Het Dagboek

Donderdag 20 februari 2020

Zwaar bewolkt en overdag droog.
Het was vandaag weer eens een echt vakantiedag dag. Wat ik daarmee bedoel ? Nou bijvoorbeeld, dat er rijmensen kwamen opdagen, die niet werden verwacht, rijmensen niet kwamen opdagen, die wel werden verwacht en toeristmensen aan kwamen lopen, die graag wilden rijden, maar dan wel liefst meteen. Wat natuurlijk niet kon.

Spoedcursus
Ik zag vanmiddag, dat de spoedcursusmensen bezig waren met een nieuwe tak van sport. Voltige . Altijd heel leuk om te zien hoe ze  bezig zijn om op een wiebelende Calimerorug allerlei oefeningen te doen. Dingen, waarvan ze het eerst niet voor mogelijk hielden, dat ze het zouden kunnen.

Spoedcursus

Woensdag 19 februari 2020

Veel wind en een stuk kouder dan eerst. Niet meer dan zo'n 4 graden. Nog wel boven nul uiteraard.
Tegenwoordig zie ik geregeld een merkwaardig duo langs komen. Een van onze vrijwilligershulpmensen heeft twee honden. Ze heten Lot en Puck.Lot is al wat ouder en gelukkig ook wat wijzer. Puck is een piepjonge spring in 't veld , die niets leuker vindt dan op iedereen, die in de buurt komt af te stormen en uitbundig te begroeten. Maar dat gaat nogal onbenullig en wordt, mede door zijn modderpootjes, niet zo gewaardeerd. Maar...hun mens heeft er iets op gevonden. Ze knoopt Puck gewoon vast aan Lot, die nu perfect fungeert als een soort anker, wanneer Puck weer eens denkt weg te scheuren.Goed bedacht toch. Het kleine ding zal het op deze manier vast wel leren.

Honden

Dinsdag 18 februari 2020

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
Sinds gisteren zijn er twee spoedcursusmensen. Een groot rijmens en een rijkind dit keer. Vast moeder en dochter zei Tommy en ik denk wel, dat hij dit keer eens gelijk heeft.De weekplanning is natuurlijk wel anders dan wanneer er geen vakantie is, maar onze mensen zijn niet voor 1 gat te vangen.Ze hebben voor hen de hele week een aangepast programma bedacht. Het rijkind heeft bijvoorbeeld gisteren meteen de hele dag meegedaan met de kampdag en de moeder heeft tussen de bedrijven door les gehad.

Maandag 17 februari 2020

Nog steeds stevige wind en af en toe een bui.
Hallo, mijn naam is Amber en ik woon in een box bij de binnenbak met naast mij Tommy en aan de andere kant niemand.
Het is duidelijk, dat het vakantie is, want vandaag hebben we weer een hele club rijkinderen over de vloer gehad voor een hele dag rijden, ons poetsen , ons knuffelen en allerlei spelletjes met ons. Wij vinden het altijd bere gezellig. Het is weer eens iets anders.

Zondag 16 februari 2020

Vannacht ging het steeds harder waaien en overdag was er dan toch de aankomst van storm Dennis. Maar eerlijk is eerlijk. Het was ,in vergelijking met zijn voorgangster Ciara, maar een klein Dennisje. En ik hou wel van een beetje wind om de kop.
Gisteren ben ik in ieder geval samen met Aris uren op stap geweest op de Holterberg. Heerlijk...We hebben genoten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 15 februari 2020

Eerst zon, later bewolkt en steeds meer wind.
Vanmorgen hadden onze mensen onverwacht een behoorlijk probleem. De deur van de zadelkamer in de grote stal was met geen mogelijkheid open te krijgen. De sleutel draaide wel, maar de deur ging niet open.Niet zo grappig als er de hele ochtend lessen zijn en veel zadels en hoofdstellen niet te bereiken zijn. Via het raam was geen optie , want daar zit tralies voor. Eerst werd geprobeerd om een soort olie in het slot te gieten, maar dat hielp niet. Toen werd geprobeerd om het hele slot eruit te halen , maar de schroeven draaiden vrolijk mee. De hele deur open breken leek op zo'n korte termijn ook niet haalbaar, dus wat nu ??? Toen kwamen ze op het idee, dat, omdat de sleutel wel draaide, maar de deur dicht bleef, het laatste eindje van het stuk ijzer, dat in het gat zat misschien wel bleef hangen. Ze hebben dus heel hard tegen de deur geslagen en er zo hard mogelijk mee gerammeld en joepie....terwijl niemand er meer op rekende vloog het ding open en waren de lessen gered.Net voordat de eerste rijkinderen aan kwamen lopen om hun zadels te halen.
Het is hier toch ook altijd wat. 

Vrijdag 14 februari 2020

Zwaar bewolkt, droog en windstil.
Tegenwoordig mag ik iedere dag samen met mijn vriend Aris lekker verpozen in de buitenbak.De mensen rijden in de winter nu een keer liever met een dak boven hun hoofd. Ze weten niet wat ze missen...De bodem is prima en er is niets mis met de wind op je lijf. Tenminste, dat vinden wij.
We vermaken ons daar prima. Af en toe wat smikkelen uit een van de grote bakken met hooi, die in de hoeken staan en een beetje klieren met elkaar. Wij vinden het bijvoorbeeld hartstikke leuk om te proberen elkaars halsters af te trekken. Maar zodra de mensen kijken houden we er altijd meteen mee op. Om de een of andere reden vinden zij het namelijk helemaal geen goed idee. Onbegrijpelijk. Als die halsters per ongeluk er niet beter van worden kunnen ze die toch gewoon laten repareren !

Marnix

Donderdag 13 februari 2020

De hele ochtend regen aan een stuk, later een paar opklaringen. Hooguit 4 graden.
Ik hoorde een vaag verhaal, dat er in het weekend een zekere Dennis langs zou komen.Ik vroeg me af wat daar bijzonder aan was.. Dennis is een van de mensen van Pjotr en die komt wel vaker langs. Meestal, omdat een van de rolhokken kapot is. En volgens mij doen die het allemaal nog.Maar Bobby had beter geluisterd en beweerde, dat het weer om een grote storm gaat,die ze nu Dennis hebben genoemd."Het zal toch niet waar zijn " zuchtte Okkie."Mijn hele manen raken ontregeld met al dat gewaai."Nou ja, de tijd zal wel leren of hij wel of niet komt. Wordt vervolgd.

Woensdag 12 februari 2020

Bewolkt, soms beetje zon en dan weer felle buien.
Door de Ciarastorm bleek er toch ook nog een stukje van een windveer van de binnenbak te zijn losgeraakt en Hans heeft zich gehaast om dat weer vast te zetten, voordat het verder zou scheuren.

Hans

Dinsdag 11 februari 2020

Af en toe een beetje regen en nog veel wind.
Silke, het hulpmens, dat al een poosje uit de running is, omdat doktersmensen een van haar benen hebben opengesneden om een paar afgescheurde pezen of zoiets weer aan elkaar te kunnen knopen, kwam langs lopen met in iedere hand een stok. "Dat zijn krukken "zei Tico, die soms best wel iets zinnigs kan zeggen. Mooi, dat ze weer een beetje kan lopen . Ze ging de kantine in en ik hoorde, dat ze gezellig koffie had gedronken met de mensen en zich ook nog nuttig had gemaakt met het invetten van zadels. Dat kan prima zonder op je benen te moeten staan.

Zadels

Pagina: «  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement