Het Dagboek

Zondag 19 september 2021

Veel zon en 22 graden.
Er was natuurlijk weer een buitenrit en ik mocht waarachtig ook weer mee. Dat heb ik van Calimero geleerd. Hij zei "gedraag je onderweg netjes en je zult zien, dat je steeds vaker mee mag ." En gelijk heeft hij. Ik heb hem bedankt voor de tip.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 18 september 2021

Licht bewolkt, weinig wind en 20 graden.
Het is wel fijn, dat we niet meer zoveel last hebben van de coronamonstertjes. De mensen, die hun kinderen komen brengen voor de lessen hoeven tenminste niet meer meteen te verdwijnen en kunnen, nog wel een beetje op afstand van elkaar, gewoon kijken naar wat we allemaal aan het doen zijn. En een kopje koffie halen in de kantine kan ook weer. We gaan vooruit...

Vrijdag 17 september 2021

Bewolkt, 18 graden, weinig wind.
Het is inmiddels weer zo lang droog, dat de buitenbak geregeld moet worden gesproeid en alle plantenbakken op het terrein ook. Ieder voordeel, het mooie weer, heeft dus ook een nadeel.meer werk. Maar volgens mij vindt niemand dit erg.

Donderdag 16 september 2021

Wisselend bewolkt, paar spatjes regen. 20 graden.
Toen ik vanmorgen aan het werk ging in de binnenbak viel me meteen op, dat het beschot bij de A, dat behoorlijk groen was uitgeslagen, ineens weer wit was. Iemand van onze mensen is dus goed bezig geweest.Ach ja, toch fijn, dat niemand zich hier ooit hoeft te vervelen...

Beschot Beschot

Woensdag 15 september 2021

Wisselend bewolkt, droog en weer 19 graden.
 Vandaag was het oorverdovend stil in onze stal. We zullen er echt weer aan moeten wennen, dat onze kleine vliegenvangertjes, de grote groep zwaluwen, er niet meer is.Ze zijn gisteren vertrokken voor de reis van zo'n 10.000 kilometer naar hun overwinteringsplek ergens ten zuiden van een grote zandvlakte, die ze de Sahara noemen.En weten jullie wat de aanvoerder van de club zei bij het afscheid?" Hopelijk tot ziens, maar eos gui morituri te salutant." Wie had dat nou achter zo'n piepklein vogeltje gezocht. Ziet niet alleen kans om 2 keer per jaar 10.000 af te leggen met zijn mini vleugeltjes maar   weet dan ook nog te vertellen, dat hij weet ,dat ze die grote tocht niet allemaal zullen overleven. Knap hoor...Wij hopen in ieder geval om hem volgend jaar weer terug te zien.

Dinsdag 14 september 2021

Wisselend bewolkt, weer droog en maar 14 graden.
Ik zag vanmorgen, dat Hans bezig was om het een of andere plantje in de grond te zetten tegen de muur van de binnenbak Het kreeg er zelfs een eigen klimrekje bij.Ben benieuwd wat dat zal gaan worden. Waarschijnlijk in iedere geval een plattere plant dan de veel te grote struik, die er stond en die de doorgang een beetje begon te versperren.De tijd zal het leren.

Nieuwe_plant 

Maandag 13 september 2021

Zwaar bewolkt, overdag droog en 's avonds een mega grote plens regen.
Hoi, ik ben Tarius en woon in de nieuwe stal naast Sil en Trofee.Tegenover mij staan Jack, Valeri en Tico.Tot onze vreugde gaan we nog steeds iedere dag naar de wei en er heeft nog nooit zo lang zo veel lekker gras in gestaan. Het is nog lang niet op. Misschien heeft het er ook mee te maken, dat er vorig najaar is doorgezaaid met nieuw gras. Maar hoe het komt komt het. We zijn er allemaal blij mee.

Zondag 12 september 2021

Zwaar bewolkt, wel de hele dag droog en niet koud.
Vandaag mocht ik lekker weer mee op buitenrit.Dat komt denk ik, omdat ik inmiddels heb begrepen, dat het erg helpt als ik me onderweg goed gedraag. En dat doe ik sindsdien dan maar en zie...het helpt. De laatste tijd ben ik bij iedere buitenrit van de partij.Voordat het weer vaak slecht weer wordt zijn er nog meer buitenritten gepland. Rijkinderen, die nog coronainhaallessen hebben en genoeg ervaring hebben om veilig naar buiten te kunnen kunnen zich aanmelden en anderen,die geen inhaallessen  hebben, maar wel op buitenrit willen ,kunnen zich ook melden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Buitenrit 

Zaterdag 11 september 2021

Licht bewolkt. 24 graden en weinig wind.
Onze mensen zijn nog steeds druk met het steeds weer andere plekjes zoeken voor rijkinderen, die steeds weer andere roosters krijgen op school. Ze zeggen, dat het nog nooit zolang heeft geduurd voordat iedereen weet waar ze aan toe zijn. Maar ook dit jaar vzal het uiteindelijk wel weer goed komen.

Vrijdag 10 september 2021

Wisselend bewolkt, weinig wind en wel 25 graden.
Het bankje om de grote boom midden op het plein was kennelijk aan een verfje toe. Een van de vrijwilligersmensen heeft dat varkentje gewassen en het ziet er nu weer heel mooi uit.

bankje verven 

Pagina: «  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement