Het Dagboek

Vrijdag 25 oktober 2019

Veel wind, wisselend bewolkt ongeveer 12 graden en droog.De crossbouwmensen zijn druk bezig om de laatste hand aan het crossparcours te leggen. Overal moeten vlaggen worden geplaatst en pijlen , die de weg wijzen. Tussen de middag zitten ze dan ook lekker buiten even uit te rusten en te lunchen. In de zon was het goed te doen zag ik.
En het kwam ook nog goed uit, want er was weer een kampdag met veel kinderen, die allemaal op hetzelfde moment binnen zaten te eten.

Crossbouw Cross voorbereiding

Donderdag 24 oktober 2019

Windstil, beetje zon, 16 graden.
Ik woon hier bij de binnenbak heel plezierig, maar er is wel een minpuntje. Jullie moeten weten, dat ik graag met mijn hooinet speel. Ik pak het dan vast en gooi het in de lucht. Dat deed ik in mijn vroegere stal ook en dan viel het gewoon weer naar beneden en kon ik eten wanneer ik trek had.Maar toen ik dat hier deed vloog dat ding wel eens over de afscheiding .Eerst hingen ze het net rechts aan de kant van Amber en als die mijn net plotseling voor zijn neus zag verschijnen,  zette hij er neteen zijn tanden in, want eten is zijn hobby. Maar dat is de mijne ook en ik kon er dus niet meer bij. Balen...Toen is het net aan de kant van Sunshine gehangen. Ik gooide het niet meer over de rand, maar Sunshine zag waarachtig kans om mijn net door de tralies naar zich toe te trekken en opnieuw had ik het nakijken. Gelukkig letten onze mensen goed op en zorgen er op tijd voor,dat ik niet verhonger door de streken van mijn buren. Maar het zou wel prettig zijn als ze nu een echte oplossing zouden bedenken.

hooinet

Woensdag 23 oktober 2019

Zwaar bewolkt en rustig weer .
Iedere dag , dat het droog is worden onze mensen daar blijer van. Het is namelijk heel goed voor de bodem van onze jaarlijkse cross, die er nu toch echt serieus aan komt. Orlando, die hier al zo'n 24 jaar woont vertelde, dat hij, voordat hij pensioen kreeg ( hij is inmiddels 30 jaar) ook altijd mee mocht doen en dat ze op die dag al het weer, dat de weergoden ter beschikking hadden, wel hebben meegemaakt.Varierend van lichte regen de hele dag, zware buien af en toe, zware nachtvorst, zodat alles pas kon beginnen als de grond weer zacht was geworden, sneeuwjachten, orkaan (toen alles moest worden afgeblazen, omdat paardenrolhokken niet meer de weg op konden en het een week is uitgesteld ), maar ook 28 graden  en het publiek in de korte broek. En dat alles op de laatste zondag in oktober. Het kan verkeren ! Ben benieuwd wat het dit jaar zal gaan worden.

Dinsdag 22 oktober 2019

Licht bewolkt en bijna droog.
Je kunt echt aan alles merken, dat het vakantie is en ik kan niet zeggen , dat ik het erg vind. Er komen namelijk geregeld toeristmensen, die een buitenrit willen maken. Als ze dan het kruisverhoor van Sandra hebben doorstaan wat betreft hun rijervaring, gaan ze op pad en ik heb dan meestal de leiding. Mijn mens Hans mag natuurlijk ook mee en we vinden het altijd hartstikke leuk om onze beeldschone "achtertuin " te laten zien .

Maandag 21 oktober 2019

Eerst weer een beetje mist en later bewolkt en droog
Ik ben Tommy, Silver Tommy om precies te zijn en ik woon tegenwoordig in een box bij de binnenbak. Super plekje en ik hoop, dat ze mij daar nu verder rustig laten staan.
Er kwamen vandaag een heleboel aaiende handjes langs met rijkinderen er aan vast, die hier de hele dag waren, omdat het herfstvakantie is. Ze noemen het kampdag en het was, zoals altijd, weer heel gezellig
En het was nog feest ook, want Sandra was weer eens jarig. Namens alle medewerkers van harte gefeliciteerd en nog vele jaren gewenst om in goede gezondheid te blijven zorgen, dat de dieren en de mensen het hier zo naar de zin hebben.

Zondag 20 oktober 2019

Eerst mistig. Dat hebben we lang niet gezien. Later wisselend bewolkt en zo'n 16 graden.
Vandaag niet zo veel reuring op het bedrijf. Dat zal volgende week zondag wel anders zijn. Iedereen is in/uit paddocks gegaan. Er waren een paar privelessen met eigen paarden en ik ben met mijn mens lekker het bos in geweest. Heerlijk, zo'n frisse neus.
De week is weer om en ik geef de pen aanTommy.

Zaterdag 19 oktober 2019

Droog , veel wind en veel wolken.Er was de hele dag regen aangekondigd, maar dat is niet doorgegaan.
De crossbouwmensen hebben de grootste klus geklaard. De honden hadden mega veel lol door ondertussen lekker oven het maisland te scheuren. Die zullen vanavond vast wel voor pampus in hun manden liggen.

Honden Cross bouw

Vrijdag 18 oktober 2019

Soms zon en jammer genoeg soms ook regen. En dan niet een beetje regen. Nee , het lijkt meer op de zondvloed.
Onze mensen, die in deze week voor de jaarlijkse recreanten cross, vaker dan normaal op het buienradarding zitten te studeren,zijn aan het duimen, dat het de volgende week droog zal zijn. En tot nu toe schijnen de vooruitzichten best wel goed te zijn.

donderdag 17 oktober 2019

Wisselend bewolkt en weinig wind. 14 graden. Precies goed.
Marnix en ik staan tegenwoordig geregeld in de longeerpaddock en daar heeft Hans laatst ook weer hooibakken in gemaakt. Dat is beter voor ons, omdat het hooi dan niet op de grond hoeft te liggen waar er zand aan komt, dat dan weer in onze darmen terecht gaat komen met alle gevolgen van dien.

hooibakken

woensdag 16 oktober 2019

Eerst zon, maar al gauw regen, veeeeel regen.
Onze mensen krijgen iedere week van het bakkersmens uit het dorp een grote zak broodjes, die ze niet hebben verkocht en die ze anders moeten weggooien. Wij zijn daar wel blij mee , want we krijgen allemaal bij iedere voerbeurt 1 broodje als een soort van snoepje.Maar we zijn niet de enigen, die zo'n snoepje lusten. Er zijn twee zwarte vogels, ze zeggen dat ze kraaien heten, die ook wel willen snoepen, maar daar meestal niet de kans voor krijgen. De bak met de broodjes wordt weliswaar door onze mensen iedere dag buiten gezet om lekker hard te worden, maar ze zijn dan wel zo wijs om er een net overheen te leggen. Maar heel soms vergeten ze het en dan liggen er kansen voor de vaste twee kraaien. Ik heb trouwens ook wel gezien, dat het voermens voor de beide vogels, die 's morgens al zitten te wachten altijd een paar stukjes brood neer gooit, wat dan in dank wordt aanvaard. En zo is iedereen weer gelukkig.

Kraai

Pagina: «  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement