Het Dagboek

Vrijdag 31 januari 2020

Zwaar bewolkt, droog en wel 10 graden.
Ik sprak Armando in de paddock en die vertelde , dat een vrijwilligershulpmens zo aardig was geweest om in zijn box een extra verlichting te maken. Net zoals bij overbuurman Pjotr. Dat is fijn , want nu kunnen de rijmensen beter zien wat ze doen bij het poetsen en zadelen.

Verlichting

Donderdag 30 januari 2020

Zwaar bewolkt, maar droog.
Ijsje, zoals ze hier het ijslandse paardje, dat eigenlijk Blettur heet, noemen vertelde, dat onze mensen iets hadden gedaan, waar hij eerst een beetje boos over was geworden en later juist heel blij mee was.Ra,ra,ra, wat is dat ? Het bleek, dat hij inmiddels een heel dikke vacht had gekregen, zoals het ijslanders betaamt. En dat is aan de ene kant natuurlijk best lekker warm in de winter, maar het heeft ook wel een nadeel . Aan de onderkant van zijn buik was het haar zo dik geworden, dat het begon te klitten en omdat meneer ook altijd graag op de grond ligt te chillen, of er nu modder in de paddock ligt of niet, werd dat een onaangename koek. Ook daar waar de singel van ghet zadel ligt. Hij werd dus op een van de spuitplaatsen gezet en voordat hij besefte wat er gebeurde kwam er een hulpmens aanzetten met een lawaaiding en begon waarachtig zijn lekkere winterjas te vernielen. Maar al gauw merkte hij tot zijn opluchting, dat er alleen haar werd weggeschoren onder zijn buik.De klittenkoek verdween in een vuilnisbak. Hij is nu dus heel blij, dat hij ervan verlost is terwijl de rest van zijn vacht ervoor zorgt, dat hij geen winterdeken op hoeft. Goed opgelost toch...

ijsje

Woensdag 29 januari 2020

Meestal droog, maar het voelt vreemd genoeg wel nattig aan.
Ik mocht vandaag gelukkig weer aan het werk. Vorige week heeft het osteopathenmens mij te pakken gehad, want onze mensen klaagden , dat ik zo chagerijnig was. Toch wel heel prettig, dat ze snel hebben begrepen, dat ik niet voor niets om me heen  hapte als er maar een zadel in het zicht kwam. Mijn rug deed zeer en dat osteopathenmens heeft er met een beetje gefrummel toch maar mooi voor gezorgd,dat dat ik werken nu weer leuk vindt.

Dinsdag 28 januari 2020

Veel buien.Het wordt er al met al niet bepaald droger op.
Theo maakt leuke vogelhuisjes en inmiddels is Hans druk bezig om er een heleboel op te hangen op de eiken rondom ons bedrijf. De mensen hopen , dat daar mezen komen wonen. Als die vogeltjes dan jongen krijgen kunnen ze die fijn voeren met kleine eikenprocessierupsjes. Tenminste als die vlinders zo dom zijn geweest om hier eieren te leggen op onze bomen. Vorig jaar hebben we hier maar een paar nesten rupsen gehad en daar heeft niemand echt last van gehad, maar dit jaar zou het mooi zijn als er helemaal geen nesten het zouden overleven. Als iemand van jullie soms ook onverwoestbare vogelhuisjes wil hebben. Theo verkoopt ze voor 7.50 per stuk.

Vogelhuisjes

Maandag 27 januari 2020

Laat het nu weer heel erg veel geregend hebben vandaag. Er staan zelfs plassen in de wei en dat gebeurt echt niet vaak op deze hoge zandgrond.Nou ja...Het goede nieuws is, dat het voorlopig niet zal gaan vriezen volgens de geleerden van buienradar. Want dan hadden we echt een probleem.
Mijn naam is Calimero en ik woon in de Sterstal naast Toet en tegenover Melli en Cartouche.
Ik heb me altijd afgevraagd waarom de mensen mij Calimero hebben genoemd. Ik lijk toch helemaal niets op het kleine vogeltje, dat bekend werd in een tekenfilm met de eeuwige tekst "Jij is groot en ik is klein en dat is gemeen ." maar ja, ok zal het ermee moeten doen en inmiddels ben ik er aan gewend

Zondag 26 januari 2020

Zwaar bewolkt en nog steeds droog.
Het plein is inmiddels tot vreugde van ons allen weer helemaal opgedroogd en dat loopt toch een stukje comfortabeler.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero

Zaterdag 25 januari 2020

Zwaar bewolkt en windstil.
Inmiddels is Hans flink opgeschoten met het weghalen van de bladeren op inze weilanden. Het begint er allemaal weer mooi groen in plaats van bruin uit te zien. Goed bezig !

Bladeren weghalen

Vrijdag 24 januari 2020

Zwaar bewolkt en windstil.
Buurman Calimero baalde stevig toen hij zag, dat vanavond carrousselles was en hij begreep, dat hij dit keer niet mee mocht doen.En waarom mocht dat dan niet ? Nou , dat kwam , omdat hij dinsdag aan de beurt was geweest voor een behandeling van het osteopathenmens . Dan heb je dus daarna een week vakantie."Hoezo vakantie "mopperde Calimero. "het is al dagen geleden en dit vind ik hartstikke leuk en nu mag ik niet. Bah."Ach ja, het leven kan zwaar zijn.

Donderdag 23 januari 2020

Miezerig en mistig.
Ik hoorde het mens van Melli, die van beroep bioloog of zoiets is, enthousiast vertellen, dat hij net een paddestoel had gezien, die hij nog maar 3 keer in zijn leven had gezien. En waar stond dat ding ??? Bij ons naast de buitenbak ! Het schijnt Gekraagde Aardster te heten. Het ding schijnt eerst omhoog te groeien, dan komen er stervormige flappen aan, die buigen naar beneden als een soort pootjes , dan komt er een gaatje in het weke bolletje bovenop de paddenstoel en daar puft de paddenstoel sporen uit. Knap he ! Hebben jullie ook weer wat geleerd.

Paddenstoel

Woensdag 22 januari 2020

Mistig en miezerig.
Inmiddels zijn er ook weer nieuwe krullen gekomen. Precies op tijd. Het krullenhok was dit keer zo perfect leeg, dat het eens goed schoongemaakt kon worden.

Leeg krullenhok

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement