Het Dagboek

Donderdag 24 Mei 2007

Zomerweer,net zoals gisteren.
Sonja was al een tijdje bezig om een goed huis voor Faiz te zoeken. Met haar gebroken arm zou het veel te lang duren eer ze weer veilig  met hem zou kunnen werken en het is niet goed voor een jong paard om zolang stil te staan. Vandaar. Ze heeft inmiddels iemand gevonden  -lijkt een heel aardig meisje - die met hem verder wil gaan. Ze woont ergens in het westen,dus Faiz gaat ons verlaten. Maar eerst moest hij natuurlijk worden gekeurd. Tot ieders verbazing draaide er een auto met allerlei rontgenapperatuur erin het erf op,tewijl er alleen een klinische keuring was afgesproken. Weten jullie wat een klinische keuring is ? Dan kijkt een dierenarts hoe je loopt en of je erg hijgt als je een poos aan de longe hebt gerend en meer van dat soort dingen,maar er worden geen foto\'s gemaakt. Nou ja, Faiz heeft braaf gedaan wat hij moest doen en hij werd natuurlijk meteen goedgekeurd. Sonja blij, het meisje blij en Faiz een beetje blij. Hij zei,dat hij het fijn vond om weer aan het werk te gaan,maar dat hij ons toch wel erg zou missen. Wij hem natuurlijk ook,maar zo is het voor iedereen beter. Wij hebben hem allemaal uitgewuifd en wensen hem het allerbeste.

Woensdag 23 Mei 2007

Zomerweer. Zonnig en warm.
Het gras groeit nu zo hard,dat het ons met zijn allen niet lukt om het een beetje kort te houden.
Herman,onze smid ,is vandaag even langs geweest om een ijzer van Donna er weer goed onder te zetten. Hij (Herman) had een heel pijnlijke rug. Toch geweldig,dat hij dan toch meteen komt als er een probleem is met een van ons. Dank je wel Herman.

Dinsdag 22 Mei 2007

Vandaag is onze osteopate Marielle weer geweest. Duo Penotti kreeg een " APK" en Usher zijn laatste behandeling.Als er nietiets geks gebeurt zijn ze over een jaar weer aan de beurt om gecontroleerd en eventueel behandeld te worden. Ik hoorde Marielle zeggen,dat ze graag bij ons komt,omdat we vriendelijker zijn dan in veel andere stallen. Dat is toch leuk om te horen of niet soms ? Wij hebben het hier goed naar onze zin,dus waarom zouden we dan chagerijnig zijn ?

Maandag 21 Mei 2007

Hallo,met Miep hier. MiepMet mij is alles goed. Het is een beetje regenachtig,verder wel goed weer. We hebben laatst vergeten weer een nieuwe vraag te stellen. Daar komt ie, een beetje een moeilijke dit keer.Wat krijgen wij allemaal bij onze lunch te eten behalve brokken en hooi enwaarom juist dat. Er is niets tegen om als je dit niet weet het gewoon te vragen aan de mensen van de manege. Ze geven echt wel antwoord en dan weet je het meteen.

Zondag 20 Mei 2007

Pracht weer. Zonnig en niet te warm.
Het was dit keer niet alleen een gewone wedstrijd,maar ook selectie voor de zitcompetitie van de FNRS. Dat is een wedstrijd,waarbij alleen gekeken wordt  naar de houding en zit van de deelnemer.Er waren 4 groepen ,die verdeeld waren naar leeftijd en gevorderdheid. Van iedere groep mogen de drie beste naar de regiofinale bij manege de Hazelhorst in den Ham. ( De uitslagen kun je vinden bij  "nieuws").

Daar wordt ook gereden in dezelfde 4 groepen  en de beste van iedere groep mag door naar de halve finale   op15 september in Deurne tijdens Horse Event. Dat zijn er dus maar 4 per regio.Er schijnen heel veel maneges uit het hele land mee te doen met wel 600 ruiters. Jammer,dat wij niet mee mogen naar den Ham. Onze deelnemers moeten rijden op de ponies en paarden van daar. Wat zal dat ze tegenvallen.Wij zitten natuurlijk veel lekkerder.   "Moet je haar horen" zei Twingo. "Omdat ze nu toevallig op jou heel gemakkelijk kunnen zitten in galop wil dat nog niet zeggen dat dat daar niet ook zou lukken. " Enfin,de tijd zal het wel leren.
 Ik geef nu de pen aan Miep

Zaterdag 19 Mei 2007

Droog, beetje zon. Vandaag heel druk.  \'s morgens lessen, \'s middags weer een verjaarspartijtje.  Verder werden wij extra goed gepoetst en ingevlochten. want morgen schijnt er weer een dressuurwedstrijd te zijn. Leuk !! Wij houden wel van dat soort dagen. Altijd gezellig

Vrijdag 18 Mei 2007

Droog,lekker weer.
Vandaag was iedereen er weer en er waren de hele dag lessen,nu juist meer dan anders. De scholen waren vrij,dus er kwamen veel kinderen en we werden veel gepoetst, lekker.
Bento is inmiddels al 4 weken aan het revalideren. Hij mag nog steeds maar twee keer per dag een eindje wandelen en een poosje grazen aan de hand . Als hij ons \'s morgens naar de wei ziet gaan is hij best jaloers,maar hij zegt,dat zijn voet haast geen pijn meer doet. Dezaken gaan dus wel vooruit.

Donderdag 17 Mei 2007

Meestal droog,niet veel zon.
Ze noemden het vandaag Hemelvaartsdag. Wat dat is weet ik niet,maar feit is,dat er zeldzaam weinig te beleven was. Helemaal geen lessen. Alleen later in de middag was er een klein buitenritje,maar ik mocht niet mee,dus daar had ik ook al niet veel aan. We zijn wel allemaal netjes buiten gezet,dus dat was een vrije dag midden in de week. Ook niets mis mee bij nader inzien

Woensdag 16 Mei 2007

Hele dag droog, mooi weer. Alleen alles stond nog onder water. De buitenbak was voor meer dan de helft een zwembad. Daar waren de mensen niet blij mee,want als je moet wachten tot het vanzelf wegzakt ben je zo dagen verder.Maar ze hebben er iets op bedacht... Ingrid kwam met een soort doosje aanlopen,dat ze midden in de plas zette. Er werd een lange slang aangemaakt,die in de wei verderop uitkwam en een heel lang electrisch snoer om dat ding aan het werk te krijgen. Vanuit mijn box kon ik niet precies zien wat er gebeurde, maar ik heb gehoord ,dat dat ding ( ze noemden het een dompelpomp ) geweldig goed werkte. Er kwam zo\'n 4 uur lang een dikke straal water uit de slang en toen was de buitenbak weer droog.Goed om te onthouden voor van de winter.

Dinsdag 15 Mei 2007

Heel veel regen de hele dag door. Geen weidegang,want alles sopte. Onze paddocks blijven gelukkig altijd mooi droog hoeveel regen er ook valt. Daar mochten we dus wel in.
Pagina: «  420  |  421  |  422  |  423  |  424  |  425  |  426  |  427  |  428  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement