Het Dagboek

Vrijdag 11 juni 2021

Bewolkt, drrog 28 graden en een stevige wind.
Het is wel warm, maar prettig warm. Niet bloedheet. Onze mensen hebben tegenwoordig best veel werk om te zorgen, dat het niet gaat stuiven in binnen- en buitenbak.Gelukkig hebben ze inmiddels overal sproeidingen er op staan. Een druk op een knop is een stuk comfortabeler dan te moeten slepen met slangen en losse sproeidingen. Maar je kunt daar ook misbruik van maken...
Vanmorgen was het voermens met de ouwe blauwe druk bezig om de buitenbak te slepen. Een paar hulpmensen,die paarden naar de wei hadden gebracht kwamen langs en hebben toen stiekum gauw de sproeiers aan gezet. Je wilt nioet weten wat er toen voor commentaar kwam...Lachen man.Ze kon er trouwens zelf. na de eerste schrik ook wel om lachen. Maar het zou me niet verbazen als deze hulpmensen nog wel teruggepakt zullen worden.

Donderdag 10 juni 2021

Hele dag zon, lekker windje , 28 graden.
Ik had vorige week mijn naambordje nader bekeken en eigenlijk vind ik Jack toch niet zo'n leuke naam. Daarom heb ik heel voorzichtig de C er af geknabbeld, zodat Jak overbleef. Dat is toch veel origineler. Maar ja, jullie snappen het natuurlijk wel. Mijn mensen waren het weer eens niet met mij eens. Ze hebben het bordje er af gehaald. Theo heeft het helemaal kaal geschuurd en daarna er gewoon weer Jack op geschilderd. Flauw he ...En toen heeft mijn mens tot overmaat van ramp dat bordje ook nog zo opgehangen, dat zelfs ik er niet meer bij kan. En dat wil wat zeggen.
Maar Trofee, die net tegenover mij staat vertelde, dat vanuit haar plek gezien , ik toch lekker een beetje mijn zin heb. .Lekker puh...

Jack Jack

Woensdag 9 juni 2021

Hele dag zon , 26 graden.
Sandra had kennelijk geklaagd bij de Gemeente over de onverwachte steentjesaktie en vandaag is er een gemeentemens langs geweest om te vertellen, dat ze zich niet hadden gerealiseerd, dat wij zo'n last van hun weg"reparatie" zouden hebben. Het kan niet meer ongedaan gemaakt worden, maar hij heeft beloofd, dat  er zo gauw het geregend heeft een veegwagen zou komen om de boel zo goed mogelijk op te ruimen. Het zal wel niet veel helpen , maar iets is beter dan niets en het is toch best goed van ze, dat ze de klacht serieus nemen.

Dinsdag 8 juni 2021

Hele dag zon en 25 graden.
Onze mensen zijn niet blij en dat is zacht uitgedrukt.Gisterenochtend kwamen er zonder enige waarschuwing grote machinedingen de enige toegang naar ons bedrijf bederven.Ze smeerden een kleverige zwarte laag over het hele wegdek en gooiden daar een hele lading scherpe steentjes overheen. Het schijnt de bedoeling te zijn, dat alle rolhokken en machinedingen, die hier overheen rijden met hun banden die steentjes in die laag rijden. Zou degene , die dit bedacht heeft in de war zijn geweest met het verkeer op de snelweg ?? Wat komt er nu helemaal langs op ons weggetje. Het betekent wel, dat we voorlopig niet op buitenrit kunnen, want die steentjes gaan natuurlijk niet alleen vastzitten in de weg, maar ook in onze voeten. En bedankt mensen van de Gemeente...!

nieuw_wegdek

Maandag 7 juni 2021

Licht bewolkt, droog, 22 graden.
Hallo, ik ben Jack en ik woon nog steeds in de nieuwe stal. Tegenover mij staan Trofee en Tarius en naast mij Valerie.
Wie goed heeft opgelet vraagt zich misschien af waarom ik een stal ben opgeschoven en dus niet meer tussen Valerie en Tico in woon. Ik kom er niet onderuit om te bekennen, dat dat komt, omdat ik ruzie heb gemaakt met Tico. Onze mensen dachten, dat het niet mogelijk was voor een paard om over de hoge open tussenwand van betongaas heen de buurman te bijten. Wel dus...Gewoon op je achterste benen gaan staan en als de buurman die uitdaging ook aan gaat kun je best in elkaars hoofd bijten. En het was echt niet erg lelijk bedoeld, maar er is gewoon een tandje blijven haken. En daar is het hoofd van Tico niet mooier van geworden. Onze mensen waren boos en hebben ons dus uit elkaar gezet.Het piepkleine wondje boven het oog van Tico is ingesmeerd met spul, ze noemen het calendula,En ik wil wedden, dat je er morgen niets meer van ziet.
Buurvrouw Valerie zei betuttelend, dat het misschien toch een beter idee zou zijn om alleen in spullen te bijten en niet meer in een buurman.Heeeeel mjsschien heeft ze toch wel gelijk.

Zondag 6 juni 2021

Zwaar bewolkt en wel droog (langzamerhand weer te droog ) 17 graden.
Vandaag niet veel te doen. Lekker chillen in wei en paddock.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Zaterdag 5 juni 2021

Zwaar bewolkt en opeens weer een stuk koeler.17 graden.
Inmiddels hebben onze mensen begrepen, dat wij er met zijn allen niet in zullen slagen al het extreem lange gras naar binnen te werken. Tenminste niet als we het zelf af moeten plukken. Jammer, jammer...Maar ze hebben er toch weer iets op bedacht. Ze hebben een klein maaimachinedeing aangeschafd, ze noemen dat een maaibalk,waarmee ze het gras af kunnen maaien tot een hoogte, die wij wel lekker vinden. En denk maar niet, dat ze dat afgemaaide gras weggooien hoor.Dat krijgen we gewoon in plaats van hooi voorgezet. En raar,maar waar, Als we het zo aangeleverd krijgen smaakt het prima. Goed opgelost dus.
Het is wel weer een hele bult werk extra en daar zaten ze volgens mij niet echt op te wachten.Maar ja, dan hadden ze maar geen manege moeten beginnen.

Gras maaien

Vrijdag 4 juni 2021

Licht bewolkt en met 26 graden benauwd warm .
Vannacht is er hier wel heel veel water gevallen. De schade is ruimschoots ingehaald en alles staat weer ouderwets blank. Fijn voor de bomen
Het gras groeit inmiddels stug door en we kunnen het definitief niet meer aan eten. Een klein mensje, dat met een rijkind mee was kon je nog maar voor de helft zien toen hij even ontsnapt was een van de weiden in. Als hij was gaan zitten hadden ze lang moeten zoeken om hem weer te vinden.

Jongetje in gras

Donderdag 3 juni 2021

licht bewolkt en droog.
Volgens het buienradarding zouden er hier en daar flinke buien komen.Nou, dat was in dit geval niet hier, maar wel daar. Maar wel heel erg dichtbij.Pjotr vertelde ,dat bij zijn mensen, die hier zo dicht bij wonen, dat je hun huis hiervandaan bijna kunt zien de tuin bijna is weggespoeld. Apart, dat het dan hier op hetzelfde moment kurkdroog was en bleef.

Woensdag 2 juni 2021

Hele dag zon, beetje wind, 28 graden.
De struiken met gekleurde bloemen naast de mestplaat staan er super mooi bij. Ze schijnen rhododendrons te heten.

Rhodondendrons

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement