Het Dagboek

Woensdag 22 Augustus 2007

Nog steeds geregeld wat regen,maar niet koud.
De meeste kinderen zijn weer terug en komen enthousiast weer rijden. Ze hadden ons gemist. Toch leuk om te horen.

Dinsdag 21 Augustus 2007

\'s Morgens geen verkeerd weer. Jammer,dat er \'s middags een wolkbreukje net bij ons langs kwam. Alles stond blank. Daarna bleef het ook regenachtig.
Khahendi was maandag vertrokken naar het Federatiecentrum in Ermelo voor een instructiekamp. Hij was uitgeleend aan een meisje,dat hem wilde kopen. Nikki ,zijn mens, wordt namelijk een beetje te groot voor hem. Dinsdag werd hij alweer terug gebracht en ook hij is nu niet goed te pas. Wat is er gebeurd?Hij vertelde,dat ze aan het springen waren toen er een andere pony recht op hem af kwam.Daar schrok hij zo van,dat hij in paniek de bak uit stormde. (ze hadden jammer genoeg vergeten de deur dicht te doen). Het meisje is gelukkig van hem af gevallen ,voordat hij eruit was,want in de stalgang ging hij door de vaart keihard onderuit tegen een muur aan. Die muur gaf niet mee en dus is hij nu aan alle kanten beschadigt.Het komt wel weer goed,maar ook dat zal zijn tijd wel moeten hebben.

Maandag 20 Augustus. 2007

Hallo,daar ben ik weer en helaas niet in zo\'n goede conditie. Alweer een paar weken geleden was ik aan het werk in de binnenbak. Ik galoppeerde normaal door de wereld, niets aan de hand. Opeens struikelde ik en ging zomaar over de kop met Sonja en al. Ik snap nog niet hoe dat nu kwam. Sonja is gelukkig helemaal heel gebleven,maar ik ben er niet beter van geworden.Sindsdien loop ik niet zo gemakkelijk.Dat is enorm balen,want we waren aan het oefenen voor de Nederlandse kampioenschappen en ik heb het donkerbruin vermoeden,dat dit dit jaar aan mij voorbij zal gaan. Is dat geen grote pech ?Vorig jaar ging het nog zo goed. Marielle was er vandaag en zij is meteen met mij aan de slag gegaan om te proberen of er nog iets te redden valt. Nou ja, het zal zijn tijd wel moeten hebben.

Zondag 19 Augustus 2007

Mooi weer ,droog en zonnig.Het was lekker rustig vandaag. Niets bijzonders te beleven. Ik geef nu de pen aan Milena.

Zaterdag 18 Augustus 2007

Redelijk weer. Meestal droog.
Het was vandaag zo druk,dat niemand tijd had om mij te longeren. Jammer hoor !!
Laat in de middag was er een vrijgezellenfeest wat dat ook moge zijn.Het was in ieder geval een hele groep dames,die dolle pret hadden bij het proberen te rijden ( aan de longe uiteraard ) en bij het voltigeren. Igor,mijn buurman,heeft zich verstapt en heeft zijn rechterachterbeen bezeerd. Sneu hoor,hij begon net zo lekker mee te lopen

Vrijdag 17 Augustus. 2007

Lekker weer .Droog en zo´n 22 graden.
Vandaag was de laatste dag van het laatste kamp. Volgende week schijnen de scholen weer te beginnen. De kinderen,die hier vaak lopen vinden er niets aan,maar moeten is ook wat.
Usher is de hele dag weggeweest.Hij vertelde,dat hij naar de Overijsselse dressuurkampioenschappen moest in de klasse M1. Hij was best zenuwachtig,want de laatste tijd ging het eigenlijk best goed en dan verwacht iedereen zoveel van je. En dat terwijl je helemaal niet zeker weet of ze op dat terrein daar geen enge dingen hebben,waar je niet langs durft. Duo Penotti ,zijn buurman, vond het nodig om hem een beetje te jennen en zei`` je weet toch wel,dat het hier de gewoonte is om als je naar een kampioenschap gaat dan ook kampioen te worden !!`` Maar hij heeft zich voor niets zorgen gemaakt en kon een lange neus trekken naar D.P.,want meneer kwam terug als kampioen.Hij was heel blij . Wij zijn erg trots op hem en natuurlijk ook op onze Thessa,want je moet het natuurlijk wel samen doen.. Hij had nog wel een flater geslagen zei hij. In de eerste proef moest hij een volte vanaf de middellijn maken,dan een stukje rechtuit en dan weer een volte de andere kant op. Dacht hij,toen hij na de eerste volte weer op de middellijn kwam,dat hij moest halthouden bij X. ``Ìk ging beeldschoon stilstaan voor het afgroeten en toen kreeg ik een por,dat ik door moest gaan.Daar schrok ik zo van ,dat ik even aangalopeerde. Dikke onvoldoende dus.Maar de rest was gelukkig goed genoeg voor de titel.Op naar de Nederlandse kampioenschappen !``Die snertD.P.begon meteen weer met....Usher,je weet wel,dat het hier de gewoonte is............Niets op uit doen  riep Floran. geniet eerst maar eens lekker van deze overwinning,want hebben is hebben en krijgen is de kunst.
Thessa kampioen

Donderdag 16 Augustus 2007

Best mooi weer. Alleen 1 geweldig harde regenbui,waardoor het hele plein even blank stond,maar dat was zo weer weg en toen kwam de zon weer,
Sandra en Ingrid zijn met Bento in het kleine rolhok naar de paardenkliniek Karthaus in Duitsland geweest.Bartje mocht ook mee in zijn badkuipje. Het kampkind,dat Bento als verzorgpony had was al heel bezorgd,dat hij niet op tijd terug zou zijn. Ze moest hem namelijk nog versieren voor de modeshow. " Pas maar op,dat ze je daar niet houden`zei Melli heel pessimistisch. Dat had ze namelijk zelf ook meegemaakt en dat vond ze niet grappig. `Nou, ze hebben je daar anders wel beter gemaakt toen, weet je nog `zei  Khahendi `Je moet niet zo zeuren`. En zo vertrok het hele stel, nagekeken door ons allemaal
Uren later kwamen ze terug,gelukkig met Bento en al.Ze waren niet blij.De foto van het hoefbeen was nog niet goed. Hij loopt trouwens in draf nog kreupel,dus eigenlijk was het wel te verwachten. Toch hoop je op enige vooruitgang na 4 maanden non-actief. Niet dus.Hij moet gewoon weer op stal blijven met twee keer per dag een wandelingetje om de boom. Heel sneu,maar even niets aan te doen.Ze denken bij Karthaus nog steeds ,dat het goed komt,maar het kan wel 8 maanden duren. Arme Bento.
Bartje vertelde heel enthousiast,dat hij nu alleen zijn fles kon leegdrinken.Dat komt zo.Sandra en Ingrid waren druk met Bento en stonden met hun neus op de foto´s te studeren toen Bart honger kreeg . Krijs...krijs.Sandra had het flesje al wel bij de hand,maar uiteraard even geen tijd om het hem te geven. Toen heeft ze het hem in zijn handjes gegeven . Er lag toevallig een speelgoedbeest onder en daar bleef het op hangen en zo heeft hij helemaal alleen dat flesje leeggedronken. Apetrots was dat jongetje.

Woensdag 15 Augustus 2007

Alweer goed weer. Het weerbericht was slecht hoorde ik, maar de regenbuien zijn precies langs ons heen gegaan
Vanmorgen reed de auto van de dierenarts alweer het plein op. Het ging nog niet zo goed met onze Miep. Ze had weer oplopende koorts en haar been werd ook alsmaar dikker.Ze heeft weer allerlei spuiten gehad en moet nu drie keer per dag met haar been onder de koude kraan.Hopelijk helpt het. Ze baalt geweldig,want het werk ging net zo goed.

Dinsdag 14 Augustus 2007

Droog en lekker fris. Alleen \'s avonds heeft het geregend, De kampkinderen hadden een spooktocht en dat was dit keer een beetje natte spooktocht.Maar niemand,die dat erg vond. Overdag hadden ze allemaal een buitenrit gemaakt.Ik wou,dat ik mee mocht . De paarden zeggen hier allemaal,dat het erg leuk is om door het bos en over de hei te lopen. Nou ja, mijn tijd zal ook nog wel komen.

Maandag 13 Augustus 2007

Mooie boel is dat. Hebben ze mij een pen gegeven en ik heb geen idee, wat dat betekent. Ik ben nog geen twee maanden hier tenslotte. Toen ik dat vroeg aan Melli,die in de paddock naast onze stal stond zei ze " Het is heel simpel. Iedere dag vertelt een van ons wat er hier zoal gebeurt en jij bent nu het haasje voor een week." Nou ja ,dat moet dan maar.Eerst even voorstellen. Ik ben Ramses en woon samen met mijn maatje Igor in de paddockstal, een noodstal. Dat schijnt te zijn,omdat ze Igor en mij nog even vlak bij elkaar willen laten om aan de nieuwe situatie te wennen. Ik moet eerlijk zeggen , dat ik het in het begin vreslijk vond als Igor weg ging.Maar tot nu toe is hij iedere keer gewoon weer terug gekomen,dus daar wind ik me niet meer over op.Bovendien zijn hier veel meer leuke paarden en die gaan allemaal alle kanten op en komen weer terug, dus dat is wel in orde.
Tot nu toe heb ik nog niets nuttigs gedaan. Ze vonden,dat ik te dun en te slap was om te kunnen werken en dat begint me knap te vervelen. Ik ben al een heel stuk bijgekomen. Ze hebben me al die tijd volgestopt met speciaal eten voor senioren  (ik ben tenslotte al 21 jaar), mijn rug is in orde gemaakt door een aardig meisje met puntige prikvingertjes en mijn mond is gerenoveerd door een echte paardentandarts. Dat was trouwens geen pretje. Ik heb dagenlang bijna niet kunnen eten,maar ik heb gemerkt,dat ik nu toch wel veel beter kan kauwen. Iedereen zegt,dat ik er al veel beter uit zie. Nou,ik hoop,dat ik gauw ook mee mag gaan doen met de lessen,want eigenlijk ben ik best een bezige bij.Denk niet ,dat ze me tot nu toe op stal hebben laten staan. We lopen dagelijks in de wei en in een zandpaddock.Verder moet ik geregeld aan de longe rondrennen om conditie op te bouwen en dat vind ik hartstikke leuk.Maar gewoon meedoen met de anderen lijkt me nog leuker.
Het weer is goed vandaag.Droog en niet te warm.
Er kwam weer een nieuwe stoet kampkinderen aan. Leuk. Ik ben weer verzorgpony en dat betekent veel gepoetst en geknuffeld te worden.
Miep had vandaag veel pech.Ze is in de wei uitgegleden en heeft een gescheurde spier hoog in haar rechterachterbeen opgelopen. Het deed zo zeer, zei ze,dat ze koorts kreeg en niet eens meer wilde eten. De dierenarts is geweest en heeft allerlei spuiten gegeven en nu gaat het wel weer,maar het is nog lang niet beter.
Pagina: «  411  |  412  |  413  |  414  |  415  |  416  |  417  |  418  |  419  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement