Het Dagboek

Dinsdag 26 juni 2018

Eerst best fris, later toch nog 20 graden en laat in de avond een prachtige volle maan.
Vanmorgen werd er weer eens taart gegeten bij de kantine. Ik hoorde dat een van onze mensen vandaag 79 jaar is geworden en dat het niet Sandra, Remco of Bart is. Het is niet moeilijk te raden wie het dan wel is. In ieder geval ook van ons gefeliciteerd ! !

Verjaardag

Maandag 25 juni 2018

Licht bewolkt, weinig wind, 20 graden.
Ik heet Cartouche en ik heb hier nog nooit de pen gehad, want ik woon hier nog niet zo lang. Ik wist dan ook helemaal niet wat ze bedoelden toen ze zeiden, dat ik deze week aan de beurt was voor de pen.Maar ik ben er inmiddels achter en ik zal mijn best doen om er iets van te maken.
Ik woon in de sterstal samen met Guusje Toet en Melli. Melli is ook mijn weidemaatje, dus we vinden het allebei leuk, dat we in dezelfde stal staan.Guusje en Toet zijn ook gezellige buren. Ik heb dus niets te klagen.
Mijn mens heeft mij begin dit jaar gekregen en we zijn echt blij met elkaar. Dressuur gaat al best goed. Met springen vinden ze, dat ik daar nog wat te enthousiast van wordt en dan een beetje te hard ga. Eerlijk gezegd een beetje veel te hard. Maar we zullen het allebei vast wel leren.

Cartouche en Melli

Zondag 24 juni 2018

Bewolkt, droog ,20 graden. Ideaal weer voor ons zomerconcours.
Het was weer een geslaagde dag. En raadt eens wat...Ik heb , uiteraard met medewerking van mijn rijmens, een megascore gehaald bij de dressuur. We waren eerste met 255 punten. Als je weet, dat je met 210 punten al een prestatiepunt hebt kun je begrijpen, dat onze dag niet meer kapot kon.
De week is weer on ik geef de pen aan Cartouche

Wedstrijd

Zaterdag 23 juni 2018

Bewolkt, droog, 20 graden.
Er is de hele week al vlijtig geoefend in de springwei voor de wedstrijd van morgen.Ik mag ook meedoen en wel met dressuur en ook met springen. Super leuk. Ik verheug me er op.

Vrijdag 22 juni 2018

Wisselend bewolkt, weinig wind, 18 graden.
Ik hoorde toevallig, dat onze mensen het hadden over het feit, dat op de deuren van onze mensenmestplaatsen alleen maar het woordje WC staat en niet damesWC of herenWC. Als daar wel damesWC of herenWC op zou staan zou je meer punten krijgen van de controlemensen, die komen kijken hoeveel sterren je verdient. Nou, ik heb ook vernomen, dat dat dames en herengedoe achterhaald is en het juist heel verkeerd is om onderscheid te maken. En dan is dus alleen WC veel meer punten waard in plaats van minder. Of maak ik nu een denkfout ?

Donderdag 21 juni 2018

Veel wind en weer heel onverwacht niet meer dan 14 graden.
Opeens zag ik , dat er een kleine tribune bij de springwei staat. Leuk...Het schijnt, dat Hans dat ding in elkaar gefabriekt heeft van de restanten, die hij over heeft gehouden van het maken van de nieuwe omheining van de buitenbak. Zo zie je maar. Wie wat bewaart die heeft wat.

Tribune

Woensdag 20 juni 2018

Eerst bewolkt, later zon en plotselin uit het niets 28 graden.
Inmiddels heeft Hans eindelijk tijd gehad om de laatste schade van de winterstorm te repareren. De gesneuvelde bloembak ziet er nu weer uit zoals een bloembak er uit hoort te zien.

Metselen

Dinsdag 19 juni 2018

Wisselend bewolkt, beetje wind. 20 graden
Vandaag was er weer eens poepinzameling.Weten jullie niet wat dat is? Nou, heel gewoon. De hulpmensen pakken van ieder van ons een mooie verse keutel en doen die in een zakje waar onze naam op staat. Die zakjes gaan allemaal in een doos en die doos wordt opgestuurd naar een poeponderzoeksbedrijf. Ze noemen het ook laboratorium.Daar gaan ze kijken of er wormeieren in zitten.Daar krijgen onze mensen dan bericht van, zodat ze alleen degenen van ons voor wie het nodig is, zo´n vieze wormkuur kunnen geven. Gelukkig zijn dat er meestal niet veel en bijna altijd degenen, die  nog niet lang hier wonen.
Het lukte prima om van iedereen z`on keutel te pakken te krijgen. Alleen bij Tommy niet.Zijn stal was per ongeluk uitgemest voordat de keutels verzameld werden en daarna heeft Tommy in de wei gelopen en stond net weer op stal .Dat vonden de mensen dus helemaal niet grappig, want de poepdoos moest echt vandaag weg, omdat de mest anders te oud werd. Goede raad was duur. Ze gingen iedere keer kijken of er al wat lag, maar niks hoor. Inmiddels was het al half 5 en om 5 uur moest de doos echt op het postkantoor zijn. Maar het voermens wist raad. Ze ging met het lege zakje naar Tommy en vroeg hem vriendelijk maar heel dringend om poep te laten vallen en wel onmiddellijk.En tot stomme verbazing van iedereen deed Tommy meteen zijn staart omhoog en produceerde een stapeltje mooie drollen. Probleem opgelost.Ik vroeg hem waarom hij zo braaf had gedaan wat er gevraagd was en hij zei, dat hij het voermens graag te vriend wilde houden,omdat voer ,veel voer,erg lekker is. Vandaar.

Maandag 18 juni 2018

Zwaar bewolkt . 18 graden.
Hallo, ik ben Murphy en woon de laatste tijd in een box bij de binnenbak naast Fleur en Amber. Allebei leuke buren, behalve als het voertijd is.Ze weten echt niet van gekkigheid hoe hard ze zich moeten aanstellen als de brokkenkar in zicht komt. Wat zei je ???Dat ikzelf er ook wat van kan ? Nou ja, een beetje vreugde tonen kan toch geen kwaad. Je moet ook de zon in het water kunnen zien schijnen.

Zondag 17 juni 2018

Wisselend bewolkt en waarachtig 1 plensbui.
Het is inmiddels zo lang droog geweest, dat onze weilanden in plaats van groen er geel uitzien.Jammer hoor. Groen gras is veel lekkerder. maar ja, Misty,onze pensionado, zei, dat gele weilanden veel vaker zijn voorgekomen en dat ze altijd ook wel weer vanzelf groen zijn geworden als de regenkraan weer was opengegaan.
ik heb ondertussen gezien, dat onze mensen weer behouden zijn thuis gekomen en dat is een goed ding.
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Geelgras

Pagina: «  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement