Het Dagboek

Dinsdag 6 februari 2018

Vannacht zomaar 7 graden, maar dan dit keer onder nul. Overdag zonnig en windstil en iets boven nul.
We zagen gisteren laat in de middag, dat er druk werd geharkt in de paddocks en begrepen toen meteen, dat er nu toch echt vorst in aantocht was voor langere tijd.Dat is namelijk de enige reden, die wij kunnen bedenken, dat onze mensen en hulpmensen zo gek zijn om zich in het zweet te werken om onze relaxplekken glad te maken. We kunnen dan namelijk gewoon een frisse neus halen.. Zij het niet op een zachte, maar wel op een harde gelijkmatige bodem. En het werkt hoor...We zijn vandaag allemaal naar buiten geweest en je went echt wel aan zo'n harde ondergrond.

Harde ondergrond

Maandag 5 februari 2018

Droogt en fris.Steeds ietsje kouder.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Zazou en Tico.
Vanmorgen heeft Hans uren lang vlak onder mijn buitenluik ( dat gelukkig dicht was ) een mega lawaai gemaakt met een zaagding. We vroegen ons allemaal af waar dat nu weer goed voor was, maar toen ik naar buiten ging en de hoek om kwam,zag ik een leuk bankje staan, dat er eerst nog niet was.Zo zie je maar. Zo ben je een grote boom en zo ben je gereduceerd tot een bankje. Het kan verkeren.

Bankje

Zondag 4 februari 2018

Droog, bewolkt ,2 graden.
's Morgens was er een verjaarspartijtje. Calimero en Okkie en Bill en ik hadden dienst voor voltigeren en spelletjes. Altijd leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 3 februari 2018

Wisselend bewolkt, meestal droog. Niet meer dan 3 graden.
Toen ik vanavond naar buiten keek zag ik een heleboel mensen aan komen en ze hadden geen rijkleren aan.Melli wist te vertellen, dat ze naar de jaarvergadering van de recreantenclub kwamen. Haar mensen gingen daar namelijk ook naartoe en hadden dus even geen tijd voor haar. Op die vergadering schijnen ze eerst terug te denken aan wat ze het afgelopen jaar aan leuke dingen hadden gedaan en daarna vooruit denken aan wat ze komend jaar voor leuke dingen zouden kunnen gaan doen.En daarna wordt dan altijd met zijn allen lekker gegeten. Dit jaar is het gebracht door een eetmaakbedrijf, dat Puur heet.En weten jullie wat de recreanten mensen daar erg leuk van vinden ?Behalve natuurlijk, dat het erg lekker was. Dat ze na afloop alles, ook de vuile borden en zo weer meenamen. Luxe he !

aan tafel

Vrijdag 2 februari 2018

Droog en voor de verandering windstil.
Het was vanmorgen nog zowat donker toen Guusje al het paardenrolhok in moest om in de dierenkliniek naar haar oog te laten kijken. En wat dacht je ? Het schijnt er op te lijken, dat het beter aan het worden is. Ze denken nu, dat het misschien een ontsteking is, die kan zijn ontstaan op de dag van de storm. Er vloog toen van alles door de lucht en er zou ook iets in het oog geraakt kunnen zijn, wat de ontsteking heeft veroorzaakt.Hoe dan ook. Het is aan de beterende hand.Waar Guusje minder blij mee is is, dat ze heeft gehoord, dat er nu nog 3 weken..!!!.6 keer per dag dat spul in haar oog gedaan moet worden. Tel uit je winst.

Donderdag 1 februari 2018

Eerst nog veel regen, later ook nog een beetje zon.
Jammer, dat zo langzamerhand alles onder water staat. Hopelijk gaat het nog niet vriezen, want dan kan iedereen schaatsen aandoen om nog ergens te kunnen komen.

Woensdag 31 januari 2018

Hele dag zware regenbuien en veel wind.
Vanmiddag is er een nieuwe vracht krullen gekomen, maar dit keer waren onze mensen niet blij met het chauffeursmens. En dat is heel zacht uitgedrukt.Een volle container past normaal precies in het krullenhok. Dat is dan : dak omhoog, deuren opzij, krullenrolhok achteruit naar binnen, bak omhoog, krullen vallen in het hok, krullenrolhok leeg weer naar voren, dak weer naar beneden, deuren dicht en dag chauffeursmens.Maar nu heeft dat mens het gepresteerd om de halve lading voor het hok te laten vallen en toen wel : dag chauffeursmens...Sandra en Twan zijn knarsetandend uren bezig geweest om dat spul allemaal weer onder dak te krijgen. De enige mazzel was het die tijd net niet regende.Zodra ze de deuren eindelijk weer dicht hadden begon het meteen weer te stortregenen.

houtvezel houtvezel

Dinsdag 30 januari 2018

Veel zon en weinig wind. Voorjaar ??? Vannacht een prachtige volle maan.
Guusjes oog wordt nog steeds 6 keer per dag behandeld. Ik vroeg of ze al verschil zag. maar ze zei, dat ze voordat het plekje ontdekt was geen last had gehad en nu ook niet. Over een paar dagen moet ze naar de dierenkliniek om er daar nog eens heel goed naar te laten kijken. Ze hoopt, dat dan zal blijken dat het over is, want ze heeft het helemaal gehad met dat voortdurende gepruts aan haar hoofd.

Maandag 29 januari 2018

Wisselend bewolkt en droog.
Ik ben Toet, buurvrouw van Okkie ,Guusje en Melli in de sterstal.Ik woon hier al een tijdje, maar zwerf ook wel eens tijdelijk naar een andere stal als dat om de een of andere reden beter uitkomt.
Ik zag vanmorgen , dat Hans druk bezig was om de grote larixboom, die al een tijdje dood was , en vreemd genoeg tijdens de storm in tegenstelling tot zijn wel gezonde buurman gewoon is blijven staan, nu toch ook maar weg te halen.Ook dat is een behoorlijke klus.Ik hoorde zeggen, dat hij van de stam een bankje wilde maken. Ben benieuwd !

Boom Boom

Zondag 28 januari 2018

Af en toe een buitje, maar het kon slechter.
´s Morgens werd het tweede deel van de wedstrijd  afgewerkt.Helaas nog steeds zonder mij... Ik zag wel, dat het een gezellige boel was in de kantine en op het plein en dat is het voornaamste.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Pagina: «  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement