Het Dagboek

Maandag 10 februari 2020

Zwaar bewolkt, nog steeds veel wind. !0 graden.
Mijn naam is Marnix en ik woon al jaren in de Nieuwe stal eerste van rechts als je binnen komt.Naast mij woont Tico en tegenover mij Bobby en Okkie
Toen ik vanmorgen naar buiten keek zag ik Hans langskomen met een zaagding in zijn hand. Ik hoorde zeggen, dat er 1 dode megagrote dennenboom stond in het rijtje grote dennen achter de binnenbak, die binnenkort zou worden omgehakt. Maar dat was dus niet meer nodig. Ciara had dat werk al gedaan. Helaas had ze zich beperkt tot het op de grond laten vallen op het land van de buurboer. En nu moet Hans maar weer zien, dat hij het opgeruimd krijgt.

Dennenboom

Zondag 9 februari 2020

Die storm, waar ze het over hadden is dus toch gekomen. Hij ,pardon zij, heeft zelfs een echte naam gekregen, Ciara.
Onze mensen hebben diep nagedacht of ze het tweede deel van de wedstrijd zouden afblazen, maar toen het buienradarding meldde, dat Ciara pas echt gevaarlijk zou worden na 2 uur 's middags, hebben ze besloten om het toch maar door te laten gaan, omdat dan de wedstrijd al zou zijn afgelopen. En dat was een goed besluit, want alles is wel winderig, maar zonder problemen verlopen.
Maar goed, dat de bomendokter laatst is geweest en al het dode hout uit onze grote bomen heeft gehaald. Dat was best veel en dat is nu lekker niet op iemands hoofd gevallen.
Okkie klaagde 's middags wel, dat hij zijn hoofd haast niet meer naar buiten durfde te steken, omdat dan al zijn manen meteen alle kanten op vlogen. En dat terwijl normaal gesproken de wind echt nooit zijn stal in blaast. Stond hem trouwens best wel goed...
Tegen de avond hebben onze mensen dus alles ,wat maar dicht kon ,dicht gedaan in de hoop, dat er niets zou instorten of omvallen. Je weet maar nooit. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix.

Wedstrijd Okkie

Zaterdag 8 februari 2020

Somber en wat winderig. 8 graden.
Vanmiddag en vanavond was het eerste deel van de eerste wedstrijd van de wintercompetitie aan de beurt.Er werd weer goed gereden en de prestatiepunten vlogen je om de oren.
Het buienradarding blijft ondertussen volhouden, dat er morgen storm komt .Eerst zien en dan geloven.

Vrijdag 7 februari 2020

Wisselend bewolkt, 10 graden en weinig wind.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik, dat onze "huiskraai" al zat te wachten totdat het voermens zou verschijnen met onze ochtendbrokjes plus voor ieder van ons, die dit lekker vindt een broodje van de bakker uit het dorp. Deze broodjes heeft die bakker aan het eind van de week over en omdat ze niet bewaard kunnen worden en goed eten weggooien niet goed is, brengt hij dat hier. En wij vinden dat een goed plan. Ik tenminste wel. Zo'n snoepje gaat er altijd wel in. En de huiskraai met zijn/haar maatje hebben dit ook ontdekt. Ze komen dus al heel lang 's morgens een stukje brood halen.Ze krijgen er allebei een , die ver van elkaar op de grond moet worden gegooid, want anders pakt de ene vogel gauw allebei de stukjes en heeft nummer twee het nakijken.Niet aardig dus... Er is kennelijk een van de twee de baas . En verdraaid, vandaag is het hem toch weer gelukt en heeft hij de hele snavel propvol met deels gestolen waar . Maar nummer twee vloog er meteen met een vaart achteraan en ik denk, dat er over de verdeling van het geheel nog wel even gesteggelt zal worden.

Kraai

Donderdag 6 februari 2020

Droog en de hele dag zon. Super..
Het is zo'n prachtig weer , dat je je niet kunt voorstellen, dat dat gauw gaat veranderen in super slecht weer. Ik hoorde tenminste de mensen er over praten, dat het buienradarding beweert, dat er in het weekend zware storm zal komen. Voorlopig geloof ik er niets van.

Woensdag 5 februari 2020

Wisselend bewolkt en droog.
Theo is nog steeds druk bezig om vogelhuisjes te maken. Hans heeft er al een heleboel opgehangen op onze grote bomen overal We hopen, dat de resterende eikenprocessierupsen het hier voor gezien zullen houden als er veel van hen als mezenmaaltijd zijn gebruikt. Niet geschoten is altijd mis . Als er andere mensen zijn, die ook, niet kapot te krijgen, vogelhuisjes willen kopen,kunnen ze hier terecht.

Vogelhuisjes

Dinsdag 4 februari 2020

Meestal nat, af en toe droog.
Toen ik in de paddock stond, zag ik met verbazing, dat hele groepen duiven en kraaien in onze springwei bezig waren om iets op te eten. Ze liepen gezellig door elkaar en maakten geen ruzie. Ze hadden alleen maar oog voor wat er dan ook aan lekkers te eten was. Ik heb onze mensen horen zeggen ,dat het waarschijnlijk wormen en andere kleine beestjes waren .In onze weiden, die niet met mest geinjecteerd worden , waardoor alle bodem diertjes dood gaan, zijn die nog wel voldoende aanwezig zijn en bij onze buurboeren niet. Die arme buurboeren zijn namelijk verplicht om hun weilanden te vernielen met grote messen om de mest onder de grond te brengen in plaats van het er gewoon bovenop te gooien.Als ze dat niet zouden doen zouden ze grote boetes krijgen.Als ik het goed begrepen heb is dat omdat er hier mensen zijn, die denken dat de mestlucht schadelijk is. Maar het vreemde is , dat andere boermensen in een ander land hier heel dichtbij,Duitsland noemen ze het, diezelfde grote boetes krijgen als ze juist wel die mest onder de grond injecteren. Ik begrijp daar helemaal niets van. Maar ja, ik ben maar een paard...

Kraai

Maandag 3 februari 2020

Heel veel regen en niet echt koud. Zeker 10 graden.
Hallo , ik ben Orlando en woon inmiddels zo'n 25 van de 31 jaar, die ik tel,in de Grote stal. Naast mij staat momenteel Coen en tegenover mij Jess en Ijsje .
Ik heb al een poosje pensioen, want onze mensen vonden, dat ik wat te wankel werd als er een rijmens bovenop mij zat. 
Miet dat mij echt wat mankeert hoor. Ik loop als een kievit en de mensen hebben er soms nog best moeite mee om mij bij te houden als ik richting paddock of wei ga Ik hoef in de winter geen deken meer op , want omdat ik niet meer werk kom ik niet in het zweet en heb geen last van een lekker dikke vacht.Mooi is anders, dat is wel een beetje jammer. En mijn figuur is er ook niet echt op vooruit gegaan. In tegenstelling met dat oude paarden vaak mager worden en haast niet meer op gewicht te krijgen zijn, moeten ze bij mij uitkijken, dat ik niet te dik wordt. En dat ben ik ook niet. Ik ben precies goed hebben ze hier besloten. Ze gaan dus rustig door met mij zo'n 2.5 kg brokken per dag te geven hoewel ik niet werk. De andere paarden hier in de stal kunnen hier alleen maar van dromen. Die krijgen gegarandeerd veel minder krachtvoer. En ook dat is goed, want zij zien er ook allemaal uit als een zonnetje. Als mens moet je dus per paard bedenken wat goed voor hem/haar is en dat kan heel veel verschillen, zoals is gebleken. We hebben wel allemaal altijd een net vol met hooi in de box hangen en daar eet iedereen uit waar hij op dat moment zin in heeft.Een soort zelfbediening dus.

Orlando

Zondag 2 februari 2020

Regen. Niet zo veel. maar wel de hele dag door.12 graden.
We hebben wel allemaal buiten gelopen in de paddocks en Nicky is zelfs met zijn mens op buitenrit geweest. Ze kwamen dus kliedernat ,maar vrolijk weer terug.
Het was wel leuk, dat een van onze vrijwilligershulpmensen op het onlogische idee was gekomen om deze regenachtige ochtend te besteden aan het lappen van een heleboel ramen en daar was uiteraard iedereen blij mee. Altijd fijn als je weer een goed uitzicht hebt. Bedankt !
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Ramen

Zaterdag 1 februari 2020

's Morgens veel regen, later wat minder, maar nog wel nat.
Vanavond was er niets te doen in de bak, maar in de kantine was het beredruk.Ik hoorde , dat er de jaarvergadering van de recreantenclub werd gehouden. Je weet wel...eventjes vergaderen en dan lang lekker eten en drinken.Je bent tenslotte recreant of niet !

Pagina: «  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement