Het Dagboek

Maandag 16 juli 2018

Zon, beetje sluierbewolking, maar helaas warmer dan eerst. Wel 29 graden.
Ik ben Fleur en woon in een stal bij de binnenbak naast Murphy.Ik heb een eigen mens en ik ben heel blij met haar. maar ik begin toch een beetje bezorgd te worden. Wat wil het geval? Ik zag haar laatst naar mij toe komen en opeens zag ik , dat ze een stuk groter was dan eerst. En dat is echt niet grappig, want ik ben allang uit gegroeid en zal echt niet  meer groter worden dan dat ik nu ben. Murphy, die soms best goede ideeen heeft , stelde voor om op de toverdoos (het internet zoals de mensen dat noemen) te kijken of er soms een drankje of pilletje bestaat, waardoor ik weer aan de groei kan komen.En dat heb ik dus gedaan. maar hoe ik ook heb gezocht...geen ponygroeimiddel te vinden. Nou ja.Voorlopig kunnen we nog best samen door de wereld. En komt tijd komt raad.Geen zorgen voor de tijd van morgen. Ze vinden vast wel een oplossing.

Zondag 15 juli 2018

Zon, beetje wind, 25 graden.
Gisterenavond werd het opeens hartstikke druk. Er kwamen een heleboel rijmensen aan, maar zonder rijkleren aan en ze kwamen ook niet bij ons. Ik zag mijn eigen mens tenminste aankomen en in plaats van dat ze met mij leuke dingen ging doen zei ze alleen maar "doei "en verdween om de hoek.Het was het jaarlijkse feestje van onze recreantenclub begrepen we al gauw.Ik kon helaas niet zien wat ze allemaal aan het doen waren. maar zo te horen werd er eerst gegeten en daarna gekletst en gezongen en zo. En ik moet eerlijk zeggen, dat je het allemaal duidelijk kon horen, om niet te zeggen later erg duidelijk.Maar je moet ook de zon in het water kunnen zien schijnen. Zo'n enkel keertje een beetje veel lawaai kan toch niet vreselijk zijn. Dat vind ik tenminste en de meeste van onze buurmensen vinden dat gelukkig ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Fleur.

Recreanten feest

Zaterdag 14 juli 2018

Zon, wind, 27 graden.
Vanmorgen werd er begonnen met het opzetten van de grote tent. En het lijkt me dit jaar een megaklus in die grote hitte.Dat ding ziet er nu niet bepaald uit als makkeliijk te hanteren. Maar onze sterke en stoere tentbouwmensen, die dit hier al jaren doen ,weten langzamerhand precies waar en hoe alles in elkaar past en dat helpt ! En na een poosje staat nu het ding netjes recht in de wei. Klaar voor de afwerking. De vloer moet er nog verder in plus de verlichting en het dubbele zeil er over heen. Maar, zoals ik heb gehoord, hebben ze daar nog een hele week de tijd voor om het af te maken.

Tent

Vrijdag 13 juli 2018

Wisselend bewolkt, uiteraard droog en noordoosten wind. 26 graden

.De ponykampen komen er weer aan.Echt mooi ponykampweer lijkt me. Hoewel...beetje warm, dat wel."Nou,"zei Toet,äls ze het te warm krijgen gaan ze maar lekker onder de nieuwe sproeiers in de buitenbak." Ik denk wel, dat ze dan snel zullen zijn afgekoeld. Dat water is me toch een potje koud...Komt vanaf 15 meter onder de grond . Vandaar.

Donderdag 12 juli 2018

Eerst bewolkt,later zon en een stevige wind.
Ik zag vandaag onze hoog bejaarde Misty in de wei staan te glimmen en was verbaasd, dat ze ook dit jaar opnieuw haar wintervacht moeiteloos was kwijtgeraakt.Ik vroeg hoe oud ze inmiddels was en ze zei, dat ze dat niet precies wist. Ergens tussen de 37 en 40 jaar of zo. Ze vertelde , dat ze al jaren Herzog grasmix als ruwvoer krijgt. Dat is een soort kortgesneden hooi met wat lekkere spullen erdoorheen. Gewoon hooi en voordroogkuil kan ze namelijk niet meer wegkrijgen, omdat haar kiezen niet veel meer voorstellen. En verder krijgt ze volgens haar ook iedere dag een kilo sportbrok en ,net zoals wij allemaal ,een half bakje zemelen.Een beetje een raar verhaal. Een stokoude pony, die allang pensioen heeft en dan toch zoveel krachtvoer krijgt. En nog veel gekker, dat ze het er zo heel erg goed op doet. Het koppie is grijs, maar het lijf kan zo doorgaan voor iemand van 25 jaar jonger. Geen ribbetje te zien..Merkwaardig.

voer Misty

Woensdag 11 juli 2018

Hele dag bewolkt, paar spatjes regen. 20 graden.
Laat ik nu opeens zien, dat er weer een hele stapel krullenbalen is gebracht en in de buitenbak neergezet. Dit keer 30 stuks en opnieuw wordt de inhoud over de hele bak verspreid.Ik hoorde , dat de bodem door de eerste lading wel duidelijk minder zwaar was geworden,maar dat het nog wel wat steviger moet worden om voor ons echt fijn te kunnen werken. Nou, ik wens ze succes. Je kunt niet zeggen, dat ze er niets aan doen. Er wordt iedere dag meerdere keren gesproeid, dan weer aangereden met de ouwe blauwe, dan een paar lessen, dan weer sproeien. aanrijden enz. enz. Ze hopen, dat de bodem dan met een noodgang zo inklinkt, dat het wat minder werk zal worden. De tijd zal het leren.

Buitenbak Buitenbak

Dinsdag 10 juli 2018

Eerst bewolkt en later. o wonder, minstens een half uur regen. Daarna gewoon weer zon.
Het is nu langzamerhand zo droog, dat ook de grote bomen het beginnen op te geven en voor een deel hun bladeren in de herfsstand zetten. Geel dus in plaats van groen. het zal mij benieuwen wat er gebeurt als het toch nog een keer echt gaat regenen

Zomer

Maandag 9 juli 2018

Hele dag bewolkt en maar 13 graden.
Hoi, ik ben Guusje. Je weet wel, die beeldschone friese merrie, die woont in de sterstal naast Melli en tegenover Toet en Cartouche.
Ik ben helemaal niet verwaand of zo, maar de waarheid mag toch gezegd worden ? En je kunt zeggen wat je wil, maar geen van mijn medestalbewoners heeft zulke mooie lange manen als ik. Toch ? Nou ja, laten we het er maar niet meer over hebben. Melli mopperde al zoiets als dat dat nu een keer hoort bij een fries en,dat er met de manen van Aris en Marnix ook niets mis is.En dat is ook zo. Alleen zijn die van mij toch veel langer...

Zondag 8 juli 2018

Hetzelfde weer als gisteren.
Murphy vertelde, dat hij vandaag met het spoedcursusmens en Tommy met zijn eigen mens een flinke buitenrit heeft gemaakt als afsluiting van de cursusweek. Hij vond , dat het hartstikke goed was gegaan en dat ze zou zijn  geslaagd voor het spoedcursusexamen als dat tenminste had bestaan. In ieder geval gefeliciteerd hoe dan ook...
De week is weer om en ik geef de pen aan Guusje

Zaterdag 7 juli 2018

Zelfde weer als gisteren.
Ik kwam Dikkie Dik tegen en die vertelde triomfantelijk, dat hij lekker op zijn lievelingsstoel in het kantoor had liggen slapen. Het is namelijk een beetje een probleem, dat het niet alleen zijn lievelingsstoel is, maar ook die van hondje Lisa. Het is dus altijd de kunst om daar toch op terecht te komen, ook al is de plek bezet. Vorige keer had Lisa gewonnen.Zij lag daar en Dkkie probeerde erbij te klimmen. Lisa deed net of ze diep sliep en Dikkie taaide maar af om geen ruzie te krijgen. Ze zijn namelijk nog steeds bepaald geen vrienden, maar ze verdragen elkaar meestal..En dat is al een hele vooruitgang. Maar nu had hij doorgezet. Lisa lag er weer het eerste en hij heeft zich gewoon ernaast gepropt. Let wel...zonder te krijsen en zonder te krabben.Maar dat vond Lisa bij nader inzien toch echt een brug te ver en is maar liever onder de balie gaan liggen. Ze zei zelf, dat de stoel toch veel te warm was. Het smoesje is goed . Toch !!

Dikkie Dik en Lisa

Pagina: «  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement