Het Dagboek

Zondag 24 november 2019

Hele dag zon, windstil en helemaal niet koud.
Het was vandaag zondag, maar van zondagsrust is vandaag weinig terecht gekomen. De recreantenclub had namelijk een buitenrit georganiseerd ter gelegenheid van Sinterklaas en meteen ook maar Kerstmis en Oud- en Nieuwjaar. Weer eens iets anders. Tarius mocht ook mee en vertelde , toen hij na 3 uur weer terug was, dat het met dit weer bepaald geen straf was om de Holterberg te verkennen. De rijmensen hadden ook nog moeten puzzelen onderweg en hadden ook nog lekkere dingen en drankjes gekregen ergens onderweg.Al met al was het hartstikke leuk.

oliebollen oliebollen
Er stond ook nog een lekkere luch klaar voor de rijmensen dus de dag kon niet meer kapot.

lunch
Toen de lunchmensen weer weg waren bleven de recreantenorganiseermensen gewoon hier en het bleek, dat er ook vanaf 4 uur een borreluurtje was voor de vrijwilligersmensen, die met de cross hadden geholpen. Ook dat was heel gezellig hoorde ik vertellen .
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

vrijwillersborrel

Zaterdag 23 november 2019

Licht bewolkt, geen wind en minstens 10 graden.
Ik zag vanmiddag, dat Tommy , de bofkont, vrolijk het paardenrolhok in stapte. Die geluksvogel mocht weer eens naar een wedstrijd.Toen hij veel later weer terug kwam vertelde hij trots, dat hij 3 winstpunten had gehaald in de L2. Hopelijk krijgt mijn mens ook binnenkort weer de geest om naar concours te gaan, want ik vind dat ook mega leuk.

Vrijdag 22 november 2019

Veel zon en weinig wind.
We hebben weer een nieuwe tijdelijke stalgenoot gekregen. Het is Sadique, die komt logeren , omdat zijn mensen weer met vakantie gaan. Maar hij vindt het helemaal niet erg, zei hij,want voor hem is het hier ook een soort van vakantie.Lekker bijkletsen met ons allemaal en als het meezit iedere dag in een lesje meedoen voor de afwisseling en om niet stijf te worden. Rust roest teslotte !

Donderdag 21 november 2019

Eerst nog wat mistig, maar al guaw lekker zonnig.
Toen ik met mijn mens aan het werk was in de binnenbak zag ik uit de verte op de bar in de kantine twee vogelhuisjes staan met een verhaal erbij. Het kwam er op neer, dat ontdekt was, dat, als de mensen in de winter veel vogelhuisjes ophangen in de buurt van de eiken, waar de beruchte eikenprocessierups graag woont daar veel meesjes op af komen, die dol zijn op die rupsen. Ze eten ze dan op voordat alle mensen en dieren in de buurt jeuk en zo krijgen.Goed nieuws toch... Theo maakt dus nu van die vogelhuisjes en ze zijn te koop. Ga maar kijken. Ze zien er leuk uit en ze zijn niet kapot te krijgen.

nestkastjes

Woensdag 20 november 2019

De hele dag mist en windstil.
En ik heb inmiddels gezien hoe de bladeren worden opgeruimd. Hans heeft een blaasding, dat met bulderend geraas de bladeren op een hoop blaast. Dan wordt het spul in een aanhangerrolhok geschept en weer leeggeschept in een groot opvangding op de hoek van de springwei.En als dat hok dan vol is komt de gemeente en maakt het weer leeg

Bladeren

Dinsdag 19 november 2019

Eerst regenachtig, later droog en soms een beetje zon.
D grote bomen op het plein beginnen nu echt serieus hun bladeren te verliezen en dat geeft een boel rommel.Ik hoorde iemand zeggen, dat het net leek of er ieder jaar meer bladeren vallen.Zouden ze nu echt niet kunnen bedenken, dat dat gewoon waar is ? Die bomen worden ieder jaar groter, krijgen meer takken en dus meer bladeren. Ik ben wel benieuwd wat ze er nu aan gaan doen.

Maandag 18 november 2019

Voor de afwisseling eens een hele dag regen aan een stuk door.
Ik ben Jack en woon in de nieuwe stal naast Valeri en Nicky en tegenover Tarius en Trofee. Ze noemen me ook wel eens "de sloper ". Wel een beetje flauw hoor.Als ik iets zie wat misschien wel kapot kan ga ik dat gewoon proberen en , eerlijk is eerlijk, soms lukt dat niet.

Zondag 17 november 2019

Wisselend bewolkt, overdag buien en 's nachts nog veel meer regen.
Tussen de buien door zijn Tommy en Tarius op buitenrit geweest en wij medewerkers hadden allemaal een vrije dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Zaterdag 16 november 2019

Overdag droog, 's nachts regen.
Inmiddels hebben we weer afscheid genomen van Adair, Lukar, de drie honden , Enide en Jeroen. Onze eigen mensen zullen dus wel weer in aantocht zijn. En ja hoor, het was weliswaar al wel diep nacht voordat hun rolhok het plein op kwam, maar daar waren ze dan toch. Heelhuids en hopelijk goed uitgerust.

Vrijdag 15 november 2019

Droog, af en toe zon, 10 graden.
Vanmorgen hoorden we een raar schurend geluid en toen ik keek wat er nu weer aan de hand was , zag ik , dat Hans en Jeroen druk bezig waren om een joekel van een cactus over het plein te slepen. Dat ding schijnt altijd de hele zomer in de tuin te staan , maar moet in de winter ergens naar  binnen. Omdat de plant al zo'n 30 jaar oud is wordt het ieder jaar een grotere klus om dat prikding, het schijnt agave te heten, op de winterplek,te krijgen. Dat is de laatste jaren de werkplaats van Theo.Maar met vereende krachten is het ook dit jaar weer voor elkaar gekomen.

Cactus

Pagina: «  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement