Het Dagboek

Zondag 11 juli 2021

Wisselend bewolkt, weinig wind, droog.
Door de storm, die we laatst hadden is een van de larixbomen naast de silostal een stuk schever gezakt dan eerst.Zo scheef, dat onze mensen het veiliger vonden om het dan maar liever helemaal weg te halen. Zo gezegd zo gedaan. Hans heeft een paar dagen geleden , toen de boom steeds meer begon te kantelen hem eerst vastgebonde aan een andere larix. En gisteren is hij veranderd in brandhout. Jamnmer, maar helaas...

boomkap boomkap

We waren bezorgd, dat door de afsluiting van de wegen in de buurt de rijmensen/rijkinderen de weg hiernaartoe niet meer zouden kunnen vinden . En dat gold ook voor de kinderen van het eerste ponykamp. Die routeaanwijsdingen, die de mensen tegenwoordeig in hun rolhokken hebben  helpen vast  ook niet als er iets heel tijdelijk is afgesloten.
Maar we hadden natuurlijk ook niet verwacht, dat de Gemeentemensen zo aardig zouden zijn om speciaal voor ons omleidingsborden te maken en overal neer te zette. Dat waren dus zorgen voor de tijd. Super bedankt Gemeentemensen
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

omleiding

Zaterdag 10 juli 2021

Zwaar bewolkt, meestal droog. 20 graden.
Gisterenavond is de vaste ploeg tentbouwmensen heel druk geweest om de grote ponykamptent weer op te zetten. Je kon zien , dat ze het vaker hadden gedaan. Er werd wel veel gezucht en gesteund,maar met vereende krachten was het logge ding zo weer opgebouwd. Goed werk mensen...

ponykamptent ponykamptent

ponykamptent_team

Vrijdag 9 juli 2021

Wisselend bewolkt.24 graden.
Een tijdje geleden hadden de Gemeentemensen toch scherpe steentjes gegooid op onze enige toegangsweg. Ze hadden daarna, toen ze hadden begrepen, dat dat voor onze voeten heel erg vervelend was, hun best gedaan om de zaak te verbeteren door snel mogelijk de losse steentjes weg te zuigen. Dat heeft best wat geholpen. Maar nu waren er toch in de loop van de tijd weer veel steentjes losgeraakt. Sandra heeft toen de Gemeentemensen vriendelijk gevraagd of ze er alstjeblieft weer iets aan wilden doen. En raadt eens wat...Nog geen uur later verscheen er een veegrolhok en is dat veegmens een hele tijd bezig geweest om zoveel mogelijk steentjes op te zuigen. En dat terwijl hij allang naar huis had gemogen, omdat zijn werktijd op de vrijdagmiddag er al lang op zat. Super aardig toch. Uit naam van alle paarden, pony's en natuurlijk ook onze mensen heel erg bedankt en een fijn weekend gewenst.

Veegauto

Donderdag 8 juli 2021

Licht bewo9lkt. Veel zon. 24 graden.
Normaal komt het hooibalenbrengmens altijd op maandag een weekvoorraad van 3 of 4 grote balen brengen. Dat past precies onder het open stuk van de schuur, waar altijd de hooinetten worden gevuld. Maar vandaag bleef hij maar aan het brengen. 8 stuks in totaal en dus 5 meer dan dat er op de normale plek passen. Hij heeft er toen 5 vlak naast de grote stal gezet. We vroegen ons af waar dit nu weer goed voor was. Melli dacht, dat het brengmens misschien met vakantie zou gaan. Maar nee hoor...We hoorden de mensen zeggen , dat dit is gedaan , omdat het hooibrengmens vanaf de volgende week niet meer langs de normale weg hier kan komen. De weg vlak voor zijn huis wordt anders gemaakt en de weg is dan dus afgesloten.
Dat hebben wij weer.De mensen, die volgende week de rijkinderen voor het eerste ponykamp komen brengen zullen eerst moeten gaan spoorzoeken om er achter te komen waar wij wonen. Hun Tom Tomdingen weten dit soort plotselinge veranderingen natuurlijk niet.. Nou ja, komt tijd, komt raad.

Woensdag 7 juli 2021

Wisselend bewolkt. 18 graden en een beetje regen.
De storm is gelukkig op tijd gaan liggen. De krullenbrengman kon dus de nieuwe voorraad krullen probleemloos in het krullenhok storten, zonder dat de helft van de lading over het erf vloog. Fijn, kunnen we weer een maandje vooruit.

Krullenhok

Dinsdag 6 juli 2021

Zwaar bewolkt, 18 graden. Storm !
Ik hoorde de mensen zeggen, dat er code rood was afgekondigd, omdat het heel erg hard zou gaan stormen. Daar was niemand blij mee. Onze grote bomen op het erf zitten vol in het blad en zijn dus een enorme windvang. Ik moet er toch niet aan denken, dat zij zouden worden om geblazen. Maar het is hier gelukkig meegevallen en alles staat er nog. Er zijn wel best veel piepkleine kastanjes af gerukt, Maar dat vinden wij niet erg. Er zijn er nog meer dan genoeg over om in de herfst op ons hoofd te vallen.

Kastanje

Maandag 5 juli 2021

's Nachts veel regen, overdag benauwd met 25 graden.
Ik ben Cartouche en woon tegenwoordig in de sterstal naast Melli en tegenover Toet.. Normaal staat Calimero hier ook, maar om de een of andere reden woont hij tijdelijk ergens anders. En vraag niet waarom , want ik weet het niet.
Ik denk, dat er weer ponykampen aankomen, want ik zag Hans al slepen met allerlei dingen, die nodig zijn voor het tentenkamp vooraan in de springwei.

Zondag 4 juli 2021

Wisselend bewolkt en 20 graden.
Vandaag niet veel te doen. Ook wel eens prettig voor een "bejaarde" pony ? Echt niet. Geef mij maar actie !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Zaterdag 3 juli 2021

Beetje zon, beetje wolken en 25 graden.
Mijn mens maakt nog niet veel aanstalten om met mij met vakantie te gaan. Ik zou best de zee weer eens willen zien.Maar ja, het schijnt tegenwoordig overal in Nederland erg druk te zijn , omdat veel mensen, die normaal naar ver ergens anders toe gaan, dat nu niet durven, omdat niemand weet er van de coronamonstertjes nog te verwachten is. Niets aan te doen. Misschien komt het er later nog eens van. Ik hoop, dat mijn mens dit leest en het in haar agenda zet.Niet geschoten, altijd mis...

Vrijdag 2 juli 2021

Licht bewolkt, weinig wind en 18 graden.
Niet alleen het gras en het onkruid staat overal bizar hoog, maar zelfs bloemetjes, viooltjes worden ze genoemd, hebben besloten om massaal te gaan bloeien. Niet gehinderd door het feit, dat ze op de plek, waar ze tevoorschijn zijn gekomen, helemaal nooit hebben gestaan en op een tijd, dat, als ze er al zouden hebben gestaan, ze allang maanden dood hadden moeten zijn. De wonderen zijn de wereld nog niet uit...

onkruid bloemetjes

Pagina: «  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement