Het Dagboek

Donderdag 3 januari 2019

Eerst nog zon, later weer bewolkt.
Gisteravond heel laat ,iedereen sliep al, kwam het voermens mopperend langs na de laatste ronde gedaan te hebben .Ze had het over het meteen netjes opruimen van gebruikte spullen,zoals abrahampoppen en niet de helft ( en dat is dus letterlijk) laten staan.Wat was het geval ? Toen ze de deur van de verlaten kantine open deed liep ze nietsvermoedend naar binnen en sprong zowat een meter de lucht in. Kijk maar naar de foto,Dan snap je meteen waarom.Is wel een beetje lachen. Toch !

pop

Woensdag 2 januari 2019

En daar was plotseling opeens eindelijk de zon weer eens. geen wind en zeker 11 graden.
Op naar het voorjaar...Joepie !!

Dinsdag 1 januari 2018

Zwaarbewolkt en veel wind.
Toen wij gisterenavond laat een flinke portie hooi extra kregen, de lichten aan bleven  en de radio hard werd aangezet, begreep ik al hoe laat het was.Oudejaarsavond en dus om 12 uur het uitbreken van een heleboel lawaai en grote lichtflitsen. Gisteren overdag was het eigenlijk gewoon rustig, bijna geen knallen. Dus we hadden  geen erg in wat er ging komen. Maar we zijn er snel achter gekomen. het was weer eens een giga geknal en gedreun. Dat schijnen ze te doen om de slechte geesten weg te jagen. Nou, ik heb geen geest gezien, alleen de beschermengeltjes op het dak. Maar die laten zich gelukkig niet weg jagen.

Maandag 31 december 2018

Zwaar bewolkt en geen wind.
Hallo. Ik ben White Gold Chap, in de wandeling Bill genaamd.Ik woon in de grote stal naast Pjotr en Toby en tegenover Calimero en Misty. Ze hebben hier het oude jaar redelijk onverwacht uitgeluid met het lek prikken van ons allemaal.Tot mijn verbazing zag ik Sandra met een stapel paardenpaspoorten naar de kantine lopen. We waren nog niet klaar met ons afvragen waar dit in deze tijd van het jaar op sloeg toen het dierenartsrolhok aan kwam rijden en we allemaal door het dierenartsmens stuk voor stuk een naald in onze nek kregen geduwd. Leuk is anders hoor...Maar Orlando,die had opgevangen waar de mensen het over hadden , wist te vertellen wat er aan de hand was.Er schijnt tegenwoordig een nogal erg besmettelijk en tot nu toe onbekend  paardengriepvirus rond te waren, waar we behoorlijk ziek van kunnen worden als we niet 6 maanden geleden of korter de gewone influenza enting hebben gehad.Bij ons worden we allemaal in maart geent en dat is dus langer dan 6 maanden geleden. Als er op een stal nog helemaal niets aan de hand is schijnt het zin te hebben om alvast te enten. Wij zijn gelukkig allemaal nog gezond en daarom waren we nu aan de beurt.
"Nu begrijp ik waarom ik vorige zaterdag opeens niet met mijn bijrijdmens naar een hartstikke leuke wedstrijd mocht.Ik baalde stevig, maar het is natuurlijk best te begrijpen, dat in deze omstandigheden het niet zo slim is om contact met vreemde paarden te hebben. Je weet tenslotte maar nooit ."zei Tommy. En gelijk heeft hij.

dierenarts

Zondag 30 december 2018

Zwaar bewolkt, veel wind. 7 graden.
Vandaag is er helemaal niets te vertellen ,behalve, dat de week weer om is en dat ik de pen aan Bill geef.

Zaterdag 29 december 2018

Zwaar bewolkt en af en toe een bui.
Er zijn nog steeds zomerbloemen in de bakken op het plein hun best aan het doen, maar inmiddels staat ook de winterjasmijn vopop in bloei en doet daarmee zijn naam eer aan.Leuk om te zien.

Bloei

Vrijdag 28 december 2018

Nog steeds zwaar bewolkt en somber weer.
En vandaag was er een kampdag. Een heel stel rijkinderen werd om 10 uur gebracht .En toen ze tegen half 5 weer werden opgehaald
hadden zij  een dagje achter de rug met rijden, spelletjes met ons doen, ons poetsen , kuffelen enz enz. Altijd een leuke afwisseling.
Behalve de kampdag was er nog een feestje. Onze Bart was weer eens een keer jarig en dat werd gevierd met koffie en taart . Taart met kaarsjes natuurlijk. Orlando zei, dat hij nog best goed wist, dat Bart 12 jaar geleden geboren was .Het waaide toen zo hard, dat de ooievaar,die in de tuin was gezet op een bepaald moment onbedoeld door de lucht vloog.

Verjaardag Bart

Donderdag 27 december 2018

Zwaar bewolkt en wel 10 graden, boven nul wel te verstaan.
En ja hoor...We hadden vandaag geen tijd om ons te vervelen. Ik heb tenminste lekker gewerkt en dan is het goed uitrusten in je schone stal voorzien van een gevuld hooinet.

Woensdag 26 december 2018

Zwaar bewolkt, weinig wind.
En alweer een vrije dag. Nu heet het tweede kerstdag. Leuk, maar nu vind ik het wel genoeg. Het zal toch niet gebeuren, dat ze ook nog met een derde kerstdag aan komen."Maak je geen zorgen, "zei Sunshine."Je kunt er op rekenen, dat de rest van de week drukker zal zijn dan normaal met allemaal inhaalmensen en toeristmensen."En daar kon ze best eens gelijk in hebben. We zullen het zien en beleven.
Maar het bleef helemaal niet rustig. Wel voor ons, maar niet voor de mensen. Eerst waren ze druk met het opzetten van een soort spandoek en een grote pop vlak voor de kantine en daarna kwamen er een heleboel mensen aanlopen, die allemaal in de kantine verdwenen .Volgens Sunshine, die daar net in kan kijken, hebben ze uren lang gegeten en met elkaar gebept.Het bleek, dat een van de rijmensen,die al 42 jaar hier rijdt, vandaag 50 jaar was geworden en dat vierde hij hier. Leuk toch.Wij wensen hem natuurlijk ook nog vele jaren en vele rijlessen hier.

Pascal50

Dinsdag 25 december 2018

Zwaar bewolkt en meestal droog.
Het is vandaag eerste kerstdag en zoals gewoonlijk is er dan voor ons niets te doen. Onze hulpmensen zijn allemaal lekker thuis. Maar een paar vrijwilligershulpmensen hebben er voor gezorgd, dat onze boxen netjes zijn uitgemest en dat we allemaal beweging hebben gekregen in de paddocks en sommigen ook nog onder het zadel. Waarvoor onze grote dank. Nietsdoen is best leuk , maar het moet niet overdreven te worden

Pagina: «  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement