Het Dagboek

Vrijdag 7 oktober 2022

Licht bewolkt, geen wind, 18 graden.
Vanmorgen moesten onze vakantiegastpaarden Harley en Bente naar de paddock worden gebracht, maar dat viel deze keer niet mee. De mensen konden de rubberflap, die aan de binnenkant van de stal van Harley met geen mogelijkheid open krijgen. Harley stond er een beetje beteuterd bij en zei, dat hij echt alleen maar even met zijn achterwerk tegen die flap had geschuurd, omdat hij daar een beetje jeuk had. En dat hij er toch niets aan kon doen, dat hij nu een keer als Percheron maal Fries  een achterwerk heeft, dat een beetje erg groot en dik is uitgevallen en dat die stang ook nergens tegen kon. Nou ja, met vereende krachten hebben de dames het ding los gekregen en kon het paard gelukkig toch naar buiten.

stang 

Donderdag 6 oktober 2022

Bewolkt, windstil .19 graden.
Het is prima weer voor een buitenrit en jammer genoeg mocht ik niet mee naar het bos.
De rijmensen,die mee gingen komen hier al heel wat jaartjes iedere week . Ik hoorde, dat het rijmens dat met  Bobby op pad was hier al 27 jaar iedere week rijdt. Toen waren ik en de andere  medewerkers nog geen van allen geboren. Maar ik werd al gauw gecorrigeerd, want Pjotr, Bill en Melli riepen in koor. Foutje...Wij waren toen echt wel al geboren. Waarvan akte...

Buitenrit 

Woensdag 5 oktober 2022

Wisselend bewolkt. Eerst maar 12 graden. Daarna steeds warmer tot 18 graden.
Vorige week hadden we afscheid genomen van hulpmens Silke en vandaag heeft ons nieuwe hulpmens Kyra haar arbeidscontract getekend. We zijn allemaal blij met haar en hopen, dat ze het hier heel lang naar haar zin zal hebben.

Kyra 


Gisteren is ons buurboermens begonnen met het oogsten van de aardappelen op "ons " crossveld Mooi vroeg dit jaar

Aardappelen 

Dinsdag 4 oktober 2022

Licht bewolkt en heel veel wind.
Volgens mij is er niemand van ons ziek en toch kwam het rolhok van het dierenartsmens aan rijden. En verdraaid nog aan toe. Het bleek weer halsenpriktijd te zijn. En dan zijn we allemaal aan de beurt om lek geprikt te worden, omdat ze hier denken, dat wij op deze manier geen influenza en/of tetanus zullen krijgen. Nou ja, het doel heiligt de middelen zullen we maar zeggen. Maar de timing van deze vervelende actie , nota bene op dierendag, vinden wij toch niet erg gelukkig.....

Prik Tarius 

Maar we hebben later toch ook nog wel lol gehad. De hulpmensen hadden Okkie ,dat arme dier ,helemaal volgehangen met vlaggetjes ter ere van dierendag , hebben toen de  deur op een kiertje gezet en zijn om een hoekje gaan kijken wat hij zou doen. Nou, dat had ik ze wel van tevoren kunnen voospellen. Toen Okkie ontdekte, dat zijn deur open kon bedacht hij zich geen ogenblik en smeerde hem met alle vlaggetjes om zich heen wapperend ,met een noodgang richting wei en zo te zien was hij niet van plan om zich weer gauw te laten vangen. En gelijk had hij. Het was tenslotte dierendag.

Okkie 

Maandag 3 oktober 2022

Bewolkt, droog, 15 graden.
Ik ben Tarius en ik woon in de nieuwe stal naast Trofee en Sil . Tegenover mij staan Jack, Valeri en Tico.
De grote bomen op het erf zijn nu toch echt begonnen om hun kastanjes massaal te laten vallen. Er liggen er nu al zoveel, dat het voor ons , en trouwens ook voor de mensen, niet meer zo lekker loopt. Maar er is hulp in aantocht. Ik zag namelijk net, dat een van onze eerste spoedcursusmensen van zo'n 11 jaar geleden, die nog geregeld een weekje hier komt en dan haar handjes laat wapperen, aan kwam lopen met een schepding aan een steel. Zij begon vlijtig kastanjes te scheppen en in een emmer te gooien. Is dat even boffen voor onze mensen. Ze is er net en als ze morgen ziet, dat er weer net zoveel liggen en ze dan ook weer gaat opruimen en dat de hele week scheelt dat toch weer een bult werk.

bladeren 

Zondag 2 oktober 2022

Licht bewolkt, 17 graden.
Leuk dagje vandaag. Ik heb vanmorgen met Hans plus Tommie en het spoedcursusmens een buitenrit gemaakt. En het leuke was, dat ze mij  nu helemaal zelf kon opzadelen.

Spoedcursus 

Zaterdag 1 oktober 2022

Overdag zon en regen. Soms zelfs tegelijk. Bijzonder...
Vandaag hebben we weer eens wat aparts beleefd. Ik heb het jammer genoeg niet zelf gezien, maar ik hoorde van Tommy, die bij de binnenbak woont, dat zijn buurman een bijzondere stunt heeft uitgehaald. Het dier mocht even los lopen in de binnenbak. En weten jullie wat Cas, zo heet hij, toen heeft gedaan ? Hij heeft even rondgescheurd heeft toen een aanloop genomen en is gewoon probleemloos over de bak rand naar buiten gesprongen. Dat is best hoog, zit muurvast en er is in al die jaren nog nooit iemand op het idee gekomen om daar overheen te springen. Hij wel dus. Toen hij later weer op stal stond zei hij broodnuchter, dat het maar een sprongetje van niks was en dat hij het helemaal niet leuk vond, dat hij meteen weer uit de wei, waar hij naartoe was gerend, werd geplukt. Nou, hij mag blij zijn, dat hij nog helemaal heel is. Hij is geland op een stenen straat en moest meteen naar rechts draaien om niet tegen de buitenbak aan te komen. Zonder geluk vaart niemand wel

Afscheid 

Vrijdag 30 september 2022

Wisselend bewolkt, 's nachts eerst regen, later mist.
Toet vertelde, dat ze ,toen ze gisteren op buitenrit ging zag, dat er opeens een heleboel zilveren netjes op het gras lagen. Dat waren dus mistdruppels, die op spinnenwebben bleven liggen. Dat zie je niet alle dagen.

Spinrag 

Donderdag 29 september 2022

Zwaar bewolkt, 13 graden.
Ik stond vanmorgen op de spuitstal in de nieuwe stal en zag er tot mijn verbazing nog steeds 3 vogeltjes zitten te roepen om eten. Maar ze konden al best wel vliegen. Ben benieuwd wanneer ze nu eindelijk de grote reis zullen wagen.
Ik ben vandaag verhuisd en woon tijdelijk in de grote stal naast Sadique. Ik heb mijn box even ter beschikking gesteld van Harley, die met Bente voor een weekje hier logeert. Hun mensen zijn namelijk naar ergens anders en zij mochten weer eens niet mee. Maar ze vinden het helemaal niet erg, zei Harley,want het is hier gezellig en je spreekt nog eens met een ander.

Woensdag 28 september 2022

Zwaar bewolkt, paar buitjes, 15 graden.
Vanmorgen tegen koffietijd liep de kantine opeens vol. Ik hoorde, dat een van onze hulpmensen, Silke, en een van de vrijwilligershulpmensen, Noelle, afscheid  van ons gingen nemen. Niemand van ons en ook niemand van onze mensen vindt dit leuk, maar soms is moeten ook wat. Silke gaat werk doen waarbij ze niet meer zoveel moet lopen, omdat een van haar benen dat niet goed vindt. En Noelle is geslaagd voor haar studie .Ze gaat nu een poosje rondkijken aan het andere eind van de wereld, ze noemen het Nieuw -Zeeland, of de paarden daar net zo goed en braaf zijn als wij. Grapje hoor, ze zal het daar vast wel naar de zin hebben.

Afscheid 

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement