Het Dagboek

Zondag 10 mei 2020

Hele dag zon, windstil en 22 graden.
Zo langzamerhand begint alles in bloei te komen. Onze kastanjeboom midden op het plein ziet er fantastisch uit. Maar als ieder bloemetje een kastanje wordt kunnen de mensen in het najaar beter een cap opdoen als ze er onderdoor lopen. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Kastanjeboom

Zaterdag 9 mei 2020

Zomer !!! Hele dag zon zonder ook maar 1 wolkje aan de lucht, geen wind en minstens 25 graden.
De nieuwe ramen van de spuitstal zijn echt goed gelukt. De kozijnen schijnen nu van kunststof te zijn en dat kan niet verrotten. Mooi opgelost voor een lange tijd.

Ramen

Vrijdag 8 mei 2020

Alleen maar zon, weining wind, 20 graden.
Toen ik met mijn mens naar de bak ging voor mijn dagelijkse training zag ik , dat er nu dan toch echt gewerkt werd aan de vervanging van de kapotte kozijnen van de ramen bij de spuitstal.

Ramen

Donderdag 7 mei 2020

Zon, weinig wind en 18 graden.
Ik hoorde vertellen, dat er wat minder coronamonstertjes schijnen te zijn en dat dus vanaf volgende week de rijkinderen weer mogen komen rijden.Wel met een heleboel gedoe.Protocollen noemen ze dat. Zoals handen wassen , handschoenen aan , ouders niet welkom, kantine dicht enz. enz. Maar iets is beter dan niets zullen we maar zeggen. De medewerkers zijn in ieder geval blij, dat er eindelijk schot in de zaak komt.

Woensdag 6 mei 2020

Droog en heel veel zon.
Inmiddels heeft het buurboermens het land achter ons terrein, "ons "crossterrein weer met iets ingezaaid.We weten nog niet wat, maar de tijd zal het wel leren.

Crossterrein

Dinsdag 5 mei 2020

Zon, weinig wind , 15 graden.
Het is vandaag bevrijdingsdag hoorde ik zeggen. Normaal zijn er dan overal feesten en optochten om te vieren, dat een einde was gekomen aan een tijdperk van 5 jaar oorlog. Dit jaar was dat al 75 jaar geleden gebeurd, maar de mensen zijn er nog steeds blij mee.In die 5 jaar oorlog schijnen de mensen uit een buurland hier de baas te zijn geweest.Eerst hadden ze een heleboel bommen overal op gegooid. En toen bijna alles plat was zijn ze hier gewoon naar binnen gewandeld en hebben de macht over genomen. Toen kwamen er mensen uit andere verre landen te hulp en hebben uiteindelijk die buurmensen weer naar hun eigen land gedreven.Goed he...! Het aparte is, dat diezelfde buurlandmensen inmiddels vrienden zijn geworden. En zo hoort het ook.
Maar helaas kan er dit jaar nergens feest worden gevierd. En dat komt dit keer voor de afwisseling nu eens niet door vechtende mensen, maar natuurlijk weer door de coronamonstertjes. Wat zou het geweldig zijn als we heel gauw feest zouden kunnen vieren , omdat ook deze ellendelingen verslagen zouden zijn.

Maandag 4 mei 2020

Wisselend bewolkt, droog, 12 graden.
Hallo, ik ben Jack en woon in de nieuwe stal naast Valeri en Nicky en tegenover Sil en Tarius. Dit zijn allemaal medewerkers, die nog steeds werkeloos zijn.Ze lopen wel zo veel mogelijk iedere dag een beetje met onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen, maar gezellig met zijn allen met de rijmensen aan het werk is er niet bij. Het is , dat de weidetijd weer is begonnen. Dat leidt een beetje af, maar voor de rest vinden wij, gastpaarden het ook maar een saaie boel.En dan hebben wij nog de mazzel, dat onze eigen mensen iedere dag komen om te rijden.

Zondag 3 mei 2020

Licht bewolkt, af en toe zon.
De voet van mijn buurman Tommy is weer helemaal beter. Het smidsmens is inmiddels geweest en heeft zooltjes onder zijn voeten gezet en hij loopt weer als de tierelier. Mooi opgelost en wat zijn we allemaal blij, dat het smidsmens altijd meteen komt als hij nodig is. Dank je wel !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Zaterdag 2 mei 2020

Felle buien en af en toe zon.Tien graden , dus nog lang geen zomer.
Alle struiken en heggen beginnen er heel mooi uit te zien. Maar ik zag vandaag,dat Hans bezig was om bij de laurierhaag rond de mestplaats mooie planten uit de grond te rukken. Vreemd. Maar later hoorde ik wat de reden was. De planten zien er best leuk uit, maar dat is schone schijn, Het zijn namelijk japanse duivelsknopen en dat is een soort, dat niemand ook maar in de buurt van gebouwen wil hebben.. Ze groeien explosief snel en gaan gewoon dwars door alles wat ze tegen komen heen.En ze zijn haast niet uit te roeien. Ik hoorde zelfs zeggen, dat, als er op een terrein waar mensen huizen willen bouwen deze planten voorkomen de hele bouw niet doorgaat. Daarom is het maar goed, dat ze hier het op tijd hebben ontdekt. Nu zullen ze wel alles wat er weer aangroeit meteen een kopje kleiner maken, voordat ze ondergronds zijn gegaan op weg naar de muren van de mestplaats of van de binnenbak. Ze moeten hier toch ook op alles letten. Je zou er moe van worden. En weten jullie wat ? De planten mogen zelfs absoluut niet in de groene vuilnisbak worden gegooid, maar moeten in de zwarte bak zodat ze de verbrandingsoven in zullen gaan.Dat schijnt de enige manier te zijn om van ze af te komen.

Groen

Groen Groen

Vrijdag 1 mei 2020

Soms een beetje zon en soms felle buien. 12 graden.
Hans is druk bezig om de hooibak van de eerste paddock rechts op een andere plek te hangen. Ik vroeg me af waar dat nu weer goed voor zou zijn. Dat ding hing er toch prima. Maar mijn buurman Tommy zei sip, dat hij dat helemaal geen goed plan vond. Hij zei, dat degene,die dan in het landje ernaast stond geen kans meer had om stiekum hooi te jatten, dat niet voor hem bestemd was. Laat dat nu net een van zijn hobby's zijn...Arme Tommy. Pech !

Hans

Pagina: «  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement