Het Dagboek

Maandag 28 september 2020

Veel buien en veel wind. 10 graden.
Ik ben Tarius en woon in de nieuwe stal naast Sil en Trofee
Het is jammer, dat het najaar nu toch echt in aantocht is.We mogen nog wel naar de wei als het een beetje droog is, maar alles is inmiddels kaal gegeten en als we dan lekker een beetje gaan rondscheuren,wordt de bodem daar ook niet beter van. Nou ja, zolang het nog kan is het mooi meegenomen, maar dat het de langste tijd heeft gehad is wel duidelijk.

Zondag 27 september 2020

Hele dag droog en somber. 11 graden.
Ik zag Toet en Calimero met Tommy het erf af gaan richting Holterberg.En toen ze weer terug waren werd meteen gevraagd of ze gepoept hadden.Nou vraag ik je...Wat interesseert het wie dan ook of ze gepoept hebben. Daar heeft toch niemand last van. Integendeel. Alles wat niet in onze box valt hoeven ze hier ook niet op te ruimen. Maar dat schijn ik verkeerd te zien.Poepen op buitenrit in het bos is geen probleem, maar poepen op de weg daarnaartoe op het straatje ,waar mensenhuizen staan schijnt niet te worden gewaardeerd door die woonmensen.En omdat onze mensen vinden , dat niemand last van ons hoeft te hebben, rukken ze meteen na iedere buitenrit uit met bezem en verzamelbak om te voorkomen, dat de verse drollen door mensenrolhokken tot pap worden gereden en nog moeilijker zijn te verwijderen. Voordeel van deze actie is, dat de woonmensen het nog steeds leuk vinden als we langs komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Buitenrit

Zaterdag 26 september 2020

Licht bewolkt, geen wind, 14 graden en 's nachts bakken vol regen.
Inmiddels regent het iedere dag ook kastanjes op het plein. Ze zijn nog niet weggeharkt of er ligt weer een nieuwe laag. Die dingen hebben omhulsels met gemene steeksels en de kastanjes zelf kunnen ook klem in onze voeten komen. Ze moeten dus snel worden weggeharkt. En zo blijft het werk in de wereld.Niet erg hoor. Stel je voor, dat onze mensen zich zouden gaan vervelen.

kastanjes

Vrijdag 25 september 2020

Droog, winderig en fris.
Volgende week zondag schijnt er een onderlinge wedstrijd te zijn voor leden van de seniorenclub. Eerst wordt op zaterdagmiddag en zondagmorgen de nog niet verreden laatste wedstrijd van de wintercompetitie gereden door degenen, die daaraan hebben meegedaan. En op zondagmiddag volgt dan de recreantenwedstrijd. Ik vond mijn mensen al zo vlijtig aan het oefenen op een dressuurproef. Maar dat snap ik nu. Nou, ik ga mijn best doen hoor. We zullen samen de blitz mzken, wat ik je brom.

Donderdag 24 september 2020

Veel wind, overdag droog. 15 graden.
In de kantine staat nog altijd een doos met spullen , die zijn achtergelaten door ponykampkinderen. Ik denk,dat het een goed idee is als ponykampkinderen, die er inmiddels achter zijn gekomen, dat ze iets missen, dat nu gaan melden , want ik heb gehoord, dat ze die doos binnenkort gaan afleveren bij de kledingbak van het rode kruis.

kleding

Woensdag 23 september 2020

Locht bewolkt en later regen.
Toen ik hiernaartoe ben verhuisd is iedereen in dit rijtje 1 plaats opgeschoven en is Valeri, die rechts achteraan stond naar mijn plek in de grote stal gegaan.Op de vroegere plaats van Valeri woont nu dus Jack.En dat heeft geleid tot een komisch probleem .Jack is op zich heel tevreden over zijn nieuwe plek. Dat hij tot nu toe al 3 keer is aangesproken met "Valeri" is tot daar aan toe. Maar dat hij vervolgens wordt opgezadeld en dat die rijmensen dan serieus met hem willen vertrekken richting bak is toch wel het toppunt. Gelukkig heeft tot nu toe nog steeds een van onze mensen dit op tijd gezien en voorkomen. En dat betekende dus afzadelen en verderop opnieuw beginnen.De mensen hebben uiteindelijk op het bord ,waarop staat wie op welk paard moet rijden geschreven, dat ze moesten opletten, dat ze het goede paard pakten. Dus nu zal het langzamerhand wel doorgedrongen zijn. En anders weet je het nu.

Dinsdag 22 september 2020

Wisselend bewolkt en droog. 20 graden.
Vorige week hadden we gezien , dat het voermens meer dan gewone aandacht had voor onze grote beukenboom op het plein. En ja hoor...Vandaag kwam Hans aanslepen met een grote ladder en klom naar boven.En weten jullie waarom ?? In een holte, best wel heel hoog, was weer een paddenstoel gaan wonen. Nu zou je op het eerste gezicht zeggen "nou en...heeft die paddenstoel een mooi uitzicht en dat is dat."Maar zo schijnt het niet te werken.Een paddenstoel, die in een boom gaat wonen maakt op den duur die boom dood. Dat was voor mij ook nieuw , maar die dingen schijnen steeds verder naar binnen te groeien en daar de stam van binnenuit kapot te maken. je hebt dan het risico, dat niemand iets in de gaten heeft, maar dat op een bepaald moment bij maar een zuchtje wind de hele boom zomaar af knapt. Of zoiets. In ieder geval heeft deze paddenstoel het niet overleefd. Dikke pech voor het ding, dat ze hier ook overal op letten.

Boom onderhoud

Maandag 21 september 2020

Veel zon, geen wolkje te zien en 24 graden.
Hallo, ik heet Jess en woon tegenwoordig weer in de nieuwe stal naast Marnix en Tico. Zo langzamerhand kennen jullie mij vast wel.Ik ben de laatste tijd iedere keer weer in het dagboeknieuws vermeld en niet om de leukste redenen.Eerst zeiden ze, dat ik een robbertje had gevochten met Valeri in de paddocks. En dat is ,eerlijk gezegd, wel waar. maar zij is begonnen .Gelukkig is het goed afgelopen en we hebben het inmiddels bijgelegd . Was echt wel een domme actie van ons vinden we allebei.
En toen werd uitgebreid besproken , dat ik de grote stal niet meer uit durfde, omdat ik mijn hoofd heel gemeen had gestoten tegen de bovenkant van de uitgang van die stal. Je kunt dat wel gek vinden , maar ik zat niet te wachten op nog een bult op mijn hoofd. Maar daar hoeven we het ook niet meer over te hebben. Onze mensen hebben het prima opgelost. Waarvoor dank !

Zondag 20 september 2020

Zon, weinig wind. 's Nachts 5 graden, overdag 28 graden.
De recreantenclub had vandaag behoorlijk mazzel. Ze hadden namelijk een soort puzzelrit over de Holterberg georganiseerd met onderweg lekkere hapjes. En beter weer voor zoiets zou je niet kunnen hebben.Maar ik mocht niet mee. Jammer hoor. Volgende keer beter zullen we maar zeggen. De week is weer om en ik geef de pen aan Jess.

recreantenclub

Zaterdag 19 september 2020

Zon, beetje wind en wel weer 25 graden. Maar 's nachts behoorlijk fris , niet meer dan 4 graden.
We hebben op ons plein een paar heel erg oude en megagrote bomen staan, waar iedereen heel blij mee is. En vanmorgen zag ik het voermens een paar keer bij de grote beuk staan en bedenkelijk naar boven kijken. Ik weet niet wat haar aandacht trok, maar daar komen we vast nog wel achter.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement