Het Dagboek

Vrijdag 6 juli 2018

Ik hoorde zeggen, dat Tarius goed zijn best doet. De mensen, die tot nu toe op hem gereden hebben vinden hem namelijk allemaal een fijn paard. Dat gaat dus de goede kant op.

Donderdag 5 juli 2018

Zelfde weer als gisteren.
Inmiddels loopt er deze week ook weer een spoedcursusmens rond. Ze wil uiteraard beter leren rijden en tegelijk ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om te zorgen, dat wij het naar de zin hebben en dus met plezier ons werk kunnen doen. Ze helpt daarom vlijtig mee met alles wat er gedaan moet worden en zegt, dat ze daar veel van opsteekt. Goed om te horen zou ik zeggen.
Melli heeft inmiddels even mogen proberen hoe de bodem van de buitenbak nu is. Ze zei, dat het best wel verbeterd is, maar dat de mensen er volgende week toch nog wat meer krullen in wilden gooien

bodem bodem

Woensdag 4 juli 2018

Zelfde weer als gisteren.
Vanmorgen kwam er een vrachtrolhok en daar werden 20 baaltjes krullen uit gehaald en vreemd genoeg in de buitenbak neergezet.Dat mens weet zeker niet waar ons krullenhok is dacht ik eerst. maar dat bleek dus niet het geval te zijn.Hans en een stagiairemens hebben namelijk die balen overal in de bak neergelegd, toen kapot getrokken en toen over de hele bak verspreidt Het blijkt namelijk, dat de nieuwe bodem er wel beeldschoon uitziet, maar op het ogenblik nog te zwaar is om hele lessen in te lopen. Daarom zijn ze al een hele poos bezig om veel te sproeien, veel heen en weer te rijden met de ouwe blauwe met opgetrokken tandjes of met een zware wals erachter.En nu hebben ze dus bedacht, dat het vermengen van het zand met wat krullen misschien ook wel zal helpen.Wordt vervolgd.

Buitenbak Buitenbak

Dinsdag 3 juli 2018

Zelfde weer als gisteren.Fijn zomerweer voor als je vakantie hebt, maar voor ons veel te droog.
Toen ik in de kleine paddock stond hoorde ik de mensen praten over een groot wespennest, dat vlak bij de tafel waar buiten altijd koffie wordt gedronken, aan de muur zat. Ze zeiden, dat zolang die wespen zich netjes gedragen en niet komen klieren als ze daar iets ziten te eten of te drinken, dat nest daar gewoon mag blijven zitten. Volgens hen zijn wespen namelijk best heel nuttige dieren, omdat ze vliegen en andere plaaginsecten op hun menu hebben staan. Ik vertelde dit aan een voorbijvliegende wesp en die zei, dat ze dat allang wisten en dat ze in de laatste werkbespreking hadden besloten om de mensen daar dus niet lastig te vallen. Waarvan akte ...

Wespennest

Maandag 2 juli 2018

Zelfde weer als gisteren.
Hallo allemaal. Ik ben dus alweer aan de beurt.White Gold Chap is de naam, maar ze noemen me Bill. Niet dat dat er op lijkt of zo, dus ik snap het verband niet zo.Maar never mind, ik doe niet moeilijk en luister er wel naar.Ik woon nog steeds in de grote stal naast mijn weidemaatje Pjotr ( alias Purdy, alias Piet ) en aan de andere kant Toby.
We zagen, dat het stagemens, dat eerst alleen op donderdag hier was ,nu ineens de hele week hier aan het werk is. Wel erg jammer, dat dit meteen het einde van haar stage hier schijnt te zijn. Van ons mag ze best blijven. maar ja, zo werkt het kennelijk niet met stagemensen. Die moeten steeds door naar weer een ander adres om weer andere dingen te leren. Het is niet anders.

Zondag 1 juli 2018

Zelfde weer als gisteren.
Vandaag was Remco weer eens jarig. Ze blijven de laatste tijd maar aan de gang met taart eten. Gelukkig fietst het feestvarken iedere dag bijna 50 km. naar zijn werk. Hij kan dus wel een stukje taart erbij hebben.
Pleasure was heel gelukkig.Ze heeft vandaag gehoord, dat ze definitief hier mag blijven en dat is precies wat ze graag wil. Ik denk, dat een boel rijkinderen en rijmensen er ook blij mee zijn, want Pleasure heeft inmiddels al een hele fanclub verzameld.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 30 juni 2018

Het zelfde weer als gisteren, maar al met al toch erg veel prettiger dan de vorige periode met warm weer. Het is niet zo benauwd en plakkerig , niet boven de 30 graden en ook nog met veel wind.Het schijnt te komen omdat de warmte nu met noordenwind uit het frisse noorden komt en eerst met zuidenwind uit het snikhete zuiden van Europa.
Er vliegen vandaag ook steeds hele kuddes fietsmensen langs.Ik hoorde , dat die mensen meedoen aan een grote wedstrijd, de Triathlon,. Ze moeten dan eerst een heel stuk zwemmen. dan met het natte lijf heel veel kilometers fietsen en aan het eind een stevig stuk hardlopen. Natuurlijk ook zo snel mogelijk, want wie het eerste aan het eindpunt is heeft gewonnen.Nou, zij liever dan ik, maar van mij mogen ze...

Vrijdag 29 juni 2018

Zelfde weer als gisteren.
Onze mensen, die nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe medewerker waren bij de bijna buurmanpaardenhandelaar gaan kijken naar iemand. Hij leek hun wel leuk .En ja hoor. Daar kwam hij meteen maar met zijn voorrijdmens in een moeite door aanstappen." Hallo jongens " zei hij. "Ik heet Tarius en voor zover ik het goed begrepen heb kom ik hier een paar weken op proef. Dat zal wel even wennen zijn, want ik ben 10 jaar bij mijn vorige mens geweest.Die heeft moeten besluiten om te stoppen met paardrijden en zoekt nu een goed huis voor mij. Op het eerste gezicht lijkt het hier wel o.k.Als ik goed mijn best doe zou ik hier de rest van mijn leven mogen blijven en dat zou niet verkeerd zijn.

Donderdag 28 juni 2018

Zelfde weer als gisteren. Dat is voor iedereen fijn behalve voor ons.Het gras in onze weiden is vergeten, dat het groen hoort te zijn. Het is nu geelachtig bruin en niet meer erg lekker.

Gele weiden

Woensdag 27 juni 2018

De hele dag zon, wind. ´s Avonds, ´s nachts en ´s mrgens ongeveer 12 graden en overdag zo´n 25 graden.
Toen ons bedrijf 40 jaar bestond hebben onze mensen een klein appelboompje cadeau gekregen. Dat hebben ze midden op het grasveld bij de kantine gezet.En raadt eens wat!!!Er zitten nu waarachtig echte appeltjes aan. Wat zou het leuk zijn als ze nu eens even zouden vergeten om mijn boxdeur goed dicht te doen !Drie keer raden, waar ze me dan zouden kunnen vinden.

Appelboom

Pagina: «  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement