Het Dagboek

Vrijdag 29 december 2017

's Morgens droog, 's middags weer regenachtig.
Vandaag was het extra druk. Tegen 10 uur kwam er een hele stoet kinderen het erf op rennen en ze zijn allemaal de hele dag gebleven !! Kampdag, dat was duidelijk.
Ze hebben allemaal gereden, spelletjes gedaan met de pony's, weer gereden enz. enz. Toen ze om half 5 werden opgehaald waren ze helemaal moe gespeeld. Ze zullen vannacht vast wel lekker slapen en misschien dromen ze nog van dit leuke dagje uit.

Donderdag 28 december 2017

Veel zon en wel wat kouder. Zo'n 2 graden.
Toch fijn, dat het weer een beetje rekening hield met de verjaardag van Bart. Als je al de dikke pech hebt, dat je jarig bent precies tussen al die feestdagen, is het toch wel heel leuk als je je neus naar buiten kunt steken zonder meteen weg te spoelen. Toen hij langs kwam vertelde hij, dat hij al 11 jaar was geworden en zich erg verheugt op al zijn verjaardagsbezoek en uiteraard ook wel een beetje op de daarbij behorende cadeautjes. Wij wensen hem in ieder geval een hartstikke leuke dag.

Bart 11 jaar

Woensdag 27 december 2017

Miezerig en donker weer.
En inderdaad. Geen derde niks doe dag. Alle medewerkers hebben weer hun beste beentje voorgezet om de rijkinderen en de rijmensen een beetje te helpen de overtollige pondjes ,die er door al dat lekkere eten bij zijn gekomen, weer te verbranden.
Ikzelf had dikke pech en ook veel geluk. De pech is, dat ik opeens een heel zeer voorbeen had en het geluk, dat Herman, onze smid, bereid was om op zijn vrije dag toch meteen hier te komen om daar iets aan te doen.Hij heeft mijn voet netjes uitgesneden en in een broeiverband gezet. Ik zou bijna zeggen, dat het al een beetje minder pijn doet. Herman bedankt....!!!

Dinsdag 26 december 2017

Eerst regen, later beetje zon en veel wind.
En ook vandaag hebben de medewerkers niets anders te doen dan relaxen in de paddocks. Want...het is vandaag de tweede kerstdag. Voor wie nu hoopt op een derde kerstdag heb ik een mededeling...Die komt niet !

Maandag 25 december 2017

Somber en regenachtig.
Ik ben Fleur en woon in een van de stallen bij de binnenbak, samen met Murphy, Amber en Sunshine. Mijn eigen rijkind komt iedere dag om met mij te poetsen, knuffelen en rijden.Fijn hoor. Dan heb je altijd iets om naar uit te kijken. Dat geldt helemaal voor vandaag, want het is eerste kerstdag en dat betekent altijd, dat het hier maar een saaie bedoening is. Helemaal geen lessen en alleen maar hopen voor de gastpaarden, dat hun mensen nog wel even tijd hebben om hier te komen.

Zondag 24 december 2017

Zwaar bewolkt, veel wind, 10 graden.
Vandaag hebben we niets te lachen, want we hebben onverwacht afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerde en super aardige medewerker. Onze Pride, die al meer dan een jaar aan het sukkelen was en voor wie besloten was, dat hij naar een leuk pensioenadres mocht voor een gezellige oude dag, kreeg in een keer een aanval van pijn overal . Hij kon haast niet meer op zijn benen staan . Toen dan ook Furie, samen met assistente Donna de stal binnenkwam en vroeg of hij mee wilde naar de paardenhemel, zei hij meteen ja. We weten , dat de paarden daar geen pijn meer hebben en fijn samen lopen op grote weiden. Het schijnt zelfs, dat alle paarden en pony's, die hier hebben gewoond samen een grote kudde vormen met Furie aan het hoofd en dat ze altijd blij zijn als er weer een oude bekende bij komt met de laatste nieuwtjes.We hebben Pride dus uitgezwaaid, maar voor ons is het een verdrietige dag, want we kunnen hem eigenlijk niet missen.
Pride is 22 jaar geworden, waarvan hij de laatste 9 jaar bij ons is geweest.

Pride

Zaterdag 23 december 2017

Zwaar bewolkt en een beetje wind.
Vandaag lekker gewerkt. Verder niets bijzonders te melden.

Vrijdag 22 december 2017

Zwaar bewolkt , geen wi8nd.
Ik hoorde, dat gisteren de kortste dag, dus de langste nacht was geweest. Vanaf nu krijgen we dus weer meer daglicht. Fijn om te weten, maar eerlijk gezegd merk ik er nog niets van.

Donderdag 21 december 2017

Donker en nog steeds mistig.
Er komt ook kennelijk weer een vakantie aan. De kerstvakantie. Veel rijkinderen kwamen niet opdagen, omdat ze op school een kerstdiner hadden op de laatste schooldag. Zie je wel, dat het om eten en drinken gaat !!! Ik denk, dat ik gelijk heb.

Woensdag 20 december 2017

Donker en nog mistig ook
Onze mensen zijn druk bezig om overal lichtjes op te hangen en in de kantine staat een grote dennenboom, propvol met lichtjes en slingers en zo.Ze noemen het een kerstboom. Mooi hoor...Het schijnt ermee te maken te hebben, dat het kerstfeest er aan komt. Als je mij nu vraagt wat dat dan voor een feest is en wat er gevierd wordt, moet ik het antwoord schuldig blijven . Maar wat ik ervan begrepen heb gaat het vooral om veel en lekker eten en drinken.En daar maken ze dan foto's van en die sturen ze naar mekaar toe.  Maar ik kan het mis hebben hoor. Ik ben ook maar een gewone pony. De versieringen zien er in ieder geval leuk uit.

Kerst  Kerst

Pagina: «  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement