dat ik niet zo moest zeuren, omdat ik daar prima kon zijn.Ik kreeg dus gewoon niet mijn zin.Dat heb ik weer. Balen...

 

Vrijdag 24 september 2021

Zwaar bewolkt, 20 graden. De zon heeft niet geschenen , maar de maan des te meer.Ook niet verkeerd.
Inmiddels is Tico weer terug. Hij stapte tevreden zijn stal in en zei "oost west, thuis best"Of ze hadden gevonden wat hij mankeerde wist hij niet, maar dat zal hij nog wel horen.

Donderdag 23 september 2021

Licht bewolkt,22 graden en een stevige wind.
Het was maar goed , dat het zo hard waaide.Gisterenavond is er namelijk een soort wolkbreuk geweest boven de buitenbak. Alleen boven de buitenbak...Wat was het geval? Het voermens, dat zorgt voor het onderhoud van de rijbanen had het beregeningsding aangezet, omdat de bodem door het droge weer te los begon te worden. Dat was een goed idee.Maar toen ging ze naar binnen zonder het ding uit te zetten. En dat was een slecht idee. En zo is het gekomen, dat ze heel laat in de avond nog aan het werk moest om afwateringsgeulen te graven. Maar dat heeft gelukkig wel geholpen, want het begint al weer aardig op te drogen en werken op een natte bodem is goed voor onze hoeven heb ik gehoord.

Woensdag 22 september 2021

Hele dag zon en wel 24 graden.
De laatste tijd zijn sommige planten  trouwens redelijk de weg kwijt. Op de mestplaat groeien plotseling een soort stelen uit de drollen . En toen andere bollen te voorschijn werden gehaald om geplant te worden, zodat ze in het voorjaar zouden kunnen gaan bloeien ( ze schijnen hyacinten te heten ) , bleken sommigen maar vast in actie te zijn gekomen. Vreemd hoor.

Hyacint 

Nieuwe groei 

Dinsdag 21 september 2021

Bewolkt , windstil en plotseling 'snachts maar 4 graden.
Ik sprak vanavond Pjotr, die door zijn mens even was geparkeerd op de spuitplaats. Hij zei , dat hij zich er al op verheugde, dat hij straks, als ze klaar was met zijn stal  rechttrekken,even  los mocht lopen op het terrein. Hij heeft wel moeten beloven,dat hij van de bloemen in de plantenbakken op het plein af zou blijven, omdat anders het voermens, dat voor die planten zorgt, zou ontploffen en dan was het meteen uit met de pret.

Pjotr los 

Maandag 20 september 2021

Hele dag windstil en zwaar bewolkt. Niet meer dan 17 graden.
Hallo, daar ben ik weer.Watsildit is de naam, maar zeg maar gewoon Sil. Dus om duidelijk te zijn, niet Sill.Net zo goed als dat Bill het niet leuk vindt om als Bil te worden beschreven. En ik kan hem daar geen ongelijk in geven. Toch...
Ik woon in de nieuwe stal naast de spuitplaats en Tarius. Tegenover mij staan Valeri,Tico en Jess. Dat wil zeggen, dat normaal Tico daar staat, maar nu even niet. Zijn box is tijdelijk leeg. Ik hoorde, dat hij een paar dagen in een soort paardenziekenhuis is om heel goed onderzocht te worden. Voordat hij weg ging zei hij, dat hij al een tijdje niet zo lekker liep en dat zijn mensen nu wel eens willen weten hoe dat komt. Dat lijkt mij een goed plan.Ik hoop, dat ze iets vinden en dat ze er dan iets aan kunnen doen.

Pagina: «  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement