Het Dagboek

Dinsdag 9 juli 2019

Wisselend bewolkt en veel wind. Hooguit 16 graden.

En je houd het niet voor mogelijk, maar Valery is tot onze verbazing alweer verdwenen en woont nu opeens in de grote stal. Ze heeft plaats moeten maken voor alweer een nieuweling, die net een slagje groter is en daarom nu in deze box is gestationneerd.Ik zag haar toevallig uit het rolhok stappen, om zich heen kijken en verbaasd vragen "Kan iemand mij vertellen wat ik hier kom doen ??? Maar ze stapte braaf naar binnen en lijkt wel net zo aardig als Valery.
Jack, die toevallig net in de wei liep toen Jessie, zo heet ze, aankwam wist niet wat hij zag toen hij nietsvermoedend zijn stal in stapte en zag, dat zijn nieuwe buurvrouw er plotseling heel anders uit zag. Hij twijffelde even aan zijn verstand maar had al gauw door, dat de nieuwe buurvrouw gewoon een nog nieuwere buurvrouw, dus iemand anders ,was. We hoorden , dat ze hier als gastpaard is en nu niet 1 , maar 4 eigen mensen heeft. Twee rijmensen en hun twee rijkinderen.Wat zal dat dier verwend worden...

Jessie

Maandag 8 juli 2019

Ik heet Nicky en woon al heel wat jaartjes in de nieuwe stal . Momenteel zijn Tico en Jack mijn buren
We hebben vandaag een nieuwe stalgenoot gekregen. Ze staat helemaal achteraan rechts naast Jack en tegenover Trofee en Tarius.Ze schijnt Valery te heten en een van onze medewerkers te worden. Ik vroeg haar wat ze had gedaan voordat ze hier kwam en ze vertelde , dat ze met haar vorige mens veel wedstrijden had gereden tot en met Z. Maar dat dat mens  een jong paard had gekregen, dat ze nog alles moet leren en dat ze te weinig tijd had om twee paarden aandacht genoeg te geven. Daarom heeft ze een andere plek voor mij gezocht en ze zei, dat het hier erg leuk lijkt te zijn. Nou, het zal mij benieuwen.Voorlopig moet ik zeggen, dat het hooi hier lekker smaakt en dat de buren aardig zijn.

Nieuw paard

Zondag 7 juli 2019

Bewolkt, 18 graden en vannacht eindelijk een plensje regen.
Vanmorgen werd ik aangenaam verrast. Ik mocht voor het eerst mee naar het bos samen met Trofee en een paar van onze hulpmensen. Ze wilden kennelijk uitproberen hoe ik me gedraag op een buitenrit voordat er rijmensen met mij de berg op mogen.En ik heb natuurlijk mijn beste beentje voorgezet, want dit was heel leuk en wil ik best vaker doen.
En er was ook een verjaarspartijtje met een heel stel enthousiaste kinderen, waarvan de meesten nog nooit op een pony hadden gezeten. Leuk joh...
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

verjaarspartijtje

Zaterdag 6 juli 2019

Droog en 17 graden.
De club zwaluwen is inmiddels ook al behoorlijk uitgebreid. En een rommel, dat ze maken...De mensen moeten echt uitkijken, dat ze niets op hun hoofd krijgen wat uit de lucht komt vallen. Maar de andere kant is natuurlijk wel, dat ze alle vliegen hier opeten, zodat we daar geen last meer van hebben.

Zwaluwen

Vrijdag 5 juli 2019

Droog, wisselend bewolkt en 18 graden.

De planten achter onze paddocks zijn inmiddels al een heel eind gegroeid. Ze zeggen, dat die mais nog veel hoger zal worden. Wel een beetje jammer van ons uitzicht.

Uitzicht

Donderdag 4 juli 2019

Droog, beetje wind, 22 graden.
En ja hoor, de longeerring is klaar en ziet er piko bello uit.Ik ben heel benieuwd of de mensen  die nu ook gaan gebruiken. Ik moet het eerst nog zien. Maar misschien ben ik wel te pessimistisch. Zo ver lopen is het toch niet ?? De tijd zal het leren.

Longeer ring

Woensdag 3 juli 2019

Droog, beetje wolken, 23 graden.

Vanavond gebeurde er iets vreemds.Remco plus een stelletje vrijwilligershulpmensen kwamen aanslepen met een groot groen pakket, dat ze in de wei naast de zandpaddocks gooiden. En toen gingen ze er met zijn allen aan duwen en trekken. Toby vertelde dat dat ding een tent is, die ze nu aan het opzetten zijn.Maar daarmee wist ik nog steeds niet waar dat dan goed voor was. Maar Orlando werd wat duidelijker. Hij vertelde ,dat hier 6 weken lang iedere week rijkinderen , die uit het hele land komen ,in zouden komen wonen. Ze noemen dat ponykamp.Ze doen dat hier elke zomervakantie en al wel zo lang, dat er geregeld ponykampkinderen van vroeger nu hun eigen kinderen komen brengen om een weekje hier te zijn. Nou, dat lijkt me allemaal best leuk.

Tent Tent

Dinsdag 2 juli 2019

Droog, veel zon, 24 graden.
Toen ik vanavond naar buiten keek zag ik een paar heeeel grote vrachtrolhokken het erf op komen propvol met balen hooi. Ik hoorde , dat dat ongeveer de voorraad voor het hele jaar was en dat het allemaal in de achterste ruimte van de binnenbak gestapeld zou moeten worden, Nou, dat lijkt me veel werk en dat is nog zacht uitgedrukt.Gelukkig waren er ook 8 wegpakmensen meegekomen en die zijn mooi een paar uur zoet geweest. Maar hebben is hebben en krijgen is de kunst, vooral omdat het nog steeds niet regent en er dus ook geen nieuw gras groeit voor een volgende oogst.

Hooiberg

Maandag 1 juli 2019

Droog, zon 25 graden.

Hallo, ik ben Armando en woon in de grote stal helemaal achteraan links als je van buiten komt.Mijn buurman Toby en ik zijn beste maatjes en met Orlando en Coen tegenover mij kun je ook gezellig kletsen.Ik woon hier nog niet zo lang, maar de laatste tijd mag ik steeds vaker meedoen in de lessen en dat vind ik leuk. Ik houd wel van een beetje afwisseling
Hans is inmiddels druk bezig om die longeerring in elkaar te fabrieken. Ben benieuwd hoe het zal worden.

Boren

Zondag 30 juni 2019

Droog, beetje wind,'s morgens 25 graden, later warmer.
De medewerkers hadden vandaag geen vrije dag, maar moesten aan de bak, omdat er een dressuurwedstrijd was. Normaal schijnt dit gecombineerd te worden met een springwedstrijd, maar daar vonden onze mensen het dit jaat toch te warm voor. Maar zo te zien was het gezellig en werd er goed gereden. De week is weer om en ik geef de pen aan Armando

Wedstrijd

Pagina: «  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement