Het Dagboek

Maandag 22 juli 2019

Droog,licht bewolkt, 25 graden.
Hallo, hallo. Daar ben ik weer. Toet is de naam. Ik woon tegenwoordig weer eens in een box bij de binnenbak naast...je raadt het nooit,Tommy. Het bijrijdersmens van Tommy dacht, dat het hier misschien een beetje minder warm zou zijn dan in zijn eigen stal. En weet je wat het gekke is ? Tommy is groot en nu valt pas op, dat die box ook groot is. Net zoveel ruimte als in zijn eigen stal zegt Tommy en weer eens een ander uitzicht. Dat is nu dus een tevreden paard. Bovendien speelt hij met verve scheidsrechter tussen mij en Amber. Dus het is hier nog eens lekker rustig ook hoorde ik een van onze mensen verheugd zeggen. Nou ja....
Inmiddels zijn de deelnemers van het tweede ponykamp ook gearriveerd en maken we ons allemaal op voor weer een leuke week.

Zondag 21 juli 2019

Licht bewolkt, beetje wind, 23 graden.
Toen ik vanmorgen even naar buiten keek zag ik, dat twee van onze vrijwilligershulpmensen een originele manier hadden bedacht om twee kruiwagens, die leeg van de mestplaat kwamen naar de volgende boxen, die uitgemest moesten worden, te brengen. Waarom zou je het tenslotte gemakkelijk doen als het moeillijk ook kan...
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Kruiwagen transport

Zaterdag 20 juli 2019

Wisselend bewolkt en niet te warm.
Een paar dagen geleden reed er een vrachtrolhok het erf op en weten jullie wat daar stukje bij beetje werd uit gehaald ? De nieuwe hindernis, die ter gelegenheid van het 45jarig bestaan door heel veel mensen,die hier rijden is beloofd. Leuk he ..!Op de dag van het feest hadden onze mensen al een heel grote felicitatiekaart gekregen met een plaatje van een mooie hindernis erop en een heleboel namen er op. Maar wat het voermens even was ontgaan was, dat die leuke kaart niet het echte cadeau was. Echt een heel leuke verrassing !

nieuwe hindernis

Vrijdag 19 juli 2019

Zon, droog, zo'n 25 graden.
Alweer de laatste dag van de eerste groep. 's Morgens hebben ze geoefend voor dat wat ze vanmiddag aan de ouders wilden laten zien.
En nu weten we lekker ook waar Amber iedere dag zo druk mee is geweest. Ze hebben hem gevraagd om de teksten te schrijven voor het dagboekje van de kampweek, dat alle deelnemers mee naar huis mogen nemen. Daarin schrijft hij wat ze zoal hebben uitgespookt compleet met foto's van iedereen. De kinderen waren blij met deze leuke herinnering en Amber was trots. Goed gedaan. Eerlijk is eerlijk.

Donderdag 18 juli 2019

Droog zonnig, weinig wind en niet te warm.
De kampkinderen hebben 's morgens allemaal een buitenrit gemaakt en ik mocht ook mee.Leuk...
's Middags werden er allemaal spelletjes gedaan met de pony's, ritjes met het rijtuig en voltigeren. En 's avonds bonte avond bij het kampvuur.

ponykamp

Woensdag 17 juli 2019

Wisselend bewolkt en droog.
Er vliegen steeds meer zwaluwen door de stal en jonkies zitten geregeld op de spanten te roepen naar hun ouders , dat ze gevoerd willen worden. Maar op het hek van de springwei zat opeens een wel heel erg groot uitgevallen jonge zwaluw te mekkeren om eten . Hondje Lisa zei, dat ze had gehoord, dat dat dier geen mega grote zwaluw was, maar een jonge ekster.Ook zwart wit, maar toch echt anders.Later was hij weg, dus hij kon waarschijnlijk toch al beter vliegen dan dat hij eerst had gedacht. Gelukkig maar.

Vogel

Dinsdag 16 juli 2019

Wisselend bewolkt. 23 graden.

Vandaag kwam er alweer een vreemd paardenrolhok aanrijden en stapte er alweer een ons onbekend paard uit en liep met wat kennelijk zijn nieuwe mens is doodleuk de box van Valeri in. Valeri was niet thuis en pas later bleek, dat ze nu op de plek van Murphy staat, die naar de sterstal is verhuisd.Kunnen jullie het nog volgen ??? Ik bijna niet meer.Het grappige is, dat dit nieuwe paard erg lijkt op Jessie . We lagen dan ook in een deuk toen Jack weer thuis kwam uit de wei en tegen de nieuwelinge zei "Jessie, wat doe jjij nu weer hier ? Keek nog eens goed en zei toen verbluft "jij bent Jessie alweer niet, maar wie ben je dan wel en wat doe je hier ??? "Ook goedendag " zei de nieuwelinge. Wat een aardig welkom. Ik ben Balou en wie ben jij dan wel ? Jack zei "Ik heet Jack en ben de jongste van alle paarden hier." "Dag Jack"zei Balou. Vanaf nu ben je dus niet meer de jongste, want ik ben pas drie jaar."Daar had Jack niet van terug en nam maar eens een hap hooi na de opmerking " Ïk ben heel benieuwd wie er morgen weer naast mij zal staan." Maar Balou zei, dat ze heel tevreden was met haar nieuwe stal .Ik heb dus wel het idee, dat we even geen verhuizing meer zullen krijgen.

Balou

Maandag 15 juli 2019

Licht bewolkt. 22 graden.
Hallo, ik ben Trofee en woon in de nieuwe stal naast Tarius en tegenover Valeri en Jack.Vanmorgen kwam de eerste groep kampkinderen gepakt en gezakt vrolijk aanstappen . Ze blijven de hele week en ik hoop, dat ik ook verzorgpaard van iemand wordt. Altijd leuk.
Ik sprak Amber in de wei en die deed heel geheimzinnig. Hij ging iets doen, wat de kinderen leuk zouden vinden ,maar wilde niet vertellen wat. Sunshine zei wel, dat ze Amber bezig had gezien met een soort boek in haar box op de grond.  De tijd zal het leren, maar we zijn wel een beetje nieuwsgierig.

Amber leest

Zondag 14 juli 2019

Zwaar bewolkt en zo'n 20 graden.
Het was ideaal weer voor de eindbuitenrit van het spoedcursusmens, dat deze hele week bij ons heeft doorgebracht al lerend en werkend. Tarius mocht met Tommy mee en ze hebben een heerlijke bosrit gemaakt volgens Tarius. Altijd een heel leuke afsluiting. Als jullie willen weten hoe ze deze week heeft ervaren kunnen jullie kijken op "spoedcursus"reviews op onze site www.eik.nl 
De week is weer om en ik geef de pen aan Trofee.

Spoedcursist

Zaterdag 13 juli 2019

Bewolkt, 23 graden en droog.
Ik zag vanmorgen, dat Hans en het voermens aan het slepen waren met Ko Bus, die vanuit de berging naar de kleine box naast de kantine werd gebracht. Die zullen ze wel willen gebruiken bij het voltigeren tijdens de ponykampen. Doet hij ook weer eens wat.

Ko Bus

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement