Het Dagboek

Zondag 13 januari 2019

De hele dag regenachtig en ook nog veel wind.
Er zou een toeristenmens komen voor een buitenrit en we verwachtten, dat dat wel zou worden afgezegd. Maar nee hoor...Het mens kwam vergezeld van man en kindertjes vrolijk het plein op en piekerde er niet over om haar buitenrit te laten schieten. Murphy en Okkie waren daar blij mee, want die zagen een frisse neus in het bos ook wel zitten. Ondertussen had Bill ook een werkje, want de bijbehorende kindertjes hebben op hem een ritje aan de longe mogen maken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 12 januari 2019

Heel veel regen.
Jammer , dat alles weer zo kliederig wordt. Onze paddocks houden zich goed, maar de rest van het terrein begint aardig op een zwembad te lijken. Nou ja, het zal ook wel weer droog worden, Hopelijk wel voordat het begint te vriezen, want dan hebben we hier geen zwembad, maar een ijsbaan.

Vrijdag 11 januari 2019

Zwaar bewolkt en weer eens droog.5 graden.
Lucy,die hier het laatste is gekomen en helemaal achterin rechts woont heeft waarachtig de kunst van het klieren/slopen van Jack overgenomen. Het mens, dat 's avonds laat de laatste ronde doet  , had al een paar keer geklaagd, dat de rijmensen, die het laatste weg gingen iedere keer vergaten de lichten in de stal uit te doen. Wij wisten natuurlijk best, dat die mensen dat licht echt wel hadden uitgedaan, maar dat Lucy, zodra iedereen zijn hielen had gelicht en de kust veilig was,het licht lekker weer aan deed. Ze had namelijk ontdekt, dat er weliswaar een ijzeren beugel over de lichtknop zit, maar dat ze met het uiterste randje van haar lip daar net ver genoeg onder kon reiken om die knop om te zetten.Dat is dus dagen lang goed gegaan totdat ze een foutje maakte. We dachten allemaal, dat alle mensen weg waren en hadden niet gezien, dat iemand kennelijk iets vergeten was en na een poosje weer terug kwam. En dat was net toen Lucy iets had ontdekt wat ook heel leuk was...het aan en uit doen. Aan en uit, aan en uit...En dat had ze op dat moment beter niet kunnen doen. Het werd natuurlijk meteen doorgebriefd en je snapt vast wel wat er toen gebeurde. Cribox...Meer hoef ik niet te zeggen. Vraag maar aan Jack.

Donderdag 10 januari 2019

Eerst zon en een prachtige zonsopkomst, later weer bewolkt.
We dachten eigenlijk , dat onze mensen het waren vergeten, Maar nee hoor.Margriet en Twan wandelden naar binnen met een bekende stapel doosjes.Wormkuren...En of je het wilde of niet, Het was mond open , smurrie er in en slikken maar.Gelukkig doen ze dit tegenwoordig nog maar 1 keer per jaar en alleen maar om er zeker van te zijn, dat er bij de wormeitellingen geen eitjes over het hoofd zijn gezien, waar dan juist resistente wormen uit kunnen groeien.Over een paar maanden gaan ze weer gewoon poep rapen en alleen degenen,die dan toch nog wormeieren erin hebben zitten zijn weer aan de beurt voor de vieze hap. De meesten van ons hoeven dan gelukkig niet meer, maar degenen, die nieuw zijn, zijn bijna altijd het haasje.

Woensdag 9 januari 2019

Het leek bijna een vreemd natuurverschijnsel, maar de zon heeft zowaar de hele dag geschenen. Er was veel wind en het was 5 graden.
Jullie hebben een tijdje geleden een foto van mijn dichtgenaaide oog gezien . Ze hadden het oog, dat kennelijk niet meer te  redden was, er dan maar uitgehaald. Eerst kon ik het niet zo waarderen, want ik had toch nog wel licht en schaduw gezien, Maar nu ben ik er aan gewend. En ik moet zeggen , dat je beter geen oog, dan een altijd pijnlijk oog kunt hebben.
Inmiddels mag ik weer gewoon iedere dag een werkje doen en daar ben ik heel blij mee.

Dinsdag 8 januari 2019

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
Met buurman Jack is het nooit saai.Hij weet iedere keer wel weer wat nieuws te bedenken om onze mensen op stang te jagen. Laatst was er een brokje in een gaatje op de rand van zijn deur gevallen. Hij probeerde dat er uit te frummelen. En al doende kwam hij op het idee om met zijn tanden de rand vast te pakken en dan heen en weer te gaan schuiven. Leuk geluid vond hij dat.Maar de lol was er gauw af. Iemand kwam meteen aanlopen met een soort zalfje en smeerde dat op de rand. Jack vond dat eerst geen reden om niet meer lekker weer met zijn nieuwe spelletje te beginnen. Maar het is bij 1 keertje schuiven gebleven en het uur erna heeft hij alleen maar rare bekken staan trekken. Het spul schijnt cribox te heten.Het is helemaal onschadelijk, maar als je het 1 keer op je lippen hebt gehad zorg je er in het vervolg heel erg goed voor, dat je dat niet weer overkomt. 1 - 0 dus voor onze mensen.Nu is Jack dus weer aan zet.

Cribox

Maandag 7 januari 2019

Zwaar bewolkt en regenachtig.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Tico en Jack.Tegenover mij wonen Pleasure en Tarius. Tarius stond eerst in de grote stal in een hele grote box, omdat de mensen dachten, dat ze hem daar een plezier mee deden. Hij is tenslotte ook goed aan de maat.Maar om de een of andere reden had hij het daar niet echt naar zijn zin. Het komt geregeld voor, dat die stal overdag bijna leeg is,omdat er veel bewoners in dan paddock of wei lopen en daar kon hij niet goed tegen. Ik hoorde de mensen iets zeggen over "verlatingsangst "wat dat dan ook moge zijn. En nu staat hij hier en vindt dat helemaal prima. Dat zal dan wel komen, omdat er hier meer paarden staan en er dus altijd wel een paar thuis zijn. Of de buren staan hem beter aan. Het zal wel zo zijn of anders.

Zondag 6 januari 2019

Eerst beetje zon , later zwaar bewolkt en regenachtig.
Sommige bloemen houden dapper stand ondanks dat ze allang naar de bloemenhemel hadden moeten zijn. Ben benieuwd hoelang deze nog zal doorgaan met iedereen, die de oprit op komt te begroeten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Bloemen

Zaterdag 5 januari 2019

Zwaar bewolkt, windatil, miezerig.
We hbben vandaag weer afscheid genomen van Harley. Zijn mensen schijnen een leuke vriendin voor hem gevonden te hebben en die komt vandaag. Ik had dat opgevangen , maar Harley wist nog van niets en was helemaal niet blij, dat hij weer weg moest. "Ik haat het om daar in mijn uppie te staan en ik dacht, dat ze dat hadden begrepen," klaagde hij. Ik ben benieuwd hoe hij reageert als de vriendin plotseling verschijnt. Maar dat zullen we vast nog wel horen.

Vrijdag 4 januari 2019

Zwaar bewolkt. Motregen en zo'n 8 graden.
En vandaag liepen er weer de hele dag een heleboel rijkinderen rond. Het was dus duidelijk nog steeds vakantie en dan is een kampdag waarschijnlijk best een goede oplossing voor ouders, die allebei werken en niet eindeloos vakantiedagen kunnen opnemen.En de kinderen vinden dat helemaal niet erg. Zo is dan iedereen weer tevreden.

Pagina: «  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement