Het Dagboek

Maandag 21 juni 2021

De hele dag regen en nog behoorlijk fris ook. Niet meer dan 14 graden.
Ik heet Liddesdale Gothic Crown en ben een Welsh Cob .Ze noemen me hier trouwens Sjors . Dat spreekt iets makkelijker uit en ik was er gauw aan gewend. Ik woon hier nog niet zo lang. Ik kom uit Schotland en dat is een eind weg aan de andere kant van een heel groot stuk water.Ik ben opgegroeid in een kudde, die los liep in de bergen.Toen ik 4 jaar was hebben ze me gevangen en hebben me een paar werkjes geleerd en toen ben ik verkocht aan een paardenhandelsmens uit dit land.
Om hier te komen moest ik met een heleboel anderen op een grote vaardoos en wiebelen, dat dat deed.Het waaide namelijk best heel hard tijdens onze overtocht. Maar we zijn heelhuids overgekomen.
Al gauw stonden de mensen van hier daar op de stoep en hebben meteen gezegd, dat ze mij wel wilden hebben. Ik had natuurlijk bij het proefrijden mijn beste beentje voor gezet, want het leken me wel aardige mensen.Het paardenhandelsmens heeft me zelf hier gebracht en heeft gezegd, dat ik wel een week op proef mocht.Dat is toch wel heel aardig en een blijk van vertrouwen.Maar ik dacht meteen, dat ik er wel voor zou zorgen, dat ze me niet meer wilden missen. En ik geloof, dat dat gelukt is.

Zondag 20 juni 2021

Heerlijk weer, 22 graden en een fris windje.
Ik zag, dat vrijwilligershulpmensen het rijtuigje tevoorschijn haalden en Calimero ervoor spanden . De ponykampen komen er aan en er moet  weer geoefend worden na de winter. Ik was trouwens stik benieuwd hoe ze dachten van het terrein af te komen. Ze konden natuurlijk nog steeds de weg niet op en de uitgang via de allerachterste wei is ook te smal,

rijtuig

Maar je kunt niet zeggen ,dat ze hier niet vindingrijk zijn. Hans heeft de omheining aan de andere kant van het terrein helemaal achter in de springwei zo veranderd, dat het open kan. Als je daar er uit gaat kun je de steentjes op onze weg net mis houden en die uitgang is breed genoeg voor het rijtuigje.Alweer opgelost.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjors.

hek

Zaterdag 19 juni 2021

Bewolkt en een stuk frisser. 23 graden en een beetje wind.
Sandra en een vrijwilligersmens zijn goed bezig geweest. In de goot van de binnenbak lagen nog veel bladeren, die in het najaar van de grote bomen waren af gewaaid.Maar het was toch zo'n dik pak geworden, dat de regen er niet meer doorheen kon stromen  en zich dan dus maar over de rand liet vallen. Nu alles zo mooi droog is geworden is het gemakkelijker opruimen.Ze hebben het klusje prima geklaard en zijn gelukkig niet van het dak gevallen.Je moet hier toch van alle markten thuis zijn.

dakgoot

Vrijdag 18 juni 2021

Zwaar bewolkt en drukkend warm. Niet fijn.
's Morgens was het nog wel te doen en waren er nog een paar lessen. Voor de rest van de dag was het voor ons allemaal weer dolce far niente oftewel een zalig nietsdoen. Pjotr kon er niet genoeg van krijgen.

Pjotr_in_de_zon

Donderdag 17 juni 2021

Hele dag zon en 's middags 35 graden.
Onze mensen vonden het 's middags en 's avonds te warm om te werken en hebben alle lessen afgezegd. Vreemd hoor...Gewoon niksen op een normale werkdag.
Ondanks de hitte is er vandaag een nieuw gastpaard gearriveerd.Ze had een reis van zo'n 3 uur achter de rug.En  jullie hoeven geen medelijden met haar te hebben ,omdat ze bij deze temperatuur zo lang in een paardenrolhok heeft moeten staan.Ze is niet gekookt onderweg, maar stapte fris en fruitig uit het rolhok, dat ,o wonder, voorzien was van wat ze aircondition noemen. Hoe leuk is dat !
Ze krijgt dezelfde mensen als Jess en die mensen hebben meer dan een jaar naar haar gezocht en hebben haar tenslotte gevonden in buurland Belgie.Ik heb haar alleen nog maar uit de verte gezien ,maar ze ziet er goed gehumeurd, relaxt  en ook nog beeldschoon uit. Ze lijkt echt een aanwinst.

Nieuw_paard

Woensdag 16 juni 2021

Hele dag zon, beetje wind en weer 27 graden
.Vandaag was Pjotr weer eens jarig. Hij werd 26 jaar en dat betekende taart voor de mensen en een normaal verboden potje grazen op het gazon om er toch bij te zijn. Gefeliciteerd en op naar de 30. Je kunt het...

Pjotr_verjaardag

Dinsdag 15 juni 2021

Eerst zwaar bewolkt, later zon en zo'n 24 graden.
Toen ik in de wei stond zag ik een vreemd verschijnsel. Sandra reed op de fiets voorbij. En niet op de straat, zoals je zou verwachten ,maar gewoon door de wei en ze had er de vaart goed in. Weer wat nieuws.
Maar ik kwaqm er al gauw achter waar dat nu weer goed voor was. We kunnen niet meer op buitenrit, omdat de steentjes op de straat in onze voeten zullen komen. Maar ze denken hier altijd liever aan oplossingen in plaats van in problemen.En ze hebben bedacht, dat we, als je de omheining helemaal achterin de wei losmaakt , op het zandpad daarachter kunnen komen zonder over de steentjes te moeten. En dat is wel een flink eind om te lopen voor het open en dicht doen als er iemand naar buiten wil. Vandaar, dat ze dan maar de fiets pakken.

Sandra_fiets

Maandag 14 juni 2021

Hele dag zon, 23 grade4n.
Hallo allemaal. Ik ben Sadique en heb tegenwoordig twee boxen. Dat zit zo.Ik woon hier al wel meer dan een jaar en omdat mijn mensen niet genoeg tijd voor mij hadden,mocht ik al gauw gastmedewerker worden. En daar was ik het helemaal mee eens. Maar inmiddels hebben mijn eigen mensen bij hun huis een box, een buitenbak en een wei voor mij.
Een verhuizing zat er dus dik in. Ik wist niet zo goed of ik daar nu blij mee moest zijn en ik hoorde, dat de mensen hier mij ook eigenlijk liever niet wilden missen. Laten ze nu met elkaar een geweldige oplossing hebben gevonden.Door de week ben ik gewoon hier en doe mijn werkjes, waar ik steeds knapper in wordt. En in het weekend ben ik bij mijn eigen mensen thuis en daar bevalt het mij ook goed. Ik vind het leuk om naar hen toe te gaan. En als ik zondagavond het rolhok van hier weer zie aankomen om mij op te halen voor een nieuwe werkweek hol ik hinnikend naar het hek,omdat ik ook weer zin heb om mijn collega medewerkers weer te zien en aan het werk te gaan.Super geregeld toch...

Zondag 13 juni 2021

Veel zon en 23 graden.
Ik had vandaag een super leuk klusje.Een van onze hulpmensen mocht van mijn mens een klinic volgen ergens anders.Leuk ...Ik denk wel, dat we morgen allebei spierpijn hebben., maar dat mag de pret niet drukken. Hopelijk vergeten ze niet om mij arnica te geven. Dat scheelt altijd de helft.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sadique.

Zaterdag 12 juni 2021

Wisselend bewolkt, veel wind, 24 graden.
De coronamonstertjes zijn kennelijk terrein aan het verliezen. Er mag weer gewoon in binnen en buitenbak worden gereden. Daar is iedereen weer heel blij mee.Er mogen ook weer kijkers zijn, maar wel op anderhalve meter afstand.Daar kunnen ze wel mee leven. Het gaat de goede kant op.

Pagina: «  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement