Het Dagboek

Zondag 9 december 2018

Zwaar bewolkt,veel wind en buien.
Koning Winter is nog ver te zoeken. De tijd zal leren of en wanneer hij komt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby

Zaterdag 8 december 2018

Wisselend bewolkt, geregeld regen en veel wind.
Gisteren is er weer een tijdelijk gastpaard gearriveerd.Hij woont nu in de grote stal achteraan links.En dit keer is het geen vreemdeling, maar een oude bekende.Het is Harvey,die samen met Famke altijd hier kwam logeren als zijn mensen weer eens op vacantie moesten.Maar de reden ,dat hij nu hier is is geen leuke. Zijn maatje Famke is namelijk gisteren alleen vertrokken naar de paardenhemel . Het was niet onverwacht,maar dat maakt het niet minder erg. Harley zei, dat hij het op slag niet meer leuk vond om in zijn eigen stal te staan zonder buurvrouw en zonder aanspraak. Zijn mensen hebben daarom gevraagd of hij hier mag wonen totdat ze weer een leuke nieuwe vriend of vriendin voor hem hebben gevonden om mee samen te wonen. Er was toevallig een hulphond in opleiding hier en die kon meteen aan het werk. Hij is naar Harley toe gegaan en heeft hem namens ons allemaal verteld, dat hij hier altijd welkom is.Het verandert niets aan de zaak , maar het maakt het verdriet toch een beetje beter te verdragen zei hij, alweer een heel klein beetje vrolijker.

Harvey

Vrijdag 7 december 2018

Hele dag motregen en weining wind.8 graden.
Buurman Tommy was vandaag slecht te spreken. Hij had namelijk de laatste tijd ontdekt, dat het een leuk geluid maakte als hij met zijn tanden langs de buitenkant van zijn deur schraapte." Die deur werd daar natuurlijk niet mooier van, maar daar had hij helemaal geen last van zei hij. En nu heeft Hans de pret bedorven door mega vieze verf op zijn deur te smeren." Ik heb nog geprobeerd om hem opzij te duwen, maar hij gaf geen krimp. En dat is dan nog mijn eigen mens ook....Ze zullen wel vinden, dat dit er beter uitziet, maar een beetje meer begrip voor mijn standpunt had geen kwaad gekund, "zei hij mismoedig en nam als troost maar weer een hap hooi met de tekst "dit is tenminste nog wel lekker en daar zullen ze hopelijk wel af blijven !! "

deur verf

Donderdag 6 december 2018

Zwaar bewolkt, vaak buien.
We hebben er weer een nieuw gastpaard bij. Ze heet Lucy en woont voorlopig in de nieuwe stal achteraan rechts naast Jack, die hetzelfde mens heeft en tegenover Trofee en Tarius.Ze vertelde , dat ze zo uit de kudde was geplukt, waar ze haar eerste jaren gezellig heeft doorgebracht met leeftijdgenoten en dat ze nu tot haar stomme verbazing haar moeder Trofee weer zag. Nota bene in de stal tegenover haar. Hoe leuk is dat !!! Ik hoorde , dat ze de veranderde leefomstandigheden tot nu toe erg braaf oppikt. En dat is maar goed ook, want ze is wel een beetje groot uitgevallen en dat is zacht gezegd.Dan is het wel fijn, dat ze niet bij alles wat nieuw is ( en dat is dus alles) tegenspartelt. Haar mens gaat haar nu een beetje wegwijs maken in de wereld van volwassen paarden en dan zullen we wel zien hoe dat gaat aflopen.

Woensdag 5 december 2018

Een beetje droog en een beetje nat,
vandaag was het van alles wat.
En ja hoor...Tommy mocht echt vanmiddag meedoen als vervanger van de geblesseerde Amerigo. Twee zwarte Pieten kwamen hem halen en hij heeft met verve voor Amerigo gespeeld hier in de binnenbak. Hij zei later heel eerlijk, dat het mega leuk was en dat hij stiekum toch best wel blij was, dat hij niet het dak op hoefde.

Pieten

Dinsdag 4 december 2018

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik hoorde , dat buurman Tommy was gevraagd door een zekere Sinterklaas of hij morgen wilde invallen voor Amerigo.Amerigo het vaste paard van die Sinterklaas , was namelijk uitgegleden op een dak en moest nu een dag rust houden.Nou...Tommy was in zijn schik, want hij is altijd meteen in voor iets aparts.Het zal me benieuwen wat dat zal worden.

Maandag 3 december 2018

Somber, maar zeker 12 graden en dat is best warm voor de tijd van het jaar.
Hallo allemaal. Daar ben ik weer. Match is de naam.Ik woon nog steeds in een silostal naast Tommy met aan de andere kant van het brokkenhok Sil en Aris.
Tenminste, dat is mijn vaste plaats.Omdat ik het eigenlijk met alle paarden en pony's goed kan vinden sta ik ook wel eens tijdelijk ergens anders. Bijvoorbeeld als we logeerpaarden hebben zoals Famke en Harley. En dat vind ik prima, want ik hou wel van een beetje afwisseling.

Zondag 2 december 2018

's Nachts veel regen, overdag druilerig.
Als ik uit mijn buitenluik kijk zie ik, dat er in de bloembakken nog steeds bloemen staan te bloeien alsof het geen december, maar gewoon zomer is. Knap hoor. Het staat in ieder geval best leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Bloembakken

Zaterdag 1 december 2018

Zwaar bewolkt en af en toe een bui.
Ze schijnen dit de donkere dagen voor Kerst te noemen. Het is saai en somber, maar tot nu toe is het ieder jaar ook weer voorbij gegaan. Ik hoorde onze mensen zeggen, dat dit weer niet zo gezellig is, maar nog altijd een heel stuk beter werkbaar dan stapels sneeuw en bevroren paddocks.

Vrijdag 30 november 2018

Wisselend bewolkt en veel wind.
Ik kon net om de hoek zien , dat Hans wat aan het sleutelen was met onze ouwe blauwe ( de tractor, voor wie dit nog niet weet )Hij heeft van het sleepding, waarmee de bodems van de bakken gelijk en op diepte worden gehouden de oude afgesleten tandjes af gesloopt en er nieuwe langere en scherpere tanden weer aan gemaakt. Dat was nog best een grote klus als ik het zo zie. Maar nu kan het ding weer een hele tijd zijn werk goed doen.

Tandjes

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement