Het Dagboek

Maandag 25 Juni 2007

Veel regen geweest vannacht en nog steeds veel buien. Wat een verschil met gisteren en wat hebben we weer eens een geluk gehad met onze wedstrijd ! ! !
 Voordat ik het vergeet. Ze hebben deze week de pen aan mij, Twingo, gegeven. Twingo in de springweiIk woon nog steeds bij de binnenbak en kan dus lekker alles zien wat daar gebeurt. Vandaag zijn ze voor het eerst serieus met Igor begonnen. Ramses hoeft nog niets anders te doen dan de hele dag eten. Die is volgens de mensen hier nog veel te dun en te slap on te kunnen werken. Ze laten hem wel iedere dag rondrennen in de bak voor de broodnodige beweging,want al dat eten moet natuurlijk wel verteerd worden. Igor was vorige week al een keer aan de longe geweest. Linksom ging prima zag ik,rechtsom vond hij niet zo leuk.Maar aangezien Sanneke niet van plan was om toe te geven is hij dan toch ,zij het onder protest, uiteindelijk toch maar rechtsom gegaan. Vandaag zou er voor het eerst iemand op gaan zitten,want ik zag ze met een zadel lopen. We  stonden allemaal te kijken wat hij zou gaan doen. Het is tenslotte al lang geleden,dat hij iemand op zijn rug heeft gehad en dan is het wel weer vreemd.Hij was zo verstandig om niet al te gek te doen en toen zijn ze ook snel weer gestopt. Training IgorNa nog geen 10 minuten was hij nat bezweet en buiten adem . En dat van een stukje stappen en een piepkein stukje draven.Ik hoorde zeggen,dat hij nu iedere dag door een van onze eigen mensen bereden zou worden en dan steeds een beetje langer. Dan kan hij weer conditie opbouwen.Ondertussen stond Ramses,die op stal moest blijven behoorlijk te hinniken, wat zeg ik hinneken........Het leek meer op een zware sirene. Als je niet beter wist zou je denken,dat daar een heel grote zware hengst stond te loeien in plaats van zo'n tenger ponietje. Ze zullen er toch aan moeten wennen,dat er wel eens een van de twee weg gaat. Op den duur begrijpen ze wel,dat dat paard gewoon weer terug komt. Als dat dubbeltje gevallen in is dat domme gebler ook wel over.

Zondag 24 Juni 2007

Het slechte weer,dat voorspeld was is inderdaad overal geweest behalve hier.Wij hadden echt monster  mooi weer, de hele dag op een paar kleine spetjes in de middag na. Dat was zo weinig,dat het publiek bij de springwei niet eens wegliep om te schuilen. Het was heel druk de hele dag en beregezellig. Uitslagen kunnen jullie vinden bij "nieuws"op onze site.Ik schrijf verder niet meer,want ik ben moe.Heb de hele dag lekker overal aan mee mogen doen. Vanmorgen een paar dressuurproeven in allerlei klassen en vanmiddag springen. Leuk hoor ! Maar nu ga ik lekker  een poosje niets doen. Springwedstrijd in springwei

Zaterdag 23 Juni 2007

Redelijk weer. Klein beetje nat,veel droog.
 
De mensen zijn druk vandaag. Er wordt gesleept met hindernissen naar de springwei en met dressuurhekjes naar het dressuurterrein. Het weerbericht voor morgen schijnt tamelijk slecht te zijn. Regen en wind. Ze zijn hier niet blij.
Vanmiddag ben ik lekker meegeweest het bos in. Er was een aanstaande bruid bij,die op haar vrijgezellenpartijtje een buitenrit aangeboden kreeg. Gelukkig kon ze goed rijden net zoals de andere drie,die meegingen. We hebben een hartstikke leuke rit gehad,hoewel het behoorlijk regende toen we vertrokken. We gingen toch weg,omdat Ingrid zei,dat op www.buienradar.nl stond,dat dit het laatste regentje was en dat het dan een paar uur droog zou zijn. En waarachtig, het klopte. Toch wel erg makkelijk,zo\'n ding.

Vrijdag 22 Juni 2007

Mooi weer. niet te warm en redelijk droog.
We zijn met zijn allen vergeten de derde vraag van de serie van vier te stellen,waarmee iemand van jullie een gratis rijles kan winnen.Komt ie... Dit keer een hele aparte.Wie zijn de paarden op deze foto ? ? ?Ze zijn letterlijk "ünder cover",maar het zijn echt twee van onze stalgenoten. Maar wie ???????????
Mysteryhorses - Wie zijn dit ???

Donderdag 21 Juni 2007

Nog steeds erg groeizaam weer. Zon ,regen en af en toe een klein donderklapje. Niets om je over op te winden.
Ik liep vandaag over het plein en toen zag ik ineens,dat er leuke gele bloemetjes op het dak van de stal van Melli staan. Muurpeper schijnt het te heten. Van Bento,die hier al heeeeeeeeeeeeeeel lang woont hoorde ik hoe die daar zijn gekomen. Ik had ze nog nooit eerder daar gezien en volgens mij waren ze er dan ook niet. Ik heb mijn ogen niet in mijn zak over het algemeen.En ik had wel gelijk. Ze waren er niet tot op dit moment. Bento vertelde,dat lang geleden een paar jonge paarden van hier in de wei liepen bij een zekere Paulien en Jeroen een eindje hiervandaan. Die hadden een schuurtje met een dak propvol met dit gele spul. Ingrid vond dat leuk en heeft een paar van die plantjes gekregen om bij ons op het dak te zetten. Dat werd geen succes,want de plantjes gingen dood,dus voor ons geen geel dak.En kijk nu eens,na zeker 12 jaar. ( Paulien en Jeroen zitten al jaren aan de andere kant van de wereld, Nieuw Zeeland)    toch muurpeper op ons dak.Grappig !Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
Muurpeper

Woensdag 20 Juni 2007

Beetje zon, beetje regen als gewoon. We moeten allemaal extra lang in de wei, die ze de Punt noemen eten, want daar moet voor de zomerwedstrijd aanstaande zondag een dressuurbaan komen. Als het gras dan te lang is rijdt het niet fijn. We doen er ons best voor om het zo kort mogelijk te eten,maar het groeit heel erg hard. Er is bijna geen beginnen aan hoe lekker het ook is.

Dinsdag 19 Juni. 2007

Redelijk weer. De mensen konden tenminste buiten zitten koffiedrinken. Melanie zat in de zenuwen, want ze moest een praktijktoets doen voor haar school. Dat zou het uitvoeren van een opdracht zijn. Tegen de middag arriveerden dus twee docenten en die gingen met Melanie aan een tafel zitten buiten.Ze praatten een poosje en toen gingen ze weer weg en was Melanie klaar met haar praktijkopdracht tot onze en ook haar eigen verbazing. Ik stond toevallig in het kleine bakje te recreeren en heb dus wel wat opgevangen waar ze het over hadden. Ik moest wel lachen. Melanie moest namelijk vragen beantwoorden over dingen ,die ze bij ons in de 9 maanden dat ze bij ons heeft stage gelopen niet had meegemaakt.B.v. Hoe ze het had gemerkt,als ze \'s morgens in de stal was gekomen,dat een van ons koliekerig was. Wist Melanie niet,want ze had nog nooit een van ons koliekerig gezien. Wij krijgen 6 voergangen per dag. \'s Morgens eerst ruwvoer (hooi of voordroogkuil), een uurtje later brokken. Tussen de middag weer ruwvoer en een tijd later brokken en aan het eind van de middag weer herzelfde verhaal. Wij staan dus bijna de hele dag te kauwen en dan krijg je niet zo gauw last van je darmen. Dus gelukkig voor ons en spijtig voor Melanie :geen praktijkvoorbeeld van koliek.Andere vraag.Wat werd er gedaan als er een van ons vast lag in de stal. Opnieuw moest Melanie het antwoord schuldig blijven.Ook dat was nooit aan de orde geweest in de tijd,dat ze hier was. Dat vonden die mensen echt een beetje raar. Nou ja, als je iedere dag in de wei en in de paddocks kunt rollen zoveel als je wilt (en we rollen dan wat af,dat kan ik jullie vertellen) ga je dat toch in je stal niet meer doen. Waarom zou je. Zeg nu zelf. Dus alweer geen praktijkvoorbeeld vastliggen voor Melanie.Ze heeft in ieder geval wel geleerd hoe dat soort narigheid zo goed mogelijk voorkomen kan worden en dat is misschien wel veel meer waard. Ze heeft in ieder geval een heel mooi cijfer gekregen (  9 1/2 ) en daar was ze heel blij mee.

Maandag 18 juni 2007

Duo Penotti
Soms droog,soms regen en lekker fris.
De tijd is omgevlogen en nu heb ik alweer de pen. Het gaat goed met mij. Ik woon nog steeds naast Usher en dat is een gezellige buurman. Kan heel goed moppen tappen.
Vanavond gingen Sandra en Remco met het grote rolhok weg. Wij waren stikbenieuwd wat ze gingen doen. In ieder geval kwamen ze na een poosje terug, de deur ging open en daar stapten twee vreemdelingen uit.
Ramses uit de vrachtauto  Igor uit de vrachtauto
Een schimmel en een bruintje. Zo, zo...! " En wat komen jullie doen"vroeg Floran meteen. "Dat weten we eigenlijk zelf ook niet" zei de schimmel. "Ik heb zoiets gehoord ,dat we een maand op proef komen  en dat we als dat bevalt mogen blijven." "Nou, doe dan maar goed je best " riep Polly meteen."Als je mag blijven zit je voor de rest van je leven gebakken en ik kan het weten met mijn 42 jaar." "Hoe heten jullie dan" vroeg Melli.De schimmel zei" Ik heet Igor en mijn maatje Ramses. Ikzelf ben 13 jaar en Ramses is 21. Ze zochten eigenlijk alleen een klein paardje als aanvulling van het team,maar Ramses en ik zijn al 10 jaar bij elkaar en ze vonden het zielig om hem alleen achter te laten.En dat is het natuurlijk ook . De ziel heeft er heel wat nachtmerries over gehad. Hij is namelijk erg mager en ziet er wat krakemikkig uit,dus dan wil niemand je meer hebben. De opluchting was dan ook groot toen hij ook in mocht stappen.  Ons baasje vindt het heel erg,dat ze ons niet meer kon houden,maar ze heeft haar boerderijtje verkocht. In haar nieuwe huis in de stad is geen plaats meer voor ons en dat begrijpen we best. We hopen wel,dat ze ons komt opzoeken. We hebben het tenslotte heel fijn gehad bij haar." "Nou ja ,we zullen wel zien" zei Ramses. "Voorlopig lijkt dit me geen verkeerd adres " en nam gauw een grote hap hooi."Lekker hooi hebben ze hier zeg ! !" zei hij met volle mond en daar zijn we het dan in ieder geval al over eens
Igor en Ramses

Zondag 17 Juni 2007

Beetje bewolkt,beetje regen,beetje zon..
\'s Middags kwam de auto met onze mensen weer terug. Wij vroegen natuurlijk meteen aan Bartje waar hij geweest was. "Dat weet ik niet precies jongens,maar het was best een eind weg, het laatste stuk met een schip. Er was heel veel zand en nog veel meer water.Ik wist niet,dat zoveel water bestond. En weet je wat ? Er was ook een zwembad met lekker warm water en daar ben ik ook in geweest. Leuk,leuk,leuk!! Ik zou zo weer willen. En weten jullie wat we ook hebben gedaan? We zijn gaan kijken bij een manege daar. Ik heb mijn ogen uitgekeken. We kwamen daar terwijl er net een groep klaar stond om een buitenrit te gaan maken. Ik dacht altijd,dat iedereen dan een cap op moest voor zijn veiligheid. Nou ,daar dus niet.Er was een meneer,die geen cap opwilde,terwijl ze ze wel klaar hadden liggen en hij mocht gewoon mee. Snap je dat nu ?? Ze werden er allemaal opgehesen ,zeven hadden er nog nooit opgezeten en een kon wel rijden (zei hij).Als gebruiksaanwijzing kregen ze te horen,dat als ze aan de linkerteugel trokken het paard naar links ging en aan de rechterteugel naar rechts. Makkelijk toch !! Paardrijden is niets aan, doe je zo. en tevreden stapten ze weg  het avontuur ( en hopelijk niet de ambulance ) tegemoet." Dat soort mensen denkt dus ,als ze zo\'n rit heelhuids overleefd hebben,dat ze dus kunnen rijden. Zijn ze de volgende keer in Holten op vakantie en denken ,dat een bosrit ook wel leuk is . Bellen ze ons en dan zijn ze eerlijk verbaasd,dat ze bij ons geen buitenrit mogen maken. Is toch geweldig kinderachtig van onze mensen vinden ze dan. Maar dat helpt niet hoor,wij mogen dan gewoon op stal blijven en zo is het maar net.
Deweek is om en ik geef de pen aan Duo Pen

Zaterdag 16 Juni 2007

Mooi weer. Droog en niet te warm.
Veel lessen en \'s middags weer eens een verjaarspartijtje. Altijd een groot succes.\'s Avonds was er een buitenrit met een aantal kinderen van buitenaf. De laatste tijd mag ik niet meer mee bij dit soort ritten. Ze zijn nog niet vergeten,dat ik een keertje  een piepklein beetje te hard wilde gaan.Nou ja,je hebt lol in je leven of niet. Toch hoop ik ,dat ik binnenkort een herkansing krijg,want ik mis het wel hoor. En ik zal me dan heel zeker  beter gedragen.
Pagina: «  414  |  415  |  416  |  417  |  418  |  419  |  420  |  421  |  422  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement