Het Dagboek

Zaterdag 14 september 2019

Licht bewolkt en zowaar meer dan 20 graden
En ja hoor...Vanmiddag is de grote tent dan toch naar de winterberging gegaan. De bouwploeg was present als afbreekploeg en ze hebben het klusje in een oogwenk geklaard. Het helpt natuurlijk wel erg, dat Hans het hele binnenwerk al had weggehaald en dat ze dit al vele jaren met zijn allen doen.

Tent

Vrijdag 13 september 2019

Licht bewolkt en opeens weer 19 graden.
Gisteren zijn onze vaste logeerpaarden Harley en Bente weer achter de deur geschoven. Ze zeiden , dat hun mensen een weekendje weg gingen. Altijd leuk om ze weer eens te zien.
En tamelijk onverwacht stond vandaag ook plotseling Sadique op het plein en zei , dat hij een weekje of zo kwam logeren, omdat zijn mensen zo nodig met vakantie moesten."Nou, ik vind het hier ook wel een beetje vakantie, dus van mij mogen ze, " zei hij vrolijk. Maar onze hulpmensen, die dus even zonder directie zaten, stonden dom te kijken, want ze wisten van niks. Het bleek, dat onze afwezige mensen niet hadden begrepen, dat de logeerpartij door zou gaan ,omdat ze daar nog een telefoontje over zouden krijgen.Hoe het ook zij,Onze hulpmensen zijn niet voor 1 gaatje te vangen en het is netjes naar ieders tevredenheid opgelost. Met wat gewissel had iedereen tenslotte weer een goede plek. 
Tussen al deze bedrijven door had Tommy inmiddels in een onbewaakt ogenblik kans gezien om bijna in zijn eentje de grote tent af te breken.Op de een of andere manier had hij kans gezien dwars om door de omheining van de springwei, waar hij liep,te wandelen en is het terrein waar de tent stond op gelopen. En daar is hij met zijn ijzer blijven haken achter een van de scheerlijnen van de tent. Het zat muurvast, maar gelukkig had hij wel zo veel verstand, dat hij niet ging trekken om los te komen , maar beschaafd te wachten totdat hij uit zijn benarde positie werd verlost. Ik vroeg hem later hoe hij zo stom had kunnen zijn en hij zei, dat hij had gezien, dat er achter de tent een heleboel lekker gras stond .Je hoefde alleen maar langs de tent te lopen om daar te komen en in zijn enthousiasme had hij even over het hoofd gezien, dat dat niet kon, omdat er allemaal touwtjes gespannen waren om de tent overeind te houden. Scheerlijnen dus
 Zodoende...
Het is hier dus echt nooit saai. Altijd wel weer iets anders om te beleven. En het loopt meestal nog goed af ook met dank aan onze beschermengeltjes, die eerlijk gezegd soms wel eens overwerk hebben.

Tommy

Donderdag 12 september 2019

Af en toe regen.
Het viel mij op , dat Sandra, Remco en het voermens gisteren in hun rolhok vertrokken zijn en nog steeds in geen velden en wegen te bekennen zijn. Vreemd, want ik zag Bart wel lopen en die is toch nog niet zo oud , dat hij alleen thuis kan blijven. Bovendien zal hij toch gewoon naar school moeten.Maar toen ik Jantine zag  snapte ik het. Zij past op Bart en hondje Lisa en doet nog de laatse ronde ook. Super. Nu kunnen onze mensen met een gerust hart een paar dagen weg blijven en dat doen ze dan ook.Ze schijnen naar hun jaarlijkse uitje te zijn, het ondernemerscongres op Horse Event.De eerste dag bezoeken ze een paar verschillende paardenbedrijven en de tweede dag op dat congres wordt er verteld hoe alles moet of zoiets. Als je maar plezier hebt en er dan ook nog iets van leert is dat toch helemaal leuk !

Woensdag 11 september 2019

Wisselend bewolkt. !2 graden.
De grote tent van de ponykampen is nog steeds niet opgeruimd , omdat dat alleen kan als die tent zowel helemaal droog is alsook dat er op dat moment genoeg sterke mensen aanwezig zijn om te helpen. Nou ja, voordat het winter is zal dat ding wel weg zijn.

Dinsdag 10 september 2019

Soms wolken, soms zon en windstil.
Ik zag, dat aan de boom midden op het plein heel veel kastanjes hangen.Dat wordt oppassen voor de mensen, want als je eronder loopt en er komt zo'n ding naar beneden vanaf grote hoogte en je krijgt het op je hoofd lijkt me dat niet prettig. De schil van zo'n kastanje heeft nog veel kleine scherpe stekeltjes ook."Dan kunnen ze dus het beste voorlopig allemaal een valhelm opzetten " zei Calimero,Best een goed plan, maar om de een of andere reden zie ik het toch niet gebeuren.

kastanjes

Maandag 9 september 2019

Zwaar bewolkt en geen wind.
Ik ben Melli en woon al sinds onheugelijke tijden in de sterstal op dit moment samen met Murphy, Calimero en Cartouche. Ik zeg netjes "Cartouche", want sommige mensen noemen haar "Toes " en je kunt haar niet chagerijniger maken dan dat te zeggen.
De zwaluwen uit onze stal zijn inmiddels allemaal vertrokken en dat is best wennen. Ik vond het heel gezellig met al dat gekwetter.Hopelijk hebben ze een goede reis en zien we ze volgend jaar allemaal weer terug.

Zondag 8 september 2019

Wisselend bewolkt en droog. 18 graden.
Margriet en Arjen zijn vandaag met de drie rijkinderen, die naar de kwartfinale van de zitcompetitie mochten plus aanhang , vertrokken naar een plaats aan de andere kant van het land. Het heet daar Tilburg . We hoorden later, dat ze netjes hebben gereden en met zijn allen een gezellige dag hebben gehad.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

zitcompetitie

Zaterdag 7 september 2019

Zwaar bewolkt, paar buitjes, geen wind.16 graden.
Hondje Lisa kwam vertellen, dat ze een raar diertje had gevonden. Eerst liep het gewoon, maar toen ze kennis wilde maken en er aan wilde ruiken werd het plotseling een balletje vol stekels, waar ze haar neus bijna aan bezeerde.Zo onaardig...Als dieren onder elkaar zou je je toch best wat vriendelijker mogen gedragen.

Egeltje

Vrijdag 6 september 2019

Bewolkt, soms een bui en maar 13 graden.
Ik zag vanavond , dat er voor het eerst na de vakantie weer carouselles was.Ik baal toch zo , dat ik daar nooit aan mee mag doen.Ik ben te klein zeggen ze. Flauw hoor. Het lijkt me juist zo leuk. Maar ja,aan mijn postuur is niets meer te veranderen.

Donderdag 5 september 2019

Licht bewolkt . Prima weer.
Onze mensen waren Hans kwijt.Het ene moment was hij er nog en het volgende moment was hij verdwenen. Eerst keken ze in de kantine, want hij doet geregeld een middagdutje op de bank. Geen Hans. Zijn rolhok stond nog op de parkeerplaats en Tommy, die naast mij stond te eten wist ook van niks. Dus hij moest hier ergens zijn. En hij was er inderdaad nog. Kijk maar zelf. Maar je moet wel heeeel erg goed kijken.

slaaptribune

Pagina: «  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement