Het Dagboek

Vrijdag 16 augustus 2019

Licht bewolkt, weinig wind en 23 graden.
Vandaag alweer de laatste dag van dit ponykamp. 's Middags waren de ophaalouders plus aanhang present om te kijken naar wat hun kinderen zoal hadden geleerd. Ze hadden zelf mogen kiezen wat ze wilden laten zien. Okkie was dit keer aan de beurt voor een demonstratie voltige, oftewel kunstjes op een bewegende pony. Door de week moest ik er ook aan geloven , omdat ze toen werkten met twee pony's en de hele groep meedeed.

demonstratie voltige

Donderdag 15 augustus 2019

Raar weer. Soms zon, soms stortregens.
We zijn allemaal toch op buitenrit geweest tussen de buien door en we hebben bijna allemaal niet meer dan een paar spatjes regen opgelopen.Alleen Tommy en Jess, die nog even een rondje naar buiten gingen en vertrokken toen de zon scheen kregen zo'n bak water over zich heen, dat  hun berijders zo doorweekt waren, dat ze andere kleren moesten gaan aantrekken. Wel een beetje sneu...

Woensdag 14 augustus 2019

Zwaar bewolkt, droog en veel wind.
Jess , het nieuwe gastpaard heeft het langzamerhand helemaal naar haar zin.Ze heeft vriendschap gsloten met de stalgenoten en staat geregeld met buurman Ijsje in dezelfde paddock uit dezelfde bak te eten.

Jess

Dinsdag 13 augustus 2019

Gisterenavond zou er een spel zijn in de springwei, maar het regende inmiddels pijpestelen en de leidingmensen hebben dat spel maar vervangen door een leuke film in de kantine. Ik hoorde kinderen vertellen, dat het 's nachts ook zo hard had geregend, dat horen en zien je was vergaan. Maar...de tent heeft niet gelekt en daar hadden ze dus mazzel mee.

Maandag 12 augustus 2019

Overdag wisselend bewolkt en 's nachts regen en niet zo'n beetje ook.

Ik ben Calimero en woon op het moment in de sterstal naast Murphy en tegenover Melli en Cartouche.

Vanmorgen is er weer een nieuw ponykamp gestart en we zijn er helemaal klaar voor.Twee kampleidingmensen zijn afgelost en vervangen door twee anderen en de andere twee zijn er , na een paar nachtjes goed slapen in hun eigen bed, ook weer klaar voor om de kinderen een leuke week te bezorgen.
Begonnen werd, zoals iedere week, met een les om te kijken wat de kinderen thuis al hebben geleerd en 's middags werd er een buitenrit gemaakt. Ikzelf mocht met het rijtuigje op pad met de kinderen, die nog niet ver genoeg zijn om veilig op paard of pony naar buiten te gaan.
De hei begint mooi paars te kleueren en dat is altijd een feestelijk gezicht.

Zondag 11 augustus 2019

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Vandaag rustdag.Lekker relaxen in wei en paddocks en je verheugen op weer een nieuw verzorgkind de komende week. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 10 augustus 2019

Meestal droog, beetje zon en 20 graden .
Op het moment vliegen er veel kleine steekbeestjes rond . Ze heten wespen en ze zijn best nuttig, want ze eten veel vliegen en andere lastige insecten. Maar als er mensen lekker buiten zitten met een glaasje drinken zijn ze niets te goed om verheugd aan te komen zoeven om een slokje mee te drinken, want ze zijn ook verzot op zoetigheid. Ze zijn er echt niet op uit om mensen te steken, maar als je ze wegjaagt wil dat toch nog wel eens gebeuren. Maar er is een mooie oplossing voor bedacht. Achter de schutting, een heel eind van de zitplaatsen van de mensen, hebben ze op een tafel een lekkere grote doorgesneden appel gelegd. En dat valt in goede aarde. Ze zijn nu bijna allemaal daar en niet meer hier.

wespen

Vrijdag 9 augustus 2019

Eerst droog, later op de middag flinke buien, die heel welkom waren.
Zo langzamerhand zijn onze eens zo sappige weilanden veranderd in plaatsen, waar zelfs het onkruid aan het dood gaan is.Het is nog steeds best leuk om er rond te wandelen en op zoek te gaan naar wat eetbaars, maar het echte eten vinden we toch nog alleen maar op stal in onze voerbakken en hooinetten. Jammer hoor !!

weilanden

Donderdag 8 augustus 2019

 Vandaag bleken er plotseling twee kampkinderen, wat zeg ik -dames,tegelijk jarig te zijn.Hoe krijgen ze het voor elkaar. Ze komen allebei al jaren in onze ponykampen en voordat je het  in de gaten hebt worden ze dan plotseling 16 jaar ! Ze werden verrast met een grote taart, waar onze Tarius ook op stond, en dat ding schijnt desondanks erg lekker te zijn geweest
Orlando vertelde, dat lang geleden een groepje van 5 kinderen op 12/13jarige leeftijd voor het eerst hier kwam en dat ieder jaar heeft volgehouden totdat ze allemaal in de 20 waren. Het was meteen een soort reuni geworden en het is pas gestopt toen ze gingen werken en niet meer zo gemakkelijk tegelijk vrij konden krijgen.

Taart

Woensdag 7 augustus 2019

Beetje wolken , beetje zon en veel wind.
Vanmiddag is de hele stoet kampkinderen weer gewoon op hun voeten naar het dorp gegaan. Ze hebben het dorp zowat leeggekocht, want ze hadden allerlei tasjes bij zich, die ze nog niet hadden toen ze weggingen. Nou ja, als ze maar plezier hebben.

Ponykamp Ponykamp

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement