Het Dagboek

Donderdag 29 juli 2021

Hele dag stormachtig, geen regen en 's avonds weer totaal windstil. 23 graden.
Al met al prima ponykampweer. Niet te warm om allerlei leuke dingen te doen. En ik zag, dat het kampvuur ook door kon gaan.Altijd fijn, als dat niet in het water valt , want het hoort er echt bij.

Woensdag 28 juni 2021

Wisselend bewolkt en 's avonds een buitje.
Vanmiddag zag ik , dat Remco bezig was hun rolhok vol te pakken  en ik hoorde, dat ze een paar dagen weg zouden gaan. Een minivakantie zo gezegd, want a.s. zondag zijn ze weer terug. Beter iets dan niets zullen we maar zeggen. En het is ze van harte gegund.

Dinsdag 27 juli 2021

Wisselend bewolkt, 20 graden en 's avonds heel erg veel regen.
Het is maar goed, dat de ponykamptent een vloer van pallets heeft met houten platen er over heen en een tweede heel groot zeil over de hele tent heen. Daarom worden de kinderen plus de daar ook slapende leidingmensen niet van onderen nat, als er  veel water onder de tent zou stromen. En ook niet van boven, omdat er in dat tweede zeil geen naden zitten, die kunnen gaan lekken.Goed bedacht toch...In de loop van de 45 jaar, dat ze hier ponykampen houden hebben ze toch veel bij geleerd.

Maandag 26 juli 2021

Wisselend bewolkt, flinke wind en wel 25 graden.
Hallo. Ik ben weer eens aan de beurt om voor de zoveelste keer een week te vertellen wat er hier zoal gebeurt. Omdat wij dit taakje al sinds 2006 in de maag gesplitst hebben gekregen, ben ik dus al ruim 50 keer het haasje geweest.En wie wil kan ze alle 50 keer hier nog teruglezen ook.Toch best wel bijzonder dat dat kan.
Vanmorgen is alweer het derde ponykamp van start gegaan. We zagen een hele stoet rijkinderen enthousist richting slaaptent hollen met hun volgepakte wegbrengers er hijgend achteraan.Het gaat vast weer heel gezellig worden.

Zondag 25 juli 2021

's nachts beetje regen en overdag droog.
Voor de meesten van ons was het een rustdag. We hebben lekker gerelaxt in weiden en paddocks.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 24 juli 2021

Hele dag zon, weinig wind . 25 graden.
Vanmorgen was er gewoon les voor de mensen , die niet ergens anders naartoe waren. Het waren er minder dan normaal. Er zijn dus toch best veel rijkinderen en - mensen op vakantie gegaan.We wensen ze allemaal een gezellige tijd toe zonder ruzie met de coronamonstertjes.

Vrijdag 23 juli 2021

Zwaar bewolkt, maar gelukkig wel droog.
Rond de middag zagen we waarachtig toch een niet zo modern en dus niet zo groot balanmaak ding aan komen rijden. Onze mensen waren heel blij, dat ze dit balanmaakmens hadden gevonden, die bereid was om ons mini hoeveelheidje hooi in balen te maken. Het is wel niet zo veel, maar als je het allemaal met de hand zou moeten ophalen en opslaan zou dat toch wel veel werk zijn. Te veel werk in deze drukke tijd.

Hooi balen

Het zijn uiteindelijk 31 baaltjes geworden,die door een paar mensen in ons paardenrolhok zijn geladen en als eerste van de wintervoorraad nu mooi droog liggen in de hooiopslag bij de binnenbak.

Nieuw hooi

Donderdag 22 juli 2021

Prachtig weer.De hele dag zonj en wel 25 graden.
Hetzelfde machineding van gisteren kwam vanmiddag weer schudden en daarna legde het alles op rijen. Ik ben benieuwd wat ze er nu mee denken te gaan doen. Het is mooi droog , maar het is natuurlijk maar een mini hoeveelheid en de balenmaakmachines van tegenwoordig zijn mega groot en heel erg druk, omdat alle boeren nu natuurlijk ook droog hooi hebben . Grote hoeveelheden droog hooi.Ze staan vast nu niet te springen om hun tijd dan hier te verspillen.

Woensdag 21 juli 2021

Licht bewolkt, beetje wind, 23 graden.
Het gras, dat gisteren is afgemaaid is vandaag met een machineding door elkaar gehusseld en weer op de grond gegooid. Ze noemen het "schudden"en het schijnt ervoor te zorgen, dat het gras sneller droogt.

Dinsdag 20 juli 2021

Licht bewolkt. 20 graden.
Gisteren is er weer een nieuwe ploeg ponykampkinderen aangekomen en volgens het buienradarding zullen ze de hele week mooi weer hebben. Dat zou niet verkeerd zijn...
Inmiddels hebben we gezien , dat het gras in onze weilanden nog steeds zo hard groeit, dat er geen sprake van is , dat wij het , zoals in alle andere jaren, zelf kunnen opeten. Hoe goed we ook ons best doen en hoe lekker het ook is.
Onze mensen moesten dus iets anders bedenken om te voorkomen, dat het lange gras , dat wij niet op krijgen ,plat slaat tegen de grond en daardoor de bodem verstikt.
Vanavod zagen wij dus een maaimachineding aan komen rijden en is de helft van de weiden helemaal afgemaaid.Er ligt nu best een dikke laag gras en ik ben benieuwd wat ze er verder mee denken te gaan doen.

maaien= maaien

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement