Het Dagboek

Vrijdag 16 februari 2018

Bewolkt en somber.
Er schijnen apart veel zieke mensen te zijn en er komen er steeds meer bij.Hopelijk blijven onze eigen mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen op de been, want die kunnen we echt niet missen.

Donderdag 15 februari 2018

Bewolkt en fris.Meer herfst dan winter.
We hebben Twan deze week bijna niet gezien. Hij schijnt vakantie en daarbij last van carnavalskriebels te hebben. De mensen gaan dan dagen lang uit hun dak om niets en eten en drinken totdat ze erbij neervallen. Dat schijnen ze dan te doen, omdat ze de 40 dagen daarna bijna niets meer te eten krijgen. Apart he ...!Ik ben blij, dat wij niet aan carnaval en vasten doen."Nou,"zei Guusje. Ïk denk, dat Twan wel aan carnaval doet, maar over dat 40 dagen bijna niet eten heb ik mijn twijffels. Nou ja, ze zoeken het maar uit. Als ik er maar geen last van heb.

Woensdag 14 februari 2018

Zonnig overdag.'s Nachts vorst, overdag dooi.
Onze mensen zijn helemaal niet blij met dit weerbeeld. Het betekent namelijk, dat we overdag de mooi glad geharkte bodem weer in bobbels lopen. Er moet dus iedere avond opnieuw geharkt worden. Maar ze zijn er al best handig in geworden en beweging is goed voor de mens...Toch !

Dinsdag 13 februari 2018

Hele dag zon en boven nul,'s nachts onder nul.
We hadden de ogen nauwelijks open of daar kwamen een paar grote machinedingen het erf op. Ik hoorde, dat ze de dakplaten,die al eerder waren bezorgd, weer op de plek van de noodvoorziening gingen maken. En dat is heel fijn, want het begon daar steeds meer te lekken.Omdat er nu toch niet gereden kon worden hebben ze meteen de mensen van het loswoelen, zand bijvullen en weer waterpas gelijk leggen, maar laten komenTwee vliegen in een klap. En ze hadden er ook echt bijna de hele dag voor nodig.

werkzaamheden Werkzaamheden

Maandag 12 februari 2018

Ik ben Melli en ben het hoofd van de sterstal."Het zelfbenoemde hoofd dan toch,"mopperde Guusje, maar wel zo zachtjes, dat ze dacht, dat ik het niet hoorde.En ik deed dan ook maar of ik het niet gehoord had.Er is al genoeg ruzie in de wereld. Daar hoeven wij niet ook nog aan mee te doen.Leven en laten leven is mijn devies.

Zondag 11 februari 2018

Bewolkt rustig weer en helemaal niets te beleven. Ook niet erg, als het maar geen gewoonte wordt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli .

Zaterdag 10 februari 2018

Bewolkt en rustig weer, ruim boven nul.
Vanmiddag hebben een aantal moeders les gehad in het helpen van hun rijkind. Het cursusje schijnt "Help...!!!. Mijn kind rijdt paard, "te heten en ik hoorde zeggen, dat ze er heel wat van hebben opgestoken. Leuk toch...Alles wat je leert is tenslotte meegenomen.

Helpmijkindrijdtpaard

Vrijdag 9 februari 2018

Zwaar bewolkt en rustig weer.
Zo tegen half 10 was hier iedereen rustig bezig met de dingen, die gedaan moesten worden, zoals uitmesten, ons naar de paddocks brengen,les geven enz.enz. Maar opeens stond er een hele groep mensen op het plein,die kennelijk erg veel zin hadden om te gaan rijden. Onze mensen keken of ze water zagen branden, want daar was absoluut niet op gerekend. Het bleek een groep blinde en slechtziende mensen van het Loo-erf te zijn die in oktober van het vorige jaar een afspraak hadden gemaakt...Dat was kennelijk niet in de nieuwe agenda van dit jaar gekomen. Maar dat nam natuurlijk niet weg,dat deze mensen te paard moesten, terwijl niemand er tijd voor had en er zelfs geen plek voor was op dit moment. Gelukkig bestaan er telefoons en toen Sandra van de schrik bekomen was heeft ze vliegensvlug een paar vrijwilligershulpmensen gebeld.Die waren zo aardig om meteen deze kant op te komen om werk over te nemen van de instructiemensen, zodat die zich met de groep konden gaan bemoeien. Dit keer werd er op het plein gereden, omdat de bak bezet was, maar dat was geen probleem , omdat het best wel lekker weer was."Improviseren is ook een kunst en het houdt je scherp,"zei buurvrouw Zazou en gelijk heeft ze .De volgende data staan nu natuurlijk wel voor het hele jaar in de agenda.

Donderdag 8 februari 2018

Zon, iets onder nul, geen wind.
Zazou vertelde, dat ze binnenkort gaat verhuizen.Haar mens heeft inmiddels 2 kinderen plus een drukke trimsalon en, hoe graag ze het ook zou willen,komt er van rijden niet meer zoveel. Daarom heeft ze besloten om mij te verkopen en dat kwam toch hard aan. Ik woon hier tenslotte al ruim 13 jaar met veel plezier en je moet maar afwachten waar je nu dan terecht zal komen.Maar ik had me te vroeg zorgen gemaakt. Ik heb goede hoop, dat ze een leuk ander adres voor mij heeft gevonden.Een mens, dat hier ook lang heeft gereden heeft namelijk hier ergens in de buurt een huis gekocht met 3 stallen erbij. Een daarvan was nog niet vol en zij zocht een paard erbij om lekker mee buiten te rijden. En dat ben ik dus geworden. Het zal best wennen zijn, maar het komt vast goed.

Woensdag 7 februari 2018

Zon, iets onder nul,geen wind.
Vanmorgen stonden een paar van onze mensen voor mijn box met elkaar te praten en ik hoorde ze zeggen, dat ze nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe medewerker.Kleo en Orlando zijn met pensioen. Daarvoor in de plaats is een tijdje geleden Trofee gekomen. Een ouder wedstrijdpaard van een mens, dat hier in het dorp woont en die ons al heel lang kent.Maar er moet nog iemand bij komen en dat schijnt een probleem te zijn. Zodra onze mensen denken, dat ze geschikt paard hebben gevonden en het mens van dat paard hoort, dat haar paard medewerker in een manege zou worden, gaat de koop meteen niet meer door.Snappen jullie dat nou ? Obiku, die dit hoorde, zei, dat zijn vroegere mens juist had gevraagd of hij hier aan het werk mocht gaan, omdat ze zelf niet meer genoeg tijd voor hem had en hij zich stond te vervelen.Ze kwam hier geregeld omdat haar dochtertje hier leerde rijden en had gezien hoe het er hier aan toe gaat.Vandaar.
Sunshine, die net langs kwam en iets van het gesprek opving, deed ook een duit in het zakje.Zij vertelde hoe zij hier terecht was gekomen.In het verleden was ze een paar keer met haar rijkind hier op ponykamp geweest. Toe haar rijkind na een tijdje echt te groot werd voor haar en ze hoorde, dat ze verkocht zou worden was ze erg verdrietig. Maar toen ze had gehoord, dat haar rijkind had gezegd, dat ze echt alleen maar hiernaartoe mocht en dat onze mensen dat o.k. vonden , sprong ze een gat in de lucht.En ook Sunshine werkt hier al een aantal jaren met plezier.
Als dus iemand van jullie een leuk paard weet, dat wat ervaring heeft, goed in galop kan aanspringen en normaal doet tegen mens en dier laat dat dan weten aan onze mensen. En als je dan aan het verkoopmens het verhaal van Obiku en Sunshine erbij vertelt zullen ze misschien in ieder geval eerst eens willen komen kijken, voordat ze zeggen dat dat paard niet hiernaartoe mag omdat we een manege zijn.

Pagina: «  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement